Wicked is as wicked does

Idag har jag gjort någonting som jag säkerligen inte gjort på några år - jag har åkt kommunalt! 
 
I och med att vi bor på landet utan bussförbindelser så är vi ju så illa tvugna att ta bilen vart vi än ska, men idag lämnade jag in pärlan för att fixa lite småplock och hade tid hos sjukgymnasten i samma veva, så jag fick gott bita i det sura äpplet och sätta mig på bussen tillsammans med resten utav halva stan under morgontimmarna. Jag minns inte hur länge sedan det var jag tvingades göra detta, men innan vi flyttade ut hit så vägrade jag ju kommunaltrafiken lika mycket som nu och tog hellre en promenad vart jag än skulle än att sätta mig på buss eller spårvagn. Hade jag inte haft så ont och varit hindrad hade jag gjort detsamma idag, för det var ingen trevlig upplevelse - busschaufförerna är ju både otrevliga och kör som idioter! 
 
På tal om sjukgymnastbesöket så har mitt bäcken gett upp totalt under de senaste två veckorna, och jag går numera med gördel de stunder jag är uppe på benen. Den hjälper väl till viss del, men innan dess hade jag svårt att ens klara av att arbeta en hel natt. Rida har det inte vara att tala om och träningen har fått vara i väldigt milda former, vilket känns ruskigt tråkigt - men å andra sidan vägrar jag ju pressa mig så att jag måste gå sjukskriven bara för att jag är envis med att göra det jag tycker är roligt på fritiden. Lite mer ansvarstänk än så har jag nog trots allt. Jag har helt enkelt fått inse att det blir anpasad träning, efter tips från sjukgymnasten idag, och enbart skritt-åkturer utan att arbeta från hästryggen i några månader framöver. Tids nog så är jag på banan igen! 
 
I och med minskad stall- och gymtid så har det dock funnits utrymme för lite annat pyssel, bortsett från att jag jobbat som en galning de sista två veckorna. Jag har hunnit baka julgodis, pyssla mycket med djuren och hemmet samt även tagit med Jesper och katterna ut i helgen och plockat in en gran! Vi fick även iväg julkorten för någon vecka sedan och de mesta julklapparna är redo, så nu är julkänslorna åter på topp - det enda som fattas är snön!
 
Wienernougat - första gången jag testade att baka en egen version av min favoritchoklad. Blev så nöjd att jag stod i fem minuter med kameran för att få till en tjusig bild och föreviga mitt verk, sen slank samtliga på tallriken ner i magen på fröken! 
Vakthunden på verandan! Dock ville han in genom fönstret så fort han fick syn på mamma! 
Igår somnade jag en snabbis i soffan när det började bli mörkt och dags att ta in dem. När jag vaknade till hörde Jesper hur det knackade på dörren och trodde att det var någon av katterna som ville in, men hittade istället tre små höns utanför! De ville dock hellre in till oss än ut i hägnet, så det slutade med att jag fick bära hem de små ligisterna.
 Granplock!
 Ja, inte kan man beskylla den för att vara snygg - men det är ju i alla fall en julgran från hemmaplan! Bada fick den göra när den kom in med så att vi inte fick fler husdjur än vad vi redan har, därav den fina handduksmattan på golvet under! Nu pryds utrymmet av glada katter och en ensam liten julklapp istället.
 
När vi ändå nämnt kroppsliga konstigheter har jag lyckats dra på mig någon form av sömnbesvär! I fredags morse när jag gick av jobbet sov jag ca 3,5 timme sedan vaknade jag av mig själv och var klarvaken. Det gick verkligen inte att somna om, utan jag fick helt enkelt ge mig upp och ta vara på dagen istället. Dock klingar ju snabbt den pigga känslan av när man inte sovit efter en intesiv jobbperiod, så kvällarna blir ju inte överdrivet roliga. Fredagsnatten var likadan. Jag la mig runt 1 för att jag var grisigt trött. Jesper ville stanna uppe lite och se på hockey, hade somnat i soffan och kom in vid 4 varpå jag vaknade till. Efter detta kunde jag omöjligen somna igen, utan låg vaken fram till kl 8 innan jag kunde somna en timme innan klockan ringde och vi skulle iväg. Gårdagen var bättre, men inatt var det samma visa igen. Tror det blir lite rörigt i kroppen när jag inte ställt om från nattjobb alls under två veckor. Vi får hoppas att det ger med sig snart, men med den turen jag brukar ha så inträffar väl detta lagom tills jag börjar jobba igen på onsdag.
 
Vissa sover godare än andra!
När man haft svårt att sova har musikhjälpen varit ett udnerbart sällskap. Därför blev jag lite ledsen när det igår var slut! Vi får väl hålla tummarna för att jag sover om nätterna framöver istället
 
•        •        ♥        •        •
 
Får passa på att slänga in en julhälsning i form av vårat julkort, om det nu är så att jag inte tittar in mer innan julafton!
 
 
 
 
 

Här kan du lämna dina avtryck!

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0