I wish it would fade. But it will just sell me out

Här sitter jag och tycker att det känns som om halva dagen har gått, fast klockan inte hunnit bli mer än elva! 
 
Var tvungen att gå upp tidigt imorse då jag hade tid på sjukhuset, och det tog emot rejält efter att min och Emelies andra filmmyskväll på raken hållt mig vaken sent. Men det fick det vara värt minsann, för det har verkligen gett mig två fina dagsavslut på veckostarten nu när frugan jobbar natt. Det är så skönt att ha sin bästa vän bara två hus bort! 
 
Kände som sagt var inte för att kliva ur sängen alls när klockan ringde, och då jag även hörde att det regnade ute blev jag inte direkt mer sugen på att ge mig ut på en halvtimmes promenad till sjukhuset. Som tur var så avtog regnet, men då min tidsuppfattning inte är den bästa så fick jag gå i en rasande fart för att hinna i tid och var då istället helt fuktig av svett när jag kom fram! 
 
Själva läkarbesöket var på kvinnokliniken, och jag som är ganska van vid gynundersökningar vid dethär laget tyckte faktiskt att det var riktigt pinsamt. Läkaren jag fick var en ung ST-läkare, säkert inte mycket äldre än jag själv, och var såklart karl på det också. Det blev lite pinsamt, om man säger så... Jag hade väntat mig någon gammal gubbe eller en kvinna, så jag fick dunderchocken när jag klev in. Nåväl, jag överlevde och fick ett nytt recept på mina tabletter som jag vägrar släppa i total panik över att min hy ska balla ur igen. Snäll doktor med andra ord! 
 
Tog mig in till stan, denna gång med buss då jag återigen börjar få skoskav utav mina vinterstövlar. Värdelösa skor! Någon gång måste de ju bli inpromenerade! Tänkte handla en spray till håret som Jejje tipsade mig om, men upptäckte väl där att jag glömt bankkortet hemma på databordet när jag beställde kosttillskott igår. Typiskt! För att återställa mitt humör passade jag på att använda mig av de mynt jag fyllt fickan med till att köpa nybakt bröd på Lindahls. På vägen hem fick jag dock snilleblixten att lägga mackan mellan låren när jag satt på spårvagnen bara för att jag inte orkade hålla i den, så den var ju såklart totalmosad när jag öppnade påsen då jag mitt smartskaft satte mig med benen i kors! Ibland blir jag så stolt över mig själv! Jaja, den smakade ju som den skulle i alla fall! 
 
Nu SKA jag minsann komma igång och plugga lite! Jag har skjutit upp det i en veckas tid nu då jag inte riktigt känt mig redo för skolstart, men jag vill ju verkligen bita i dehär två sista terminerna jag har kvar, så det är bara att kämpa på och komma över sin lättja! När frugan vaknar sen ska jag minsann vara huslig och rulla köttbullar som vi ska äta som uppladdningsmat innan gymmet! Det ska bli intressant och se hur de smakar ;)
 
 

In the silence of my heart there is a distant call. It beckons me to stand apart

Då var man tillbaka i skolbänken idag igen, vilket faktiskt inte alls blev så farligt som jag trodde! 
 
Var uppe i tid för en gångs skull på morgonen, och hann därmed också i tid till skolan utan att behöva stressa ihjäl mig. Jag har ju faktiskt varit lat och köpt mig ett busskort denhär månaden när det är sånt tråkväder. Dels för att kunna ta mig till skolan hyfsat snabbt och välbehållen, och dels för att inte vara beroende av Magnus för att kunna ta mig ut till gymmet när jag ska instruera. Det känns lite lustigt, men jag förstår hur snabbt man kan bli bekväm med att åka överallt! Så fort vädret är lite mildare siktar jag dock på att återgå till mina promenadvanor - det mår jag bäst utav!
 
Åter till min dag så hade vi en riktigt trevligt stund i min nya basgrupp som start. Vi känner inte varandra så väl sedan innan, och fick idag en liten stund över till att bara sitta och prata strunt. Det tror jag är behövligt när man ska jobba tillsammans :)! En sömnpillersföreläsning om hörselproblem senare så gick jag och Sanna och handlade varsin sallad och satt sedan uppe hos henne i en timme och käkade samt umgicks! Supermysigt avbrott på dagen som gav lite ny energi! Sista föreläsningen var dock psykologi, som jag ju tycker är skitintressant! Älskar att gräva i folks huvuden och analysera beteende ;) 
 
Resterande delen har faktiskt spenderats på stan tillsammans med världens härligaste Jejje! Jag har faktiskt bestämt mig för att inhandla lite annat än träningskläder nu, så att jag faktiskt kan se ut som folk även när jag inte är på gymmet. Dagens uppgift var därför att hitta ett par jeans. Som tur var så tipsade Jejje om rea på BikBok, där jag då hittade 2 par som fick följa med hem! Skapligt nöjd med det kapet! Nu kan jag känna mig fin 2 dagar i rad minsann! Har även skickat efter lite kläder från H&M som bör dyka upp i veckan, så nu ska det nog bli ordning på damen snart! 
Ja, det kan vara så att jag gillar grå jeans!
 
Nä, nu blir det till att käka lite tacosrester, sen ska jag kila över på filmkväll hos Emelie! 

I'm free to breathe again

Idag har jag haft en väldigt lugn dag hittills, och därmed alldeles för mycket tid över till att spåna. För min del brukar det inte vara alltför bra, då jag ofta kan må dåligt utav att tänka och fundera för mycket - men idag har det faktiskt lett till något bra!
 
Jag har suttit och bläddrat i mitt bloggarkiv och läst gamla inlägg, från både bra och dåliga tider, och funderat över både nuet och då. Där jag är idag kan jag inte förstå hur jag kunde vara så osäker i mig själv för bara 2-3 år sedan. Hur jag tog åt mig utav precis allt som alla sa till mig och om mig. Idag har jag kommit till det stadiet där jag känner att jag har hittat mig själv och den personen jag vill vara. Jag orkar inte längre lägga energi på att tänka att någon annan kanske skulle gilla mig bättre om jag var på något annat sätt, utan jag finner mig i att man fungerar bättre med vissa människor än med andra. Någon gång måste man ju landa i sig själv och se vad man själv vill få ut utav sina bekantskaper också, inte bara vad de förväntar sig att få ut utav en själv. Det är ju ändå man själv som i slutändan ska leva med sitt beteende och trivas med den man är och de man har runtomkring sig, resten får ju faktiskt ansvara för sig och sitt.
 
Med detta menar jag inte att jag tycker mig ha lagt på något dålig attityd gentemot folk. Jag älskar fortfarande att göra andra glada, och går gärna utom mig för att lyckas med detta. MEN inte på bekostnad av mitt eget mående. Duger man inte som man är, så är det inte i mina ögon någon menig med att försöka vara någon annan i någons ögon, det håller aldrig i längden ändå.  
 
Jag har fått ta många elaka kommentarer gällande min träning, och det är ju inte jätteaccepterat som tjej att träna såsom jag gör. Det är tur att jag är i det stadiet jag är nu, då jag enbart går efter vad jag tycker är snyggt och vad jag mår bra utav själv - annars hade nog de kommentarerna kunnat få mig att må väldigt dåligt. Bita ifrån när de kommer, det tänker jag dock absolut fortsätta att göra av ren princip - för jag tycker inte att det på något sätt är okej att påpeka till någon annan hur de ska se ut och inte, och absolut inte att sitta och skriva till någon att denne är ful. Det är lågstadienivå, och har man inte växt ifrån den uppfattningen om att snyggast är bäst så kanske det är bäst att vara tyst tills man har något bättre att säga. Livet handlar, i alla fall inte för min del, om att vara snygg i någon annans ögon - vad vinner man på det, mer än bekräftelse? Jag vill må bra i min kropp och med de människor jag omger mig med samt uppfylla mina drömmar. Det är allt som är värt något i mina ögon...
 

I have played the part. I have all but lost my soul. And I have sacrificed for what it’s worth, I just don’t know

Oj, nu tror jag minsann att det är en väldigt ovanlig känsla som sprider sig i kroppen på mig! Jag tror nämligen att jag för första gången på mycket länge har drabbats utav lite söndagsångest! 
 
Förra veckan blev väldigt intensiv, och gårdagens ledighet var alldeles underbart härlig. Vill ju så gärna ha mer utav den sorten just nu. Fredagen bjöd inte på mycket ledig tid alls, då jag var i motala hela dagen och promotade Celsius. Det är ju klart att man ställer upp när de hör av sig, så givmilda som de är mot mig! Det är ju faktiskt kul att komma ut och få göra reklam för dem, så jag klagar faktiskt inte alls för mycket på att jag inte hann göra annat under dagen. Kom hem kl 22 på kvällen, och då var det hopp i sängen direkt som gällde.
 
Gårdagen bjöd däremot på annat roligt! Spenderade större delen utav dagen med mina äldsta vänner (Sofie, Sara och Emelie), men hann även med en middagsdejt på Butlers med frugan :) Det har verkligen varit vårat favoritställe så länge jag kan minnas, men igår blev vi lite besvikna på både mat och service - så nästa gång blir det till att besöka något annat. Det var i alla fall skönt att hinna få en stund tillsammans med honom, då han jobbar 12-timmarsdagar hela helgen och är så trött när han kommer hem på kvällarna. Ikväll hoppas jag dock på att han orkar med lite tacosmys efter vårat gymbesök ;)
 
 
Själv har jag inte gjort mycket här på morgonkvisten. Har varit lite sänkt utav min ångestmedicin, så jag har spenderat senaste timmen med att försöka pigga upp mig med kaffe. För det har jag minsann fått lära mig att dricka. I somras jobbade jag ju med dementa, och där fikades det två gånger om dagen. Till varje nytt fikatillfälle hade de glömt bort att jag inte dricker kaffe, varpå det fick bli många långa förklaringar om varför ;) Istället så började jag tvinga i mig lite smått, och nu har jag väl vant mig vid smaken och tycker att det är ett helt okej sätt att pigga upp sig lite med. Guld värt på föreläsningarna i skolan, men min känsliga mage gillar det dock inte alltför mycket. Får riktigt ont stundtals. Tycker fortfarande att det är ganska äckligt dock, så det är bara riktigt mörkrostat kaffe som gäller för min del - det smakar ändå bäst! Kan inte heller ha mjölk eller socker i, för det känns bara som att man försöker gömma äckelsmaken haha! Omständiga människa!
 
Nu ska jag ta och traska över och studsa på mina bakfulla vänner, som ligger och sover hos Emelie! 
 

Ole Henriksen

Ojojoj, nu kommer min plånbok gråta blod i en månad framöver. Jag fick nämligen för mig att det var dags att unna sig själv något extra, och då jag fått sluta med Exuviance på grund av att jag börjat med laser och därmed inte kan använda AHA-syror längre så fick det nu bli lite nytt. 
 
Jag är jättenoga med att bara använda riktigt bra produkter till min hy (gärna från hudvårdssalonger) och till mitt hår, och dehär kan man nog säga är i toppklass! På väg hem till mig as we speak! :')
 
 

Look down from your tower on high, and take in the night

 
Här har ni en som är riktigt slut efter skolstarten!
 
Tre dagar har jag nu varit igång, och jag är helt jäla slut om kvällarna! Det är helt fantastiskt hur fort man vänjer sig vid att slappa! Igår hade vi en lång dag, och sista föreläsningen hade jag det riktigt kämpigt med att hålla ögonen öppna! Trots att detta var dagens viktigaste för min del! Till råga på allt hade jag satt mig längst fram, mitt framför näsan på föreläsaren, så det hade ju varit riktigt illa om jag faktiskt hade råkat slockna där framme! Som tur var blev det bara några snabba nickar som jag innerligt hoppas att hon missade ;)
 
Kvällen igår gick alltså åt till att slappa och ta igen sig, medans Magnus bror var här och tog hand om disken och köket. Vi har ju hyrt in honom en gång i veckan nu så att vi får fint i köket. Vi tyckte det var en fin liten deal - han behöver pengar och vi behöver slippa diska och skura kök. Win-win het enkelt ;)
 
Ikväll är jag och frugan mästerkockar! Vi har faktiskt beställt hem kött som vi fick levererat till dörren idag, så på menyn är det ugnsstekt kalventrecôte med bearnaisesås, vitlöksbröd och hemmagjord pomme. Det låter väl inte helt fel va? :D Vi hann ju aldrig fira varken förlovningsdag eller årsdag ordentligt, så vi tar väl igen lite nu kan man säga! ;) Har till och med köpt en kötttermometer dagen till ära, så att det ska bli så perfekt som det bara kan bli. Det måste jag väl få säga, att kött - det är nog det enda jag känner mig duktig på att laga ;)
 
Efter detta blir det mästerkockarna på tv4play. En riktig matkväll med andra ord ;)

Soon....

Är det något jag älskar med mig själv så är det min förmåga att faktiskt ta tag i och förändra de sakerna som får mig att må sämre än jag borde! Ser ingen ide i att gå och gnälla över någonting man faktiskt kan påverka! 

Snart kommer jag att känna mig som folk igen!
 
 

To truly see well, you must have faith

Då var skolan återigen igång med full fart, och det är inte direkt någon mjukstartsvecka vi får! 
 
Redan idag var dagen fylld utav föreläsningar, och morgondagen sträcker sig ända till klockan fem. Usch, jag som inte klarar av att hålla fokus uppe så länge. Speciellt inte när det är sånt jag tycker är lite småtråkigt. Vi ska ju nämligen dra igång med våran C-uppsats nu under våren och mycket av det som ligger på schemat nu är information inför denna. Nödvändigt men ganska tråkigt! Jag gillar ju inte rapportskrivning, så jag bävar faktiskt inför att göra detta monsterjobb! Menmen, ska man bli en superduperforskarsjuksköterska så får man bita ihop och köra på så att man får sin kandidatexamen - precis vad jag och min partner Sanna tänker göra! Ämnet vi har valt att forska i ligger mig väldigt nära, så det ska nog gå att hitta glöden när vi kommit igång! 
 
I övrigt känns det som att jag kommer att ha lätt för resterande innehåll i denna termin, då jag varit i kontakt med mycket av det vi ska läsa om innan. Vi läser om komplexa sjukdomstillstånd och den äldre människan, varpå både demens och stroke kommer in i bilden. Jag har försökt att vara påläst både då jag jobbade på demensavdelningen i somras och när jag hade praktik på stroken, så jag tror jag har en mycket bra grund lagd där! :) Det vore skönt att känna sig lite trygg i sin kunskap när tentan närmar sig och slippa få den sedvanliga paniken som brukar infinna sisådär en två veckor innan. Men vem försöker jag ens lura, jag är ju frtfarande jag - hon som stressar upp sig över minsta lilla. Det blir nog panik vilket som ;)
 
Över till något roligare så har jag och syster precis gjort klart våra bokningar, så i år firar jag min födelsedag på varmare breddgrader! :D Jag har aldrig åkt på någon riktig solresa, så dethär ska bli spännande! Och det är första gången jag kommer att besöka utlandet med Magnus, äntligen kommer vi iväg! Jag är ju egentligen ingen resemänniska alls, jag tycker bara det känns onödigt dyrt och omständigt i vanliga fall - men nu tyckte jag att det var dags att vidga mina vyer lite! Vet att jag säkert kommer må dåligt innan då jag är så otroligt flygrädd, men jag hoppas det är värt det när vi väl är där! :D
 
Här ska jag plaska! :D Dock nära stranden, haha! Tänker inte bli hajäten på köpet ;) Har dock lovat både syskon och frugan att jag ska ta dykarcertifikat där nere, så jag antar att jag får stålsätta mig även när det kommer till vattenrädslan! 
 

Crawl to the life you shouldn't know

Idag är det andra bullar härhemma!
 
Jag hade faktiskt ställt klockan på nio, trots att vi gick och la oss vid 2 inatt, för att vända tillbaka på dygnet lite och ha lite lättare att komma upp imorgon då skolan drar igång igen! Detta hör dock inte riktigt till saken egentligen, då det inte alls spelade någon roll att jag satt klockan - när jag ju glömt att sätta på den! Klockan 11 masade jag mig istället upp, förvånad över att vara så pigg, och blev då ganska snart varse om mitt misstag när jag sneglade på uret!
 
Direkt då jag ätit frukost började jag att flänga runt! Kroppen var full av energi, och det enda som återstod av sjukan var en tjock näsa, hes hals och några periodvisa hostattacker som rev i bröstet! Så fort jag diskat lite och fått upp frugan ur sängen drog jag igång projekt ommöblering härhemma! Jag hade nämligen fått lysande ideér under min soffliggartid, då jag tvingades att tänka till lite gällande vardagsrummet, där katterna har börjat slita loss tapet på sina håll (skitdjur!). Datarummet, som tidigare var lite övermöblerat, blev en byrå fattigare till vardagsrummets fördel och det blev till att röra om lite bland de kvarvarande prylarna! Både frugan och jag blev väldans nöjda, och även de små terroristerna tyckte att det var superspännande med lite ny ordning på saker och ting! Man glömmer faktiskt hur kul det är att göra lite "nytt" hemma!
 
Mange fick sällskap utav katterna när han övade på puttar förut ;) 
 
Efter detta åkte vi ut till Ingelsta och letade efter ett laptopfodral till mig. Det blev ett jäkla farande, då jag självklart ska ha det precis så som jag tänkt mig i huvudet, trots att jag inte ens vet om det jag har tänkt ut finns på riktigt. Det slutade i alla fall med att jag senare idag beställde hem ett specialutformat från internet ;) Fy så bortskämd! Allt ska jag visst ha på mitt vis! ;) Åter till Ingelstabesöket så lyckades Mange lura i mig att äta lunch på deras foddcourt, vilket var ganska trevligt då jag inte varit ute bland folk på många dagar! Det var även den första hela måltiden jag fått i mig på hela veckan, så det är jag mycket nöjd med! :D
 
När jag kom hem efter detta dog väl min överskottsenergi av lite, och jag har spenderat kvällen med diverse slöhäng! Sitter just nu med färg i håret, som jag helt hade glömt att jag kanske skulle hinna slänga i ikväll om jag vill se ut som människa till skolstarten. I och med att jag är jätteblond så får jag ju en nedrans utväxt som gör att jag ser halvt skallig ut när den breder ut sig, men nu ska ju det vara åtgärdat. Provar faktiskt lite ny färg:
 
 
Det blev en nyans ljusare än vad jag vanligtvis använder. Många kanske inte vet det, men jag färgar faktiskt aldrig mitt hår svart, även om det kanske ser så ut. Har nog inte slängt i en svart färg sedan jag gick från ljust, och det bara för att inte få dendär fula gröna tonen som man lätt får när man går från ljust till brunt. Mitt hår blir dock alltid mycket mörkare än färgen jag köper, så jag har ju dock med det i beräkning när jag väljer och vrakar. 
 
 
 
 

Vilket svin ;)

Idag har jag varit i stort sett feberfri hela dagen, vilket har varit så otroligt skönt! Äntligen börjar man se slutet på detta!
 
Mange har mått bra och varit iväg under dagen för att få se något annat än insidan på våran lägenhet. Kraken har ju knappt varit utanför dörren sedan i söndags, om man bortser från våran lilla promenad på 10 minuter som vi tog i torsdag (som visade sig vara ett riktigt dumt påhitt då jag direkt blev superdålig efteråt) och en snabbis till replokalen igår. Nu är han dock tillbaka och soffhänger med mig, vilket innebär ännu en kväll med narutomaraton! Nu har man ju lyckats fastna ordentligt igen efter att ha fyllt sina dagar med tvtittande, så det lär väl fortsätta i denna stil under kommande kvällar också ;)
 
Övriga familjen har också legat sjuka sedan vårat nyköpingsbesök, så vi verkar alla ha blivit smittade på samma gång! Mamma, som är lungsjuk och därmed blir ännu mer påverkad av att bli sjuk än oss andra, var tvungen att besöka sjukhuset och fick då efter provtagning konstaterat att det är svininfluensa det rör sig om. Inte konstigt att det varit en pers, för såhär sjuk var det längesedan jag var och det var väl inte det roligaste att åka på då man är ganska bortskämd med att vara frisk av sig nuförtiden!
 
Idag har jag somsagt varit piggare, men trots detta stannat hemma för att inte klanta till det och bli dålig igen! Är fortfarande fruktansvärt snorig, hostig och tjock i halsen, så jag håller mig inne både för min egen och andras skull! Har i alla fall precis kommit ut ur dendär otroligt efterlängtade efter-sjuka-skrubbningen, och börjar känna mig som lite människa igen efter att ha fått tvätta av sig och raka kroppen, som nästan hunnit bli vildvuxen under mitt sängliggande ;) Ville ge mig på att städa upp och fixa härhemma idag, då det hunnit bli ganska stökigt då vi båda varit inaktiva under veckan, men frugan övertalade mig till att vänta tills imorgon och spara på krafterna ytterligare en dag!
 
Nu ska ni nog slippa sjukhushistorier ett tag framöver, det hoppas nog både jag och ni ;)
 

Blä

Jag ska aldrig någonsin retas när någon annan mår dåligt igen, sanna mina ord! Synden straffar sig själv, och det kommer minsann och biter en i rumpan till slut!
 
Denna gången gick det väldans fort dock. För bara tre dagar sedan skojade jag lite om att Mango var så ynklig när han var sjuk, och under det senaste dygnet har jag minsann fått betala tillbaka. Natten har rent utsagt varit helvetisk, och kortfattat kan vi säga att jag legat fullt påklädd pga feberfrossa, med spyhinken bredvid sängen och ett huvud som hållt på att sprängas! Inte roligt alls, om jag ska vara ärlig!
 
Mange, som är frikare nu, har varit en ängel och pysslat om sin lila sjukling! För en gångs skull lsipper jag vara själv hemma när jag mår dåligt, och det är så himla skönt! Jag har blivit så van vid att behöva styra med allt själv trots att jag är hängig, men nu blir jag till och med tillsagd att gå och lägga mig igen för att edan bli ordentligt ompysslad! Underbara karl!
 
Nu har jag faktiskt brutit mot mina principer och tagit alvedon (vill ju annars att kroppen ska få bearbeta viruset själv och inte sänka febern, som faktiskt fyller en viktig funktion), då jag hade sån huvudvärk så jag inte stod ut, och jag måste väl erkänna att det är ganska skönt att få en stunds avbrott från frossan.
 
Antar att denna dag kommer att se ut som gårdagen - Narutomaraton i soffan! Kvällen ska dock spenderas framför gladiatorerna! :D

I was never the right one to dare to dream

Usch och fy vad det börjar bli ledsamt att må dåligt! Ändå har jag bara varit rikigt sjuk sedan mitten på dagen igår, och frugan som är inne på sin tredje sjukdag måste snart spy på tillvaron.
 
Vi har legat ihopkorvade under både täcken och filtar i divanen på soffan och tittat på Vampire diaries hela dagen. Jag har redan sett så långt det släppts, men frugan halkade efter när det blev lite tråkigt för en stund och jag tyckte att det var dags för honom att ta ikapp nu när det kommer nytt avsnitt i dagarna ;)
 
Vi har inte orkat lyfta rumporna från soffan mer än för talettbesök under dagens gång, och har därmed för första gången någonsin beställt hemkörning på mat! Tycker väl i vanliga fall att det är ett ganska slött påhitt att inte ens orka gå utanför dörren för att hämta färdiglagad mat, men när man är sjuk har nöden ingen lag! ;) Hade dock ingen aptit så efter några tuggor hamnade både min och Manges mat i kylen! Antar att det blir Mange som äter upp den sen, då jag är alldeles för pipplig för att äta värmd mat. Ja, för så illa är det faktiskt. Jag har jättesvårt att ta med matlådor till jobb/skola då jag tycker att det smakar pecka att värma på. Vissa maträtter går an, men annars brukar det få bli kall mat eller leva lyxliv och äta på restaurang! Bortskämda damen vet ni! ;)
 
 
Har faktiskt orkat med en liten kraftansträngning nu på kvällskvisten. Vi diskuterade länge och noga om hur vi skulle kunna få hem lite frukost och småplock från affären som ligger så fruktansvärt långt bort (hela två hus bort faktiskt!) och till slut bestämde jag mig för att jag var i et piggaste stadiet och offrade mig därmed ;) Vilket hjältedåd, haha!
 
Nog babblat om massor utav onödigt nonsens, nu ska jag återgå till att vila ögonen på tv:n.

Sjukstuga!

Då var även jag nere för räkning, viket väl egentligen inte alls kom som någon överraskning då jag umgåtts och kramats med frugan trots att han varit dålig.
 
Denna eftermiddag har med andra ord spenderats hostandes och snörvlandes i soffan, med animalplanet varvat med barnfilm rullandes på tv:n. Väldigt mysigt egentligen att ha en ursäkt till att bara ligga här och kramas med min karl, om man bortser från sina kroppsliga våndor. Ett tag får det gå an, men sen vill jag bannemig bli frisk och komma igång med vardagen!
 
Har ju min första bokade instruktion på torsdag kväll, och är livrädd för att jag ska behöva skjuta fram den för att jag är sjuk. Det vore så himla tråkigt! Men, timing har aldrig varit min starka sida (eller, att tima just fel har jag alltid lyckats ganska bra med) och det lär väl inte undvika från den regeln denna gången heller! ;)

A bitter place and a broken dream

Idag får jag vara syster Linda även på hemmaplan!
 
Ja alltså, inte syster som i släkt, utan syster som i sjuksyrra ;) Kände att jag kanske skulle förtydliga detta, för annars kan nämligen följande inlägg få en liten snuskig vinkling då det är Magnus jag agerar syrra åt! ;) 
 
Han har nämligen gått och blivit supersjuk under natten, och är och har under hela dagen varit totaldäckad med en ordentlig släng influensa. Så här har jag tassat runt och pysslat och donat så han ska må bra, mitt stackars hjärta! För ni vet ju hur det är, när karlar har åkt på virus så är de döende, så jag måste vårda honom nu här i livets slutskede ;)
 
Nä, nu ska jag sluta retas. Det är ju faktiskt synd om honom. Jag vet ju själv hur jobbigt det är att vara sjuk. Själv blir jag alltid sjuk när han åker iväg, det slår aldrig fel! Min kropp protesterar kanske lite när jag tvingas vara ifrån honom, vem vet! :P När han var i fjällen fick jag stans urinvägsinfektion samma kväll som han åkte och låg och grät som ett barn hela natten lång så att mamma nästan skickade en ambulans åt mig (jag är född med reflux på ena njuren vilket gör att mina urinvägsinfektioner kommer ofta och då gärna kryper uppåt i kroppen). När han åkte till Thailand blev jag även då sjuk samma dag som han åkte. Trodde bara att jag var hängig efter att ha grinat, men hade över 39 graders feber redan samma eftermiddag. Det slutar i alla fall alltid med att stackars mamma får komma hit och pyssla om sin stackars lilla sjuka dotter, för DÅ är det ju så himla synd om mig minsann! 
 
Alltså har jag räknat ut att jag inte kommer att bli smittad av Magnus denna gång, eftersom han faktiskt inte ska åka iväg någonstans! Tror jag på det tillräckligt mycket så kanske det inträffar ;)

Nyköpingsbesök

För min och Manges del blev det en spontanresa till Nyköping denna helg!
 
Vi fick nys om att storasyster och hennes karl skulle ha födelsedagskalas för honom på lördagen, och ringde därför på fredagen och bjöd in oss själva! ;) Det blev alltså till att packa väskan snabbt på lördagsförmiddagen och brumma iväg mot min kära hemstad. Glad som en solstråle såklart, eftersom jag alltid blir lycklig ända in i själen av att få komma och träffa familjen!
 
Innan kalasandet hann vi med att titta på min duktige lille Nick när han tränade fotboll. Kom på mig själv med att sakna att spela något fruktansvärt! Det är väl typiskt att man alltid vill ha det man inte kan få. Jag hann ju bli lite trött på det hela innan jag tvingades sluta, och vet med mig att jag säkert inte skulle tycka att det var lika roligt som förr om jag faktiskt kunde spela nu, men ändå blir man alldeles ledsen när man inser att det inte går längre på grund av magen. Nåväl, jag får i alla fall vara en ruggigt stolt supporter-syster när han struttar omkring på planen. Det får duga gott åt mig! ;)
 
På kvällen bjöds vi på riktigt god mat, som alltid när mästerkock-Josse är i farten ;) Efter det kom det fler gäster och det bjöds på drinkar i alla färger och smaker. Jag tror jag satt med tre glas i varierande färger som Mange försökte tvinga i mig ;) Senare var tanken att vi skulle bege oss ut och testa kroglivet i Nypan, men både Mange, jag och Josse var alldeles för sega för att orka åka iväg, så medans resterande delar av gänget åkte in till stan och festade så stannade vi hemma och tittade på skräckfilm istället :D Ett mycket bra slut på kvällen må jag säga!
 
Idag har vi sovit som grisar, hängt hos mormor tillsammans med vad som kändes som halva släkten, hinkat kaffe för att försöka bota huvudvärken och till sist besökt pappa och co och brottats med Nick. Nu ligger både jag och Mange utslagna här hemma i soffan och ska ladda upp med popcorn för att ha en myskväll framför tv:n med Greys Anatomy och film!

Lazy days

Här har ledighetslättjan slagit till ordentligt vill jag lova!
 
Har ju mitt lilla jullov nu och i 1,5 vecka framöver, och jag har redan lyckats ställa in mig på sånadär riktigt lata ledighetsvanor! Jag och Mange sitter uppe halva nätterna och glor på tv i soffan, och så sover vi länge på dagarna. Ja, detta är väl i och för sig en definitionsfråga. Länge för mig är när jag, som idag, vaknade klockan tio. Länge för Magnus är väl när han, som igår, vaknade halv två på dagen ;) Idag ska jag dock försöka lura upp honom "tidigt" så att vi kommer iväg innan 12 och jag kan byta en av mina jobbartröjor som råkade vara lite stor i storleken. Hur nu det kan gå till, jag är ju så stor ;)
 
Nä, här går dagarna verkligen inte i något supertempo, och inte får man mycket vettigt uträttat heller. Har besökt gymmet varje dag nu på sistone bara för att ha något roligt att göra (annars är jag ganska strikt med 1-2 dagars vila per vecka). Men dethär var ju precis vad jag behövde! Jag är så o-stressad som man kan vara, och det kan jag ju knappt komma ihåg när jag var sist! Riktigt skönt och välbehövligt! Nu är jag mer än redo att bita tag i nästa termin och de utmaningar som följer med den! :D
 
För övrigt tänkte jag passa på att tipsa er träningssugna om att det från och med nästa vecka går att boka individuella instruktioner med mig via Friskis hemsida (ligger i passbokningen där ni bokar era jympapass). Passa på att norpa en tid så ska vi se till att peppa igång dig ordentligt och ge dig ett bra upplägg! :D Vill man inte boka en hel timme kommer jag finnas tillgänglig i gymmet under Torsdagar mellan 19-20! Då är det bara att komma fram och nypa mig för tips och råd :)
 
Nu vet nu det! :D Och nu ska jag in och hoppa på Mango! ;)

You looked like the sun. I was the only one who could stare until you were done shining on me

Idag har jag en såndärn riktig höjdardag! 
 
Jag hade ett riktigt bra läkarbesök under morgonen, där jag fick ny medicin som jag är bombsäker på kommer att få mig att må mycket bättre! Gjorde även en liten hjärtcheck med bland annat EKG, då jag haft domningar i min vänsterarm vid ansträngning de sista månaderna, men det såg bra ut! Efter detta kom jag hem, åt en mysig tacorests-frukost tillsammans med Mango. Vi är ju lediga hela denna vecka både han och jag, så nu jäklar ska här myspysas dagarna i ända! :D
 
Fick utöver detta reda på att jag klarade terminstentan, vilket gjorde mig jätteglad! :D Kände ju på mig att det hade gått bra, men man blir ändå supernervös medans man går och väntar på resultatet! Nu kan jag lägga ännu en termin bakom mig och blicka framåt! Om 2 veckor börjar vi termin 5, och efter det är det bara sommarlov och termins 6 kvar, sen är jag färdig! Kan ju hoppas på att även de flyter på så bra som föregående, så att jag kan stoltsera för mig själv med att ha klarat hela utbildningen utan att behöva skriva en enda omtenta! Men man ska inte hoppas på för mycket, då kommer det och biter en i arslet ;)
 
Även träningen kändes fantastiskt bra idag, men det kan ju ni som är intresserade läsa mer utav HÄR ;) 
 
 

Proud of myself

Idag har jag haft en riktigt känsloladdad och händelserik dag, som till största delen har utspelat sig ute på Ingelstagymmet fär jag idag licensierades till Individuell tränare!
 
Jag hade jättesvårt att sova inatt på grund av nervositeten, och hela förmiddagen gick åt till att läsa som en tok för att vara säker på att jag i alla fall inte hade missat något på det teoretiska planet. Sen vet man ju aldrig vem man får framför sig och vad de har för mål och önskemål, men med en bred kunskapsbank gör man det mycket ättare för sig!
 
Licensieringen gick till så att jag fick en riktig kund som jag skulle lägga upp ett träningsschema till och instruera genom ett pass på ca 1 timme. Under tiden smög en ifrån riksföreningen runt i krokarna och lyssnade/kikade på vad vi gjorde, och skrev anteckningar. Jag var supernervös till en början, men började känna mig tryggare ju längre in i passet vi kom. Efter att jag vinkat av min kund fick jag sätta mig ner med licensieraren och han gick igenom passet och mitt instruerande bit för bit. Det var som tur var mycket beröm och några värdefulla tips som han delade med mig, och jag gick sedan därifrån med mitt intyg och en bukett blommor i handen - stolt som tusan!
 
Det kanske låter lite lustigt, men jag är så otroligt jäkla lycklig över dendär illa pappersbiten! Den utgör slutet på en otroligt tuff höst där jag gått utom mig själv för att hinna med allt jag vill göra, och stundtals baa vija släppa allt och lägga mig någonstans och grina. Aldrig för ar jag haft en så fullbokad och stressig tillvaro, men jag har också haft så otroligt kul under tiden och är så himla stolt över mig själv som gick ur allt med huvudet i behåll! Nu står jag här, färdigutbildad och sugen på att ta mig an nya utmaningar till våren!
 
Dethär kommer att bli så jäkla roligt!
 
Kvällen har spenderats i lugnet härhemma, och nu är jag så trött så ögonen faller i kors på mig. Samtidigt är jag lite för pirrig i kroppen för att kunna somna. Har legat och skickat fis-skämt till min syster och Mange på SMS och asgarvat så högt för mig själv att jag till och med dreglat - så jag tror nog att det är dags att sova för fröken Björkström. Trötthumorn verkar vara på topp nämligen ;)
 

Midnight

Jaha, då var vi här igen. Dags att lägga sig i sängen och försöka somna utan frugan vid min sida. Inatt har jag dock fått stränga order om att inte sno hans täcke och kuddar ;) När han kom hem imorse hade jag nämligen INTE vaknat till speciellt mycket och hade då snott allt vad kuddar och täcken hette. Som grädde på moset hade Lester placerat sig strategiskt vid min rumpa och blockerade därmed Mange från att ta sig in under täckena! Måste ha varit härligt att komma hem och längta efter att få lägga sig, och då istället mötas utav det ;)
 
Har faktiskt haft en riktigt seg ensamkväll ikväll, och saknade såklart Mange utav bara den! Dock hann vi ha två riktigt mysiga timmar tillsammans, med god mat och skojjigheter, innan han for iväg till jobbet. Tanken var att jag skulle underhålla mig med sällskap utav min syster + hennes lille byracka, men de fastnade i matkoma hemma i soffan så det blev inte av!
 
Nä, nu är det dags för mig att försöka sova! Imorgon är en stor dag! :)

Doll eyes

Samtidigt som jag innan helgen beställde nya träningsbyxor från Bubbleroom passade jag på att dryga ut beställningen med något extra, när jag ändå var igång ;)
 
Det fick på impuls bli en mascara från NYX, ett märke som börjar växa mer och mer här i Sverige! Hade inte hört mycket om mascaran innan, men nu i efterhand tycker jag mig läsa både här och var att den ska vara fantastiskt bra! Nu väntar jag med spänning på att den ska trilla ner i brevlådan så att jag får testa! :D
 

In your sundrenched world it couldn't be worse

Klockan är redan halv ett i skrivandets stund, och här har inte dagen hunnit komma långt!
 
Jag vaknade innan tio, men hade liksom ingen anledning till att gå ur sängen då jag inte riktigt visste vad jag skulle ta mig för att göra. Inget träningssällskap, jobbande kamrater och en karl som ska sova in till klockan tre. Det blev helt enkelt så att jag låg kvar i sängen en bra stund, för att sedan förflytta mig till soffan och titta på tv/äta frukost samt hänga med mina små mysgrabbar! 
 
 
Jag skulle ju kunna städa härhemma och plugga inför min licensiering, men det låter inte alltför lockande i en (för tillfället) ganska lat flickas öron! Det blir nog till att fortsätta jaga träningssällskap, för jag vill bannemig komma iväg - och idag har jag ingen som helst lust att träna själv! 

Sleepless

Nu har sista gladiatorerna-hängs-gästen (Natta) begett sig hemåt, och jag har bäddat ner mig i dubbla täcken + mysfilt i sängen tillsammans med pärlan för att försöka somna!
 
Jag hatar verkligen dessa helger då Mange jobbar långa nätter! Jag får ca 1,5 timmars vaken tid tillsammans med honom, och sedan ser man inte skymten utav min älskling. Jag hinner sakna honom så otroligt mycket och känna mig så ensam under kvällarn - speciellt när man ska sova! Det är nog värst av allt! Brukar ha ordentligt svårt att somna utan honom vid min sida, och idag är nog inget undantag. Får nog ta och slänga på en film på tjocktvn härinne och se om den kan söva mig lite. Ett ordentligt godnattsamtal med frugan får det allt bli också, det skule jag aldrig klara mig utan! OCH så tänker jag i vanlig ordning somna på hans sida utav sängen, det är lite av min rutin när han är borta ;)
 
Någodn mysigare känsla än när han kommer och kryper ner hos en, kramar en hårt och berättar hur han saknat en under natten - det får man då bannemig leta noga efter! Jag vaknar alltid till när han kommer hem, och blir alldeles pirrglad i hela kroppen. Då får jag äntligen somna i hans famn igen - precis som det ska vara! :D Nu är det bara ca 5 ½ timme kvar tills detta inträffar, så jag behöver ju inte vänta alltför länge!
 
Tur för min del att Natta bestämde sig för att stanna kvar efter gladiatorerna och prata skit, äta popcorn och slötitta på Magic mike. Det gjorde nämligen kvällen supertrevlig! Nä, nu ska jag väl försöka slå ihop ögonen så jag orkar ta mig upp och träna ganska skapligt ändå imorgon! Det är cardiodag för min del, så jag vill vara på hugget! ;)
 

Friday night

Då var det dgs att varva ner efter en dag som gått i ett, och inte innehållit mycket stillasittande.
 
Har varit iväg till gymmet på förmiddagen tillsammans med frugan o co, och sedán svängt runt på stan med Sofie. Kom hem, diskade och plockade i vårat fina kök (som vi nu är väldigt inställda på att hålla rent!) och håller nu på att koka potatis till planksteken jag sa bjuda frugan på så fort han kommer hem från repet :)
 
Han jobbar ju tråkigt nog 12-timmarsnätter hela helgen, så för att slippa sitta ensam ikväll har ja bjudit in till gladiatorerna-häng här! Tills dess ska det fixas grönsaker och dipp också, så vi har något gott att njuta av när vi dreglar över alla snygga muskelkroppar som pryder tv-rutan! :D

... och hallen

Måste bara visa detta också ;) 
 
Hallen före: 
KOLLA golvet! Så himla äckligt! Och tapeterna ska vi inte tala om. De var vidrigt fula och smutsiga.
Fick inte med lilla hallen på varken före- eller efterbilderna, men det är ju samma visa där.
Och så efter då: 
 
Här hade vi ju å andra sidan inga möbler i hallen, och det ligger lite varningslappar för fogarna som inte torkat ännu på golvet. Så fort jag fått hit våran nya hallmöbel och fått upp tavlorna ska ni få se hur det ser ut i slutändan!
 
Vardagsrummet har jag ju lagt upp tidigare HÄR, om ni vill se det :) Datarummet bör jag nog städa innan jag tar efterbilder på hehe! Det är katternas tillhåll, och de är ganska duktiga på att stöka till!
 

Before & after: the kitchen

Nu får jag väl ta och avslöja vad det var vi pysslade med under gårdagen! 
 
Det var den sista biten i pusslet, och nu tycker jag nog att vårat kök snart känns dugligt sånär som på ett byte utav handtagen på luckor och skåp (vi tänker oss kromade). Det var alltså golvet som fräschades upp lite, och jag själv tycker att det gjorde ordentlig skillnad! :D
 
Vid inflytt såg köket ut på detta hemska vis:
Nu tog jag ingen närbild på luckorna tyvärr, men de var så jäkla äckliga! De var alldeles nötta och gul färg kikade fram bakom det vita. 
 
Nu har vi bytt ut nästintill ALLT (förutom kyl/frys) och målat om köket, varpå det ser ut på detta vis:
 
Vi är supernöjda! :D Vad tycker ni, ser ni någon skillnad? ;)

Pärlan ♥

Här sitter jag och är alldeles stolt i hela kroppen! Jag sitter nämligen och skriver mitt första inlägg från pärlan - min nya, finafina rosa dator!! :D Åh, att man kan bli så kär i en teknikpryl! 
 
Hon är superfin och supertunn och väger nästan ingenting, vilket gör henne perfekt för sitt syfte - att kunna ta med henne överallt! Jag har länge velat köpa en dator som jag kan ha med mig till skolan/ut och fotografera, men i vanlig ordning inte tagit mig råd att köpa en då jag hellre lagt pengarna på annat för stunden. 
 
Nu har jag ju bara suttit med datorn en stund, men jag måste säga att jag hittills är helt nerkärad i Windows 8! Fasiken vad snyggt det är! Lite svårt att förstå sig på än så länge, men det ska jag nog kunna klura ut vartefter ;)
 
Här är hon - min sköna! Jäkla instagramfilter var jag tydligen tvungen att lägga på, men hon är så fint ljusrosa :D
Och här sitter lyckliga jag! Iklädd min mysiga rosa morgonrock! 

Why do we end up imitating all the ones that we once were hating?

Här är det livat idag minsann! Det bankas och hamras för fullt just nu, men vad vi pysslar med tänker jag inte berätta förrän jag kan visa resultatet ;)
 
Min söta rosa dator har i alla fall dykt upp, och jag är helt förälskad! Dock har jag faktiskt lagt band på mig själv och inte startat igång den ännu, då jag vet att jag kommer fastna och jag faktiskt har storesyster och hemmes karl här över dagen varpå jag inte vill vara alltför osocial. Istället norpade jag Manges dator en stund för att göra ärenden ;) Mycket bättre!

Scary movies

Då jag varit ovanligt inaktiv på bloggen under de senaste månaderna, relaterat till olust och tidsbrist, så har jag ju faktiskt missat att dela med mig utav det senaste jag kommit över i skräckväg som kan vara värt för er andra skräckfantaster att se! 
 
Först ut var nog det föregångna årets skräckis: Sinister. Nu ska ni inte välja fel film, för det finns nämligen två stycken som delar samma namn, och den andra kan jag inte svara för då jag inte har sett den. Rätt version ska vara från 2012 och för att vara säker på att det är rätt så ser ni redan när filmen börjar en familj som hänger och dinglar i snaror från ett träd! 
 
Tycker verkligen att de har fått till storyn i denna filmen och den är faktiskt riktigt obehaglig stundtals. Som ni kanske misstänker så har jag ärvt min förkärlek för dena genre någonstans ifrån: även min pappa är en riktig skräckis-junkie, som inte tycker sig ha blivit skrämd på många år. När han sett detta singlade det dock in ett sms på min telefon om att denna film var ett måste och att han blivit rädd för första gången på länge!
 
Näst ut är en film vi såg igårkväll: The possession. Denna film har ett annorlunda upplägg, och kan nog tyckas vara lite hoppig i vissas ögon, men jag gillade den starkt. Även denna väldigt obehaglig stundtals, och den biter tag i en redan från början! Jag älskar ju alla dessa exorsism-filmer, och tycker det är riktigt obehagligt när det handlar om barn, så denna föll mig i smaken!
 
För er som gillar lite annorlunda storys har jag en film som står ut från mängden: The cabin in the woods. Första gången jag såg den var kvaliteten lite taskig och jag satt och flipprade med telefonen vid sidan om samt pratade med mitt sällskap, så jag tyckte den var ganska medioker. Andra gången tittade jag dock ordentligt och kom fram till att det faktiskt var en jäkligt kul idé de gjort film på. Många skräckfilmer tenderar ju till att ha ungefär samma story som de andra av sin sort, men denna gick lite utanför ramarna!
 
 
Hoppas ni finner någon utav dem värda att se!
 
Har ni någon favoritrulle från det gångna året? :)

I will kill what hurts with something pure

Dethär med att tillåta sig själv att vara lite bekväm för en stund - det har jag upptäckt är livsfarligt ;)
 
Man fastnar ju alldeles för lätt i det! Sedan jag fick min onepiece i julklapp har den åkt på VARJE gång jag klivit innanför dörren, och det är inte en överdrift! Igår kom jag på mig själv, och tog på mig lite finare kläder under eftermiddagens gång och sa frågade då även frugan om det inte var skönt att se mig i lite snyggare outfit för en gångs skull. Till svar fick jag att han tyckte jag var fin i min onepiece... Han måste vara blind. Dedär sparkdräkterna måste ju vara världens fulaste plagg?! INGEN är väl snygg i en såndär innomhusoverall MEN de är ju så jäkla sköna och mysvarma! Tur för min lata sida att min karl har drabbats utav dålig syn ;) Då kan jag ju fortsätta vara lite bekväm när lusten faller på :D
 
På tal om bekväm så har även nördarna i Magnus och mig fått oss klistrade framför tv:n de sista dagarna. Vi var nämligen på Elgiganten under förra veckan och införskaffade en HD-box och ett Boxerabonnemang. Livsfarligt! Nu har vi ju nämligen 50 kanaler att sitta och välja mellan (innan har vi haft 1,2,3,4 & 6:an under ett års tid) och discovery channel och Animal planet går varmt härhemma i nuläget. Vi sitter som förtrollade båda två - vi som nästan aldrig tittar på tv. Igår låg vi framför tv:n hela dagen och tittade på Animal planet, och sa "aaaaw" i kör som två småflickor såfort det dök upp djurbebisar på skärmen. Idag får det minsann bli att hålla fingrarna borta från tv-kontrollen, annars kommer vi nog att bli smått beroende ;)
 
 

First day of 2013

Första dagen på nya året har hittills spenderats i soffan tillsammans med min groteskt bakfulla karl, iklädd min sköna onepiece och nerburrad i mysfilten jag fick utav svärisarna i julklapp! Inte illa pinkat faktiskt!
 
Nu börjar jag dock bli rastlös, varpå jag försöker få med mig någon hurig själv ut på en promenad. Eller ännu bättre - till gymmet ;) Hittills har inte mina ansträngningar gett resultat. Det verkar som om alla är ovanligt trötta idag utav någon anledning? ;) Själv är jag pigg som en lärka! :D
 
Vi firade ju som nämnt in det nya året ute vid sörsjön, tillsammans med ett härligt gäng. Det blev en supergod trerättersmiddag, femkamp och bastubad! Mange, Jejje och Hampus var galna nog att bada isvak, och herrarna spenderade sedan större delen utav natten i bastun. Förstår inte hur de klarade av att sitta därinne så länge, själv hade man smält bort. Egentligen skulle vi ha sovit kvar därute, men då jag inte mådde jättebra efter maten och även Jejje hade hemlängtan så bestämde vi och våra herrar oss för att åka hem. Jag tror klockan var närmre halv fem på morgonen när vi klev innanför dörren här! 
 
Nu får vi visst finbesök utav de två! Kanske dags att klä på sig något lite finare än min blåa onepiece ;)
 

RSS 2.0