Ease your mind, this moment will pass if you just leave it alone

Om jag för drygt en vecka sedan kände mig som om jag vaknat ur en dvala så känns det nu som om jag även fått en liten bit av livet tillbaka! 
 
Förra helgen blev min sista på akuten på många månader, och det var med både ångest och glädje jag klev utanför dörrarna när nattpasset var slut. Redan när jag kom fick jag fälla några tårar för att mina fina kollegor hade smygplanerat och tagit med kakor, tårtor och pepsi max för att fira av mig. Vid alla dessa godsaker hittade jag en fin liten lapp också, och då brände det i ögonen vill jag lova! Som tur var så fick vi en riktigt bra natt, så jag fick avsluta med en bra känsla så att jag längtar tillbaka lite sen.
 
 
Efter att ha vaknat upp på min första lediga dag kom dock rastlösheten. Jag fick tokryck och hade hunnit både städa hus & trädgård, tvättat & hängt tvätt, diskat, skumläst igenom en bok samt bakat bröd och lagat lunch innan jag fick besök utav Vickan vid 12-snåret. Det var väl tur för nerverna att hon kom ut och ville intervjua mig för sin uppsats samt myshänga & ta en promenad med mig och Idunn, annars hade jag väl klättrat på väggarna.
 
Grötbröd på fiberhavregryn och fullkornsdinkel - standardbrödet i vårat hem just nu!
 
Vartefter dagarna har gått så har jag mer och mer börjat uppskatta att vara ledig. Innan så orkade jag ju ingenting annat än att just jobba och förbereda mig inför detta, så det har kommit mycket välkommet att hinna med hästar, vänner, träning och hem ordentligt. Och inte minst att få sova tillsammans med sin sambo varje natt och att få ha riktiga lediga helger tillsammans - det är guld värt. Jag är ju även vaken när han går upp på morgnarna för att åka till jobbet, så jag har passat på att servera mysfrukost varje dag åt oss! När man har ett sånt hektiskt jobb som jag har så tar det ett ganska bra tag att komma ner i varv. Man har det inte riktigt i kroppen att sitta still, utan att få lite ångest och bli rastlös. Jag ska inte säga att jag är där än, men jag har i alla fall kommit en liten bit på vägen. Jag försöker ha små saker inplanerade varje dag, och jag tränar eller tar en promenad dagligen så att jag får aktivera kroppen lite. Med dessa små medel ska jag nog klara av att vara lite ledig utan att bli alldeles lappsjuk härhemma. 
 
Det är i alla fall ingen brist på slapparsällskap här hemma...
 
Chillkissen, som numera är trattlös och i princip helt läkt! Dock förblir han ganska hårlös på delar av huvudet, så han har fått ett nytt fint smeknamn: SkallePer
Daglig fruktstund är det som gäller här! 
 
Så vad har jag fyllt mina lediga dagar med hittills? Egentligen har jag ju inte varit helt ledig förrän i torsdags, då jag valde att vara med på utbildningsdag tillsammans med barnkliniken i onsdags. Mycket lärorikt och spännande då vi ska slå oss samman med barnakuten när jag kommer tillbaka till jobbet. I nuläget har vi ju hand om de kirurgiska barnen (samt de som kommer in som är mycket dåliga och behöver vara på vårat akutrum), men när den nya akuten är klar ska vi få ta hand om medicinbarnen också. Jag som gillar att jobba med barn tycker att detta ska bli ruggigt kul, och ville gärna vara med och förbereda mig inför detta.
 
I Fredags var jag även då hela dagen inne i stan. Först tog jag en promenad i Vrinneviskogen tillsammans med jobbarkompisarna och deras hundar. Efter detta besökte jag en mycket saknad Emelie och hängde hemma hos henne fram tills det att vi hade bokat bord på Pinchos på kvällen för att äta lite gott och snacka skit! Även lördagen gick i samma mysiga tecken då jag efter att ha tränat parkerade mig hos Nettan för melodifestivalhäng tillsammans med henne och Lollo.
 
Underbart promenadväder fick vi under fredagen, om än lite kallt
Jag har fått en ny bästis - Lindas lilla Gucci på 9 veckor
 
Efter att ha varit igång hela veckan sa kroppen tråkigt nog ifrån och jag mådde som en påse skridskor under söndagen. Det blev med andra ord inte mycket gjort mer än att ligga i soffan och jämra sig. Skulle lägga mig och titta på Blair witch på kvällen, men somnade 15 minuter in i filmen. Vaknade upp vid 23 och förflyttade mig in till sängen. Efter det vaknade jag knappt till varken när Jesper kom in och la sig eller gick upp till jobbet, utan vaknade efter 12 timmar alldeles groggy. Jag som snittat 3 timamr per natt under den senaste tiden fick en chock, och fick väcka kroppen med en promenad runt tävlingsstallet innan jag började må som en människa igen. 
 
Idag skulle jag egentligen ha varit på vårdcentralen, men då det varit snökaos både under gårdagen och natten så gick det inte att ta sig ut med bilen, varpå jag fick lov att omboka. Istället fick jag roa mig med att skotta snö och laga fågelhägnet som brakat under blötsnön för andra gången det senaste dygnet. Det är så otroligt vackert och mysigt när det kommer snö härute, men idag kunde jag inte hjälpa att bli irriterad när det ställde till det för oss. Nu är det dock plogat på vägen så att man kan ta sig någonstans, och fåglarnas hägn har hållt sig helt - så resten av dagen gick faktiskt åt till att passa på att njuta av det sista av vintern tillsammans med mamma, Bella och Akke som kom på besök. 
 
Våran vackra snögumma! Hon skulle minsann ha pattar med bröstvårtor tyckte Bella - bara att lyda och låta ungen skapa!
 
Fina lillebrorsan ♥
Det är inte bara hund och barn som gillar snön - katterna fick ordentligt med energi!
Dante njuter ju i fulla drag bara av att få vistas ute igen efter 4 veckors rumsarrest! Dock saknar töntiga kattmorsan att ha honom nära hela tiden!
Våran stiliga kille, som numera ser ut att ha hälften så stort huvud! Han ser lite rolig ut, men vi är bara så glada över att han har överlevt!
 
Nu ser jag dock fram emot lite vårväder snart! 
 

I know my soul's freezing, Hell's hot for good reason, so please, take me

Just nu känns det ungefär som om man precis vaknat till liv igen efter några veckor i total dvala. 
 
Jag har ju jobbat en hel del, och det kombinerat med mina kära efterhängsna sömnproblem har gjort att jag knappt sett dagsljus på några veckor. Jag vaknar mellan 4-5 varje morgon på lediga dagar, och går jag inte upp ligger jag och glor upp i taket fram till 8-9 på morgonen innan jag somnar om. Samma tid blir det ju såklart även om jag går upp och försöker göra något annat en stund, men då slipper jag i alla fall ligga vaken med enbart ångesten över att jag inte sover som sysselsättning. Detta resulterar ju i att jag sover frampå eftermiddagen istället och därmed enbart har förberedelserna för jobbet kvar innan jag åker iväg. Inte en så givande tillvaro för stunden, men bättre blir det snart! 
 
Idag gick jag upp med Jesper och åt frukost, och lyckades efter det somna runt 7-snåret, vilket gjorde att jag faktiskt tog mig upp på en rimlig tid och kunde traska bort i stallet i dagsljuset. Riktigt skönt! Det har inte blivit mycket stalltid när jag haft det på detta vis, så det var så himla mycket värt att få komma bort dit idag. Och det kändes som om damerna var tacksamma över det också! 
 
Nog för att fröken är dräktig, men nu är hon så rund så hon ser ut som en förvuxen shettis! Jaja, hon är vackrast i världen ändå. 
Lillmuppen ♥
 
Förra veckan nådde nog kulmen på skitstormen. Jag jobbade 5 av 7 nätter och på de lediga kvällar jag hade var det stressigt och mycket som skulle hinnas med, samt att vi hade storbesök sent inpå natten på Jespers födelsedag, så jag var helt slut redan innan jag kom till jobbet i helgen. Det blev två tuffa nätter, och sedan dess har jag i princip sovit non-stop (dagtid då som vanligt) förutom att gå på utbildning med Jesper och sedan träna ett kort pass för att försöka putta upp energin. Vi får hoppas att jag hinner hämta lite energi inför helgens jobb nu, men jag har faktiskt planerat att inte ta på mig något på fritiden och bara göra det jag känner för, så då borde det ju gå att få ihop lite energi till de två passen jag ska jobba då!
 
Måndagskvällen kom så himla välkommet! Jag och Jesper passade på att ta en myskväll framför Taboo, och det kändes så skönt att bara få koppla av! Lite för skönt tydligen, eftersom jag såklart tokslocknade redan under början på andra avsnittet vi såg! 
 
 
På den positiva sidan så är lille Dante på bättringsvägen nu! Brännskador är luriga, det vet jag ju redan, men det fick vi bli ordentligt påminda om några dagar efter veterinärbesöket. Det hade bildats sårhålor där han hade svullnader bakom örat och på halsen och de öppnade sig och skapade stora nekrotiserade och geggande sår som luktade något fruktansvärt. Det första såret rensade vi upp och lyckades sköta bra hemma med lite hjälp av Åsa som är djurskuksköterska, men några dagar senare öppnade sig en stor sårhåla på sidan av halsen som det bara rann var ur hur mycket vi än spolade och torkade, så då fick det bli ett återbesök till veterinären som odlade, spolade ur hålet (som visade sig vara ganska stort och djupt) och gav honom antibiotika. Sedan dess har det gått snabbt framåt, och jag hoppas att han ska kunna vara kvitt kragen inom någon vecka. Stackars liten, vilken kämpe han är! Han har varit så duktig med allt från sårvård till att ta dedär äckliga medicinerna som han hatar! Han förtjänar verkligen att bli bortskämd ordentligt nu, och det har vi nog lyckats med emellan varven under dessa veckornas gång. 
 
Tog lite kort på äcklet, så ni som är känsliga får nog blunda och scrolla ner lite snabbt! 
 
Den sista bilden är från idag, snart ihopläkt och helt! Kvar av sårhålan på halsen är bara en liten öppning, så snart ska han få vara katt på riktigt igen!
 
Vi har i alla fall försökt skämma bort honom med kärlek i mängder under tratt-tiden, så jag tror att han är ganska nöjd ändå! 
 
Nu ska jag vila upp mig lite så att jag inte somnar på bion ikväll! Det vore ju lite typiskt när man väl tar sig iväg! 

RSS 2.0