ELF-order

Slängde in en order hos ELF imorse! Jag älskar verkligen deras studio- och mineralsortiment! 
Några av produkterna ser ni nedan:

Mineral booster - kan vara det bästa löspudret jag haft! Man får jobba in det lite mer än ett vanligt löspuder, annars lägger det sig bara ovanpå, men det är väl värt den extra minuten!
 

Jobbsökande.....

 
Har varit i kontakt med tre kliniker som jag ska träffa för intervju, och två utav dem vill ha CV och personligt brev (Stroken känner ju redan mig sedan innan). Tänkte att jag lätt som en plätt kunde slänga ihop något sådant i helgen, men fick bita mig i tungan där då jag irekt blev påmind om hur svårt det är att få ihop något man inte skulle skämmas över att visa någon annan. Jag tycker nämligen att det låter så himla skrytigt när man ska sitta och prata så bra om sig själv! Det är väl dendär sedvanliga svenska medelmåtta-fasonen som dragit över mig, men jag känner ungefär som att de som läser kommer sitta och skratta åt mig för att jag pratar bra om mig själv. 
 
Nåväl, nu har jag i alla fall knåpat ihop något jag tror mig kunna vara någorlunda nöjd med och hittat en bild som jag inte ser alltför galen ut på. Det är inte så att jag är rädd för att jag ska bli jobblös, jobben jagar ju oss syrror och inte tvärtom, men jag vill ju gärna göra ett bra intryck på de ställen där jag väldigt gärna skulle vilja hamna! Är ju redan kallad på intervjuer, så jag får väl hoppas att jag kan göra ett bättre intryck på den personliga biten när jag får träffa dem!
 
 

Nattblogg

Denna fredag visade sig bli en riktigt härlig dag! 
 
Efter att ha spenderat förmiddagen på gymmet med fina tjejerna, pussat på Victorias vovvar och fräschat till mig blev det en shoppingrunda! För första gången på länge då jag hade siktet inställt på att handla så hittade jag som tur var massor av fint! Majoriteten blev kläder, men lite smink fick det allt plats med också ;)
 
hann sedan hem lagom till Idol. Tänk att jag har gått och blivit så fast! Trodde typ landet var tömt på riktiga talanger efter att ha hört tidigare års deltagare, men i år tycker jag att de skramlat fram ett fåtal som är riktigt duktiga! Synd bara att det är svenska folket som får avgöra, det brukar ju sällan sluta väl ;)
 
Nu har vi hunnit med ett avsnitt attack on titan, och jag har lyckats hålla mig vaken hela kvällen för ovanlighetens skull! Så nu är det en nöjd Linda som hoppar i säng och laddar batterierna inför morgonsagen, som bjuder på träningsmässa!
 
Godnatt
 If heaven’s grief brings hell’s rain, then I’d trade all my tomorrows for just one yesterday

Det är nog nästan oförskämt att känna sig såhär lugn mitt inne i sista terminen av skolan!
 
Medans många av mina klasskamrater sitter med sina C-uppsatser och river håret av sig av stress, sitter jag härhemma i morgonrock och knaprar knäckemacka samt laddar för morgonens gympass med tjejerna! Jag och Sanna hade nämligen möte med vår handledare igår för att gå igenom vårat förstautkast, och till min stora glädje behövde vi nästan inte ändra om någonting. Det var lite småmissar med språket här och där, tillägg till resultatdiskussionen och lite omkastningar av text i dokumenten - annars var hon nöjd! Kompletteringarna hann vi ordna under gårdagen, och så fort vi läst igenom den ska vi skicka in den färdiga versionen! Det känns helt sjukt! Vi har till och med redan fått ett datum för vårat respondentskap på den, så den 11 december går vi upp och försvarar vårt arbete. Spännande! 
 
Gällande praktiken har jag idag haft ett långt samtal med VFU-ansvarig på programmet, och jag kommer bli kvar på samma plats. Dock känns det bättre efter samtalet, så jag har inte samma panik längre. Något som är positivt med placeringen jag fått är att det innebär att jag får komma in på sjukhuset under några dagar och vara med på IVA/operation. Sånt tycker ju jag är hur spännande som helst, så jag skulle nog kunna leva bara på det under resterande veckor! 
 
I förrgår gjorde vi plugget till något mysigt i alla fall! Sanna plockade upp mig på förmiddagen och vi åkte ut till Victoria, där vi gick igenom de två övningsexemplaren vi hade av NKSE (nationella slutexaminationen). Som tur var så hade vi rätt svar på det mesta, så vi kunde med gott samvete lägga lite tid på att ta en härlig promenad i höstsolen, bli bjudna på lunch och sedan åka bort och hälsa på Olle (Victorias fina häst). En riktigt trevlig dag med andra ord! Jag blir ju som barn på nytt när jag fpr komma ut på landet bland djuren, så det var tur att Sanna och Victoria hade varandra - för miss djurnörd sprang runt som en yr höna och skulle klappa på ALLT såklart ;) 
 
Promenad! :)

Sigge fick bada lite! Det var faktiskt ganska varmt i vattnet dock. Det kan man inte tro med tanke på att det är frost om morgnarna nu.
Nyfikna kossor som kom i full fart!
Aa, de var lite fega, men jag lyckades minsann peta den svartvita på nosen - SKITNÖJD!
 

In poison places, we are anti-venom

Här är det i vanlig ordning full fart som gäller från morgon till kväll! Börjar nästan fundera på om det inte är så att fröken Björkström lider av en släng ADHD, så som jag far omkring och har svårt att sitta still. Tror nog mor min skulle vara ganska snabb med att bekräfta det påståendet om hon läste detta ;) 
 
I alla fall så har jag hunnit med massor utav roligheter den senaste veckan! För det första så blev jag och Sanna klara med vårat förstautkast på examensarbetet i förra veckan, vilket kändes som en stor sten som lyftes från axlarna! Jäklar så stolt jag är över vad vi två har åstadkommit tillsammans! Nu inväntar vi bara domen ifrån våran handledare med eventuella ändringar på vissa delar, sen kan vi lämna in den färdiga versionen! Det känns helt sjukt! I och med detta har vi nu två veckors fritid, som säkerligen kommer ägnas åt plugg inför slutexaminationen samt ledarskapsuppgiften vi fått. Vi ska ju trots allt bli arbetsledare när vi kommer ut, så det kan ju vara en fördel om man vet något om hur man fyller de skorna med! 
 
Såhär har varje dag sett ut under c-uppsatsskrivandet! Min söta rosa termos har gått varm vill jag lova! Tror inte vi hade överlevt utan kaffe - och icas jordgubbar!
Jättespännande ämne - men ett helvete ändå att ta sig igenom arbetet! Nu känns det dock så "lätt" i efterhand, men det är väl för att man förträngt allt det jobbiga!
 
I onsdags tog jag en sväng till nyköping och min kära syster med familj. Den resan bjöd på idolmys, plankstek och en tripp till stallet där jag fick utlopp för min återigen överdrivna hästlängtan! Josse har ju en underbart snäll "liten" kille på 4 år som foderhäst, som just nu är under inlärning. Det var såklart riktigt kul att få provrida, men jäklar så tungriden han var! ;) Jag var alldeles genomsvettig efter 10 minuter. Där har man skillnaden på att "åka" häst och att verkligen rida aktivt. På honom gick det inte att sitta som en passagerare, för då lunkade han omkring som en älg och gjorde lite som han kände för! Jaja, ni bryr er säkert inte alltför mycket om hur det var att rida honom - kul var det för min del i alla fall! :D
 
Kolla in dedär snälla bambi-ögonen! 
Åh, vad jag längtar efter häst nu! 
Denhär lilla filuren hittade vi på vägen hem från stallet! En söt liten räv! Han satt kvar där trots att vi stannade till med bilen! Nörd-Linda blev såklart överlycklig!
 
I fredags kom Sanna hit för pluggdejt, men det blev faktiskt inte mycket av den varan! Istället blev det mysigt tjejhäng som inkluderade lite soffhäng, myslunch och skitsnack! Efter att vi ätit fick Sanna städryck (kan absolut inte förstå varför när vi har det så rent hemma :P) och i princip sanerade våran lägenhet! Det var längesedan det var så fint som efter att hon gick hem! Underbara snälla vän! ♥ 
 
Max hjälpte till med plugget...
 
Städerskan ♥
 
I helgen har jag varit på ambulansen och gästat - återigen hur jäkla spännande som helst! De körde så jäkla dant med mig dock! Somnade direkt när jag kom hem i lördags och var precis lika trött när jag kom hem igår! Nävars, skämtosido, de var hur snälla som helst och jag fick vara precis så delaktig som jag kände att jag ville! Nu längtar jag såklart ännu mer efter att bli färdig, och är ännu mer övertygad om att det är där jag vill och bannemig SKA arbeta sen! Jag gillar allt med detdär stället! Stämningen, arbetsuppgifterna, arbetstiderna - det passar mig som handen i handsken! Mig kommer de se igen, det vill jag lova! ;)
 
Skickade en liten hälsning under helgen till systerdotter Bella, som är helt fascinerad av 112-på liv och död! Får hoppas på att hon går i samma fotspår som sin moster sen!
 
Idag har vi haft sista basgruppen någonsin i skolan, vilket känns hur konstigt som helst! Nu står bara praktik, KUA (klinisk undervisningsavdelning - alla yrkesgrupper är studenter). slutexamination och att gå upp med C-uppsatsen mellan mig och min legitimation. Dags att börja fundera på vart jag vill jobba innan jag söker till ambulansen med andra ord! På tal om skolan så är jag dock ruggigt förbannad på min praktikplacering. Hamnade nämligen på ålderdomshem under sista praktiken, och vi kan väl konstatera att det möjligtvis är så långt ifrån vad jag vill pyssla med som man kan komma. Riktigt tråkigt att behöva spendera sista praktikmöjligheten där! Har redan försökt med att få byta, men de är lite jobbiga med mig på skolan! Ska tjata lite till och se om det ger resultat, det är ju ändå det jag gör bäst liksom....

"If i fits, I sits"

Han är i en klass för sig, dendär Lester ;)
They say I got screws missing. Well hell, only when I'm missing you

Idag bestämde oss jag och Sanna för att ha en såkallad "egenstudiedag". I vanlig ordning betyder detta för min del att göra precis allt annat än att just ägna mig åt mina studier. Sova ut (även om det innebär att vakna halv nio), äta en lång frukost, förmiddagsträna och sedan pyssla hemma! Jag är jäklans nöjd trots att jag inte fått mycket produktivt gjort i plugg-väg, och dagen är ju faktiskt inte slut ännu ;)
 
Bland annat har jag kört bil! Har fått en riktigt spark i baken med bilkörandet nu i och med att jag snart är färdigutbildad (det är bara ca 3 MÅNADER kvar - var det inte 3 ÅR nyss?!) och vill kunna söka mig till ambulansen så fort det bara går! Blev upplockad av Sofie efter gymmet, och därifrån fick jag ta över chaufförsplatsen. Klarade av att köra bort till Maxi, och sedan till Skarphagen efter det - alltså både på motorled och genom stora rondeller. Gud så stolt man kan vara ;) Snart är det nog dags att skriva in sig på någon lämplig körskola också - alla tips på bra sådana mottages varmt! 
 
Utöver att ha kört bil har jag även varit duktig på hemmaplan. Jag har skurat både kattlådor och råttbur, dammsugit och sedan badat Aiko & Nariko. De små grisarna hade smutsat ner sig ordentligt, så det blev hopp i plurret för dem! Utmärkt sätt för dem att få röra på fläsket lite också - vilket de inte gör alltför ofta! 
 
 
Lite vattenbrottning
Dock var det roligare att leka apa, med mina fingrar som lianer ;)
 
Måste även visa den snygga vimmelbilden som jag hittade på mig och grabbarna ifrån helgen. Den tackar vi för, Pierre ;)
Tur att mitt hår är fint i alla fall. Det räddade ju bilden något... 
 
 
Nu ska jag faktiskt plugga en timme eller två, sen blir det till att göra min goda fullkorns&philadelphia-lasagne och titta på Idol 
 
 

Idol & Attack on titan

Har sedan jag skrev haft en riktig myskväll! Det hela började dock med att jag slocknadei soffan. Vaknade precis lagom tills det var dags att traska över till Alva för lite idolmys! 
 
Jag har inte tittat på idol på flera år, då jag tyckt det bara varit skit de plockat med, men i år är jag lite fast efter att ha tittat på slutaudition-avsnitten och hittat några riktiga guldkorn jag vill se mer av. Röstade faktiskt till och med idag! Den ni! Den lotten för på lille gullebebisen som är med, Erik. Så himla duktig för att vara så liten, sånt ska uppmuntras! :D 
 
Åter hemma igen, efter en mysig stund hos Alva, så blev det anime-häng tillsammansed frugan. Han hade en ny serie han så gärna ville visa mig, attack on titan (shingeki no kyojin). Den verkar skitbra, och Mange var så mån om att jag inte skulle missa en sekund av serien, så han satt och skakade på mig med jämna mellanrum för att jag inte skulle slockna och kommenterade allt som jag skulle kunna tänkas fastna för så att jag skulle hållas intresserad. 
 
 
Nu är det dock dags att slockna, vilket efter denna dag ska bli riktigt skönt!!!
 
 

I've got the scars from tomorrow and I wish you could see, that you’re the antidote to everything except for me

Idag är jag minsann inte på topp, det ska gudarna veta!

Efter en i stort sett sömnlös natt där jag hunnit ligga och stressa upp mig över både det ena och det andra "vaknade" jag med ångest i hela kroppen. Det kombinerat med tröttheten gjorde mig till en grinig liten gremlin som inte hade lust med att göra någonting! Trots detta släpade jag mig iväg till skolan, och gjorde förmiddagen smått olidlig för både mig och min C-uppsatskamrat då jag självklart dagen till ära stötte på datorstrul när jag väl lyckats åstadkomma något och kände mig lite mer nöjd. Efter att ha fått ha en mysig lunch med frugan och lite efter-lunchenhäng med klasskamraterna ljusnade dock humöret, även om det kroppsliga eländet hängde kvar. Känner mig faktiskt riktigt duktig som härdade ut hela dagen!

Eftermiddagen rullade på, och vi är inte alls långt ifrån att stå med ett färdigt förstautkast i handen. Gud vad stolt jag är över oss! Vi har jobbat på så himla bra, och det känns verkligen som om vi fått ihop något vi kan vara stolta och nöjda med. Jag tycker bara lite smått synd om de krakar som ska opponera på våran uppsats sen, då den i dagsläget nästan är 30 sidor lång och inte ens färdigskriven. Enjoy! ;) Förhoppningsvis blir vi klara med finliret på onsdag, och kan efter det ta oss lite välförtjänt tid till annat under de resterande 2 veckorna som egentligen är utsatta till C-uppsatsplugg!  

Hade väl egentligen velat ta mig iväg till gymmet nu såhär på eftermiddagen, men får nog helt enkelt inse att jag är alldeles för förstörd i kroppen för att kunna prestera något. Det är lika bra att vila, ta igen sig och komma tillbaka med nya tag - vad gäller det mesta - imorgon! 

All I want this year is for you to dedicate your last breath to me before you bury yourself alive

Denna helg har innehållit ett flertal lite ovanligare aktiviteter för min del!
 
I fredags var det kalas hemma hos Jocke, och jag drack för första gången på ganska länge alkohol - utan att få ångest för den sakens skull. Vi hade en riktigt rolig kväll, och något som förvånar mig lite extra är att vi alla hamnade på Puls! Där var det dock inte specieltt roligt, så vi blev inte långrandiga, men det sällskapet var det bästa varpå man delade många skratt under tiden vi var där ändå! 
 
 
Jag var inte alltför onykter, och hade ganska roligt åt folk på dansgolvet. Själv klarar jag inte av att stå och dansa seriöst, varpå jag fuldansar mig igenom kvällen alltsom oftast. När jag sedan ser tjejer som står och helt dyngseriöst jobbar på att se så sexiga ut som möjligen går när de dansar kan jag inte annat än roas åt det. För en med nyktare ögon ser det dölöjligt ut, i ärlighetens namn! Ibland är man lite extra glad över att nöja sig med att vara en pajas ;) 
 
Trots sen hemkomst på fredagsnatten blev det ingen sovmorgon igår! Jag vaknade straxt innan nio, och hann slöa en stund innan Sanna kom och hämtade upp mig och bilen styrde ut mot landet och Victorias hus! Vi har inte varit därute förut, så både Sanna och jag var alldeles gröna av avund över hur kvinnan bor! Jag vill också bo på landet, omringad med djur! 
 
ÅTer till gårdagen så fick vi följa med till stallet ett stenkast bort, och rida på hennes fantastiskt fina häst! Det var lite smånervöst då hon är så duktig (den har ni aldrig hört förr när jag sätter mig på hästryggen va?), men åh så roligt det var att rida lite större variant av häst! Nicco, som jag ägde förr, var ju en stor herre - och jag insåg inte förrän nu hur mycket man saknar det! Småhästar är mysiga de också, men det är något speciellt med en rejälare häst! Som ni kanske förstår är jag i efterhand alldeles eld och lågor, och kan knappt bärga mig tills jag är klar med skolan och kan satsa på att hitta en egen kuse! Ja, en grymt mysig förmiddag ute i solen hade vi i alla fall - helt klart värt sömnbristen flera gånger om!
Söta Olle, som ser lite skeptisk ut här ;)
Och så världens goaste vovve! Jag blev helt galet kär i denna lille krabat! Ska nog ta ett snack med frugan... ;)
 
Lördagskvällen bjöd på restaurangmiddag tillsamman med syster Josse, följt utav filmkväll hemma i soffan. Hade egentligen velat gå på bio, men är glad att vi struntade i det då jag var så trött att jag slocknade som ett ljus 10 minuter in i filmen. Det hade nog liknat vårat förra biobesök alltför mycket, då vi såg Elysium och jag sov mig igenom halva filmen! 
 
Idag är det lugna gatan härhemma! Låg till en början kvar i sängen en lång stund, och hade nog kunnat stanna där en bra stund om det inte var för att jag blev jättehungrig och var tvungen att gå upp för att råda bot på det. Efter det var tanken att jag skulle städa och plocka lite hemma när tiden finns, men efter att ha satt upp våra foton i sovrummet dalade energin och jag hamnade här... Som vanligt! Det är svårt att lära en gammal hund att sitta, helt enkelt! ;)
 
 

Akutdag!

Idag har vi haft en så fruktansvärt rolig dag i skolan!
 
Det var akutdag, vilket innebar att vi fick gå runt på olika stationer under dagens gång och träna på olika moment/akutsituationer. Riktigt lärorikt och supermotiverande! Det här är verkligen det jag vill inrikta mig på! Fick bland annat träna på att immobilisera, intubera samt sätta svalgtub & näskantarell - vilket var helt nya moment för min del. Fick även lite tips/råd gällande arbetssökande och vidareutbildning utav gästlärarna (från ambulansen/operation), så nu har jag min plan mer klar än någonsin. Åh vad peppad jag är på att bli färdig och komma ut och arbeta NU!!!

Timing!

BARA för att jag för några dagar sedan klagade på mobilappen på min bloggplattform, och tidigare idag skrev i träningsbloggen att jag vägrar skriva inlägg från mobilen, så kom det nu en uppdatering som gjorde den hur bra som helst!!! NU hoppas jag på att blogglusten spirar och att jag faktiskt skriver så mycket som jag egentligen vill! 

Pappa, 50!!! ♥

Dåså, "lite" bilder ifrån pappas 50-årskalas kommer här!


3 versioner Björkström (lillkusin, lillebror & systerson) och lillebrors bästa vän!
Fina Isac! 
Emma och Bella
Lill-svågern!
Födelsedagsgubben tillika grillmästaren ♥
Bellzor och Bobster! De är så söta tillsammans!
Lite mingel! Insåg nu att jag knappt tog kort på någon mer än syskon + karlar och barn! Var väl för feg för att springa runt och fota alla andra!
Fina!
 

Syster äldre & jag. Stackarn hade 40 graders feber när vi kom tillbaka till stan, så det är med all rätt hon var lite hängig under kalaset!
 
Jag och min lilla gullunge!
Min otroligt charmiga svåger!
 
Busungen!
 

Notera att gubben är brunare än oss alla, trots att han inte ens var med utomlands... Skitkorv!
Jag och 2 av mina 3 små favoritungar! ♥ Båda skulle självklart sitta och fika i mitt knä, så de fick ta ett varsitt ben så vi undvek ledsna miner ;) Tur att Isac hittade annan sittplats, annars hade jag väl fått ha en på axlarna!
 
Våran present till pappa - en låda med massor utav fina wiskeys! Han är en riktig fantast, och blev då av förklarliga skäl ganska lycklig över detta paket!
Jag tog med mig små-kidsen och byrackan i skrindan ner till stranden.
...där Nick hade fångat en manet!
Min otroligt snygga far och min vackra bonusmamma!
Finskjuts fick vi in till stan, då vi fick åka taxibuss med min mor! Blir så stolt av att se henne såhär! Tror inte utomstående kan förstå det, men från att ha varit där hon var för några år sedan till detta! Vilken bedrift! Och för min del: från att ha gått från att inte vilja ha någon form av kontakt till att bli varm i bröstet av stolthet - det är en mäktig känsla! ♥
 

Maybe I’ll burn a little brighter tonight

Nu sitter jag här igen och ska summera en helg som återigen flugit förbi för fort. Eller egentligen en vecka eller två, då jag faktiskt inte skrivit ett enda vettigt dugg sedan jag kom hem från Grekland.
 
Verkligheten slog till direkt, och det tillsammans med att jag mått riktigt kasst i kroppen och fått dras med både den ena och andra krämpan sedan vi återvände till Svensk mark har gjort att jag varken haft ork eller lust till mycket annat än att försöka hänga med i skolan iden mån jag kan, samt träna och jobba! 
 
Nu mot senare delen av veckan har energin sakta men säkert börjat återvända (förutom idag då jag av någon anledning är helt däckad), och jag har faktiskt fått ihop ett par riktigt fina dagar! Fredagen bjöd på en stund tjejhäng med Sanna och Victoria, träning, stan med syster + hennes karl och sedan en myseftermiddag med frugan som avslutades med ett biobesök. 
 
Igår bar det av till Nyköping, där vi firade att pappa fyllde 50. Vi höll till ute på campingen där de har sin husvagn, och det blev en riktigt trevlig tillställning. Vi "ungdomar" blev dock ganska tidiga in till Nyköping, där vi avslutade kvällen med film och käk hemma hos Josse & Danne, innan jag och frugan promenerade bort till pappas & Malles hus som vi fick låna till övernattning. Har en hel drös med bilder från festen som jag ska gå igenom, så det lär dyka upp en hel del här vartefter så att släkten kan ta del.
 
Söndagen har hittills varit riktigt seg för min del! trots att jag inte drack en droppe alkohol igår så känner jag mig i stort sett bakfull och har i princip haft lust att lägga mig och sova vid ett flertal tillfällen. Dock går powernaps emot mina principer i de flesta fall, så jag har tvingat mig själv att vara vaken fram till kvällen. Besökte pappa & co ute på campingen i förmiddags och hjälpte dem att städa, sen tog jag en promenad runt strömmen med Alva när vi kom tillbaka till Norrköping. Det är väl det enda aktiva jag fått till hittills!
 
Usch så rastlös jag blir av dagar som denna!

Miss carrot

Kände för att busa till det lite, så jag slängde i lite oranget i mina ljusa delar av håret! 
 
Det lär nog ta en omgång till innan jag är helnöjd - men jag trivs redan!
 

Skitgrejor!

tur att man har en sån bra plattform för sin blogg, som raderar all text i inlägget man precis lagt 20 min på att knåpa ihop! Nu orkar jag inte göra om det igen, det får bli imorgon!


RSS 2.0