A quickie!

Hej! Tänkte bara kika in en snabbis och önska er en trevlig valborg! :) Hoppas ni alla får en underbar kväll med mycket god mat, trevligt sällskap och kanske en härlig brasa att mysa framför.

Själv har jag hittills haft en fantastisk dag! Jag och frugan vaknade halv 9 i morse och låg först kvar en hel timme och bara myste i sängen. Sedan åkte vi iväg och köpte en ny fotboll (den är asorange och skitbra) samt en grill till kvällen. Efter detta for vi vidare till himmelstalund där han och jag lekte lite fotboll. Det är underbart att ha någon att bara stå och nöta skott, passningar och inlägg med - nu ska jag vara i toppform inför serien ;)

Efter detta blev det till att snabbt röja undan här då vädret inte tycks vilja tillåta parkmys och vi istället flyttade in festligheterna hit! Snabbdammsugning med en hostande dammsugare, slänga in alla kläder i garderoben, bädda sängen och gömma all disk i lediga skåp ;) Jajemen, vi är så pass lata att vi inte orkade ta tag i den idag. Nu får vi hoppas att ingen bestämmer sig för att öppna fel skåp och påpeka något i stil med att detdär är jag ;) hehe

Don't acknowledge right, just dwell on wrong

Nej, nu tänker jag bannemig ta en paus!

Dagen har hittills gått på högsta växel med ett gymbesök till att börja med och sedan tvättning parallellt med att skriva näringsvärdesrapport! PUH!! Jag kanske inte har nämnt det tidigare, men vi har som uppgift att göra en kostregistrering under 3 dagar, där vi skriver ner precis allt vi stoppar i oss och i vilken mängd - varpå vi sedan ska räkna ihop och analysera intaget och sedan utefter det vi fått ihop ge oss själva kostråd.

Något jag upptäckte efter att ha analyserat mitt matintag är att jag dels äter alldeles för lite! Mitt högsta kaloriintag under de tre dagarna jag räknade låg på 1969 kcal, vilket är nästan 500 mindre än vad jag har räknat ut att jag behöver få i mig med tanke på min längd, ålder, vikt och hur aktiv jag är. Jag äter inte heller så mycket c-vitamin jag behöver och har riktigt låga järnvärden - så nu måste jag börja äta mer blodigt och frukt/grönsaker! Mitt låga intag av c-vitamin kan ju faktiskt föra med sig järnbrist, då c-vitamin faktiskt ökar upptaget av järn i tarmen! Och för er som inte vet så leder järnbrist till anemi (Blodbrist) och det är inte en speciellt rolig historia.

Min gissning i förhand var att jag skulle få säga åt mig själv att sluta äta sötsaker, men det upptäckte jag att jag faktiskt inte behövde alls - för det enda onyttiga jag stoppat i mig var en burk läsk och den hade jag gott om utrymme för kalorimässigt ;)

Deep inside where nothing's fine, I've lost my mind. You're not invited, so step aside

Gårdagens promenad med Nisse blev faktiskt ännu längre än vad vi först hade räknat med! :)

Det var så skönt att promenera, så när vi hade köpt mina fotledsvikter och jag tagit på mig dem promenerade vi en lång omväg som gick runt eneby och förbi haga och ÖB hem. Tror det tog ca 2 timmar. Ankelvikterna gjorde sitt och jag blev faktiskt mycket tröttare i benen än vad jag normalt skulle ha blivit och det kändes riktigt mycket i rumpan och baksidan av låren! Åt skogen med Easytones och dylikt - vikter gör jobbet ;)

Nu ska jag bara äta frukost, sedan är det Sats som gäller och lite gymmande :)

Sunny day

Nu ska jag och Nisse vara hurtiga och ta oss en promenad ut till Ingelsta där vi ska köpa hand- och fotledsvikter till mig som jag kan ha när jag springer/promenerar! Ett toppenbra sätt att förhöja intensiteten något ytterligare! Ha en bra dag! :D

5e bilden: En gammal bild på dig själv

Jag har inte många gamla bilder alls på min dator faktiskt! de flesta ligger i fotoalbum här och var! Här är i alla fall jag och emelie för kanske 6-7 år sedan! Jag är då muppen där bak med rakat hår och ton med smink! :P

Gangstahcat i kiddes tröja!

20110427261 (MMS)

Gangstahcat i kiddes tröja!


4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv

Min tid med ätstörningar.
Det finns faktiskt inte många foton på mig från den perioden, men detta är ett - nästan nere på 38 kg.


Tänkte ta denna bild och passa på att samtidigt svara på en läsarfråga jag fick som handlade om att min kropp var snygg (TACK TACK :D ), om jag tränar lika ofta nu och om jag kunde ge lite tips - så jag ska försöka baka ihop det hela lite snyggt.

Jag har till att börja med haft riktig genetisk tur. Alla flickor i Björkströms-familjen är smala men kurviga och har inga problem med att hålla kroppen på det viset. Däremot vet jag att för att få allting fast och på plats krävs träning och någorlunda sunda kostvanor - jag vill ha muskler och en tight kropp, inte bara vara smal. Jag måste erkänna att jag under perioden ovan var allt annat än sund - jag åt nästan ingenting och jag vet att vid tidpunkten då denna bild togs tyckte jag fortfarande att min mage var fläskig. Det tog många vändor till både sjukhus och psykologer med mediciner och näringstillskott för att få mig på rätt bana igen, men sedan dess har jag tyvärr glidit tillbaka i samma tänk ett flertal gånger - varpå jag för två somrar sedan bantade ner mig 10 kilo.

Det är säkerligen många som irriterar sig på att jag är så rädd för att bli tjock och att jag har svårt att se det fina i det, men det är nog en del utav sjukdomen som hänger kvar som jag troligtvis aldrig kommer att bli av med om jag inte jobbar hårdare. "Viljan att gå ner i vikt hänger ganska ofta samman med andra psykologiska faktorer, som att man ställer orimligt höga krav på sig själv och har ett stort behov av kontroll. Att äta och gå upp i vikt kan kännas som brist på kontroll."

Nuförtiden ser jag mig i princip som helfrisk och får mycket hjälp från min sambo med att hålla mig på rätt bana. Han uppmuntrar varje steg jag tar i rätt riktning och har lärt mig att älska min kropp. Han ser också till att prata vett i mig så fort jag får för mig att jag har gått upp i vikt och det hjälper något enormt. Jag kan njuta av mat fullt ut utan ångest, men självklart smyger den sig på om man ätit för mycket onyttigt på en och samma gång - då känner jag mig faktiskt riktigt tjock för stunden, men det brukar lägga sig efter en promenad till spegeln :P

Jag tränar inte riktigt lika mycket nu som jag gjorde under den tidigare delen av året. Detta för att jag blev lite rädd att jag var på väg att spåra ur och valde att dra ner på det hela lite. Men jag försöker fortfarande röra på mig åtminstone 3-4 gånger i veckan. Det tycker jag räcker gott och väl om man lägger det på en bra nivå :)

Mitt tips är att hitta en bra balans mellan energiintag och energiförbrukning. Jag lägger upp min träning efter hur jag har ätit under dagen och bestämmer mig därefter om jag vill ta ett hårt pass eller ett lite lugnare - för det är inte heller bra att göra sig av med för mycket! En kombination mellan konditionsträning och styrketräning sägs vara det bästa för att få en välsvarvad kropp och jag försöker köra ungefär vartannat pass. "Man kan äta allt, men inte alltid" är också något man kan leva efter. Jag tycker man kan unna sig onyttigheter ibland om man tycker om det, att hålla på en sträng diet gör bara att man tröttnar och det räcker faktiskt med att vara duktig 75% av tiden för att få resultat - men då gäller det ju också att hålla sig till lite nyttigare varianter under resten av tiden. Och sist men inte minst: DRICK VATTEN!!! Jag dricker sällan något annat, bara vid speciella tilfällen. Drycker är den största boven när det kommer till energiintag. Saft, mjölk, juice, läsk osv är riktiga kaloribomber och mättar heller inte, vilket gör att det blir många extra kcal under dagen. Ett paket juice innehåller liksom lika mycket kalorier som en hel middag.

Sådär, då var jag klar tror jag ;)

It's your fucking nightmare

You should have known the price of evil
And it hurts to know that you belong here
No one to call
Everybody to fear
Your tragic fate is looking so clear


While your nightmare comes to life

Spoiled girl

Jag är en riktigt bortskämd flicka denna vecka!
Presenter i massor har jag fått och jag blir lika spralligt glad varje gång! :) Det gillas!


Till att börja med tog jag em runda på stan igår förmiddag för att titta på en tröja till mig. Det blev självklart mer än så: jagade en ny bra mineralfoundation till mig och det slutade med att jag även fick en ny fin klänning med hrm.
Fina klänningen! :D

baksidan :)

Tröjan, som fick ersätta den rosavitrandiga som voven bet sönder :P
 
Nästa present måste jag nog dock säga var helt säreget bäst på sitt vis! Jag skrattade så jag höll på att kikna! Nisse hade nämligen passat på att köpa med en present till mig från sin resa:
HAHA! :D
 
 
Han tyckte nämligen att denna passade mig så bra att han bara var tvungen! ;) För er som inte känner mig kanske jag har glömt att säga att jag är överskottsenergi personifierad! Jag är alltid hyper och har lustiga saker för mig som jag tycker är roligt (Bland annat bakar jag alltid ihop egna ord), så Nisse brukar alltid säga att männen i vita rockar är på väg och ska hämta mig. Förtydligande: han menar att personalen från psyket letar efter mig ;) underbar present! :D
 

Härlig föreläsning om cellmetabolismen :')...

20110426254 (MMS)

Härlig föreläsning om cellmetabolismen :') kan i alla fall motivera mig med att jag har en tripp till ikea tillsammans med nettan att se fram emot när jag slutar! Håll ut!


3e bilden: En bild på någon i din familj

Broder Emma :D ♥

2a bilden: En bild på dig själv


Vitamin well sparkling water

Hej, ni nyttiga!
Har ni provat dessa?
Vitamin well har nu kommit med kolsyrat vatten som är smaksatt samt även berikat med diverse vitaminer, mineraler och spårämnen!

Jag och Magnus köpte oss en som smakade hallon under gårdagens promenad och den var toppengod!

Vi är ute och busar! Nu står fotboll på sc...

20110425253 (MMS)

Vi är ute och busar! Nu står fotboll på schemat, men först ska vi köpa fotbollsdojor till frugan :)


1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med

Pisse och Mangooo :)
Dessa två är nog de jag umgås allra mest med - bästa grabbarna som finns!

I stole it! mwhihihi

Nu kommer det en lista igen! Ni har ju önskat fler bilder i bloggen, så när jag såg denna på Olivias blogg kände jag att jag bara var tvungen att stjäla den! :D :D

Den lyder på följande vis:

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj. 
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om

Shoot myself to love you. If I loved myself I'd be shooting you

Gårdagen blev riktigt aktiv! Jag tror inte jag satt still många timmar utav den :)

Jag och Magnus började dagen med att gå ner till stan för att titta på lite kläder och ta en glass. När vi väl kom ner upptäckte vi dock att det var stängt och fick därför nöja oss med varsin magnum från ica! Därifrån promenerade vi sedan i solen ända ut till hans föräldrar i Eksund (som ligger någon mil utanför stan), där vi lämnat bilen dagen innan. Det var verkligen hur härligt som helst och vi hade två supermysiga timmar! Promenad non stop (med en lite rast för mys på vägen) och prat om allt från gamla minnen till funderingar om hur det skulle vara att vara myra och hur stor en fot då skulle vara i förhållande till oss...

Väl framme blev det fotboll, grillning och solbadande vid poolen. Efter detta for vi vidare hemåt där vi drog ihop ett gäng grabbar och spelade fotboll. Det var för övrigt askul att få träffa Nisse igen, som nu varit ifrån sin bästa ninja-vän i en hel vecka! Stackarn - han måste ha saknat ihjäl sig efter mig när han var där nere i värmen ;)

Nu sitter jag här med en plastpåse på huvudet! Jag gör nämligen en lång-inpackning för att dra ur gammal färg ur håret och reparera det lite efter alla färgbehandlingar som gjorts under de senaste månaderna (stor mängd inpackning i håret under en timmas tid med påse tätt sluten över som man fönar på lite då och då för att hålla det varmt). Efter detta blir det ett nytt försök med stan ;)

Detta är INTE fel kan jag lova ;)

20110424249 (MMS)

Detta är INTE fel kan jag lova ;)


I say it is and then it's true

God morgon!

Här hade min karl satt klockan på kvart över nio för att han ville att vi skulle ha en lång och mysig dag tillsammans, men av någon lustig anledning är det jag som gått upp och han som ligger kvar i sängen och sover som en stock ;)

Påskafton i Eksund blev hur trevlig som helst! Det bjöds på grillat, poolen hade fyllts upp och vi satt större delen av dagen ute i solen och bara pratade :) Jag spenderade största delen av tiden tillsammans med Emmy och Sussi (Manges goa mamma). Vi satt och pratade om lite allt möjligt och kom faktiskt även in på den jobbiga situationen jag för en vecka sen skrev om i bloggen - jag har nämligen spånat rejält på hur jag ska bli av med denna person en gång för alla. Sussi (och även Emmy) gav mig då lite tips, som jag tycker kan vara mycket användbara inför framtiden :)

Jag verkligen ÄLSKAR min svärfamilj! :D De är så himla gulliga och jag kände mig verkligen som en del av familjen väldigt fort när jag träffade Magnus. Det är nog den bästa delen jag fått på köpet med Mange - det och massor utav fina vänner :)

På kvällen blev det vidare hem till Olivia och Raymond för min del, och hem till Jonas och Emmy för Mange :)


Bra dag! :D

our song

Det här är lite av våran låt förstår ni.. Vi har flera, men detta är en :P


I'm the one who wants to be with you
Deep inside I hope you feel it too
Waited on a line of greens and blues
Just to be the next to be with you

Happy easter!!!!

När detta läggs upp är jag i eksund och firar påsk med världens bästa svärfamilj!
Hoppas ni har en underbar dag! :)

Never easy

Tänkte bjuda på lite underbar ståpäls såhär på påskafton!
Denna karl har en gudagåva - och den heter talang!

Happy day!!

Iiiiiiiiiih vilket underbart påskägg jag fick :D
BAUTASTORT!!! :D


Som tur var innehöll det inte bara godis ;) Däri låg även två presenter i form av en underbar tvål från min favoritbutik - lush
tvålen - sweetie pie - som är full med antioxidanter samtidigt som den är lugnande för huden! Luktar supergott!
 

A feeling of warmness, compassion. I feel at home

Idag var jag uppe med tuppen!


Vaknade klockan 7 av att solen lyste in genom fönstret och var jättepigg. Passade på att väcka frugan lite vänligt hihihi, och hoppades sedan på att få frukostsällskap - men karln fick en chock när han såg vad klockan var och paniksomnade om igen ;)

Jag lovade ju er fler bilder från grillningen! Här kommer de!
Snygga jag innan grillningen! R.I.P tröjan :'(

Rara Kim :)

Tuff! Shit så TUFF

Den obotliga pessimisten ;) Han föredrar dock realist! :P

Denna herre minns jag tyvärr inte vad han heter - får skylla på vinet och att det var första gången jag träffade honom :P

Grabbarna åkte bräda (jag med! ;) )

grillgrill!

Han som stavas k-ä-r-l-e-k ♥

GrillarN^ ;)

Tuffa Raymond :)

Mr. Norrland!

Min parningsmin: Det sexigaste ansiktsuttrycket jag vet att jag har, som jag använder när jag ska förföra min man!
mmm mys :)

sötnos! :)En helmysig och rolig kväll som ni ser :)


Nu är det basket på schemat! Själv sitter ...

20110422247 (MMS)

Nu är det basket på schemat! Själv sitter jag och tar igen mig en stund samtidigt som jag grämer mig över mitt usla klädval som orsakar halv boobie-flash varje gång jag rör mig för mycket (slappt linne)!


Off we go!

Dags att inviga Halvars! Med mig har jag Sara, min gamla räka! :)
Jag och sara på den gamla goda tiden! :D

Maundy Thursday

Nu har vi precis kommit hem från parken där vi grillat, druckit vin/öl/shottar och haft det allmänt trevligt!
Jag hade nog för mig själv lovat att jag aldrig skulle skriva ett inlägg onykter men titt på fan här kommer det i alla fall!

Kvällen har bjudit på så himla mycket roliga och spännande saker på en och samma gång! Jag åkte skateboard, blev halft uppäten av världens sötaste rottweiler/shäfer-korsning vid namn Stitch (jag bara smälte redan när jag hörde namnet - UURGULLIGT! suck jag är sån djurnörd! kunde inte slita mig) så min tröja fick ett stort hål och söta Mange lovade att ersätta den med en ny fin, Kim berättade hemska hemligheter om saker jag inte förstår folk kan göra, Olivia skickade söta sms till mig, John har nu döpt om våra katter till Arraks (Lester) och trixie (Max) Raymond pratade snusk och det var liksom allmänt astrevligt.

sötaste bästa olivia ♥
Jag var en boll!
mr. Kim
muppduon :D


NÄ! nu orkar jag inte dela med mig mer idag - lite mer bilder kan ni få imorgon om ni är snälla nog! :D Nu ska jag hångla med karln! :D

:)

Idag har jag varit igång non-stop hittills!

Jag gav mig tidigt iväg till biblioteket för att plugga och gå igenom lite olika system i kroppen tillsammans med min klasskamrat Bisera. Det känns som att en hel del sjönk in bara genom att få berätta och förklara vad man läst och sedan få höra hennes uppfattning av det hela - bra jobbat av oss! ;)

Efter detta blev det en snabblunch hemma innan jag begav mig ner till stan för att traska omkring med Jenny, som jag inte mött på ett bra tag! Det blev shoppande och en hel del kul att prata om och skratta åt ;) Jag köpte även, utöver det jag handlade till mig själv (solbrillor, skärp, slinghätta, armband), en påskpresent till Magnus och en t-shirt som han fick av mig nu när jag kom hem. Presenten ska han få i sitt påskägg på lördag, så jag kan ju inte säga vad det är här eftersom han kommer läsa det :D NYFIKEN I EN STRUT, MANGE! ;) hihihi. Egentligen vill jag ju inte att han ska veta att jag köpt något alls, så för den sakens skull kan vi då säga att jag ljög. Sudda alltså bort de tidigare raderna ur minnet fru Karlsson ;)

Nu ska jag bara klippa håret på Manges jobbarkompis, John, och sedan ska vi ut i det fina vädret tillsammans med gänget ( Figge, Gurra, Stoffe, Johan, Tobbe, Linus mm) och grilla! Kommer bli helmysigt! Vi var för övrigt igår iväg med samma herrar och spelade basket - vilket var underbart kul! Jag älskar att få röra på mig och tar då varje chans jag får. Jag klarar inte av att vara trist och sitta vid sidan om och titta när pojkarna leker utan när de leker - då ska tamigtusan jag vara med också ;)
Tänkte lägga upp en såndär snygg outfitbild så alla ser vilken fin klänning jag hade på mig idag :)
Sådär, då är det fritt fram att börja kommentera hur snygg jag är, jag kan knappt bärga mig! :P

Åh jag saknar min säng, min karl och mina ...

20110314200 (MMS)

Åh jag saknar min säng, min karl och mina små mystussar just nu! Sitter på bussen till linköping för att åka och ta nästa spruta och är aptrött! Ska se till att ta mig en uppiggande promenad när sprutan är tagen innan bussen tillbaka till norrköping går. Det är ju trots allt ganska skönt ute :p


Tenshi

Det här inlägget är tillägnat min fru :)
Jag trodde inte det var möjligt att vara så här KÄR i någon, men titt så fel jag hade :) Nu sitter jag här trots allt och öppnar hjärtat. Jag är fruktansvärt lycklig med mitt liv just nu, och jag är rätt säker på att jag kommer vara det en LÅÅÅÅÅNG tid framöver!!! :D:D:D:D:D Det är fan så jag blir lite avis på mig själv, så jävla bra livet ser ut;P

Att vakna brevid dig varje morgon älskling, får resten av dagen att kännas som ett enda långt lyckorus, men det bästa är ändå att jag får komma hem till dig varje kväll och krama om dig hårt och länge:) Jag tycker du är helt underbar Linda, du är den snällaste, mest ärliga människan jag känner, och det tror jag dom flesta håller med om. Jag känner mig riktigt lyckligt lottad som får dela mitt liv med dig! Hoppas det inte gjorde något att jag lånade din blogg en stund nu:P  Jag älskar dig Linda! Mina ängel, Min tenshi<3

Ursäkta Mitt taskiga språk, Jag är för fan från landet o.O

Tenshi

Det här är ett inlägg tillägnat min fru! Ni får ursäkta min kassa  :) Jag älskar Linda mer än något annat! Hon ger mig mer lycka än vad jag trodde var möjligt. Jag har aldrig vart så nöjd med min tillvaro som jag är nu, och det är fan så att ja blir avis på mig själv ibland så jävla bra livet ser ut ;) Att vakna med dig varje morgon Linda gör att resten av dagen blir till ett enda stort Lyckorus, och det bästa är att ja får komma hem och somna med dig i min famn sen samma dag. inget kommer kunna förstöra det vi har älskling, och jag har inga planer på att låta något komma i vägen för oss heller;) det här är till dig Linda! Min älskling, min fästmö, min ängel.... min Tenshi! <3

Squirrel!

I helgen passade jag på under vår bilfärd att dela med mig utav min fina djuridé till frugan!

Jag tyckte att vi kunde köpa en söt liten ekorre som vi kan klappa på och krama. Jag berättade att jag ville döpa den till chirrrrpiii (ja man måste dra ut på r & i samt låta lite söt när man säger det) och att den skulle bli katternas bästa vän...

Jag undrar varför han sa nej..? :( hihi
chirp, chirp!

Close our eyes so we can see the depth of all we mean to be

NU ska jag berätta för är om min helmysiga helg/veckobörjan! :D

Fredagen bjöd på filmmys med karln, men det vet ni ju redan! Lördagen spenderades till största del utomhus då det var riktigt varmt och skönt :) Jag, Magnus och lillkusinen Tobbe (som var övernattningsgäst) åkte iväg till skateparken och åkte bräda! Jajemen - jag ställde mig också på en såndär fining sak. Kom upp i stolta 2 km i timmen och gled förbi massan i slow motion, samtidigt som jag jublade som en tok samt avslutade det hela med att lyckas göra en ollie innan jag tröttnade och spenderade resten av tiden till att skvallra med goa Gustav. Han och jag åkte senare iväg och handlade korv & bröd och fick sedan äran att vara grillmästare när mörkret började smyga sig på.

Lite gitarrmys på morgonen :)
Bästa Gustav i skateparken
Mange trillar! MAHA! :D
Figge - som numera heter Steffe efter denna bild!
Gustav - Alltid Nöjd ;)


Efter detta åkte vi hem, där vi fick sällskap av Olivia och Raymond som kom över och spelade spel med oss. Karlarna tog en Fifa-match på tvn samtidigt som jag & Olivia battlade i Yatzy! En riktigt tuff match som jag måste få skryta med att jag gick segrande ur - hon är ju trots allt en riktigt hejare på tärning den där Olivia ;)

När de promenerat en port uppåt på gatan (ja, hem till dem alltså för de som inte förstår :P) gick jag och la mig och slocknade som ett ljus. Vaknade dock 2 timmar senare av att två onyktra karlar står i köket och friterar pomme - klockan 2 på natten! Inte hade de öppnat fönstret heller, så det stank mc Donalds i hela lägenheten :P
Nördkväll :)
Söndagen spenderades med en herrans massa pluggande först - ca 5 timmar - och sedan åkte vi ut till Manges föräldrar där vi åt mat och hämtade min cykel som stått där ute i över ett halvår. Nu ska här trampas! Det blev även en hel del bilkörande ute på eksundsvägarna, vilket alltid är så himla mysigt!!! Låter jag helskum om jag säger att jag tycker det är helt underbart att åka bil med min karl? Vi sitter liksom alltid och håller i handen och kramas och myser när vi puttrar omkring, samtidigt som vi pratar om allt mellan himmel och jord - det är underbart!

Måndagen bjöd på en fotorunda med Olivia, där jag fick chansen att prova lite inställningar på kameran som jag länge velat göra. Det gick väl sådär, men nu tror jag att jag börjar haja lite bättre ;) Trevligt var det i alla fall! :)
Mitt söta fotosällskap :)


Detta var då mitt lilla experimenterande :P Jag ville få vattnet att se lite... overkligt ut xD hmmmm

Almost laughed myself to tears, conjuring her deepest fears

Vilket underbart väder vi har om dagarna nu! :D

Självklart timas ju dock detta med att jag går långa dagar i skolan (slutade 16 igår och slutar 17 idag) *muttermutter*! Dock får jag mig en liten solpromenad nu på förmiddagen när jag ska ut till mitt sommarjobb (Vad fjönigt det känns att kalla arbete så igen :P) och prata med chefen där!

Idag var jag faktiskt uppe redan innan sju. Dels ville jag göra en mysig frukost till Mange innan han åkte iväg och jobbade, då han har en lika lång arbetsdag idag också och jag ville passa på att hinna träffa honom eftersom jag är på fotbollsträning när han slutar ikväll. Dels för att jag även hade några saker kvar jag behövde läsa på om inför dagens basgruppsträff när vi ska diskutera centrala nervsystemet, muskuloskeletala systemet och kroppens påverkan av fysisk aktivitet. Spännande - men riktigt mycket att få in på mindre än en vecka! Det gäller ju liksom inte att bara plöja igenom områdena i böckerna, utan det ska ju tyvärr stanna kvar i huvudet också, så det blir fler än ett varv :P

Nu måste jag gå! Ha en bra dag! :)

Before the possibilities came true, I took all possibility from you

Ändrade planer!

Då mitt pluggande efter Olivia-hänget tog lite längre tid än beräknat kommer jag istället att slänga in en liten uppdatering om helgens bravader imorgon :) Nu har jag nämligen hoppat i myskläder och inväntar frugan som alldeles straxt kliver innanför dörren efter ett jobbpass på 13 timmar. Det blir film (Season of the witch) & massa underbart mys - för jag har saknat honom rejält idag!!


Hoppas ni andra också får en helmysig kväll - vare sig det är ensamma eller med sällskap :)

Sorry your sunday smiles are rusty nails and your crucifixion commercials failed

Jag har en sak att säga:
Tack för alla stöttande ord och alla uppmuntringar till att fortsätta som jag gör!
Och vet ni vad! Ju mer jag tänkt på det, desto mer inser jag att jag absolut inte bör sluta skriva! Varför ska jag låta någon ta ifrån mig något bra jag har bara för att den väljer att leta bråk? Nej, sånt beteende ska inte främjas - jag biter mig kvar ;) Triggern till min reaktion i detta fall har jag valt att säga ifrån till, så förhoppningsvis ska väl samma person inte få för sig några nya saker i framtiden och kan åter falla i glömska i mitt huvud och inte störa mig mer :)

Lite uppdatering om senaste dagarna tänkte jag lägga in ikväll - nu ska jag ut i solen med Olivia :)

This is it!

Såhär ligger det till:

Jag har starkt börjat fundera på att sluta blogga!

Detta för att jag är trött på ständiga onödiga påhopp från personer som gör egna tolkningar av saker och ting. Jag är trött på att känna att vi aldrig kommer att få vara ifred från vissa människor som vi inte vill ha i våra liv och trött på att känna ögon i nacken som man önskar bara kunde hålla sig på sitt håll. Jag är trött på att bli anklagad för saker jag inte gjort och jag är trött på att människor får för sig att de får ta åt sig av vad som helst som jag skriver och måla ut mig som the bad guy. Och som jag tidigare sagt är det flera som det handlar om och samtliga påståenden gäller inte alla. (Ni andra söta läsare behöver inte ta åt er av detta - ni ger mig så himla mycket glädje :) )

Samtidigt går bloggen riktigt bra nu! Jag ligger 5:a på bloggtopplistan, jag får många kommentarer om att jag inspirerar folk samt får dem på bra humör och jag själv finner ganska stor glädje i att skriva. Men denna glädjen kan lika snabbt ryckas bort i och med de saker jag skrev över. För vissa människor är detta det enda sättet som de fortfarande kan få tillgång till våra liv, då vi har valt att eliminera alla andra vägar för dem. Därför känns det förjävligt att man inte kan få skriva av sig utan att veta att de när som helst kan uppdatera sig här :/ Jag bryr mig inte alls om dessa människors liv och vad de gör, så jag hade väl önskat att de bara kunde strunta i mitt.

Å andra sidan känner jag på ett plan att jag inte behöver bry mig om dessa. Vi har ett fint liv tillsammans - Mange och jag - och det enda som de som ogillar oss har att hämta här är att få känna sig mer sorgliga som sitter och letar fel på oss eller tecken på att det skulle nämnas något om dem här - vilket det aldrig kommer göra. Varför skulle vi vilja lägga energi på människor vi valt bort ur våra liv?  (Och ja, titta, nu handlade det ju faktiskt lite om er i detta inlägg - men passa då på att ta åt er, för det är den sista uppmärksamheten och platsen i mina tankar ni kommer att få)
Att vissa verkar tro att de är middagskonsversionen vid vårat bord måste jag ju få säga är ganska pinsamt. Jag och Magnus tycker om att ägna oss åt bra och positiva saker här i livet, vi pratar sällan eller aldrig om sådant som skulle kunna få oss på dåligt humör för vi gillar att må bra och att vara glada. Folk som vi inte vill veta av har då ganska givet ingen plats i våra konversationer. Om de sedan väljer att haka upp sig på oss får stå för dem.

Usch vad jag låter otrevlig, det gillar jag inte! :p
Men jag är faktiskt ganska irriterad och helt villrådigt just i detta nu!
Magnus tycker att jag ska vara hårdare och inte ursäkta mig så mycket - för han tycker att det är helt rätt att säga ifrån i detta läge, men jag vill inte att fel personer ska ta illa upp.

Någon därute som sitter på ett tips eller två?

I wanna grow up. I wanna be. So no one fucks with me

Tror du att ensamhet kan dölja vad du känner?
Göm dig så får du ingenting

Nu har Nisse precis varit här och vi såg till att vara ordentligt nostalgiska och ha skoj innan han försvinner iväg utomlands! Vi har lyssnat på gammal hederlig musik (bland annat nordman, YMCA, Pontare mm) och hoppat runt - mest jag - och sjungit vackert! När Mange anslöt sig såg jag även till att ge dem en rejäl match i Yatsy! :)

NU blir det supermyskväll med fina frugan :)Letar du värme där ett hjärta slutat brinna
har du din själ nån annanstans

Don't change the way you think of me. We're from the same story

Nu har jag precis kommit in från en övertrevlig fika med bästa Olivia :D
Vi har i vanlig ordning pratat om allt mellan himmel och jord och delat med oss av gamla historier och upptåg - alltid lika spännande att höra :D

Jag är fruktansvärt glad att jag lärt känna denna tjej :)
bästa halloween på länge :)

She's made of hair and bone and little teeth and things that cannot speak. She comes on like a crippled plaything, her spine is just a string

Nu tänkte jag vara så fin och uppdatera er om mina kroppsliga våndor, för det är väl precis vad ni klickar in er här för att höra om va? ;)

För det första så är jag nog världens kyckling, men jag har så fruktansvärt ont i min vänstra arm! Som ni kanske minns tog jag tuberkulosvaccinet för 3-4 veckor sedan? Vid sticket har jag nu fått stans böld (den är ENORM) - vilket tydligen är normalt efter att ha tagit sprutan - som är sprängfylld med äckligt gult var! :S Och igår efter fotbollsträningen gick den sönder, fyfan vad det var äckligt!
här syns den bara som en finn-liknande buckla på baksidan av axeln. Nu är den i princip 3 ggr så stor :(

Något som kanske känns lite kärvare är att jag fått en hudförändring på en leverfläck på armen som nu måste tas bort och ska skickas på undersökning. Det kommer säkert inte vara någon fara, men oroar sig gör man ju alltid. Det som är läskigt är att det har gått så otroligt fort! För bara några veckor sedan var den pytteliten och sen bara small det till så blev den enorm och missfärgad samt gjorde ont/kliade. Vi får se hur det ligger till, men jag tror det ska gå bra.. det måste det göra :)

To keep you down, behind your back... The time has come, the end is near

Gårdagskvällen blev väl ganska mycket jobbigare än vad jag från början hade väntat mig!

Det hela började med att jag insåg att jag har väldigt mycket att göra fram till nästa vecka, varpå jag fick sätta mig och göra upp en estimerad plan över hur lång tid allt skulle ta och sedan pussla ihop timmarna i helgen. Efter detta var det bara att gräva ner näsan i böckerna för att ta reda på vad som händer i kroppen när vi rör oss, nervceller och system samt muskler och skelett! PUH!

Från böckerna var det sedan dags att bege vidare mot träning! detta blev ganska tungt, då vi spelade på blött gräs/blöt mark som sög rejält i benen på en - samtidigt som vi fick inleda passet med att springa tvärs över himmelstalundsfältet och tillbaka på detta underlag. Fyyyyytusan! Hade faktiskt väntat mig en redig träningsvärk idag, men känner än så länge ingenting :O Jag kanske till och me där starkare än jag tror? ;)

Take this from my consciousness, and please erase my dreams

Vet ni att jag känner mig ganska tom?

Inte tom i själen eller tom i bollen - utan tom i tankarna. 
Jag brukar alltid filosofera och fundera kring det mesta, men på sista tiden tycks de små tjattrande rösterna (Observera: metafor! jag är inte schizofren) i huvudet ha avtagit och istället har där infunnit sig något konstigt lugn. Jag ältar inte längre.
Känner jag mitt eget huvud rätt beror detta nog enbart på att jag faktiskt inte har tid, att jag har för mycket annat att tänka på och att det troligtvis bara är tillfälligt. Men någonstans hoppas jag att det ska sitta i. Eller gör jag verkligen det?

Att jag funderar och spånar kring saker är ju en del i det hela som gör mig till den jag är. Vad händer om denna delen försvinner?
Mitt övertänkande och analyserande är något som jag alltid haft med mig och något som jag lärt mig att faktiskt gilla mig själv för - jag tänker ofta steget längre än de runt omkring mig och kan i vissa fall komma fram till något som är riktigt bra. Oftast har det dock lämnat mig med lustiga funderingar som jag delat med omgivningen, men ibland har det kommit med stor nytta.

//När jag och Magnus varit tillsammans ett tag berättade han för mig att han blev väldigt chockad över att jag var så pass intelligent. Han verkade helt seriöst innan han träffade mig ha bilden av att tjejer inte är så speciellt smarta och inte pratar om annat än smink, löshår, kläder och hur fula alla andra tjejer är(?!), och därför tycker han än idag att det alltid är intressant att prata med mig. Han är nämligen lite av en tänkare han också, så vi har många intressanta diskussioner.//

Jag har ofta på senare år fått berättat för mig att jag är väldigt smart (och jag tror att det har mycket med denna del av mig att göra - jag kan snabbt hitta logiska lösningar och förklaringar samt att jag snabbt snappar upp saker och lär mig). Detta är något som jag har upptäckt att jag har börjat identifiera mig själv med och se som min främsta kvalitet. Samtidigt skäms jag för att ibland tycka att jag har högre intelligens än någon annan. Jag menar, är det verkligen tillåtet i det lilla landet lagom att tycka så pass bra om sin egen förmåga? Gör detta att man uppfattas som arrogant?


Och bara nu när jag skriver detta upptäcker jag ju direkt att jag är igång igen.... I'm still me :P

I walk your land, but don't belong

Jag tror för tillfället att mitt humör följer vädret!

Idag skiner solen lika mycket inuti min kropp som den gör utanför fönstret och jag känner mig riktigt lycklig! Dels kanske det beror på att jag har haft en riktigt rolig förmiddaG tillsammans med badgruppen? Trots att vi hade en ganska tråkig och krånglig uppgift framför oss lyckades vi klämma in många skratt och trevliga samtal mellan varven. Hade Nisse varit närvarande hade han nog funderat på om jag smygdruckit vin på vägen dit, för jag råkade kläcka ur mig små hemlisar om mig själv - vilket slutade med att jag satt röd i nyllet och försökte spola tillbaka lite medans tjejerna skrattade gott och blev nyfikna.

Kanske är det för att jag vaknade upp på bästa tänkbara sätt?
Jag vaknade nämligen av att Magnus stod och bakade in mig som en mysig kokong i täcket för att han upptäckt att fönstrena i resten av lägenheten var öppna och var rädd att jag skulle börja frysa. Jag blev efter detta överöst av pussar, kramar och mys innan han for iväg till jobbet. När han var borta unnade jag mig själv att ligga i sängen i en hel timme och bara njuta och kramas med Max, istället för att sminka mig idag - superskönt!

Hur som helst känns tillvaron riktigt bra! Jag fick även besked idag om att jag nu har jobb över sommaren, vilket gjorde att jag kunde släppa en stor tyngd från mina axlar och andas ut - det löste sig trots allt på ett riktigt bra sätt! Jag älskar nämligen variation i livet och nu får jag jobba på lite olika platser i sommar vilket jag tycker ska bli jättespännande! Inget monotont fram och tillbaka till samma ställe i nästan 3 månaders tid, utan lite gott och blandat :D


I'll be damned if you count me in as part of your generous hypocrisy

Jag kan inte förstå att vi redan är mitt inne i April! För mig känns det som om vi fortfarande är inne på februari månad och att jag bara gått i skolan i ungefär en månad.

Tiden går så otroligt fort när man är upptagen större delen av dagarna och det känns som om tiden bara flyger iväg! Veckorna känns helt plötsligt så otroligt korta och innan man vet ordet av är det helg igen när det känns som om det precis var söndag. Jag vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt. Det känns som hela mitt liv just nu går på snabbspolning och jag önskar jag kunde bromsa upp, andas och njuta av min tillvaro lite oftare.

De runt omkring mig tycker att jag har blivit off. Men hur konstigt är inte det när skolan pressar oss till att läsa minst 40 timmar i veckan och hotar med att vi inte kommer att klara oss annars? Man får ju panik och vågar inte göra mycket annat. Som om inte det var nog känner jag press på mig att spela fotboll, för jag skäms om jag stannar hemma nu när jag precis bytt lag. Detta blir utöver skolan ännu ett stressmoment och jag känner redan en stor olust till det hela. Just nu tränar jag hellre på egen hand och tar det när jag känner att jag har en lucka under dagen och kan hitta motivationen. Att sitta och vänta fram till 9 på kvällen, när man är så trött att man bara vill somna sittandes, fungerar i dagsläget inte för mig. Jag orkar inte ta mig iväg.

Just nu önskar jag att även vi på universitetet hade påsklov nästa vecka. Alla som går lite lättare utbildningar (folkhögskola, komvux, ky) får ju privilegiumet att vara lediga, men vi som dessutom har riktigt svåra studier ska plugga som satar ändå, tusan! ;) Det skulle vara skönt att få vara hemma en vecka och bara ta det lugnt. Kanske läsa lite då och då om man känner att man vill ligga steget före. MEN, nu har jag valt denna linje och då ska jag faktiskt bara bita ihop och kämpa - för jag har ett mål att nå, även om vägen dit just nu känns riktigt tung!


Linda gnällspik is signing out!
Ha en bra dag därute i regnet! :P

DocMorris

Under helgens besök i nyköping passade jag på att kila in och besöka mina två systrar som båda jobbar inne på DocMorris-apoteket i stan (Den ena är chef/farmaceut och den andra är kassörska). Jag och Magnus blev bjudna på fika och fick sedan med oss en påse med finfina saker hem som gjorde hudvårdsfreaket i mig tårögd av lycka! Dessa ska minsann testat och utvärderas :D
Bland annat innehöll påsen dessa saker:
En hudvårdsserie från märket Avéne. Här fick jag med både tvätt, ansiktsvatten, scrub, källvatten och krämer som jag ska testa och se vad jag tycker om. Både Josse (Äldre syster) och pappas fru Marlene har testat denna serie och tycker att den är underbar!
En kräm från Kerstin Florian. Denna ska jobba med att reparera huden och minska exempelvis acneärr. Jag har hittills provat den över en natt på mina ärr ochjag tycker mig se skillnad redan. Vi får se hur den fungerar i längden :) Den är dock ganska dyr. Låg på lite över 700 kronor.
GUM original white. En tandkräm som tydligen gör tänderna väldigt vita. Vi har börjat använda den men antar att det tar några dagar innan man ser skillnad. Finns tillhörande munskölj som ska ge extra effekt.Har ni för övrigt varit inne på ett sådant apotek någon gång? Jag avundas deras arbetsmiljö något otroligt. Det ser ut som en fin salong och de har till och med hudterapeuter arbetandes hos dem för utvärdering och tips samt kommer även att anställa sjuksköterskor för provtagning och dylikt. Riktigt maffigt! Dessutom har de produkter där som du enbart hittar på deras apotek och det är alltid lite roligt att få lägga vantarna på saker som känns lite mer exlusivt!

Ja och magnus ritade av varandra, gud så f...

20110412237 (MMS)

Ja och magnus ritade av varandra, gud så fint!


The minute that it's born it begins to die

Har har det varit dött, men dagarna utanför bloggen har varit fartfyllda och händelserika!


Vi har bland annat haft inflyttningsfest (som tråkigt nog spårade ur med förstörda saker och allmänt stök, varpå jag inte alls kunde njuta av kvällen), besökt familjen i nyköping och haft två underbara dagar med dem, jag har kört mitt livs första aerobicspass, vi har ätit glass i solen i bara t-shirt och sist men inte minst dragit på oss magsjuka!
Det låter väl som en varierande massa? ;)

Idag skulle jag ha jobbat, men mår av det sistnämnda skälet inte bra nog för att göra det. Jag får istället försöka plugga så mycket jag kan mellan varven och jobba på att repa mig inför morgondagen då jag SKA vara tillbaka i skolan. Ganska roligt när man tänker efter egentligen.. Förr bad man om att bli sjuk eller känna sig krasslig så man fick stanna hemma, men nu blir man skogstokig när det inträffar ;)

Ni kanske vill se lite bilder från inflyttningsfesten? Här kommer de vilket som!
Våran ena inflyttningspresent: 10 kg grillkrydda!!! :D Haha så underbart kul! :)
hahaha kvällens sötaste bild!
Jag och min assistent David klippte i onyktert tillstånd av Fredrik hans hår! DET måste ha varit det roligaste inslaget på kvällen! Ingen mer Ted Gärdestad-frilla här inte! ;) Istället fick han nu en såndär gay/brat-frilla som jag hatar, bara för att vara lite extra ond ;)
Kim ville också bli friserad, men honom var jag lite snällare mot (Han gav ju mig trots allt mina favoritblommor och skänkte oss en fritös) och gjorde bara en fin liten fläta ;)

Detta var under de första 2-3 timmarna av festen, som faktiskt var riktigt rolig. Men sen blev det för mycket folk (Tror jag räknade gästerna till runt 30) och alldeles för stökigt. Folk levde rövare och förvandlade vårat nya fina hem till en brottningsarena - totalt respektlöst. Det kliar fortfarande i kroppen på mig av ilska när jag tänker på det. Hur kan man bete sig på ett sådant vis och vara så elaka?!

Hej och förlåt för dödläget här! Jag kom h...

20110409233 (MMS)

Hej och förlåt för dödläget här! Jag kom hem sent från nyköping igår, hängde hos Emelie en stund och somnade sedan till the walking dead med min karl. Ska skriva lite mer sen, men ville bara dela med mig av en söt bild unde föreläsningspausen. Magnus hade nämligen mycket alonetime med mina småbröder (som är stormförtjusta i honom) under lördagskvällen när jag jobbade och såg då till att lära dem alla trix och lurigheter han kunde :p de ville nog inte att han skulle åka hem igår ;)


Jahopp...... Detta var nog det mest udda j...

20110409232 (MMS)

Jahopp...... Detta var nog det mest udda jobb jag någonsin varit på. Jag hoppade av tåget i vagnhärad, för jag skulle bara jobba på den sträckan, och tänkte att det finns väl personalrum eller väntsal där jag kan uppehålla mig tills nästa pass startar. När jag väl klivit av inser jag snabbt att det inte finns något personalrum och inte heller är väntsalen öppen... Min nästa tanke blir då ett fik alternativt en restaurang, men hela staden är igenbommad. Tänk er en spökstad som man ser på film, ungefär den känslan får man här. Inget liv förutom bilarna som ibland susar förbi mig. Här ska jag alltså sitta utomhus i kylan, i en främmande stad i nästan fyra timmar fram till inatt när tåget kommer och jag ska jobba vidare... tack jobbet.. Tack :)


Busy day!

Dags att plugga!
Ska under denna dag fokusera på näringslära och fysiologi!
Då jag under helgen ska jobba på SJ's tåg och får luckor när det inte är biljettrond och mellan tågavgångarna ser jag även stunder där som ska fyllas med plugg och nyförvärvad kunskap! Det är ju så spännande! :)

Av någon anledning har jag blivit "Linda med kollen" i våran basgrupp!
Detta är nog en roll som mina forna klasskompisar nog aldrig skulle kunna tänka sig mig i! Jag var alltid den som sket i att lämna in saker, halkade efter med arbeten och bara gjorde de praktiska saker jag tyckte var kul. Men nu tycker jag det är så pass intressant att jag läser på som en tok inför det mesta och då har en hel del teoretisk kunskap i bagaget, som jag gärna delar med mig av till resten! Jag får ju så himla mycket tillbaka i form av deras erfarenheter inom vårdyrket :)

Thank you..

Nu strålar solen åter i min själ!

Jag vaknade dock med en ruggig ångestkänsla i kroppen, ville inte gå ur sängen och låg där länge och funderade fram och tillbaka. Gårdagens besked satte sig tungt i bröstet på mig och jag var även lite smått orolig inför kvällens inflyttningsfest. Jag har nämligen noll koll på vilken storlek det är på folkmassan som kommer :P
Plötsligt fick jag dock ett helt oväntat samtal ifrån Magnus bror, som faktiskt gjorde min dag! :D Jag tänker faktiskt inte säga vad samtalet handlade om, men jag blev så glad så jag visste inte vart jag skulle ta vägen! :)

mmmmm

Ge hit! Jag vill tröstäta!

I was right!

Ja... Var jag orolig för att jag dragit otur över mig igår så har jag ju garanterat fått det bevisat idag.

Just nu känner jag mig så otroligt besviken! Här har man ställt upp ett flertal gånger och slitit ut sig totalt med dubbla arbetspass för att inte lämna dem i sticket, och när nu jag behövde dem - vad händer då? Nej då får jag helt plötsligt besked idag, 2 månader innan jobbstart, att det helt plötsligt bara finns behov för en under sommaren och att de då inte finns plats för mig... Som grädde på moset får man inte ens höra det från chefen själv.
Detta känns ganska surt, för nu har jag blivit satt i en riktigt jobbig sits och i dagsläget finns bara paniken snurrande i huvudet och inte en enda vettig lösning på det hela. Jag vägrar att leva på Mange en hel sommar, det gör jag bara inte...

Nurse Linda, at your service

Haha, när vi tog dehär bilderna sa mina klasskompisar direkt "nu kommer de här hamna på facebook... eller bloggen!" varpå jag skrattade och sa "neeeeejdå"! För inte är väl jag så nördig? ;) nejnej...


då är ju frågan hur de då lyckades hamna här ändå? :S ;)

I've been jinxed!

Tror ni på skrock?

Igår var jag nämligen überklantig när jag skulle plocka upp mina kläder från badrumsgolvet! Jag noterade inte att dörren till badrumsskåpet stod öppen, varpå jag smällde huvudet i den ordentligt på vägen upp och krossade spegeln som satt i den (vilket förövrigt gjorde vidrigt ont och lämnade mig med en ond panna och glas i handen). Förutom smärtan började jag direkt fundera på dethär med sju års olycka! Egentligen tror jag inte alls på sådant, men ändå kryper den där lilla oron fram någonstans i kroppen och man börjar fundera över om det verkligen är möjligt att något sådant skulle kunna vara verkligt.

När vi sedan var nere på Texas Longhorn och åt en mysig middag kom nästa bakslag: Ur hamburgaren jag äter trillar det helt plötsligt ut en stor klump med sallad och majonäs/dressing som landar rakt i mitt knä - på mina favoritleggins!!!! De pryds nu alltså av en riktigt vacker flottfläck!

Jag har nog lyckats jinxa mig själv :(

Purple

Idag är jag lite lila ;)
.. och fruktansvärt torr i hyn! ;)

She's the best!

Jag har nog världens gulligaste mormor! ♥

Idag fick jag ett urgulligt, helt oväntat, brev från henne där hon bland annat skrev att hon var så himla stolt över mig som var så duktig med skolan och tackade flera gånger för dammsugaren som jag gav till henne. Hon skickade även med pengar och tyckte att vi skulle gå på bio samt gå ut och äta något gott, så det tänker vi allt göra ikväll :)

Dag 28 – En bild på dig från förra året och nu, har du förändrats sedan dess?

Jag hoppade helt enkelt över några dagar på listan och gör detta till mitt sista list-inlägg då jag känner att jag tröttnat på den ;)
april 2010 - april 2011
Det kanske inte har skett en alltför stor förändring utseendemässigt, men den som har tagit plats på insidan är rejäl!

Jag är inte längre den där lilla osäkra tjejen som är rädd för att trampa andra på tårna. Jag låter inte längre andra människor trampa på mig för att jag är rädd för att stå upp för mig själv. Jag är inte längre hon som inte vet sitt eget värde eller sin egen plats i andras liv.

Jag är numera en starkare person som hittat sitt värde, både i sina egna och andras ögon. Jag vet att jag betyder något för mig och att jag betyder något för andra. Jag vet att det bara finns en av mig och att jag har en plats här i livet där jag hör hemma. Jag vet att jag mår bättre och får starkare relationer genom att älska mig själv och visa det utåt. Att veta hur jag vill bli behandlad och behandla andra såsom jag själv vill att de ska behandla mig. Jag ororar mig inte längre över vad som är rätt och fel i andras ögon, utan har lärt mig att lita på mig och lyssna till min egen magkänsla.

Jag oroar mig heller inte längre över de små gamarna som sitter därute och letar fel på mig.
Jag har gjort något vettigt med mitt liv och följer mina drömmar - väljer ni att klanka ner på mig för att jag är lycklig och mår bra kan jag inte annat göra än tycka synd om er som tydligen måste ha fastnat i någon del av livet där ni inte trivs och inte har tillräckligt med gllädjeämnen som får er att må bra. För det har jag lärt mig, att ingen människa som mår bra och är nöjd med sitt har anledning till att sitta och klanka ner på någon annan.
Jag sa upp mig från Eniro - ett helvete som kvävde min själ och min lust - och började jaga min dröm. Sedan dess har allting bara gått uppåt för mig, och de som har försökt sätta krokben på mig eller vill "ta ner mig på jorden" har jag bara en sak att säga till: Gör det NI vill göra, följ era drömmar och uppfyll era mål - först då kan ni känna er tillfreds med er egen tillvaro och slipper irritera er så fruktansvärt på min. Jag har aldrig försökt sätta mig över er på något vis för att jag känner att det går bra för mig - det är ni som lägger er själva i underläge (ett upplevt sådant) genom att ni beter er på det viset ni gör.


Kort och gott känner jag att jag har vuxit som person otroligt mycket. Jag är stolt och nöjd över min egen utveckling och jag är idag på ett mentalt plan jag trodde det skulle ta många år att komma till. Allt detta har jag kunnat åstadkomma för att de sista pusselbitarna i mitt liv äntligen har hittat sin rätta plats :)

Föreläsning: proteinsyntesen

20110404228 (MMS)

Föreläsning: proteinsyntesen... I TVÅ timmar!! Jag kommer få hjärnkollaps :p


Your unconditional love was always on my mind

Gud vilken underbar helg jag har haft! :) Enda problemet med den är väl att man kanske hade önskat att den skulle vara längre, men skolan är i dagsläget väldigt intressant så det är bara att köra igång!

Jag tillät faktiskt mig själv att vara totalt pluggfri under helgen - vilket var otroligt skönt. Jag fick då chansen att rensa huvudet och komma igen med ny energi och motivation inför den tuffa perioden vi har framför oss. Hela helgen har spenderats i frugans sällskap, där jag trivs som bäst. Vi har hunnit med att träffa många underbara människor -bland annat Nisse, pappa med familj, Olivia & Raymond samt Micke Norrland - och vi har även hunnit ta en hel del tid för oss själva till att bara kramas och njuta.

Gårdagen tror jag nog blev höjdpunkten! Hela morgonen/större delen av förmiddagen stod i mysandets tecken - sedan dök Micke upp och vi socialiserade lite samt att grabbarna åkte skateboard. Kvällen bjöd på filmmys, som blev en underbar avslutning på en riktigt bra helg! Flera utav detta slaget tack :D


Idag fick vi för övrigt hem våra skåpsluckor - nylackade och fina med nya snygga handtag. Detta var alltså sista pusselbiten som saknades och nu är lägenheten äntligen färdigrenoverad! Det ska bli skönt att kunna få allting på plats och skapa riktig ordning och hemma-känsla :)

A cup of summer, please?

håhåååå ge mig sommar!
Inga krav, ingen kyla - bara värme, kärlek och nöjen :)

The trick

Kalla mig optimist (för när jag tänker efter är jag ju hellre det än går omkring och tror negativa saker om allt hela tiden) MEN snart är det ju dags för att slänga på sig klänning/kjol/shorts och visa upp spirorna för omvärlden!

Jag tänkte därför dela med mig av ett litet knep som jag brukar använda mig av för att få benen extra lena och ge lite extra lyster till huden! Jag smörjer ALLTID in mig ordentligt efter jag duschat, men när sedan värmen kommer känner jag att jag vill ha något extra. Jag brukar då blanda i några droppar babyolja i min bodylotion. Detta återfuktar huden otroligt mycket samt gör dem riktigt blanka och fina :)

I could have buried all my dead up in her cemetery head

Åh idag är jag på topp! Jag älskar livet och inget - verkligen inget - kan få mig på sämre tankar en dag som denna :D


Jag har nämligen fått ett par otroligt underbara timmar tillsammans med pappa, Malle, Nick, Sam, Charlie! Enda nackdelen var att det var fruktansvärt kallt när vi satt i parken och såg Sams lag fullkomligt utklassa IFK (Men vem blir förvånad, IFK är väl inte mycket att ha på någon nivå? :P )! Jag måste säga att jag är en riktigt stolt storasyster för tillfället - han var så duktig lille Sam :)
 
Efter detta blev det fika här hemma med mycket prat och roligheter att ta igen, samtidigt som Charlie sprang runt med uppdrag att äta upp katterna. Nick var, för att citera honom, "asgrym" på tv-spel och bjöd även på ett trumsolo på våran soffa. Underbara familj :)
 
Världens i särklass bästa unge! Han är nog smartare än de flesta jag känner i min egen ålder - på riktigt!

Lillebror #2 värmer upp!

Nick kör stavhopp i väntan på Sam

Världens goaste hund - Charlie!
 

60 quick ones

För er som vill veta lite mer om mig:

1. Hur gammal är du om fem år? 28.... :S

2. Vem var den sista du träffade? Nisse, Mange, Tobbe

3. Hur lång är du? 160 ståtliga centimeter!

4. Vilken var den senaste film du såg? Going the distance (gullig film)

5. Vem ringde du senast? Mange :D Pussade lite i örat på honom :)

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Jaaaa :D" - till Natta

7. Var är dagens planer? Först kom mamma, när hon har åkt var det dags för hemligheter ;)

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Skicka sms. Eller jag lider inte av telefonfobi som jag gjorde som liten längre. Jag kan ringa också. Men jag föredrar att kommunicera i text!

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda

10. När såg du senast din mamma? Idag

11. Vilken ögonfärg har du? De skiftar faktiskt! Mellan blått och grått

12. När vaknade du idag? Klockan 05:50 

13. Har du någon gång hittat en katt? Jag hittade nyss Max bakom extrasängen? ;)

14. Vilken är din favoritplats? Hemma! Helst i soffan med Magnus armar omkring mig. Finns inget bättre! 

15. Vilken plats föredrar du minst? Stan är ett ganska jobbigt ställe. Det är så mycket människor där och låter fruktansvärt högt. KROGEN

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Svårt att säga. Mina förhoppningar är att jag fått ett bra sjuksköterskejobb - gärna då ambulansen eller akuten. Gift ska jag minsann vara med - med min fina karl!

17. Vad skrämde dig som barn? A-L-L-T.. Bokstavligt talat. Mamma och pappa skrattar fortfarande åt mina gamla fobier.... 

18. Vem fick dig att skratta senast? gänget här

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag har faktiskt en gammal undanstoppad någonstans med den första inspelade kalle anka-sagan. Lite tufft ;)

20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Lite varannan dag! Ibland har jag full pyjamasutastyrsel, men det är mysigare när det är varmt nog att sova utan!

22. Hur många kuddar har du i sängen? vi har 4. Jag använder 1 eller 2 utav dem

23. Hur många landskap har du bott i? 2. Sörmland och Östergötland

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Yes det har jag. En gång minns jag alldeles särskilt för jag blev riktigt road av ett senapsfrö som gjorde att jag mindes min mcdonaldshamburgare jag tidigare ätit. Jag skrattade hur länge som helst (:s)

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Jag älskar att gå barfota!

26. Är du social? Ja jag är väldigt social av mig, men jag kan även uppskatta lite ensamhet då och då. Det är skönt att få rensa huvudet ibland och bara ha en stund för sig själv.

27. Vilken är din favoritglass? Mjukglass med chokladtopping :D

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? ojojoj.. Skulle avbryta mitt studielån och kanske istället lägga resten på ett hus! (ja, jag inser att jag får låna lite extra annat då med)

29. Tycker du om Kinamat? NO!!! yuck!

30. Tycker du om kaffe? Nej, det smakar apbakdel!

31. Vad dricker du till frukost? Te, te, te och åter te! Kanske juice någon gång ;)

32. Sover du på någon särskild sida? ofta höger faktiskt. Speciellt nu när mitt tuberkulosvaccin har gjort en stor svullnad på vänstra axeln. Aj aj!

33. Kan du spela poker? Japp. Jag är en fena på texas hold'em

34. Tycker du om att mysa? OM jag gör! Det är i princip det ENDA jag gör nuförtiden! Jag och Magnus är ett sånt där typiskt asjobbigt par som bara sitter och pussas hela tiden ;)

35. Är du en beroendemänniska? Nej. Jag har aldrig varit beroende av något

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp :D 

37. Hur ofta har du sex? HAHA, bara sådär?! jomen det är väl minst 1-2 ggr per dag, om någon nu var skitnyfiken på det :p Utöver det beror väl på vad man räknar in under ordet sex :P

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska. Franska om jag skärper mig lite

39. Har du någonsin åkt ambulans? Jajemen. Och det hoppas jag att jag får göra varje dag i framtiden :D

40. Föredrar du havet eller en pool? POOL! Jag hatar fiskar och vill inte bli uppäten av något där nerifrån mörkret!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Smink, kläder och inredning. 

42. Äger du dyra smycken? Definera dyra.. Jag äger ett jättefint halsband som jag fick i studentpresent som kostade en hel del. Sen gick min förlovningsring på typ 3-4000 kr (sammanlagt hade han betalat 7000)

43. Har du någon gång testat narkotika? Om vi säger såhär: jag tycker att det är värdelöst med droger. Ingen uppför sig så sjukt efteblivet som någon som tar droger. Svaret är alltså: NEJ!

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? vatten

45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag själv ;) haha, nejdå men jag måste säga att eftersom jag uppskattar humor så är de flesta jag umgås med väldigt roliga. Stela människor tröttnar jag direkt på. Magnus ligger högt upp på listan i alla fall - vi har samma sjukt barnsliga humor.

46. Välj ett ärr på din kropp? Då tar jag... det jag har på röven.. Eller DE. Det ser nämligen ut som en tiger rivit mig över ena skinkan. Jag skulle tömma skottkärran uppe på dynghögen i stallet. På vägen upp gick man på en stålramp som var gjord utav ett galler som bara var avklippt i sidorna varpå vassa kanter stack ut. Jag skulle vara smidig och backa ner, men trampade med ena foten utanför, ramlade ner, fick in de vassa kanterna i skinkan som drog upp 3 långa sår och landade till slut på backen och fick skottkärran över mig. Jag skrev som en stucken gris och min syster skrattade så hon grät. Vi tog oss inte heller därifrån då skjutsen inte skulle komma på ytterligare en timme, så vi fick göra ett temporärt förband av ett gammalt kaffefilter...

47. Vad har du för ringsignal? en såndär som finns på telefonen

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Tveksamt... 

49. Flirtar du mycket? Faktiskt aldrig. Jag vet dock att folk kan uppfatta tjejer som är sociala och skämtsamma som flirtiga - men då tror de fel ;)

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma i gamla lägenheten

51. Kan du byta olja på bilen? Det skulle jag nog kunna om jag försökte

52. Har du fått fortkörningsböter? Nä, det skulle väl vara för att jag babblar för fort i såna fall...

53. Vilken var den senaste bok du läste? Omvårdnadsorienterad kommunikation

54. Läser du dagstidningen? Nej. Jag blir för deppig av nyheter så jag varken läser tidningar eller ser nyhetssändningar på tv. Totalt avskärmad

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nepp!

56. Dansar du i bilen? JA! :D jag sitter alltid och skuttar, dansar och sjunger för full hals när jag är ute och åker med frugan. Han är inte sen på att göra mig sällskap ;)

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Bandit eller P3 tror jag det var

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Troligtvis något omvårdnadsrelaterat

59. När var du i kyrkan senast? Pappas bröllop? sisådär en två år sen.. Jag är inte ett fan av religion

60. Vilka personer utmanar du? DIG, DIG, och DIG.. Kom igen nu - jag vill veta mer om er med ;)


RSS 2.0