You could laugh all day but you can't laugh the darkness away

Nu har jag äntligen fått komma igång och julpynta här hemma!
 
Jag har gått och haft sånadär riktiga julkänslor alldeles för långt i förväg i år, vilket är konstigt då jag innan inte varit mycket av en julfirare (eller pyntare för den delen), varpå jag fått tygla mig ordentligt för att hålla mig ifrån att börja pynta för tidigt. Men, i söndags var det ju första advent vilket gjorde det helt okej att plocka fram pyntet - som till min stora besvikelse var i alldeles för liten skala! Mycket mysig belysning hade vi dock, så ny får man riktigt mycket myskänsla när det mörknar om kvällarna. 
 
1:a advents-frukost
Lite julpynt hemma! Och Jag har även passat på att premiärbaka lussebullar utan att använda shake and bake-mix! Mycket stolt. Med en touch av anka bör nämnas - upptäckte att man visst inte ska ha ägg i smeten, men däremot fick jag i alla fall pensla bullarna med det. Ankorna skämmer ju bort oss med ägg dagligen nu, så jag har faktiskt till och med hunnit skänka bort några till min bakglada syster redan!
Pepparkaksbaket tjuvade jag lite med! Har köpt lite roliga formar från wish, som blev riktigt tjusiga pepparkakor!
 
Mysa får jag dock göra själv under veckans gång, för Jesper har återigen en period då han jobbar borta i storstadsträsket i veckorna. Det är så himla tråkigt! Speciellt när jag inte mår så överdrivet bra för tillfället. Jag är ju mest deppig hela tiden, och vill ju så gärna ha min stöttepelare hemma hos mig. Sista två veckorna har jag gått och grävt ner mig totalt. Kroppen vill inte riktigt som jag vilket har inneburit att jag nu även, förutom fotbollen, fått lägga ännu en av sysslorna jag älskar mest på hyllan - ridningen. Åh vad jag gråtit över detta (och mycket annat som följd). Mitt bäcken har ju strulat ett tag, men efter att Idunn fick tokryck för en vecka sedan har inte rida ens funnits på kartan. Hon blev helt panikslagen av oförklarlig anledning när vi tömkörde och kastade sig rakt in i mig tre gånger så jag fick några rejäla smällar i rygg och bäcken. Dagen efter fick jag ta mig grinandes ur sängen och hade svårt att gå ordentligt på hela dagen, och efter det har smärtorna suttit i ordentligt. Hon som alltid är så rar och försiktig annars. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle råka ut för något sådant med henne - vi har ju haft en så himla fin kontakt och hon har sett mig som sin trygghet. Men hon är ju trots allt en unghäst och dessutom dräktig på det, så det är väl egentligen inte konstigt att något litet hjärnspöke tog sig in i huvudet även på henne till slut.
 
Det kan väl tyckas vara fjantigt att man är alldeles deprimerad för att man inte får rida eller spela fotboll, men när två saker som jag verkligen brinner och lever för att göra försvinner från en på kort tid så blir man inte lycklig alltså. Man vet ju inte riktigt vart man ska göra av sig själv. Lite av ens identitet skjuts åt sidan och man blir lite låst i huvudet och tycker inte att mycket annat är speciellt roligt. Lite hästluft fick jag dock i alla fall i Lördags, då jag syster och Bella besökte Stockholm International Horse Show. Det var längesedan jag var på något sådant, sist i Linköping om jag minns rätt - på den tiden Darin var populär och sjöng där. Det var en riktigt rolig dag. Jag blev alldeles salig över showerna och även över klappstallet där man fick träffa massor av olika hästraser samt andra djur. Sen jag var liten har Shirehästar alltid varit mina drömhästar - men konstigt nog har jag ALDRIG träffat någon. Detta fick jag dock göra i Lördags och jag blev alldeles gråtlycklig när vi kom fram till dem. Jag förklarade för tjejen som hade den ena stora fina svarta hästen att det var min drömhäst och att jag aldrig träffat en tidigare, varpå hon tog fram henne så jag fick hälsa (ja, jag måste ju peta på ALLT). Vilken lycka! Till sommaren ska jag definitivt köpa mig en stor nallebjörn (kallblodshäst). Jag har ju drömt om det så länge, så nu vill jag minsann ta och förverkliga den drömmen!
 
Vi timade så bra så vi fick titta på Islandshästshow, och även han gå en sväng på mässan samt träffa alla djuren
 
Idag fick jag i alla fall en positiv stallupplevelse på hemmaplan. Mår lite bättre smärtmässigt, så jag tog med mig Fedra bort som fick rida Ta medan jag tog en promenad bredvid med gamle trofasta Skrugga. Supermysigt! 
 
Idag dök även våra julkort, som jag pysslat ihop, upp med posten! De ser jag fram emot att få skicka iväg
 

Finally

Som jag har gått och väntat på att ankorna ska börja värpa! Började nästan bli orolig att de inte trivs tillräckligt, och har fått till mig att de kanske inte börjar på hösten/vintern då det är för mörkt. Men igår kom jag hem, tog en kik inne i huset och hittade ett första litet pytteägg därinne! Vilken lycka!

Idag kom även nummer två, men det hade någon av nötterna lagt utomhus! Än så länge är de ganska små, men enligt Annette så är de det i början. Dessa har de valt att inte ruva på, så de fick följa med in till kylskåpet. Ankägg är nämligen perfekta att baka på! Dessa blir nog lussebullar


No one came to cuff you, they just handed you the chains

Nu ska jag åter till livet efter en intesiv vecka med jobb. Ibland går inte hissen ända upp när fröken schemalägger sig, så denna gång fick jag jobba intensivt innan det blev dags för återhämtning. Så går det när man bara tittar på måndag till fredag och glömmer att dagarna efter också sitter ihop! Nåväl, det gick ju vägen ändå - även om jag inte alls hade lust att vakna när klockan ringde idag. Var alldeles vimsig och förstod inte vad som hände på en lång stund. Nu är jag dock vaken och nästan lite farligt pigg! Förhoppningen ligger ju på att komma i säng skapligt ikväll då vi har ärenden i stan tidigt imorgon och jag även vill kunna få ut det mesta av min lediga helg - och allra helst hinna hänga med hästarna när det är ljust ute!
 
Man får inte mycket vettigt gjort en dag som denna, då man vakar av efter nattjobb. Jag har i princip hunnit med att ha lite kaffebesök, designa en fotoalmanacka till nästa år och släppt ut djuren en stund. Det får duga för dagen!
 
Påtal om djuren så är de så otroligt söta med varandra. Det är så roligt att se hur alla djuren interagerar med varandra. Fåglarna går ju allihopa tillsammans i sitt hägn om nätterna och dygnets numera resterande mörka timmar, men i den gnutta dagsljus som visar sig släpper vi ut dem lösa på tomten och de får springa runt och pyssla. Direkt får de då sällskap utav en väldigt sällskapssjuk kanin och oftast ett gäng katter som också vill vara med och leka. Det är så roligt att se att så många olika djurraser kan fungera så bra tillsammans, och även ha sån glädje av varandras sällskap. 
 
Höns och kanin leker midsommarstång runt krattan, ankorna och Max inspekterar skogsbrynet
 
Min vy från vardagsrumsfönstret. Ibland knackar ankorna på nedanför fönstret, då får de lite bröd utkastat.
 
Måste verkligen dela med mig av en söt bild på vårat lilla snömonster som gottade sig i förra veckan när vi hade några centimeter snö låg på marken. Han lever verkligen upp till sitt namn - som just betyder snö!
 
♦                     ♦                      ♦
 
Nej, denhär dagen kommer inte göra fler knop som sagt. Det blir nog seriehäng i soffan en stund om jag inte lyckas slockna mitt i allt spännande i vanligt ordning. Just nu är det många serier som rullar här hemma - men det är ju just en perfekt årstid för den sysslan. 
 
En liten uppföljare/spinoff till den gamla originalfilmen. Skräckfantasten i mig har äntligen hittat en serie som håller måttet. Dock har ju jag lite förkärlekför just exorcism-genren. Jag satt bara och väntade på att den skulle knytas samman med originalhistorian, och det gjorde den till min stora glädje till slut!
 
Jo men det har hänt - jag har fastnat för en sci-fi-serie! Jag var riktigt skeptisk när vi först satte igång denna, men det tog inte lång tid innan jag var fast. I kort handlar det om en nöjespark uppbyggd med laboratiorieskapade "människor" (hosts), dit rika människor kommer för att få leka av sig och bete sig som de varken vågar eller får i vanliga livet. Vartefter börjar dock vissa hosts ifrågasätta sin existens och agera utanför ramarna.
 
Ännu en serie som jag var skeptisk till att påbörja var denna - men jag tackar verkligen Jesper för att han i princip tvingade mig! Alltså, Benedict Cuberbatch är så jäkla bra som Sherlock! Troligtvis den bästa versionen jag sett! Man älskar alla kvicka repliker och hela karaktären. Ruggigt bra serie som gärna får fortsätta NU!
 
Ingen nyhet i serieträsket direkt - men den håller fortfarande måttet. Trots att man som utbildad blir tokig på de medicinska misstagen de gör så är man likväl fast ändå 13 säsonger senare.
 
Kanske den serie som är mest efterlängtad just nu! Jag har gått och blivit en riktig nörd om jag ska vara helt ärligt. Jag vet nog inte hur många gånger jag sett om första säsongen, men just nu håller jag på och plöjer igenom alla säsonger en gång till. Den blir bara bättre när man ser om den igen, då man kan dra helt andra kopplingar mellan händelserna än vad man gör första gången man ser den. Det börjar nästan likna min sagan om ringen-period jag hade som tonåring, men riktigt så illa är det inte ännu!
 
 
Även om serien upprepar sig om och om igen och stundtals har varit riktigt tråkig så är den ju så himla bra när den väl når sina gyllene stunder! Nuvarande säsong började återigen riktigt bra, men floppade totalt i andra avsnittet varpå jag än så länge inte kommit längre än så då jag tappade lusten - men det blir nog ett avsnitt idag medan Jesper nördar dator! 
 
Denna spinoff/Prequel började även den riktigt bra. Första säsongen var sktbra rent utsagt, men redan i säsong två började man tappa intresset. Troligtvis för att det är så totalt iontressanta karaktärer med. Det finns endast en (Nick) som är intressant nog att följa, och jag antar att det är därför jag fortfarande biter mig kvar. Det och hoppet på att den ska hämta sig igen!
 
Åt det mer oseriösa hållet är detta favoriten. Så himla låg, sjuk humor. Men det är ju det jag älskar med allt Andy Samberg gör - han är ett geni den karln! Hela denna serie är fylld med så genomtänkta och underbara karaktärer.
 
Ännu en riktig höjdare på komedifronten! Kom i kontakt med denna på jobbet då en av läkarna visade ett klipp på när de skulle träna HLR, och jag kunde inte släppa det sjuka klippet. Så det blev hem och tvinga Jesper börja om från början med en serie som han redan börjat se. Även denna serie är så jäkla genomtänkt och rolig. Har nog aldrig gillat en idiot så mycket som man gör med Dwight i denna serie! 
 
Nog om detta, som kanske ger någon en lite sysselsättning i vintermörkret! Nu ska jag slänga mig i soffan och jobba på att bli trött.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First snow

Nu har vi fått såpass mycket snö ute hos oss så att det faktiskt lagt sig ordentligt, vilket är ett bitterljuvt inslag. Det är mysigt på många sätt, men då jag fortfarande inte fått på vinterdäck på bilen är jag livrädd för att sätta mig bakom ratten. Har därför hållt mig hemma de senaste två dagarna och pysslat med djur och vilat då jag har rätt ont i kroppen. Inte helt fel det heller! Imorgon får jag dock på däcken på bilen så då blir det både träning och husvisning på det!
 
Vi har ju hunnit skaffa på oss några extra tillskott sedan det sist kom snö, och det är alltid lika roligt att se hur de reagerar när de får uppleva sin första vinter! 
 
... Smiggan var mycket skeptiskt till detdär vita läskiga som lagt sig kyligt på backen. Han kunde inte bestämma sig för om han skulle leka med det eller bli rädd - så han sket i det och gick in istället!
Ankorna är väl mest överraskande då de är djuren jag minst väntat mig ska gilla snö. När jag kom hem från jobbet i lördags morse låg ett tunt snötäcke på marken. Jag gick då runt för att se om fåglarna var livrädda - men trampade in på ett riktigt kalas i snön. Både kycklingar och ankor for runt och hade jätteroligt. Ankorna gled runt och kanade i snön och kycklingarna studsade omkring! Vilken skön syn det var!
Lotus leker i kylan! De är smarta nog att äta snön då vattnet fryser på fort i deras pool mellan gångerna jag hinner hacka upp det. Kycklingarna däremot har inte riktigt klurat ut det knepet, så de har fått en egen liten vattenautomat nära värmelampan på deras hylla inne i huset! Ankorna blaskar ur varenda droppe och leker med om de kommer åt det nämligen...
 
 
 
Nu är det kolsvart här, vi har fikat med te och bullar framför brasan en stund och medan Jesper nu vilar efter jobbet ska jag passa på att pyssla med vårat julkort lite innan det blir seriekväll!

RSS 2.0