My 2013

Då var det återigen dags för den årliga summeringen av året som gått! 
Har faktiskt sett fram emot att få göra detta, då året faktiskt har bjudit på mycket fint och minnesvärt!
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Ja, det har faktiskt varit ett riktigt händelserikt år!  Bland detta så började jag jobba som tränare samt åkte utomlands till värmen för första gången!

Har du några nyårslöften?
Jag har faktiskt inte slipat fram några egna nyårslöften! Känner inte direkt att jag har något speciellt att lova mig själv förutom att fortsätta leva såsom jag gör! Det skulle väl vara att inte bli bekväm och glömma min dröm! Vill inte fastna som avdelningssjuksköterska bara för att jag är för lat för att ta steget vidare! 
 
Ett nyårslöfte jag och frugan slipat på tillsammans är att vi ska hålla lägenheten ren och fin.. Ja, vi får väl se hur det går med det... ;)
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja!!!! Två och en halv (hehe) stycken faktiskt! Emelie fick ju sin fina lilla Olivia, och jag blev mer förälskad i den ungen än vad jag någonsin kunde tänka mig :')

Vilka länder besökte du?
Grekland! Äntligen tog jag mig utomlands och besökte värmen! Och åh så mysigt det var! En hel vecka med familjen i värmen, utan några som helst krav eller måsten. Härligaste minnet från i år!

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
Tror inte jag har ett såntdär datum som står ut för sig själv i år... Om jag inte missat någon stor händelse på vägen! Hela året har varit fyllt med speciella händelser :)

Vad var din största framgång 2013?
Träningen och skolan!
 
Har utvecklats något otroligt med min träning under året och jag mår så bra! Mitt självförtroende kroppsligt är på topp och jag skiter för en gångs skull fullständigt i vad någon annan tycker om hur jag ser ut! Jag känner mig stark och välmående och trivs så himla bra med min träning och den gemenskap som omger den. Det har stärkt mig på alla sätt och vis och gett mig många nya fina relationer! Och allt stöd och den peppning jag får från omgivningen är helt otrolig! TACK för att ni späder på min träningsglädje och motivation ännu mer!!!

Gällande skolan så är jag ju numera färdig sjuksköterska, jag ska bara ta min examen och få min licens! Hur häftigt som helst! Kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över att ha tagit mig igenom dessa tre år och äntligen vara färdig att arbeta, och dessutom inte ha kuggat en enda tenta på vägen! 
 
Något jag även märker nu när jag ser tillbaka är att jag mognat och "växt i mig själv" lite mer. Jag har inte längre samma ångest över sociala situationer och kan numera lägga skitsnack och dumheter åt sidan utan att tänka en extra gång, och omger mig enbart med de människor som får mig att må bra! Jag sitter inte längre och oroar mig över att folk tycker si och så, utan litar på mitt eget omdöme och mina närmstas. Ett stort kliv framåt för någon som tidigare varit så osäker och velat vara alla till lags. Riktigt skönt!

Största
 misstaget?
Att i början av året låta mig påverkas av helt fel person, som fick mig att se med fel ögon på någon som egentligen stod mig mycket nära och därmed orsakade en onödig konflikt mellan oss. Som tur var är detta rävspel uppdagat och mitt och min fina väns band starkare än någonsin!

Bästa köpet?
Åh vad svårt! Jag som är pryloman älskar ju alla mina inköp! Just nu måste det väl vara min nya telefon. Nya bilen är ju förvisso inte alltför pjåkig heller ;)

Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder skulle jag tro. Gud vad jag har shoppat!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla fina människor i min omgivning! Detta har verkligen varit ett relationernas år! Jag har prioriterat mina vänner mer än tidigare och fått många riktigt fina stunder tillsammans med dem! Jag har under året verkligen insett hur många fina vänner jag har, och hur underbart glad jag ska vara att jag har dem i mitt liv! NI har verkligen förgyllt min tillvaro!!! ♥

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!!! Definitivt! Förra året var ett riktigt bottennapp och jag mådde dåligt i långa perioder! I år har det däremot flytit på i en bättre riktning och jag har generellt sett mått ganska bra! Sen har jag såklart varit stress-tjurig under perioder, men så är det att vara student och ha mycket att göra ;)

Vad önskar du att du gjort mer?
Vilat! Haha! Det har varit full fart på mig för det mesta! Har inte klarat av att bara ligga på sofflocket, men såhär i efterhand kan jag se att det hade behövts ibland! Träffat familjen önskar jag ju såklart alltid att jag hinner göra oftare också!

Favoritprogram på TV
Face off, Dexter, Naruto och Shingeki no kyojin!

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag var i Grekland och hade det allmänt glassigt i värmen! Körde en shoppingrunda, blev bjuden på fin restaurang av frugan samt besökte en karaokebar på kvällen! En helt toppenbra födelsedag!

Hur skulle du beskriva din stil år 2013?
Gymråtta, haha! Bor ju i stort sett där så jag kan inte tänka mig att folk ser mig som annat! Eller..? ;)

Den bästa nya personen du träffade?
Jag har träffat många underbara nya vänner, men även fräschat upp och putsat till gamla bekantskaper och vänskaper! Jag är tacksam för er alla! Både gamla som nya vänner! Ni gör mig så himla glad! Som jag sa, det här har verkligen varit relationernas år ♥
 
Första du ska göra på det nya året?
TA EXAMEN!!!! :D Eller, ja.. det är först den 10:e januari, men det är ju det största som komemr hända framöver! Innan dess blir det en till sittning på min tatuering och även finmiddag med klassen! Mycket kul på kort tid! Sen börjar jag jobba tre dagar efter examen, det ska bli spännande!
 
 
2013 - ett fantastiskt fint år!
 

Stalker?

Jag tycks då alltid råka ut för de mest lustiga händelserna!
 
I fredags var jag och hämtade ut mina syskonbarns julklappar som kommit med posten till macken här i Skarphagen. Man måste ju såklart alltid visa leg, och det gjorde mig ju inget eftersom det liksom hör till. Reagerade väl lite på att killen i kassan var lite väl pratglad, men tänkte inte mer på det. När jag sedan kom hem hade herrn (antagligen då med mina uppgifter från legitimationen) sökt upp mig på facebook och börjat följa mig där!!! Fy fan så obehagligt! Det måste ju vara olagligt att göra så? Jag tycker i alla fall att det känns fruktansvärt olustigt, med tanke på att man litar på att uppgifterna är konfidentiella när man visar sitt leg. 
 
Var förbi idag och hämtade ett nytt paket, och passade då på att prata med personalen om vad som hänt och att jag tyckeratt det är fruktansvärt oprofessionellt att göra en sån sak. Nu känner ju inte jag mig alls trygg med att hämta paket därifrån fler gånger... De som jobbade idag blev såklart lika chockade som jag över beteendet, och skulle prata med vederbörande om att man inte får göra en sån sak.
 
OM du nu läser detta, eftersom du följer mig på facebook, så vill jag säga att detdär är fruktansvärt oprofessionellt och obehagligt gjort utav dig! Det är nästan så jag hoppas att du blir fråntagen den arbetsuppgiften, för det där är oacceptabelt! När man visar leg i affärer litar man på att personalen ska vara professionell och behandla uppgifterna konfidentiellt! Det är ett förtroende man ger er och du har just gjort mig jävligt skeptisk till att visa leg när jag ska hämta ut paket och dylikt framöver. 
 
Vilket folk det finns....

Makeup with a twist!

Såhär fint lilasminkad har jag passat på att vara idag, när man äntligen har tid att göra sig i ordning mer än bara i farten påväg till skolan när man är på vippen att komma försent!
 
 
 
 
Ochh vad är då tvisten med detta...? ;)
 
Jo, det är inte jag som stått för sminkandet idag, utan min kära fruga! 
Äntligen har jag fått mig en privat make-up artist!
 

Christmas time!

Här har ledighetskänslan äntligen infunnit sig! Gud så skönt det är! Nu har det äntligen sjunkit in - jag är fri från plugg fram tills dess att jag komme rin på min specialistutbildning! Helt jäkla underbart!
 
Min lediga fredag gick alltså åt till enbart nöjen! Spenderade en stor del av dagen tillsammans med Victoria på stan, där tanken var att vi skulle jaga julklappar. Mycket julklappshandlande blev det dock inte för min del. Däremot gick jag  hem med en ny telefon med tillhörande James Bond-klocka i påsarna! Hur gick då detta till? Ja ni, det hann vi inte ens reflektera över! Skulle bara gå in på The phone house och kolla vad det skulle gå på att skaffa ny mobil, och på något vänster hann jag bli övertygad om att min Iphone var skräp (vilket jag å andra sidan redan var övertygad om. Min var faktiskt trasig - batteriet var helt förstört) och helsåld på den varianten Victoria hade köpt dagen innan.  Tur var väl det, för jag är helt förälskad i min nya telefon!!! Den är bäst! 
 
 
 
Igår var det först förmiddagsgym som gällde, sen hem och göra sig fin inför det tidiga julfirandet. Riktiga julafton kommer för min del att spenderas i Nyköping hos storesyster, så jag får dubbelt upp med julmys helt enkelt! 
 
 
 
 
Igårkväll blev det även kalas! Nisse har ju fyllt hela 26 år i veckan (skönt, nu är han äldre än mig igen haha!), så det var dags att fira gubben! Det blev i vanlig ordning fullt ös medvetslös på hela gänget (förutom mig, Jelena och Jocke som var nyktra) och jag valde väl ändå att dra mig hem hyfsat skapligt när resterande besökare började bli dräggiga haha! 
 
 
 
Idag blev det att köpa julaftonskläder för presentkortet jag fick av svärförädrarna först, nu ska vi se Hobbit 1 och sen ska dagen avslutas med att ÄNTLIGEN se Hobbit 2!! Som jag längtat!!!!
 

Be careful making wishes in the dark. Can't be sure when they've hit their mark

Nu... NU får jag verkligen jubla och pusta ut! För nu har jag bannemig "jullov"!!! 
 
Två dagars seminarium är över, och min presentation gick faktiskt bra! Jag kände mig inte alls så nervös som jag i förväg trodde att jag skulle göra och fick jättefin feedback från examinatorn! Hon tyckte att jag skulle vara väldigt nöjd, så det tänker jag helt enkelt vara nu då! Nu ska jag bara gå på framläggning på torsdag i någon timme, och sitta imorgon och pyssla lite med Sanna, sen ser jag nog inte skolan igen förrän i januari när det drar ihop sig mot examen! Jäklar så skönt! Detta firades med texas-lunch tillsammans med frugan! Inte helt fel!
 
fick så lägligt mitt schema idag från kirurgen, och det är full rulle från och med den 13:e januari! Jäklar vilken omställning det kommer bli! Och så läskigt! Nu ska jag ju faktiskt vara sjuksköterska på riktigt när jag kommer ut, med alla ansvar det innebär. Det både skrämmer mig och gör mig riktigt stolt på samma gång! Det kommer nog att bli en spännande tid!
 
Nu ska jag bara hitta en fin klänning till examen/sittningen också! Jag som sällan handlar vardagskläder har ju dock ingen aning om vart man ska kolla efter detta. Någon som sitter på ett tips?? Vill känna mig lite extra fin tänkte jag!
 

The trouble in your heart is self imposed and hard to tame

Åh nu är äntligen alla stora moment i skolan avklarade och man kan koppla av!
 
Igår gick vi upp med våran c-uppsats, och det var jätteroligt att få höra vad opponenterna hade för tankar och funderingar kring den! Tyckte att de var riktigt snälla, så det värmde lite i hjärtat! Nu är det verkligen bara omvårdnadsseminariumet i nästa vecka kvar, sen är det bara att invänta examensdagen! 
 
Måste slänga in lite bilder, om än att det är sent påkommet, ifrån helgen som var. Hade ju en mysig dag i Nyköping tillsammans med delar av familjen. 
Lördagskvällen bjöd sedan på spelkväll med grabbarna hemma hos Micke. Eller... Det blev väl inte så mycket spelande för mig och Gustav. Vi låg nämligen i soffan och bläddrade bland husannonser och lyckades senare hitta en sida med enbart prutt-humor som vi skrattade såpass att vi grinade åt! Mogna gänget - jag vet ;)
 
 
I stort har veckan annars bestått utav plugg och gymbesök! Det var visst mer att göra än vad jag hade väntat mig haha! Så kan det gå när man är tidsoptimist! Dock har jag så gott det går försökt sträcktitta på en av mina favoritserier, som jag upptäckte att jag av någon lustig anledning lyckats missa hela två säsonger av! Nu är man återigen så jäkla fast, och helt besluten om att jG minsann ska bli duktig på specialeffekts-smink! 
 
 
Idag är jag faktiskt ledig, vilket är så jäkla skönt! Startade dagen på sjukhuset, och fick faktiskt gå därifrån på mycket bättre humör än när jag gick dit! Äntligen ska jag efter ett år sluta käka mina starka hormontabletter! Och han kunde vid undersökningen inte hitta något som såg suspekt ut, som jag varot så rädd för, så nu kan jag nog sluta vara så nojjig! 
 
Efter sjukhusbesöket traskade jag bort till Ektorp och mötte upp Emelie och Olivia, och spenderade resten av förmiddagen hos dem. Mysigt! Hon har förändrats så mycket varje gång jag kommer dit, ungen! :D 
 
 

Fredagskväll

Idag är jag ovanligt pigg trots att jag varit igång hela dagen! 

Efter tatueraren har jag plitat på mitt seminarium om brännskador. Först tillsammans med fina Sanna i skolan, sedan på hemmaplan. Stängde ner min lilla rosa söta dator vid nio, och känner mig riktigt nöjd med vad jag åstadkommit! Halva min presentation är klar och jag har samlat på mig vad som nog egentligen är alldeles för mycket fakta för 30 minuters presentation. Men brännskador är såååå intressant, så jag har faktiskt svårt att avgränsa mig! 

Efter det har jag haft myskväll med mina tre små hårbollar! Mange jobbade kväll, så jag bestämde mig för att bara vara efter mitt pluggryck - superskönt! Nu ligger jag och kissarna i sängen och ska slockna, men jag är alldeles för pigg! Får ligga och glo på dendär Bunnyfilmen på tv och hoppas att jag slocknar! 

Imorgon är det nämligen Nyköping och julmarknad som gäller, och det ser jag verkligen fram emot! 

It's all your mind, all your mind

Äntligen är helgen här!
 
Det kommer dock att bli en väldigt lugnt sådan för min del då jag är nytatuerad och därmed inte kommer att träna något. Känns nästan konstigt att jag inte ska till gymmet när jag har så mycket tid till övers ;) För den nyfikne så har jag äntligen gjort färdigt min tatuering på armen! Det fick bli lite längre väntan mellan sittningarna än jag hade hoppats, då jag inte kan traska runt nytatuerad bland alla bakterier som flyger och far på praktiken. Nu när jag var färdig hade jag dock sett till att boka in min tid på direkten! Måste slänga in ett gott ord för min tatuerare som är fantastisk! Alex på Phatboys tattoo ska ni absolut vända er till om ni ska smycka kroppen! Han både ritade upp min tatuering och gjorde den grymt snygg! Tackar för det! :D
 
Glömde (kanske lite medvetet ifall det skulle gå åt skogen) nämna att jag igår hade min praktiska slutexamination. Var fruktansvärt nervös innan då det blev en väldigt rörig situation kring examinationen. Man ska nämligen vårda en patient under tre timmar som man aldrig träffat förut, och då jag varit på boende hade jag träffat de flesta där varpå jag fick åka till ett annat boende och träffa en annan som bodde där. Jag hittade inte i lokalerna, visste inte alls vad de hade för rutiner och kände ingen i personalen - riktigt bökig sits! Var alldeles tom i huvudet av nervositeten under examinationens gång, men verkar ha rett ut det snyggt ändå för de gav mig full pott i bedömningen! Gud så kul! Nu har jag bara omvårdnadsseminariumet kvar som ska presteras på egen hand, så nu bör jag kunna tagga ner! Sen ska ju jag och Sanna köra opponentskap/respondentskap, men då har jag ju henne vid min sida så det blir bara trevligt! :)
 
 

Out in the cold I lost my way

Nu är sista dagen på praktiken gjord och jag kan nu lägga ännu ett moment bakom mig och räkna det som avklarat! Och det med bravur - jag fick nämligen full pott på hela slutbedömningen och världens hyllning av min handledare! Oj så varm i själen man blir av sådant! Det ska jag ta och suga i mig och komma ut i arbetslivet full med självförtroende! 
 
Förhoppningsvis ska man nog kunna bli lite människa nu igen också, när man väl insett att man faktiskt inte har mycket kvar att stressa upp sig över! För åh vad stresad jag varit på sistone! Det känns knappt som om jag hinner med mig själv i veckorna! Dagarna har bara rusat förbi och allt jag hunnit med har varit att "jobba" äta, träna och sova! Sen ska man hinna få in lite plugg och tentastress däremellan. Inte konstigt man känner sig alldeles förstörd i kroppen till slut. Och i psyket! Åh så trött jag är i själen! Kan inte säga annat än att det ska bli så himla skönt att få ha lite ledigt nu efter c-uppsatsveckan och omvårdnadsseminariumet. Jag har ju inga rester att ta igen, så de sista veckorna i skolan kommer att bli i princip ledig tid för mig. VAD JAG SKA NJUTA!!! Kan äntligen fira jul och nyår med släkt och vänner utan att ha en stor tenta hägrandes direkt efteråt so mman egentligen borde plugga till! Obeskrivligt!
 
Med andra ord har alltså helgerna på sistone varit mer än välkomna. Denna lite mer än de tidigare, då jag hade så mycket mysigt inplanerat med mina fina vänner. Och över förväntan blev det! I fredags var det middag på restaurang följt av bio som gällde med en hel drös av mina favoritmänniskor! fick ätnligen äta rådjur igen, som jag tjatat om sedan första gången jag smakade det för två år sedan, och filmen (catching fire) var skitbra. OCH för att inte glömma: jag varken somnade eller var tvungen att ta kisspaus under filmens gång - underbar kväll alltså! Tack kroppen för att du lät mig njuta fullt ut denna gång ♥
 
Fint folk ♥
 
Lördagen innehöll pepparkaksbak hemma hos Emelie med henne och Natta. Det har väl blivit lite av en tradition nu kan man ju säga - andra året i rad vi gör detta! Lite julmusik, pepparkakssnoppar och många gapskratt! Underbart! Fick även passa på att klappa på söta bebis-Olivia när vi var där också - två flugor på smällen! Efter det blev det efterstängningsträning för vår del, vilket måste ha varit jäkligt kul då vi stannade kvar där större delen utav kvällen! 
 
Sedan dess har det varit full fart dagarna i ända! Däckbyte, husvisning, presentationsskrivande, praktik och tjuvfirande av våran förlovningsdag - ingen vila, ingen ro ;) 
 
 
 

RSS 2.0