Summering 2016

Som vanligt är jag lite sent ute med det mesta, men det är dags att göra en lite summering av det gångna året så att inte alla små ljuglimtar faller i glömska.
 
2016 - året då USA bevisade hur korkad befolkning de har, då idol för första gången fick en värdig vinnare och då vi nog haft mer otur än något annat år, samtidigt som det visade sig att vi på andra plan haft hur mycket tur som helst. Det väljer jag att i sedvanlig ordning summera med min lilla standard-lista!
 
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Ja, det gjorde jag! Bland annat tävlade jag för första gången i att springa hinderbana. Och detta gravid dessutom! Känns såhär i efterhand som en riktigt stor bedrift då jag mått uppriktigt skit i flera veckor innan, men ändå tog mig igenom banan på en godkänd tid. Det har jag delvis mitt grymma lag att tacka för! Medaljen hänger stolt här hemma. 
 
 
 
Något nytt var även att jag blev fågelägare för första gången! Inte trodde jag när jag i våras satte mig i bilen mot Linköping att jag skulle bli så fäst vid de små fjäderfäna jag hämtade hem! Faktum är att det är riktigt roliga och smarta djur med stora personligheter, så nu skulle man verkligen sakna en tillvaro utan dem!
 
Våran ståtliga drake, Lotus - som vi var övertygade var en liten tjej för han var så mesig när han var liten. Annat är det nu! Nu är han damernas livvakt!
...sötast var de dock när de var små ♥ Kan vara ett av naturens sötaste djur när de är bebisar. Man blir jättesugen på att spara ägg och kläcka, men de är lite jobb som vuxna, så vi nöjer oss nog med tre tills vi har lite större.
 
Sen har jag även gått på festival för första gången i mitt liv! Först jobbade jag en natt på Bråvalla, vilket bara det var riktigt roligt. Dagen efter besökte jag även festivalen privat tillsammans med ett gäng jobbarkompisar samt Jesper och grabbarna - och hade hur roligt som helst! Vilken upplevelse - och jag måste säga att sällskapet gjorde det hela till ett ännu bättre minne! Jag hoppa sverkligen på att kunna jobba där något pass i år igen!
 
 
 
I övrigt har jag sprungit min längsta sträcka någonsin, haft en egenhuggen gran och tagit vår första omplaceringskatt. Lite smått men ändå nytt!
 
Har du några nyårslöften?
Nej, inte ett enda faktiskt- som vanligt! 
 
Vilka länder besökte du?
England. Jag och Jesper besökte london över vår officiella ettårsdag i April. Känns så konstigt att vi firar så sent inpå året, när vi började dejta så mycket tidigare. Men så går det när damen var en fegis! London var i alla fall riktigt mysigt - och jag vill tillbaka snarast möjligen.
 
Den dagen vi får pepsi light (min bebis på bilden) i sveriga blir jag en lycklig dam!
 
Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
29/2 - dagen då Jesper gick ner på knä ♥! Och 3/8.

Vad var din största framgång 2016?
Oj, en svår fråga i år faktiskt. Det har varit ett så lugnt år på så många sätt. Vet inte om jag gjort några större framgångar. Det måste väl vara att ha tagit mig tillbaka till hälsa igen efter förra årets krasch! Det är vad årets första halva gick åt till.
 
Sen får vi inte glömma fotbollen! Under våren var det en riktig framgångssaga då vi vann serien - och även för min del som slog mig in i startelvan direkt efter att ha kommit in ny i laget. Hur roligt som helst! Hösten gick lite sämre och toppades även av att min knäskål hoppade ur led och gav mig problem att springa och spela, men jag har haft ett så roligt år med laget!
 
Bästa laget! JA, man behöver då rakt inte vara tjusig när man sportar - inte på lagfotot heller, haha!

Största misstaget?
I år tror jag inte jag kan direkt peta på något speciellt som jag tycker är ett misstag. 

Bästa köpet?
Jag som småhandlar mest hela tiden har nog lite svårt att peka ut något som är bäst. Tror inte jag gjort några speciella större inköp i år. Ja det får väl vara fåglarna då såklart! Bästa materiella ting jag däremot fått i år är julklappen från Jesper - PS4 och Final fantasy! Han vet hur man skämmer bort sin dam.

Vad spenderade du mest pengar på?
Säkert mat som vanligt. Vi har inte billiga matvanor direkt.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oja! Vänner, Jesper, djuren - och så vårat lilla fina besked vi fick i slutet på sommaren! Trots att vi haft mycket otur (mest på det ekonomiska planet och med bilarna), så har det funnits mycket glädjeämnen.
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare generellt sett skulle jag tro! Förra året hade jag ju en riktig dipp mot slutet, så jämför man med sista delen på året så var det ju en markant förbättring. Som sagt så har vi haft en del otur, mest då med materiella ting - så det får gå an! Annars känner jag mig rätt lyckligt lottad överlag!

Kan ni förstå hur glad man blir av att kliva ut och se detta på bilen någon vecka innan jul? OCh så har personen smitit och lämnat mig med kostnaden - 5000 spänn för att laga en liten plastbit på bilen. Otroligt frustrerande!

Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts med vänner. Jag har fastnat en del på hemmaplan under senare delen av året, och det kombinerat med mycket jobb har gjort att jag fått sakna dem en hel del! Men det finns all tid i världen att hämta upp. Huvudsaken är att vi ändå har kontakt under tiden. 

Favoritprogram på TV
Sherlock, The exorcist, Brooklyn 99, Game of thrones, Westworld, The night of och the office - en blandning mellan grymma fantasyserier och däckare samt helknäpp humor!

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
I år firades födelsedagen med fika tillsammans med både min och Jespers familj på hemmaplan. Det blev fullt hus kan man lugnt säga! Efter fika och lite efterföljande vila så avslutades dagen med middag ute i svärtinge hos svärfamiljen. I sedvanlig ordning slog även jag och Emelie ihop ett födelsedagsfirande med vännerna, och hade då spelkväll hemma hos henne.
 
Hur skulle du beskriva din stil år 2016?
Jag har haft 4 lägen udner detta år: stallkläder, arbetskläder, träningskläder eller myskläder i princip. Det har varit sällan jag hunnit med aktiviteter då jag faktiskt behövt klä mig som folk - men då blir det å andra sidan ännu roligare när man får piffa till sig.

Den bästa nya personen du träffade?
Jag har nog inte träffat alltför många nya människor i år - jo, lagkamraterna är ju ett gäng härliga tjejer som jag fått äran att lära känna under året!! Dessutom har man byggt upp starkare relationer både med jobbarkompisar och privata vänner.
 
 
 
Första du ska göra på det nya året?
Det absolut första jag gjorde var faktiskt att jobba. Firade in det nya året på jobbet tillsammans med ett härligt gäng jobbisar. Detta var faktiskt första året som jag jobbade nyårsnatten där vi faktiskt hann ut och skåla i barnchampagne tillsammans då det var så pass lugnt! Mycket uppskattat! Innan jobbet var vi ute och åt middag hos Hampus och Frida i Svärtinge, vilket var så mysigt att jag faktiskt fick ångest över att åka iväg till jobbet. 
 
I övrigt har året börjat relativt lugnt. Jobb och efterföljande vila har stått på schemat. Då mina sömnproblem hängt kvar så var jag efter nyårshelgen så förstörd att jag under gårdagen flyttade mellan att sova/vila i sängen och soffan omvartannat - för att sedan sova till halv ett idag. Ett riktigt roligt dygn med andra ord! Dock hade jag sådan huvudvärk och mådde så ruggigt dåligt att jag inte kunde göra annat. Idag mår jag dock lite bättre och ska om några timmar pallra mig iväg och jobba sista natten för veckan! 
 
Invigt det nya året med att köra fast med bilen har jag gjort också! Nu när vi fått mellan 30-40 cm snö (vi bor ju i en jäkla snözon på höjden) gör varken en tyngre bil eller dubbdäck någon nytta när man bor i en uppförsbacke - bilen fastnade trots allt på uppfarten när jag kom från affären förut. Dock lyckades jag gräva loss den och lägga granris under däcken så jag tog mig bort, så nu blir det en del skottning innan jag ska försöka ta mig iväg till jobbet sen!
 
Gott nytt år i efterskott!

Här kan du lämna dina avtryck!

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0