Wicked is as wicked does

Idag har jag gjort någonting som jag säkerligen inte gjort på några år - jag har åkt kommunalt! 
 
I och med att vi bor på landet utan bussförbindelser så är vi ju så illa tvugna att ta bilen vart vi än ska, men idag lämnade jag in pärlan för att fixa lite småplock och hade tid hos sjukgymnasten i samma veva, så jag fick gott bita i det sura äpplet och sätta mig på bussen tillsammans med resten utav halva stan under morgontimmarna. Jag minns inte hur länge sedan det var jag tvingades göra detta, men innan vi flyttade ut hit så vägrade jag ju kommunaltrafiken lika mycket som nu och tog hellre en promenad vart jag än skulle än att sätta mig på buss eller spårvagn. Hade jag inte haft så ont och varit hindrad hade jag gjort detsamma idag, för det var ingen trevlig upplevelse - busschaufförerna är ju både otrevliga och kör som idioter! 
 
På tal om sjukgymnastbesöket så har mitt bäcken gett upp totalt under de senaste två veckorna, och jag går numera med gördel de stunder jag är uppe på benen. Den hjälper väl till viss del, men innan dess hade jag svårt att ens klara av att arbeta en hel natt. Rida har det inte vara att tala om och träningen har fått vara i väldigt milda former, vilket känns ruskigt tråkigt - men å andra sidan vägrar jag ju pressa mig så att jag måste gå sjukskriven bara för att jag är envis med att göra det jag tycker är roligt på fritiden. Lite mer ansvarstänk än så har jag nog trots allt. Jag har helt enkelt fått inse att det blir anpasad träning, efter tips från sjukgymnasten idag, och enbart skritt-åkturer utan att arbeta från hästryggen i några månader framöver. Tids nog så är jag på banan igen! 
 
I och med minskad stall- och gymtid så har det dock funnits utrymme för lite annat pyssel, bortsett från att jag jobbat som en galning de sista två veckorna. Jag har hunnit baka julgodis, pyssla mycket med djuren och hemmet samt även tagit med Jesper och katterna ut i helgen och plockat in en gran! Vi fick även iväg julkorten för någon vecka sedan och de mesta julklapparna är redo, så nu är julkänslorna åter på topp - det enda som fattas är snön!
 
Wienernougat - första gången jag testade att baka en egen version av min favoritchoklad. Blev så nöjd att jag stod i fem minuter med kameran för att få till en tjusig bild och föreviga mitt verk, sen slank samtliga på tallriken ner i magen på fröken! 
Vakthunden på verandan! Dock ville han in genom fönstret så fort han fick syn på mamma! 
Igår somnade jag en snabbis i soffan när det började bli mörkt och dags att ta in dem. När jag vaknade till hörde Jesper hur det knackade på dörren och trodde att det var någon av katterna som ville in, men hittade istället tre små höns utanför! De ville dock hellre in till oss än ut i hägnet, så det slutade med att jag fick bära hem de små ligisterna.
 Granplock!
 Ja, inte kan man beskylla den för att vara snygg - men det är ju i alla fall en julgran från hemmaplan! Bada fick den göra när den kom in med så att vi inte fick fler husdjur än vad vi redan har, därav den fina handduksmattan på golvet under! Nu pryds utrymmet av glada katter och en ensam liten julklapp istället.
 
När vi ändå nämnt kroppsliga konstigheter har jag lyckats dra på mig någon form av sömnbesvär! I fredags morse när jag gick av jobbet sov jag ca 3,5 timme sedan vaknade jag av mig själv och var klarvaken. Det gick verkligen inte att somna om, utan jag fick helt enkelt ge mig upp och ta vara på dagen istället. Dock klingar ju snabbt den pigga känslan av när man inte sovit efter en intesiv jobbperiod, så kvällarna blir ju inte överdrivet roliga. Fredagsnatten var likadan. Jag la mig runt 1 för att jag var grisigt trött. Jesper ville stanna uppe lite och se på hockey, hade somnat i soffan och kom in vid 4 varpå jag vaknade till. Efter detta kunde jag omöjligen somna igen, utan låg vaken fram till kl 8 innan jag kunde somna en timme innan klockan ringde och vi skulle iväg. Gårdagen var bättre, men inatt var det samma visa igen. Tror det blir lite rörigt i kroppen när jag inte ställt om från nattjobb alls under två veckor. Vi får hoppas att det ger med sig snart, men med den turen jag brukar ha så inträffar väl detta lagom tills jag börjar jobba igen på onsdag.
 
Vissa sover godare än andra!
När man haft svårt att sova har musikhjälpen varit ett udnerbart sällskap. Därför blev jag lite ledsen när det igår var slut! Vi får väl hålla tummarna för att jag sover om nätterna framöver istället
 
•        •        ♥        •        •
 
Får passa på att slänga in en julhälsning i form av vårat julkort, om det nu är så att jag inte tittar in mer innan julafton!
 
 
 
 
 

Bobbi Brown & Urban Decay

Jag handlar nästintill aldrig smink längre!
 
Nu skulle min sambo nog slå mig på fingrarna och säga emot då han med största sannorlikhet tycker att jag handlar för mycket, men jämför man med förr då jag frossade i sminkprodukter vid varje lön och köpte på mig mer än jag någonsin kunde behöva så är det nästan liknat med noll nu. Jag köper liksom det jag behöver.
 
Nu inför jul och nyår kände jag att jag minsann ville plåstra om såren lite då jag jobbar båda helgerna i sin helhet - och tänkte därför att jag kunde köpa hem lite saker så att jag i alla fall får känna mig ordentligt piffad. 
 
Mascara från Bobbi Brown och Glitter från Urban Decay. Om ni frågar mig så blir glittereyliner den bästa sortens glitterögonskugga. Superlätt att peta dit med tops och sitter som berget! Denna var riktigt snygg i färgen med
 

Bad luck-Linda

Både ljusa och mindre upplyftande stunder har kantat det senaste dygnet.
 
Har tränat smärtfritt, lyckats göra klart och lägga åt sidan massor av pappersgöra som hängt över mig ett tag och även jobbat ett nattpass på en förvånansvärt lugn akutmottagning. Skönt med lite återhämtningspass såhär innan julrushen. På småtimmarna var det faktiskt tomt hus ett tag, varpå vi hann sitta och pärla ihop lite fina armband som säljs till förmån för barncancerfonden. Det är min kollega Lindas dotter som dragit igång projektet, och det känns fint att få hjälpa till när man kan. En liten ansträngning för en god sak! 
 
Ett armband kostar 100:- och pengarna går oavkortat till barncancerfonden. Perfekt julklapp! Finns att köpa via facebookgruppen "bu cancer".
 
Medan jag var på jobbet och gjorde goda gärningar så hade någon annan onda planer för min ekomoni! En snäll själ hade under natten backat in i min bil och gjort ett hål med (vad som ser ut som) sin dragkrok i stötfångaren bak på min bil. Detta utan att lämna varken meddelande eller ringa mig! Så otroligt dåligt gjort. Det var inte ens trångt på parkeringen varken när jag kom eller åkte (och säkerligen inte under natten heller), varpå det kändes orimligt att hitta sin bil i detta skick. Kan meddela att jag blev så arg så jag grinade. Jag som samma dag hade tid på verkstaden för att lamporna strulat på bilen. Nog för att lampstrulet gick på nybilsgarantin, men detta får jag bekosta helt själv, och det lär inte bli en billig historia... God jul Linda önskar okänd bajsskalle!
 
Ett snyggt Harry Potter-ärr i min fina (om än jävligt smutsiga) ögonsten hade någon nitat dit.. Onda människa som inte kan stå för sitt klanteri
 
Nåväl, händelsen är i alla fall polisanmäld och jag hyser väl å andra sidan inget större hopp om att de gör några större ansträngningr för att lösa den biten, så jag hoppas på en snabb verkstadstid så att man får lägga händelsen bakom sig. Jag tycker det får vara nog på otursfronten för vår del just nu. Jag har väl förvisso alltid varit lite av en olycksfågel, men nu börjar jag ledsna lite och tycker att jag borde ha tömt den sidan på karma-kontot! Dags att få lite medvind framöver

Weekend ♥

Nu börjar vi närma oss slutet av en efterlängtad ledig helg på hemmaplan! 
 
För en gångs skull har jag faktiskt lyckats känna mig lite ledig och avslappnad, vilket jag brukar vara riktigt dålig på annars - planeringsfreak som jag är. I fredags åkte vi på myskväll i Svärtinge hos svärfamiljen. God mat och Idol stod på schemat. Dock borde jag lära mig att man sällan kan följa det programmet utan att bli irriterad. Dendär Charlie förstår jag inte riktigt hur han kan få komma så långt. Men det är väl ingen idé att fundera vidare på, han är ju i final hur bitter jag än väljer att vara över det. Själva finalen missar jag ju dock då jag jobbar, men det kanske är lika bra det!
 
Igår gjorde vi inte mycket vettigt. Halva dagen spenderades i soffan framför ett gäng bra fotbollsmatcher, varvat med pyssel med djuren samt julskinkegriljerande. En riktigt välbehövlig slappardag - utan att jag blev rastlös framåt kvällen. Dock var jag så himla trött efter veckans jobb att jag slocknade i soffan under tiden vi valde film, så det blev inte mycket av den varan! 
 
 
 
Idag har jag gjort något som gör mig alldeles glad i själen - jag har RIDIT! Efter att ha varit relativt smärtfri i några dagar bestämde jag mig för att testa, vilket gick rätt så bra. Dock höll vi oss till skritt och tölt, men det kändes helt okej i kroppen. Tá var en riktig ängel och påminde mig om varför jag älskar just denna häst så otroligt mycket. Hon är inte en lätt häst, det kan de flesta vänner som suttit på henne intyga, och går inte att bara sätta sig och åka runt på - för då går det undan. Idag gick hon som en klocka och var så lyhörd så jag blev tårögd! Tror att även hon hade saknat våra ridpass, det brukar märkas ganska tydligt på henne när hon fått stå i några dagar. Vi avslutade passet med att plocka bort tyglarna och rida enbart med skänklar och vikthjälper, och även detta gick som smort! Det känns så skönt att kunna vara uppe i sadeln igen!
 
 
 
Efter detta har vi hunnit få besök av svärfar och småsystrarna, som kom över på fika och sysselsatte fjäderbebisarna en stund då de nyfiket ville kolla in besökarna. Sleppo skämde dock ut mig genom att bita svärfar i fingrarna, så jag får nog sluta mata henne ur näven ett tag framöver... Lite träning och plankstek har sedan fått avrunda dagen, och jag tror tyvärr det blir en relativt tidig kväll för damen idag igen då jag är vansinnigt trött! Vill dock tvinga mig uppe så länge det bara är möjligt, för imorgon åker Jesper igen så varje minut med honom är värdefull! 
 
Besök på altanen är inte helt ovanligt nuförtiden. Här är våran lille tupp på upptäcktsfärd
Alla samlade vid verandatrappen och äter böd - självklart även kanin och katter! Sleppo var mer intresserad av kameran dock!
Snygg-Sleppo med tjusiga frillan! Vet inte vad det är för en lustig blandning av raser som skapat denna Donald Trump-frisyr på damen
 

RSS 2.0