Where we love is home. Home that our feet may leave, but not our hearts

Här var absolut inte igår jag kikade in!
 
Det kommer jag väl förvisso säga varje gång jag väl tar mig tid att skriva, men tiden rullar på så fort att det som känts som en vecka visar sig vara två månader. Det är som vanligt för fröken tusen-järn-i-elden, men jag hade inte velat ha det på något annat vis! Har jag inte överdrivet mycket att göra blir jag istället rastlös. Jag vill uppleva saker, istället för att ligga hemma på sofflocket. Det sistnämnda ger mig faktiskt panik för det mesta.
 
Sedan jag kikade in sist har livet rullat på som vanligt, och just nu känns det mesta riktigt bra! Dels så var det strul med hyresvärden vi hade i lägenheten i kneippen. Vi hade ju haft problem under tiden vi bodde där med honom, och till slut ignererade han ju alla kontaktförsök man gjorde - även försöket att säga upp lägenheten. Vi blev lovade kortare uppsägningstid men fick sedan räkningar ända fram till december skickat. Med en stor klump av ångest i magen kontaktade jag Hyresgästföreningen som valde att gå vidare med ärendet, och för en vecka sedan fick vi veta att de löst situationen åt oss och att vi inte behövde betala en enda hyra till! Trodde aldrig att jag skulle bli så tacksam över att Mange var "lättlurad" - som jag då tyckte - och gick med. Vilken lättnad! 
 
Sen har det hänt en hel del på hästfronten. Bara dagar efter jag skrivit förra inlägget råkade jag ut för en "olycka" i stallet. Jag var ute och gav Izza lite godis i hagen, när hon helt plötsligt vände på sig och sparkade mig två gånger innan jag hann kasta mig iväg. Först hann jag inte ens förstå vad som hänt. Jag hade tappat lite på marken som jag plockade upp, och precis när jag reste mig hörde jag en smäll som ekade i hela dalen. Nästa sekund såg jag en hov flyga framför mig och jag kastade mig framåt, och det var då jag kände smärtan spränga i lår/knä, som jag inte kunde stödja på. Jag hoppade i panik ut ur hagen, gråtandes som ett barn, och hade som tur var Mange som satt i bilen och kunde köra mig hem. Jag vägrade ju såklart åka in till akuten eftersom jag skämdes, men knät svullnade upp mer och mer, så morgonen därpå försökte jag att få komma till vårdcentralen istället. De tyckte dock absolut att jag skulle in till akuten, oc efter att ha blivit uppskrämd hamnade jag till slut där - ompysslad av både Emma som följde med som sällskap och mina underbara arbetskamrater som var på plats. Som tur var så var allt helt i benet, men jag fick hoppa kryckor och vara hemma från jobbet. Först för någon vecka sedan la sig svullnaden och jag känner mig återställd helt och fullt nu!
 
 
 
Störst skada tog dock huvudet. Eller rättare sagt min tillit till Izza. Jag kände bara avsmak för henne och jag kunde aldrig i mitt liv tänka mig att lita på en häst som vänder sig om och sparkas när man ger godis, varpå jag valde att säga ifrån mig henne helt. Jag var där några veckor efter och skulle hämta mina saker, och det gjorde avskedet lite lättare. När jag kom ut ur stallet såg jag henne stå nere i hagen och titta på mig. Jag blev alldeles tårögd och gick ner för att krama henne hejdå. Väl framme vågade jag inte gå in i hagen, utan höll mig utanför och försökte få kontakt med henne. Men hon bara vände på klacken så fort hon insåg att jag inte hade något ätbart med mig. Det var det sista jag såg utav henne. Angus däremot, han kom fram och var mysig som vanligt. Den lilla hästen saknar jag minsann något enormt!
 
Men jag går inte hästlös för det! Faktum är att det löste sig riktigt bra! Jag bor ju numera bara ett stenkast (5 min genom skogen bakom huset) från min gamla stödfamilj där jag bodde som ung. Där rotade sig mitt hästintresse ordentligt som ung och det var där jag föll för islandshästarna från början! Den tiden av mitt liv minns jag med ett leende, för jag trivdes så himla bra på den gården - där hela dagarna handlade om hästar och allt därikring! Lägligt nog hörde Annette (som då var min stödmamma) av sig när hon såg att vi ksulle bli grannar, och erbjöd mig en häst att rida borta hos dem. Det fanns inte en tvekan om att tacka ja till det! Nu rider jag deras unghäst Frá (uttalas frao), som passar mig som handen i handsken. Lite lagom häst på alla sätt och vis för mig, och hon är så himla snäll i hanteringen att syrrans barn fick borsta och plocka med henne utan en nervös moster i hasorna! Det känns verkligen som att komma hem igen! Att träffa gamla stallgänget igen och även hästarna man växt upp med! Jag stormtrivs!
 
Världens snällaste lilla häst
Underbart 
Igår hade vi riktig tur, jag och lillfrallan! Det spöregnde innan jag gick hemifrån, gjorde uppehåll under tiden jag gick till stallet och red, och lagom tills jag skulle släppa ut damen i hagen igen så öppnade sig himlen igen. 
 
Det känns så skönt när alla bitar trillar på plats! Just nu har jag allt jag önskat mig! Jag bor i ett hus på landet, jag har hästen i princip utanför dörren och jag har ett jobb som jag verkligen älskar! Jag njuter verkligen av tillvaron nu!
Man kan inte vara pipplig om man ska bo mitt i skogen, det har jag lärt mig fort! Här finns både vildsvin, råttor, fästingar och spindlar i mängder och alla möjliga kryp! Igår fick Mange en svärm flygmyror på sig när han öppnade fönstret så Lesterkissen skulle kunna komma in - och skrek som en tjej! Då fick jag mig ett gott skratt! Själv råkade jag trampa på en näbbmus som katterna hade fångat, så han blev alldeles platt! Skrattade nästan så jag tjöt för den såg så ful ut! Kan ju tillägga att den redan var död när jag råkade platta till den, annars hade det blivit tjutfest!
 
På tal om jobbet så tåls det att nämnas igen hur jäkla bra jag har det där! Jag lär mig massor dagligen, och jag tycker det är så himla roligt att vara där. Och mina arbetskamrater är verkligen bäst! Jag har även fastnat för att jobba nätter, något jag aödrig trodde skulle passa mig. Nu har jag nästan bara nätter på schemat i vinter, och det känns toppen. Tror sammanlagt att jag går 6 dagpass från 1 november och fram efter nyår. Härligt!
 
Denna helgen har varit shur bra som helst! Jag har fått vara med om så mycket nytt och spännande att jag varit helt eld och lågr när jag kommit hem från jobbet! När vi hade en lugn stund igår natt fick jag även låna våran väktare och träna på att sätta grövsta nålen vi har - något jag velat göra länge! 
 
Skulle egentligen inte jobbat natt i helgen, men min söta kollega Petra ville byta och gå dag istället, varpå jag tog hennes fredag och lördag. För det fick jag en överraskning i form av choklad när jag kom på fredagskvällen! Blev hur glad som helst! 
 
 

Här kan du lämna dina avtryck!

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0