kaos

Idag är det (nästan på dagen) två månader sedan jag satte mig framför datorn och skrev några rader här. Orsakerna är många, men till största del ligger det faktum att jag fart runt som en skållad råtta större delen av min vakna tid under månaderna som gått. Det har varit en krävande period både fysiskt och psykiskt, och jag har gått upp och ner i mitt mående ganska ordentligt. Någonstans där jag dock alltid känner mig glad ända in i själen är jobbet. Jag ÄLSKAR verkligen mitt jobb och mina nya underbara kollegor. Nu inväntar jag bara besked här i dagarna om huruvida mitt vikariat kommer att övergå till fast anställning, så det är nervösa tider just nu.
 
I övrigt har det hänt så himla mycket runtom mig, bland detta finns både roliga och mindre roliga saker:
 
  • Jag har tagit körkort. Det var nervöst som attans och jag trodde att jag skulle dö på kuppen och aldrig få bli en bilförare, men det gick till slut vägen! Idag brummar jag runt och gör stadens gator osäkra i min vita fara!

     
  • Jag har fått hem Izza, vilket var lättare sagt än gjort då det tog 5 timmars stretande i spöregnet för att få in den envisa damen i transporten. Hon skulle minsann inte åka någonstans hade hon bestämt! Väl på plats var lyckan total och jag hann bli tokförälskad i damen riktigt fort - en riktig drömhäst!
     

  • Efter hand började dock problemen hagla över oss och det har varit allt från tappskor, trasiga hovar och lustiga hältor vilket har lett till att jag bara hunnit sätta mig på henne 2 gånger på 10 minuter vardera. Två veterinärbesiktningar har bommat och till slut tog jag det superjobbiga beslutet att skicka tillbaka henne till sitt gamla hem igen då jag inte ville köpa mig problem och hela sommarn har fyllts med ångest och sömnlösa nätter. Har fortfarande kvar henne, men hon kommer troligtvis att åka i dagarna. Får en stor klump ihalsen varje gång jag är därute och vet ju med mig att jag kommer sakna henne något enormt, men det hade varit ett mycket korkat köp och det har jag fått tvinga mig själv att inse.
  • Vi har flyttat - något som också har tagit mycket tid och energi. Otur som inihelvete har vi haft också då vi hamnade i stans mest lyhörda hus och även har ritkiga idioter till grannar som väsnas dygnet runt! Det har varit en hemsk upplevelse att bo här och vi har bombat hyresvärden med klagomål. Han har dock inte funnits tillgänglig sista veckorna och man har hunnit gå i taket på grannarna otaliga gånger utan att det har funnits hjälp att få. Och så sitter man fast med en månadshyra på 9000 spänn. Nej fytusan! Nu är lägenheten uppsagd efter att vi bott här i lite över en månad och vi ska försöka bli av med uppsägningstiden så gott det går så att vi snabbt kan komma härifrån. Vilket leder till nästa punkt:
  • Vi ska flytta till ett hus!  Äntligen kommer jag iväg från stan och allt stök som hör därtill! Vi hade turen att få tag på ett litet mysigt hus ute i krokeksskogarna, där man får bo ostört med naturen (och såklart ett stall) som närmsta granne! Nu när även jag har körkort fanns det inte längre några hinder för oss att flytta en bit utåt, varpå vi passade på direkt vi fick chansen. ! september blir det flytt, och efter det kommer jag garanterat få chansen att bli lite lugn i själen. 
  • Jag har köpt en bil. En liten räser till mig var vi och provkörde hos bilhandlaren under gårdagen, och får hämta på tisdag! Gud så spännande! Rosa baklyktor fick jag med, guuud så gulligt! ;)
Ja, det var väl de lite större händelserna som hunnit utspela sig under sommarmånaderna. I övrigt har jag haft många mysiga stunder med både vänner och familj! Bland dessa har det varit stranddagar, sleepover hos emelie, middagsdejter, kalas och solpromenader. Sånt som får en att hålla modet uppe och må riktigt bra för stunden!
 
 
 
 
Sakteligen börjar även kroppen repa sig från ridolyckan också, så nu är nog det mesta på väg i rätt riktning får man hoppas! 
 
 
   

RSS 2.0