No one came to cuff you, they just handed you the chains

Nu ska jag åter till livet efter en intesiv vecka med jobb. Ibland går inte hissen ända upp när fröken schemalägger sig, så denna gång fick jag jobba intensivt innan det blev dags för återhämtning. Så går det när man bara tittar på måndag till fredag och glömmer att dagarna efter också sitter ihop! Nåväl, det gick ju vägen ändå - även om jag inte alls hade lust att vakna när klockan ringde idag. Var alldeles vimsig och förstod inte vad som hände på en lång stund. Nu är jag dock vaken och nästan lite farligt pigg! Förhoppningen ligger ju på att komma i säng skapligt ikväll då vi har ärenden i stan tidigt imorgon och jag även vill kunna få ut det mesta av min lediga helg - och allra helst hinna hänga med hästarna när det är ljust ute!
 
Man får inte mycket vettigt gjort en dag som denna, då man vakar av efter nattjobb. Jag har i princip hunnit med att ha lite kaffebesök, designa en fotoalmanacka till nästa år och släppt ut djuren en stund. Det får duga för dagen!
 
Påtal om djuren så är de så otroligt söta med varandra. Det är så roligt att se hur alla djuren interagerar med varandra. Fåglarna går ju allihopa tillsammans i sitt hägn om nätterna och dygnets numera resterande mörka timmar, men i den gnutta dagsljus som visar sig släpper vi ut dem lösa på tomten och de får springa runt och pyssla. Direkt får de då sällskap utav en väldigt sällskapssjuk kanin och oftast ett gäng katter som också vill vara med och leka. Det är så roligt att se att så många olika djurraser kan fungera så bra tillsammans, och även ha sån glädje av varandras sällskap. 
 
Höns och kanin leker midsommarstång runt krattan, ankorna och Max inspekterar skogsbrynet
 
Min vy från vardagsrumsfönstret. Ibland knackar ankorna på nedanför fönstret, då får de lite bröd utkastat.
 
Måste verkligen dela med mig av en söt bild på vårat lilla snömonster som gottade sig i förra veckan när vi hade några centimeter snö låg på marken. Han lever verkligen upp till sitt namn - som just betyder snö!
 
♦                     ♦                      ♦
 
Nej, denhär dagen kommer inte göra fler knop som sagt. Det blir nog seriehäng i soffan en stund om jag inte lyckas slockna mitt i allt spännande i vanligt ordning. Just nu är det många serier som rullar här hemma - men det är ju just en perfekt årstid för den sysslan. 
 
En liten uppföljare/spinoff till den gamla originalfilmen. Skräckfantasten i mig har äntligen hittat en serie som håller måttet. Dock har ju jag lite förkärlekför just exorcism-genren. Jag satt bara och väntade på att den skulle knytas samman med originalhistorian, och det gjorde den till min stora glädje till slut!
 
Jo men det har hänt - jag har fastnat för en sci-fi-serie! Jag var riktigt skeptisk när vi först satte igång denna, men det tog inte lång tid innan jag var fast. I kort handlar det om en nöjespark uppbyggd med laboratiorieskapade "människor" (hosts), dit rika människor kommer för att få leka av sig och bete sig som de varken vågar eller får i vanliga livet. Vartefter börjar dock vissa hosts ifrågasätta sin existens och agera utanför ramarna.
 
Ännu en serie som jag var skeptisk till att påbörja var denna - men jag tackar verkligen Jesper för att han i princip tvingade mig! Alltså, Benedict Cuberbatch är så jäkla bra som Sherlock! Troligtvis den bästa versionen jag sett! Man älskar alla kvicka repliker och hela karaktären. Ruggigt bra serie som gärna får fortsätta NU!
 
Ingen nyhet i serieträsket direkt - men den håller fortfarande måttet. Trots att man som utbildad blir tokig på de medicinska misstagen de gör så är man likväl fast ändå 13 säsonger senare.
 
Kanske den serie som är mest efterlängtad just nu! Jag har gått och blivit en riktig nörd om jag ska vara helt ärligt. Jag vet nog inte hur många gånger jag sett om första säsongen, men just nu håller jag på och plöjer igenom alla säsonger en gång till. Den blir bara bättre när man ser om den igen, då man kan dra helt andra kopplingar mellan händelserna än vad man gör första gången man ser den. Det börjar nästan likna min sagan om ringen-period jag hade som tonåring, men riktigt så illa är det inte ännu!
 
 
Även om serien upprepar sig om och om igen och stundtals har varit riktigt tråkig så är den ju så himla bra när den väl når sina gyllene stunder! Nuvarande säsong började återigen riktigt bra, men floppade totalt i andra avsnittet varpå jag än så länge inte kommit längre än så då jag tappade lusten - men det blir nog ett avsnitt idag medan Jesper nördar dator! 
 
Denna spinoff/Prequel började även den riktigt bra. Första säsongen var sktbra rent utsagt, men redan i säsong två började man tappa intresset. Troligtvis för att det är så totalt iontressanta karaktärer med. Det finns endast en (Nick) som är intressant nog att följa, och jag antar att det är därför jag fortfarande biter mig kvar. Det och hoppet på att den ska hämta sig igen!
 
Åt det mer oseriösa hållet är detta favoriten. Så himla låg, sjuk humor. Men det är ju det jag älskar med allt Andy Samberg gör - han är ett geni den karln! Hela denna serie är fylld med så genomtänkta och underbara karaktärer.
 
Ännu en riktig höjdare på komedifronten! Kom i kontakt med denna på jobbet då en av läkarna visade ett klipp på när de skulle träna HLR, och jag kunde inte släppa det sjuka klippet. Så det blev hem och tvinga Jesper börja om från början med en serie som han redan börjat se. Även denna serie är så jäkla genomtänkt och rolig. Har nog aldrig gillat en idiot så mycket som man gör med Dwight i denna serie! 
 
Nog om detta, som kanske ger någon en lite sysselsättning i vintermörkret! Nu ska jag slänga mig i soffan och jobba på att bli trött.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här kan du lämna dina avtryck!

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0