The shadows on my wall don't sleep

Vilken mardrömshelg detta blev!
 
Om jag inte redan längtade till mitt jobbyte så gör jag definitivt det nu! Fick äran att bli flyttad från den helg jag egentligen velat jobba (påskhelgen) till denna, och då även så charmigt placerad att jag fick gå kväll igår och dag idag. Detta är vidrigt vanligen, men nu blev det ännu värre med tanke på att man missade ännu en timme av den nästan obefintliga sömnen mellan arbetspassen i och med att man ställde om till sommartid inatt! För att göra det ännu bättre så var det körigt på jobbet, varpå jag är helt jäkla slutkörd i skrivandets stund och försöker uppehålle mig med drastiska metoder (till och med städning...) för att orka hålla mig vaken till kvällen. Snälla låt det bli 2:a maj snart så att jag slipper ha dessa arbetstider som standard! 
 

Change up!

De sista veckorna har jag valt att ta tag i saker och ting som gör att jag inte känner mig helt hundra med min tillvaro!
 
Jag vägrar vara en sån som går runt och gnäller på hur jag har det, när det faktiskt finns en chans att göra någonting åt det. Därför fick jag ändan ur vagnen i förra veckan och tog tag i både det ena och det andra! För det första så tackade vi ja till en ny lägenhet. Har länge stört mig på att detta hus är så lyhört, och är inte alls intresserad av vad mina grannar gör om dagarna - och därför tog vi nu steget och skrev på nytt boende i ett litet mysigt och förhoppningsvis lugnt hus i kneippen. För det andra gick jag och skrev in mig på körskolan! Jag tycker det är så träligt att hela dagarna ska gå åt till att ta sig runt när inte Mange är hemma, så nu har jag hunnit med tre körlektioner och redan bokat in risk-kurserna! Nu känns kortet nära! Och när jag väl har kortet i hand är jag ett steg närmre att få jobba på ambulansen, och det är ju målet!
 
Sista stora förändringen som skett denna veckan kommer nog inte helt oväntad för den som läst om mitt missnöje med arbetstiderna och dylikt här. Insåg ganska snabbt efter att ha börjat att avdelningsarbete inte föll mig i smaken för fem öre, och jag har redan hunnit bli döless på att gå där och trampa samt inte få sova ordentligt mellan mina pass. Därför gjorde jag slag i saken och sökte nytt jobb, där jag från början ville arbeta. Det gick snabbt, jag fick komma på intervju bara några dagar senare, de tyckte det kändes toppenbra med mig och efter att de fått referenser från min nuvarande chef så blev det igår klart att jag från och med Maj månad har nytt jobb - på akuten! Där har jag ett varierande arbete, mycket mer arbetstider att välja mellan och där inräknat möjligheten att jobba natt! Jag tror att jag kommer stormtrivas! 
 
Känner mig jäkligt driftig just nu med andra ord! Men sån är jag - jag tycker inte det är någon mening med att vara missnöjd med sin tillvaro, det är alltid bäst att följa sitt hjärta och jaga sina drömmar och mål med alla medel tillåtna!

I need a minute to get my head straight, just to hit it before it's too late

Dagarna rullar förbi alldeles för fort för min smak just nu, men som tur är så har jag hunnit stanna upp och njuta utav nuet vissa dagar i alla fall! 
 
Det måste jag nog säga är den största nackdelen med att jobba på sjukhusavdelning - tiderna! Man går så knasiga tider att en vecka kan flyta förbi i ett svep utan att man gjort annat än jobba. Jag vet ju att jag kommer att komma ifrån detta så fort jag vidareutbildat mig, men just nu tycker jag att det känns kämpigt då jag inte trivs med att få så lite utav fritid och sömn. Önskar så innerligt att det hade kunnat gå att styra sina tider bättre än i nuläget, men trots att vi lägger våra scheman själva så styr bemanningspersonalen om och man hamnar på dedär dumma kväll-morgonpassen som avkärmar en från allt runtomkrin i ett dygn i sträck, vare sig man vill eller inte. Stort minus! I övrigt så har jag ändå riktigt roligt på jobbet stundtals, i och med att personalen är underbar! Det gör ju så himla mycket! 
 
Har i alla fall hunnit få till riktiga guldstunder med både Mange, lilla Emelie och Jacob! Vad skulle jag göra utan er just nu? :) Jacob ställer upp i vått och torrt och kommer och möter mig vid jobbet för att hinna ge mig lite social tid innan jag måste paniksova för att jobba nästa pass, Emelie har jag fått till mysiga promenader samt melodifestivalmys med och Mange tog med mig ut på middag och bio i måndags efter att jag jobbat 5 dagars-helg från helvetet! Riktiga energihöjare! 
 
Igår var jag ledig, vilket inte kunde suttit bättre med tanke på att vädret var underbart! Gick en promenad med mina favoritflickor i solen. Käkade våfflor med dem och glassade sedan i solen på balkongen! Där blir det riktigt varmt och skönt under soliga dagar! Efter ett gymbesök blev det sedan god mat och film tillsammans med grabbarna. Perfekt ledig dag! Nu känns det ändå som att jag fått ladda krafterna lite inför resterande arbetspass denna vecka!
 
Myspromenad med Emelie och lilla Olivia ♥
Gansterkiddo!
 

Oops...

...Gick visst och rakade av lite av barret!
 
Efter lite vekande fram och tillbaka och påputtning från frugan och lilla Emelie så lät jag till slut den sistnämnda greppa tag i rakapparaten och kapa lite av mitt trollrufs! Och ååååh så SKÖNT det känns! 
 
 
 
Sidecut fick det bli med andra ord! Jag själv är väldigt nöjd ;)
 

RSS 2.0