First snow

Nu har vi fått såpass mycket snö ute hos oss så att det faktiskt lagt sig ordentligt, vilket är ett bitterljuvt inslag. Det är mysigt på många sätt, men då jag fortfarande inte fått på vinterdäck på bilen är jag livrädd för att sätta mig bakom ratten. Har därför hållt mig hemma de senaste två dagarna och pysslat med djur och vilat då jag har rätt ont i kroppen. Inte helt fel det heller! Imorgon får jag dock på däcken på bilen så då blir det både träning och husvisning på det!
 
Vi har ju hunnit skaffa på oss några extra tillskott sedan det sist kom snö, och det är alltid lika roligt att se hur de reagerar när de får uppleva sin första vinter! 
 
... Smiggan var mycket skeptiskt till detdär vita läskiga som lagt sig kyligt på backen. Han kunde inte bestämma sig för om han skulle leka med det eller bli rädd - så han sket i det och gick in istället!
Ankorna är väl mest överraskande då de är djuren jag minst väntat mig ska gilla snö. När jag kom hem från jobbet i lördags morse låg ett tunt snötäcke på marken. Jag gick då runt för att se om fåglarna var livrädda - men trampade in på ett riktigt kalas i snön. Både kycklingar och ankor for runt och hade jätteroligt. Ankorna gled runt och kanade i snön och kycklingarna studsade omkring! Vilken skön syn det var!
Lotus leker i kylan! De är smarta nog att äta snön då vattnet fryser på fort i deras pool mellan gångerna jag hinner hacka upp det. Kycklingarna däremot har inte riktigt klurat ut det knepet, så de har fått en egen liten vattenautomat nära värmelampan på deras hylla inne i huset! Ankorna blaskar ur varenda droppe och leker med om de kommer åt det nämligen...
 
 
 
Nu är det kolsvart här, vi har fikat med te och bullar framför brasan en stund och medan Jesper nu vilar efter jobbet ska jag passa på att pyssla med vårat julkort lite innan det blir seriekväll!

Här kan du lämna dina avtryck!
Postat av: Annsofie

Jätte fina bilder! :)

Svar: Tack så mycket :)
Linda Björkström

2016-11-07 @ 18:32:50
URL: http://annsoh.blogg.se

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0