You've mastered the art of deceiving me now

God kväll från snorstugan i Kolmårdsskogen!
 
Här är vi snart inne på tredje förkylningsveckan, vilket verkligen börjar ta ut sin rätt på både kropp och psyke! Dels är jag urless på att vara toktäppt i näsan konstant, och dels har kroppen sagt ifrån fullständigt och jag orkar knappt ur soffan stundtals. Energin är som bortblåst! Jag tror att förkylningen blev lite för mycket nu med allt annat som händer i kroppen sista veckan innan man ska föla, och därav har det blivit total shutdown helt enkelt. Jag önskar att jag kunde vara frisk i luftvägarna så att jag kunde träna mig till lite energi, men gymmet är ju verkligen ajabaja när man mår på detta vis, så det har på sin höjd fått vara promenader som stått för energiåtervinning och motion de sista veckorna. 
 
Baka kan man också göra för att ge sig själv lite plåster på såren (eller när man har för mycket ägg i kylen). Här blev det jordgubbs- och blåbärsmuffins. Och min bästa vän Martin är såklart på tvn. Tror äntligen hemma står på var och varannan dag här när jag är i lågenergimode.
... Annat som fungerar när man tycker synd om sig själv!
Tur är det väl för mig att vi har sådan vacker natur att vistas i. Promenader blir ju inte helt fy skam då. Sista landade på drygt en timme och jag var alldeles sjöblöt i svett efteråt. Det är inte lätt att vara tjock! Tur för mig att det är övergående.
 
På den positiva sidan så fick vi underbara besked i förra veckan: Jordbruksverket har släppt skyddsnivån och det är numera fritt fram att låta fåglarna gå lösa i trädgården igen. Och vilka glada fåglar vi haft sedan dess! Nu när jag är hemma (oftast större delen av dagarna) kan de gå lösa mycket - och de älskar det såklart! Jag ska väl inte påstå att jag är missnöjd direkt. Älskar verkligen att se tomten fylld av glada djur och att mötas av dem när man kommer utanför dörren. 
 
Sleppo är lite ensam i sin sort ute på äventyr. Anki ligger ju och surar inne i huset och Puffran är ju mamma och går inhägnad med sin lille bebis. Men hon springer nöjt och leker med både kanin, katter och ankor - så det går ingen nöd på denna kavata dam!
våra tre ligister 
Denna herre har ju dock inte varit instängd, utan kan hoppa in och ut i fågelhägnet som han vill. Dock är han lite extra glad när han kan leka med fåglarna även utanför buren. Mest vill han dock chilla i solen!
"är det någon hemma?"
Lillefis växer så det knakar, men vill inte gå många decimeter ifrån sin mamma. Än så länge är hon för liten för att få gå med de stora ankorna eller fritt ute, så de får vara inhägnade ett tag till
... Här fick duon dock komma ut under en bevakad stund.
 
Även denhär filuren får komma ut och sträcka på benen lite. Dock i sele än så länge.
En riktig "liten" charmör har vi hittat! Dock misstänker jag att han kommer att bli gigantisk! Han är bara knappa 15 veckor och redan en riktig bjässe. Han och Yuki har fått träffa varandra under kontrollerade omständigheter med blandat resultat. Det är både bus och slagsmål.
 
Jag har faktiskt inte bara fikat och lekt med djuren på hemmaplan - jag har faktiskt fikat och lekt med kompisar på bortaplan också! I helgen blev vi överraskade med ännu en babyshower ute hos svärföräldrarna när vi trodde att vi skulle åka dit för att grilla. Mycket roligt och uppskattat! Har även besökt Halvars tillsammans med min syster! Jag har tjatat sedan jag såg att de öppnade, men har inte lyckats få till timingen med sällskap och väder, varpå jag fått vänta! I Måndags lyckades vi dock äntligen i samband med en hundpromenad, så ingen var lyckligare än jag när jag fick frossa i godisglass! Även igår hann jag mellan dipparna i måendet få in lite roligheter. Besökte då Arbis på kvällskvisten tillsammans med Lollo och Nettan, där vi åt mat och var med på deras filmquiz! Vi var väl inte direkt jätteduktiga, även om jag ville tro det i förväg då jag anser mig själv vara filmnörd. Det var lite för mycket indiefilm och gammalt trams för min smak, så vi fick väl ungefär hälften rätt. Men roligt var det ändock!
 
Glass som smakar ferarribilar och fizzy pops - går det att hitta godare?!
 
Jag måste ju tillägga att jag har världens bästa stöd i mitt mående just nu. Jesper vänder sig verkligen ut och in för att göra tillvaron drägligare för mig, trots att jag är så trälig i humöret ibland att jag bara vill kräkas på mig själv. Det tär ju lite på en att både må dåligt och vara rastlös och frustrerad. I Tisdags tog han med mig på bio och en bit mat på stan efter jobbet - detta trots att han hatar musikalfilmer och att han heöst av allt bara vill hem och vila när han jobbat om dagarna. Man får väl erkänna att man känner sig väldigt lyckligt lottad ♥ 
 
Idag har jag mest legat och beklagat mig i soffan dock. Men jag antar att man får acceptera sådana dagar också ibland - även om fröken vill tro att hon ska orka vara på topp 24/7. Lite pyssel ute har jag fått gjort, samt bakat bröd och ananaspaj till Dannes kaffebesök på eftermiddagen. Nu tänker jag faktiskt avrunda kvällen framför Face off och sedan en skräckfilm!
 
 
 

Här kan du lämna dina avtryck!
Postat av: Hanna Karlsson

Hoppas att ni snart är friska!

2017-04-06 @ 22:13:21
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0