I just still feel like I'm condemned to wear someone else's hell

Nu har vi rena rama äggfabriken här hemma! 
 
Första hönsägget hittade jag överraskande nog i förra veckan, och det var Anki som stod för den produkten. Komiskt nog hade jag dagen innan suttit och räknat efter och kommit fram till att de nog skulle börja värpa snart, men att vi nog skulle vara beredda på att få vänta till våren innan de kom igång. Där hade jag dock väldigt fel. Sedan dess har även Sleppo kommit igång och de värper som maskiner! Idag hittade jag 6 st (!) ägg ute i huset, varav endast ett var ett ankägg. Det måste vara både från kvällen igår och från morgonen idag. Några ägg har de dock fått spara för att de är så himla stolta över sina små. Men det är ju bara kycklingägg så det blir ju inga bebisar utav dem oavsett om de ligger på dem, så resten har vi faktiskt tagit in. Någon av hönorna är även en riktig äggfantast och snor ankornas ägg och lägger i sina reden. Imorse hittade jag två små hönsägg och ett ankägg så fint ihopplacerade i ett litet rede! 
 
Större än såhär blir de inte just nu. Jag skrattade verkligen rakt ut när jag hittade detta lilla ägg! De ser så små och mesiga ut
...Bredvid ankäggen är de inte speciellt kaxiga. Men de blir större allteftersom, vilket förvisso ankäggen också kommer att bli 
 
Då vi inte vet om vi har någon tupp ännu, även om vi har misstankar gällande Puffran, och äggen ändå bara är små miniägg så tar vi faktiskt in alla förutom de som de stolt får spara för känslans skull. När äggen börjar bli större och chansen finns att de kan vara befruktade kommer de dock att få behålla dem om de vill ruva, så får vi lite bebisar lagom till våren/sommaren! 
 
Med andra ord finns det ägg här om någon vill ha, då vi får mycket mer än vad vi själva hinner använda då jag inte äter ägg och Jesper gör det ytterst sällan. 
 
I övrigt så har jag så dåligt samvete för fåglarna. De får ju inte gå lösa längre pga jordbruksverkets ökade beredskap gällande fågelinfluensan, så nu får de gott hänga inne i sitt hägn hela dagarna. Även om det nästan är lika stort som vi har inne så blir de ju rastlösa då de är vana vid att kunna traska i skogskanten och pyssla, samt får sällskap utav oss och övriga djuren. Jag försöker vara därute så mycket jag kan, men sover ju oftast under dygnets ljusa timmar just nu. Det blir nog bättre när jag börjar vara hemma på dagtid sen, men så länge försöker vi stimulera dem med ätbara saker. 
 
Rastlös fågel får tänja liiite mer på gränserna än vad som i vanliga fall är accepterat. Tyvärr är ju huvudet favoritsittplatsen, så honom sätter man sig inte bredvid när man ska iväg efteråt ;)
 
 
När jag var ute och pysslade hos fåglarna innan jobbet i tisdags hörde jag helt plötsligt Dante vråla inifrån skogen. Först trodde jag att det var för att han hörde mig ute och ville garantera att jag inte gick in utan honom, men när jag ropade och han började vråla mer och mer desperat insåg jag att något var fel och gick och letade efter honom i skogskanten. Han kommer ju alltid annars när jag ropar på honom! Det var kolsvart ute, men jag hörde att det kom uppifrån varpå jag lyste i träden och försökte lokalisera vart han satt. Vände mig sedan om och fick syn på herrn uppe på transformatorn på elledningen där han satt och inte kom ner. Jag ropade och lockade en bra stund, men han rörde sig inte ur fläcken. Jesper fick gå ut och göra ett försök han med, men då han inte kom ner fick vi börja ringa runt till brandkår och räddningstjänst för att se vem som vågade sig upp vid en elledning för att plocka ner vårat smartskaft. 
 
Däruppe satt han som förstenad.. Detta kort knäppte jag dock på morgonen innan jag skulle ringa vattenfall för kontroll av transformatorn och önska ett klätterskydd, när ens bebis är i nöd står man inte direkt och knäpper bilder!
 
När vi väl blivit lotsade till rätt ställe öppnade jag dörren och Dante kom springandes in, så det var som tur var bara att styra av insatserna. Dock sprang han direkt in under bordet i vardagsrummet, vilket inte alls är likt honom. När vi fick ut honom kände vi att han luktade grillad och förstod ganska snabbt att han fått en stöt däruppe. Vi undersökte honom lite och hittade svedda trampdnos och brännskador uppepå huvudet. Han var lite svullen på höger öra och höger kind, men verkade änbå må bra. Ett samtal med jourveterinären senare kunde jag i lugn och ro åka vidare till jobbet, om än lite sent, och Jesper fick observera våran lilla grillkorv under natten. 
 
När jag kom hem på morgonen mådde han inte alls bra. Svullnaden i ansiktet hade blivit värre och även spridit sig ner på halsen och under hakan, och han var jättetrött. Jesper ställde upp och åkte in med honom till veterinären så jag fick försöka sova någon timme efter nattpasset, och kom sedan hem med en mycket piggare och gladare kisse som kom och kröp upp hos mig i sängen! De hade rakat honom och hittat "nedslagsplatsen", där han hade ett brännsår som ser lite ut som en stjärna, med ett öppet sår i mitten och bränt runtomkring. Troligtvis är det det som orsakat svullnaden runt huvud och ut på örat, som hänger som på en ledsen hund. I övrigt tyckte de att han var välmående och vi kan konstatera att han haft en väldig tur! Han hade fått smärtlindring hos veterinären och var efter det mycket piggare, så han var nog snarare ledsen än trött när jag hittade honom på morgonen. Såret luktar fortfarande riktigt äckligt (bränd hud), men försvinner nog när det stänger sig sen, och han går på smärtlindring kontinuerligt. Örat är jag lite orolig för då skadan sträcker sig tvärs över hela örat, och jag tidigare haft en katt som faktiskt tappade halva ytterörat efter att cirkulationen strypts efter ett sår. Men huvudsaken är att han lever och mår bra! 
 
Nöjd kisse som får massor av uppmärksamhet nu
Även brorsan pysslar om honom
 
Ja, det var ju mer en uppdatering om djurlivet härute snarare än något annat, men faktum är att jag knappt gjort annat än sovit och jobbat de sista två veckorna. Har haft väldigt jobbigt med orken, och har fått tvinga mig iväg och träna för att få lite extra energi. Jag kan ju fortfarande inte sova om nätterna på mina lediga dagar, så dygnen blir helt skeva då jag oftast blir trött igen vid 9-10 på förmiddagen och då lägger mig för att sova några timmar för att orka jobba på natten, varpå jag sover bort dagsljuset. Då blir det inget stall och inte mycket annat roligt heller. Men det går över! Saknar hästarna gör jag dock när jag inte tar mig dit, men jag vet att de är ganska nöjda med att gå och strosa i hagen också. 
 
Nu ska jag spela Final fantasy en stund och hoppas på att jag blir trött nog att sova natten igenom så jag hinner se solen lite imorgon!
 

Vinterdag

Idag spenderade vi i stort sett hela förmiddagen ute i snön! 
 
Josse och lilla Isac kom på besök, så vi har haft julklappsöppning, skottat snö, pysslat med djuren och bara haft allmänt mysigt! Blev såklart snortrött efter detta och höll på att storkna i soffan, men tog mig faktiskt i kragen och åkte till gymmet istället för att vakna till ytterligare.
 
Vinterfantasten i egen hög person! Herrn är inte överlycklig över snödjupet just nu! Vi bor ju såklart där det alltid kommer lite extra, så han bottnar ju inte alls, vilket inte faller herrn i smaken
...några som däremot gillar snön är ankorna! De simmar, gräver och springer runt som tokar! När det var -23 här ville de dock inte vara ute, därför var Lotus lagom rastlös idag när jag kom ut på morgonen för att öppna - och sprang efter och drog mig i byxbenen ända till jag gick in igen...
 
Även igår spenderades förmiddagen ute i snön. Hade tänkt att ta ut Ta på en sväng, men det stod en liten avundssjuk dam och trampade vid grinden och nästan dök ner med huvudet i grimman när jag skulle ut i hagen. Därför fick det bli att ta in lillfröken istället och pyssla samt longera så hon fick lite stimulans. Har ju inte gjort så mycket mer än borstat på henne efter att hon fick tokspel när vi tömkörde, men igår skötte hon sig lika bra som vanligt igen, så det var en nöjd Linda som travade hem efter lite avslutande kramkalas.
 
Imorgon ska dagen dock spenderas inomhus till större del - då blir det IKEA!
 

Summering 2016

Som vanligt är jag lite sent ute med det mesta, men det är dags att göra en lite summering av det gångna året så att inte alla små ljuglimtar faller i glömska.
 
2016 - året då USA bevisade hur korkad befolkning de har, då idol för första gången fick en värdig vinnare och då vi nog haft mer otur än något annat år, samtidigt som det visade sig att vi på andra plan haft hur mycket tur som helst. Det väljer jag att i sedvanlig ordning summera med min lilla standard-lista!
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Ja, det gjorde jag! Bland annat tävlade jag för första gången i att springa hinderbana. Och detta gravid dessutom! Känns såhär i efterhand som en riktigt stor bedrift då jag mått uppriktigt skit i flera veckor innan, men ändå tog mig igenom banan på en godkänd tid. Det har jag delvis mitt grymma lag att tacka för! Medaljen hänger stolt här hemma. 
 
 
 
Något nytt var även att jag blev fågelägare för första gången! Inte trodde jag när jag i våras satte mig i bilen mot Linköping att jag skulle bli så fäst vid de små fjäderfäna jag hämtade hem! Faktum är att det är riktigt roliga och smarta djur med stora personligheter, så nu skulle man verkligen sakna en tillvaro utan dem!
 
Våran ståtliga drake, Lotus - som vi var övertygade var en liten tjej för han var så mesig när han var liten. Annat är det nu! Nu är han damernas livvakt!
...sötast var de dock när de var små ♥ Kan vara ett av naturens sötaste djur när de är bebisar. Man blir jättesugen på att spara ägg och kläcka, men de är lite jobb som vuxna, så vi nöjer oss nog med tre tills vi har lite större.
 
Sen har jag även gått på festival för första gången i mitt liv! Först jobbade jag en natt på Bråvalla, vilket bara det var riktigt roligt. Dagen efter besökte jag även festivalen privat tillsammans med ett gäng jobbarkompisar samt Jesper och grabbarna - och hade hur roligt som helst! Vilken upplevelse - och jag måste säga att sällskapet gjorde det hela till ett ännu bättre minne! Jag hoppa sverkligen på att kunna jobba där något pass i år igen!
 
 
 
I övrigt har jag sprungit min längsta sträcka någonsin, haft en egenhuggen gran och tagit vår första omplaceringskatt. Lite smått men ändå nytt!
 
Har du några nyårslöften?
Nej, inte ett enda faktiskt- som vanligt! 
 
Vilka länder besökte du?
England. Jag och Jesper besökte london över vår officiella ettårsdag i April. Känns så konstigt att vi firar så sent inpå året, när vi började dejta så mycket tidigare. Men så går det när damen var en fegis! London var i alla fall riktigt mysigt - och jag vill tillbaka snarast möjligen.
 
Den dagen vi får pepsi light (min bebis på bilden) i sveriga blir jag en lycklig dam!
 
Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
29/2 - dagen då Jesper gick ner på knä ♥! Och 3/8.

Vad var din största framgång 2016?
Oj, en svår fråga i år faktiskt. Det har varit ett så lugnt år på så många sätt. Vet inte om jag gjort några större framgångar. Det måste väl vara att ha tagit mig tillbaka till hälsa igen efter förra årets krasch! Det är vad årets första halva gick åt till.
 
Sen får vi inte glömma fotbollen! Under våren var det en riktig framgångssaga då vi vann serien - och även för min del som slog mig in i startelvan direkt efter att ha kommit in ny i laget. Hur roligt som helst! Hösten gick lite sämre och toppades även av att min knäskål hoppade ur led och gav mig problem att springa och spela, men jag har haft ett så roligt år med laget!
 
Bästa laget! JA, man behöver då rakt inte vara tjusig när man sportar - inte på lagfotot heller, haha!

Största misstaget?
I år tror jag inte jag kan direkt peta på något speciellt som jag tycker är ett misstag. 

Bästa köpet?
Jag som småhandlar mest hela tiden har nog lite svårt att peka ut något som är bäst. Tror inte jag gjort några speciella större inköp i år. Ja det får väl vara fåglarna då såklart! Bästa materiella ting jag däremot fått i år är julklappen från Jesper - PS4 och Final fantasy! Han vet hur man skämmer bort sin dam.

Vad spenderade du mest pengar på?
Säkert mat som vanligt. Vi har inte billiga matvanor direkt.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oja! Vänner, Jesper, djuren - och så vårat lilla fina besked vi fick i slutet på sommaren! Trots att vi haft mycket otur (mest på det ekonomiska planet och med bilarna), så har det funnits mycket glädjeämnen.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare generellt sett skulle jag tro! Förra året hade jag ju en riktig dipp mot slutet, så jämför man med sista delen på året så var det ju en markant förbättring. Som sagt så har vi haft en del otur, mest då med materiella ting - så det får gå an! Annars känner jag mig rätt lyckligt lottad överlag!

Kan ni förstå hur glad man blir av att kliva ut och se detta på bilen någon vecka innan jul? OCh så har personen smitit och lämnat mig med kostnaden - 5000 spänn för att laga en liten plastbit på bilen. Otroligt frustrerande!

Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts med vänner. Jag har fastnat en del på hemmaplan under senare delen av året, och det kombinerat med mycket jobb har gjort att jag fått sakna dem en hel del! Men det finns all tid i världen att hämta upp. Huvudsaken är att vi ändå har kontakt under tiden. 

Favoritprogram på TV
Sherlock, The exorcist, Brooklyn 99, Game of thrones, Westworld, The night of och the office - en blandning mellan grymma fantasyserier och däckare samt helknäpp humor!

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
I år firades födelsedagen med fika tillsammans med både min och Jespers familj på hemmaplan. Det blev fullt hus kan man lugnt säga! Efter fika och lite efterföljande vila så avslutades dagen med middag ute i svärtinge hos svärfamiljen. I sedvanlig ordning slog även jag och Emelie ihop ett födelsedagsfirande med vännerna, och hade då spelkväll hemma hos henne.
 
Hur skulle du beskriva din stil år 2016?
Jag har haft 4 lägen udner detta år: stallkläder, arbetskläder, träningskläder eller myskläder i princip. Det har varit sällan jag hunnit med aktiviteter då jag faktiskt behövt klä mig som folk - men då blir det å andra sidan ännu roligare när man får piffa till sig.

Den bästa nya personen du träffade?
Jag har nog inte träffat alltför många nya människor i år - jo, lagkamraterna är ju ett gäng härliga tjejer som jag fått äran att lära känna under året!! Dessutom har man byggt upp starkare relationer både med jobbarkompisar och privata vänner.
 
 
 
Första du ska göra på det nya året?
Det absolut första jag gjorde var faktiskt att jobba. Firade in det nya året på jobbet tillsammans med ett härligt gäng jobbisar. Detta var faktiskt första året som jag jobbade nyårsnatten där vi faktiskt hann ut och skåla i barnchampagne tillsammans då det var så pass lugnt! Mycket uppskattat! Innan jobbet var vi ute och åt middag hos Hampus och Frida i Svärtinge, vilket var så mysigt att jag faktiskt fick ångest över att åka iväg till jobbet. 
 
I övrigt har året börjat relativt lugnt. Jobb och efterföljande vila har stått på schemat. Då mina sömnproblem hängt kvar så var jag efter nyårshelgen så förstörd att jag under gårdagen flyttade mellan att sova/vila i sängen och soffan omvartannat - för att sedan sova till halv ett idag. Ett riktigt roligt dygn med andra ord! Dock hade jag sådan huvudvärk och mådde så ruggigt dåligt att jag inte kunde göra annat. Idag mår jag dock lite bättre och ska om några timmar pallra mig iväg och jobba sista natten för veckan! 
 
Invigt det nya året med att köra fast med bilen har jag gjort också! Nu när vi fått mellan 30-40 cm snö (vi bor ju i en jäkla snözon på höjden) gör varken en tyngre bil eller dubbdäck någon nytta när man bor i en uppförsbacke - bilen fastnade trots allt på uppfarten när jag kom från affären förut. Dock lyckades jag gräva loss den och lägga granris under däcken så jag tog mig bort, så nu blir det en del skottning innan jag ska försöka ta mig iväg till jobbet sen!
 
Gott nytt år i efterskott!

RSS 2.0