All I ever wanted was to be a real source of compassion from the moment that we found ourselves drowning in

Sista veckan har jag gått i ett fasligt tempo om dagarna! 
 
Har stundtals haft så mycket nyvunnen energi i kroppen, och det blandat med vårkänslorna som spirar har gjort att jag verkligen har haft svårt att sitta still. Däremot börjar det mot slutet av dagarna bli ungefär som att gå in i en vägg - helt plötsligt dör orken och man blir alldeles sjukligt trött. Hittills har jag sovit som en klubbad säl om nätterna, men de sista två dygnen har det varit många uppvaknanden och mycket orolig sömn. Jag hoppas dock innerligt på att det inte återgår till mina 3-timmarsnätter igen! Allting är bättre än det.
 
Idag var jag uppe tidigt och hann därmed få ut riktigt mycket utav dagen. Jag hade en morgontid hos arbetsterapeuten då jag tyvärr har fått carpaltunnelsyndrom i båda händerna på grund av kraftig svullnad, och därmed fick lite övningar, restriktioner samt även ortoser att använda. Vidare därifrån åkte jag direkt till stallet, hängde där med Annette en stund, longerade tjockisen (Ta) och bestämde tillsammans med Jesper via telefon att vi ska rädda en liten mobbad tupp undan slakt. Han kommer dock få komma hem hit först på söndag. Väl på hemmaplan igen har jag fart runt och pyssalt i trädgården, sått frön, pysslat inne och även bakat bröd på eftermiddagen. Det var så härligt väder idag så jag kunde verkligen inte bara gå in och lägga mig i soffan en dag som denna. Det finns det regniga dagar till! Nu på kvällskvisten har jag även besökt gymmet en sväng innan det är dags at varva ner.
 
Mitt tredje försök med att så jordgubbar och smultron. I år ska jag bannemig lyckas! Passade även på att så röd paprika - det äter jag ju som godis ungefär.
 
Jesper kom hem med blommor helt från ingenstans idag - ett inte helt ovälkommet inslag på dagen ♥
Ville testa något nytt i brödbakarväg nu, så det blev bröd i långpanna på fiberhavregrynsgröt och fullkornsdinkel. Inte är jag någon snyggbakare - men gott som tusan blev det!
 
Tråkigt nog innebär morgonens besök hos arbetsterapeuten, tillsammans med återdebuterade bäckensmärtor, att jag knappt kan gymträna överhuvudtaget då jag inte får bära i händerna. Inte heller fungerar det att promenera när bäckenet smärtar och låser sig. Jag tycker det känns väldigt tråkigt att tvingas vara inaktiv när man ändå skulle kunna klara av att träna orkesmässigt och har kunnat göra det i alla fall 3-4 ggr i veckan. Jag mår ju så himla mycket bättre när jag får aktivera kroppen. Idag gick det att knäböja lite och sedan intervallcykla, men det är ungefär så långt aktivitetsnivån kan sträcka sig just nu. Jag tycker att det är otroligt viktigt att hålla igång trots att folk tittar på mig som om jag vore dum i huvude när jag kliver in på gymmet i mitt nuvarande stadie. Men jag förstår inte varför någon skulle tycka att man ska göra annat - våra kroppar är inte gjorda för att ligga på sofflocket. Bäst mår man i rörelse! Jag håller tummarna för att jag kan hitta någon bra variant av träning så att jag kan hålla igång någorlunda framöver i alla fall.
 
Det är synd att inte kroppen tillåter promenader nu när våren börjar smyga sig på. Vi har så otroligt mycket vacker natur runt oss, och jag hade gärna värmt själen lite extra genom att få komma ut. I tisdags hade jag en redig jäkla skitdag från början till slut. När jag kom hem efter att ha varit i stan och pysslat tog jag en promenad i skogen (detta var innan jag fick smärtor på nytt), och blev alldeles lugn i själen av detta. Innan stod jag och tjöt som en bebis i Jespers famn. Det är magiskt vad naturen kan ge ro i kroppen
 
 
Nu när jag ändå blir relativt illa tvungen att ta det lugnt ska jag försöka hinna plöja igenom mina nya böcker som dök upp med posten i förra veckan. I och med att jag varit igång så pass så har jag faktiskt inte hunnit öppna dem ännu. Men jag vet ju att jag kommer att njuta bara jag får ändan ur vagnen - jag älskar ju Stephen King!
2 st nya titlar blev det denna gång - självklart på originalspråket. Jag klarar inte av att läsa hans böcker på svenska, det tar bort all feeling!
 
Trots att jag har haft fullt sedan förra veckan med besök i sörping (som fick bli framskjutet snöstormens framtågande), flera finbesök på hemmaplan och stallpyssel, så hann jag ändå bli rastlös nog att straffa trollrufsen ännu en gång. Det är konstigt att jag alltid lyckas hitta på något med håret så fort jag får för lite att göra. Nåväl, nu ha det varit mökt ett tag - så det var nog faktiskt dags för att göra något roligare utav det hela, även om det till en början höll på att sluta i total katastrof.
 
 
Nu ska jag slänga mig i soffan och ladda inför ännu en fullspäckad helg! 
 
 

Här kan du lämna dina avtryck!

Nu är det din tur att tycka till

Tänk på att:
-Försöka bibehålla en trevlig stämning, onödiga elakheter behövs icke!
-Det är tillåtet att fråga om man undrar något
-Desto fler kommentarer, desto större blogglust
-Jag publicerar ingen bloggreklam.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (visas ej)

Bloggare?

Kommentera:

Trackback
RSS 2.0