Fuego

Idag har jag varit och dansat Fuego (zumba)! Det var så himla roligt, och jag som först tvekade på om jag orkade ge mig iväg ända ut till ingelsta ångrar inte en sekund att jag beslutade för att faktiskt pallra mig dit!

Det tog mig dock en stund att ta mig dit. Tänkte vara smidigt och hoppa av spårvagnen i vidablick och ta en genväg genom området, men snurrade bort mig lite och kom till slut ut på fel ställe! Drattans! Jag borde ju faktiskt pinsamt nog hitta där, eftersom jag själv bodde där innan jag träffade Magnus. Men området ser visst lite annorlunda ut med snö... typ.. heheee ;)

US

Jag har glömt att berätta att jag i fredags fick veta vart jag kommer att ha praktik under våren!

Vi ska nämligen vara ute ganska många veckor denna termin och då vi skulle bli placerade på sjukhusavdelning har jag har verkligen hållt tummarna för att jag skulle hamna på en kirurgavdelning. När jag sedan i fredags såg min placering blev jag så himla glatt överraskad så jag inte visste vart jag skulle ta vägen! Jag hade nämligen blivit placerad på Thorax/kärl-kliniken på US tillsammans med en av mina gamla favoritbasgruppskamrater! Bättre än så blir det ju inte!

Det verkar även som att jag är i mycket goda händer där. Idag hade jag fått mail från min handledare med hur mycket bra information som helst samt ett kompendie som jag kan läsa i för att förbereda mig och bredda mina kunskaper inom området! Denna vår kommer nog att bli superhäftig!

TwillFrom day one I talked about getting out. But not forgetting about

Ibland bli jag så himla arg på mig själv!

Jag är så trött på att vara så himla mesig. Ofta när jag vill göra någonting stoppas jag utav att jag är för feg och inte vågar ta steget. Detta trots att jag vet att det enbart resulterar i att jag sitter och ångrar mig för att jag inte gjorde som jag ville! Man måste våga för att vinna, som det så fint heter!

Idag fick jag återigen bevis på att jag inte kommit någonstans när det gäller att tuffa till mig och våga. Jag hade läst på ordentligt inför dagens basgruppsträff och var riktigt nöjd med att jag förstod både patofysiologi och den friska kroppens funktioner, samt kunde binda ihop allt till att förklara symtombild och behandling. Trots detta fick jag inte fram många ord när jag väl satt på basgruppsträffen. Jag hörde hur de andra satt och funderade kring vissa saker, hade själv svaret i huvudet - men fick hjärtklappning så fort jag ens funderade på att öppna munnen och säga något.

Ska det verkligen vara så farligt att prata bara för att det är nya människor man har runtomkring sig? När jag ändå är säker på min sak och vet vad jag vill säga, vad är det då som stoppar mig? Till nästa vecka har jag satt upp lite hemläxa till mig själv - sluta vara en mes!

I got your love letters, corrected the grammar and sent them back

Då var det måndag igen!

Det innebar för min del att gå upp tidigt imorse och lägga i en extra växel med plugget då jag äntligen kommit över material att läsa inför morgondagens basgrupp. Hade även föreläsning om njursvikt på eftermiddagen, vilket passade väldigt bra då jag kunde stämma av att jag läst och förstått rätt!

Efter detta blev det en tripp till gymmet! Jag körde biceps följt utav kondition. I vanlig ordning var det cykel/löpning som gällde. Fick dock hålla mig på medelfart idag då jag kände mig lite småkrasslig, men jag är nöjd med passet ändå.

vidare blev det ett besök till laserkliniken. Besök nummer 5 för att vara exakt! De hade ny maskin denna gången och behandlingen var faktiskt riktigt smärtsam! Fick bita ihop ordentligt för att ta mig igenom den och såg väl ungefär ut som en tomat i ansiktet efteråt, men vill man vara fin får man lida pin! Nu måste jag vänta 3 veckor mellan varje behandling framöver, för att huden blir för påfrestad annars. Det gör väl inte mig något direkt, att slippa smärta 2 ggr i veckan ;)

It's like the whole world is jumping off the bridge, and you don't want to be the one standing on dry land

Idag har jag varit på benen från morgon till kväll.

Till att börja med så åkte jag med Linda ut till stallet. Jag var med henne i somras och fotade, för er som minns. Hennes hästar är ju praktexemplar när det kommer till fotografimotiv, så jag blir lika glad varje gång hon bjuder med mig ut för att rasta kameran! Denna gång red vi även ut på hennes två ungspjuver, vilket var supermysigt! Jag fick rida en herre som hette Hero, som jag självklart blev alldeles totalförälskad i!

Efter det kom jag bara hem och bytte om, för att sedan sätta mig i bilen tilsammans med Nisse och puttra till linköping! Målet med resan var ju självklart IKEA och jag lyckades faktiskt för första gången i mitt liv hålla mig med utgifter under hundralappen när jag var där! Duktigt! Nu är jag hemma igen och tar igen mig en liten snabbis, för snart är det bowling med gänget som gäller ;)
Här har ni herrn! Visst är han stilig? :D

SMACK!

Hihi! Dethär blev nog sötaste bilden från mitt stallbesök med Linda idag ;)

Magnetic coral

Köpte ett riktigt fint läppstift igår!
L'oreal, colour riche, 373 Magnetic coral
Jag är helkär i färgen! Den är verkligen supersnygg!

Hired a construction crew, 'cause it's hell on the engine

Idag är jag ruggigt nöjd med mig själv!!!

Kom till gymmet imorse och var riktigt, riktigt opeppad och surmulen. Satte mig på cykeln och ställde in ett medeltufft program med backar och trampade igång. Var seg och kände mig tung i benen. När jag cyklat mina 20 minuter började jag dock känna mig lite mer igång och gav mig då på löparbandet. Där tändes gnistan ordentligt! Sprang först halvmilen i rätt så bra uppförsbacke (5% lutning) och på ökande fart. När det var klart tänkte jag först ge mig, men kände att jag hade lite mer att ta ut, så fortsatte med 2 km planlöpning i lite högre hastighet! Fy så skönt det var att få springa av sig!!!

My favourite!

Idag har jag för övrigt slutat snåla, och återigen inhandlat min oslagbara favorit på foundationfronten!
Garanterat världens bästa foundation!

Spoiled

Jag var på shoppingrunda igår med Nisse och Emelie. Jag hittade då bland annat en supermysig filt (För er som inte vet så är jag en riktig filtoman, jag köper alltid nya), en köksradio och lite annat fint.
 
Supermysig filt! :D
Och en söt köksradio! :D
 
 
 
Idag har med andra ord jag, som råkar vara den händige utav oss, stått och skruvat upp både spegel och väggdekoration i hallen. Nu börjar det kännas som ett riktigt hem :D

The endless torture. The painless pleasure

Nä, nu får denna värk i magen släppa tack!

Försökte mig på att träna tillsammans med Emelie igår, men det gick inte alls att göra det på den intensiteten jag hade önskat! Vi startade på löpbanden, men jag hann bara springa ca 20 minuter innan det sprängde riktigt ordentligt i magen och jag var tvungen att gå av. Istället gav vi oss på att cykla, vilket i och för sig gick lite bättre. Då var det inte magen som bråkade, utan den ihärdiga träningsvärken som jag drog på mig i söndags! Jag känner mig fortfarande alldeles kraftlös i låren! Det resulterade i ca 20 minuter där, sedan gick vi över på att köra lite mördande magövningar!

För övrigt har jag drabbats av världens fjantigaste panik! Jo, för så långt har jag insett själv (att den är fjantig), men kan trots detta inte skaka av mig den. De vägde mig nämligen när jag var på sjukhuset. Jag kan ju börja med att säga att jag inte ens äger en våg, just av den anledningen att man som gammal ätstörningssjuk gärna blir fixerad samtidigt som vågen ofta luras när man tränar hårt. Muskler väger ju som sagt mer än fett. När jag då på sjukhuset klev på vågen fick jag mig en chock - jag hade gått upp lite över 3 kilo sen i somras. Hon som vägde mig var, direkt när hon såg min chock, snabb med att säga att jag har mycket muskler - men självklart var det ju redan försent. Tankar om dieter och ännu hårdare träning hade redan börjat formas i mitt huvud och har nu resulterat i stadiet jag är i. Panik.

Jag vet så väl att det är för att jag tränar. Jag lyfter tunga vikter och springer/cyklar i uppförsbackar just för att bygga muskler på min kropp. Alltså borde jag egentligen vara nöjd över att kroppen svarar på rätt sätt. Men trots denna vetskap är jag så otroligt dum att jag sedan sjukhusbesöket har stått framför spegeln och tittat efter vart jag har blivit fet, vid varje tillfälle jag fått.

Detta borde väl motivera mig med träningen, men på något vis har det fått mig att känna mig uppgiven. Den delen av mig som så gärna vill vara pinnsmal säger att jag kämpat så länge utan att se resultat och den delen utav mig som faktiskt vill bygga en stark och vältränad säger att jag kanske är på god väg. Just nu känns det som att jag inte alls vet vad jag vill ha för mål med min träning... Usch vad förvirrad jag är!

So put that smile back on my face and mix it strong my friend

Idag är jag riktigt bitter på min förmåga att komma försent till precis allting jag ska göra!!!

Förr i tiden var jag väldigt mån om att vara riktigt tidig till ALLT. kanske är det så att det har att göra med att jag förr var så himla rastlös så fort jag satt stilla och bara längtade tills jag skulle få komma iväg. Nuförtiden ser situationen lite annorlunda ut. Nu njuter jag nämligen i fulla drag så fort jag får chansen till att sitta ner och göra ingenting, varpå jag drar mig in i det sista med att gå utanför dörren.

Idag har detta resulterat i att jag missat spårvagnen tre gånger! Därmed kom jag först fem minuter försent till basgruppen imorse och tio minuter försent till läkemedelsberäkningen nu på eftermiddagen då jag otroligt nog lyckades missa två på raken. Inte gör det saken bättre att det är iskallt ute idag heller! Man fick ju stå och halvt frysa både näsa och öron av sig innan nästa rälsbuss dök upp!

Nä, nu är det dags att lära sig att komma i tid tycker jag!

Revenge

I två dagar har jag och frugan sträcktittat på denna superspännande serie så fort vi fått tid över! Vi började följa den på TV, men tröttnade på att vänta och sitter nu och kollar igenom program efter program! Det går inte att få nog ;)

Learn chinese in 5 minutes

Hihi, delar med mig av ett gott skratt såhär på tisdagseftermiddagen ;)

Strong piece of mind but you still hold my keys. Keeping my fate deep within your threshold

Nu är jag hemma igen och mår faktiskt förvånansvärt bra!

Har lite ont men det kommer förhoppningsvis fungera att döva med värktabletter. Jag skulle tydligen förvänta mig lite smärta och blödning under de närmsta dagarna, men sedan ska jag må som vanligt igen :) Är så himla tacksam över att frugan var med mig. Jag var nämligen hysteriskt rädd och grät som ett barn, men han lyckades lugna mig ganska bra. Väl hemma har vi bara tagit det lugnt och spelat tv-spel en sväng. Syster kommer snart och sällskapar mig medans frugan är och repar, så jag slipper sitta själv i alla fall!

Det fick bli en ganska kort, men intensiv, stund på gymmet imorse. Hann bara med ca 50 minuters träning, så jag såg till att göra det bästa utav dem! Cykling med medelmotstånd och snabba ben, sedan löpning med ökad fart och lutning på bandet. Slutade med att springa fort i full uppförsbacke. Jobbigt som tusan, men det var en ganska nöjd tjej som sedan klev av bandet ;)
Fick förresten även mina nya träningsbyxor igår. De invigdes självklart idag och funkade bra! Dock åkte de upp en del när man sprang, men det var bara att dra ner dem igen och köra på ;)

The songs and the words own the beating of our hearts

Här sitter jag och vräker i mig en riktig monsterfrukost!

Ska nämligen spatsera iväg till gymmet snart för att påbörja dagen med lite löpning! Hade egentligen tänkt mig att jag skulle ha dansat lite i eftermiddag, men fick tid på sjukhuset idag för ett ingrepp som jag vet kommer göra fruktansvärt ont och lämna mig sängliggandes för resten av dagen, så väljer därför att träna innan istället. Det lugnar förhoppningsvis nerverna lite också!

Igår fick jag en toppendag tillsammans med frugan! :) Det var så skönt att få ha honom hemma nu efter att knappt ha fått se röken av hans vakna jag under helgens gång. Vi såg till att göra det mysigaste vi kunde utav dagen, och det lyckades verkligen! :D Nu är han ledig i en hel vecka - vilken lycka! :D

Morning mood

Sånt här morgonhumör visste jag inte att jag hade!

Vaknade nu imorse efter drygt 4 timmars sömn och var vansinnig! Jag ville inte gå till skolan, blev helt plötsligt förbannad och klagade på allt som hade med min kropp och mitt utseende att göra, ville sluta träna och ville bara somna om igen! Nu när jag vaknat till är jag dock glad igen, men jäklar vad jag väste då! Det är lite träligt att jag sover så dåligt när Mange jobbar natt, speciellt när man ska upp dagen efter. Måste ju kunna sova normalt även fast jag sover själv. Jag får hoppas att det kommer när jag hunnit rota mig mer i lägenheten!

Nu ska jag kila iväg till skolan! Dag 1 på T3 :D

Another breath confessed at a person no longer present tense

Vilken fantastisk dag jag har haft idag! Trots att jag är helt tom på energi för tillfället känner jag mig alldeles spralligt glad i kroppen ändå!

Det var ju som tidigare nämnt ett nyköpingsbesök som stod på schemat, och det blev ett riktigt bra sådant! Vi åkte först ut till pappa & co, där vi satt och pratade roliga gamla minnen samt passade på att leka lite med Nick! Efter det for vi vidare och fikade med syster Josse, hennes karl samt deras underbara barn. Tillsammans med dem åkte vi sedan till Busis (deras version av busfabriken), där jag och Isabella lekte! Jajemen, Linda hade lika kul som lilla Bella ;) Vi klättrade, åkte rutschkanor och hoppade studsmatta. Det blev som ett litet träningspass i sig detdär - jag var nämligen helt slut när vi gick ut därifrån!

När vi sedan kom tillbaka till stan igen hoppade jag av vid Ingelsta för att testa Friskis nya träningsanläggning därute. Hade bestämt mig för att köra ett MRL-pass (Mage-Rumpa-Lår) och upptäckte att det var det perfekta stället att göra detta på. Vilka underbara stjärtmaskiner de hade! 45 graders benpress och glutes-maskinen var verkligen mina favoriter. Ville inte riktigt ge mig, så när jag väl gick därifrån var det på rejält ostadiga ben! HÄRLIGT!

Nu ska jag slänga mig i ett riktigt varmt bad och bara njuta en stund. Imorgon är det skolstart som gäller!

Härliga maskiner!

Looki, looki!

KOLLA vad jag fick för en alldeles supersnäll present igår av Kim på Topformula! :D
En hel drös med superbraiga produkter! :D Zink, järn, adaptogen, mullbär, d-vitamin, b-vitamin, EAA (aminosyror), Grönt te-extrakt och acai-pulver! Kan ju lova att jag kommer att använda dessa flitigt!Tack, tack, tack, tack :D

Tuffa gänget far mot hemstaden! :D

201201221135 (MMS)

Tuffa gänget far mot hemstaden! :D


Sunday

Äntligen är det söndag!

Det är inte ofta man längtar efter denna dag, men just denhär veckan så är den speciell. Jag ska nämligen åka till nyköping tillsammans med syster och Gustav! Har inte träffat familjen sedan jul, så det känns som att det är på tiden! Jag saknar ju dem så jag håller på att bli tokig här!
Tråkigt nog kan inte Mange följa med, eftersom han har nattjobbarhelg :( Men det får bli nästa gång :)

Even if you forgot what you never saved me from

Nu börjar jag komma ihåg varför jag som yngre fick öknamnet klant-Linda tilldelat mig!

De sista dagarna harjag varit så virrig och gjort den ena tabben efter den andra att jag knappt håller räkningen längre. Trasiga glas, sönderslagna tår, försök till att koka gröt med micron på "defrost" och en halväten möglig macka är väl bara några av punkterna på listan! SUCK! Får nog ta och sova lite bättre tror jag ;)

Något jag däremot är glad över idag är att jag fick en helt underbar timme med frugan innan han åkte vidare för nästa nattpass. God mat och soffmys var allt som behövdes i nuläget för att ställa min humörsmätare på ett stort plus. För min del blir det Gladiatorernamys ikväll tillsammans med en drös goa människor :) Låter inte helt fel!
Hittade en skapligt gammal bild på mig idag när jag bläddrade igenom mina bildmappar! Rött hår & baggyjeans - inte riktigt likt mig idag ;)

Is there any way to unswallow my pride?

Jag känner mig ungefär som en zombie idag!

Somnade skapligt sent igår, då jag inte är vidare värst bra på att sova ensam. Vaknade sedan kl 05:30 och låg i sängen och skruvade på mig. Såg på klockan att Mange (han jobbar natt i helgen) skulle vara hemma om lite mer än en halvtimme, så jag blev otålig och fick då ännu svårare att somna om. När han äntligen klev innanför dörren låg vi därefter vakna en bra stund medans han jobbade på att få mig på bra humör - vilket han faktiskt lyckades riktigt bra med. Han är så himla underbar! Somnade igen gjorde jag straxt innan 8, sen ringde klockan kvart i 10. Då var man inte kartig vill jag lova!

Nu har jag tryckt i mig en alldeles för sen frukost. Det är nämligen ingen fart i mig på morgnarna. Snart bär det av neråt gymmet för att dansa Fuego tillsammans med Emelie-plutten. Tror dock jag kommer få håll nu när jag ätit så sent, min mage är ju så känslig, men vi kör så det ryker ändå! Efter det tror jag vi stannar kvar en stund och pumpar rumpor!

Life is but a walking shadow, a poor player that struts and frets his hour upon the stage and then is heard no more

Det finns en viss sorts smärta.

Den avhjälps inte med värktabletter & den går inte att sova bort då den håller dig vaken om natten. Den gnager mer och mer på dig ju längre den lyckas bita sig kvar, och den har inte för avsikt att släppa taget om dig. Den syns inte på utsidan, men känns ändå mer verklig än ett öppet sår. Det är den sårtens sår som inte blöder, men som ändå lämnar ett stort ärr efter sig.

Det är smärtan som sitter i själen. Den där rösten i huvudet som gång på gång talar om för dig att du är värdelös. Att du inte förtjänar att få fina saker i livet och att ingen på allvar kan tycka om dig, lika mycket som du tycker om andra. Som får dig att vrida dig i ångest och som är fast besluten om att dra dig ner på botten. Som vill isolera dig trots att du egentligen känner dig ensammast i världen för stunden.

Det värsta av allt är att ingen kan se att du bär på den. Den är lätt att dölja, men ligger trots allt där under ytan och gror. Den kryper sig sakta på när du sedan sitter ensam, och slår då till med dubbelt så stor kraft. Du kämpar, sliter och försöker fly, och tror för en stund att du faktiskt hunnit ifrån den, men likförbannat infinner den sig där så fort tystnaden faller på.


Puh!

Städa, skura, diska, tvätta, packa upp osvosvosv... Så har våran dag hittills sett ut!

Jag vill få i ordning så mycket som möjligt nu under sista dagarna jag är ledig, för på måndag drar skolan igång igen och då är det full fart med en rejäl nivåhöjning som gäller. Det är en riktigt tuff termin har vi fått veta, och därför garderar jag mig med att försöka få klart här hemma då jag vet att det säkert kommer att skjutas åt sidan annars!

Dock ska jag snart ge mig av till gymmet för att köra ett danspass. Tror nog att det blir lite löpning efter det också, bara för att få ut lite extra utav besöket ;)
Denhär sabotören har fått för sig att det är okej att kissa på saker som ligger på golvet just nu. För några dagar sedan var det Manges jacka, idag var det mina träningskläder :( Dock ska jag väl inte bli alltför arg, vi har ju trots allt flyttat runt på deras lådor nu när det har renoverats, så de är nog lite vilsna för tillfället!

First peek - before and after

Nu är ju äntligen renoveringen färdig och jag har hunnit få iordning ett av rummen till duglig visningsstandard! Tänkte att det var på tiden att dela med sig av lite före & efterbilder - först ut är vardagsrummet :)

Före:

Sunkigt värre
Trasigt golv på flera ställen. Otroligt fula hemmagjorda el-lösningar som han som bodde innan styrt med.


Efter:


Vi är jättenöjda med resultatet! :)
Sen ska ju hyllor, tavlor, lampor och dylikt upp samt sladdar ska dras ordentligt, så det är ju en hel del jobb kvar. Just nu ligger de bakre högtalarna till biosystemet i soffan med ;)

Kände att jag var tvungen att visa min fina nödlösning i andra delen av rummet ;) Vi ska bygga en bardisk där med en slags väggpanel med ljus bakom.. Ja, lite svårt att förklara, men ni får se när det är färdigt ;)

Mycket kreativt ;)

Fit & smart

Att det ska vara så svårt att bestämma sig ibland! ;)


Nu har jag suttit och kikat runt lite på nätet (farligt, farligt! Man blir ju alltid köpsugen!) efter olika proteiner och funderat på om det skulle kunna vara någonting för mig eller inte. Samtidigt har jag fått tips och råd från lite mer insatta vänner och kommit fram till att det nog kan vara ett bra komplement när man tränar som jag gör, med de målen som jag har. Dock säger ju vissa att det är dumt...
Detta blev jag lite sugen på! Ett proteinpulver speciellt framtaget för kvinnor som innehåller mindre kolhydrater och därför gör att man inte lägger på sig. Det fungerar alltså perfekt för den typen av träning jag sysslar med. Mitt mål är ju att bygga en stark och fast kropp.

Gud vad svårt det är att bestämma sig! Är det någon därute som har provat på detta och vill lämna en åsikt eller två? :)

This is a tale told by an idiot, full of sound and fury, that signifies nothing

Oj vad trött min kropp blev efter gårdagens träningspass!

Det hela började när jag skulle duscha. Jag blev då helt plötsligt jätteyr och började må riktigt illa, varpå jag var tvungen att sätta mig ner i duschen och skruva på kallvatten. Vräkte i mig en extra macka när jag kommit ut och började då må bättre i kroppen, men kände mig riktigt irriterad och stingslig. Bestämde mig då direkt för att det skulle få bli vilodag idag, då jag var övertygad om att jag skulle vara helt slut i kroppen. När jag sedan skulle gå och lägga mig hade jag rejäla krampkänningar i vaderna, så Mange var söt och satt och masserade mina ben tills det släppte.

Vaknade av ett SMS imorse som återigen gjorde att jag nästan svimmade - men denna gång av nervositet. "Tentaresultaten har kommit ;)" stod det. Jag flög upp ur sängen och startade igång dator, som självklart tycktes ta hundra år på sig att komma igång. Under tiden förberedde jag Mange på att jag kanske skulle behöva gråta i en bamsekram om det var så att jag hade misslyckats. Jag frågade även om han kunde titta åt mig för jag inte vågade, men han tyckte att jag skulle göra det själv. Så jag öppnade sidan och tittade längst ner - FAN, inget resultat! Nervöst började jag titta igenom listan och till slut hittade jag det - jag hade klarat tentan! Det blev segerdans i morgonrock och glada miner! Fy så skönt det var!

Firade med att beställa nya träningsshorts (tidigare inlägg) och kände hur träningslusten kröp tillbaka i kroppen. Det kanske blir ett litet pass idag trots allt ;) Innan dess ska jag i alla fall städa iordning efter renoveringen. Det känns som att gå i en sandlåda härinne!

Biker pants

Ett lite svalare alternativ att ha på gymmet - på väg hem till mig ;)

Paranormal activity: Tokyo nights

Så fort frugan kommer hem så ska han, jag, syster yster & Gustav slänga oss i soffan med morötter, gurka & dip! Det som visas ikväll är denna:
Japanernas version av paranormal activity. I vanlig ordning hoppas jag på mycket då jag vet att japanerna har lite mer känsla för skräck än vad amerikanerna har. Vi får se hur den är.


Och du Gisela - den här gången kan du ju vänta med och se den tills jag är klar så slipper du kolla om den är dålig ;) hihi

Rouge Volupté Perle

Räcker att säga såhär: VILL HA!!! :)
Perfekt till våren!

Top formula - PWO

Nu har jag invigt mitt nya Pre workout-pulver och jag är faktiskt heltnöjd!

Tog endast en halv dos då jag är osäker på om min lilla kropp verkligen vill ha en full, och jag tycker att det räckte gott och väl! Körde tuff kondition i en timme och hade gärna kunnat fortsätta om det inte var kö på maskinerna! Jag kände ett rejält go i kroppen och var riktigt peppad och fylld av energi! Det kliade en del på öronen när jag först tagit pulvret, men det gick över på ca 10 minuter.

Vill ni följa min träning gör ni det HÄR! :)

And now I see it all fall through

Idag har jag av någon konstig anledning hamnat i något konstigt stadium där jag bara sitter och rannsakar mig själv och allt jag gör och har gjort.

Ibland är man så urbota dum, men man märker det inte vid just den tidpunkten - istället gör man det oftast långt efter då man inte kan gå tillbaka och ändra på saker. Vissa tillfällen har man varit så stensäker på att man varit inne på rätt bana, för att sedan i efterhand sitta och skaka på huvudet åt sin egen dumhet. Såhär i efterhand kan man sitta i evigheter och fundera på varför. Varför man gjort vissa val och varför man inte kunde ha tänkt steget längre redan då.

Ibland skäms jag över vem jag är och vad jag varit...
Visst är det irriterande att inte kunna vrida tillbaka klockan ibland?

Pre workout

Nu har det äntligen kommit!

Jag har väntat och väntat på att jag ska få en notis från OK att jag ska få komma och hämta ut ett paket, men började under dagen bli orolig att det inte skulle dyka upp. För några minuter sen ringde det dock på dörren och jag fick varan levererad direkt i handen - lite lyxigt ;) Äntligen har jag fått hem mitt nya PWO! :D

Detta är, precis som de tidigare produkterna, beställt från min nya favoritbutik - Topformula - och jag har höga förväntningar på det! PWO är alltså ett pulver man dricker innan träningen för att få mer kraft och energi. Jag har tidigare testat två varianter, men den ena var för stark och den andra för dyr! Vi får hoppas på att detta håller måttet!

Invigs gör det i eftermiddag när jag ska löpa och cykla på gymmet!

Dear diary

Då har jag tagit ännu ett steg för att öka min träningsmotivation ytterligare - jag har startat en träningsdagbok på internet! Genom att fylla i mina pass där kommer jag att få en bättre överblick över hur mycket och hur varierat jag egentligen tränar och kan därmed lättare göra ändringar om inte önskat resultat uppnås. Toppenbra helt enkelt!

Dagboken finns på funbeat.se, men är just nu låst för omvärlden. Finns intresse kanske jag öppnar den för allmänheten, men jag gissar på att de flesta är övertrötta på mitt träningstjat ;)

Just passing by

Mellanlandar, som vanligt, vid datorn en sväng innan jag ska vidare!

Har varit på gymmet tillsammans med Emelie och Natta och kört enbart armstyrka i en timme. Det känns vill jag lova ;) Efter det besökte jag laserkliniken och fick ansiktet grillat en sväng innan jag begav mig hemåt där maten stod framdukad på bordet. Sötfrugan fixar! :) Nu ska jag snart ner på stan och möta Olivia för att fönstershoppa lite saker man inte har råd med och efter det kommer syster och Gustav över på en fika!

Imorgon blir äntligen de sista två rummen färdigrenoverade, vilket innebär att vi äntligen kan packa upp allting ordentligt och börja visa lägeneheten för folk! Det ser jag faktiskt fram emot - vi är riktigt nöjda och stolta över den :)


Fat burner x2

Nu har jag ätit tabletterna i nästan 2 veckor, och jag tänkte att jag skulle berätta hur det går.

Jag vågade mig faktiskt på att trappa upp till en full dos om dagen (2 tabletter, 1 till frukost och 1 till lunch) och jag tycker fortfarande att jag mår bra och att de funkar bra. Viktigt är dock att ta dem i samband med maten, annars kan jag uppleva att man får lite ont i skallen. Hungerkänslorna är fortfarande ganska låga, men har kommit tillbaka lite mer än när jag startade. Dock är det fortfarande ingen vrålhunger. Jag upplever även att det krävs en mindre mängd mat innan jag blir mätt. Sötsuget är borta, helt och hållet. Har jag ätit något sockrigt, som när jag i lördags åt en brownie ute hos farföräldrarna, så har det varit för att det helt enkelt bjuds och då har jag en vana att äta ;)

Något jag har upptäckt är att jag har förvånansvärt mycket energi i kroppen, trots att jag äter mindre än vad jag gjort tidigare. Igår tog jag mig igenom ett Step-pass på full gas utan att bli sådär supertrött efteråt! Det känner jag mig faktiskt lite nöjd med ;)

Än så länge får de 5 av 5!

Nr 900

Oj! Jag upptäckte precis att detta blir mitt 900:e inlägg i denna blogg! Kan ni förstå att jag, på det ynka år jag haft denna blogg, har hunnit skriva så mycket? Jag måste ha legat i rejält! ;) Kul har det i alla fall varit och jag vill bara passa på att påminna er om att jag tycker att ni är superawesome som föjer mig och lämnar små värmande kommentarer då och då!

Då återstår det att se hur lång tid det tar innan vi är uppe på 1000! Det lär väl gå ganska snabbt skulle jag tro ;)

Super size me

Mange gav mig ett litet tips för att öka min träningsmotivation igår när vi bläddrade igenom filmsamligen. Han tyckte nämligen att jag skulle titta på filmen Super size me, och sa det att jag lär vilja springa till gymmet direkt efteråt - och gud så rätt han hade!

Idag slängde jag mig nämligen på sängen och tittade på den efter jag ätit lunch och den fick mig att må så illa att jag höll på att kräkas! Fy vad det går att misshandla sin egen kropp med hjälp av mat! Just nu känner jag inte för att äta annat än morötter på flera veckor! Men å andra sidan är ju inte det speciellt hälsosamt det heller ;) Skönt ska det i alla fall bli att ta sig iväg till gymmet om några timmar och känna att jag inte är på väg åt det hållet.

För er som inte hört talas om filmen så går de till djupet med snabbmatsproblematiken. De visar statistik och undersöker fetmans epedemiutbrott i USA (och vi ska inte andas ut, vi är inte alltför långt efter!) samt gör ett experiment där en kille, som är fullt frisk, normalviktig och har riktigt bra värden i kroppen, äter enbart Mc Donaldsmat i 30 dagar - något som helt och hållet förstör hans kropp! Han lyckas gå upp 11 kilo - 11 KILO! - på EN MÅNAD! Och då får han inte ens i sig de näringsämnena han behöver. Förstår ni då hur mycket fett och socker dendär maten innehåller? Kan ju tillägga att det sedan tog honom flera månader att komma tillbaka till sin ursprungliga vikt och hälsa och han höll på att förstöra sin lever helt och hållet på kuppen.

Detta tycker jag alla skräpmatsälskare borde titta på. Jag vet att 3 mål om dagen är extremt, men det är inte bra att trycka i sig detdär alls. Det hinner göra sitt bara på några måltider i månaden. Man äter sig till sjukdom och till ett kortare liv. Man får brist på energi och ett sämre humör mellan måltiderna. Nackdelarna är många och fördelarna är få! Jag kan i alla fall säga att jag inte har det minsta sug efter att besöka något sådant ställe på en lång, låååång tid framöver!

Nothing comes as easy as you

Idag har jag och min kära dator fått flytta in i köket. Så här sitter jag nu med träsmak i arslet på en utav köksstolarna och kikar runt efter nya träningskläder! Tänkte att det nog skulle kunna göra mig lite mer motiverad till att masa mig iväg till gymmet ;)

som ni kanske förstår har de börjat i vardagsrummet och datarummet nu, så nu har vi inte så vidare värst stor yta att leva på, men det gör inte så mycket! Katterna är överförtjusta i målaren och jagar honom när han fixar och donar därinne. Jag frågade nämligen om de fick vara ute idag, då de blev så stressade av att vara instängda hela förra vecka, och det tyckte han var okej. Han vet väl inte vad han gav sig in på stackarn ;) De kan ju vara ganska intensiva, om man säger så ;) Äsch, han säger väl till om de är i vägen!

Idag är det Step 2 som står på träningsschemat! Det ska bli roligt att få köra pass igen nu efter vinterns uppehåll! Imorgon blir det dock tillbaka på gymmet igen, men onsdag kör jag afro och på torsdag blir det step 1! Har en känsla av att mina ben kommer att vara lite smått stumma i helgen ;)

Sunday bloody sunday

Söndagar... De ska minsann gå i vilans tecken tycker jag, och mycket riktigt har jag inte gjort annat än tagit det lugnt och njutit av att just göra ingenting speciellt! Inget inplanerat, bara göra det som faller en in för stunden! Mycket härligt! Någon träning blev det inte av idag för den delen heller, det kände jag att jag kunde avvara :)

Dock fick jag och Magnus ett infall mitt på dagen och åkte ut till hans föräldrar, vilket var ett mycket bra drag :) Därute hade vi en trevlig eftermiddag och blev även bjudna på plankstek med oxfile - supergott! Med oss hem fick vi 2 stora soppsäckar + 2 kartonger fulla med DVD-filmer som vi fick välja ur Anders (Manges pappa) gigantiska filmsamling, som han bestämt sig för att göra sig av med. Jag norpade såklart allt jag kunde komma åt av intresse ifrån skräckhyllan - så nu har min skräcksamling växt på sig rejält! Utöver det blev det en salig blandning av komedier, action, musikaler mm. Det blev nog några hundra filmer skulle jag tro, utmärkt för två filmnördar ;)

Ikväll ska vi då börja med att ta oss an Matrix-trilogin, som jag faktiskt missat helt och hållet!

Sjuksköterskeprogrammet

Då har jag äntligen tagit mig tid till att sätta mig ner och berätta lite hur min utbildning fungerar, för er som bara är nyfikna eller er som funderar på att söka.

Det första jag kommer att tänka på är att jag häromdagen satt på bussen ut till stallet och hörde två tjejer diskutera utbildning, de sa då att de  "aldrig skulle vilja gå sjuksköterska för att det är en jättetuff utbildning OCH de har PBL, vilket ju är skitsvårt!". Och ja, det ska jag inte sticka under stolen med, att denna utbildning är ruggit tuff. Det är väldigt mycket info som ska in, vissa områden är riktigt svåra att få grepp om och lära sig, det är en rejäl nivåhöjning från gymnasiet och det går i ett fasligt högt tempo med mycket man själv måste hålla reda på som går parallellt med varandra - MEN samtidigt är det så himla roligt!

Sjuksköterskeprogrammet är väldigt populärt nu, då det i princip garanterar att man har ett jobb i framtiden. Inom vården behövs det alltid personal. Det är ganska höga intagningspoäng/meritpoäng: 18 tror jag det låg på nu, så det är ganska tufft att ta sig in.

Vi läser, som tjejerna på bussen hade snappat upp, PBL - vilket betyder problembaserat lärande. Det är ett lite svårare sätt att studera, men gör oss som gått en sådan utbildning ännu mer attraktiva på arbetsmarknaden. Dett innebär ungefär att vi har ett väldigt stort eget ansvar för vårat lärande. Vi måste lägga upp våra studier själva och det är ingen som står och säger till oss att vi ska läsa de sidorna i den boken för att vi har en deadline då och då. Till hjälp har vi en kursguide, som nämner alla moment vi ska göra, och en kursplan, som nämner målen för kursen. Vi har även en kursplats på internet där alla dokument ligger som kan vara till användning. Böcker får vi välja själva, det är en del utav utbildningen - att lära sig vad som är relevant utifrån kursmålen vi har. Tips kan man få på föreläsningar eller från äldrekursare, men mycket är upp till en själv. Det finns även en väldigt kort litteraturlista som sträcker sig över hela utbildningen, med lite tips på böcker som har rätt nivå. Mycket vetenskapliga artiklar räknar de med att vi använder också.

Vi har inga vanliga lektioner där vi sitter i en skolbänk. Det vi har är föreläsningar samt seminarium och basgruppsträffar. Basgruppsträffarna är där den stora kunskapsinhämtningen och bearbetningen sker. Klassen delar upp i små arbetsgrupper om 8 personer och vi har en basgruppshandledare (som nog skulle kallats lärare annars). I dessa basgrupper jobbar vi utifrån scenarion som vi får presenterade. Exempelvis kan det vara någon som är sjuk och uppvisar vissa symtom, och därifrån ska vi i gruppen diskutera fram problemområden, jobba fram frågor som vi ska ta hem och leta fakta utefter (Dessa ska stämma överens med kursens mål) och sedan komma tillbaka veckan efter och diskutera resultatet av. Under veckan som går inhämtar alla då självständigt information om det scenariot innehåller, från relevanta källor, och vi tillämpar det sedan på fallet. Ofta när vi får ett fall har vi då inte haft föreläsningar om ämnet, så ibland kan det vara lite klurigt att räkna ut vad det är som ska vara med och vilken nivå vi ska läsa in saker på. Man förväntas läsa sammanlagt 40 timmar/vecka, annars blir det svårt att hänga med.

Tentorna ser även annorlunda ut när man läser PBL. Här får vi inga papper med 20 färdigskrivna frågor, utan vi skriver våra frågor själva kan man säga. Även här får vi ett scenario, som täcker det vi läst under kursens gång. Det vi då gör är ungefär som på basgruppsträffarna, bara att man denna gång gör det på egen hand. Man plockar fram problemområden, gör frågor till scenariot och svarar sedan på dem - på generell och specifik nivå (ecempelvis försklarar hur kroppen fungerar normalt och vad som då händer i detta fall när patienten blir sjuk). Man kan alltså säga att om man inte sett vad som är relevant i scenariot kan man riskera att kugga redan där, trots att man skriver hur mycket som helst, då det inte är vad de har velat få ut utav det. Lite knepigt, men får man grepp om det är det en mycket stimulerande tentamensform. Vi har även muntliga tentor, där man diskuterar fall i grupp. Där är det superviktigt att visa framfötterna samt kunna referera till källor och teorier. Viktigt för oss är att komma ihåg att vi själva måste anmäla oss til tentorna, minst tio dagar innan. Inte hellerhär är det någon som påminner en, och om man inte anmält sig finns risken att man inte får skriva denna gång. Då får man vänta till omtentan.

Parallellt med basgruppsarbete och föreläsningar har vi färdighetsträningar samt rapporter/arbeten. Under färdighetsträningarna arbetar vi praktiskt med saker vi ska ha läst oss till i förväg. Det är alltså vårat eget ansvar att ha läst oss till hur man exempelvis sätter en PVK innan vi kommer dit och ska övas praktiskt. för det är ingen som står och säger att vi ska göra si och så, utan det ska vi kunna berätta för dem. Även detta examineras man i. Arbeten och rapporter måste man ha koll på helt själv via kursplatsen. Det är ingen som påminner dig om när de ska vara inne, utan du måste själv se till att ha koll på datumen. Under senare delen utav utbildningen skriver man även en C-uppsats (forskning), vilket är en bra merit!

Våran praktik kallas VFU - verksamhetsförlagd utbildning. Man skulle kunna tro att vi är ute för att få se och känna på arbetet, och det är vi ju också såklart, men vi har mål som vi måste klara för att bli godkända. Det är alltså ingen semester där, utan man får jobba hårt, även här med eget ansvar, för att nå upp till de mål som kursen har. Trots det måste jag säga att det är något av det roligaste som utbildningen har att erbjuda! Man lär sig supermycket och det är så himla spännande och givande!

Risken finns att bli spärrad om man inte klarar vissa moment under utbildningens gång. har man exempelvis inte klarat tentor fårn T1 får man inte fortsätta upp i T3 om man inte klarat av de på de omtentamenstillfällen man får. Man får då fortsätta skriva omtenta tills man klarar det och får då sedan fortsätta när nästa klass på tur börjar denna termin. Man ska aldrig ge upp med andra ord! :D

Nu låter det kanske bara som en stor hope svårigheter, men som jag nämnde tidigare är det så himla roligt! Jag tycker dock att man ska vara förberedd på att det är mycket eget ansvar och hårt jobb som krävs. Självklart dyker det upp en hel del frustration mellan varven, då det är stressigt och svårt, men det glömmer man fort! Detta är en riktigt spännande utbildning som banar väg för ett mycket varierande och spännande yrke! Jag rekommenderar er verkligen att söka om ni är sugna, jag tror inte att ni kommer ångra er :)

Jag kanske har glömt någon detalj, men det får jag lägga till senare i såna fall. Fråga gärna om ni undrar över något ytterligare! :)

My goals

Jag vet inte varför, men på sistone känns det som att min träningsmotivation har börjat svikta. Vad det beror på vet jag inte, men att jag måste hitta ett sätt att komma förbi detta hinder - det är jag säker på. Kanske är det för att det nu är omständigare för mig att ta mig till gymmet? Eller för att jag inte lika ofta har sällskap när jag tränar? Kanske är det för att passen på gymmet har haft uppehåll? Eller att mitt PWO har tagit slut? 

Det jag kom fram till är att jag nog behöver ha lite mer struktur på min träning. Lite tydligare mål att leva upp till.
Därför har jag satt upp några, kanske lite luddiga, mål som jag nu tänker följa:

- Träna minst 3 ggr/vecka, gärna 4-5 om det går. Även korta pass räknas.
- Köra ca 60 % kondition och 40 % styrka. Lägga in mer kondition om inte benomfånget tycks minska.
- Mäta och hålla koll på kroppens mått för att bli motiverad av uppnådda/ouppnådda mål.
- Röra på mig minst 30 minuter per dag (vardagsmotion)

Det är lite av det jag kommit fram till. Vi får se om jag fyller på/ändrar/tar bort senare. Det känns i alla fall bra att ha lagt up lite riktlinjer!

Having a good day!

Jag ville bara kika in och säga att jag faktiskt har en alldeles underbart bra dag idag, och hoppas på att även ni andra har det!
Informationen om utbildningen kommer imorgon, jag har inte glömt bort det! ;)

A light that healed the broken heart with all that it could

Ibland ställer kroppen verkligen till med lustiga saker!

Ta nu imorse till exempel. Jag vaknar, klappar Sasuke en stund som ligger nedanför kanten på sängen, vänder mig om och ska precis sätta mig upp när jag får kramp i muskeln på vänstra sidan av nacken! ORDENTLIG kramp alltså! Hur ofta händer det egentligen?! Ropade "Mange, Mange, Mange" tills han vaknade och bad honom dra i min arm nedåt så att jag fick sträcka ut, och till slut gav det med sig. Dock har jag fortfarande känningar efter det. Hellustigt!

På tal om sasuke så är han förresten riktigt påverkad utav renoveringen här. Han har mått jättedåligt sista dagarna och beter sig precis som han vore magsjuk. Det har lugnat sig lite nu under helgen, men lär väl bli värre igen till måndagen när de kommer och ska tapetsera vardagsrum och datarum. Ska koka lite ris åt honom idag och se om det lugnar ner magen på honom. Det har fungerat när de andra katternas magar bråkat.

Nä, nu får det väl vara nog om våra kroppsliga åkommor! Istället kan jag berätta att jag snart ska åka ut till bonusfarmor&farfar på fika, sedan ta mig en löptur i solen när jag kommer hem och till sist avsluta dagen med tacos och Gladiatorerna tillsammans med frugan, syster och Gustav. Låter som en ganska bra dag va? Ja, jag tycker det jag också ;)
Snygg, snygg, snygg! :)

Black and red

Som vi alla vet är ju solarier livsfarliga, och på vintern är det därmed ganska naturligt att man blir blek och glåmig - såvida man inte vill riskera att bli fläckig med brun utan sol. Detta tycker jag dock att man kan vända till sin fördel, då en av de snyggaste lookerna jag vet är att kombinera just vit hy, svart hår, färgstarka läppar, markerade ögonbryn och lite extra färg på kinderna! Självklart gör den klassiska eyelinern sitt också!

"Snövit-looken" känns så himla rätt såhär års och jag tycker att man känner sig riktigt uppiffad bara genom en kort stunds ansträngning! Jag älskar verkligen denna look, den är så snygg!
Genom att byta ut det röda läppstiftet mot någon annan stark färg kan man variera sin look mycket, bara genom en liten ändring!

Number 3

Imorgon ska det bli skönt med sovmorgon, det tänker jag börja med att säga idag ;)

Trots att jag är ledig nu så går jag ändå upp när målaren kommer (halv 8) och släpper in honom, stänger in katterna samt plockar iordning och fixar så han kommer åt där han ska vara under dagen. Idag blir både köket och hallen färdiga! Det ska bli skönt att kunna äta vi köksbordet igen och slippa slänga in alla ytterkläder samt skor i datarummet. Och fint blir det, riktigt fint! Jag är helnöjd :D Även vardagsrumsgolvet är nu lagt och det ser så himla bra ut! Nu längtar jag till nästa vecka när vi får upp de nya tapeterna därinne, det kommer bli så mysigt!

Nu ska jag ut och promenera! eller, det är väl ingen nöjespromenad direkt. Ska till skolan på utvärdering av T2 och få information inför T3. Jag vet att jag har några som är nyfikna på utbildningen som läser min blogg, vad sägs om att jag lägger ut lite information om själva programmet senare idag? Nu när jag äntligen känner att jag har tid vill säga ;)

Efter skolan funderar jag på att gå ner på stan en sväng faktiskt. Ska nämligen göra min 3:e laserbehandling idag, så jag orkar faktiskt inte springa hem och sen tillbaka igen, varpå jag av bekvämlighet tycker mig kunna ta en sväng om jag får tag på sällskap som inte jobbar! Min lata syster tycks ju fortfarande sova, så jag får ju helt enkelt jaga vidare ;)

Karma?

Tror ni på dethär med karma?

Jag tror i alla fall att de som gör dumma saker mot andra får det de förtjänar i längden. Synden straffar sig själv, what goes around comes around. Ja, ni vet ju hur det fungerar. Det som förbryllar mig dock är att många som inte förtjänar dåliga saker också får genomlida riktigt tråkiga händelser. Nåväl, det kanske är för att de ska ha lite extra att ta ut på må bra-kontot senare i livet.

Spring eyes

Jag längtar efter vår!
Därför passar jag på att skapa lite vårkänslor på ögonen sålänge det är trist vinterslask ute! ;)

No more faith, no savior made of our designs

Tänk om man kunde få folk att sluta vilja vara elaka mot andra.

Det är så hemskt att se hur påverkade människor kan bli utav andras onda avsikter. Hur någons ljusa tillvaro kan vändas till det motsatta bara för att någon annan har bestämt sig för att sätta käpparna i hjulet. Skäms man inte över att bete sig så? Och om man nu mår så dåligt med sig själv att man måste göra på det viset - mår man verkligen bättre av att orsaka någon annans olycka? Jag tycker det är så onödigt. Så småsint. Så fel!

100 om mig

Listor är roliga att fylla i, men säkert supertråkiga för er att läsa. Läs om ni vill, eller bläddra förbi ;)

1. Hur gammal är du? 23

2. Hur gammal känner du dig? Ibland känner jag mig yngre ibland äldre

3. Vad har du gjort i dag? Dagen har inte hunnit vara alltför länge. Burit möbler och ätit lättfil är väl det jag hunnit med. Och sitta vid datorn...

4. Vilken film såg du senast?
The Innkeepers. Helt okej skräckfilm som höll spänningen rakt igenom, bjöd på några ordentliga skratt och skärmdes rejält på sina håll!

5. Vem ringde du senast? Emma

6. är du besatt av någonting? Min kropp. Inte på det sättet att jag tycker den är så snygg så jag inte kan sluta titta på den, utan att forma den som jag vill.

7. Är du rädd för blod? Nej, jag har alltid varit lite smått fascinerad av det. Om man kan säga så utan att låta helgalen ;)

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Proppfullt med möbler, tre oroliga instängda katter katter! Datarummet är det jag befinner mig i ;)

9. Kan du nämna fem stadsministrar under 1900-talet i Sverige? Olof Palme, Göran Persson, Carl Bildt... Hehe, nej, tydligen inte.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nope!

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart

12. När vaknade du i dag? Första gången 10 i 5, när Mange gick upp. andra gången halv sju när min klocka ringde och tredje gången 7 när golvläggaren ringde på (Jag hade råkat somna igen)

13. Vilken är din favorithögtid? Midsommar. Sol, värme och mysigt umgånge! Gärna grillad mat till det!

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Här, där jag hör hemma. Däremot skulle ju gärna renoveringen få vara klar ;)

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Eniro-kontoret!

16. Hur vill du tillbringa din pension? Jag vill bo på en gård på landet. Ha många fina djur som jag kan pyssla med.

17. Vad lyssnar du på just nu? Golvarbete! Hamrar och bankar och sågar!

18. har du någon gång brutit ett ben? Ja, många gånger. Fast aldrig ett ben-ben, bara andra ben i kroppen. Näsan ligger i topp med sina 3 ggr :P

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Smör (Till mackan), popcornkärnor, bröd

20. Vem är din favoritkändis? Jag har ngåra stycken. Scarlett Johansson, Johnny Depp, Robert Downey JR om vi pratar utländska. Nanne Grönwall om det ska vara svenska.

21. Vad är du på för humör just nu? Jag är riktigt glad idag faktiskt!

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa endast

23. Snarkar du? Nä, men jag kan andas tungt när jag sover. Mange brukar oftast komma på mig just därför när jag har försökt smygsomna i hans knä när vi kollar film! Jag har dock snarkat till två gånger i mitt liv som jag vet. En gång när jag somnade i pappas soffa när vi såg Shrek 2 och en gång hemma hos Jocke när jag, Karin och Jesper tog igen sömn i hans säng efter att vi hade tältat ute vid strandhugget!

24. Vilka yrken har du provat på? McDonalds-slav,  telefonförsäljare (USH!), servitris på fin restaurang, receptionsvärd, lagerarbetare, kundtjänst/felanmälan/nyckelutlämning, skönhetskonsult, sökspecialist/texttelefoniförmedlare på Eniro, växeltelefonist.

25. Hur går du helst klädd? Snyggt men bekvämt. Vill kunna röra mig i mina kläder. På sommaren är klänningar det självklara valet!

26. Vilket stjärntecken är du född i? Lejonets

27. Vilket är ditt favoritgodis? Pluppar! Vet inte vad de heter egentligen, men jag kallar de så

28. Vad sa du senast? "okej" tror jag. Målaren sa att jag skulle akta dörrlisterna för de var nymålade

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Under högstadiet var det bild och musik. Under gymnasiet var det individuell sång.

30. Vad har du på dig just nu? Rosa pyjamasbyxor och en rosa hoodie!

31. Vilken är din favoritaffär? H&M och Kicks! Lägger till en till så jag varierar mig lite ;)

32. Vad har du för storlek i kläder? 32 eller 34 (32 finns sällan längre!!!), xs eller s.

33. Vad har du i dina fickor? Ingenting

34. Vad köpte du senast? Mat till våran parmiddag igår!

35. Hur många gånger har du flyttat? Jag tror detta var min 9:e eller 10:e gång

36. Om du var fast på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Magnus, badkläder och en handduk

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Mittpådagen-människa

38. Senaste filmen du såg på bio? Sherlock holmes: A game of shadows

39. Har du blivit sydd någon gång? Ja. En gång ramlade jag och spräckte upp hakan, då fick jag både sy och tejpa ihop den. Sen har jag opererats två gången och fått sy.

40. har du någon gång badat naken utomhus? Nej, jag är nog för feg för det. Det skulle väl i och för sig vara när man var liten då!

41. Vad åt du till frukost? Lättfil och müsli med nötter

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag bodde i klockaretorpet. Fotbollen och hästarna var mitt allt! Jag hade knallrosa hår, för jag tyckte att det var fint ;)

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Näpp

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Det var Magnus :D Ibland överraskar han mig verkligen ♥

45. vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På sängbordet

46. Vad var det sista du åt? Frukosten

47. Vem är världens vackraste kvinna? Scarlett!

48. Är du blyg? Ja!

49. Vilken var den sista konserten du var på? Men det här svarade jag ju på igår ju!

50. Vad heter du i andranamn? Marie

51. Har du varit med om en bilolycka? Ingen större sådan. Har krockat en gång, men det var inte en så farlig sådan. Läskigt som tusan var det dock!

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Nej, vet ni att jag tror att jag har delat det mesta ur mitt inre med Magnus. Jag känner mig trygg i att kunna göra det, utan att känna mig konstig eller något sådant. Han kan verkligen ta allt.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Dans, fotboll, ridning, gym.

54. Har du några husdjur? 3 galna katter

55. Vill du gifta dig? Ja, mer än något annat :)

56. Vad är du sugen på just nu? Att komma ut och göra något... Dock sover/jobbar alla just nu. Sen får jag komma iväg till gymmet. OCh till stallet om vädret ger med sig.

57. Vad är klockan? 09:13

58. Vad är det konstigaste du ätit? Kattmat! När jag var liten tyckte jag att det luktade gott - det smakade däremot inte lika bra! Annars är jag väldigt feg med att prova på saker

59. Har du någon udda förmåga? Jag kan böja mina fingrar i väldigt lustiga former. Annars vetetusan om jag kan något udda.

60. Var växte dina föräldrar upp? I Nyköping!

61. Vad önskar du dig i julklapp? Det är ju nästan ett år kvar, så jag spar på de funderingarna tills dess

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Många gånger, och har även sjungit i tv! Det är alldeles underbart! Ska göra det i sommar igen (uppträda), då får ni komma och titta!

63. Göteborg eller stockholm? Göteborg

64. Har du sett någon dö? Nej inte i själva ögonblicket, men jag har sett morfar död

65. Har du någon gång ringt polisen? Ja, jag ringde när min gamla granne misshandlade sin fru

66. Hur många grader är det ute? Ingen aning faktiskt, men det ser ruggigt ut

67. Vilken färg har ditt hus? Grönt

68. Vad sjöng du senast? Jag tror det var någon lejonkungenlåt jag fulsjöng för syster och co igår

69. Har du insett vilka som är dina äkta vänner? Ja, jag tycler mig ha ganska bra koll på vart jag har folk.

70. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? Nej

71. Har du svenskt ursprung? Ja, men jag har holländskt och amerikanskt påbrå.

72. Hur mycket väger du? 52 kilo muskler ;) Idealvikt om man räknar BMI. Hade dock legat på undervikt om jag inte hade varit tränad

73. Har du ett turnummer? 2

74. Vem kramade du sist? Mange

75. Har du någon gång åkt snowboard? Nej, faktiskt inte. Får be Mange ge mig en lektion. Däremot har jag åkt mycket skidor när jag var yngre. Det är riktigt roligt!

76. Kan du åka skateboard? Haha, jo alltså, jag ger det ju ett tappert försök ;) Kan i alla fall göra en ollie!

77. Nämn någon du beundrar och varför? Jag beundrar min äldre syster och är väldigt stolt över henne. I mina ögon har hon det mesta man kan önska sig. Hon har en fin liten egen familj. Hon har kämpat med en 5 år lång utbildning och är nu regionsansvarig gällande kvalitet för sin apotekskedja.

78. Har du gröna fingrar? Jag äger inte en enda växt, så nej det är jag inte! Ska dock odla egna jordgubbar på balkkongen till sommaren!

79. Har du svimmat någon gång? Ja, ganska många gånger och alltid på pinsamma ställen.

80. När lärde du dig senast någonting nytt? Man lär sig något nytt varje dag! Jag är en nyfiken person som gärna snappar upp och tar in det mesta i informationsväg jag kan komma över!

81. har du, eller har haft, något smeknamn? Jag har haft många genom tiderna. Nuförtiden är det nog bara Adde som sitter kvar. annars har man kallats både spöket och lillstrumpa mm. Spöket var väl mer ett öknamn dock ;)

82. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Bli väldigt rastlös! Men jag skulle nog spara så mycket jag kunde av pengarna och använda tiden till att träna och umgås med folk!

83. Är du vidskeplig? Lite ibland faktiskt

84. Vilka är dina största svagheter? Jag oroar mig över allt. Jag tror jämt för lite om min egen förmåga och nedvärderar mig själv mer än vad jag borde. Jag är för godtrogen också. Jag tror alltid att det finns gott i alla fram tills motsatsen blir slängd i ansiktet på mig.

85. Vad händer till helgen? Än så länge är den ganska öppen. Dock verkar det bli mer klättring samt ett besök ute hos mina bonusfarföräldrar.

86. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Nej. Pengar är absolut inte allt här i livet. Jag värderar livskvalitet, och min skulle bli väldigt sänkt med en hand mindre

87. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Ingenting. Just nu är jag väldigt nöjd

88. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Nå översta hyllan i köket, hjula och skada någon

89. Vilken är din favoritrestaurang? Butlers! Manges och mitt favoritställe

90. Bada eller duscha? Först badar man, sen duschar man. Jag badar nog varmt minst en gång om dagen på vintern

91. Är du bra på att laga mat? Vissa räter kan jag riktigt bra. Men oftast orkar jag nte lägga ner någon större energi, när det kommer till vardagsmat. Är inte så matförtjust

92. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb du har haft? Nä, ingen uniform. Men arbetskläder

93. När och varför var du på sjukhus senast? Det var nog när vi var där och övade EKG i våras.

94. Vilket är ditt drömyrke? Ambulanssjuksköterska. Jag är så nära nu! :D

95. Har du några Piercings? Ja, två stycken

96. Löskokta, hårdkokta eller stekta ägg? Inga ägg! BLÄ

97. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara? Studentveckan var riktigt rolig, men det är nog förenat med den åldern man var i då. Jag skulle nog gärna vilja känna känslan när jag hittade förlovningsringarna mange hade lagt i kylskåpet åt mig. Det är nog det mest fantastiska jag känt. Jag minns fortfarande dendär chockglada lyckogråts-känslan! MAGISKT!

98. Vad gjorde du 8.00 imorse? Satt här

99. Har du gråtit idag?

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Pissa. Har sparat mig tills jag skrev klart

Every color has its side

Här sitter jag, inmöblerad längst in i datarummet!

Det är lite av en hinderbana härinne just nu och det tar sin lilla tid att ta sig in och ut. Golvläggaren kom nämligen kl 7 och vi har inför det ställt in alla vardagsrums- och köksmöbler härinne. Jäklar vad saker vi har! Soffan är ju dock gigantisk, så den fick vara kvar i vardagsrummet men ska flyttas runt under dagens gång så han kommer åt hela golvet. Samtidigt fortsätter målaren med köket och hallen.

Fin blir det i alla fall! I hallen har vi nu fått en fin grå nyans som jag valde ut och vita lister och karmar till det :D I köket är nya fräscha luckor på plats och målningen är full gång. Därinne blir det vitt. I vardagsrummet lägger han ekgolv, vilket verkligen ser ut att bli kanonsnyggt! Nästa vecka börjar målaren med Vardagsrum och datarum - sen är det färdigt! :D
Ja, det är ju som ni ser inte vår hall. Men ville bara visa hur snyggt det är med grått och vitt! :D Jag fick idén hemifrån min far! Dock är det deras inglasade altan som går i de färgerna

Lista!

Denna lista var lite udda, den tar vi! ;)

Smeknamn:
Adde, Ozzy, Björka, Bajs-shejken (Emelies fina namn)
Födelsedag: 20 augusti
Bor: Väldigt rörigt just nu ;) Men i Skarphagen i alla fall :D
Arbete: Sa upp mig förra månaden, så är för närvarande oanställd. Men skolan är ju på mer än heltid!

FAVORIT...

Färg: Svart, rosa och grå!
Plats: I Manges armar. Det finns faktiskt inget bättre
Drog: Popcorn! Åhjo, det är ruskigt beroendeframkallande ;)
Fordon: Dimma (häst)
Film: Fråga en filmnörd vilken favorit hon har.. hmm. Det är nog ett par stycken. Jag ser ju i princip en om dagen, så jag har ju gått igenom en hel del mästerverk. Sagan om ringen-trilogin är ju riktigt högt på listan. Sleepy hollow, 13 ghosts, Dolt under ytan, Salems lot osvosv... Det finns så många!
Djur: Alla! Djur är så himla härliga!
Affär: H&M. Där hittar man det mesta!
Serie: Dexter, Desperate housewives, Grey's anatomy, Top model mm...
Café: Inget. Jag varken gillar eller förstår mig på denna fikatrend! Sen är det ju onödigt dyrt med :P
Skor: Älskar tygskor!

BRUKAR DU...

Titta på dig själv i spegeln: Oftast på gymmet. Hemma är det väl när jag gör mig iordning, annars är det väl inte så att jag är överdrivet förtjust i att betrakta mig själv!
Gnälla: När jag är riktigt stressad och samtidigt hungrig kan jag bli lite gnällig. Oftast under tentaperiod. annars förstår jag inte riktigt vitsen med att dra ner andras humör.
Skrika: Enbart glädjetjut. Är jag sur är jag mer av en väsande diskuterare ;)
Sova: Minst 7-8 timmar per natt! Sällan eller aldrig mer än 9 dock! Vill få ut det mesta av dagen!
Drömma mardrömmar: Ja, det händer ganska ofta!
Drömma sexdrömmar: Det händer det med
Försöka vara annorlunda: Jag skulle aldrig försöka vara annorlunda för någon annans skull. för min egen skull försöker jag ibland vara annorlunda mot vad jag är. Det vill säga stressa upp mig mindre, försöka sluta tro att hela världens människor och deras känslor är mitt ansvar osv.
Klä dig i svart: Jajemen!
Hata folk: Nej. Hata är ett väldigt starkt ord. Sådana känslor tror jag bara kan uppkomma om något riktigt hemskt händer. Däremot kan jag ju ärligt erkänna att det finns en handfull människor som jag tycker är riktigt dåliga människor, men att spilla tid på att ha någon form av känslor gentemot dem skulle bara ta utav min energi - och det klarar jag mig utan :) Jag håller mig hellre neutral och struntar i sådant.
Lita på folk: Det är något jag har fruktansvärt svårt med, på grund av händelser i mitt liv. Mycket har nog med min ruttna självkänsla att göra. Varför skulle folk värdera att vara ärliga mot mig liksom?

NÄR...

Åt du senast: Det var en proteinbar efter gymmet. Sisådär 3 timmar sedan
Läste du en bok senast: Sista boken på länge slog jag igen i förrgår. Nu ska jag inte röra något med pärm förrns skolan tar fart igen! Skönlitterärt läser jag aldrig (undantaget är Stephen King), jag bara somnar utav det!
Var du på konsert senast: Jag har aldrig varit på en riktig konsert. Men i år blir det första gången!
Köpte du något senast: Proteinbar samt en booster-dryck, också efter gymmet!
Kysste du någon senast: Det var inte många minuter sen :)
Svor du senast: Jag tror jag sa f*ttskit för en liten stund sen (brukar låta så när jag tappar saker :P)
Sjöng du senast: Igår skulle jag tro
Klagade du senast: Det minns jag faktiskt inte. Om det inte räknas att jag påpekade att jag var slutkörd på gymmet tidigare idag ;)
Är det sommar: Juni, Juli, Augusti. Chockerande nyhet!

VEM...

Saknar du: Familjen. Alltid.
Rörde dig sist: Mange
Kysste dig sist: Också Mange
Gjorde dig riktigt glad senast: Hela min tillvaro gör mig glad hela tiden. Magnus är ju såklart ofta där och gör mig lite extra lyckopirrig i kroppen :)
Fick du sms från senast: Fick ett preciiis nu. Ska se vem det kan vara.. Nettan! :D

HAR DU...

För många vänner: Jag tror aldrig man kan få för mycket bra människor i sitt liv. Nära vänner är det dock inte alla som blir, det krävs en hel del. Jag har dock väldigt många bekanta!
Tvångstankar: Spisen! Jag tror alltid att jag har glömt stänga av den!
Någon annan psykisk sjukdom: GAD. Generaliserat ångestsyndrom. Inget som gör mig dum i huvudet, bara mycket oroligare än alla andra ;)
Färgat håret: Ja
Brutit några ben: Den listan är ganska lång, ja
Några piercings: 2 stycken. De blir allt färre ;)
Egen dator: Ja
Gjort bort dig rejält: HAHA aa!!!
Bra självförtroende: Jag jobbar på det. Jag vill inte gå och låta missnöje förstöra hela mitt liv. Därför ser jag till att försöka rätta till de saker jag inte trivs med, både kroppsligt och beteendemässigt, för att kunna bygga upp mig själv och må så bra som jag bara kan!
Sagt "Jag älskar dig" till någon idag: Jaaaaa :)
Varit kär: Jag är kärare än kärast! Fortfarande alldeles bubbligt nykär i min fina karl! :D
Varit kär i någon på nätet: Tror inte riktigt på sånt, nej
Dumpat någon: Ja. Ett av de bästa valen jag gjort för min egen del
Blivit dumpad: Det med
Velat vara otrogen: Ja, det måste jag faktiskt erkänna att jag har - MED Mange då, inte mot honom (älskar man någon på riktigt finns inte en tillstymelse av ett sådant behov). Har dock aldrig varit otrogen, jag har mina principer.

HUR...

Går du: Upprätt på två ben
Fördriver du tiden: Gärna framför datorn eller med en promenad
Mycket pengar har du: Just nu är det sisådär. Januari är nog fattigaste månaden på året.
Ofta diskar du: Det är oftare nu än förr, men fortfarande alltför sällan
Ofta städar du: Samma som ovan
Ofta träffar du dn familj: Alltför sällan. Max en gång i månaden.
Mycket äter du: Jag äter det jag behöver och inte mer än så. Jag äter för att leva, inte lever för att äta ;) SJälvklart blir det ju något extra ibland, men jag försöker vara noga med att inte överdriva. Min kropp ska få må bra.

ÄR DU...

Förstående: Ja, det skulle jag vilja säga att jag är. Då jag själv vet att jag kan bete mig lustigt ibland pga exempelvis min ångest försöker jag ofta tänka ett steg längre innan jag dömer ut någons handlingar.
Öppensinnad: Oftast
Arrogant: Nä, det hoppas jag verkligen inte. Sånt avskyr jag!
Osäker: Inte på vad jag vill eller vad jag gör.
Blyg: Ja, det är jag. Tyvärr alltför blyg ibland.
Smart: Det får jag ofta höra faktiskt och mitt IQ talar ju för det. Dock brukar jag ofta dumma mig en hel del!
Sentimental: Ja, alldeles för ;)
Pratglad: JA

It feels good

Gud så skönt det var att träna!!!

Jag har väntat på att kunna göra det i snart en vecka och nu är jag äntligen igång. Det blev rask promenad dit, sen cykel/löpning på helfart, men ett lite kortare pass än vanligt då jag inte vill chocka kroppen så jag blir sjuk igen! Det känns bra dock! Fick svettas rejält och var ordentligt slut när vi stretchade! Imorgon blir dett dubbel träning. Först en ridtur på Dimma (åjo, det känns i kroppen efter kan jag lova) och sedan ett besök på gymmet med Natta och Emelie :)

I'm a stitch away from making it. And a scar away from falling apart

Hihi, jag måste nämna ännu en gång att jag är så nöjd över att vara ledig! :D När var jag det sist liksom???

Idag har jag och syster, som dök upp vid halv 6 imorse och somnade på soffan, hängt lite och försökt styra upp lite dumheter som några dumskallar utsatte henne för under morgonens gång. Fy vad arg jag blev. Nåväl, jag lyckades pusha henne till att gå till botten med det hela, så vi får hoppas på det bästa. Hon har sådan otur gullungen!

Nu sitter jag och försöker klura ut dethär med spellistor i min Ipod. Det är så kmycket krångligare än att ha en mp3, men å andra sidan är den så himla mycket bättre! ;) Efter att det är ordnat är det gymmet som väntar! Har träningsvärk i armarna sedan gårdagen, så idag tänke jag satsa på kontition samt mage och rumpa. Dessa delar kommer att ligga i fokus nu under våren ;)
Träning gör mig glad, tralalala!

A thing you have to get straight, is that you don't own my hand

Igår var vi som sagt och klättrade, vilket var riktigt roligt!

Det blev ett riktigt träningspass för hela kroppen och var faktiskt jobbigare än jag trodde, men man kände sig ju lite duktig när man tog sig uppför väggarna. Det enda läskiga var att det var ganska högt på sina ställen och man inte hade några linor. Jag är ju fruktansvärt höjdrädd, men så länge jag inte tittade ner gick det som en dans ;) Värre var väl när jag kom på vart jag var haha!
Karlarna var som apor!
Mange, som klättrade för första gången, var riktigt slut i hela kroppen när han kom hem!
Apan själv!
Olivia och jag var också förstagångare! Riktigt duktiga måste jag säga ;)

The innkeepers

Nu ska jag och frugan, som båda är helt matta i kroppen efter klättringen, slänga oss i soffan och se på skräckfilm - som vi denna gången har höga förväntningar på!

I'm free!

HALLELUJAH!

Fy vad skönt det är att ha denna pers avklarad! Jag var så nervös att jag drömde mardrömmar hela natten (Drömde bland annat att jag var magsjuk och att jag kissade på mig, haha) och därmed inte fick mycket sömn. Under tentan var jag så nervig att jag kunde ha slocknat på plats och minns inte alls mycket av vad jag fick ur mig för vettigt/ovettigt. Det enda jag vet är att den skriftliga delen gick bra och att lärarna sa att jag hunnit skriva imponerande mycket på den tiden vi hade. Jag bara öste när jag skrev kan jag lova, eftersom jag vet att jag är rädd för muntlig examination och därför inte får ur mig lika mycket där.

Nu är det bara att släppa skolan i två veckor och leva i nuet. Ja, jag ska i alla fall försöka. Vi vet ju alla hur bra jag är på den biten ;) Idag har jag redan hunnit med trumlektion med frugan, utelunch med densamme och även laserbehandling nummer två. Nu ska jag och mitt svullna/röda fejs, tillsammans med fru, Norrland, Olivia & Raymond, åka och klättra lite! :)

MMS

201201091106 (MMS)

Här, i mitten av bokhögen, bor jag idag. Har riktigt roligt kan jag lova ;)


Last day

Idag är jag riktigt nervös i kroppen.

Det är sista dagen jag har att plugga inför tentan och jag är livrädd för att jag ska upptäcka någon del jag inte kan. Jag vet med mig att jag inte kommer hinna läsa alla delar idag, så jag hoppas på att de jag väljer att lägga åt sidan verkligen sitter så bra i minnet som jag tror att de gör. Det här är nog den största tentan vi har haft hittills, den involverar både medicinsk vetenskap (ex. njurarna, huden, immunförsvaret, sårläkningsprocessen, astma, allergier, diabetes, barns utveckling mm... självklart är allt från minsta cell upp till det stora hela som involverar samhälle och folkhälsa), omvårdnadsvetenskap (behandlingar, teorier, symtom, dokumentering, lagar och förordningar mm) samt beteendevetenskap (Hälsopsykologi, utvecklingspsykologi, krishantering mm). Jag skulle kunna sitta och räkna upp saker i all evighet, men då tappar jag ju värdefull studietid ;)

Imorgon kommer jag alltså sitta lite mer än halva dagen och redogöra för vad jag lärt mig. Halva tentan är muntlig, vilket gör det hela till en ännu mer skrämmande upplevelse. Jag kommer darra som ett asplöv och glömma allt jag kan :/ Nåväl, Jag får försöka bita ihop och svälja min nervositet. Den här tentan vill jag inte behöva göra om!

Fat burner

Jag vill faktiskt ge er en liten recension redan såhär tre dagar efter påbörjat användande!

Idag var jag och Magnus iväg en sväng och skulle handla. Vi stannade då till vid ÖB och jag tänkte att jag kunde passa på att handla godis till kvällen då de har ganska mycket utav den varan. Jag gick runt där bland hyllorna, där jag i vanliga fall har svårt att välja EN sort, men kunde idag inte hitta någonting jag var sugen på. Jag kände inget sug efter godis överhuvudtaget! Samma är det med hungerkänslorna. I vanliga fall är jag hungrig två timmar efter att jag ätit, men nu känner jag enbart en liten småhungrig känsla när det är dags för mat, ingen vrålhunger alls på tre dagar!

Med andra ord är jag just nu väldigt nöjd med tabletterna, trots att jag bara tar halva dosen. Det känns som att de kommer att göra susen :) Sen får man ju tänka på att det är två saker man måste jobba med själv: att bryta sin vana samt att tänka på vad för typ av mat man stoppar i sig. Man kan inte äta onyttig mat, ta tabletterna och förvänta sig att se resultat. Lite arbete tillkommer ju med andra ord - det finns inga direkta genvägar ;)

Fallen souls, we shine so bright

Nä, nu får nog herr förkylning ta och ge med sig snart så att jag kan få komma igång och röra på mig igen!

Dock kan jag ju säga att jag nog hade haft svårt ändå att träna idag, då jag har så himla ont i mina ben! Har jag suttit en stund har jag supersvårt att resa mig och vi ska inte tala om hur det kändes att kliva ur sängen imorse! Sån här träningsvärk har jag inte haft på länge! Jag måste liksom ta stöd med armarna för att kunna sätta mig! :P

Idag har jag faktiskt lovat frugan en pluggfri dag så att vi kan umgås bara han och jag. Det har varit dåligt med den varan på sistone tack vare att jag har suttit nedgrävd i böcker så fort jag fått tillfälle, men nu när jag känner att saker och ting börjar sitta lite bättre tänkte jag att det kunda vara bra med ett litet break. Dessutom har jag saknat min fina mans umgänge när jag har varit så tråkig och osocial! Så idag blir det att hita på något roligt under dagen och sedan avsluta kvällen med en supergod middag och Gladiatorerna på tv.

Fy vad jag önskar att jag hade sett att det skulle börja igen. Ja, gladiatorerna alltså. Jag skulle ju så himla gärna vilja vara med! Det är ju verkligen ett roligt sätt att testa sin fysik på. Dock tror jag nog chanserna skulle vara stora att jag åkte på råspö i och med att jag inte är mer än en tvärhand hög. Men försöka kan man ju alltid ;)

Nisse och kisse har roligt :p

201201071094 (MMS)

Nisse och kisse har roligt :p


What is she up to now?

Nä, nu ska jag sluta vara tråkig och hemlighetsfull och faktiskt berätta vad det är jag sysslar med! Vet ju själv hur det är att vara nyfiken när någon sitter med hemlisar och hur frustrerande det är när de aldrig kläcker ur sig vad det är!

Så, därför tänker jag nu berätta att jag idag har varit på laserkliniken och gjort min första utav åtta kommande laserbehandlingar med IPL (intensiv pulserat ljus). Detta är till för att ta bort alla kvarvarande ärr som jag har i ansiktet efter två stora hudinfektioner som jag fått medicinera bort. Sedan jag har varit sexton år och fick min första infektion med kvarvarande ärr har jag inte känt mig normal. Jag har känt mig som att jag är en sådan som folk tittar konstigt på och tycker synd om. Jag vet att det finns folk som ser värre ut, men för mig är detta något som gör att jag skäms över mitt eget ansikte.

Jag gjorde laserbehandling för några år sedan och fick då bort en del ärr, men inte alla. Detta för att jag inte tyckte mig ha råd att fullfölja behandlingen. Efter detta hade jag ju, som ni kanske minns, ännu en infektion för två år sedan och har sedan dess väntat på att tillfället ska komma då jag kan genomföra en full behandling. Nu har jag redan betalt alla behandlingar i förväg, så att jag inte stannar mitt i som jag gjorde sist. Denna gång ska det bli bra :D

The truth hurts worse than anything I could bring myself to do to you

Igår blev det mag- & rumpträning på gymmet, vilket har som följd att jag varken kan sätta mig eller resa mig upp utan att se ut som en gammal dam med stela leder. Fy vad ont det gör! En bieffekt av det hela är att jag är mycket mer snorig och även har fått huvudvärk tillagt på lisan av kroppsliga besvär idag, så nu får gymmet faktiskt vänta tills jag känner mig ordentligt frisk! 

Snart får jag dock mjuka upp musklerna lite med en promenad, då jag ska bege mig in till stan och genomgå min första behandling. Jag är jättenervös, uppspelt och glad - allt på samma gång. Försöker få tag på herr sleepyhead Nisse så han kan göra mig sällskap och agera moraliskt stöd, men han verkar sova alldeles för gott såhär på andra fredagsmorgonen för veckan ;) (Han tyckte det var fredag igår med i och med att det är ledigt idag)

Resterande delen av dagen ska spenderas till att plugga! Bara för att det är så kul! Nä, men nu är det bråttom minsann! Har bara 4 dagar till på mig att sätta en hel termins kunskaper. Nu blir det till att anstränga sig!

All new!

Någon kanske är lite nyfiken på vad paketet (egentligen paketen) som jag hämtade igår innehöll?
Sen julafton ;)
Vattenflaska, Fat burner, Rosenrot och Äppelcidervinäger

Vilken funktion fyller då dessa?

Vattenflaska
-Att dricka ur på gymmet

Fat burner
-Hjälper viktnedgång på traven
-Ökar kroppstemperaturen = ökar ämnesomsättningen
-Frigör fett som förbränns av kroppen
-Minskar sötsug + hunger

Rosenrot
-Gör dig piggare
-Ökar koncentrationsförmågan
-Lindrar stress
-Ökar sexlusten (Kan väl nämna att detta inte är min anledning till användningen haha)

Äppelcidervinäger
-Bidrar till en bättre matsmältning genom att sänka matens GI-värde (medför långsammare stegring av blodsockret)
-Mindre sötsug

Få inte panik nu - jag ska inte förvandla mig själv till en pinne! Jag ska bara ta halv dos utav fatburnerpreparatet för att bli av med lite extra runt låren, sen kommer jag att försöka hålla mig där själv. Äppelcidervinägern kanske jag tar som ett hjälpmedel då för att hålla mig ifrån onyttigheter - det är ju ändå inte bra för hälsan och därför ska jag försöka att inte äta sådant!

H&M-paketen innehöll diverse fina/mysiga kläder som jag blev supernöjd med! Upptäckte nu att jag helt enkelt inte orkat fota dem ;)

Finally, it's happening!

Idag är jag helt sprallig av lycka!

Jag var ju som jag tidigare nämnt på konsultation imorse gällande något jag velat göra i flera år! Vi gick igenom lite och kollade priser samt fick råd och tips, sen gav hon mig ett erbjudande som jag bara inte kunde tacka nej till! Jag valde att genomföra det hela, och kvart i tolv imorgon påbörjar jag min resa mot ett bättre självförtroende!
 
Det kommer att ta ända fram till sommaren innan jag är klar och det svider rätt så rejält i plånboken, MEN jag kommer nog inte ångra mig en enda sekund! Jag har velat det här så otroligt länge! Nu ska jag äntligen få känna mig fin! :D

Hello!

Jag ville bara säga att jag och Emelie är jättesnygga :)
Bilden kommer från Gabbis facebook!

Though the motions I've been going through have failed. And I'm coasting on potential towards a wall

Idag är jag oförskämt pigg!

Hade satt klockan på straxt innan 8, då jag hade bokat trvättstugan på morgonen, och var pigg som en lärka när den ringde trots att vi gick och la mig sent! Skulle nog tro att det har den töntiga orsaken att jag sover lugnt och bra nu när Mange inte jobbar natt och jag får sova i hans famn.

Idag är schemat fullproppat! Plugg + tvättstuga fram till 12, konsultationen jag pratade om tidigare, träna med emelie, promenera förbi skolan och hämta böcker, hem och plugga och till sist får vi besök av Manges föräldras samt mormor och morfar som vill kika på lägenheten. Kom på nu att det kanske vora bra att fixa någon form av fika tills dess....

I måndags började renoveringen här! Gud vad skönt att det är igång! Då hämtade de alla luckor i lägenheten som ska slipas och målas om och idag kom de och lämnade färg- och tapetprover. Målningen/tapetseringen drar igång på måndag och sedan blir nog golvläggningen av efter det. Det kommer bli lite rörigt skulle jag tro, men det får det vara värt.

Brain: out of order

Idag har jag varit riktigt duktig!

Jag har varit vaken sedan nio imorse, dock inte på eget initiativ då det var målaren som ringde på dörren som avgjorde den saken, och pluggat som en galning. Jag tycker mig ha fått ut väldans mycket utav dagens läsande, då det känsn som om många bitar har satt sig ordentligt på plats och jag börjar kunna använda mig av kunskaperna. Nu ger jag upp för dagen och återupptar det hela imorgon bitti!

Nåväl, det är väl inte så rolig info det inte! Fick i alla fall en nypa luft mitt på dagen när jag och fru åkte iväg och handlade sallad samt när jag och Nisse gick för att hämta mina paket. Det var ju dock snorkallt idag, så jag fäller inte direkt några tårar över att ha behövt sitta inne.

Nu inväntar jag frugan som är på väg hem från repet. När han har klivit innanför dörren blir det tacos följt av hyrfilmskväll tillsammans med Nissegrannen :D


Imorgon hoppas vi på att förkylningen lagt sig så pass att det går att träna! Eller, till gymmet ska jag tillsammans med Fyrbergar'n vilket som, men måendet får avgöra hur pass intensivt pass jag kör!
Fina Emelie och jag!

Lash architect 4D

Nu när min älskade Lancome-mascara tagit slut så var det dags att ge sig ut i mascaradjungeln igen!

Denna gång ville jag, på grund av julens och flyttens alla utgifter, hitta en budgetvariant. Eftersom jag förut har jobbat för L'oreal är jag ju såklart övertygad om att de har de bästa produkterna på budgetavdelningen och valde därför att leta mig fram till en mascara som tycktes uppfylla mina mål på längd och volym på deras hylla.

Den som fångade mina ögon var Lasch architect 4D, en mascara som sägs ge en false lash-effekt. Självklart var jag ganska skeptiskt inställd från början eftersom jag numera är lite kräsnare i smaken, men fick faktiskt ändra åsikt när jag väl applicerat på den! Efter bara några få drag har man en riktigt snygg volym och längden har redan byggts på. Målar man ett lager eller två till så har man fått riktiga partyfransar! Den är något tjockare i konsistensen än de dyrare mascarorna, men det tycker jag inte gör den sämre. Det enda jag skulle kunna störa mig lite på är att den luktar lite starkare än vad jag är van vid, men det är bara en småsak. Sitter hela dagen utan att smula gör den också!

Denna får faktiskt toppbetyg från min sida, då det faktiskt är en utav de bättre jag testat! :)

TopFormula

Idag har jag fått paket härifrån! Undrar vad det kan vara...? ;)

Light a match to leave me be

Godkväll!

Denna dag har varit fullskpäckad av diverse måsten och roligheter från morgon till kväll! Pluggade som tidigare nämnt större delen av dagen samt hade ett möte med min kontaktlärare på skolan som gjorde mig alldeles sprudlande glad! Hon berättade om all beröm jag fått från praktiken och jag fick även se sammanfattningen min handledare skrivit! Den nämnde bland annat att hon tycker att jag är väldigt duktig, kommer att bli en alldeles perfekt sjuksköterska som hon gärna skulle ha som kollega, är professionell, ärlig, vågar vara mig själv och är behaglig som person! Enbart positiv kritik och full pott på alla bedömningskriterier - riktigt härligt peppning! Jag känner mig faktiskt riktigt stolt!

Efter det gick jag förbi en (än så länge hemlig) klinik här i stan och bokade in en konsultation på torsdag, som Mange är söt nog och följer med mig till, håller handen och hjälper mig att ta ett beslut. Känns skönt! Äntligen ska jag få detta gjort!

Kvällen har spenderats tillsammans med fru och syster. Vi har gjort hemmagjorda mozzarellapizzor, klippt Emmas hår, tittat på roliga videos och sist avslutat med en film efter att Mange åkt iväg till jobbet. Mycket trevligt! Nu blir det hopp i säng och hålla tummarna för att jag kan sova inatt!

Idag är det heldag i skolan som gäller! Ha...

201201031087 (MMS)

Idag är det heldag i skolan som gäller! Har spenderat förmiddagen med att gå igenom saker inför tentan/plugga med Sanna och har nu ett litet lunchbreak innan jag ska läsa vidare på egen hand följt av möte med min kontaktlärare gällande praktiken :)


I won't be the victim, but the first to cast a stone

Då har man kommit hem från gymmet efter ett pass som fick struktureras om lite efter hand!

Jag hade nämligen tänkt att, enligt mina tidigare planer, köra mestadels på kondition. Dock bråkade min mage alldeles för mycket när jag väl satte igång, vilket resulterade i att jag nog bara klarade av att springa ca 20-25 minuter innan det gjorde för ont och jag var tvungen att ge mig. Istället fick detblir nästan 1,5 timmes armstyrka - och jag kan lova att de värker nu! Jag har inte en gnutta energi kvar! Tog ut mig rejält med både många upprepningar och tunga vikter, så imorgon kommer träningsvärken nog infinna sig ganska rejält!

Jag passade även på att svänga in på stan när jag ändå var i krokarna och handlade lite mysigheter inför kvällen. Jag hade nämligen tänkt att ordna lite mysfirande när vi kommit hem, men tråkigt nog så missbedömde vi tiden! Mange var med grabbarna och bokade fjällen-stuga, vilket tog lite längre tid än vad vi hade räknat med, sen skulle han ju iväg och jobba natt den rackaren! Vi får helt enkelt pussa varandra i örat sen istället!

Jag bestämde mig idag för att inte åka med till fjällen. Dels tror jag inte att jag kommer att tycka skidor är kul i en vecka, dels så har jag mina sista dagar på vårens praktik den veckan och sen tyckte jag det var roligare för Mange att få göra den grejen själv med grabbarna. Jag hade nämligen varit den enda tjejen på resan i och med att den andra tillfrågade, min syster, tackade nej. Det hade inte gjort mig något att vara ensam tjej egentligen, men med allt inräknat så hoppade jag över det och lägger pengarna på en sak jag längtat efter i flera år istället :)

Workout

Idag tänker jag trotsa snuva och dåligt väder som gör en hängig, och faktiskt ta mig iväg till gymmet!

Jag har inte kunnat träna på över en vecka nu på grund av helgdagar samt förkylningar som envisats, så nu jäklar börjar jag bli frustrerad på att sitta av tiden hemma. Dock vet jag att jag kommer bli lite surmulen och omotiverad när jag väl kommer till gymmet, då det lär vara fullt utav folk där! Gymmet är nämligen öppet för första gången efter nyår och lär vara fullt utav folk som har tagit som nyårslöfte att bli hälsosammare. Förra året var det samma visa, vilket gjorde det i stort sett omöjligt att träna ordentligt. Som tur är så klingade det av mer och mer och ungefär två veckor senare var det som vanligt igen!
Förövrigt borde alla tjejer läsa den här artikeln om tjejer och styrketräning! Det är ofta man ser flickor stå på gymmet och fesa med småvikter bara för att de fått för sig att de kommer bli biffiga och manliga bara för att de tar i - vilket självklart är väldigt fel. Att träna hårt (utan doping) ger en stark och kvinnligt musklad kropp med former där de ska vara, det enda man uppnår med småvikter är helt enkelt ett uteblivet resultat.

"Tjejer blir inte bodybuilders bara för att de tränar styrka utan de ser ut precis som tjejer ska göra fast de är lite fastare, får lite mer former. Men några muskulösa monster är det inte tal om så gräv ned den myten nu och gräv aldrig upp den"

Ljuva nyårsdag :p detta pysslar jag med fr...

201201011086 (MMS)

Ljuva nyårsdag :p detta pysslar jag med fram tills kvällen. Då blir det restaurangbesök & bio med gänget :)


First post of 2012

Vilken härlig nyårsafton det blev! :D

Vi började som sagt med god mat och gott sällskap hemma hos trollmor Fyrberg. Det bjöds på kycklingenchiladas, moffisar och ananaspaj, som jag tror vi alla åt av tills vi nästan sprack! Efter det följde diverse busigheter där, innan vi åkte in till stan och slog oss ihop med gänget hemma hos Johan. Magnus var där en stund, så jag hann faktiskt till min stora glädje pussa honom gottnyttår innan han åkte hem och sov.

Kvällen fortsatte sedan med massor utav dans, skratt och roligheter! Vid tolvslaget gick vi ut och tittade på fyrverkerier, skickade upp sånadär fina papperslyktor i luften och kramade varandra gott nytt år. Figge (Manges lillebror) hann även förklara att han älskade mig och Emma och att det verkligen känns som att vi är hans riktiga familj! Haha, det var så sött!

Något lite läskigare var att min ljuslykta som jag skickade upp störtade efter någon minuts flygtur, landade rakt på ett biltak och började brinna utav bara den! Som tur var så var Johan snabb på fötterna bort och slog ner den från taket, men gud så pinsamt det var!

Idag är jag mycket glad att jag firade nyår nyktert! Jag hade minst lika kul som om jag hade druckit och jag är inte bakis idag! Ett stort plus i kanten och en indikation på att kommande fester likagärna kan vara nyktra de också :)

Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton! :)

RSS 2.0