You could laugh all day but you can't laugh the darkness away

Nu har jag äntligen fått komma igång och julpynta här hemma!
 
Jag har gått och haft sånadär riktiga julkänslor alldeles för långt i förväg i år, vilket är konstigt då jag innan inte varit mycket av en julfirare (eller pyntare för den delen), varpå jag fått tygla mig ordentligt för att hålla mig ifrån att börja pynta för tidigt. Men, i söndags var det ju första advent vilket gjorde det helt okej att plocka fram pyntet - som till min stora besvikelse var i alldeles för liten skala! Mycket mysig belysning hade vi dock, så ny får man riktigt mycket myskänsla när det mörknar om kvällarna. 
 
1:a advents-frukost
Lite julpynt hemma! Och Jag har även passat på att premiärbaka lussebullar utan att använda shake and bake-mix! Mycket stolt. Med en touch av anka bör nämnas - upptäckte att man visst inte ska ha ägg i smeten, men däremot fick jag i alla fall pensla bullarna med det. Ankorna skämmer ju bort oss med ägg dagligen nu, så jag har faktiskt till och med hunnit skänka bort några till min bakglada syster redan!
Pepparkaksbaket tjuvade jag lite med! Har köpt lite roliga formar från wish, som blev riktigt tjusiga pepparkakor!
 
Mysa får jag dock göra själv under veckans gång, för Jesper har återigen en period då han jobbar borta i storstadsträsket i veckorna. Det är så himla tråkigt! Speciellt när jag inte mår så överdrivet bra för tillfället. Jag är ju mest deppig hela tiden, och vill ju så gärna ha min stöttepelare hemma hos mig. Sista två veckorna har jag gått och grävt ner mig totalt. Kroppen vill inte riktigt som jag vilket har inneburit att jag nu även, förutom fotbollen, fått lägga ännu en av sysslorna jag älskar mest på hyllan - ridningen. Åh vad jag gråtit över detta (och mycket annat som följd). Mitt bäcken har ju strulat ett tag, men efter att Idunn fick tokryck för en vecka sedan har inte rida ens funnits på kartan. Hon blev helt panikslagen av oförklarlig anledning när vi tömkörde och kastade sig rakt in i mig tre gånger så jag fick några rejäla smällar i rygg och bäcken. Dagen efter fick jag ta mig grinandes ur sängen och hade svårt att gå ordentligt på hela dagen, och efter det har smärtorna suttit i ordentligt. Hon som alltid är så rar och försiktig annars. Trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle råka ut för något sådant med henne - vi har ju haft en så himla fin kontakt och hon har sett mig som sin trygghet. Men hon är ju trots allt en unghäst och dessutom dräktig på det, så det är väl egentligen inte konstigt att något litet hjärnspöke tog sig in i huvudet även på henne till slut.
 
Det kan väl tyckas vara fjantigt att man är alldeles deprimerad för att man inte får rida eller spela fotboll, men när två saker som jag verkligen brinner och lever för att göra försvinner från en på kort tid så blir man inte lycklig alltså. Man vet ju inte riktigt vart man ska göra av sig själv. Lite av ens identitet skjuts åt sidan och man blir lite låst i huvudet och tycker inte att mycket annat är speciellt roligt. Lite hästluft fick jag dock i alla fall i Lördags, då jag syster och Bella besökte Stockholm International Horse Show. Det var längesedan jag var på något sådant, sist i Linköping om jag minns rätt - på den tiden Darin var populär och sjöng där. Det var en riktigt rolig dag. Jag blev alldeles salig över showerna och även över klappstallet där man fick träffa massor av olika hästraser samt andra djur. Sen jag var liten har Shirehästar alltid varit mina drömhästar - men konstigt nog har jag ALDRIG träffat någon. Detta fick jag dock göra i Lördags och jag blev alldeles gråtlycklig när vi kom fram till dem. Jag förklarade för tjejen som hade den ena stora fina svarta hästen att det var min drömhäst och att jag aldrig träffat en tidigare, varpå hon tog fram henne så jag fick hälsa (ja, jag måste ju peta på ALLT). Vilken lycka! Till sommaren ska jag definitivt köpa mig en stor nallebjörn (kallblodshäst). Jag har ju drömt om det så länge, så nu vill jag minsann ta och förverkliga den drömmen!
 
Vi timade så bra så vi fick titta på Islandshästshow, och även han gå en sväng på mässan samt träffa alla djuren
 
Idag fick jag i alla fall en positiv stallupplevelse på hemmaplan. Mår lite bättre smärtmässigt, så jag tog med mig Fedra bort som fick rida Ta medan jag tog en promenad bredvid med gamle trofasta Skrugga. Supermysigt! 
 
Idag dök även våra julkort, som jag pysslat ihop, upp med posten! De ser jag fram emot att få skicka iväg
 

Här kan du lämna dina avtryck!
Postat av: Anonym

Äter du djur trots att du är sk djurvän?

Svar: Vill du ha svar på det kan du börja med att presentera dig ;) jag brukar inte diskutera matvanor med främlingar
Linda Björkström

2016-12-03 @ 14:25:16
Postat av: Sofie

Heter Sofie :)

2016-12-11 @ 20:32:39
Postat av: Linda

Säger mig förvisso inte mer än innan :) Men vi äter till viss del. Det vi äter försöker vi göra bra val med, så som ekologiskt och närproducerat. Tanken är att sålla bort så mycket som möjligt vartefter men att fortfarande få i sig det kroppen behöver - vilket ju tyvärr är omöjligt med helt vegansk kost. Men min kropp är tyvärr inte i skick för att göra någon större kostförändring just nu

2016-12-19 @ 21:08:37
URL: http://Lindabjorka.blogg.se

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0