Take back the passion to live, vanish the sorrow

Jag har gjort det igen! KlantLinda är återigen i farten!
 
Idag har jag lyckats med bedriften att försova mig och missa bussen till Linköping, där jag skulle ha varit och lyssnat på föreläsningar om graviditet/förlossninge och infertilitet! Suck! Det får bli att läsa ifatt istället! Hade glömt ställa klockan när jag gick och la mig, och vaknade oförskämt pigg för ca 2 timmar sedan och fick en skaplig chock när jag slängde ett öga på klockan! Nåväl, jag hade ändå behövt åka tillbaka tidigare idag då jag ska vara ute på ingelsta vid fyra, så jag antar att jag får se det som ett tillfälle att arbeta lite extra med rapporten. Den ska ju trots allt lämnas in på måndag, och jag är ju inte mer än halvfärdig! 
 
Klantiga damen!

Happy day!

Denhär veckan har ju börjat riktigt, riktigt bra måste jag säga!
 
Den inleddes med två lediga dagar, där jag å andra sidan hade fullt upp från morgon till kväll, men ändå kände mig hyfsat fri i sinnet! Idag kickade skolan igång igen efter praktikperioden, och det var faktiskt riktigt roligt att vara tillbaka! Måste ha varit riktigt motiverad, för efter att vi på förmiddagen haft vår basgruppsträff så satt jag resterande delen utav dagen och jobbade på min helvetesrapport, som jag alltså kommit en bra bit med nu! :) Tog ett break för en mysig lunch med Linda på Texas longhorn också, det satt riktigt fint! ;)
 
Det regnar jobb nu också! :D I måndags ringde de från Celsius och ville att jag ska stå i deras monter imorgon på Ingelsta, vilket jag självklart tackade ja till! Så imorgon eftermiddag får ni komma förbi och smaka på världens godaste superdrycker! :D Som om inte det vore roligt nog så visar det sig att jag inte alls behöver sakna min praktikplats alltför länge: de hörde nämligen av sig idag och erbjöd mig jobb, vilket jag även det självklart tackade ja till! 
 
Som sagt - bra vecka dethär! ;)
 
 
 

Sjukhuset!

Här sitter jag på sjukhuset och är inne på min fjärde timme med att försöka sysselsätta mig samtidigt som jag väntar på att en av de finaste jag har ska vara färdig på operation!

Har hittills hunnit med att läsa ut en hel Veckorevyn samt pluggat i sjukhusbiblioteket, och nu har jag sista timmen suttit som ett fån och bläddrat i telefonen. Har även varit jobbig och ringt in till operation bara för att höra att allt gått bra och att min lilla solstråle mår som hon ska! Friend of the day får jag nog kalla mig idag ;)

Nu får hon nog ta och vara färdig dock ;)


May your past be the sound of your feet upon the ground

Under gårdagen gick jag mitt sista pass på praktiken, vilket såklart innebar ett riktigt sorgligt avsked! Dock måste jag erkänna att det ska bli lite skönt att få mer fritid, då jag har haft svårt att pussla ihop mina dagar de sista veckorna!
 
Jag hann bara hem och piffa upp mig lite efter det, sen bar det av hem till Nettan för tjejkväll med ett underbart gäng brudar! Och åh så roligt vi hade! Vi stannade kvar hemma hos henne ganska länge och drack vin, lekte lekar, fuldansade och gjorde hyss (Den senare delen stod jag och Jejje för). Kvällen fortsatte faktiskt på Puls, där jag inte satt min fot på säkert ett år om jag minns rätt! Fullt hus var det, men vad störde det oss? Vi dansade och hade kul ändå! :D Tack tjejer för en superkväll! 
Obligatorisk posebild i nya fina klänningen som jag invigde igår ;)
Puss på dig, fina vän hihi ♥
Här spenderades en bra stund! I soffan med mina nya myskuddar som jag fick av frugan igår :) 
 
Idag kom jag ur sängen halv tre, och förflyttade mig då direkt till soffan där jag låg och mådde allmänt ruttet en stund. Senare smet jag över till granne-Emelie och tittade på skräckfilmer! Nu är jag mörkrädd och ska trots detta försöka sova, för imorgon blir det till att gå upp tidigt för att stötta bästa vännen (ja, Emelie alltså) när hon ska opereras! 
 
 

What you give will always carry you

Igår var jag faktiskt ledig, och i sedvanlig ordning så passade jag då på att boka upp mig från morgon till kväll varpå jag fick stressa runt som en skållad råtta för att hinna med allt jag tagit på mig ;) Att jag aldrig lär mig! 
 
Först ut var i alla fall gymmet, tillsammans med ett gäng glada träningskamrater! Efter det blev det till att snabba sig hem, vinka av frugan som skulle åka och jobba och sedan göra sig snygg och skynda iväg för att möta upp storasyster som i veckan är utlånad till ett av apoteken här i stan. Kom på mig själv med att bubbla utav stolthetskänslor när jag klev in där och såg henne. 27 år och apotekschef (just nu på två ställen till och med), det är fasiken inte illa pinkat! Tur att man har en fin förebild i familjen, för henne ser jag verkligen upp till! Hon fick därför äran att bjuda mig på lunch, vilket inte var alltför otrevligt ;) Riktigt skönt att få lite "familjetid", då jag inte sett mycket utav dem under de senaste månaderna.
Passade på att handla en ny, fin klänning när jag var på lunch! Ska ju på tjejkväll på Lördag och har inte burit klänning på alltför lång tid, så jag tyckte det var läge att handla en ny... Och jag ska nog inte ha vit BH under ;)
 
Då jag var lite stressad bestämde jag mig för att vara slö under dagen och skippa att promenera mellan mina destinationer, vilket såklart blev en lite dyrare historia än det var tänkt då jag upptäckte på bussen att jag hade glömt mitt busskort hemma! Typiskt mig! Då jag hade svängt förbi skolan på hemvägen lyckades även min bussbiljett gå ut precis, varpå jag fick promenera hem och pinna på ordentligt för att hinna påbörja min rapport (Läs: somna med papprena i hand i soffan) innan Linda kom och hämtade mig för att åka ut till stallet.
 
En riktigt mysig tjejkväll fick vi i alla fall därute! Linda, jag och Jennifer åkte ut tillsammans och red ute i mörkret på banan, snackade skit och käkade godis! Jag trodde i förväg att jag skulle få sitta löst i sadeln under hela ridpasset då Hero stått i nästan en vecka, men han var så foglig så för en gångs skull, om man bortser från att han sprang runt som en älg med huvudet rakt upp i vädret under de första 10 minuterna. Ställa sig på min tå lyckades han också göra, klantarslet. Eller, när jag tänker efter var det säkert med flit bara för att hämnas för att jag stod och spolade av hans leriga fötter. Skitunge! ;) Blå och fin är de idag i alla fall, och jag grinade som ett barn när Mange råkade sparka till den i soffan igår. 
 
 
Nu ska jag göra mig iordning för mina sista två pass på sjukhuset! Fy så sorgligt det är, samtidigt som det ska bli skönt att få ha lite mer fritid. Går kväll idag och börjar sedan direkt imorgon bitti, så det känns ju ungefär som ett och samma pass! 
 
Förra passet var jag en god klasskamrat och lät min medstudent träna pvk-sättning på mig samtidigt som jag gav lite tips och råd :) Lite intressant att få se det hela från andra sidan! :)
 
 
 

The things we hold are always first to go

Fy vad jag är slö!
 
Hade planerat att gå upp tidigt för att skriva på min rapport som snart har sin deadline, men när klockan ringde så väckte den mig ur en mycket spännande zombiedröm som jag ville se slutet på - så jag somnade helt enkelt om i hopp om att den skulle ta vid där den slutade ;) När jag vaknade en timme senare så var jag helt förstörd i kroppen, varpå jag traskade in till vardagsrummet och la mig på soffan för att se på tv en stund, och slocknade då där istället! Vaknade runt tiosnåret och ville inte heller resa på mig då, så jag låg kvar och bläddrade i telefonen i ca en timme innan jag gjorde en rejäl kraftansträngning och förflyttade mig till datorn istället! ;)
 
 
Inget rapportskrivande alls under denna förmiddag med andra ord, och snart är det dags att ge sig av mot sjukhuset för att ha praktik igen efter en veckas uppehåll! Det ser jag i alla fall fram emot! :)
 
Har dock fortfarande inte riktigt accepterat att jag är tillbaka i vardagen. Längtar fortfarande tillbaka till lillsved och tycker att dagarna gick lite för snabbt för min smak. Fy för att jag alltid ska bli för fäst vid personer/saker, det gör mig alltid så himla ledsen när jag behöver skiljas ifrån dem. Kommer med största säkerhet lipa över att behöva lämna praktiken när sista passet är gjort på lördag. Dumma, larviga, blödiga människa! ;)
 
 

Steg 2

Nu är jag åter på hemmaplan efter 5 fantastiska dagar uppe på Lillsveds folkhögskola, där andra delen utav min utbildning tog plats! 
 
Det känns faktiskt nästan lite lustigt att vara tillbaka i Norrköping igen, då man varit som i en bubbla under dessa dagar och nästan glömt bort omvärlden för en stund! Det har varit full fart från morgon till kväll med träning och föreläsningar, och tiden gick alldeles för fort för min smak! Dethär är med säkerhet något av det bästa jag gjort! Jag har haft så himla roligt och träffat så underbara människor, både gamla och nya bekantskaper, som jag har fruktansvärt svårt att slita mig från! Man hinner komma varandra väldigt nära när man lever så tätt inpå varandra och umgås från morgon till kväll. Jag saknar dem redan något enormt! Har i alla fall planerna inställda på att åka upp till Uppsala och träna lite med favoritgrabbarna framöver, så förhoppningsvis behöver jag inte sakna dem alltför länge!
 
Mycket ny kunskap och motivation har jag fått med mig hem i bagaget! Har fått många aha-upplevelser och känner mig numera mycket mer trygg i mina kunskaper. Jag ser verkligen fram emot att få komma igång och instruera!
 
Hela härliga gänget! Tack för en underbart rolig vecka! :)
:)
Hade från första dagen siktet inställt på att få nypa denhär unge mannen i kinderna ;) 

Full fart!

Oj vad dagarna springer iväg! 
 
Snart är min praktikperiod slut och det känns tidsmässigt som att jag precis klev in på avdelningen för första gången och var livrädd för att jag inte skulle klara av allt detta! Erfarenhetsmässigt känns det dock som om jag varit där hur länge som helst, för jag börjar känna mig riktigt varm i kläderna! Har fått göra mycket nytt, och sköter numera hela vårdlag själv (såklart måste jag ju gå till handledaren för att få godkänna de mediciner jag vill ge, men har fått ta stort eget ansvar). Något lite extra spännande under de sista dagarna är att jag har satt mina första nasogastriska sonder, vilket är ett lite läskigt moment! Men det gick kanoners - och jag är supernöjd! :D
 
Lite annat trevlig har väl också hänt! I söndags var jag på fotbollsmiddag på O'learys tillsammans med syster, bonuspappa Berra och hans kvinna! Supertrevligt umgänge och kanongod mat - bättre än så blir det inte! Tur för "hemfriden" var väl också att matchen blev oavgjord, då Berra och Emma satt och höll på varsitt lag ;) Tänk så livat det hade blivit annars! 
 
Imorgon försvinner jag iväg till storstadsträsket (Stockholm), där jag kommer att spendera resterande dagar med instruktörsutbidning från morgon till kväll! Det ser jag fram emot! :D 

To bear the weight of something fueled by words

Den senaste veckan har varit riktigt händelserik, och därmed rusat förbi ruggigt fort! 
 
Gick 7 dagar i rad på praktiken, och hade därmed inte alls tid för mycket annat än att panikstressa för att hinna träna, laga matlådor och sedan sova för att orka med dagarna. Roligt, det har jag dock haft! Första delen utav veckan spenderades på ambulansen - något jag sett fram emot så otroligt mycket! 
 
Att jobba i ambulans är ju min stora dröm, och nu när jag fick vara där var det en del av min dröm som gick i uppfyllelse! Och det var verkligen precis så bra som jag hade förväntat mig! De som säger att det inte är fartfyllt att jobba som ambulanssyrra kan ta sig i baken - vi åkte på prio1-larm (akutlarm, blåljus)  9/10 larm, och var inte inne på stationen mycket alls! Var där 12 timmar/dag (utav fri vilja, egentligen låg arbetsdagarna på 9 timmar, men jag kunde inte slita mig!) och det var något av det bästa jag varit med om! Fy så lycklig man kan bli bara av en sådan sak! Hela dagarna var fyllda med adrenalin och jag är ännu mer övertygad om att essa människor är riktiga hjältar! Tråkigt värre var dock den tomhetskänslan som infann sig första dagen då jag inte skulle tillbaka dit. Jag fick ju såklart mersmak, och tanken på att det kommer ta lång tid innan jag är där igen gjorde mig så himla nedstämd. Men jag ska dit! Det är jag än mer övertygad om nu!
 
För vissa kanske det låter skitfjantigt att värdera ett jobb så högt, men alla har vi olika ambitioner här i livet. Vissa kanske har familj och villa som högsta prio - jag värderar högst av allt att göra någonting med mitt liv som känns meningsfullt. Att göra något för både mig själv och andra, så att jag kan trivas med mig själv och med det yrke jag väljer. Det utgör ju trots allt en så stor del utav livet. 
 
Trött efter 12 timmars farande, fyllt med adrenalin - men så himla glad så det flög fjärilar i hela kroppen!
 

Nu har jag varit ledig i snart tre dagar, men har tyvärr inte riktigt lyckats gå ner i varv i kroppen trots det. Det är så himla mycket jag vill hinna göra på min lediga tid, och jag känner tyvärr inte att dagarna räcker till riktigt. Men jag har hunnit få till en hel del skoj i alla fall! 2 stallvändor tillsammans med Linda, grymma träningspass, hundpromenerande med Alva, filmkväll med Linda & Jennifer, finmiddag med frugan och idag även städdag - som kommer göra gott för själen! Jag mår lite bättre av att ha det fint och städat hemma! 
 
Imorgon kickar en ny vecka igång som även den kommer att vara fullspäckad! Praktik måndag & tisdag, sedan åker jag på onsdag upp till stockholm för 5 intensiva utbildningsdagar som utgör steg 2 i min gyminstruktörsutbildning! Snart är jag färdig gyminstruktör, det kommer att kännas riktigt bra! :D

Solsidan ♥

Då frugan jobbar helg passar jag på att ha spakväll följt utav solsidanmaraton! Måste ju komma ikapp på nya säsongen ;)
 

One last hope to rise and break away

Igår hade jag en riktigt, riktigt bra dag! :)
 
Den började på bästa tänkbara sätt, då jag redan när jag slog upp ögonen slängde mig över telefonen för att se om vårat i dåläget 2 dagar försenade tentaresultat hade dykt upp - vilket det till min stora förtjusning hade! Jag klarade läkemedelsräkningen även denna gång, och kan nu förklara mig färdig med den för denna utbildning! Fy så skönt! Det var en svår tenta dock! 2/3 kuggade, och jag kan verkligen förstå varför. De hade snurrat till det ordentligt i vissa uppgifter :(
 
Efter att ha ätit frukost och ögnat igenom mitt gyminstruktörsutbildningsmaterial åkte jag, frugan och Nicke till gymmet där vi mötte upp min alldeles egna lilla PT Nettan. Tillsammans med henne blev det ett axlar/mage-pass (som ni kan läsa om på träningsbloggen) och efter det gick jag direkt in på kontoret på gymmet och skrev mitt första teoriprov. Jag måste ha godkänt på detta för att få åka iväg på steg 2 om 2 veckor, så vi får hålla tummarna för att det gick vägen! 
 
Efter lite storhandling och soffhäng bjöd kvällen på dejt för min och Manges del. Vi åt en supergd restaurangmiddag, gick sedan förbi McDonalds och köpte varsin kaffe (desperat försök att hålla mig vaken under filmen) och såg  sedan på Paranormal Activity 4. Vi tyckte väl inte direkt att den var någon höjdare, men helt klart värd att se. Jag är ju nöjd med en skräckfilm bara den får mig att hoppa till ibland - och det gjorde jag ju såklart ;) Mysigt är det i alla fall att få kramas med min man på bio, så jag är helnöjd med kvällen i det stora hela!
 
Nu ska jag göra mig fin, laga matlåda och sedan promenera iväg för kvällspass på praktiken! :D

Did you know....?

Nä, nu tycker jag att det är dags för lite mer inslag av den roliga typen här på bloggen! Vad sägs om lite onödigt vetande om blogginnehavaren? ;)
 
Här har ni några saker ni kanske inte visste om mig; 
 
  • Jag är helt manisk när det kommer till att inte lukta illa! Jag kan inte prata nära någons ansikte då jag är rädd för att de ska tycka att jag har dålig andedräkm går alltid med tuggummi/halstabletter/salivstimulerande tabletter i fickan/väskan) och kan tvätta av mig och ta på ny deodorant flera gånger om dagen!
  • Jag är såpass mycket bionörd att jag har högsta medlemsskap i bioklubben och därmed blir bjuden på popcornmenyer eller får gratis biobiljetter var och varannan gång jag går på bio. Ibland dyker det även upp gratis förhandsvisningar också - mycket uppskattat ;)
  • Jag kan somna precis varsomhelst! Så fort jag sitter ner för länge blir risken påtagligt stor och jag måste koncentrera mig för att hålla mig vaken om jag inte är sysselsatt med något!
  • Jag är egentligen jätteblond - det kanske förvisso de flesta som känner mig redan vet, men nya läsare kanske inte hade en aning ;)
  • Jag skäms om jag äter skräpmat, såpass att jag alltid hoppas att ingen ska se mig när detta inträffar. Har fått för mig att det är strängt förbjudet att fuska om man försöker uppmuntra andra till att leva ett hälsosamt liv och att folk ska tappa förtroendet för en och se en som en skojare om man sitter och äter kebab. Men vet ju att det faktiskt är okej ibland, men inte alltid ;)

    Det får vara allt för denna gång - för nu ska jag åka och äta finmat med frugan min! :D

Paranormal 4

Ikväll blir det mysig skräckisbiodejt med min vackra fästman! :D 
SJÄLVKLART måste vi se även fyran på bio - det är ju lite av en tradition nu ;)

RSS 2.0