Minstingen är på besök!

Nu är minstaste syster på besök i stan och på bloggen =)
Linda har idag varit ute på jysk o köpt ett lakan , klagat över priset, ätit en korv , druckit en loka och blivit bjuden på en Magnum Mandel i värmen.
Ikväll ska vi tydligen spela skissa o gissa med Pata ( aka Mankan ) och hans vän :) kan bli förjävla roligt med tanke på att jag inte kan rita för fem öre o linda är Picasso jämfört med mig. =)
Annars kommer nog inte linda ha tid att göra ett inlägg under kvällens gång därför överlämnar hon den
äran till mig =)
Till Linda:
Tack för en grym dag idag , Har haft en så otroligt rolig o avslappnad dag.
har verkligen saknat att snacka så oerhört massa jävla strunt om allt och inget o diskutera våra konstiga
funderingar.
Saknar att ha dig i närheten( tacka fan för luren)!!!
// Lillsyrran =)

I'm begging you to walk in my shoes any time. Watch the clock till you unwind

Om det finns något som jag är riktigt dålig på, så är det att vänta!

Vet jag att någonting ska hända blir jag alltid alldeles för otålig. Jag känner mig som ett barn kvällen innan julafton och blir helt pirrig i kroppen av förväntan. Jag vill att tiden ska gå samtidigt som det känns som den kryper fram och jag har ibland till och med svårt att sysselsätta mig under tiden då jag inte kan tänka på annat! ;)

In a hurry

Här är vi i städartagen!

Eller ja, jag gjorde ett tappert försök under gårdagen och tänkte att jag skulle lämna liiiite kvar tills idag. Resultatet: Jag dammade allting, sen sjönk jag ner i soffan och fastnade där under resterande delen av dagen. Nu har jag alltså ca två timmar på mig att ta tag i disk, dammsuga i alla rum, skura badrummet och sist torka golven innan Emma kommer på övernattningsbesök.

Det ska väl inte vara några problem? ;)

You're on my back when the water gets too deep for you to breath

Nä, nu längtar jag faktiskt hem!

Som planerat snörade jag i morse på min mina nya promenadskor och spatserade nöjt iväg till jobbet! Jag kände mig glad, jag kände mig pigg och ganska så mycket friskare... Ända fram tills jag satte mig i arbetsstolen. Då kändes det som om hela kroppen sjönk ihop, jag började feberhuttra och skallen ville sprängas i bitar. Smart som jag är hade jag inte tänkt i de förebyggande banorna och tagit med mig alvedon, så här sitter jag fortfarande och känner mig krasslig som tusan.

Självklart visste jag ju egentligen med mig att det inte var den mest genomtänka iden, det här med att ta en 45 minuterspromenad när man dagen innan knappt varit på benen, men envis som jag är så hade jag helt enkelt bestämt mig för att det skulle gå. Och ja, det gjorde det ju...Nästan...

Det är ju inte, när jag tänker efter, så konstigt att jag från början blev såhär dålig. Jag har ju tränat och stått i trots att jag känt på mig att något inte stått rätt till i kroppen och är man så dumdristigt envis så får man i efterhand betala priset för det - så enkelt är det. Jag får nog se till att börja lära mig det här med att lyssna på min egen kropp, jag har ju liksom bara en av det slaget. Och den ska hålla länge!

Bloggtips?

Hej söta läsare!

Nu letar jag med ljus och lykta efter bloggar att läsa när jag arbetar, då dagarna blir lite långrandiga och jag gärna sysselsätter mig med lite spännande läsning. SÅ, har du något tips på en/flera som är intressana, inspirerande, roliga , fyllda med fina fotografier eller bara läsvärda helt enkelt får du gärna lämna adressen/adresserna i en kommentar :)

Tack på förhand! :D


Not one in the crowd, but one with the answer

Nu är jag måttligt rastlös!
Efter att knappt ha kunnat vara på benen på 3 dagar har jag nu panik efter att få komma ut i friska luften, aktivera mig och få se annat än insidan av denna lägenhet. Imorgon tänker jag bannemig försöka gå och jobba, även fast alla tycker att jag är en idiot som inte stannar hemma! Jag kan inte göra ingenting en dag till!

Smink tag: Pest eller kolera

1. Går du hellre ut(på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Denna är mycket enkel för min del att svara på - jag skulle absolut välja smink! Hår är jag inte någon hejare på vilket som, så jag tror inte att man skulle se någon märkbar skillnad ;)


2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?
Vilket som låter ju inte speciellt vackert, men var jag tvungen skulle det nog få bli ögonbrynen. De växer ju ut relativt fort!

 

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Nätet, ganska självklart! Tycker inte om H&Ms smink överhuvudtaget och handlar därför aldrig där. Köper mycket av mitt smink på nätet i vanliga fall ändå.

 

4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80tals-perm?
Ingen bajsrand runt mina läppar - fram med krullet! :D

 

5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färglada färger resten av livet vilket väljer du?
Jag vill nog vara färgglad, det blir man på bra humör utav!6. Skulle du hellre ha “MC Hammer”-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?

Nu måste jag till en början erkänna att jag nog inte sett något av alternativen, men då det första låter mer påklätt så skulle jag nog välja det!

 

7. Har du hellre ha en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna(som man får om man solar i t-shirt och shorts)?
Jag brukar skratta gott åt folk som misslyckats med sin brun-utan-sol och får denna fina apelsinlooken, så jag väljer bondbrännan - den åker man på vilket som när man spelar fotboll!

 

8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?
Ful klippning, helt klart! Jag går ofta med tofs, så den skulle förhoppningsvis gå att dölja lite bättre fram tills den växer ut!

 

9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat – vad väljer du?
Pin-up! det tycker jag ändå är en väldigt snygg look, så det skulle jag absolut inte ha någonting alls emot :)

 

10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?
Jag bryr mig inte speciellt mycket om vad jag har på fötterna och lägger inte ner speciellt mycket pengar på skor, så mitt självklara val är att bli av med dem. Smink är ett av mina största intressen och den fyllda byrålådan med produkter jag äger har jag lagt ner mycket pengar och energi på att införskaffa!


Welcome back!

Då får jag väl önska alla välkomna tillbaka till min blogg efter några dagars vila :)

Jag har varit lite i valet och kvalet gällande huruvida jag ska ha den öppen i fortsättningen eller ej, men har bestämt mig för att göra ett sista försök! Jag får trots allt inte glömma vad den var till för från början: att spilla ut alla tankar som snurrade i huvudet och förhoppningsvis få lite andra synvinklar på saker och ting!

Ni som inte har haft lösenordet har nu i alla fall lite att ta igen i läsväg :D Och förresten, tryck F5 - jag har gjort en liten uppgradering ;) Vad tycks? :)

Pics!

Här kommer lite bilder från den senaste veckan :)
Promenad med Pisso!
 
Lite naturligt hår för en gångs skull. Plattar det ju alltid annars om jag ska ha det utsläppt
Nick hade fått ett wii, som gick varmt under helgens gång
 
På kvällen gick vi över vägen till Josse och Danne, där det blev grillning och spel. Mycket trevlig. Både Isabella och Nick var förövrigt överlyckliga över att ha oss där - trots att inte bilden visar det ;)
 
 
snyggt sam.... ;)
Nick försöker också, men... nä! ;)

Caught up in this madness, too blind to see

Här har det varit lite smådött!

Förklaringen till detta är väl att jag inte känt mig speciellt levande då det helt plötsligt small till i måndags och jag blev jättesjuk! Jag hade sprungit runt på stan och letat födelsedagspresenter till mange i fyra timmar (Som han för övrigt blev sprudlande glad över), och på vägen hem började jag känna mig riktigt hängig. Huvudvärken, som då suttit i under 2 veckor, blev mycket värre, jag fick hög feber och började må väldigt illa. Låg i feberyra under resterande delen av dagen och kom inte upp långa stunder ur soffan under gårdagen. Lyckades i alla fall dra mig iväg till jourcentralen (efter många om och men och skickandes fram och tillbaka mellan vårdinstanser) och fick där veta att mitt infektionsprov var skyhögt och blev således hemskickad med en dunderkur antibiotika som ska ätas i 2 v tillsammans med 2 andra mediciner.

När jag tänker efter är det ju inte konstigt att det gick som det gjorde. Jag har ju tränat regelbundet trots att jag inte känt mig okej i kroppen och har inte alls tagit hänsyn till de signaler jag fått. Nu är det i alla fall vila under 2 veckor som gäller, och jag får då alltså inte sätta foten på gymmet. Promenader däremot, de var godkända. Sicken tur då att jag fick ett par easytones av frugan i måndags - de kommer att användas flitigt!

Dock känns det som att det är ett tag kvar tills jag ens tar mig ut på en promenad. Jag kan tråkigt nog inte ens resa mig upp utan att det bultar och slår mot pannbenet och jag inte ens kan ha ögonen öppna. Men det kommer! :)

Förövrigt har jag internetshoppat lite! I måndags fick jag hem min superstora reflexskärm och idag fick jag mina nya träningshandskar. Tråkigt nog får jag ju vänta med att inviga de sistnämnda :/
Andra sidan är silvrig. Har även en guldig och en vit sida till den :D

They say that all beauty must die. I say it just moves on

Innan man dömer ut någon för dennes personlighet eller handlingar, tycker jag det kan vara ett smart drag att först tänka efter.

Människor formas efter deras upplevelser och erfarenheter, och om någon nu i dina ögon beter sig illa beror det nog med stor sannorlikhet på något som ligger djupare än vad ögat kan se. Något som är värt att tänka på innan man kritiserar eller dömer en annan kan vara att du troligtvis aldrig kan leva dig in i vad denne fått genomleva, och därför troligtvis inte har varit med om de saker den personen fått uppleva, fått känna de känslor den personen fått känna eller sett de saker denne har sett - lika lite som denne person kan göra detsamma när det gäller dig. Det finns alltid en orsak till varför en människa beter sig som den gör, och jag tror inte alls det är med meningen att vara elak eller att såra - det finns nog ingen människa som i grund och botten gillar att göra sig ovänner!

Vi är alldeles för snabba med att hata och ogilla. Jag tycker vi borde skapa lite mer förståelse för andra och kanske tänka efter en gång extra innan vi dömer ut någon som en dålig människa - det kan finnas något mycket fint att hitta bara man vågar skrapa lite på ytan!

I'm Sorry

Det här kanske låter jättekonstigt, men jag vill bara passa på att säga förlåt till alla som jag någonsin gjort illa eller som tagit illa upp av något jag sagt/gjort. Jag vet att det inte är mycket, men det är i alla fall ett steg på vägen. 

Helst skulle man vilja göra det personligen till alla, men jag vet faktiskt inte vilka det gäller i vissa fall då jag under det senaste dygnet fått lära mig att vissa tar illa upp av saker man absolut inte menar på ett visst sätt och man då själv går ovetandes om att man sårat någon. För såhär är det, jag skulle aldrig vilja göra någon illa med flit. Fick jag bestämma skulle alla må bra och vara glada, men alla gör vi snedsteg. Min mening har aldrig varit att såra någon med saker jag sagt eller gjort, det kan jag helhjärtat säga. Jag känner mig inte som en elak person, men jag tror vissa uppfattar mig så.

Jag skulle aldrig vilja att någon skulle få må så pass dåligt som jag gjort nu (och nej, det är inte pga någon barnslig blogg-kommentar) på grund av något jag har sagt eller gjort. En sån sak skulle jag aldrig kunna leva med mig själv efter.

Så allt jag ville säga är helt enkelt förlåt.

My family

Igår ringde jag min syster lite spontant, bara för att fördriva tiden med att prata - vilket vi ofta gör.

Föga förvånad blev jag då när det var halva familjen som svarade i högtalartelefonen på andra sidan! Sam dummade sig i vanlig ordning och lille Nick showade loss och sjöng melodifestivallåtar - på perfekt engelska! Fick även en liten skymt av pappa, Malle och min farbror! Det var så mysigt så jag nästan blev tårögd! Därför tänker jag nog minsann spontan-åka upp till nyköping och hälsa på dem idag efter jobbet :)


Bus-Nick


Living goes by fast, catch your breath and it will pass you by

Idag är jag skapligt mör i kroppen!

Träningsvärken i armar, axlar och rygg sitter kvar sedan söndagens gymbesök samtidigt som gårdagens gör sig påmint i form av ruggigt stela ben. Jag hade återigen med mig Karin, som är riktigt duktig på att peppa mig till att ta ut det lilla extra när jag tränar - varpå det alltid blir hårda träningspass tillsammans med henne. Igår maxade vi på ben, rumpa vilket resulterat i att samtliga dessa kroppsdelar värker rejält idag trots noggrann stretching ;)

Jag ska börja fotodokumentera mina träningsresultat är tanken. alltså kommer jag med jämna mellanrum att fota min kropp för att se hur den utvecklas. Är detta någonting ni vill ta del av? Mina träningsresultat alltså. Funderar på om det är en kul ide att föra lite träningsdagbok här, men är osäker på om det är intressant för er?
 

I want YOU!

Såhär är det, jag är supertrött på att kameran bara ligger hemma i väskan och skräpar!

Därför tänkte jag höra mig för om det är någon som skulle kunna ställa upp och agera försökskanin och stå framför kameran medans jag jobbar på att lära mig lite mer? :)
Du får bilder på dig, och jag får lite träning - det låter väl som en bra deal? ;) Är du tjej kan vi ju även ordna med lite roligt smink om så önskas! Spelar ingen roll om du stått framför kameran tidigare eller inte - jag är ju en riktig rookie! :P

Lite tidigare bilder


Blir jättetacksam om någon har lust att ställa upp! Blir du sugen kan du kommentera inlägget/maila/smsa/skriva på facebook - vilket som passar dig bäst! :)  


What does "being nice" mean?

Kan du definera ordet snäll?

Ibland är det nämligen inte så lätt.
Ibland står det nämligen i konflikt mellan att vara snäll mot sig själv eller snäll mot någon annan, inget mellanting.
Vilket väljer man?


It's a boy-girl thing

Trots att vi vill tycka att vi lever i ett modernt samhälle skulle jag vilja påstå att vi i många fall är väldigt gammalmodiga av oss!

Något jag tycker människor kan vara riktigt trångsynta med är kompisrelationer som korsar könbarriären - alltså killar och tjejer som är vänner. Utan förmåner och utan attraktion. För att folk ska acceptera något sådant gäller det att man antingen är blodsligt besläktade med varandra eller att herren i vänskapsförhållandet är bög - det funkar liksom inte i de flestas ögon på annat vis.

Jag har alltid haft nära killkompisar och således alltid fått höra spekulationer gällande om vi är intima eller ej. För det första hade vi Jonas, som alltid fick tampas med tjejer som var intresserade av honom som trodde han och jag "höll på med varandra" och då gång på gång fick förklara att vi inte hade något annat än en vänskaplig relation. Nu på senare tid är det Nisse och jag som får dras med dessa spekulationer. Till och med hans egen mamma frågade om det var någonting på gång mellan oss när vi började umgås! :P Går vi på stan antar alla butiksbiträden att jag är hans flickvän, de bryr sig liksom inte ens om att fråga - de bara förutsätter att det är så och lyssnar inte när man försöker förklara läget. Måttligt irriterande.

För mig är mina nära killkompisar detsamma som bröder! Jag ser de lite som någon i familjen och ser inte det onaturliga i att umgås, utan avsikter, med någon utav det motsatta könet. Jag tycker oftast killar är mycket enklare att umgås med än tjejer, med undantag, det är liksom så okomplicerat och drama-fritt. Tjejer i allmänhet -inte något de vänner av kvinnligt kön jag umgås med ska ta åt sig av- har enligt min erfarenhet för mycket intriger och sånt för sig. De måste alltid ha någon att gemensamt klanka ner på och de kan inte umgås i grupp (kolla vem det är som egentligen sitter på fördomarna :P). Det är därför ganska tråkigt att man inte ska kunna umgås med sina killkompisar utan att alltid behöva dras med fördomar och spekulationer tagna ur det blå.Gossip girl

Jag hade totalt glömt bort hur roligt det är med skvaller!

Påmind om detta blev jag dock nu när jag under förmiddagen suttit och lusläst Klick på aftonbladets hemsida och uppdaterat mig om alla kändisars knasigheter och upptåg! Jag vet att mycket med alla säkerhet är överdrivet och uppblåst av tidningarna, men jag kan verkligen inte låta bli att sitta och småfnissa och tycka det är jättespännande! Vem är ihop med vem? vems kroppsdelar är fake? vem har flest celluliter? vem har gått upp/ner i vikt? osvosv - totalt onödigt vetande såhär på morgonkvisten! Superkul, tycker nyfikna Linda och sitter och smsar ut små nyheter till sina stackars vänner :D

Sommaren har fått bli lite av en upphämtningsperiod för mig när det kommer till sådana nöjen. Under vårterminen läste jag nog inget som inte hade med medicin eller omvårdnad att göra och tv:n stod i det närmsta orörd om man bortser från någon film då och då. Nu blir det både seriemaraton, bloggläsning och filmtittande om dagarna - ibland hinner jag till och med klämma in allt det ovannämnda på en och samma dag! ;)

Atrocious

Denna har vi precis tittat färdigt på, och jag måste säga att jag stundtals höll på att krypa ur skinnet.
Den sägs vara baserad på en riktig historia, vilket jag dock inte riktigt har lyckats googlat mig fram till huruvida det är sant eller inte! Sevärd är den dock! :)

Problem no. 2

Alltså, jag tror vi har fått ett litet problem här hemma! Och eftersom ni kom med så bra tips senast (som faktiskt löste problemet) så tänkte jag återigen delge er detta ;)

Såhär är det, jag börjar starkt ana att Sasuke är bombsäker på att Lester är hans mamma! Han släpper honom nämligen inte ur sitt synfält en sekund, men värst av allt - han ligger och tuttar på honom! Lika illa är det att Lester tycker att detta är jättemysigt och nu har tagit på sig mammarollen och ser efter Sasuke som om det vore hans lilla bebis... Detta känns inte hälsosamt för någon utav dem, men hur mycket jag än tar bort Sasuke är han trots det tillbaka och snuttar likförbannat vid ett senare tillfälle...

Vad gör man? :O
Sasuke och "mamma" Lester

Ninja-Sasuke! Under Manges rumpa!

Lazy days

Idag är det nog ganska exakt en vecka och två dagar sedan en smula smink rörde mitt ansikte eller jag ens kom att tänka tanken på att borsta håret! Istället har jag direkt efter jag duschat satt upp håret, strosat omkring med en slarvig knut på huvudet och värdesatt att sova längre istället för att ta några minuter till att göra mig iordning.

Det är nästan så jag skäms om jag ska vara ärlig! Ja, jag vet, man behöver inte se ut som en sminkdocka varje dag MEN jag tycker väl att man kan fräscha till sig lite. Om inte för sin egen skull så för andras ;) Man känner sig ju oftast mycket piggare när man ser piggare ut, det är i alla fall min erfarenhet, och SÅ jobbigt är det ju faktiskt inte att anstränga sig lite snabbt!

Jag menar, stackars Magnus! Även fast han dagligen berättar hur vacker han tycker att jag är (trots rufsigt hår och osminkat ansikte) och han inte visar någotsomhelst missnöje så vet jag ju att det inte var den tjejen han blev tillsammans med. Då var man så noggrann med att alltid vara i sitt esse när han var i närheten, och nu har jag helt enkelt bara blivit fullkomligt lat! Det är väl tur för min (och hans) del att jag fortfarande tänker på figuren, tränar, sköter hyn och klär mig ordentligt!

Jag vet jag vet, det är klart att man känner sig bekväm efter ett tag. Och ja, jag vet ju att Magnus tycker om mig precis som jag är och även ser till min personlighet utöver utseendet. Och jag känner mig så pass trygg med honom att jag vet att jag inte behöver stå i timmar framför spegeln och jobba på att försöka se perfekt ut för att han ska tycka att jag ser bra ut. MEN jag tänker inte bli en sådan tjej som går ner sig (rent utsagt) bara för att man känner sig trygg i sitt förhållande. Det ser man alltför ofta och jag tycker det är riktigt synd. Det är "sambohull", myskläder veckan runt och utväxt ner till öronen. Det må fungera för andra, och trivs de med det så är det inget som stör mig, men det jag försöker säga är att jag inte vill hamna där själv.

För min, och för Magnus skull, ska jag från och med i eftermiddag skärpa till mig! :)

A place of hope and no pain, perfect skies with no rain

Godmorgon!

Eller, ska jag vara helt ärlig vet jag inte ens om jag riktigt har vaknat ännu! Efter att ha varit hemma hela förra veckan och därmed kunnat sova ganska länge om dagarna var det idag riktigt tungt att ta sig upp ur sängen när klockan ringde. Jag tror inte direkt det gjorde saken bättre att jag och Magnus låg vakna halva natten och busade som små barn med varandra (kittlades etc) och skrattade tills vi kiknade. Somnade gjorde vi väl en sisådär 4 timmar innan det var dags för honom att gå upp, men ja - det fick det vara värt! Man mår bra av att skratta ;) Nu sitter jag här - halvt sovande, halvt vaken - och försöker trycka i mig lite soja-yoghurt i väntan på att det är dags att gå till bussen. Gick upp lite tidigare för att jag planerade att gå, men jag tror jag hoppar över det pga regnet!

För övrigt blev jag måttligt överraskad natten till igår då Mange helt plötsligt kliver innanför dörren nästan ett dygn tidigare än vad han skulle ha kommit gjort. Han hade saknat mig och ville komma hem och sova med mig, vilket gjorde mig till en superöverlycklig tjej! Han är för underbar! Har jag nämnt att jag älskar min fina karl? Det tåls att göra måååånga gånger - han är ju det bästa jag har! :')

Ja, förutom allt pluttinuttigt kan jag väl även tillägga att jag provade på att gå tilll gymmet igår! Det gick hyfsat bra måste jag säga, men det känns ju att man inte riktigt har fått tillbaka orken i kroppen. Träningsvärk som en gnu har jag åtminstone i armarna idag, så något nyttigt fick jag i alla fall ut ;)

Redig lördag!

20110715580 (MMS)

Då har man slarvat bort en hel dag till att inte göra ett vettigt dugg! Hann med en mysig promenad runt strömmen med Sara, men annars har jag bara latat mig resterande delen av dagen. Har väl inte direkt känt mig på topp, och att man är gräsänka hela helgen när tankarna snurrar som mest känns inte jättekul. Lyxade dock till det en stund i soffan med god mat och kram-time med mina tre små trogna skitungar (Max, Lester och Sasuke), som dock inte hade några planer på att varken låta mig ha mat eller dryck för mig själv!


Tell me something beautiful, tell me something free. Tell me something beautiful, and I wish that I could be.

Just nu skriker min kropp efter att få träna (alternativt min hjärna som inte kan låta det gå mer än någon dag innan den får panik)!

Jag har inte kunnat aktivera mig med mer än promenader under denna veckan, vilket gör att det bara kliar i kroppen på mig. Huvudvärken börjar lätta lite idag (hahaaaaa, jag tog inte någon tablett! :D ) så på Söndag har jag minsann tänkt att göra ett försök! Jag vet egentligen att det nog inte gör alltför större skada att vila en vecka, men av någon anledning får jag för mig att jag förstör min träning genom att sitta hemma! Egentligen har jag ganska hard facts :det tar längre tid att gå upp i vikt än att gå ner i vikt. Dock är väl det jag oroar mig för hur fort man börjar gå ner i muskler...? Kan väl inte gå på en vecka... Eller? :P

A lesson learned in life. Known from the dawn of time

Jag har faktiskt glömt att uppdatera er om vad som hänt på den personliga fronten på senaste tiden, så här kommer en liten catch-up i snabbformat!

- Om vi börjar på den negativa fronten så har jag troligtvis åkt på migrän - som jag nu lidit av nästan hela veckan. Jag ska därför under morgondagen börja testa ett par tabletter som tydligen är ett måste för att det inte ska sitta i under en vecka till (det kan tydligen vara i två veckor i värsta fall om det är obehandlat...). Detta är inte populärt enligt mig, då jag inte ens äter värktabletter i vanliga fall. Jag brukar alltid blåvägra att ta ipren eller dylikt, även om jag är jättesjuk, då jag inte vill att kroppen ska vänja sig vid sådant och hellre låter det läka ut som kroppen är gjord för att göra. Mediciner tar jag alltså bara om jag verkligen måste, så ni kanske förstår att jag muttrar lite gällande detta ;)

- Jag har återigen klantat mig socialt (surprise!) och lider nu av en stor dos dåligt samvete! Dock hoppas jag väl på att det ska gå att ordna upp och att jag vartefter kan försöka lugna ner mig - jag blir alldeles för hispig!

- Över till det positiva så har jag haft en hel del superhärliga dagar på senaste! Bland annat tog jag och frugan en tripp ut till Eksund. Där promenerade vi runt i området och Magnus återupplevde gamla barndomsminnen som han delade med sig av till mig, samtidigt som jag gick och njöt av att få äta blåbär och lyssna på hans härliga historier! ;) Det var så fruktansvärt mysigt! Jag älskar nämligen att få höra gamla minnen och när jag märker att Magnus lyser upp av att få berätta så blir jag helt varm i kroppen. På något vis kändes det nästan som man fått vara med och uppleva det själv, så jag hade en riktigt varm och mysig känsla i kroppen resten av dagen!

- Vi har även varit ute och hälsat på mina bonus-farföräldrar, som blev överlyckliga över vårat besök! det bjöds på god mat, jordgubbstårta och massa annat härligt. Magnus fick även ta del av många utav deras favoritminnen gällande mig, och de delade gärna med sig av mina gamla tokigheter jag hade för mig som yngre, varpå Magnus skrattade gott och påpekade att han kände igen mig i det där!

- Jag var på ett läkarbesök, som faktiskt gjorde mig lite glad i kroppen i efterhand. När hon gjorde en livsstilsanamnes (kollade upp min sjukdomshistoria och min livssituation idag) och frågade mig hur min sociala situation såg ut, nämnde jag glatt att jag hade min sambo. Hon frågade då nyfiket hur länge vi hade varit tillsammans, och efter att jag svarat utbrast hon "Och fortfarande alldeles nykär!". Jag sa ja, lite frågande, då jag undrade hur hon visste det och fick då till svar "Det syndes direkt i dina ögon! Det bara gnistrade till i dem".
Jag vet inte varför, men jag blev verkligen jätteglad av att höra det! :)

- Sist men inte minst hade jag en superskojig roadtrip till IKEA tillsammans med min supervän Nisse! Många skratt och roliga påhitt hanns med! Jag tog på mig rollen som Nisses PS (personal shopper) och sprang glatt omkring och sa "köp det & det & det & det...."! Sen åt vi kinderägg och byggde leksaker innan vi for hem till Nisses nya lägenhet och plockade lite! :D

Need some inspiration

På senaste tiden har jag knappt använt min kamera till annat än att knäppa (vad jag anser är) söta bilder på lillkissen. Det fick mig att inse att jag använder den alldeles för dåligt, och jag som lovade att bjuda er på bilder fick då lite dåligt samvete!

Så, Härmed önskar jag mig lite fotoideer!
Någon som har ett förslag av någon sort? Vad skulle vara roligt att se mer av?
Smink?
Foton på mig?
 

Crazy cats!

Jag har nog världens lustigaste katter!

För det första har alla tre de mest udda personligheterna! Utöver det så har de nog de mest o-kattlika matvanorna jag någonsin sett. De alla älskar popcorn, vilket jag ju i och för sig kanske kan se min del i ;) Utöver det så Blir Max helt i extas när jag äter jordgubbar, han tycker nämligen att det är supergott! För en dag sedan upptäckte jag även att han hade ätit upp nästan en hel skiva av Olivias honungsmelon, då jag hittade resterna i en spya han lagt på vardagsrumsgolvet och direkt kände igen doften!

Det konstigaste tror jag nog ändå var idag, när jag upptäckte att Sasuke är helgalen i BANAN!! Jajemen, kattuslingen började slicka och tugga på halvan jag hade kvar så det slutade med att jag mosade den på ett fat till honom. Behöver jag nämna att den var borta i ett nafs? ;)
namnamnam
En annan ful ovana herrn har! En gång var det dock cola i glaset, då blev han måttligt chockad och fnös i flera minuter efteråt!

The voices in my head suggest a less than peaceful side

Igår lärde jag mig faktiskt något oväntat bra utav att titta på tv!

"För att må bra är allt du behöver göra att identifiera de negativa sakerna i ditt liv - och göra dig av med dem"

Det tyckte jag var ett mycket bra tips, och jag tänker faktiskt följa det! Alltså ska alla saker/personer/händelser som gör mig arg, ledsen, irriterad, som jag inte tycker om - ja, som helt enkelt väcker onödiga dåliga känslor i mig - bort! Det kommer säkert ta ett tag och jag får börja i små steg, men jag tänker faktiskt stå på mig och lita på mig själv nu!

Man ska se efter sig själv och se till att må bra och ge sig själv alla förutsättningar man kan för att njuta av livet i nuet, för det kan vi inte gå tillbaka och ändra i ett senare skede!
Behålla och lägga fokus på det som gör mig glad - låter som en bra plan! :)

It's finally here!

Äntligen har jag fått hem Grey's anatomy-boxen!
 

Did you know this?

Då denna kategori har varit omtyckt tänkte jag härmed ta och ge er ännu en lista med:

Onödigt vetande om mig:

 • Jag fryser nästan jämt. Kan till och med göra det när jag är ute i solen och det blåser lite
 • Jag har matat lejon direkt ur händerna
 • Jag tror nästan varje gång jag umgåtts med Olivia på senaste tiden har slutat med frasen "jag tror jag ätit något jag inte ska..." och så måste jag hem.
 • Jag kan inte gå förbi en spegel utan att titta i den
 • Jag hittar alltid på nya fåniga smeknamn till våra katter, som gulligt nog Magnus börjar kalla dem efter ett tag. Emelie däremot blev putt när jag kallade hennes ena hund för Bobo, för hon tyckte det var et ap-namn!
 • Jag kan inte vara helt seriös under en hel dag! Skämt och fjanterier är nog en del av min personlighet som jag inte kan gömma :P
 • Jag förstår inte varför folk håller för näsan när de dyker
 • Jag är fruktansvärt hemmakär och har oftast väldigt svårt att sova borta! Jag ser mitt hem som min trygga plats och jag vill liksom vara där jag har mina saker och där jag kan vara mig själv helt och fullt! I helgen hade jag dock inga problem när jag och de andra tjejerna sov hos Sofie, det var helmysigt! :)
 • Jag är fruktansvärt nyfiken! Jag vill veta allt om alla, och gärna hela tiden!


Sådär, det var lite! Nu tycker jag att alla bloggar jag läser göra något liknande, som ni kanske förstår av den sistnämnda punkten så är det något jag tycker är superkul att läsa! Vågar ni...? ;)

Jönköping del 2

Framför denna spegel fick vi alla trängas för att göra oss fina ;) Mysigt var det!


Emelie var såklart klantig och spillde! Då var i alla fall bordet invigt! ;)

Alla var duktiga och hjälpte till. Jag? Jag lutade mig tillbaka och dokumenterade det hela ;)

Söta Josefina, som visade sig vara en gammal flamma till Manges storebror och kände därför igen min fru :D Häftigt vad världen är liten ibland!

En omgång Rita och gissa blev det! Jag och Josefina gick segrande ur den!Mina fina illustrationer!


Peppad värd! :)Min fina present till Sofie! tillsammans med en röd/hjärtmönstrad ficklampa med matchande måttband blev det ett fint litet survival-kit!Mysfrukost på balkongen :)
No oasis here to see, the sand is singing deathless words to me

Jag trodde på fullt allvar att det var en rejäl baksmälla som under gårdagen plågade min kropp, trots att jag visste med mig att jag egentligen inte druckit mycket alls under lördagskvällen. Att jag hade fel fick jag bevisat imorse då jag vaknade med den vidrigaste huvudvärken jag haft och mådde så illa att jag var tvungen att springa in till toaletten. Där inne satt jag sedan och grina ljudligt i en bra stund, då jag mådde så vidrigt dåligt men inte vågade ringa till jobbet och sjukanmäla mig - jag visste nämligen att det inte skulle vara populärt och jag tycker redan att situationen där är jobbig nog.

Till slut fick jag ta mod till mig och ringa till Adecco, istället för att ringa dit jag är och arbetar. Chefen där vet om situationen och erbjöd sig då att ringa åt mig och prata med dem, för han tyckte att jag lät helt bedrövlig! Det gick tydligen bra, men några timmar senare ringde han tillbaka till mig då de hade ringt tillbaka för att få bekräftat om jag kunde komma in och jobba sista timmarna imorgon! VILKEN RESPEKT!
Det är i alla fall tur att jag har en ängel på hemmaplan som för närvarande är ledig och spenderar varje minut åt att försöka göra det bekvämare för mig. Han har masserat min hårbotten, köpt supergod färsk frukost, låtit mig ligga i hans knä och strykt fingrarna i mitt hår, handlat god mat som han ska laga åt mig och bara låtit mig ligga och må dåligt och försöka repa mig utan att behöva tänka på annat. Han har även hela dagen intygat att jag inte gör något fel som stannar hemma när jag mår dåligt, för jag plågas verkligen av skuldkänslor och känner i princip att jag gör någonting jag inte får.

Jönköping del 1

Nu har jag precis kommit innanför dörren, och planerar att slänga mig i soffan och tittapå Desperate housewives!

Jönköping blev toppenroligt! Resan dit var fartfylld med mycket skratt och stoj! Vi hann efter att vi kom fram med ett mysigt restaurangbesök innan det var dags att göra sig iordning och partaja! Kvällen bjöd på mycket roligheter, bland annat Rita och gissa, yatzy, dansande, presentöppnande (för sofies del) samt många härliga skratt och skojigheter! Jag följde dock inte med ut på krogen, men jag kände mig verkligen nöjd med kvällen ändå! :D
 
Trodde i förväg inte att jag skulle kunna sova, då vi var 7 tjejer som skulle hitta plats att slockna på, men det gick som en dans och jag lyckades faktiskt vakna hyfsat utvilad! Då bjöds det på frukost på balkongen och efter det hade vi en mycket trevlig resa hem! :)
 
Peppade tjejer
 

har även ett finigt på Emelie från 8:an eller något :P

Mina nya söta rosa skor :)

Emelie har ett rexona-märke på knät!Detta får räcka för nu då jag upptäckte att jag alldeles för ont i huvudet! Resterande bilder kommer senare :)

What's cracking butts?! Vi är nu i Jönköpi...

20110709554 (MMS)

What's cracking butts?! Vi är nu i Jönköping och röjer på Sofies inflyttningsfest! Bra dag! Puss


Cutie pie!

Här kommer lite mer bilder på Sasuke för de som är nyfikna!
Kan tänka mig att hans mormor (min mamma alltså) blir överförtjust nu!

Beneath the surface

Idag ser det ut att bli fint väder, varpå många kanske känner att de vill bada?

Jag tänkte då passa på att vara lite ond och berätta om några söta invånare som har sitt hem utanför våra stränder i Östersjön.
Säg hej till Brugden, världens näst största haj efter valhajen! Söt va? ;)
Denna bjässe brukar bli ca 10 meter, men kan till och med bli lite större än så, runt 12-13 m och väger då runt 4 ton sisådär. Den har väl inte direkt vithajens sylvassa tänder, men skulle du vilja stöta på den när du simmade? ;)


Eller vad tycker ni om blåhajen, som senast för några veckor sedan hittades i Svenska vatten? Blir vanligtvis runt 2 meter lång, men kan bli ända upp till 4. Denna art sägs faktiskt till och med ha attackerat både människor och båtar, men inte här ;)

Rapporter visar att det från och till finns så mycket som 19 arter av haj i våra Svenska vatten (man har även vid sällsynda fall skådat hammarhajar)- där har ni anledningen till varför jag håller mig väldigt nära bryggan/stranden när jag badar och flyger upp ur vattnet fortare än man hinner blinka när Emelie skriker haj!

Good times

Ikväll ska det mysas ordentligt här!

Jag har nämligen inte träffat min fina man ordentligt sedan helgen, då han hela veckan har jobbat eftermiddagar och slutat frampå natten och jag jobbat förmiddagar och slutat efter han har åkt iväg. De få mysiga minutrar vi har fått är de då jag vaknat när han kommit hem från jobbet och man febrilt försöker ta igen en hel dag på så kort tid som möjligt för att även hinna sova innan man ska upp tidigt!

Vi hann även klämma in en gemensam lunch i förrgår då han var söt nog att svänga förbi mig på jobbet med mat till oss innan han åkte iväg. Vi får verkligen passa på att njuta ikväll, för imorgon åker ju jag till jönköping tillsammans med tjejgänget (Sara, Sofie, Emelie - precis som på den gamla goda tiden) och kommer sedan hem någon gång under söndagen!

Detta måste jag säga att jag faktiskt ser fram emot något enormt! Dessa tre är nämligen mina äldsta vänner och de som jag hållt ihop med ända sen jag flyttade hit till stan :) Kul som tusan ska det bli att samlas allihopa igen - det händer alltför sällan!

My dark passenger

Idag gjorde jag faktiskt någonting jag inte brukar göra - jag öppnade upp mig för någon ny och berättade om mina gömda tankar och funderingar som annars bara Magnus tar del av. Det kändes skönt att få ett annat perspektiv på det hela, och jag tror inte jag kunde valt en bättre människa att dela det med, hon är ju raktigenom ärlig med vad hon tycker och tänker - och inte rädd för att säga emot mig!

Det var Olivia som idag fick ta del av min, som Dexter skulle ha sagt, dark passenger. Ni vet den där lilla rösten i huvudet (Som härifrån kommer att användas som en metafor - jag hör alltså inte egentliga röster) som säger åt en att göra dåliga saker mot sig själv som man egentligen inte borde och som inte drar sig för att påminna om alla ens brister och fel. Anledningen till att att jag behövde prata ur mig lite idag är att min har tagit över alldeles för mycket på sistone och slutligen fått mig att få panik.

Som många kanske räknat ut av att läsa bloggen handlar det om min kroppsliga hälsa. Mycket mer än så tänker jag faktiskt inte dela med mig av, det är inte värt det längre.

Helafamiljen-mys i sängen :)

20110701516 (MMS)

Helafamiljen-mys i sängen :)


The garden of the dead's alive tonight and you can't stop it

Nu har jag precis kommit hem från ett helt fantastikst roligt danspass på arbis! Fylld av glädje i kroppen ska jag nu ta mig ett långt, välförtjänt bad och ladda batterierna inför sista arbetspasset innan det blir helg och Jönköpingsresa!

Jag känner mig faktiskt riktigt aktiv nuförtiden! Går antingen till eller från jobbet varje dag, vilket är en promenad på 40 minuter. Ibland blir det till och med åt båda hållen! Utöver det har jag antingen dans eller gym inbokat de flesta dagarna, så jag är full utav energi! Tror det är viktigt för mig att röra mig så mycket jag kan nu när jag sitter still 8 timmar om dagen, min mage börjar ju direkt gå tillbaka och bli elak så fort jag är inaktiv - så det gäller att trampa på gasen på fritiden istället!

Followed dreams, reaching higher. Couldn't survive the fall

Jag förstår inte varför, men jag kan inte skaka av mig känslan av att vara en belastning för de runtomkring mig.

Kanske är det för att jag just nu är inne i en period där jag tänker, funderar och lider av en stor dos ångest. Kanske är det för att jag helt enkelt tappat greppet om mig själv igen och fallit tillbaka i mina gamla osäkra banor. Kanske är det helt enkelt bara den jag är...

På något vis känner jag mig nästan pinsam som blir så överdrivet tacksam för minsta lilla. Ett vänligt ord lyfter hela min vecka, samtidigt som något som jag uppfattar som negativt kan förstöra en hel dag. Jag blir överlycklig så fort någon hör av sig och vill umgås med mig, för av någon anledning sitter det alltid inpräntat i mitt huvud att ingen tycker om mig lika mycket som jag tycker om den. Jag får alltid för mig att jag är i vägen, att jag är för mycket och att jag borde vara försiktig för att inte bli en börda. Jag har för många gånger under min uppväxt fått höra att jag är jobbig och jag är livrädd för att en vacker dag få höra de orden komma ur munnen på någon annan jag tycker om.

På sista tiden har jag inte alls kunnat vara mig själv. Jag känner inte igen mina handlingar och mina känslor. Ända sen det hände har jag varit förvirrad, aggressiv och besviken på livet och allt det har att erbjuda. Jag kämpar för att hitta tillbaka till den som jag känner som mig själv, men jag känner mig ungefär som om jag tappat fotfästet helt och hållet. Jag vet liksom inte ens vart jag ska börja...

Förlåt....

Mask of magnaminty

Schema för kvällen:
-Skrubba ansiktet
-Ånga ansiktet
-lägga på ansiktsmask
-Slänga sig i soffan med jordgubbar och desperate housewives

inte helt fel ;)
Denna använder jag för närvarande: Mask of magnaminty från Lush. Den rengör huden på djupet samtidigt som man ser ut som en söt hulk (grön) och ger den även en fin ny lyster i och med att man skrubbar av den. Den innehåller adukibönor och pepparmint och gör så man känner sig riktigt ren och fräsch! En av mina favoriter från förr som jag idag återupptäckte! :D 119 kr kostar den, totally worth it ;)

3 veckor, 2 dagar + 4,5 timmar kvar tills ...

20110705541 (MMS)

3 veckor, 2 dagar + 4,5 timmar kvar tills jag är fri. Det känns inte okej att vilja stressa förbi sommaren, men ja kvävs verkligen här! Ja, jag vet, jag är världens gnälligaste människa MEN jag är inte en sån som nöjder mig med dåliga saker när jag vet att man faktiskt kan få bättre! Jag kommer vara så lycklig den dagen jag är färdigutbildad och får fylla min tid med att faktiskt göra någonting nyttigt och meningsfullt! Någonting som betyder något för mig och ger mig stimulans samt får mig att växa och utvecklas som person. Jag ser fram emot min framtid!


Looking down on their very foundation, constantly reminding us that our actions are the cause of all their problems

Idag måste jag erkänna att jag har en ganska bitter dag!

Inte för att jag i grund och botten var på dåligt humör, utan för att jag är så otroligt less på min arbetssituation. Jag trivs faktiskt inte alls på mitt nuvarande jobb. Det är så otroligt monotont! Tillsammans med lite andra tråkigheter har detta gjort att jag bara räknar ner dagarna tills jag får kliva utanför deras dörrar för sista gången. Efter det tänker jag aldrig mer ta ett liknande jobb, jag har fått nog av att sitta i telefonen nu!

Man utvecklar nästan någon form utav social fobi när man tvingas sitta och prata med griniga människor i telefonen hela dagarna. Man vill inte veta av sin egen telefon efter arbetstid, tycker inte om när det blir för mycket människor runtomkring en och vill ibland bara stänga in sig ensam i tystnad och njuta utav lugnet som råder - för det upplever man inget under dagarna kan jag lova!

Nog om detta!

Idag var jag tillbaka på gymmet efter en liten helgvila. Provade mig på ett medelpass och det var nog det dummaste jag varit med om - fy så tråkigt och fånigt det var! Nu är jag säkert väldigt negativ, men jag tyckte ungefär det kändes som att gå på pensionärsgympa och kände mig som en gammal tant som struttade runt därinne. Nästa gång får det bli gymmet istället när det är brist på dans- eller styrkepass ;)

Gothenburg

Jag skulle kunna skriva en lång jädra (japp, jag halvsvor) uppsats om denna helg, men jag väljer att spara alla godsaker i mitt minne och endast plita ner den här i små korta incidenter som kan tänkas vara roliga. Tror ändå stans utlägg klassas som sömnpiller i läsares ögon ;)

 • Resan började med att vi (egentligen Tobbe) efter en stunds åkande kom på att vi glömt all dricka hemma
 • När vi kom fram till götet hade det regnat, vilket fick mig att upptäcka att jag  hade hål i sulorna på skorna. Därför passade vi på att gå in på Din sko-rean och köpa eyy nytt par i samma veva som vi köpte ny dricka (vi var alltså för lata för att åka tillbaka och hämta den glömda)
 • 10 minuter senare var jag jättesjuk
 • 20 minuter efter det mådde jag bra igen :P
 • Jag åt fläskfile med pommes och bearnaisesås på en Kinarestaurang
 • Samma restaurang tog en hundring för lite betalt för min mat heheee
 • Jag fick gå runt och visa upp rumpan hela dagen då jag missbedömde vädret och hade tagit leggings och lång tröja på mig (ja det var tröjan som rök, inte byxorna) vilket blev för varmt!
 • Tobbe vågade efter många om och med åka Kanonen
 • Jag fick en panikattack uppe i dendär jädra fritt fall-karusellen. Till råga på allt var det jag som föreslog att vi skulle åka den.
 • Jag fick återigen bli påmind om hur otroligt mysigt det är att bo på hotelll :)
osvosvosv. Det var bara ett litet småplock av det goda :) Kortfattat kan jag säga att denna helg var något av det bästa jag fått uppleva på länge! Bilder vet jag finns hos Olivia och Nisse, så det ska ni få se på när jag väl lyckats sno till mig några ;)
 

Fantastisk helg! :')

img_6795 (MMS)

Fantastisk helg! :')


Nu har vi nått Jönköping och har hittills ...

20110702530 (MMS)

Nu har vi nått Jönköping och har hittills hunnit ösa fulsång och crazydance! Peppade till tusen på att åka karuseller är vi med!!! :D


Her plagues will come all at once as her mourners watch her burn

Då var en löparrunda runt strömmen, via folkparken, avklarad tillsammans med fru Karlsson!

Ska jag vara ärlig tog jag folkparken först då jag trodde att han skulle (lat som han faktiskt kan vara) ge upp efter en kort stund och vilja gå hem, men föga förvånad blev jag när jag sedan fick kämpa rejält för att ta mig runt i hans tempo! Jag får skylla på gymrundan imorse, eller att han har längre ben... Eller så är det så att han helt enkelt har bättre grundkondis än vad jag har kondition ;) Jaja, jag tog mig runt iallafall, vilket känns som en bedrift med tanke på hur mör i benen jag var!

Jag tror min lite sundare livsstil har smittat av sig på karln! :D Häromdagen gick han faktiskt och köpte sig en sallad helt på eget initiativ (ni som känner Magnus svimmar säkert nu) och han är helinställd på att komma igång och löpa! Lycklig som jag är över detta har jag även bjudit med honom till gymmet, vilket han dock än så länge är lite mera skeptisk till ;)

Nu ska det poppas nyttiga popcorn och tittas på Rango tillsammans med Tobbe som sover över hos oss innan det blir till att sova tidigt! Klockan kvart i 6 imorgon bitti står Nisse utanför dörren och vi ger oss av neråt i landet!

Vi hörs efter helgen! :)

I wish I could sleep, but I can't lay on my back because there's a knife for every day that I've known you

Då var man hemma från ett gympass som förhoppningsvis ska ha legat på en normal nivå och inte få mig att må dåligt när celsiusen går ur kroppen ;)

Idag körde jag ganska hårt på armar och axlar, vilket jag troligtvis kommer att känna av under morgondagen. Förhoppningsvis inte för mycket då vi ska till Liseberg och jag gärna vill vara icke-invalid och kunna röra på mig fritt! Passade även på att träna ett ganska långt men lågintensivt pass på crosstrainern, så att jag skulle få svettas lite med ;)

Något negativt med gymbesöket var att det helt plötsligt dök upp ett gäng karlar som skulle boxas på säcken, och det bara högg till i magen på mig när jag såg vem den ena var - chefen jag hade på en restaurang jag jobbade två veckor på för några år sedan (S:t George för att vara exakt, ingen idé att skydda dem som de betedde sig). Jag ville bara börja gråta, men lyckades faktiskt hålla mig och låtsades som om jag inte såg honom.

Varför denna reaktion? Jo, den herren passade nämligen på att tafsa väldigt fritt på mig när jag jobbade där, stod och juckade/tryckte sig/gned sig mot min stjärt när han skulle lära mig göra pizzor och kom med det skamliga förslaget att jag inte skulle få betalt för mina två veckor om jag inte tog på hans kuk... Vilket jag självklart inte gjorde och då alltså fick jobba gratis under den tiden jag var där. Fyfan för sådana maktmissbrukare! Jag ångrar mig något fruktansvärt att jag inte vågade anmäla dem, men det hade ju bara varit mitt ord mot alla deras...

Nu ska jag inte sitta här och deppa! Här ska städas, handlas, löpas med frugan och käkas tacos!

RSS 2.0