Sommartjatter

Nuförtiden går dagarna lite fortare än då jag låg hemma och klagade på att veckorna sniglade fram och jag var rastlös. Vi är redan mitt inne i sommaren, trots att vädret ger en helt annan känsla, och jag själv är så uppe i mammaliv, träning, hästpyssel och vardagsplaner att jag knappt hinner notera att veckorna rullar förbi i ett rasande tempo. Men jag hinner njuta av tillvaron för det mesta ändå! 
 
Jesper har varit hemma med oss de senaste tre veckorna, vilket har gjort dagarna ännu lite trevligare på hemmaplan. Arin är ju en riktig liten pappagris, varpå han verkligen njuter av att ha honom hemma även på dagtid. Trots ledigheten har vi dock inte gjort alltför många utflykter. Det är faktiskt väldigt skönt att bara hålla sig hemma under sommartiden också, vi bor ju ändå på så vis att det inte krävs mycket annat när vädret är fint. I torsdags åkte vi dock iväg på en liten dagsutflykt nedåt i landet tillsammans med Emelie och Morgan. Jag fick äntligen besöka älgparken som jag tjatat om i så många år, och det var riktigt häftigt att få pussas och kramas med dessa majestätiska djur. Dock var jag inte beredd på hur mycket de dreglade! Vi passade även på att göra ett stopp på en lantgård i vimmerby där vi åt lunch och klappade lite djur innan vi sedan for hemåt. Självklart fastnade vi dock i kö efter en olycka på vägen hem, folk kan ju verkligen inte bete sig i trafiken nuförtiden. Man blir lika trött varje gång man sätter sig bakom ratten.
 
Min nya pojkvän! Stor och ståtlig!
Fina sällskapet!
.
..och superfarsan!
 
I övrigt har påhitten för min del mestadels bestått av gymbesök, hästpyssel och umgänge med vänner och familj. Har numer fått klartecken att träna efter förmåga, vilket känns både roligt och bra! Kroppen jobbar ju på ganska bra själv med. Jag samlade ju på mig så otoligt mycket vätska under graviditeten och sista gången jag vägde mig var någon vecka innan han kom, och då var det 25 kg extra jag gick och bar på. De är nästintill ett minne blott nu. I tisdags försökte jag mig dock på att delta lite smått på fotbollsträning då jag saknade både laget och att få sparka boll. Det kändes inte helbra i kroppen trots att jag undvek att springa, så det får vänta lite till. Så länge har jag gymmet, promenader och hästarna! 
 
 
 
På hästfronten kan jag ju tillägga att det hänt en hel del! Idunn fölade i förra veckan, och ut kom en liten brun dam som är sockersöt! Nu väntar jag ivrigt på att Ta ska ploppa ut sin unge, och det är nog dags i dagarna här då hon igår hade fyllt ut sina ljuver! Tänk, för 16 år sedan sprang jag och busade med Ta när hon var fölis, nu får jag snart busa med hennes lilla krabat! 
 
Lilla Idunn! Hon som egentligen inte alls är en kramhäst. Nu verkar hon dock ha saknat att umgås, för hon har varit en sån himla kramfia på sistone!
Här är lillbebis bara någon timme gammal
inget är som väntans tider. Och väntar och väntar det gör jag! Hoppas så innerligt på att kunna vara med när det är dags!
 
Jag får ju faktiskt rida igen nu också! Något som jag desvärre inte kunnat komma igång med pga damernas dräktigheter. Vi tajmade lite fel helt enkelt! Kan erkänna att jag haft rejäl panik över att spendera en sommar i princip hästlös och har varit både ledsen och frustrerad, men lösningen var närmre än jag trodde! Medan damerna går med föl får jag dels låna systers kompis häst, då hon är gravid och inte kan rida, och även våran grannes nordsvensk som jag ska bort och prova rida för första gången imorgon! Det löste sig ju riktigt bra ändå, och jag som saknat att rida storhäst får det begäret stillat också! 
 
 
Vackra Akribel! Red honom för första gången i måndags. Vilken härlig känsla det var att få komma upp i sadeln igen!
Sisdårä lagom stor åt lilla mig. Tror han mäter runt 170 cm i mankhöjd.
 
I övrigt på djurfrionten har vi fått två "små" tillskott. För några veckor sedan kläcktes ett av äggen vi fick i utbyte mot ankorna, så nu har vi en lite ayam cemani-kyckling som springer mamma Anki i hasorna. Otroligt häftig  liten fågel! Jesper har döpt henne till Snickers, i Jejjes ära (damen kan leva med det som föda).
 
Alldeles nykläckt! Nu är hon lite större dock, men det har jag tydligen inte tagit någon bild på!
 
Nytillskott nummer två är Rickard! En vän till mig fick honom i skojpresent på sin födelsedag, varpå han inte hade någonstans att göra av honom. Istället för att slaka kraken körde han hit honom och gjorde damerna alldeles stormförtjusta. Han har rotat sig bra i flocken, och jag som första natten trodde jag skulle bli galen när han började gala kl 3 har vant mig vid ljudet och märker inte av honom längre. Sen är han ju lite tystare när han inte är orolig längre också. 
 
Här har ni snyggingen! Han hette Goliat förut, men vi ville ha ett eget namn på herrn
En av de nöjda damerna! 
 
Rickards främsta kompanjon, han och Sleppo strosar runt och hittar på hyss tillsammans om dagarna
 
Jag har faktiskt hunnit jobba också! Ett nattpass på Bråvalla blev det för min del, och det var riktigt roligt! Jag blev faktiskt inte alls så trött som jag hade väntat mig under natten, och hade roligt sällskap, så timmarna flöt faktiskt på ganska snabbt. Tycker det är så himla roligt att få komma ut och jobba på andra ställen än inne på akuten. Även om man i princip gör samma sak så blir det kul med miljöombyte. Har även tagit på mig lite pass under vargarnas hemmamatcher i sommar, så då får jag tuta lite ambulans också!
 

 
 

RSS 2.0