I know my soul's freezing, Hell's hot for good reason, so please, take me

Just nu känns det ungefär som om man precis vaknat till liv igen efter några veckor i total dvala. 
 
Jag har ju jobbat en hel del, och det kombinerat med mina kära efterhängsna sömnproblem har gjort att jag knappt sett dagsljus på några veckor. Jag vaknar mellan 4-5 varje morgon på lediga dagar, och går jag inte upp ligger jag och glor upp i taket fram till 8-9 på morgonen innan jag somnar om. Samma tid blir det ju såklart även om jag går upp och försöker göra något annat en stund, men då slipper jag i alla fall ligga vaken med enbart ångesten över att jag inte sover som sysselsättning. Detta resulterar ju i att jag sover frampå eftermiddagen istället och därmed enbart har förberedelserna för jobbet kvar innan jag åker iväg. Inte en så givande tillvaro för stunden, men bättre blir det snart! 
 
Idag gick jag upp med Jesper och åt frukost, och lyckades efter det somna runt 7-snåret, vilket gjorde att jag faktiskt tog mig upp på en rimlig tid och kunde traska bort i stallet i dagsljuset. Riktigt skönt! Det har inte blivit mycket stalltid när jag haft det på detta vis, så det var så himla mycket värt att få komma bort dit idag. Och det kändes som om damerna var tacksamma över det också! 
 
Nog för att fröken är dräktig, men nu är hon så rund så hon ser ut som en förvuxen shettis! Jaja, hon är vackrast i världen ändå. 
Lillmuppen ♥
 
Förra veckan nådde nog kulmen på skitstormen. Jag jobbade 5 av 7 nätter och på de lediga kvällar jag hade var det stressigt och mycket som skulle hinnas med, samt att vi hade storbesök sent inpå natten på Jespers födelsedag, så jag var helt slut redan innan jag kom till jobbet i helgen. Det blev två tuffa nätter, och sedan dess har jag i princip sovit non-stop (dagtid då som vanligt) förutom att gå på utbildning med Jesper och sedan träna ett kort pass för att försöka putta upp energin. Vi får hoppas att jag hinner hämta lite energi inför helgens jobb nu, men jag har faktiskt planerat att inte ta på mig något på fritiden och bara göra det jag känner för, så då borde det ju gå att få ihop lite energi till de två passen jag ska jobba då!
 
Måndagskvällen kom så himla välkommet! Jag och Jesper passade på att ta en myskväll framför Taboo, och det kändes så skönt att bara få koppla av! Lite för skönt tydligen, eftersom jag såklart tokslocknade redan under början på andra avsnittet vi såg! 
 
 
På den positiva sidan så är lille Dante på bättringsvägen nu! Brännskador är luriga, det vet jag ju redan, men det fick vi bli ordentligt påminda om några dagar efter veterinärbesöket. Det hade bildats sårhålor där han hade svullnader bakom örat och på halsen och de öppnade sig och skapade stora nekrotiserade och geggande sår som luktade något fruktansvärt. Det första såret rensade vi upp och lyckades sköta bra hemma med lite hjälp av Åsa som är djurskuksköterska, men några dagar senare öppnade sig en stor sårhåla på sidan av halsen som det bara rann var ur hur mycket vi än spolade och torkade, så då fick det bli ett återbesök till veterinären som odlade, spolade ur hålet (som visade sig vara ganska stort och djupt) och gav honom antibiotika. Sedan dess har det gått snabbt framåt, och jag hoppas att han ska kunna vara kvitt kragen inom någon vecka. Stackars liten, vilken kämpe han är! Han har varit så duktig med allt från sårvård till att ta dedär äckliga medicinerna som han hatar! Han förtjänar verkligen att bli bortskämd ordentligt nu, och det har vi nog lyckats med emellan varven under dessa veckornas gång. 
 
Tog lite kort på äcklet, så ni som är känsliga får nog blunda och scrolla ner lite snabbt! 
 
Den sista bilden är från idag, snart ihopläkt och helt! Kvar av sårhålan på halsen är bara en liten öppning, så snart ska han få vara katt på riktigt igen!
 
Vi har i alla fall försökt skämma bort honom med kärlek i mängder under tratt-tiden, så jag tror att han är ganska nöjd ändå! 
 
Nu ska jag vila upp mig lite så att jag inte somnar på bion ikväll! Det vore ju lite typiskt när man väl tar sig iväg! 

Här kan du lämna dina avtryck!
Postat av: lisa

Åh, stackars liten! Men va skönt att såret läker!!

Svar: Ja det har inte varit roligt för honom :( ja verkligen! Det har tagit tid men nu får han äntligen vara katt gen snart!
Linda Björkström

2017-02-08 @ 16:45:10
URL: http://kyntaja.blogg.se

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0