Semester

Då var det dags att återgå till vardagen igen efter 4 semesterveckor.
 
Ska man vara sådan så har jag ju egentligen varit "ledig" i 6 veckor med tanke på att jag låg sjuk innan, men det var ju varken avkopplande eller behagligt! Första två veckorna på semestern såg ungefär likadana ut, men jag orkade i alla fall vara på benen då och hitta på lite lugnare aktiviteter.
 
Vi har inrett gäststugan lite smått! 
...samt gjort lite sommarfint på verandan
 
Ett av besöken ute hos Jespers familj, där vi kikade på Jespers gamla barnprylar
Nettans Dennis fyllde år och bjöd in till kalas. Fröken själv var uppe och klättrade på taket i långklänning och finsmink!
Isac har fyllt år och haft spidermankalas! Här var vi ute en sväng och plockade smultron i grannens buske!
En helt ointressant mupp-selfie (i min fina keps jag fick av Jesper!)
 
De sista två veckorna har jag dock mått bra och kunnat göra det jag känt för. Även Jesper har haft semester, men hade oturen att även han bli sjuk under första veckan. Vi har med andra ord för det mesta tagit det lugnt ändå, men firade exempelvis midsommar i ett lite lugnare format härhemma i skogen. Riktigt trevligt! 

Tror aldrig jag haft så många bilar på min lilla uppfart tidigare!
Det gick inte så bra för herrarna med grilltälet....
 
Till slut var det dock uppe, lagom till regnet.
Grillmästarna!
Lilla Alice
Ett glatt gäng som väntar på mat!
Det blev en tidig kväll för de flesta pga barn och hundar. Jesper, jag och Danne stannade dock uppe och spelade spel inpå småtimmarna!
 
Veckan som varit innehöll en roadtrip till öland för vår del. Jag har inte varit där sedan jag var liten, så det blev spännande för mig att komma dit. Det var lite tidigt på sommaren då det blåste rätt kallt därnere men jag tycker vi fick till ett par riktigt mysiga semesterdagar trots allt. Det som till slut skrämde hem oss (mest mig) var att det kryllade utav fästingar! Jag har vant mig vid att stöta på dessa vidriga varelser lite då och då hemma i skogen, men därnere hade jag minst en fästing på mig nästan varje gång jag kom innanför dörren på sommarstugan. När jag till slut fick plocka bort en mellan skinkorna inne på toaletten under ett restaurangbesök och kände mig halvt våldtagen gick jag smått förkrossad ut till Jesper och sa att jag nog ville åka hemåt. 
 
Vi besökte en kamelranch där de födde upp kameler samt även hade andra små lantdjur. Självklart var det en salig dam som fick lite utlopp för sitt petapåalltsomlever-behov!
 
 
Vi var hemma lagom till helgen och har tagit det ganska lugnt, förutom två träningspass och lite storhandling! Imorgon drar jobbet igång igen för både mig och Jesper. Jag inleder med en nattvecka på 4 pass, vilket säkerligen kommer kännas ganska tungt då jag dels blivit bortskämd med att spendera dygnets alla timmar med Jesper och även har lyckats ställa om dygnet och faktiskt är vaken skapligt om dagarna nuförtiden. Men trots detta ska det bli kul att komma tillbaka och jobba samt träffa arbetskamraterna igen! 
 

Utefrukosthäng!
Söndagsvåffellunch!
 

Dammar av!

Här var verkligen inte igår jag slängde in ett inlägg! 
 
Jag har haft total skrivtorka sedan i November och inte direkt känt någon lust att skriva då tillvaron varit både upp och ner, samtidigt som jag faktiskt inte känt att tiden har räckt till för att summera allt jag missat. För det går nog åt, med tanke på hur mycket i mitt liv som faktiskt förändrats sedan jag sist knåpade ihop ett inlägg här! Nu kände jag dock att lusten föll på, och då jag även råkar ha semester tyckte jag att jag gott kunde parkera mig här och skriva några rader! 
 
Vad har hänt sedan i vintras då? 
 
 • Först ut på listan, och nog troligtvis det de flesta är som mest nyfikna på är att jag blev singel kring årsskiftet. Det var inget impulsivt eller speciellt dramatiskt, utan det hade legat i mina tankar under en väldigt lång tid. Jag vill inte skriva alldeles för mycket om det med respekt för att herrn själv nog gärna inte pratar om det (och för att ingen annan har något speciellt att göra med den infon heller), men kort och gott så kände jag mer och mer hur orätt det hela var. Jag hade gjort några misslyckade försök tidigare att gå ifrån, och när väl modet infann sig att ta mig ut på riktigt hade jag väl egentligen väntat alldeles för länge för någons bästa. 
 • Första delen av året har jag hunnit ha himla mycket roligt med mina kompisar! Jag har lärt mig att värdesätta mig själv och det jag vill och önskar i livet lite mer, vilket var en stor del av min önskan när jag blev själv. Många roliga utekvällar har det bjudits på, men nu känner jag att jag fått lite nog utav den varan! Roligt, det har jag bannemig haft dock! Jag, Jocke och Nettan har hittat på så mycket galna roligheter som jag kommer att bära med mig länge! 
 
 • Vintern var dock väldigt tuff som ensam kvinna ute i skogen enbart utrustad med en liten gocart som färdmedel. Jag fastnade i snön med bilen 3 ggr (varav 2 ggr på ett dygn) och höll på att bryta samman i ilska! Som tur är så har jag väldens underbaraste grannar nere i dalen som både dragit loss mig ur snön och erbjudit parkeringsplats på deras gårdsplan när backen upp till mitt hus är för isig och snöig. Har även tur som har min gamla familj jag bott hos som yngre på andra sidan skogen (i stallet) som ser efter mig! Nu när snön försvunnit är dock livet helt underbart ute på landet! Åh vad jag trivs bra här! Till vintern ska jag dock ha införskaffat mig en större bil är planen.
Hade besök av ett lodjur 2 gånger i vintras. Först blev jag livrädd när jag såg spåren och trodde för en sekund att det var ett lejon som rymt från djurparken, sen tog jag mitt förnuft till fånga och insåg vad det var!
 
Våren och sommaren har bjudit på lite trevligare inslag! Många grillkvällar tillsamans med fina vänner samt stallpyssel och mys med hästarna. Vägarna härute är även optimala för mysiga solpromenader, så här kan man hålla sig sysselsatt!   
 
 • Jag besökte London i November, tillsammans med min fina Emma. 4 dagar med shopping och god mat gjorde mycket gott för själen! Har aldrig varit utomlands annat än med familjen tidigare, så detta var en helt ny upplevelse. Hur mysigt som helst! Fattig blev man dock! Tror jag brände upp hela min shoppingkassa på de 2 första dagarna, sen gällde det att leva snålt efter detta. Men vad hade man väntat sig när vi besökte både Victorias secret och Westfields shoppingcenter i början på resan? 
 
 • Jag har varit på min första partykryssning! Tillsammans med ett skönt jobbgäng åkte jag i början på April på 112-kryssning. Det var en helt ny upplevelse, och jäklar vad roligt vi hade! Jag blev dock sjuk av all alkohol och dålig mat så jag blev sängliggandes i 4 dagar efteråt. Det fick det vara värt! 
 
 • Jag har piercat snoken! Har länge velat ha en septumpiercing - nu gjorde jag slag i saken!
   
 • Jag har färgat håret 20 miljoner gånger trots att jag lovat att mitt trollrufs ska få vila. I dagsläget ser det ut på detta vis!
 
 • Jag har tyvärr tvingats avliva min fina Sasuke. Han blev jättesjuk och det visade sig att han hade hunnit få grav njursvikt innan han ens visade symtom, så det fanns inte mycket att göra för stackaren. Han fick förra måndagen somna in i mattes famn, och det skar i hjärtat på mig. Jag hann dock se hur dåligt han mådde innan, då han snabbt blev sämre under helgen och inte alls var min lilla kisse längre, så jag vet att det var det bästa för honom.
Hos veterinären innan det var dags för lillkissen att somna in. Han hade så höga värden att det inte ens var mätbart. Stackars älskling ♥
 • Jag själv åkte på lunginflammation för 4 veckor sedan och har precis börjat bli människa igen. Det tog dock ett tag innan läkarna på vårdcentralen satte fingret på vad det var som gav mig så hög feber och förhöjda infektionsprover, men till slut slog de huvudet på spiken och jag kunde äta antibiotika och komma på fötter igen! Hostar dock fortfarande och har nog lyckats knäcka ett revben på köpet, för jag har riktigt ont i höger sida av bröstkorgen. Men nu är jag bara tacksam för att jag orkar ta mig upp ur soffan/sängen!
 
I övrigt har det varit mycket jobb. Jag har som tidigare jobbat väldigt mycket nätter, och spenderade både hela julhelgen och nyårsnatten på jobbet. I andras ögon kanske det låter väldigt deppigt, men för mig var det som att fira med sin andra familj! På julafton åt vi gott och hade julklappsspel på jobbet när patientflödet lugnat sig och på nyårsnatten firade vi in tolvslaget med barnskumpa och godis nere vid sköterskestationerna. Helt klart ett annorlunda firande, men jag älskar ju mitt jobb och hade riktigt roligt! 
 
Julfina på julaftonsnatten
Nyårspiffad på jobbet!
 
Nyårsskumpa men min finaste Anki!
 
 Ja, sen sparade jag väl kanske det finaste inslaget till sist lite med flit. Jag har ju faktiskt gått och blivit alldeles upp över öronen tokkär!
 
Min plan var ju att vara ensam ett tag och bara passa på att spendera tid på mig själv och mina vänner. Dock sprang jag på en gammal bekant vid namn Jesper under en utekväll i Januari, vilket fick min plan att ändras tvärt! Vi höll kontakten efter det, och en tid senare sågs vi för en filmkväll. Jag skulle ju absolut inte bli kär, jag skulle bara dit och hänga (vilket visade sig bli i nästan 12 timmar). Ja, egentligen visste jag ju redan då att det skulle vara "kört" för mig om jag åkte dit då jag alltid haft ett gott öga till herrn. Och mycket riktigt, efter det satt vi som klistrade vid varandra och när jag väl slutade fega och fjanta så satt jag helt plötsligt här med en alldeles fantastiskt fin pojkvän! Det blir inte alltid som man tänkt sig, men tur är väl det - för nu mår jag riktigt, riktigt bra! 
 
Såklart jagar jag denna stiliga herre med kameran!
 
 
Blev ordentligt ompysslad under de 4 veckorna jag var sjuk! Fy så glad jag var över att ha honom då!
 
 
 

RSS 2.0