Hästtjafs

Det blir ju i och för sig ganska naturligt ett inslag här, då mina dagar i stort sett består av jobb, träning och hästar! Tre av mina favoritsysslor med andra ord, så inget negativt i det alls! 

Är glad att jag äntligen hittat lite stabilitet på hästfronten och en häst som jag trivs med. Hon är lite lagom mycket att jobba med för mig i nuläget. Hon är en riktigt cool tjej som tar det mesta med ett lugn, men man märker fortfarande av unghästen i henne på andra sätt, då hon ofta testar nya hyss att utmana mig med. Till en början var det att utan förvarning försöka vika av inåt skogen, sen kom gångartstjafset och nu är det springa i full fart som gäller för damen. Men det börjar vi nog jobba bort också,  så är känslan efter gårdagen i alla fall då det gick som smort hela vägen!  Kul med framsteg!  

Jag som är barbackafantast har i alla fall vågat mig på en barbackaritt på damen i paddocken, första gången för henne och hon rörde inte en min! Ute på vägarna dröjer det nog ett tag till innan jag vågar testa eftersom hon fortfarande testar en del, men en vacker dag så!
I övrigt är hon ju verkligen världens snällaste lilla häst! Bell var med mig ute i stallet och pysslade i förra veckan, och det är inga problem att låta henne plocka med Frà,  hon är så försiktig med lilltjejen :)

Rider även hennes mamma Ta då och då. Lite mer utmaning för min del då hon är en känsligare häst och även kan ridas helt utan tyglar och med enbart sits och skänklarna som hjälper. Kände mig som ett litet vilset barn första gången jag testade utan tyglar, och fick skämmas ihjäl när jag sen såg Åsa (hennes duktiga ägare) rida henne hur lätt som helst utan. Igår kändes det dock som om vi fick in snitsen lite bättre, så då kunde vi både skritta och trava utan problem och göra volter. Mycket nöjd! Tölten fick däremot bli med tyglar (dock bettlöst,  med sidepullträns) ;) Kul med lite annorlunda ridsätt!  Här kan du lämna dina avtryck!

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0