Making some monsters!

Idag är det halloweenfirande för många, och trots att jag valt att inte fira i år (då jag inte riktigt varit ute i god tid och planerat) så har jag fått utlopp för min målarglädje ändå! 3 sminkningar hade jag inbokade, och jag har stått i 4 timmar och målat döingar! Skitskoj! I år blev det ännu lite roligare då vi även har en airbrush hemma som gjorde det hela ännu snyggare!
 
Lite sminkpill! Nettan ska vara Buzz Lightyear, men med en läskig twist. Jag tyckte då att det kunde vara en bra ide att Woody hade skjutit honom/henne i pannan ;)
 
 
Hon ville ha det ganska enkelt, så ett skotthål och lite blod fick det bli! :)
 
Jocke ville vara död och hade köpt vita linser, därefter fick jag fria händer - då kan det gå på detta vis ;) Här är sårbasen färdig och airbrushad. Ljuset suger ju och lurar ögat lite och ögonsminket är inte utsuddat, men en bit på vägen!
 
 
Två färdiga grabbar! Var lite sparsam med blod i år för att inte gömma 2 timmars målararbete. Coffe ville vara the Crow, och var såååå orolig för att jag inte skulle måla rätt. Ja, vi får hoppas att han blev nöjd i alla fall!
 
 

Hands in the air, but I'll save the middle finger for you

Känner att det kan vara dags för en liten uppdatering här! Har ju tydligen bestämt mig för att leka miss upptagen igen, och har därför knappt haft min dator igång på sistone! 
 
Har haft fullt upp med både nytta och nöje på sistone. Bland annat har jag hunnit klämma in en riktigt rolig tjejkväll tillsammans med Sanna och Victoria, där vi firade att vi faktiskt kommer att vara arbetskamrater från och med januari. Har äntligen bestämt mig, och det blir alltså att arbeta på kirurgen efter examen. Fick hem papprena idag, så nu är det bara att skriva på så är det spikat! Riktigt spännande!
 
Okej, alltså.. Jag är faktiskt inte SÅ liten som damerna ville få det att se ut! Victoria ställde sig på tå den fulingen när vi skulle ta kort. Och så är hon ganska lång också.. Sådetså ;)
 


 
Har även haft (numera standard på söndagskvällar) skräckfilmskväll hemma hos Jejje, där jag lyckades välja en film som jag var den enda som klarade av att titta på i sin helhet! De andra satt halvt gömda bakom varsin kudde och smågrät lite! Antar att jag är härdad helt enkelt! 
 
Utöver det roliga så har jag faktiskt tagit mig i kragen och börjat plugga inför våran stora sluttenta som är om exakt tre veckor! Det är såklart med ganska mycket ångest man sätter sig ner och läser, då det är ganska mycket kunskap som ska uppfräshas på väldigt kort tid. Vi tenteras ju på allt vi gjort från termin 1-6, varpå det är en hel del korvstoppning av kunskap som måste hinna ta plats innan det är dags att skriva. Sen får man ju självklart lita på att man lärt sig det man ska under tiden man pluggat, men det är trots det läskigt och man vill inte göra annat än att läsa just nu!
 

Plockade fram min "lilla" kartong med alla anteckningar/kompendier/tentor från tidigare terminer!
Tur att man har fint sällskap när man kämpar!
 
Har även gått halvtid på praktiken nu, och är fortfarande lika uttråkad. Detdär med äldrevården är inte riktigt min femma har jag i alla fall fått konstatera! En lärdom rikare! Nästa vecka kommer jag bara spendera en dag där, då vi på måndagen har palliativ paneldebatt, tisdag-onsdag kommer jag befinna mig på IVA/operation och torsdag blir det akutsimulering tillsammans med läkarstudenter! Fullt upp alltså! Som vanligt ;)
 
 

'zup?

Han är tuff, dendär Lester ;)
 

Wierdo!!

Idag startade min dag ledsamt!
 
Iväg till praktiken tog jag mig i alla fall till slut, och idag började saker och ting ljusna lite! Har numera en hel avdelning med 18 boende som jag ansvarar för, varpå det hela med ens blev lite mer spännande. Blev till och med skraj till en början att jag fått ta mig vatten över huvudet, men jag redde ut dagen och kunde till och med gå hem tidigare! 
 
Gällande jobbläget så är jag lite i ett paniktillstånd just nu. Deadline för min del att välja avdelning är på onsdag, och än så länge vet jag bara vad jag får i lön på ena alternativet. Det gör det hela lite jobbigare då det självklart kommer att vara med och avgöra, och jag ändå vill få tid att tänka på det ordentligt med all fakta i handen. Får hoppas på att jag får mitt löneförslag imorgon, så att jag i alla fall har ett dygn på mig att spåna!
 


Godnatt!

Smart...

Har haft en mysig filmkväll med mina saknade tjejer, MEN filmvalet jag gjorde kanske inte var det bästa med tanke på att Mange jobbar natt! Vi såg the conjuring (jag sov mig igenom slutet sist) och nu ligger jag härhemma med en puls på 180 och ska försöka somna själv.....I thought of angels choking on their halos

Som tur var så fick jag ha en riktigt skön helg efter veckan som varit, och har därför laddat upp med ny både fysisk och psykisk energi!
 
Igår fick jag samtal från syster när jag traskade till gymmet! Blev då medbjuden på en dagstripp till mitt älskade Nyköping, vilket jag självklart tackade ja till då jag innan gått i panik över att jag verkligen inte hade en enda plan för helgen och Mange jobbar långnätter. Ett snabbt gymbesök senare var vi påväg - jag, Emma, Rasmus och en illaluktande och spattig hund som Emma var hundvakt åt (som även ställde sig och kissade på storasysters fikusträd)! 
 
Ungarna (och förhoppningsvis även deras föräldrar) blev överlyckliga över vårat besök, vilket såklart gjorde mig alldeles varm i själen. gud vad jag älskar dedär två kottarna!!! Jag som inte alls är en barnmänniska egentligen  är numera helt frälst i dessa två, och kommer ofta på mig själv med att sakna dem så in i norden... Det är lustigt vad lite familjeband kan göra! Bella har visst hittat på ett nytt smeknamn till mig med: fismoster.... Vart får de allt ifrån, de små liven? ;)
 
Hur man gör storasyster vansinnig: platta hennes dotters lockiga dockhår!
Bella tyckte dock det var jättemysigt att bli ompysslad och var riktigt nöjd med sin frilla! 
 
En tvkväll i min ensamhet satt faktiskt rätt fint efter det (kom ju trots allt hem runt nio), och idag har jag både hunnit träna ett riktigt långpass, skriva klart min ledarskapsuppgift och lagat så god mat till mig och frugan att jag ville kyssa mina egna fötter! Gud så duktig man får lov att vara ibland! 
 
 
Ja, jag fotar sällan min mat - men idag blev jag lite stolt! Första gången jag försöker mig på att göra wok, och så smakar det super! 
 
Nu ska jag vara duktig husfruga ett tag till och städa, sen avslutas dagen med skräckfilmsmys tillsammans med Jejje och Nettan :)
 

Insidious chapter 2

Nu får jag äntligen ta långhelg efter en vecka fylld med blandade känslor!

För det mesta har detta gällt oron kring min praktik, men jag har överlag haft ganska mycket otur på sistone. En olycka kommer sällan ensam, så är det!

Firade in långhelgen gjorde jag med ett biobesök tillsammans med frugan! Äntligen fick vi se Insidious chapter 2, och vi blev inte besvikna!! Älskar när skräckisar är lite mer genomtänkta, istället för att bara vara ett hopkok av skrämseleffekter! Rädd blev man dock - hela tiden! Tummen upp för denna uppföljare faktiskt! Både Mange och jag gissar dock på att det möjligtvis kan komma en trea också!

Nu ska jag slockna! Ser faktiskt fram emot lite sovmorgon imorgon, efter att ha gått dagtid under veckan! Man ät ju inte direkt van vid att gå upp såpass tidigt längre ;)

What good comes of something when I'm just the ghost of nothing?

Vilken jäkla måndag jag hade igår! 
 
Och nej, det är absolut inte på det bra sättet någonstans, för hela dagen var full med nederlag från morgon till kväll! Vart ska vi börja? Jo, då de skulle byta fönster i vår lägenhet packade vi ihop oss och katterna i bilen på morgonen. Sasuke och Lester fick vara lösa och arga Max fick sitta i den enda buren vi har. Sasuke låg som förstenad i baksätet och Lester, som älskar att åka bil, satt nöjt och tittade ut genom fönstrena som en liten hund. Allt väl så långt helt enkelt. När Mange sedan hade släppt av mig vid praktiken kom missöde nummer ett: Sasuke hade under bilfärden ut till svärföräldrarna skitit ner sig i baksätet. Väldigt bra med tanke på att vi får ny bil om en månad, och då ska lämna in den vi har till bilfirman.  
 
Min dag på praktiken blev inte alls bra, varpå jag satt i ett irriterat samtal med min kontaktlärare hela vägen ut till gymmet och som resultat av det var på riktigt ruttet humör. Träningspasset gick inget vidare och som om jag inte haft nog för dagen så råkade Mange backa in i en bil på parkeringen utanför mataffären, varpå bilen blev i ännu sämre skick än efter Sasukes bajsattack! Hur jäkla mycket otur får man ha?! Självklart repade vi ju även den andra killens bil, varpå vi även blir fattiga på köpet! Vi har ju helförsäkring, men får ju betala självrisk för båda bilarna!
 
Som grädde på moset så fick jag inte en blund under nattens gång. Dels för att jag hade ångest inför att gå till praktiken, dels för att jag har svårt att sova borta och dels för att katterna gapade natten lång då de var oroliga i den nya miljön. Trött och jäklig skulle jag alltså ta mig iväg och försöka se med positiva ögon på min placering... Det gick sådär. 
 
Hade i alla fall möte med både handledare och lärare från skolan idag, och sjuksköterskorna har varit väldigt tillmötesgående och snälla. Om man bortser från gårdagens lilla dispyt de hade med varandra gällande att ingen av dem ville ha/hade tid för en student - mitt framför näsan på mig... Men, men! Nu är det så at jag inte kommer att få byta plats, och har fått lite hjälp av dem att se det positiva i min placering, så det är bara att tuta och köra och vara jäkligt duktig resterande veckor! 
 

Welcome to the demolition derby that is my heart

Idag har jag varit på intervju nummer två denna vecka, och kan meddela att jag nog gav ett lite mer samlat intryck än i onsdags! 
 
Nu har jag två jobberbjudanden att stå och väga emellan, och jag är så kluven så jag inte vet vart jag ska göra av mig själv. Trodde faktiskt aldrig att man kunde få sådan ångest av att ha alternativ att välja på, men det känns så himla definitivt och viktigt, vilket leder till att jag får total panik över att göra rätt val. Lyxproblem är vad jag har, helt enkelt! Självklart är jag fruktansvärt glad att båda avdelningarna vill ha mig, inget snack om saken. Men ja, jag har riktigt svårt att bestämma mig! 
 
Det ena jobbet erbjuder en riktigt fin lön och arbetskamrater i form av mina favorittjejer från klassen, men dock bara ett vikariat till att börja med - vilket jag i och för sig tror kommer att leda till en vidare anställning senare då de behöver sköterskor på avdelningen. Den andra avdelningen erbjuder mig en fast tjänst på direkten och har enligt mig lite bättre schemaläggningsvillkor men jag vet ännu inte vad de kan ge mig i lön... Får veta vad de erbjuder mig i nästa vecka, och förhoppningsvis kanske det kommer hjälpa mig i mitt beslut. Ja, det är helt enkelt bara att gå på magkänslan! 
 
 

There's no time like the present

Nej, nu får det vara nog med missöden för min del känner jag!
 
Dagen började inte alltför trevligt idag. Vaknade återigen sådär onödigt tidigt, gick upp och skulle prrecis äta frukost framför tv:n när jag får se att byggarbetarna står med högtryckstvätten och spolar ner hela våran balkong - som fortfarande hushåll både möbler, trall och ett stycke elgrill! Jag blev såklart alldeles vansinnig, men kunde inte ta mig ut på balkongen då jag blev duschad så fort jag öppnade dörren. Jävla nötter, rentutsagt. Min frukost blev utbytt mot samtal med både hyresvärd och byggledare, samt ett jävla släpande med dyngsura saker in i datarummet och duschen! Förstår verkligen inte hur man tänker när man står och förstör någons saker så medvetet? Om de nu behövde komma åt balkongen kunde de ju bara knackat på och sagt att jag behövde flytta på sakerna istället, det kan ju inte vara alltför mycket begärt...
 
Nåväl, efter detta så artade sig dagen direkt mycket bättre! Jag fick till slut i mig frukost och kunde knalla iväg för att göra det jag frigjort förmiddagen till - hälsa på Emelie och hennes lilla Olivia! Har bara hunnit vara där en gång sedan den lille kom ut, och hon hade ju nästan hunnit gå och bli vuxen sedan sist! ;) I alla fall så var det riktigt kul att få träffa dem båda igen, och det verkar ha varit ömsesidigt - lillsnöret sprack nämligen upp i världens leende när Emelie la henne i min famn! Tror mitt hjärta smälte där för en sekund! Sen att Emelie berättade att det var första gången hon log sådär gjorde ju inte upplevelsen sämre direkt, tror nog det kröp fram en liten tår i ögonvrån där minsann! 
 
Lilla Olivia, som tyckte att man kunde bjussa på en tjuvkik ner i tröjan på tant Linda! ♥
 

Oh my....

Vilken förmiddag jag har haft!
 
Det hela började med att jag ganska snabbt efter att klockan ringt insåg att jag hade löpt stor risk att försova mig då mobilladdaren inte ens var instoppad i vägguttaget och min mobil nästan var helt tom på batteri. Det hade nog inte sett alltför bra ut, med tanke på att första aktiviteten för dagen var arbetsintervju på sjukhuset! Tog mig alltså i alla fall upp i tid, men därefter gick det ju inte lika bra. Glömde av mig helt gällande att jag inte hade någon cykel hemma - vilket slutade med att jag fick springa hela vägen från skarphagen till vrinnevisjukhuset bara för att inte komma sent. Genomsvett, röd som en tomat i ansiktet och flåsandes som en hund stormade jag in på avdelningen 2 minuter innan utsatt tid och mötte chefen i farten! Kände att det var lika bra att förklara läget och göra det hela till en komisk grej, då jag kände hur eftersvetten rann längs nacke och rygg på mig och jag ville undvika misstankar från deras sida om att jag led av hyperhidros eller något liknande! 
 
4 chefsfigurer var det som satt med i rummet under min första intervju till en sjukskötersketjänst - och jag höll på att smälla av utav nervositet! Nervösbabblandet var ett faktum och samtidigt som jag hörde mig själv slänga ur mig allt möjligt lustigt satt jag i mitt huvud och försökte övertala mig själv till att bara vara tyst i en sekund och tänka efter lite istället. När vi sedan gick på rundvandring på avdelningen hann jag landa i att det kanske inte gått så bra och att jag istället fick ha mer tur på fredagens intervju, men så fort vi klev in i chefens rum igen berättade de att de var jätteintresserade av mig och erbjöd mig en tjänst direkt! Vilken lycka! Nu har jag alltså två veckor på mig att bestämma vilket av mina jobbalternativ jag ska välja - vilket jag tycker är jättesvårt!!! Nåväl, det kommer säkert dyka upp någon faktor som avgör under tiden!
 
Efter intervjuupplevelsen var det inbokat plugg med Sanna i skolan. Idag skulle vi minsann bli färdiga med våra ledarskapsuppgifter - trodde vi ja! Lite (egentligen ganska mycket) skitsnack, bullätande och kaffedrickande senare hade vi båda lyckats med bedriften att få ihop sisådär en dataskriven sida vardera utav de 1250 ord vi ska knåpa ihop! Bra jobbat flickor! 
 
För övrigt gjorde Sanna en mycket fin upptäckt när jag satt i skolan! Damen började helt plötsligt fnittra, och frågade om jag gick på intervjun i de kläderna jag hade på mig. Efter ett bekräftande från mig påpekade hon att de nog nu visste att jag hade ny tröja på mig inför intervjun, och titt på fan - jag hade i min morgonstress glömt bort att riva loss dendär låga remsan H&M alltid sätter på sina tröjor (Ni vet: XS  XS  XS i hundra upprepningar). Inte ett dugg pinsamt! Nåväl, nu vet de väl i alla fall redan vad de ska förbereda i jobbarklädesväg när jag börjar ;)
 
Guldstjärna till mig för denna intervjuinsats, helt enkelt!
 
 
 

RSS 2.0