Mysmiddag med vackra damer :)

201112311082 (MMS)

Mysmiddag med vackra damer :)


New years eve

Sista dagen på detta år idag då!

Det har jag firat med att gå på stan med ett helt gäng med nötter (syster, Gustav, Johan, Tobbe, Johanna och Jesper)! Passade även på att äta på stan, för jag måste ju ha tid att studera lite innan jag åker iväg på nyårsfirande! Idag är det djupdykning i njurarna som gäller - mycket spännande ;) Kvällen kommer i alla fall att spenderas hemma hos miss Fyrberg tillsammans med alla goa tjejer. Vi ska äta mat och sedan partaja med singstar. Det blir nyktert för min del, jag står fortfarande fast vid att inte dricka, men det kommer att vara superroligt ändå ska ni se! :D

Tråkigt nog kommer jag inte hinna träffa min karl något mer detta år (hehee, torr humor!). Han åkte nämligen hemifrån kl 5 imorse, kommer hem ikväll efter att jag åkt och försvinner iväg samma tid imorgon bitti igen. Typiskt! Nåväl, jag klarar mig nog utan en stund i alla fall ;)

Gott nytt år på er! :)

Baksätesligan! Vi är bittra för att Johan ...

201112311070 (MMS)

Baksätesligan! Vi är bittra för att Johan kör som en tok!!


My 2011

Då är året slut imorgon, och likt förra året tycker jag att det är roligt att få summera det som varit lite. Att få blicka tillbaka och minnas allt roligt som skett :) Denna lista passar ganska bra för just det ändamålet. Hur har erat år varit? :)

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, det har jag gjort! Bland annat var ju juldagens upplevelse en förstagångare - dock på den negativa sidan. Jag har även fått göra så mycket nya saker inom utbildningen som jag aldrig fått chansen att prova på tidigare. Venprov på sin första patient - det var riktigt häftigt!

Har du några nyårslöften?
Ja, alltså jag tycker ju att det hör lite till att skaffa sig några - trots att man sällan eller aldrig håller dem.
Följande blir mina förhoppningar inför nya året:
1. Jag vill sluta dricka cola light. Det är inte bra för kroppen att hålla på som jag gör! Istället ska jag dricka kolsyrat vatten om jag känner mig sugen på "läsk" och om jag någon gång dricker cola får det allt vara riktig sådan. Då mår jag ändå illa efter en stund och vill inte dricka mycket!
2. Jag ska leva på ett sådant sätt att jag mår bra med mig själv och min kropp. Med detta menar jag att allt man gör får följder i hur man mår och jag ska sköta mig därefter. Jag ska äta rätt för att må bra i kroppen samtidigt som jag inte mår dåligt över hur jag ser ut. Jag vill hålla rutin på träningen, också för att våga trivas i min kropp, men även för att hålla mig pigg och må bra.
3. Jag ska sluta tvivla på mig själv! Detta är ett väldigt högt satt mål, men jag hoppas åtminstone att jag ska komma en liten bit på vägen!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja :) Och min syster :D

Vilka länder besökte du?
Inga alls förutom kära Sverige. Det har inte funnits tid! Nästa år planerar vi dock att ta oss utomlands :)

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
4/12. Jag fick fira min första förlovningsdag - och det var helt magiskt!

Vad var din största framgång 2011?
Skolan, definitivt. Jag måste få klappa mig själv på axeln och säga att jag har varit riktigt duktig! Hittills ligger alla bedömningar och tentamensresultat på topp och jag känner verkligen att jag är inne på rätt bana i livet! Praktiken gjorde det bara ännu mer klart för mig att dethär är vad jag vill och ska göra med mitt liv! Vilket tacksamt yrke! Man mår riktigt bra i själen av att faktiskt kunna hjälpa människor som har det svårt!

Största misstaget?
Att låta onödiga konflikter göra mig dämpad. Dock känner jag inte att de bekommer mig längre :)

Bästa köpet?
Min kamera! Jag tror den inhandlades efter nyår där :P Om inte annat så har vi ju köpt en ny soffa - den är vi riktigt nöjda med! :)

Vad spenderade du mest pengar på?
Heminredning - definitivt!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag har haft många glädjeämnen detta år! Bland dessa har vi Magnus, mina vänner, skolan, praktiken och familjen! Något som även gjort mig väldigt glad är att jag fick erbjudandet om att rida Sandras hästar när lusten faller på, det gör mig lika glad varje gång jag är där! Överlag kan jag se tillbaka på detta år med en positiv känsla. Det har varit ett glatt år helt enkelt :)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Precis som förra året så måste jag säga att jag är så otroligt mycket gladare än vad jag varit förr i tiden! 

Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit mig tid för mina vänner! Jag har varit en mycket upptagen Linda! Det ska det bli ändring på!
Fotat! De senaste månaderna har kameran nästan bara legat och samlat damm. Supertråkigt!

Favoritprogram på TV
Dexter och Greys anatomy

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag hade först både min och Manges familj över på fika hos oss, sen spenderade jag kvällen med tjejerna samt Nisse hemma hos Josefina. En riktigt rolig kväll! Jag minns även att jag gjorde en riktigt blonderingsmiss och blev vit i skallen! Mindre lyckat ;)

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Tråkig! Fy vad jag har lagt ner allt mindre tid på mig själv och mina vänner. Jag har fastnat i plugget. Eller i och för sig. Jag har blivit en riktig träningsnörd, det skulle man väl annars kunna säga. Jag har aldrig tränat såhär mycket förr under en så lång period. Det gör mig lite stolt faktiskt!

Den bästa nya personen du träffade?
Det blir nog faktiskt en nygammal kontakt då - Emelie (Fyrberg). Vi har varit bekanta tidigare, men började umgås mer under sommaren och det är jag otroligt glad över! Vilken toppentjej! :D
Sen gillar jag ju mina klasskamrater också, de flesta är riktigt bra folk!

Första du ska göra på det nya året?
Plugga! Sorgligt men sant! Har ju tenta efter nyår så jag har inget val. Efter det har vi en hel vecka ledigt från studier, innan nästa termin drar igång (i full fart med tenta och praktik redan efter 2 veckor). DÅ ska jag njuta och ta igen saker jag inte hunnit tidigare!

Saving it for later

Nä vet ni va! Nu tänker jag ta ett litet avbrott från studierna!

För er som är nyfikna har jag idag fokuserat på infektioner (feber, öroninflammation, halsfluss, etc), diabetes, och allergier samt vad som händer i kroppen vid dessa tillstånd (cellnivå), varför symptomen uppkommer och när man ska besöka sjukhus/behöver behandling! Igår gick hela dagen åt till att läsa om immunförsvaret, vilket är ett riktigt stort och komplicerat område!

Nu ska jag göra mig fin och åka iväg till Manges mormor & morfar för lite middag och sent julfirande. Va ska även ta med oss presenten till svärförärldrarna som kom lite i efterskott! Hoppas på en trevlig kväll :)

Nothing you say and nothing you try can change time

Nu får vi ta och dra ner på farten här tycker jag allt!

Dagarna rusar iväg alldeles för fort och jag känner inte riktigt att tiden räcker till. Det finns så mycket jag vill hinna eller måste göra, så jag önskar mig lite längre timmar under den nästkommande veckan, tack! Jag måste plugga morgon till kväll på tentan som är om en och en halv vecka, för egentligen har jag börjat alldeles för sent. Två veckor (Ja, för jag började ju i tisdags) räcker inte för att sätta kunskap som representerar en hel termin, även fast man sitter morgon till kväll, och jag är faktiskt riktigt orolig inför hur det ska gå.

Sen vill jag väldigt gärna få tid till att åka ut och rida! Jag har inte hunnit med det på säkert 2-3 veckor snart, så jag börjar få abstinens samt blir rädd att sandra ska tro att jag har glömt bort henne och pållarna. Nästa vecka, då tänker jag allt ta mig tid :) ! Jag vill även hinna umgås med min syster som befinner sig i stan fram tills efter nyår. Det är så otroligt roligt att ha henne här, och jag kan knappt vänta tills hon hittar jobb och lägenhet här i stan så hon aldrig mer åker härifrån! En liten bit familj i samma stad gör mycket för måendet, och turligt nog så är ju hon en jag verkligen kan umgås med och som har superroligt tillsammans med Manges och mina vänner!

Något mer jag vill är att hinna/kunna träna mer! Jag hade planerat in att träna varje dag denna vecka - att varva kondition och styrka och köra kortare pass - men så blev jag återigen förkyld. Nu får jag alltså nöja mig med promenader istället :/ Inte riktigt den intensitetsnivån jag hade planerat att ligga på vid det här laget. Det är ju nu man ska börja piffa till sig inför sommaren, för det tar sin lilla tid!

27 dresses

Efter en dag full av plugg (dock med ett avbrott för att gå på klädjagarrunda med Pisso och miss Fyrberg) ska jag och frugan nu slänga oss i soffan, efter att ha avnjutit lite god tacos, och titta på en riktigt tjejrulle :D
Perfekt! :)

Christmas day 2011

Lite bilder från juldagen kan jag ju även bjuda på :) De kommer från lite blandade källor :)
 

Världens mysigaste bebis :)

Han älskade att få julklappar! :)
 
Charmören ;)

Pinkie demonstrerar sin transformer
 
Julklappsmys hos mormor

Emma och Bella busar :)
 

Mums :)

Fina Bella!

Denna otroligt snygga bild på Figge från kvällen hos Johan får avsluta det hela (stulen får Raymonds facebook)! Jag har SÅ himla länge velat klippa munkfrilla på Figge när han är onykter - denna gången lyckades vi. Jag fick bort en remsa på mitten innan han vaknade, men Johan lyckades avsluta verket ;)

Christmas eve 2011

Då kommer den obligatoriska uppdateringen - bilderna :)
Katterna fick en egen julklapp som vi slagit in fint åt dem! Lester kirrade öppnandet helt själv och de andra käkade ;)

Nöjda kissar

Ett försök till att vara julfin!
För övrigt vill jag bara spy på väggarna och golvet! Som ni ser så är det ganska fult och sunkigt. TUR att vi får renoverat efter nyår!
 

Sasuke jagade julflugan på tv!

Väl ute i Eksund var de mys med eld i öppna spisen som gällde :)

... och mysig middag :)
 
 
 

Black and gray clouds willow in the balance as the sun falls

Då är det dags att ta sig tillbaka till vardagen efter en julhelg som har bjudit på så himla mycket skratt och varma känslor att jag kommer att bära med mig glädjen därifrån länge!

Julafton hos Manges föräldrar blev alldeles underbar. Mange var i förväg orolig över att jag skulle tycka att den var för o-julig, men jag förstår inte alls vad han menade! Vi hade ju så mysigt! Vi åt god mat (Japp, den blev väldigt lyckad) och spelade sedan pictionary och Vem vill bli miljonär resterande delen utav kvällen. Fina julklappar fick jag med. Utav svärföräldrarna fick jag ett mysigt spa-kit och utav Mange fick jag en supersöt rosa Ipod och en hållare till den som man fäster på armen när man ska träna. Han överraskade mig även med en julklapp som verkligen känns speciell - konsertbiljetter till Michael Buble i vår!!! :D Jag och Mange har lyssnat så himla mycket på honom, och en av hans låtar känns verkligen som vår låt - så jag blev så överlycklig över att få dela detta med honom att jag inte visste vart jag skulle ta vägen!

På juldagen bar det av till nyköping där vi fick några härliga timmar tillsammans med min släkt. Jag var förväntansfull över hur våra julklappar skulle mottas, då jag faktiskt gjort några själv (fotopresenter). Som tur var så var alla omtyckta! :D Själva fick vi en ny hallspegel utav far & Marlene, samt en jättefin köksklocka! Utöver det fick vi även pengar till lite lägenhetsprylar, så nu ska vi göra fint här hemma så fort renoveringen är utförd :)

Med oss hem fick vi även syster Emma, som roligt nog på morgonen bestämde sig för att följa med på kvällens festligheter hemma hos Johan. Vi hade en riktigt, riktigt rolig kväll... Till en början. Tyvärr slutade kvällen inte jätteroligt för mig, då jag orutinerat nog gav mig på att shotta 70%-ig absint (med smält socker i=det går riktigt fort ut i blodet. Jag trodde dock det var för smakens skull) och blev riktigt dålig. För min del slutade kvällen med en inte så närvarande medvetandegrad, spyor, tårar och en ruggig panikattack - varpå jag nu har tagit beslutet att inte dricka alkohol på ett bra tag. Jag blev verkligen livrädd och inser hur illa det kan gå om man inte tänker sig för. Det small nämligen bara till helt plötsligt och jag hann inte ens i förväg upptäcka hur onykter jag blev. Tur för min del var att jag hade sådana fantastiska människor med mig på plats, annars vet jag inte hur mycket värre min panik hade blivit. Jag var nämligen helt övertygad om att jag höll på att dö - vilket jag såklart egentligen vet att jag inte gjorde. Väldigt orutinerat.. som sagt...

Nåväl, vi lär oss väl av våra misstag! Dock skämdes jag så otroligt mycket både då och nu i efterhand. Jag är liksom 23 år men hanterade alkohol som om jag var 14. Nåväl, det för nog något gott med sig ska ni se. Det brukar det mesta göra i slutändan!

En underbar helg hade jag i alla fall - allt som allt. Det är det som betyder mest för mig när jag kommer se tillbaka på årets jul :)
Efter denna helg är jag mer än någonsin övertygad om att du, på alla tänkbara sätt, är den bästa pojkvännen man kan önska sig

Merry christmas ♥

God julaftonsmorgon alla underbara människor därute :)

Just nu tassar jag omkring i myssockorna och pysslar, katterna kämpar tillsammans med sin julklapp i vardagsrummet som de lyckats öppna och börja få ut godisar ur,
 
Snart ska här ätas en riktig mysfrukost, sedan blir det till att göra julgodisar samt börja förbereda inför matlagningen. Det blir helstekt oxfile (specialbeställd) med rödvinssky, bearnaisesås, potatisgratäng eller pommes (man får helt enkelt välja själv). Det mesta ska tillagas från scratch, så det finns lite att göra med andra ord ;) tänkte även överraska med julgodiset samt en efterrätt. Nu får vi hoppas att jag lyckas bra i köket denna gång!
 
Till er vill jag önska en riktigt god jul! Passa på att koppla av, njut och umgås med era nära och kära. Samla på er nya krafter inför ett nytt år med nya utmaningar och möjligheter :) Ni får helt enkelt ta och ha en alldeles underbar dag, alla ni fina personer därute ♥

Early christmas gifts

HIHI, titta vilka supermysiga sockar!!! :D
De har såntdärnt supermjukt ull på hela insidan och är så himla sköna att jag skulle vilja flytta in i dem! 


Jag köpte faktiskt även en tidig julklapp till mig själv:
Goldwell dual senses rich repair, balsam! 1500 ml! Fick tips om att det skulle vara riktigt bra, så jag får återkomma med min åsikt om det senare ;)

Christmas thoughts

Vad tycker jag om med julen egentligen?
Det kan ni luska ut om ni kikar i listan nedan ;) Hur ser era svar ut? :)

Pepparkakor - Lussebullar (heheee på julen blir jag en gottegris)
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka (Jag ÄLSKAR julskinka! Fast hjortkorv är ju också jäkla gott)
Lax - Sill (Hatar allt som heter fisk :P)
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge -
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst

Hur och med vilka ska du fira jul i år?
I år ska jag fira jul ute i Eksund med Mange, hans föräldrar samt hans småsyskon! det är min första jul utan familjen, men jag är helt övertygad om att det kommer att bli hur trevligt som helst! :D På juldagen åker vi först hem till pappa och firar i efterskott, sedan vidare hem till mormor för att enligt tradition äta kalkon. På kvällen blir det festligheter hos Johan :)

Vad önskar du dig i julklapp?
Oj... Det enda jag har tjatat om är ekorrar, men det är nog lite mest på skoj. Jo, såklart, saker till lägenheten och en ridhjälm står ju på listan med :)

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
Papapapappaariap! :D Haha, jag älskar den där fula fågeln. Kan vara för att hela familjen är eniga om att han är lika jobbig som jag ;)

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
Hmmm... Nuförtiden - ja. När jag var liten innebar julafton ibland fylla och drama, vilket gjorde att vi de gångerna var lite besvikna. Oftast var de dock toppen :)

Har du firat jul utomlands någongång?
Haha nävars! Jag har ju knappt satt min fot utomlands ;)

Vilket jullåt är den bästa?
Jag älskar stad i ljus.. Är det en jullåt? Jag tycker att den är julig, de sjunger ju om ljus ;) Annars är det ju garanterat helga natt med min favorit: Peter Jöback ;)

Vilken julfilm är den bästa?
Hmmm.... HAHA! Jo jag vet! Tror nog min syster och jag är ganska överens om att det är Musses jul! "Han heter faktiskt klappen"

Har du varit Lucia någongång?
Ja :) När jag gick i 9an blev jag vald till årets lucia på skolan och fick vara med på små affischer överallt innan. Det blev jag riktigt lycklig över, trots att jag aldrig tänkt tanken innan. Jag fick då även sjunga en låt solo, vilket var superpirrigt men uppskattades av skolkamraterna :)

Berätta om ett julminne som betyder mycket för dig:
Oj... Man har ju så många! Jag kan nämna ett som känns lite speciellt. Det är när jag fick min första julklapp av Nick (lillebror). Han var 3 år då och kom med en bit papper till mig som han hade skrivit "Linda" på. Då smälte mitt hjärta lite :)
Idag inträffade det jag väntat på sen jag ...

20110509313 (MMS)

Idag inträffade det jag väntat på sen jag började på vårdcentralen, det som inte fick hända - jag vaknade och var genomsjuk! Det var till och med så pass att jag tog en panodil för att orka iväg, då febern gjorde så att hela min kropp värkte. Jag kämpade mig dock igenom dagen på praktiken samt åkte även till skolan och skrev ihop det sista på rapporten tillsammans med Emma och mår som resultat av det ännu sämre nu! Saknar min karl gör jag också! Vi hade världens mysigaste tv-kväll innan vi upptäckte att det var dags för honom att åka till jobbet och båda blev superledsna för att den tog slut :( jag tänker minsann somna i soffan ikväll, framför mysfilmen på 3an, så får frugan bära sin dam in i sovrummet när han kommer hem heheee!


Idag har jag haft en ledig dag från prakti...

201112211055 (MMS)

Idag har jag haft en ledig dag från praktiken och har då passat på att plugga lite samt äta våffellunch med frugan :) På eftermiddagen åkte jag ut till ingelsta för att träffa mamma, Josse + barn och Emma. Dock fick jag vänta på segfjärtarna i en timme innan de dök upp, men det var supertrevligt när de väl kom! Även Gustav hakade på och fikade. Han blev Isacs nya favorit direkt ;) Nu har frugan åkt för att jobba sin första natt denna veckan, så jag ska försöka mig på att lyckas somna själv. Usch :p


Bästa sättet att avsluta en tuff dag på: s...

201112201049 (MMS)

Bästa sättet att avsluta en tuff dag på: soffmys med katterna. Nu har vårat internet bestämt sig för att sluta fungera, vilket nog inte kunde komma mer olägligt då jag har en stor tenta att plugga till...


Season finale!

Gymrundan är avklarad och det blev till största delen löpning idag!

Jag gjorde ett avbrott genom att cykla ca 15 minuter och sedan köra en kort stunds armstyrka (biceps och triceps), men återgick sedan till att springa igen. Till slut värkte både ben och mage - och då kände jag att det var dags att ge upp. Jag är faktiskt riktigt nöjd med träningen, då jag lyckades pusha mig trots att jag blev riktigt omotiverad till en början på grund av att det var så himla mycket folk där. Svettlukten som nästan fick mig att kräkas när jag klev in på gymmet gjorde ju inte saken bättre. Alltså ja, på gymmet får man såklart lukta svett - väntar man sig annat är man väl inte speciellt bright - MEN ibland luktar det riktigt jäkla lökigt i hela lokalen, precis som att den vore fylld av folk som tränat i samma kläder en hel vecka. får man må lite dåligt av det ;)

Nu ska jag i alla fall invänta frugans hemkomst från jobbet, sen blir det att se säsongsavslutningen på Dexter. FY SÅ SPÄNNANDE!!!! :D

Pit stop

Svänger förbi hemma en snabbis för att käka mat och byta om!

HAr varit på fötterna hela dagen (är tillbaka på distrikt denna vecka) och är egentligen ganska trött, MEN skam den som ger sig! Jag ska nämligen promenera vidare inåt stan och låta svetten rinna på gymmet! Gud så duktig jag känner mig ;)

Pisso goes 24

Igår var det dags att fira Nisse-liten, som idag fyller hela 24 år!

Jag tog på mig uppgiften att göra tårta, vilket jag väl inte anser mig själv vara så speciellt duktig på. Men det är ju tanken som räknas och alla verkade tycka att den var jättegod trots att den blev rätt ful, så jag är nöjd ändå. Lånade idé från Sofies tårta, som hon bjöd på när vi var på födelsedagskalas hos henne i vintras. Det är enda gången jag tagit tårta två gånger när jag varit bortbjuden, så jag kände att jag ville göra ett försök till att få till en så god själv ;)
Ful som fan, men välsmakande ;)
Nisse var i alla fall nöjd ;)

Min lilla hjälpreda :)

Atletiska Linda!

Charlie har änglar - Nisse har bunnies! ;)Exorcismus

Jag älskar exorcism-filmer, de har alltid fascinerat mig. Jag minns när jag för första gången såg exorcisten och blev alldeles tagen och tyckte att den var superläskig. Sedan dess har många bra filmer i dess slag kommit och jag har faktiskt varit nöjd med de flesta.

Denna gång stötte vi dock på en riktig flopp! För att inviga vårat nya hemmabiosystem hyrde jag, Mange och ett gäng grabbar filmen Exorcismus igår. Jag hade hört om den via nätet och var bombsäker på att detta skulle vara en höjdare, men fy tusan så tråkig den var! Skådespelet var uruselt, jag kunde inte låta bli att skratta åt tjejen som skulle spela besatt för hon såg bara superfånig ut hälften av tiden. Spanjorerna brukar vara riktigt duktiga på skräck, men denna gången föll de platt på backen. Effekterna var dåliga, storyn var rörig och osammanhängande. Ja, den var helt enkelt urkass och man satt bara och väntade på att den skulle ta slut.

Jaja, vi får hålla tummarna för att nästa års nyhet inom denna genre, the devil inside, kommer att vara utav det bättre slaget!

Some men don't need a reason why. Some people find it hard to understand

Nä, nu jäklar är faktiskt lilla Linda ganska irriterad! Därför tänker jag gnälla av mig, för det får man när man är sur. Allt känns med ens lite bättre då!

Jag är så frustrerad och trött på otacksamma människor, på fräcka människor som tror sig ha rätten att bestämma hur andra ska agera och sedan bli sura när de inte gör som de vill, på barnsliga människor som hittar på egna orsaker till att skapa konflikter ur tomma intet, på långsinta människor som aldrig kan sluta tjura, på fjantiga personer som hela tiden ska försöka bräcka en, på dryga kommentarer och sist men inte minst på att detta gör mig på dåligt humör - det är nog den värsta delen utav allt!

Jag gillar att vara glad, jag ser ingen mening i att gå runt och vara det motsatta. Jag gillar inte att bråka och tjafsa i onödan, det ser jag bara som ett rop på uppmärksamhet eller ett tecken på att man inte trivs med sig själv och sitt eget. Jag gillar inte att kämpa för någon annan, bara för att få skit kastat tillbaka. Jag tycker det är pinsamt att ibland behöva tvingas till att vara delaktig i sakerna som nämnts ovan, trots att jag inte alls vill. Jag fattar inte vad det är hos mig som lockar till att börja starta dumma konflikter med mig, när jag försöker hålla mig på min kant och göra mitt?

Kan inte folk sluta vara så otroligt GRINIGA? Lev ert liv för er och det ni mår bra av, var glada för det ni har och sluta försök att trycka ner de som faktiskt är nöjda och mår bra med sitt liv och sin tillvaro och inte har gjort er något illa. Ni vinner ingenting på att bete er på det viset! Att finna lycka i någon annans elände är bara riktigt pinsamt beteende och visar på att något inte står rätt till...

Låt mig slippa allt detta jäkla trams, tack!

Another week has passed

Då var ännu en praktikvecka till ända, och jag förvånas över hur fort den gått. Men det är ju som man säger, tiden går fort när man har roligt - och det har jag verkligen!

Jag fick ta mitt första venprov i tisdags, precis som jag hade hoppats på. Även det andra och tredje och så vidare.. ;) Det gick jättebra och jag börjar verkligen bli varm i kläderna när det kommer till provtagning. Hittills har jag inte misslyckats med en enda patient, inte ens de lite mer svårstuckna! Jag känner mig faktiskt riktigt nöjd med mig själv! :D Mina handledare är även de nöjda, de tycker jag lika gärna kan börja jobba direkt så de kan gå och lägga sig och vila ;)

I onsdags hade jag mittutvärdering med min huvudhandledare, som i princip gav mig full pott på alla bedömningskriterier. Fy så glad jag blev! Nu har jag motivation så det räcker och blir över till att fortsätta att visa framfötterna och bli bättre på det jag gör :) Nästa vecka ska jag återigen gå med distriktssköterskorna, då ska jag passa på att snappa åt mig så mycket spännande patienter som möjligt! Usch vad jag kommer att sakna detta ställe när praktiken är över!

People think I'm insane because I am frowning all the time

Idag har jag inte suttit still en sekund, förutom när jag åt mat!

Jag och Mange har haft en heldag med fixande här hemma. Vi har hängt upp gardiner, städat,  tvättat, julpyntat och fixat med lite annat smått och gott. Vi har även åkt till media markt och köpt hemliga saker samt fixat nya dammsugarpåsar (som vi fått leta som galningar efter)! Mycket nödvändigt för er att veta! ;) Nu känns i alla fall lägenheten som ett hem, vilket är supermysigt! Jag trivs så himla bra här! Dock är det tråkigt att vi efter nyår måste riva ner allting igen då de ska renovera, men hellre det än att lägenheten är i det skick den är i idag!

Jag har även hunnit med en runda till gymmet såhär på kvällskvisten! Jag känner mig faktiskt lite duktig såhär i efterhand, för jag lyckades pusha mig själv riktigt ordentligt. 1,5 timma ren kondition på ganska hög nivå, så pass att jag mådde illa och var röd på hella kroppen när jag gav upp! Ska det synas så får det bannemig kännas ;)! Det blev backlöpning, intervallcykling och slutligen lite planlöpning i snabbare tempo.

Jag har faktiskt börjat lägga om mitt träningsupplägg lite nu, då jag vill fokusera på att bränna bort överskott innan jag fortsätter lägga till muskler. Jag kommer därför att köra övervägande kondition nu någon månad eller två framöver, och bara lägga in styrkan som ett komplement. Det ska nog kunna bli bra hoppas jag :) Det känns nämligen som att jag tränat fel på sistone, så jag försöker att balansera upp det hela!

Big in japan

Någonting jag tycker är lite lustigt är att jag många gånger under mitt liv fått höra att jag ser utländsk ut.

De vanligaste nationaliteterna jag fått påklistrade på mig är att jag ser ut att vara spansk eller italienare, och jag kan verkligen inte förstå varför - jag är ju blond och blåögd! Jovisst, jag har ju nästan alltid haft håret mörkfärgat, men jag har ju fortfarande blå ögon och hud vit som snö ;)

Det jag blev kallad igår tar nog priset dock! Jag var inne på labbet. En patient som skulle komma in för provtagning klev in genom dörren, tittade på mig, skrattade till och sa "Haha! Du ser ju ut lite som en japan du!" och skrattade sedan vidare.

Jaja, vi får väl se vad det blir nästa gång ;)
Det ser väl alla, att det är lite japan i mig ;)

Jackass!

Undrar hur många gånger jag kallat mig själv för 'jävla idiot' idag! Jag tror nog inte ens jag kan räkna det om jag så använder både fingrar och tår! Klantarsle som jag är lyckades jag nämligen tappa bort min förlovningsring idag - och grät som ett barn fram tills jag till slut hittade den.

För er som inte vet så får vi som sjuksköterskor inte ha varken ringar, klockor, långa naglar eller nagellack när vi jobbar. Detta för att det är en härlig plats för bakterier att gömma sig på. Därför brukar jag alltid ha min ring i en kedja kring halsen nu när jag jobbar, för att den inte ska komma på villovägar och för att jag ändå vill ha den på mig. Idag glömde jag kedjan, vilket ledde till att jag la ringen i bröstfickan på min skjorta.

När jag kom hem bytte jag om och kom efter en stund på att ringen låg kvar i fickan. Fast.. nej det gjorde den inte! Både jag och Magnus sökte igenom varje millimeter av golvet med ficklampor (ringen skulle ju ha glänst till då) samt grävde igenom mina kläder, men vi kunde inte hitta den. Jag var vid detta lag verkligen helt förtvivlad och sprang runt och klankade ner på mig själv för att jag var så dum i huvudet som lyckats tappa bort min viktigaste ägodel.

Till slut hittade jag den dock. Den hade ramlat ner i en låda i hallen och låg i en filt däri. Vilken lycka!!! Kan ju garanterat säga att jag aldrig glömmer halskedjan igen ;)

Too much of me for my taste

Usch... Usch... Uschh... Och usch...

Ungefär så känner jag mig i kroppen just nu. Ja alltså, det är inte så att jag mår dåligt i min kropp - istället mår jag just nu ganska dåligt över min kropp. Det verkar som att det där befarade sambohullet, trots ansträngningar, nu har hittat sig fram även till min kropp! Ska jag vara ärlig känner jag mig degig, fet och ofräsh - ska jag försköna det hela känner jag mig inte i form!

Mange ser ingenting - jag förstår inte hur han kan missa det. Gud vad jag önskar mig en stor hallspegel just nu så att jag kan ha lite mer koll på hur formen ser ut. Våran gick ju sönder under vår förra inflyttningsfest (därför har vi ingen sådan denna gång) och det har därför fått bli så att man håller koll på kroppen på gymmet. Idag blev jag därför smått chockad när jag såg min spegelbild. Det var nog en månad sen jag tog mig en ordentlig titt. Jag har känt på mig att jag blivit lite degigare i kroppen och börjat oroa mig, men idag fick jag det bekräftat!

Nåväl. Jag har nog inte gripits av panik, snarare en stark obehagskänsla. Jag ska faktiskt ge mig själv tillåtelsen att vara lite pösmunk över jul (Det är ju omöjligt att göra något åt det då när denna högtid till 50% handlar om att äta allt onyttigt som finns), men direkt när julhelgen är över - då ska det ske drastisk förändring!
heja mig!

The hangover part II

Idag har vi haft en liten såndärn mysig familjeeftermiddag, som man skulle kunna kalla det!

Vi åkte och handlade mat, samt ett finfint rosa koppel till katterna. När vi kom hem tog vi med alla tre ut på gräset framför huset och lät dem leka en bra stund. Vilka lyckliga djur! Max och Lester for som skottspolar direkt, medans Sasuke (som aldrig varit ute förut) tog det lite mera varsamt. Men åh så nyfiken han var! Vi ringde ut Nisse som fick äran att stå med Sasuke medans vi själva försökte hålla jämna steg med de andra två galningarna. Han var så nöjd så, Nisse lilla ;)

Efter att katterna hade fått springa energin ur benen gick vi in och gjorde tacos, frugan och jag. Den avnjöts i soffan framför bra tv, sedan lutade vi oss tillbaka och spelade tvspel en stund. Det är farligt detdär, man fastnar nämligen direkt när man väl börjat! Just nu är det "Viking" som går varmt här hemma, jag har blivit totalnörd! Nu ska vi göra lite popcorn och lägga oss och se baksmällan två! Hoppas att den är så bra som alla säger! :D

I tried running away from me. Convince me that I've grown, but I can't

Och för er som är nyfikna på praktiken kommer en liten snabbuppdatering:

Idag var första dagen uppe på sköterskemottagningen/lab. Det blev en hel del titta på då de flesta momenten däruppe var nya för mig. Ni kan ju med andra ord kanske räkna ut att jag började få rejält med myror i brallan när dagen led mot sitt slut! Jag fick i alla fall assistera under en mindre operation, vilket gjorde mig helt i extas! Det levde jag på resten av dagen vill jag lova, det var så häftigt!!! :D

Så, imorgon hoppas jag på att få kunna peta in mer och mer självständighet och jag räknar med att få ta mitt första venprov! Vi får se hur det går ;)

Desperate housewife!

Nu tänker jag vara så pass huslig så jag ska visa våra nya mysiga sängkläder som vi köpt i julklapp till oss själva! Vi fick nämligen hem ett kort med 40% rabatt från Jotex, och när vi då gick in och kikade på deras hemsida fastnade vi båda för dessa - så vi klickade helt enkelt hem dem ;)
Snyggast på bilden är nog flaskan :)

I'll be there!

Åh lycka! Nu vet jag vart jag och Nisse kommer att befinna oss i sommar - i Göteborg!
Denna gång tänker jag tamigtusan inte missa min stora idol för något i världen, jag SKA dit. Och inte ska han få ställa in även denna gång när jag står med biljetten i hand. Jag grinade ju som ett barn sist! 
ajabaja aftonbladet som stavar hans namn fel. Marilyn ska det ju vara ;)

Hell or glory. I don't want anything in between

Jag börjar känna mig lite stressad över nyår och allt vad det innebär. Jag vet nämligen inte riktigt vad jag vill göra. Frugan jobbar på dagen och börjar även klockan 6 morgonen efter, så för honom blir firandet både kort och nyktert. Jag vet inte om jag vill vara med honom och också satsa på en lugnt, tidigt kväll eller om jag vill hitta på något med vänner eller familjen. Fy vilket svårt val.

Ska jag iväg måste jag ju även hitta något fint att ha på mig. Jag har letat klänningar både i affär och på nätet, men tycks inte hitta någonting som ser ut så som jag vill - vilket gör att jag funderar ännu mer på att strunta i firandet. Jo, men det märker jag ju nu när jag skriver, att jag verkar väldans opeppad inför det hela. Det kanske helt enkelt lutar åt en helt vanlig, lugn hemmakväll ;)

I know I'll be forgotten while all of my sins catch up with me

Igår avled min externa hårddisk efter ett fall i golvet, vilket gjorde mig ganska nere! Jag har dumt nog sparat en hel del filer där på som inte finns någon annanstans att hitta, så det sved lite i hjärtat när vi upptäckte att den inte gick att få igång igen. Dock har frugan lovat att ta med den till stan imorgon för att se om det går att rädda filerna, så jag försöker hålla hoppet uppe ett tag till.

Vad som dock gjorde mig på ett strålande humör igår var kvällens aktivitet - middag och fest hemma hos Sofie (Nisses syster) och Osse. Maten var supergod, alla var supertrevliga och jag glömde snabbt mitt hårddiskbekymmer då jag hade så himla roligt! Efter att vi spenderat några timmar där gick vi faktiskt sedan vidare ut på krogen. Det blev till Hugo denna gång. Jag kan faktiskt inte minnas när jag var ute på något utav Puls/Hugo senast, men jag blev rätt besviken på stället. Jag var fortfarande i supersällskap, men själva Hugo var ju supertråkigt, varmt och överbefolkat. Sen att hälften var 40pluskarlar som tittade på en som att man var en god hamburgare och de inte ätit på en hel vecka gjorde väl inte direkt intrycket bättre. Tror för övrigt faktiskt inte jag stötte på en enda människa jag kände igen där!

Jag tror jag var där en timme eller så innan det plötsligt högg till i magen på mig och jag fick panikont. Jag som inte känt av min kära tarmsjuka på säkert ett halvår blev skapligt chockad och fick, tillsammans med supernisse, sätta mig i en taxi hem för att här hemma må ännu sämre än stund. Det gav som tur var med sig efter någon timme, så idag känner jag inte av det alls.
Jag mådde tydligen bra nog för att knäppa kort på mig själv i alla fall ;)


Idag mår jag faktiskt förvånansvärt bra, vilket jag tycker är riktigt bra då jag kan klämma in lite plugg istället för att bara ligga i soffan och må dåligt! Det borde nog finnas tid och ork till en promenad i det fina vädret också :)

All that glitters is cold

BURR! Jag fryser ända in i benmärgen!

De sista timmarna har nämligen spenderats ute i stallet tillsammans med Sara och det hann bli riktigt kallt innan vi åkte därifrån. Jag har nog inte nämnt det, men stallet som jag brukar åka ut till nu (som Sandra idag har) är stallet som både Perla och Nicco stod i förr. Där hade Sara även sin medryttarhäst Dokka (Isländska - inte fjortisstavning :P), så vi spenderade många dagar därute med roligheter. Därför blev Sara överlycklig när jag skulle dit idag och ville mer än gärna följa med ut och se hur det såg ut därute nuförtiden.

Vi tog en sväng i skogen med Dimma och Lusen. Jag satt på Dimma och Sara traskade lyckligt framför med en lika glad Lus vid sidan om sig! Faktum är att det var ett riktigt bra drag, för Dimma gjorde inte ens ett försök till att stanna utan lunkade på riktigt bra! Vi lät även Lusen och Sara gå iväg en bit framför och provade om galoppen ville fungera idag, och det gjorde den - bitvis ;) Mitt under turen möttes vi dock av isande regn, vilket inte var lika skoj ;)


Nu sitter jag och värmer mig med en kopp te och har faktiskt även tinat en lussebulle som jag slängt i mig. Ikväll är det middag/fest som väntar, så det är väl snart dags att börja tänka på att göra sig fin ;)

I pull my trigger and my darkness becomes his light

Får jag vara lite barnsligt stolt över mig själv?

Jo, barnsligt är det för att det nog är en ganska barnslig grej jag lyckats överkomma (iallafall inatt!). Jo det är nämligen såhär va - sen jag fick ångest har jag aldrig kunnat somna ensam utan att ha tvn på. Jag måste ha ljud runtomkting mig och något att fokusera på så att inte tankarna springer iväg och gör elaka saker med mig. Jag brukar även vakna 2-3 gånger om natten när jag är själv för att jag sover oroligt. MEN igår var det annorlunda! Magnus var iväg och jobbade natt, vilket innebar att jag skulle få sova min första natt själv i nya lägenheten. Först somnade jag i vanlig ordning i soffan, men vaknade vid två och gick in till sägen, ringde Mange och sa godnatt och slocknade sedan efter en stund - utan tv.

Ingen ångest, bara lite hjärtklappning! Sen sov jag resten av natten ända tills Mange kom hem och jag ännu en gång fick somna i hans famn! Låter som sagt som att jag pratar om ett barn ;) Men det har faktiskt alltid varit så att de ångestattacker jag får kommer under kvällarna, så jag försöker på alla sätt och vis att undvika dem eftersom det är så fruktansvärt obehagligt.

A view of the future

Då tänkte jag uppdatera lite gällande något som i dagsläget gör mig lyckligare än någonsin över mitt framtida yrkesval - praktiken!

Jag älskar verkligen min praktikplats! Personalen och handledarna är verkligen super och de litar på mig så pass mycket att jag idag har fått ta hand om alla patienter vi har fått in. Jag får så himla mycket fria händer att jag har börjat få lite självförtroende i det jag gör. Detta är något av det mest spännande och lärorika jag gjort på länge! Idag fick jag även avsluta veckan med lovord och beröm från min huvudhandledare, som bland annat tycker att jag har ett superbra handlag (Vissa saker är riktigt pilliga!) och är väldigt duktig på allt! Det värmde verkligen :) Det här är det jag ska syssla med resten av livet och jag vill inte vara annat än så bra som det går att vara! Det är folks liv och hälsa som ska hållas i mina händer - och då ska de bannemig vara säkra!

Jag trodde aldrig att man skulle kunna vara helt i extas över att få ge någon sin första injektion, sätta sitt första dropp, lägga om ett stort kladdigt & luktande sår eller dokumentera en bebis utvecklig - men nu vet jag! Det är en helt superhäftig känsla! Ja, som ni märker så trivs jag som fisken i vattnet! Det är till och med så pass att jag frivilligt stannar kvar längre än vad jag ska (INTE likt lata Linda). Hur ska jag kunna gå tillbaka till att sitta med näsan nedgrävd i skolböcker efter att få uppleva allt detta?

Något som var lite extra spännande under denna dag var att jag fick spendera några timmar på läkarmottagningen tillsammans med vårdcentralens superläkare. Varför han är en superläkare? Jo, han bryr sig så otroligt mycket om sina patienter, gör det där lilla extra för alla och ser alltid till att de går därifrån nöjda och med en känsla av att de blir ordentligt omhändertagna. Det är till och med så pass att folk i stan byter vårdcentral bara för att få honom som läkare (Han har faktiskt även varit min läkare sedan jag var 10 år tror jag). Nåväl, nog ordat om hans talanger haha! Jag fick där vara med under diagnostisering och undersökning av patienter - vilket var riktigt svårt! Jag har fått en helt annan syn på deras arbete! Vi som patienter vet ju exakt vad vi lider av, hur det känns och när det känns osv. Det läkaren får är några få symptom, som dessutom oftast säger emot varandra, och ska därefter nysta ut vad felet kan vara bland säkert hundratusentals åkommor (då ska man veta att det finss hur många som helst som har liknande symtom), veta vilka prover som bör tas och vilka åtgärder som ska sättas in - vilket hästarbete!

Jag fick lyssna när han ställde frågor och sedan diskuterade vi möjligheter efter att patienten gått ut. Jag känner mig faktiskt riktigt stolt och nöjd som lyckades ringa in samma möjliga diagnos som honom en gång och faktiskt kunna bidra till diskussionen lite!

För att nämna något annat så var jag även på BVC en dag denna vecka. Jag måste säga det att barn är rätt söta - men jag hade otroligt svårt för att arbeta med dem! Jag klarar inte av att se dem lida, det gör ont i hela min kropp, speciellt när de är så små att de inte förstår vad det är som händer utan bara vet att de har ont och är ledsna! Det är svårt att inte själv börja gråta när ett barn skriker ut i förtvivlan över sin smärta, gråter hejdlöst och ser så ledsen ut att det smäller till som ett slag i magen på en. Jag är nog för känslig. Förhoppningsvis kanske man vänjer sig, men i dagsläget tyckte jag att det var hemskt. Självklart var det övervägande roligt, för de flesta barnen var glada och busiga - men det negativa tog lite hårdare!

Nästa vecka kommer jag att befinna mig på sköterskemottagningen och provtagningen - det blir nog häftigt! :)

Back online!

Nu har vi äntligen fått vårat internet inkopplat i lägenheten - och vilken lättnad det är på många sätt och vis!
Jag har känt mig som en stenåldersmänniska den senaste veckan. Man vet ju inte hur man ska sköta saker när man inte har internet: skolan förutsätter att man har det, pengarna kontrolleras via det, räktningarna betalas via det, allt socialt verkar tydligen baseras på det (Man missar ju ALLT när man inte har facebook har jag märkt :P) och så vidare! Nåväl, nu är jag i alla fall tillbaka igen! :)

Som ni förstår så finns det ju en hel del att ta igen, men jag kommer nog aldrig hitta tiden till det. Sista veckan har varit så himla händelserik på hundra olika sätt! Vi börjar komma i ordning i lägenheten nu iallafall! Dock kommer vi troligtvis att få packa ihop allting lagom tills det att vi fått det färdigt eftersom lägenheten ska helrenoveras. Nåväl, det kommer att bli toppen efteråt, så det är bara att bita ihop!

Foton har jag i alla fall hunnit med att ta.. Eller ja... några i alla fall ;)
Pepparkaksbak med frugan :) (Det ser ni väl, att det är Dimma? :P )

Pepparkakskonst a'la Magnus!

Också Magnus verk..... såklart :P

Det blev även lussebullsbak!

... Dock kastades nästan hela högen in i frysen fort som satan för att jag inte ska äta upp dem och lägga på mig jul-hull ;) De kommer att plockas fram vid eventuellt besök!

Muppkatter! När jag ser den här bilden blir jag extra glad att köket ska göras om från golv till tak.. Kolla luckorna liksom...


...Och så la bilduppladdningen av. Så vi får nöja oss där så länge ;)

Nu har jag kommit hem efter en riktig mörd...

201112081036 (MMS)

Nu har jag kommit hem efter en riktig mördar-runda på stan med Nisse! Det var ju öppet längre idag, så vi spenderade 4 timmar på kvällskvisten med att jaga julklappar! :) Det var riktigt trevligt, men jäklarns vad ont i fötterna jag har nu! Hunnit slå in lite paket har jag i alla fall gjort, tillsammans med två galna katter som jagat snörena och nästan gjort det hela omöjligt ;) Nu blir det till att krypa ner i sängen och ladda inför ännu en spännande praktikdag! :D


MMS: "ledig dag" hette det ja ;)

201112081028 (MMS)

"ledig dag" hette det ja ;)


MMS: Pysslar så fint på min lediga dag ;)

201112081027 (MMS)

Pysslar så fint på min lediga dag ;)


Day one

201112051022 (MMS)

Första dagen på praktiken är avklarad! Fy så spännande det är :D ! Jag går med distriktssköterskan första veckan så det är mycket stora sår (bensår, traumasår, fotsår etc), suturer (stygn), injektioner och lite mer ovanliga moment jag får vara med om :) Har redan hunnit lära mig en hel del!! Jag ser verkligen fram emot kommande veckor! :D


Correction!

201112011011 (MMS)

Här ska ni få en rättelse, tillsammans med snygga lester! Head hunter var inte ens skräckis, nisse lurade mig :p dock såg vi inte den ändå, utan det blev conan the barbarian ;)


On the phone

Nu har jag nallar Mangis mobil en stund medans jag väntar på att det ska bli min tur att spöa någon av grabbarna i Mortal combat! Idag har vi hunnit med både långpromenad, pepparkaksbak, tacomys och tv-spelskväll. Snart ska vi avsluta det hela med norsk skräck - headhunters. Nu kanske ni höjer på ögonbrynen lite, men faktum är att norrmännen faktiskt är riktigt bra på just skräck :D

Igår hade jag Emelie här på filmmyskväll :...

201112031015 (MMS)

Igår hade jag Emelie här på filmmyskväll :) vi såg på Hall pass, som faktiskt var en riktigt rolig film! Idag blir det en långpromenad med Nissegrannen och frugan och sedan ska det julbakas här hemma! :)
 Idag fick för övrigt katterna besöka balkongen för första gången, vilket var en riktig upplevelse för dem :)


No connection

Nu har jag dröjt mig kvar i skolan en stund för att uträtta lite internetärenden. Det är helt otroligt hur handikappad man blir nuförtiden när man inte har internetåtkomst hemma. Mange har ju det i sin mobil i värsta fall, men jag tycker den är så jobbig att använda så jag undviker det i den mån jag kan. Imorse gjorde jag dock det och fick till min fasa se att jag totalt glömt bort att vi hade ett seminiarium som vi skulle förbereda oss till genom att skriva om vår fältstudie - KLANTIGT! Det fick bli till att åka till skolan i ren panik och spendera några timmar framför dataskärmen/med böcker i näven och skriva så fingrarna värkte.

Jag hann som tur var klart i tid, men när jag väl var på seminariumet insåg jag att jag lika gärna kunde ha struntat i all stress. Vi använde nämligen inte mycket alls utav det man skrivit... Nåväl, jag lärde mig i alla fall mycket nyttigt inför tentat så jag får se det hela som ett pluggtillfälle ;)

Ny lägenheten kanske vi är lite nyfikna på? ;) Vi har börjat få lite ordning på vissa ställen, men det är ingen större ide att lägga ner för mycket energi då både väggar och golv kommer att börja rivas bort inom kort och ersättas med nya finigheter! Sovrummet däremot, som redan är i fint skick, har vi börjat inreda som vi vill ha det och i helgen planerar jag att se till så att det blir färdigt! :)

Nu ska jag promenera ner till stan och möta upp Emelie som kommer direkt från jobbet, sen ska vi hem till mig och ha filmmys i våran nya härliga soffa :D


Soffan är på plats! :) Härinne ska både väggar och golv förnyas, så vi orkar inte riktigt inreda ännu. Ny tv-bänk har vi dock införskaffat också :)


In heaven

201112011005 (MMS)

Här befinner jag mig just nu och ska spendera några timmar i lugnet fram tills Mange slutar jobbet och plockar upp mig! :)


RSS 2.0