Hehe!

Vi är så rara mot varandra - syskonen Björkström! ;)

Only breathing with the aid of denial

Idag har jag tagit mitt första riktiga venprov!

Med detta menar jag då att jag för första gången fick sticka i en riktig person, vilket var riktigt spännande! Vi var nämligen ett litet gäng från klassen som idag fick äran att komma till patologen på US i Linköping och träna venprovtagning på varandra. Jag ställde upp som försökskanin till två av mina kära klasskamrater, då jag vet att jag är väldigt lätt att sticka i eftersom jag har väldigt ytliga kärl samtidigt som jag inte är rädd för att bli stucken.

Själv var jag sist ut med stickandet och var superuppspelt när det väl var dags. Det gick bra, jag hittade ett bra kärl som jag träffade och fick blod ifrån - mycket nöjd. Dock slappnade jag väl av lite väl mycket när det var dags att byta rör. Visste inte att man var tvungen att hålla fast nålen ordentligt för att den inte ska tryckas ut, så när jag lossade mitt grepp lite så smet den ut ur armen med ett pys-ljud. Drattans! Dock kände jag mig ändå hyfsat nöjd med det hela - jag hade ju redan fyllt ett rör med blod!

Idag fick vi även reda på hur statistiken såg ut för läkemedelsberäkningstentan. Av hela våran klass så var det 14 stycken som klarade den. Det påminner mig om varför man var så rädd för den! Jag måste säga, och detta inte för att verka kaxig på något vis - snarare lättad, att jag känner mig otroligt lyckligt lottad som var bland de 14. Dock är det nästan så att man skäms lite över att berätta att man klarade den när folk frågar. Det känns så fel att säga när man vet att den man pratade med inte gjorde det :/ Man vill ju inte strö salt i såren...

Nu ska jag väcka frugan! Alltid lika roligt hehe ;)

Come on like a sugar cube, but with a kick in the head

Sådärja! Jag lyckades i alla fall få ändan ur vagnen en liten stund idag!

Drog iväg och körde ett svettigt, men riktigt roligt, step-pass tillsammans med Emelie. Jag kan nog påpeka hur många gånger som helt hur skönt det är att vara igång igen! Jag är verkligen supernöjd :) Dock känns det i kroppen att man vilat, för man håller inte samma tempo som tidigare. Efter det handlade vi på oss lite focaccia och promenerade upp till oss för lite mat- och filmmys!

Det var superskönt med lite sällskap när Mange är frånvarande i princip dygnet runt, så det var tur att Emelie ställde upp som sällskap. Usch vad jag hatar att gå ensam hemma. Från och med imorgon slipper jag dock det, för då är Mange ledig i en hel vecka! :D

If you are the shores, I am the waves begging for big moons

Nä, nu är det nog dags att ta tag i sig själv!

Jag är nämligen inne på tredje dagen då jag inte vill göra någonting annat än att ligga i soffan och glo på tv. Jag har varken energi eller lust till att ta mig för att göra annat. Det känns som om någon bara sugit livet ur mig och allt som finns kvar är ett håglöst skal utan lust till något.

Jag tror det är dags att lära sig att sätta gränser. Veckan som varit blev väldigt intensivt, och jag tror jag sprang på ett stopp här. Jag måste nog inse att man varken kan eller klarar av att göra allting, hela tiden. Ibland är det faktiskt tillåtet att inte vara på topp och jag tror att jag måste lära mig att se att detta även gäller mig.

Number one!

Alltså... Ibland blir man riktigt jäkla glad! :D
Vet ni, kära läsare, att jag avgudar er idag?! :D

Happy halloween!

Förra året var jag en underworld-vampyr - i år är jag en soffpotatis :)
Dock får jag ju sällskap av Sara och Nisse, då känns det mer okej ;)

A whole lot of nothing

Idag har jag en redig liggapåsofflocket-dag!

Trots att jag fått mycket gjort i form av tvätt, städning och matlagning så har jag lagt mig i soffan och glott på top model så fort jag fått en lucka. Jag är verkligen helt slut i kroppen! Inte nog med det så sov jag nästan 11 timmar inatt. Det kanske i och för sig förklarar varför jag känner mig så seg och kraftlös.

Något jag dock hade velat göra idag var att gå ut i solen och rasta kameran lite. Jag är supersugen på att ta lite höstiga bilder och inviga min reflexskärm för utomhusbruk. Dock var båda av mina tilltänkta modeller ur spel idag, så att säga. Den ena är på dykkurs och sen andra vaknade nog när kvällen började smyga sig på ;) haha

Nu ska jag slänga mig i soffan igen. Bojkottar även allt som har med halloweenfirande att göra idag, och drar istället ihop en skräckfilmskväll med goda vänner hemma hos oss. Mycket mysigt :)

They call kids like us vicious and carved out of stone. But for what we've become, we just feel more alone

Idag var dagen kommen! Dagen då jag äntligen var penicillinfri och fick återvända till gymmet - och gud så härligt det var!

Bokade in mig på ett danspass, vilket jag faktiskt inte varit på innan. Det var ganska lågintensivt och passade därför jättebra att komma igång med. Som tur var så kom det inte så många danssugna heller, så det fanns denna gång gott om luft i lokalen ;D Riktigt, riktigt skönt att få dansa ut glädjen i kroppen lite!
 
För det ska jag ju såklart berätta, att jag idag fick resultatet från läkemedlesberäkningstentan - och jag klarade den! :D Det känns så otroligt skönt! Ju längre tid som gick efter att jag skrivit blev jag mer och mer osäker på om jag verkligen räknat rätt, men när jag idag fick se att jag faktiskt gjort det så drog jag en stor lättnadens suck! Den fruktade tentan med krav på 100% rätt, inte ett decimaltecken fel - jag klarade den! Obeskrivligt skönt vill jag lova :D Bara att fortsätta blicka framåt nu och behålla full fokus med andra ord! :)
 

Friday at last!

20111027961 (MMS)

God morgon! Och äntligen fredag hörrni! :) Det betyder: bara två superspännande föreläsningar om psykiska störningar och ångest står emellan mig och helg!


You laughed off my affections, while I passed by your direction. I should have known from your walk, it was the end of you

Denna dagen började helt otroligt underbart :) Däremot förvandlades den till bajs - ganska bokstavligt talat - så fort jag klev utanför porten.

Jo, såhär var det va! Jag skulle gå upp till skolan och pratade samtidigt med Emelie i telefon för att dela med mig av lite skvaller. När jag kommit hundra meter upp på gatan känner jag hur jag halkar till i någonting. Jag fortsätter gå några steg, men blir sedan i efterhand lite fundersam och tittar tillbaka. Och vad ligger där om inte en liten äckligt utsmetad rest av en hundbajs?! PÅ TROTTOAREN! MITT I STAN! Den andra halvan, fick jag vidrigt nog bekräfta, satt utsmetad på undersidan av min skosula!

Jag skrek ut min vrede över hur vidrigt egoistiska vissa idiothundägare är och att man borde sparka upp en bajskorv i käften på dem, i örat på Emelie, samtidigt som jag plaskade foten i en vattenpöl följt av att gnugga skon i gräset om vartannat. Alltså, jag blir så arg. Hur är en människa funtad som för det första rastar sin stackars hund mitt i stan? För det andra låter den bajsa mitt  trottoaren? Och för det tredje inte plockar upp det när man vet att detta är en välanvänd gångbana? Hundskit i munnen skulle han/hon ha! Det står jag fast vid.

Om ni vill ha det noterat så kastade jag även skorna sen. Förutom bajshistorien så har jag haft en supertrevlig dag iskolan, vilket jag tror var början på att vända dagen till plussidan igen. Jag blev utvärderad även denna vecka, men av basgruppskamraterna. Det gjorde mig så glad att jag gick hem med pirr i kroppen! Gud vad snälla de var. Jag var i ett sånt glädjerus att jag knappt minns vad de sa, men det jag minns är att de tyckte att jag var som ett uppslagsverk och att de ofta vände sig mot mig när de var osäkra för att få bekräftelse på att de var på rätt väg när vi pratade om något. Jag som har så svårt för att ta emot beröm satt och fnittrade lite och försökte dölja att det kröp fram en lyckotår i ögonvrån!

Efter skolan såg jag till att ta mig en rejäl avkopplardag! Det har jag nog faktiskt förtjänat nu! Jag drog med mig andra Emelie ner på stan, där vi spenderade 4 timmar med prat, skratt, shopping och fikande. Heltjejigt med andra ord. Passade på att klippa mig också när jag ändå var nere, och är hittills helnöjd. Det blev en hel del som fick åka av då jag färgat sönder det så dant, men nu ska det få växa till ett långt sexigt senorita-svall ;) Är ganska nöjd över mig själv i den bemärkelsen att jag inte handlade så mycket. Köpte bara ett halsband, ett par nya söta mysbyxor samt två supergoda gröna teer. Får tacka Emelie för en övermysig eftermiddag :)

Åh! När jag ändå tjatar ögonen ur er måste jag få tillägga att jag hade en toppenkväll på Hugo igår. Vi bowlade någon timme och sedan gick vi upp en våning och åt kanongod mat. Jag är lite nöjd med mitt presterande på bowlingbanan måste jag få medge. Kom 2:a utav 8 personer, så det tänker jag gnugga lite i ansiktet på de andra ett tag. Speciellt Victor som döpte mig till Bajs-Linda när jag vände ryggen till ;)

Tack Victor.... Som hämnd kickar jag ditt ...

20111026958 (MMS)

Tack Victor.... Som hämnd kickar jag ditt ass ;)


Nu har jag satt mig tillrätta i en skön so...

20111023946 (MMS)

Nu har jag satt mig tillrätta i en skön soffa på linköpings lasarett för att plugga fram tills bussen går hemåt. Har varit på vaccinationskliniken och tagit min sista hepatitspruta! Här får ni en fin bild på min lata fru som var en exemplarisk hjälp när jag tog med honom till clinicum i söndags och övade injektioner, venprovtagning och dropp! :)


I keep telling myself I'm not the desperate type. But you've got me looking in through blinds

Nu har jag haft ett par riktigt hektiska dagar vill jag lova!

Vi har fått jobba stenhårt med våran meningit-rapport, då vi upptäckte att vi låg lite pyrt till med tanke på att den ska vara inlämnad på fredag och det inte direkt fanns överdrivet mycket ledig tid under denna vecka att färdigställa den på. Men, efter lite (egentligen rejält mycket) slit, frustration och ordbajsande så är vi äntligen klara! Det känns så fruktansvärt skönt! Ungefär som att ha bestigit ett högt berg i flera dagar och äntligen nått toppen. Så nöjd är jag just nu! Det enda vi har kvar att göra är en referenslista samt litteratursökningsbilaga, men det bestämde vi oss för att spara tills imorgon och vila hjärnkontoren lite.

Detta lämnade plats för en supermysig utelunch med min stackars sjuka Magnus, innan han var tuff och tog sig iväg till jobbet. Vi har nämligen knappt hunnit se varandra i veckan då jag pluggat som en besatt. Från och med idag jobbar han dessutom kvällar och nätter, vilket gör att det kommer bli lite utav den varan under resten utav veckan med (han går av på måndag morgon och har frivecka) varpå denna timme vi fick tillsammans var guld värd!

Jag tänkte bara passa på och pusta i några minuter, sen ska jag gräva ner mig i skolböcker igen. Saken är ju den att resterande delen av utbildningen har ju tyvärr inte stannat av bara för att vi har en rapport att skriva, utan den fortgår i samma rasande takt som tidigare varpå jag har supermycket att läsa inför både morgondagens basgrupp samt kommande tenta i medicinsk teknik. PUH! Pausknapp? Någon som sett en sådan?

Ikväll ska jag dock unna mig några timmars roligheter! Nettan skrev nämligen till mig förut och bjöd med mig och Mange (som ju tyvärr inte kan följa med pga jobbet) på bowling och middag ikväll! Gud vad skönt det ska bli att göra någonting annat än att studera! Känns nästan som att jag kommer att gråta lyckotårar bara av att få släppa skolböckerna en stund ;)

You are not a shovel and I am not your dirt

Nedan följer ett helt inlägg om diverse vardagsuppdateringar. En liten varning för de som ser det som ett sömnpiller ;)

Idag är jag uppe och traskar igen, vilket är riktigt skönt. Det är otroligt hur fort penicillin börjar ge effekt! Med andra ord kunde jag hålla mig borta från att ta värktabletter, något som gör mig mycket nöjd!  Illamåendet har också släppt, så nu är jag snart människa igen ska ni se! Tråkigt nog gäller ju fortfarande ingen träning på fem dagar. Jag ska faktiskt försöka, på riktigt, att hålla mig i skinnet denna gång. Jag orkar nämligen inte vara sjuk mer och om det är några dagars ordentlig vila som krävs för att det ska vara möjligt så får jag helt enkelt stå ut med det!

Då vi ändå släpper sjukpratet kan jag passa på att berätta att jag faktiskt fick lite skäll av frugan häromdagen ;) . Han tycker nämligen att jag är superdum som inte sjunger något längre. Han sa att han inte kan förstå hur jag kan vilja slänga bort sången när jag hade chansen att kunna göra någonting utav den, varpå jag förklarade att jag inte hade någonting att träna för längre. Han påminde mig då om att vi faktiskt har projekt på gång musikmässigt och med andra ord informerade han mig om att han framöver kommer att pusha mig till att träna, för att jag minsann ska skriva text sjunga i hans låtar som han just nu har påbörjat att spela in.

Det har jag ju förövrigt glömt att nämna, att vi har påbörjat vårat lilla studiobygge som vi länge pratat om här hemma. Nu saknas bara diverse inspelningsprylar för sången, sen är vi igång! Mange har redan börjat spela in både gitarr och trumspår, så nu ska vi bara låna en bas av far min så är musiken klar :) Dock så blir det inget av att riva ur klädkammaren som vi hade planerat ännu eftersom vi ska flytta om en månad, men i nya lägenheten - där ska det bli en hemmastudio i toppskick :)

För att tjata på ytterligare kan jag meddela att vi idag fick värme i lägenheten! Jag blev glatt överraskad när jag klev innanför dörren och då var tvungen att ta av mig jackan för att det var varmt. Fy så skönt! Nu slipper man gå fullt påpälsad hemma och sova helt begravd i både kläder och täcken!

Nä ni, nu ska jag faktiskt återgå till mitt pluggande. Smärtfysiologi och sårläkningsprocessen är det som står på dagens schema! Mycket spännande faktiskt :)

Pissed off.... literally

Jag vet inte om jag har lust att blogga nu egentligen, för idag är jag arg. Riktigt arg!

Sjuka på sjuka avlöser varandra och jag vet inte när jag ska få vara frisk! Igår mådde jag vidrigt illa när vi dansade zumba och började frampå dagen känna att det sved lite när jag var på toaletten. Idag hade det brutit ut till en fullfjädrad urinvägsinfektion med illamående, magont, feber, timmeslånga toabesök i gråt och allt som hör därtill!

Ringde sjukvårdsrådgivningen och fick prata med en ängel som gav mig tid hos doktorn 15 minuter senare. Mange avbröt sitt musikinspelande för att skjutsa ner mig och då jag inte ville besvära Mange igen när jag var klar så var Nisse gullig och kom och hämtade mig samt körde mig stan runt för att hitta ett öppet apotek. I snurret på vägen till doktorn hade jag glömt plånboken, så han fick även äran att betala (ja, han får ju såklart tillbaka pengarna sen) både antibiotika och värktabletter! För NU... Nu tänker jag faktiskt, för första gången på säkert ett år, ta en värktablett! För det här orkar jag inte gå med!

Fucking unbelievable

20111023947 (MMS)

Detta är ju helt jäkla otroligt.... Antibiotika och sträng vila i 5 dagar. Gud vad jag är lycklig...


After: Paranormal activity 3

Då var det dags för gänget bakom de omtalade paranormal-filmerna att avslöja vad det var som drog igång hela hemsökelsehistorien!

Denna film utspelar sig 1988, när systrarna Katie och Kristi (huvudpersonerna i de tidigare två filmerna) är små och tillsammans med sin mamma och hennes nya pojkvän flyttar in i ett nytt hus. Mammans pojkvän, Dennis, blir efter att ha hört många konstiga ljud i huset alltmer nyfiken på Kristis låtsasvän Toby då han dök upp ungefär samtdigt som Dennis började höra saker. Han bestämmer sig för att rigga upp kameror i huset för att fånga upp om något ovanligt händer... Det han lyckas fånga på film är det vi får se...

Om man bortser från att man sett de tidigare filmerna och därmed har förstått att de följer ett visst mönster så tycker jag att detta var den bästa utav dem. För er som tyckte att de tidigare bara stod och trampade och att ingenting hände passar nog denna film perfekt - här får man minsann hoppa till, både ofta och ordentligt! Något jag gillade med filmen var att den inte innehöll någon scen som förstörde det hela. Med detta menar jag exempelvis en sådan scen som i ettan, där man ser konstiga fotspår som liknar dinosauriefötter. Om något så kan slutet ha varit lite väl hastigt och gjorde en riktigt snabb vändning, men det var inte så pass att det påverkade filmen i sin helhet.

Något som däremot påverkade vår upplevelse var själva biobesöket. Vi satt i en full biosal, med nästan två rader av stökiga ungdomsgäng som tyckte att de var jättehäftiga när de gapade och skrek, slängde töntiga kommentarer, pratade högt om annat och skrattade. Detta fortsatte de med under hela filmen, trots att resterande delen av publiken visade sitt missnöje om och om igen över deras beteende. Riktigt tråkigt att det finns människor som beter sig så. Jag valde att försöka sitta lugn och intala mig att de är små och inte har utvecklat ett konsekvenstänkande ännu, varpå de alltså inte riktigt förstår att när de beter sig som de gör får det konsekvenser för andra. Men till slut tröttnade även jag och blev förbannad. Utöver det var ljudet lite lågt, vilket var synd.

När jag tänker efter blev jag lite fundersam över att de inte hade med scenerna från trailern i filmen. Jag vet ju att vissa använder trailern som en andra akt. Alltså att de kompletterar händelserna i filmen med trailern. Men det är ju inte alla som ser den. Dock tycker jag nog kanske att det var bra, för det gjorde filmen mindre förutsägbar :) Överlag var jag alltså helnöjd :)

Fuego!

God morgon!

Här sitter jag och försöker gnugga sömnen ur ögonen samtidigt som jag proppar i mig en stadig frukost! Filmkvällen igår blev supermysig! Lite för mysig för min del kanske, för jag lyckades somna i Manges knä halvvägs in i filmen "Seven". Typiskt mig! Jag hade faktiskt sett fram emot att se den med honom, för det var en av mina favoriter när jag var yngre och han hade inte sett den ännu....

Nåväl, nu ska jag snart snöra på mig skorna och traska ner till Friskis. Där ska jag möta Emelie och dansa igång morgonen med lite Fuego (zumba)!

Paranormal activity 3

Idag har denna goding premiär på bio!
Vi är dock tyvärr inte på plats då Magnus jobbar till klockan 22, men vi ser den imorgon istället!
Har inte hittat någon kritik gällande filmen ännu, men trailern (som jag faktiskt sett denna gång) såg riktigt lovande ut ;) Jag gillar ju just found footage-genren, då den bygger upp en speciell stämning. Det ska nog mycket till för att en sådan film ska göra mig besviken ;)

Whatever or for never

Denna vecka måste jag få avsluta med att kalla mig själv riktigt jäklarns duktig!

Jag har pluggat och stått i som en tok om dagarna, vilket har resulterat i att jag snart ska ta fredagskväll och känna mig otroligt nöjd med mig själv! Det går bra nu. det går faktiskt väldigt bra med studierna just nu och jag har en ny motivation och lust som växer i kroppen på mig. Jag trodde helt ärligt, innan jag började universitetet, att det hela var klart - jag skulle bli ambulanssjuksköterska. Men första dagen jag satte mig i skolan och hörde informationen om programmet samt klasskompisar prata om att det var en av de svåraste utbildningarna blev jag livrädd - och det har suttit i sedan dess!

Under hela första terminen pluggade jag som om någon stod med en piska bakom ryggen på mig, för jag var rädd för att jag skulle vara en av de som trillade av på vägen. Det var min största skräck, för jag hade verkligen satsat allt för att ta mig dit. Först nu börjar denna rädsla sakta men säkert omvandlas till en riktigt stark peppande känsla. För när folk tror att man inte kan klara saker - det är då man vill det ännu mer!

Igår fick jag bekräftelse på att det går åt rätt håll. Jag hade mitterminsutvärdering med min handledare och jag fick mycket beröm för mina kunskaper, min förmåga att få diskussionerna att gå in på en djupare nivå, initiativförmåga och personlighet som bidrar till en härlig stämning! Jag blev verkligen superglad och framöver ska jag jobba ännu hårdare för att uppehålla detta!

Nu har jag tänkt överraska frugan när han kommer hem från jobbet med en myskväll innehållande film och morötter&gurka med dipp! Eller det blir väl chips för herrns del, för han är ju "allergisk" mot grönsaker ;)

First review

Jag testade under gårdagen ricinoljan för första gången, och jag måste medge att jag var på väg att slänga flaskan ganska direkt när jag hade öppnat den.

Det luktade riktigt äckligt om den och konsistensen var så tjock att det kändes som om man skulle rufsa sönder håret när man försökte massera in den så att den kom åt överallt. Jag väntade 30 minuter och duschade sedan ur den med förväntan om att det skulle vara jättesvårt att få bort den, med tanke på att det kändes som att jag hade klister i håret. Till min stora lättnad lossnade den dock relativt enkelt med lite schampoo.

När jag sedan klev ur duschen var jag fortfarande inställd på att det inte var någonting att ha, då jag tyckte håret kändes konstigt. MEN när jag sedan låtit det självtorka och kom in i badrummet igen efter några timmar blev jag alldeles paff! Håret glänste nämligen ordentligt! När jag kammade igenom håret kände jag också att det hade blivit riktigt lent, mjukt och lätt att reda ut - och det var då min uppfattning ändrades!

Mitt hår brukar bli väldigt fluffigt dagen efter jag har duschat, då det tar ett bra tag för det att återhämta sig. Denna gång slapp jag faktiskt det och håret blev på något vis tyngre. Jag har aldrig utsläppt hår utan att platta det dagen efter dusch, men idag kände jag att jag vågade mig på det ett tag :)

Huruvida det fungerar i längden och om håret verkligen får en tillväxtboost utav det - det får jag återkomma med ;)

The eyes are the mirror of the soul

Någonting jag har tänkt på på sistone är att jag väldigt ofta får komplimanger för mina ögon!

Det har exempelvis vid ett flertal tillfällen dykt upp mail från helt okända personer på facebook som skriver att jag har så vackra/lysande ögon och det har även hänt att personer har kommit fram till mig ute och berömt dem! Det gör mig faktiskt väldigt glad :) Sen har vi ju självklart mina fina vänner som alltid peppar mig med fina ord och uppmuntringar ;)

Man brukar ju säga att ögonen är själens spegel, så jag antar väl att jag i det fallet har en väldigt fin själ då (skämt åsido, såklart)!
Titta så duktig jag var och klippte ihop ett helt kollage inlägget till ära ;) Gud så proffsigt det ser ut ;)

Något jag själv tycker är speciellt med dem är att de kan skifta ganska rejält i färg. Något får mig att tro att det är humörsbetingat. Ibland är de verkligen stålgrå, och ibland kan de vara väldigt blå i färgen. Men vem vet, det kanske helt enkelt bara har att göra med vad för ljus jag befinner mig i!

Immune booster

20111020936 (MMS)

Haha, vad gör man inte för att bli frisk? ;) Det är säkert bara fiffel och båg, men smakar ju ändå gott så vad tusan!


Don't know why it started or where it came from

Här får ni en lista med onödigt vetande om mig:


 • Jag äter i princip ingenting som kommer från havet. Fisk, räkor, kräftor och dylikt smakar enlig mig allt annat än gott! Jag kan dock sträcka mig till fiskpinnar - för det smakar ju bara ströbröd ;)
 • Jag tittar nästan aldrig på tv! Då menar jag alltså vanliga kanaler. Det händer endast väldigt sällan. Istället är det film eller serieboxar som går varmt i vårat hem!
 • Min dator är troligtvis min käraste ägodel.
 • Jag vågar aldrig titta på katastroffilmer. Alltså sådana där jorden går under och dylikt. Jag får alldeles för många dumma tankar i huvudet efter det som slutar i ångest.
 • Utav samma anledning tittar jag aldrig på nyheter eller läser tidningar. Jag föredrar att inte veta om alla olyckliga händelser i världen, de gör mig bara ledsen.
 • Alla skrattar åt mig så fort jag får hicka. Detta för att jag hickar jättehögt och låter som en höna ungefär. Det går inte att "svälja ner" det, jag får ont i hela kroppen!
 • Träningsvärk gör mig överlycklig och får mig att känna mig snygg! Det sistnämnda för att jag tycker att jag tränat bra och så småningom kommer att se resultat ;)Lived through you. Safe with how we lived our lives, with how it all turned out.

Nä, nu tänker jag faktiskt göra någonting här som jag känner att jag inte gjort tillräckligt på ett tag - jag ska klaga lite ;)

För jag förstår verkligen inte hur detta kan vara möjligt! Hur i hela fridens namn kan jag lyckas med att bli snorsjuk igen, när jag precis har blivit frisk? Jag förstår inte vad som har hänt, för sedan jag blev dålig i somras har det kommit och gått små förkylningar och infektioner hela tiden. Jag börjar faktiskt bli orolig för att jag fått tillbaka min immunbrist som jag föddes med, men kan det verkligen vara möjligt såhär många år i efterhand? Jag slutade ju behandlingen för säkert 18 år sedan och har det inte kommit tillbaka innan så borde det väl inte göra det nu heller? //Jag tror ju kanske inte att det hjälper min tillfriskning att våran lägenhet är iskall heller. I dagsläget sover jag fullt påklädd, inlindad i dubbla täcken + Magnus - men fryser ändå. Rör man sig en centimeter i sängen är det som att lägga sig på en isbit.//

Jag tycker mig ändå leva hyfsat sunt. Jag tränar, försöker se efter min kost, äter vitaminer och tillskott samt försöker väl att motverka dåligt mående i den mån jag kan. Så vad är det som har gått snett? Jag vill kunna träna, umgås med människor utan att de ska vara rädda för att bli smittade och framför allt slippa äta antibiotika eller hostmedicin! Jag hoppas verkligen att detta lugnar ner sig nu framöver, för om lite mer än en måndag är det både flytt och praktik som står på schemat och då ska jag vara frisk som en nötkärna!

The walking dead

Nu har äntligen en andra säsong börjat utav en av våra favoritserier!
Denna är så fruktansvärt spännande, och egentligen inte alls någonting jag skulle ha börjat titta på om inte Mange övertalat mig. Jag har nämligen aldrig varit ett fan av zombies, men efter att herrn i huset frågade om vi inte kunde prova se första avsnittet så kollade vi klart på hela första säsongen på 2 dagar - det gick inte att slita sig!


Första avsnittet av säsong 2 såg vi i förrgår, och denna verkar inte vara av sämre kvalitet! Jäklar vad man satt på helspänn!Perfect mousse

Som ni säkert upptäckt så är jag återigen svarthårig - vilket känns riktigt bra! Jag har testat en hel del färger under det sista året, vilket har varit spännande, men när jag nu färgade tillbaka till mitt svarta så kändes det ungefär som att komma hem. Underbart :) Nu känner jag mig som mig helt enkelt! :D

Då jag ju som ni vet fick en värdecheck utav schwarzkopf passade jag på att prova en utav deras nya produkter som jag varit nyfiken på, när det ändå var gratis för min del! Och glad är jag för detta, för det var en överraskande bra hårfärg. Den är i mousse-form och är därför väldigt lätt att använda. Den sägs även vara väldigt skonsam mot håret, och det är ju aldrig fel! Att använda den känns ungefär som att massera in schampoo. Moussen blir svart (i mitt fall) efter bara några sekunder i håret, så man kan omöjligt missa en enda fläck när man färgar med denna - det skulle man se på en gång.

Resultatet blev en mycket jämn och snygg nyans. Än så länge sitter den som berget och det tror jag att den kommer göra framöver också.

I'm not a chance, put a heat wave in your pants

Idag värker kroppen som den inte gjort på länge!

Jag och Emelie var nämligen inne och handlade lite pre workout-pulver igår innan vi gick till gymmet, och fick även med oss några riktigt bra träningstips därifrån! Självklart tog jag in detta och det ledde till att jag pushade både mig och Emelie till att höja oss rejält från tidigare nivåer (självklart pushade Emelie sig själv superbra! Jag tjatade bara lite extra om att öka vikterna :P )! Trots att vi stretchade efteråt så känns det rejält i kroppen idag! Vi fick alltså mycket bra uträttat ;)

Imorgon ska vi gå på afro, om min kropp tillåter. Jag vaknade nämligen genomförkyld idag (igen...) och jag tror knappast det går åt rätt håll när vi sover i ett superkallt sovrum i dagsläget. Värmen fungerar nämligen inte hos oss just nu. Elementen är iskalla och det drar superkallt från fönstrena. Till och med Mange som är världens varmaste människa tycker att det är svinkallt!
Såhär klär jag mig gärna på gymmet! 
Föredrar tighta kläder då jag tränar styrka då jag vill kunna se min kropp under tiden. När jag dansar eller enbart kör kondition är det slappa kläder som gäller istället ;)
Handskarna är nog det bästa köpet jag gjort på länge när det kommer till träningsutrustning! De är nästan ett måste när man tränar på styrkemaskinerna och lyfter hantlar/skivstänger. Man slipper halka runt och det gör inte heller ont i händerna, vilket gör att man kan lyfta tyngre :)Super happy!!!!!!!

Åh nu är jag så himla glad och förväntansfull!!!

Idag fick vi våra placeringar inför vår VFU (verksamhetsförlagd utbildning) i December och jag hamnade på den vårdcentralen jag hållt tummarna för - Skarptorp! Vi får nämligen inte välja själva, utan blir tilldelade en plats. Detta innebär att jag hade rejäl tur! De har nog den mest underbara personalen jag träffat och jag tror inte jag kommer vilja gå därifrån när praktikperioden är över! Fy så lycklig jag är!!! Ska även se till att vara noggrant förberedd så att jag kan briljera när jag är på plats! :D

Lyko.se

Då jag färgat håret alldeles för mycket på sistone kände jag att jag behövde beställa hem lite bra produkter för att försöka minimera slitaget något. Då jag är ett nyblivet fan av REF's produkter så fick det bli dessa:
Min lilla provflaska med denna produkt tog under gårdagen slut och jag kan helt ärligt säga att jag nog inte klarar mig utan den! Bara efter att ha masserat in några droppar i håret känns det med ens mycket friskare, mer återfuktat och mjukt. Det syns även stor skillnad. Ren olja - inga dumma tillsatser :)
Här har ni några utav oljans fördelar:
 • Återfuktar, tränger in i hårstrået samt reparerar det
 • Förbättrar hårets elasticitet
 • Närande för hårets tillväxt
 • Verkar lugnande och utslätande på frissiga hår
 • Ger en ojämförbar glans
 • Reparerar fjällskiktet m.m.
 • Tynger ej håret
 • 100 % organisk
Köpte även ett nytt balsam. Min stora flaska som jag köpte för över ett år sen från Matrix börjar nu ta slut, så denna gång köper vi en liten förpackning på prov för att se hur den fungerar :) Detta balsam skall återfukta och reparera håret.

Back to reality

Då ska jag försöka hinna på med lite fler bilder från helgen medans jag väntar på att frugan ska bli klar för att åka iväg och göra ärenden ;D Som tur var så hade Emma en fungerande kamera under själva dopet, så vi fick ändå några därifrån :)


Nick tyckte väl inte att det var sådär jättespännande :P
Isabella sprang runt och charmade alla besökare :D
Nästa stopp var Stadium outlet, där vi lämnade tillbaka mina skor som jag köpte. De som gick sönder om ni minns. 
Vidare åkte vi till Nicks ishockeyträning. gud vad stolt jag är över den ungen! Han är så otroligt duktig, trots att han bara är 5 år! Det märks verkligen att han växt upp framför hockeymatcher på tv:n, för han har verkligen plockat upp stilen ;D
Supernöjd unge!
Vi åkte förbi Emma ute i Oxelösund och hämtade kläder till henne, for sedan hem till pappa och åt tacos tillsammans med familjen samt gav Marlene hennes födelsedagspresent som vi plockat ihop - ett hudvårdskit från Lush. Efter det åkte vi tillbaka till Norrköping, gjorde oss fina (jag fick äran att sminka Emma i någon annan färg än svart) och drog sedan upp till Johan på fest.
Jag och Emelie :D
Vi hittade en skateborad i Johans hall, som vi tyckte att vi skulle åka på! Jag skulle vara duktig och visa Emelie hur man gör en ollie (ett skatetrick) och lyckades dra en rejäl vurpa så jag slog i både armbåge, höft och huvud. Fy vad vi skrattade! Haha, jag trodde nästan att Nisse skulle kissa på sig eller börja gråta!
Fina Emelie :)
 


Sådär, då har jag nog fått med det mesta :D Nu är det tillbaka till allvaret direkt som gäller. Har redan hunnit avverka några timmar i skolan idag med att ha färdighetsträning. Lyckades även skymta min ambuilansidol där, som övade äldrestudenter i hjärt och lungräddning för barn. Till oss kommer han igen den 24:e november, då ska vi får göra samma sak :)

Pictures

Jag har återigen haft en superbra helg!
Det lönar sig verkligen att kämpa i veckorna så att an får chansen att ha helgen fri, det gör en riktigt glad och fylld med ny energi :) Nu sitter jag här och tittar tillbaka på alla fina bilder vi tog och blir varm i kroppen :) 
 
Här får ni ett litet hopkok av bilder från helgen. De är från olika källor (kameror, telefoner), därav varierande kvalitet ;) I vanlig ordning hinner jag inte lägga in alla på en gång, så det kommer fler under morgondagen!
 
Syster är ju numera turist när hon är i stan på besök. Då bör man ju även bete sig som en :D
 
 
Lördagsmorgon och dags att bege sig till Nyköping för dop
 
 
Gudmor Madde och lilla Isac
Bella och Josse :) Min kamera dog dumt nog precis när dopet började. Vilken planering! Fick dock ladda den under fikat!
Min kära far. Syns inte aaaaalls att vi är släkt ;)
Fina Isabella :D
 
Min syster har talang när det gäller bakning! Tur för mig i detta avseende att jag inte bor i närheten, då skulle min figur vara av en helt annan form ;)
Nydöpt bebis med mormor :)
Tröttnat på lillebrorsan? ELLER så är jag bara sur på att ungen växt om mig. Dumma Pontus! Nu är det bara Sam och Nick kvar (om vi räknar bort Emma och Josse som inte växer längre)
 

Mot nyköping! :D

20111015907 (MMS)

Mot nyköping! :D


Fredagsmys med godsaken och lite kakor och...

20111014899 (MMS)

Fredagsmys med godsaken och lite kakor och så ;)


Cutest ever!

Min lillebror är så underbart söt! Fy vad jag tycker om den ungen!

Han är väldigt smart, vältalig och fyndig - vilket gör att han är så himla rolig att vara med. Nu har han börjat spela hockey, vilket han enligt min gamla hockeytränare till far är otroligt duktig på. Han var på landslagets hockeyskola, och blev efter träning där intervjuad. Jag kunde inte låta bli att skratta lite när jag läste hans söta svar:

"En av spelarna som kämpade på isen var femåriga Nick Björkström. Han gör sin första träning och gnuggade på bra trots att fötterna värkte lite.

– Det var synd att isen var borta i veckan när jag skulle prova skridskorna, men nu får jag åka desto mer på träningarna istället!

Han berättar också det självklara i att han ska bli NHL-proffs när han blir stor och att idolerna heter Ronny Björlin och Sebastian Sjösten;

– Ronny o Sebastian är stora och tuffa, precis så ska jag bli!

På min avslutande fråga om hur första träningen varit så kommer det till slut en fundering:
- Roligt och lite jobbigt, men det var synd att vi inte fick lära oss att tacklas!

Ett svar som kanske inte är så konstigt när man har Sebastian Sjösten som idol!"Bilden och texten är tagna från Nyköpings hockeys hemsida.


Imorgon ska jag få se honom spela! Det ser jag verkligen fram emot :)


Hidden message

Alltså, titta vad Magnus upptäckte när vi var på New Yorker idag :O
Detta är en av deras klädhängare.
Undrar om de är medvetna om vad detta ser ut som?

the day has come

Idag är det tenta, och det är nog första gången som jag inte känner mig livrädd i förväg! Trots det läskiga allarätt-kravet så känner jag mig ändå full med självförtroende. Det här ska jag greja nu, annars blir jag så sjukt besviken på mig själv!

Jag har faktiskt förberett mig riktigt bra denna gång, vilket jag känner mig mycket nöjd med. Jag tänker med andra ord inte räkna något idag innan tentan, utan ska istället gå ner på stan innan och fördriva tiden med att titta på födelsedagspresent till pappas fru samt en doppresent till lilla Isac som döps imorgon. Detta i sällskap av emma, som är i stan fram till morgondagen, och Magnus :)

Igår var vi och tog bort Lesters stygn och såret såg riktigt fint ut. Eller, det är ett ganska fult ärr och en liten utbucktning, men med tanke på hur hans ben såg ut när vi åkte in med honom så är jag mycket nöjd med det resultatet. Tråkigt nog fick vi inte ta av honom kragen igår, så han fick minsann lov att vara deppig ett tag till kraken. Han hatar verkligen dendär kragen, och tråkigt nog så är det alltid han som klantar sig och får springa omkring med den. Nu på morgonen tyckte jag dock att det var så lite skorpor kvar att han fick ta av sig den. Jag har alltså en väldigt lycklig/energisk katt som struttar omkring här idag! :D Det är full rulle på honom och Sasuke (som saknat sin lekkamrat när han har varit immobiliserad)!

Busy

Pluggar läkemedelsräkning för fullt idag, om ni undrar vart jag tagit vägen. Imorgon är det tenta och jagskajagskajagska klara den! Så är det bara!

I miss the old times

Åh, jag hatar när man får dessa känslor.

Jag är ju som ni vet hästlös nuförtiden och när jag nu laddade över gamla bilder till datorn från min externa hårddisk hittade jag massor utav minnen i form av gamla foton som gav mig en stor klump i halsen. Även fast jag mår superbra och känner mig otroligt lycklig med min tilvaro idag saknar jag den delen av mitt liv något otroligt. Jag har alltid varit hästmänniska, jag har aldrig gått såhär länge utan att ha någon form av aktivitet inom det området och jag vill absolut inte ha det så. Jag älskar att komma bort från stan, känna stallukten, pyssla och dona, gosa in sig i en varm och mysig hästpäls och bara njuta av hela grejen. Det är så avkopplande!

Här får ni se några av de bilderna jag hittade! Det är synd att man inte hade någon digitalkamera tidigare, men jag har i alla fall många fina äldre foton, bland annat från tiden på Smedbygget (islandshästgård som jag och syster bodde i till och från under några år) och med Perla, i mina album här hemma!
Min första, alldeles egna älskade häst - Nicco
Nicco och Perla (Sandras superhärliga häst som jag var lycklig medryttare åt)Mina tre "elever" ;) Sara som jag lärde upp ridmässigt och Elissa & Alva som jag hjälpte till att rida in!

Perla :)

Härliga tider :)Usch, det här är inte långt innan jag var tvungen att sälja min fina prins :( Idag hade jag gjort vad som helst för att kunna ha honom kvar, men då hade jag inte ens chansen :/ Jag saknar honom så himla mycket!
A nice surprise!

Det har jag faktiskt glömt berätta för er, men i förra veckan dök ett väldigt trevligt paket upp hemma hos mig!

Det var faktiskt Henkel (företaget som tillverkar Syoss hårfärger) som skickade ett paket till mig innehållande två stycken burkar hårinpackningar samt ett förlåt-brev för att mitt hår blev så missfärgat utav deras produkt. Det var även med notis om att det inom 2 veckor kommer att dyka upp en värdecheck på 250 kronor som lite plåster på såren för händelsen - det tyckte jag var en riktigt fin gest och det tackar jag för :)

Som tur var för min del så blev ju hela hårhistorien vänt till något positivt till slut. Jag trivs faktiskt riktigt bra i min nya färg :D
2 stycken utav denna variant fick jag :)

In between the rights and the wrongs

Hallå i stugan! :D

Jag är på ett sprudlande bra humör idag måste jag medge! Detta trotsar dock naturens lagar lite då jag hade en helvetesnatt utan sömn samt missade resurstiden (sista hjälptillfället inför tentan) med läkemedelsräkning imorse då jag lyckades somna vid kl 7 och inte riktigt ville gå ur sängen en halvtimme senare. Jag borde med andra ord vara lite trött, grinig och stressad - men det är jag icke! :D

Jag har i övrigt hunnit vara på en ganska intressant, men lite skrämmande, föreläsning om barn och fetma. Usch, jag tycker det är ett riktigt hemskt ämne och jag tycker så synd om de stackars barnen som inte får en bra start i livet. Det är ju nämligen så att ca 80 % av de barn som är överviktiga fortsätter att vara det när de blir vuxna. Och vissa av dem har ju fått det beteendet inlärt tidigt, så det blir svårt för krakarna att bli friska (då vill jag ju lägga till att det är fetma som är en sjukdom, inte att väga mer än vad till exempel jag gör). Faktum är att fetmaproblemen i världen bara växer (det är numera ett större världshälsoproblem än svält), och trots att Sverige är ett välinformerat land så är hela 15-20 % av våra barn överviktiga! Skrämmande, som sagt.

Efter det kom jag hem, kuckilurade i någon halvtimme vid sidan av Magnus som fortfarande sov ut efter sitt nattjobbande och sedan åkte vi iväg och tittade på lite kursböcker och träningskläder. Jag ville utöka min träningsgarderob lite och när det ändå är rea för oss Friskis-medlemmar denna vecka hos Team sportia så tänkte jag att tillfället var optimalt. Men det var det icke! Jag hittade ingenting som föll mig i smaken, kräsen som jag är. Istället hittade jag någonting annat som var spännande i bokaffären - en träningsdagbok! Bläddrade igenom den lite och däri fanns massor utav olika tips på mål, delmål och dokumentation samt massor utav färdiga scheman som man kunde fylla i efter träning för att följa sin utveckling! Jag ville inte impulsköpa den idag, men ju mer jag tänker på det desto mer sugen blir jag på att åka tillbaka. Vad tror ni om en sådan sak? Har man nytta utav det?

Nåväl. Nu ska jag återgå till mitt läkemedelsräknande!
Denna bild inleddes föreläsningen med (som informationen uppe i inlägget även kommer ifrån).
Blir man inte lite arg/ledsen i själen?

Inspiration

Här ni.. Här har ni motivation till att resa sig ur datorstolen och gå och träna! :D

These streets we travel on will undergo our same lost past

Sådärja, då börjar det trilla in lite positiva saker för att väga upp min skitförmiddag! :)

För det första har jag spenderat sista timmarna med att plugga. Jag satte mig själv, utan hjälpmedel, i köket och räknade igenom övningstentan vi fått tillgång till från skolan - och till min stora lycka var det med 100 % rätt! Jag känner mig rätt lättad nu kan jag säga, jag börjar få ordentlig koll på det hela och det finns kanske lite hopp om att jag klarar fredagens tenta. Dock vet jag att jag kommer bli dubbelt så besviken om jag kuggar när jag nu vet att jag har förutsättningarna att klara den. Från början var jag ju inställd på att jag troligtvis skulle behöva göra om den...

Nu har jag firat med tacorester och ska alldeles straxt återuppta skolböckerna i någon timme innan jag beger mig neråt gymmet för att köra step! Det ska bli skönt att få skutta av sig lite, då jag suttit inne både igår och idag efter att ha sovit onormalt länge båda nätterna. Jag har nog en del energi att göra av med ;)

I've had my share of bad luck for today

Usch, ibland har man sånadär riktigt hemska dagar. Ni vet när allting går helt fel och det känns som om man har fått all världens otur? En sån härlig dag har jag idag!

Det började med att någon antingen analfabet eller respektlös inte kunde läsa sig till att jag hade bokat tvättstugan idag, utan stal min tid och tvättade sina grisiga dörrmattor. KUL! Där stod jag med världens berg av tvätt, då vi har haft tvättstugenyckeln på vift i nästan en månads tid, och kunde inte få något rent. Jag stängde av maskinen, tog ut mattorna och la i en korg utanför dörren och tänkte tvätta, men såg då att hela tvättmaskinen var full med grus.. Bra.. Inte heller vågade jag lämna min tvätt därinne, då våran kära hyresvärd fortfarande inte efter 8 månaders lovande har lyckats få dit ett kolvsystem så man kan låsa om sig. Det verkar vara en klurig uppgift det där...

Jag fick helt enkelt inse att det inte blev någon tvätt gjord idag heller (Vi blir nämligen alltid av med våran tvättid av någon lustig anledning...) och fick besviket konka upp med all smutsig tvätt i lägenheten igen. Istället bestämde jag mig för att ta tag i disken. Då fick Sasuke för sig att han skulle vara sällskap och positionerade sig på diskbänken. När han sedan bestämde sig för att smyga fram och titta närmre/"hjälpa till" lyckades han välta ner en av mina stora, fina mystekoppar i golvet så att den gick i tusen bitar. Toppen.. Det var bara att böja sig ner och börja plocka skärvor och lagom till att jag började fundera på vad som skulle hända härnäst skar jag mig i fingret på en av bitarna så det började blöda rätt ordentligt.

Så nu sitter jag här, omplåstrad och sur, och vet inte om jag känner för att försöka mig på att vara duktig mer idag. Det verkar ju inte direkt som att det vill sig riktigt. Man kanske skulle våga sig på att plugga lite, men vem vet - böckerna kanske får för sig att självantända eller något i den stilen...

Ricin

Jag fick en spännande kommentar som jag var tvungen att kika lite nämre på. Det var nämligen en person som frågade om inte Ricin var apgiftigt och det var jag helt enkelt tvungen att ta reda på mer om! :)

Och det stämmer, ämnet ricin är faktiskt dödligare än kobragift. En injicerad dos på bara 0,2 milliliter kan döda en människa, och det händer på så vis att giftet stoppar proteinsyntesen i vår kropp - något som är essentiellt för att våran kropp ska fungera. Detta gift kommer från ricinbusken och det finns idag inget känt botemedel mot en förgiftning. Vid förtäring sägs dock överlevnadschanserna vara något högre.

MEN som tur är så har ricinolja faktiskt ingen koppling till denna växt, utan bildas utav ricinolsyra som är en omättad fettsyra :)
Översikt över proteinsyntesen

Självklart så vinner jag :D det firar vi m...

20111008886 (MMS)

Självklart så vinner jag :D det firar vi med tacos när frugan slutar ;)


My life passes now I see. Just what this world does hold for me

Fy, får man vara såhär trött i skallen mitt på en lördag?

Jag har suttit och pluggat mig igenom en hel bok med övningsuppgifter i läkemedelsräkning och känne rmig just nu helt överkörd i skallen. Tycker alltså därmed att jag har förtjänat mig ett break! Jag har kommit en lång bit på vägen i alla fall :) Vissa bitar börjar falla ordentligt på plats, men något jag måste öva på inför tentan är att inte prata högt med mig själv när jag räknar ;)

Mange jobbar 12-timmarspass hela helgen igen. Blä vad tråkigt det är att inte ha honom hemma när man egentligen skulle ha haft massor av tid att umgås när jag ändå är ledig. Menmen, istället ska jag hänga med Nisse så fort jag är färdigpluggad! Och det är ju faktiskt inte dåligt alls det heller! :D

A perfect day!

Idag har varit en sådär riktigt underbart bra dag!

Det började med att vi hade fruktansvärt intressanta föreläsningar i skolan. Ja, nu låter jag ju säkert helnördig, men gillar man det man gör så får man tycka att saker är roligt! :D Den första handlade om vardagsinfektioner hos barn, alltså virus och infektioner som det ä rvanligt att de drabbas av - superspännande. Efter det var det föreläsning om det specifika immunsystemet. Supersvårt och invecklat med alla olika mördarceller, hjälparceller, makrofager, lymfocyter och cytokiner hit och dit samt alla samband och avlösningar, men nu börjar det faktiskt trilla på plats! :D
 
Efter det åkte jag, emelie och Jocke iväg på en liten roadtrip ut till Jockes mamma på landet! Supermysigt ställe hade de med alla möjliga tänkbara söta djur! Jag och Emelie fick rida ut en sväng på deras islandshästar, vilket var supermysigt! Det hade regnat hela tiden, men precis när vi satte oss på hästryggarna slutade det och solen tittade istället fram. Det blev en underbar ridtur! Efter det blev det att mata de söta pållarna med morötter som jag smugglat med mig hemifrån, fika och sedan fara hem hit för att glo på lite film!
 
En riktigt lyckad dag :)
Min drömhäst, som jag tjatat på Jocke i många år om att få rida på ;)

Visst är hon alldeles underbart vacker? :D Freja heter hon :)

Och så den stora söta nallebjörnen (som dock råkade trampa mig på foten så jag är blå och öm, men det gör inget!)

Två luvmuppar (Jag och Emelie) och söthästarna!Som ett barn på julafton... ;)Titta så duktiga :)
Hejhej Emelie :)

Mycket fint foto från hästryggen hehe! Superkul häst att rida var hon också förresten. Väldigt framåt och pigg, men lyssnade ändå.

Jag är så himla glad att vi gjorde det här idag! Det var en riktig humörs-höjare! Supersnällt av Jockes mamma var det också att släppa ut oss på sina hästar en sväng! Nu kan jag sova riktigt gott inatt och vara nöjd med dagen :)

Hopplahoppla :D

20111007877 (MMS)

Hopplahoppla :D


Autumn

Jag är faktiskt jättesugen på att ta höstfina bilder med mitt höstiga hår!

Det sitter möjligtvis ingen därute som känner sig någorlunda hemma med en kamera som vill hjälpa mig med detta? :) Det är ju tyvärr lite för omständigt att fota sig själv :P Kamera, reflexskärm, stativ och dylikt finns ju här - så allt jag behöver är en som kan skruva på inställningar och trycka på knappar!

Vad sägs? :)

Bodystore.com

Då har jag varit igång igen och shoppat lite på min nya favoritsida ;)
Ricinolja, 500 ml
Emelie tipsade mig om denna häromdan. Den har man i håret, låter verka i 30 minuter och duschar sedan ur den. Ger håret styrka samt får det att växa. Det är i grund och botten ett laxeringsmedel, så känner man för att få lite extra spruttibangbang kan man ju svälja en klunk istället ;)
Jojobaolja, kallpressad. 100 ml
Superolja för hyn!


Köpte även en shaker, men den är mindre intressant att titta på ;)

It's a thin thin line between a good and a bad idea. So I should bite my tongue before I tell you how I really feel?

Här sitter jag och peppar inför träning med en blåbär/jordgubbssmoothie!

Har under denna dagen fått mycket vettigt gjort! Jag har varit på föreläsning, arbetat med meningitrapporten hemma hos Nicoline och pluggat läkemedelsräkning i köket samtidigt som jag lagat mat åt mig och frugan! Har faktiskt även hunnit med att läsa lite om otit (öroninflammation), som vi arbetar med inför nästa basgruppträff tillsammans med lite annat!

Nu ska jag faktiskt traska iväg till gymmet! Efter det blir det tillbaka en sväng till skolböckerna innan jag slänger mig i soffan med frugan framför en film. Det blir nog lite Stephen King idag, om jag får som jag vill ;)

Kragkissen vill att jag ska klappa honom i...

20111006871 (MMS)

Kragkissen vill att jag ska klappa honom istället för att plugga...


HELP!

Jag drunknar....

I'm addicted!

Nä, nu är det nog faktiskt på tiden att jag erkänner för mig själv att jag har ett beroende!

Så länge som jag förnekar det kommer jag ju inte att kunna göra någonting åt saken, och det vill jag ju faktiskt göra! Jag försöker lura mig själv hela tiden till att tro att det inte är varje dag och att det bara är något jag unnar mig för stunden, men när jag ser tillbaka så inser jag att det nuförtiden inträffar varje dag!

Så, nu erkänner jag det, för mig och för er andra: Jag har blivit Cola light-beroende - och jag gillar det inte! Det känns inte alls bra att hälla i sig sån skit dagligen (för jag dricker nog 1-2 burkar om dagen ungefär i nuläget) när jag vet att det inte alls är bra för kroppen! Som ett exempel kan jag ju berätta att Mange hade spillt Cola på en femma som låg i bilen, och efter bara något dygn var den helt sönderoxiderad och grön. Om den drycken kan göra så mot en tålig peng, tänk då vad den gör med våra mycket mer ömtåliga magar! Det är skrämmande!

Så, nu när jag erkänt har jag i alla fall kommit en liten bit på vägen! Nu ska jag bara klura ut ett sätt att göra mig av med denna fula ovana.

A house in smoking ruins and the bodies at your feet

Det är riktigt skönt att vara igång igen vill jag lova!

Igår besökte jag gymmet för första gången på en vecka tillsammans med söta Emelie! Vi crosstrainade, cyklade intervall och körde ganska så tuff styrka på armar och ben! Mycket bra komma-igång-pass som gav mig en härlig dos med träningsvärk ;) Idag tog jag även en paus i allt pluggande (har suttit från morgon till kväll) och gick en långpromenad i mina Easytones tillsammans med Nisse, som jag ringde hit!

Imorgon ska jag dansa afro och på torsdag blir det gymmet med Emelie igen :) HÄRLIGT! :D

Plugghäng i soffan hela dagen lång är det ...

20111004861 (MMS)

Plugghäng i soffan hela dagen lång är det som gäller! Gastroenterit, patofysiologi, virus och omvårdnadsteorier! Jag kommer vara sjukt (hehe) smart när jag vaknar imorgon!


Sleep!

Ibland undrar jag om jag lider av någon slags sömnsjuka! Jag är nämligen jobbigt trött hela tiden. Det känns ungefär som att jag inte har sovit på flera veckor, och allt jag längtar efter är att få gå och lägga mig hela tiden!

Idag kom jag sent till skolan, för jag hade världens otursmorgon som bland annat innehöll 10 minuters tofsletande, en blödande Lester, en Sasuke som hela tiden hoppade på Lester, borttappade kläder och annat roligt. När jag väl kom in på föreläsningen satte jag mig där det fanns mest plats - längst fram. Det hann bara gå ca 5-10 minuter innan jag började få svårt att hålla ögonen öppna. Inte på grund utav föreläsningen, utan enbart av att jag var så himla trött! Jag fick kämpa som tusan hela föreläsningen för att hålla mig vaken, och jag kan inte tänka mig att stackars föreläsaren lyckades undgå att jag satt och nickade till, ensam som jag var på främre raden.

Pisamt nog var det inte bara hon som troligtvis upptäckt att jag såg lite trött ut, utan Emma hade även sett det från sin plats längst bak. Inte pinsamt alls! Efter det fick det bli att hoppa över nästa föreläsning och gå hem och sova. annars hade jag inte orkat med dagen!

Dexter

IDAG FÅR JAG ÄNTLIGEN SE MER!!!!! :D
Så fort jag kommit hem från skolan ska jag slänga mig i soffan och glo på första avsnittet av den nya säsongen :) Åh jag vill inte vänta!

I need this place to get away from you

Här har det varit lite turbulent under natten!

När vi hade tittat färdigt på filmen igår hörde jag att det krafsade inifrån klädkammaren, varpå jag förstod att jag råkat stänga in någon utav katterna när jag gav dem mat. Jag öppnade, och ut flög Lester i full fart. Precis när jag skulle stänga såg jag att madrassöverdraget som låg där inne var helt blodigt. När jag öppnade upp dörren såg jag även att det var blod på kläder och andra saker därinne, så jag ropade på Mange att Lester skadat sig och sprang bort och lyfte upp Lester för att undersöka honom.

När jag såg vad som hänt fick jag totalpanik - han hade skurit upp ett stort sår på bakbenet. Det var helt öppet in till benet och såg riktigt fult ut. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, vem ringer man klockan 1 på en söndagsnatt? Mange sa åt mig att andas klart och tänka på vad jag skulle göra istället för att panika över att det var jag som råkat stänga in honom, så jag gjorde det vem som helst skulle ha gjort i denna situation - jag ringde mamma! ;) Av henne fick jag tipset att ringa distriktsveterinären, som sa att jag skulle lägga förband på såret och sedan komma in till mottagningen på morgonen.

Stackars Lester fick sova ensam i datarummet, men var trots det lika glad när jag kom in imorse för att titta till honom. Han verkade inte alls fatta att han skulle ha ont i benet! Inte heller blev han rädd när vi kom till veterinären, utan han skulle bara gosa och mysa ända fram till han slocknade utav sederingsmedlet han fick. Veterineren lyckades lappa ihop honom jättefint, så jag tror knappt att man kommer märka av ärret när det väl har läkt sen. Dock hade en av hans böjsenor gått sönder, men hon trodde inte att det skulle ge honom några men eftersom han har tre till.

Nu är vi hemma igen och han sitter och sover bakom mig. Han vägrar lägga sig ner och sitter istället krökt som en sovande fågel! Ganska gulligt!

Troll Hunter

Filmdax med Nisse och Mange!
Norsk trollskräckis, haha! Ja, jag är smått skeptisk men Magnus säger att den har fått riktigt bra kritik så jag måste ju faktikt ge den en chans!

Sometimes when I'm in heaven I get forgetful of the earth

Hejhej från moroten!

Här har det varit fullt upp ända sedan jag vaknade igår, och nu är det faktiskt första gången jag bara sätter mig ner för att göra ingenting! Jag borde tycka att det är skönt, men av någon konstig anledning gör det mig bara rastlös! HAr ringt in supersällskapet (Nisse) och han dyker väl förhoppningsvis upp så fort han har tid!

Nåväl! Igår blev det en runda på stan med älsklingen för att leta mysiga höstkläder. Vi hittade faktiskt inget, i vanlig ordning när man letar! Istället köpte jag med mig en färginpackning hem, som jag ska använda för att bhålla färgen i håret utan att behöva färga gång på gång. Vill ju inte slita sönder mitt hår. IStället får det vård samtidigt som färgen förnyas - toppen!

Efter det kom vi hem, tittade på lite Gray's och sedan spelade vi en omgång alfapet - som jag självklart vann ;) När min fru smält nederlaget åkte vi, lata som vi är så tog vi bilen, ner till stan och satte oss på Butler's uteservering och avnjöt en god middag. Det var supermysigt att sitta ute, även såhär års faktiskt! Man satt inlindad i en film, höll varandra i händerna och pussades lite i väntan på maten! Supermys. Enda negativa var väl att vi hade ett ritkigt gapigt tjejgäng vid borde bakom oss som även rökte under tiden vi åt, usch vad det kan förstöra aptiten!

Efter middagen blev det bio, och till vår stora lycka hade salongen soffor på de platserna jag hade bokat! Detta innebar att man kunde sitta supermysigt ihopgosade och pussas - något som verkade störa tjejerna bredvid oss enooormt mycket. Staaaaackars dem som måste sitta bredvid två turturduvor på bion. Fy så jobbigt! :P
Filmen var helt okej, bjöd på några roliga scener här och där. Jag ville väl mest se den för att en av mina favoritskådisar (Ryan Gosling) var med i den, och honom fick man se mycket av (han var naken, heheee)!

Imorse gjorde jag frukost på sängen till oss! Jag frågade Mange vad han ville ha och äta, gick upp och gjorde iordning det och sedan låg vi i sängen och tittade på operatiosprogram samtidigt som vi åt och myste. Det var ett riktigt härligt sätt att starta dagen på! :D Efter det åkte vi ut till svärföräldrarna en sväng och spelade spel samt fikade lite och när Magnus kommer hem nu ska vi se på norsk trollskräckis (Troll hunter) ;D

Hoppas eran helg har varit lika fin som min! :)
Den superbraiga hårinpackningen! använde den vita när jag var blond, och den luktar toppen samt gör håret superlent och fint!

Nu drar jag till stan med min braiga älskl...

20111001853 (MMS)

Nu drar jag till stan med min braiga älskling :D tjingeling!


You could be your own spotlight

De sista dygnen har rullat på i superfart!


Igår var jag knasig nog att träna, vilket gjorde min hosta värre, vilket ledde till att min hals svullnade igen så pass att jag inte ens kunde svälja min egen saliv när jag skulle sova, vilket ledde till att jag låg vaken hela natten och snyftade & snörvlade i örat på Magnus som var iväg och jobbade!  När han väl kom hem 6 imorse var jag fortfarande vaken, fick ligga omkramad och ompysslad i en timme och nästan hinna somna precis lagom till klockan ringde och jag skulle iväg på föreläsningar.

Det var en sur och butter Linda som släpade sig iväg för att lära sig dokumentera patientjournaler! Stackars Emma fick stå ut med en gnällandes och halvsovandes (jag satt och nickade till flera gånger) klasskamrat under föreläsningen! Till min stora glädje (inte pluggar-Linda, utan sovar-Lindas) var föreläsning nummer två inställd, vilket innebar att jag kunde gå till doktorn och sedan hem och sova! Dock bara i två timmar, för sedan vaknade jag och var konstigt pigg!

Det blev en tur till Skärblacka med fru och Tobbe, lite mat och sedan kom Kim över och sällskapade mig med filmtittande när Magnus gick iväg till en vän för öl- och spelkväll! Nu sitter jag och äter godis, som jag och Kim inhandlade i sista stund. Det var gott fram tills jag ätit typ 4 bitar, men nu har jag tröttnat. Jag skulle ha gjort popcorn istället :P Hur som helst så tänker jag snart ge mig på att sova, för det lär jag behöva! Imorgon blir det en heldag med bara Mange&Linda-mys, vilket jag ser fram emot! Har saknat min karl något otroligt nu när han jobbat hela nätterna och sovit i stort sett hela dagarna!
Muppiga höst-Linda med höst-hår och höst-pannband!

RSS 2.0