Tack och hej!

För 6 veckor sedan vändes livet lite upp och ner för fröken Björkström.
 
En vanlig dag på stan med vännerna slutade med att jag rasade ihop på marken och hamnade på mitt eget jobb. Efter det väntade 2 veckor inlagd på sjukhuset fram och tillbaka med utredning av den konstanta yrseln och utmattningen som följde (hade även en fint timad blödning från en cysta i buken men den har inte med saken att göra). Jag trodde verkligen att jag var döende och helt övertygad om att de missat någon allvarlig sjukdom trots att prover och undersökningar såg bra ut. Med det kom panikångestattacker och jag trodde jag höll på att tappa greppet totalt. Det tog mig ganska lång tid att inse att jag sprungit rakt in i väggen med huvudet före och därmed var sjuk av stress och all press jag konstant sätter på mig själv. Jag trodde aldrig att något sådant skulle hända mig. Det fanns inte ens på världskartan. Jag hade hur många varningstecken som helst framför näsan på mig, men valde att blunda och köra på. 

Det har nästan varit ett heltidsjobb att vara sjuk, med besök hos läkare, terapeuter, sjukgymnast och kiropraktor, och det har varit en emotionell bergochdalbana. Men från att vara sängliggande så har jag med hjälp av mina nära tagit mig upp på benen och börjar se ljust på framtiden igen. 

Nu får jag sakta men säkert lära mig att bara vara Linda. Jag behöver inte definiera mig med varken mina fritidssysslor eller mitt jobb. Jag kan bara vara den jag är och göra det jag känner för. Och framförallt så börjar jag lära mig att det är okej att bara göra ingenting för den delen med! Jobba ska jag försöka mig på i veckan som kommer, och det ser jag verkligen fram emot. Jag saknar mina arbetskamrater och den glädje och meningsfullhet jobbet ger!

Det jag skulle komma till var att jag avslutat alla samarbeten med kosttillskottsföretag och härmed även meddelar att denna blogg kommer att avslutas helt. Jag har fått inse att jag satte alldeles för stor press på mig själv med träningen och att vara "träningsLinda". Det blev ett måste och något jag kände mig avskalad utan. Nu har jag knappt kunnat träna pådessa veckor, och det har varit riktigt tungt psykiskt stundtals. Kommer fortsätta träna för att må bra, men absolut inte för att upprätthålla någon form av standrad för mig själv eller andra. Det kommer ta tid att vänja om sig och att inte sätta prestationspress på sig själv på gymmet, men det får ske med små steg. Att stänga bloggen är ett litet steg på vägen för att göra träningen och livet mer kravlöst. 
 
Till sist måste jag tacka för allt fint stöd och all peppning jag fått från er läsare under årens gång! Ni är underbara! 
 
Nu ska jag bara vara Linda!
 
 

Midsommarträning och dubbelt upp!

Efter att ha vilat upp mig en dag efter benträningsfailen i förra veckan så gjorde jag ett nytt försök på gymmet tillsammans med en glad skara på midsommaraftonsförmiddagen! 
 
Det blev ett lite improviserat överkroppspass med störst fokus på rygg, och jag tog mig igenom det utan några större bekymmer. Revbenet gjorde dock riktigt ont i chins/latsdragen, så det fick bli få set på de övningarna. Lite svag yrsel kunde jag dock känna av, så resten av helgen fick bli vilodagar.
 
Idag var jag åter på gymmet tillsammans med lite nytt sällskap i form av Jesper. Vi tränade bröst/triceps och slängde även in en axelövning på slutet då det endast hinns med ett benpass imorgon också innan vi far iväg till Öland på lite minisemester. Idag hade jag återfunnit orken, och jag blev varken yr eller fick hjärtklappning när jag tog i. Ett mycket gott tecken med andra ord! Kunde genomföra ett pass med nästintill min vanliga intensitet (med lite färre övningar) utan problem!
 
Efter lite återhämtning med mat och en runda på stan utmanade jag senare herrn i tennis. Vilket fiasko! Jag var nämligen totalt värdelös dagen till ära! Vet inte om det berodde på att jag kände mig totalt mosad i överkroppen eller om det var för att det är ca ett år sedan jag höll i ett tennisracket, men det blev så pinsamt illa att vi fick bestämma oss för att bara stå och slå snälla bollar till varandra istället.... Jaja, svettigt blev det i alla fall!

Tung benonsdag!

Efter att igår ha vilat och samlat krafterna (med hjälp av en hel del fika och andra onyttigheter) var jag tillbaka på gymmet under kvällen idag för att försöka mig på lite lätt benträning.
 
Lätt var dock ordet jag tycks ha tappat på vägen in till stan. Ivrig som jag är gick jag ut alldeles för hårt från början, vilket resulterade i att resterande delen av passet kantades av yrsel och orkeslöshet. Jag skulle "bara" ta några svängar med viktad utfallsgång tänkte jag, och överskattade såklart min ork. Klantigt! Dock trodde jag att jag skulle orka ta i lite mer då jag vanligtvis är ganska stark i benträningen, men icke! De 4 set knäböj som följde gick riktigt tungt och jag fick verkligen kämpa trots att stången enbart vägde 40 kg. Jag antar att det fortfarande är sviterna efter sjukan som härjar, men usch så tungt det blev för huvudet.
 
Efter nederlaget i de tyngre övningarna valde jag istället att fortsätta med småövningar, i form av bencurl och benspark. 3 set på vardera fick räcka gott och väl, sedan valde jag att avsluta passet för att inte ta ut mig för mycket. 
 
Tack vare detta dumdristiga snedsteg gissar jag på att kroppen kräver vila även imorgon. Kanske lika bra det, då jag märker att jag har en tendens att jäkta iväg alldeles för mycket! 
 

4 veckor senare

Äntligen har jag fått besöka gymmet efter en vila som blev alldeles för lång för min smak! 
 
I början av förra veckan var jag på återbesök på vårdcentralen, då jag inte blivit helt bra efter min antibiotikakur. Mina infektionsvärden var återställda, men jag hade fortfarande dämpade andningsljud på höger lunga och blev ordinerad fortsatt vila med promenader som högsta ansträngning. Inte det ljusaste beskedet för damen som hållt hoppet uppe om att vara igång några dagar efter antibiotikakurens slut! Det var helt enkelt bara att gilla läget, hämta ut ny medicin och vila vidare! 
 
Under veckan började jag dock piggna till, och kände mig under helgen som var i stort sätt återställd - sånär som på en vidrig smärta i bröstkorgen då jag med stor sannorlikhet även lyckats hosta sönder ett revben. Detta innebar en tvåtimmarspromenad i skogarna på lördagen och ett försiktigt försök till att träna på söndagskvällen. Det blev ett blandpass för rygg/axlar/biceps och det kändes riktigt skönt att få låta musklerna arbeta igen. Dock kändes det mesta väldigt tungt och jag fick verkligen lägga band på mig själv för att inte bli alltför ivrig - men allt som allt så var det ett riktigt kul pass! 
 
Träningsvärken under gårdagen talade ändå för att jag fått till något vettigt, och jag besökte återigen gymmet för att träna bröst/triceps/mage. Ja, som ni förstår av det jag tidigare nämnde så var ju magträningen ett otroligt korkat upptåg. Det resulterade i att jag idag har mycket ondare över revbenet och har fått hämta smärtlindring för att råda bot på det. Förutom den lilla parentesen så var passet riktigt lyckat, och jag kände att jag hade mer ork i kroppen än under söndagens pass. Lyckades även flirta med mig gott sällskap i form av lilla Emelie, vilket lyfte stämningen på passet ytterligare! 
 
Idag vilar jag, för att inte gå ut alltför hårt på en gång, men imorgon planerar jag att vara tillbaka igen! 
 
Taggade tjejer ;)
 

Vet inte om någon är speciellt intresserad av uppläggen på mina små uppstartspass, men de kommer här:
 
Pass 1:

√ Chins, 3 set
√ Stångrodd, 3 set
√ Sidolyft med hantlar, 4 set
√ Framsida axlar med viktskiva, 3 set
√ Hantelcurls, 2 set
√ Hammercurls, 2 set
 
Pass 2:
 
√ Hantelpress, 3 set (exkl uppvärmning 2 set)
√ Tricepspress, 3 set
√ Flyes i cable, 4 set
√ Bänkdips, 3 eller 4 set (minnet sviktar)
√ Plankan
√ Liggande benlyft, 3 set.
 
Det blev väl inte direkt några rekordlyft på något utav passen, men det var det ju inte tänkt heller. Nu är jag i alla fall äntligen igång igen!
 
 
 
 

Omstart

Tyckte det var på tiden att damma av och starta upp bloggen igen efter över ett halvårs torka. 
 
Ett halvår som inneburit med- och motgångar på både privat- och träningsfronten. Min träning har i det stora hela flutit på bättre då jag hittat bra rutiner i samband med jobbet, men efter nyår kom ett riktigt bakslag då jag efter en stor livsomställning fick besök av min kära bråkmage igen. Detta ledde till ett viktras på ca 8 kilo under loppet av två månader, med orkeslöshet och motivationsbrist som följd. Några läkarbesök och lite stabilitet i tillvaron senare kunde jag sakteligen börja klättra uppåt i vikt igen och träningen började kännas både motiverande och resultatgivande igen.
 
...Detta lagom till nästa käftsmäll. Jag fick för mig att det var dags att kanske peta in lite konditionsträning på schemat, och tog mig ut på en morgonlöprunda i skogarna. Avslutade med några otroligt tunga backintervaller, gick hem, laddade om och åkte vidare till gymmet för ett bröstpass - som även det gick ovanligt segt. Under eftermiddagen dog energin i mig mer och mer, men envis som jag är så skulle jag prompt ge mig ut på en ridtur ändå. Sen var sängläget ett faktum. Det var längesen jag känt mig så sjuk. Efter en vecka med hög feber, illamående och hosta så tog jag mig i kragen och besökte vårdcentralen, där jag först blev hemskickad utan undersökning med en sjukskrivning och hostmedicin. De två dagarna som följde fortsatte jag bli sämre och kunde inte längre dämpa febern med paracetamol, och fick komma tillbaka för lite nogrannare utredning. Denna gång tolkades mina höga infektionsprover som hittades samt kaffebryggaren i bröstet som lunginflammation och jag blev insatt på antibiotika. Vilken skillnad! På bara 2 dagar var jag feberfri, och 4 dagar senare kunde jag börja jobba - lagom till semestern. 
 
Nu har 1,5 vecka gått sedan jag blev insatt på behandling och jag hostar tyvärr fortfarande lungorna ur mig och känner mig långt borta från mitt kära gym. När man är så pass påverkad som jag var de första veckorna finns inget sug alls efter att träna, men nu när man börjar känna sig friskare i kroppen är det ett helvete att hålla sig hemma. Förhoppningsvis är jag dock tillbaka och börjar småträna efter helgen, men denna gången vågar jag absolut inte stressa! 
 
Min slutsats i det hela - Cardio är livsfarligt ;)

Stressträning, personbästa och träningsvariation!

Det är väl ingen ide att jag ens försöker ursäkta mig längre vad gäller de långa avbrotten mellan inläggen, jag får helt enkelt inse att det är så det kommer att se ut emellanåt med tanke på att fröken bestämt sig för att ha sin tillvaro gå i 110.
 
Nu har jag dock tagit ut en semestervecka, men tycker mig väl inte haft så mycket ledig tid för det. Istället har jag sett till att boka upp mig frå morgon till kväll med saker jag inte annars hinner göra - viktigast av detta att träffa mina kära vänner - och därav hinner jag inte sätta mig och knåpa inlägg alltför ofta då heller. Nu har jag dock tagit på mig ett extra jobbpass mitt i semestern imorgon, och försöker därför tvinga mig till att vara uppe och svänga om inför nattjobb - alltså ett perfekt tillfälle att kika in här!
 
Jobbar just mycket nätter nu, varpå gymbesöken ofta ligger i anslutning till jobbet. Hur jag än bär mig åt lyckas jag dock alltid få stressa mig igenom passen, vilket ofta leder till frustration och missnöje. För att råda bot på detta har jag nu försökt att effektivisera så mycket jag kan så att jag slipper känna att jag behöver stå på gymmet i 2h för att vara nöjd. Jag har lagt in allt från myo-reps till drop- och superset, vilket faktiskt börjar kännas rätt okej. Det blir ju inte så mycket tunga lyft som jag hade planerat att denna perioden skulle innebära från början, men ibland får man helt enkelt tänka om och anpassa sig efter de förutsättningar man har! På detta viset har jag i alla fall fått in en hel del nyheter i passen, och det brukar ju alltid vara positivt vad gäller träningsresultaten! 
 
Trots effektiva pass har jag kunnat slinka in med några nya personbäsa lite här och var. Bland dessa har jag lyft 60 kg i bänkress och fått upp 35 kg över huvudet (militärpress). Det är ju alltid något att nöja sig med! :D
 
Lite annat nytt - knäböjar med kedjor! Riktigt rolig variation! Kedjorna gör att vikten succesivt ökar på vägen upp, vilket innebär att man även kan lägga på lite extra på stången och fortfarande våga/orka gå ner ordentligt! :)
Ett litet ryggträningskollage från förra veckan. Just ryggträningen har stagnerat lite på sistone, men jag har försökt hitta vägar till att piffa upp passen lite. Hittills har jag inte riktigt kommit fram till ett komplett pass jag vill spara, men det kommer nog snart! :)
 
 

Plyo och backspring!

Idag har jag klivit utanför mina träningsrutiner och gjort något som i vanliga fall inte hör hemma i mitt träningsprogram.
 
Hade ingen lust att sitta och åka in till stan, varpå jag planerade in ett hemmapass idag istället. Plyometrisk träning brukar ju ligga med i slutet på mina pass, men har aldrig utgjort ett helt sådant. Idag var det grunden för träningen, och det sög ordentligt i benen samtidigt som jag fick känna av min obefintliga kondition. För er som inte vet vad plyo är så är det hoppträning. Till exempel har vi grodhopp, utfallshopp, upphopp - samtliga var med på mitt pass idag. Började med varierade hopp från backen i intervaller, och körde sedan hopp uppför trapporna till verandan med ökande antal trappsteg mellan hoppen. 
 

Hopp och skutt i mina fina kompressionsbyxor från MMsports! En jobbig katt fick jag stå ut med, som klängde i benen under första delen av passet. Till slut gav han upp dock och pysslade med annat!
 
Direkt efter att jag skuttat ihop till ett par riktigt möra ben joggade jag ner på grusvägen som leder ut mot stora vägen och kom sedan fram till backen jag tittat ut. En riktigt lång och ganska brant sådan. I den körd jag intervaller tills jag inte orkade ta mig upp en gång til, och sedan joggade jag hemåt med tunga ben. Sista rycket (som inte blev så jäkla explosivt) fick bli i backen upp mot huset, där marken är ganska uppluckrad och tung att springa i - ångest hela vägen upp med andra ord.
 
Fick sitta ute på min veranda en bra stund med ett glas vatten och bara svalka av mig efteråt, då jag var så varm att jag ville kräkas. Så van är jag vid att få upp lite flås ;)
 
 
 

Bra veckoslut!

Från fredagen och framåt har jag haft en riktigt bra träningsperiod!
 
Torsdagen gick jag av nattpass och var helt dygnsvild. Valde då att enbart ta en ridtur under dagen, vilket faktiskt räckte gott och väl. Fredagen bjöd på ett tricepspass (med lite magövningar inslängt), som jag är riktigt nöjd med! Kunde dipsa utan problem och fick återigen känna på hur det riktigt tuggade i baksidan av armarna. Denna gång vågade jag mig på 4 set på 10 repetitioner. Vill inte köra helt 100% slut på mig själv då jag är rädd för att tappa tekniken och hänga på armbågen som bråkat, men det räckte gott och väl ändå!
 
Lördagens pass blev ben inne på citygymmet (hör och häpna!) tillsammans med Emma. Vi kom ut till ingelsta på kvällskvisten, men upptäckte att lokalen var upptagen för födelsedagsfest varpå vi fick ta oss in till stan istället. Det gjorde dock inget, för passet gick att genomföra riktigt bra när gymmet var tomt! Testade ett lite improviserat upplägg, som visade sig bli riktigt bra! Vi inledde med pyramider på sumomark, vilket nog resulterade i ca 6-7 set. Sen supersetade vi hacksquat i smith med sumböj (även den i smithen. Vidrigt jobbiga övningar att lägga ihop - men kul såklart! Efter det körde vi en utdallsgångshinderbana a'la Linda, där vi gick utfall med vikter och fick gå upp och ner för stepbrädor lite här och var på vägen. Sista setet gick vi längre, utan vikter, och stannade då istället och gjorde grodhopp upp på stepbrädorna. Blä så jobbigt det blev! Till sist supersetade vi goblin squats men upphopp på stepbräda, tills vi inte fick upp fötterna från marken längre när vi skulle hoppa. KAn lova att träningsvärken har smakat bra sedan dess ;)
 
Söndagen bjöd på ryggträning, även där ett helt klart godkänt pass. Igår körde jag ett intensivt axelpass, med superset raktigenom. Detta då jag var lite tidspressad och behövde ta mig igenom passet fort. Detta ledde till riktiga krampkänningar i båda axlarna (inte bara vänstern som vanligt) - skönt! 
 
 
 

Helgvila och ryggpass

Det fick bli helvila i helgen, för att vara på den säkra sidan.
 
Kände inget i halsen under gårdagen, men vågade inte chansa och tog en dag extra på latsidan istället. Idag var det dock träningsdags igen, och jag var väl inte helt alert efter en natthelg på akuten. Förvisso har det varit lugnt, men man blir rätt trött i kroppen av att ställa om. Tur var det väl då att jag fick träningssällskap som tvingade mig igenom ett ryggpass där jag nog annars hade stannat halvvägs och tyckt jag var färdig. Envis som jag är så vägrar jag ju ge upp först, så jag är riktigt nöjd med att jag orkade hålla i hela vägen. Vaknade till mer och mer under passets gång och hann ju till lsut bli riktigt taggad. 
 
Körde enligt Pontus upplägg idag och det blev 5 set chins, 4 set stångrodd, 4 set latsdrag, 4 set sittande rodd och sedan rodd i maskin tills vi var slut och till min lycka valde att spara på bicepsdelen till en annan dag (läs: annan vecka för min del, hehe).
 
Skön start på veckan!

Upp och ner

Trots att jag jobbat non stop hela veckan har jag lyckats klämma in träning varje dag hittills! 
 
Till en början gick det jäkligt bra! Jag fick till bra och effektiva pass, och kunde även träna triceps för första gången sedan min armbåde började tjura lite. Testade att dipsa för första gången sedan i somras, och det gick faktiskt hyfsat! Höll mig till 2 set vanliga dips och 3 set viktade bänkdips, och det var jätteroligt att kunna smyga igång med en av favoritövningarna igen. Äntligen fick jag återigen känna dendär efterlängtade tuggande känslan i baksidan av armarna! Underbart!
 
Igår gick det dock inte lika bra. Skulle träna ben innan nattjobbet, men kunde inte få till det alls. I knäböjen började benen vekna redan på 60 kg, och jag fick missnöjt stanna på den vikten. Körde lite enbensmark, men kämpade med en smärtande högerskinka som jag troligtvis lyckats sträcka i förra veckan. Efter det dalade humöret och jag började bli riktigt förbannad. Försökte med lite step up med vikter, men kroppen ville inte riktigt vara med där heller. Det slutade med att jag gick ifrån gymmet vansinnigt besviken. Jag som sett fram emot att träna ben, och så gick passet åt skogen och kändes som bortkastad tid. 
 
Andra tankar fick jag dock idag, då dels träningsvärken sitter där den ska, och jag vaknar med ont i halsen. Det var alltså något som låg i kroppen och lurade igår - inte jag som var totalt värdelös. Och tydligen kunde jag uträtta något vettigt ändå, då jag känner av det ordentligt idag. Där har vi nog biten jag måste jobba mest med - att sluta vara så fruktansvärt hård mot mig själv. Jag vill ju alltid ge 100% på gymmet, annars blir jag så förbannad på mig själv, vilket kan förstöra ett helt pass då prestationsångesten får mig att bara sätta mig och deppa istället för att gå vidare i passet och ta nya tag. Lite är ju faktiskt bättre än inget, och ibland FÅR man faktiskt ha dåliga dagar. Det är dags att jag börjar påminna mig själv om det! 
 
Idag blir det vila pga halsen, men det får bannemig vara en kort sjuka jag dragit på mig - för i veckan jobbar jag bara 2 nätter och då vill jag hinna spendera mycket tid på gymmet!

Söndag

Igår fick jag finbesök på gymmet igen, i form av mina fina arbetkamrat/vän Emma.
 
Axlar stod på mitt schema, så fröken fick följa med på det passet - vilket hon å andra sidan inte var svår att övertala till. Trots mycket fnitter och tjejsnack så fick vi ihop riktigt bra träning däremellan, och jag som sällan lyckas med träningsvärk i axlarna känner av det ordentligt idag. Känns med andra ord verkligen som om jag hittat mitt fokus igen! Riktigt kul! 
 
 
 
Jag antar att man måste få tillåta sig själv ta lite småpauser ibland. För min del har det till största delen berott på skador, men det har å andra sidan tvingat mig till att hitta på annat om dagarna vilket jag tror ger en lite sundare inställning till träningen. Det blir ju lätt lite hets och hysteri med tanke på hur hypat gymträning och vältränade kroppar har blivit. Jag försöker hålla mig ifrån såna tankar, men jag tror nog ändå dendär lilla ångesten ligger någonstans i bakhuvudet och gror. Jag har ju alltid som mål att träna för att jag mår bra och det är roligt, och det uppfyller jag verkligen när jag fått nytändning och tycker att gymmet är det roligaste som finns igen! 

Marklördag

Igår blev det som utlovat marklyftarpass, vilket jag nog aldrig tagit mig igenom förr utan att halvt grina.
 
Detta dels för att jag är otroligt kass på vanliga marklyft och därmed tycker att det är en själaplåga, men också för att jag blir frustrerad över att känna mig klen när inte tekniken sitter. Denna gång kom dock vändningen, dock med lite gnäll - men garanterat tårfritt! Jag lyckades komma upp i nya vikter och började nog nästan under passets gång tycka att det var lite roligt, då jag nog börjar känna att det fungerar lite. Det har jag till 100% mitt sällskap att tacka för. Utan honom hade jag kört på det säkra och lyft sumomark istället. Fan vad bra det är att träna med rätt sällskap!
 
 
 
 

Uppkopplad igen!

Nu är äntligen internet inkopplat i huset efter ca 1,5 månads strul. Därav har inläggen inte direkt flödat då jag inte heller har speciellt bra täckning på mobilen härute i skogen. Det är skönt på ett vis att få lägga ifrån sig telefonen när man är hemma, men det försvårar ju en del saker också! Nu ser jag dock fram emot att kunna skriva igen, för DET är något jag saknat!
 
Träningsmässigt har det gått lite svajigt på sistone. Bara någon vecka efter flyttstöket och dess effekt på träningen lyckades jag ådra mig en ny skada - jag blev sparkad av hästen rakt på utsidan av knät. Ingen skön historia. Det blev blått och svullnade upp ordentligt och jag kunde inte stödja på det, vilket gjorde mig livrädd. Ville inte gärna åka in till jobbet med det, men dagen efter smällen var det värre och jag blev skrämd nog att åka in och få det röntgat ändå. Som tur var så hade all hårdvara i knät hållt sig i helt skick! Det blev dock några dagars kryckhoppande och sedan ett lindat knä i en vecka, vilket innebar att benträning inte var att tala om.
 
 
Första benpasset blev av under förra helgen, och det gick ju faktiskt riktigt bra! Efter tre veckors benvila hade jag faktiskt mycket ork och driv, så det var riktigt roligt att få komma igån. Och den efterlängtade träningsvärken svek mig inte ♥! 
 
Innan jag gjorde illa mig igen var jag upppe i rekordvikter på det mesta! Jätteroligt att se träningen gå framåt.
Jag har nämligen gått in i en ny period med fokus på att lyfta tyngre och bli starkare, samtidigt som jag verkligen lever upp till att äta som en häst! Innan försökte jag ju ha fokus på intensitet under passet med dropset/superset (mellan allt tjatter jag alltid lyckas klämma in när jag tränar). Nu inväntar jag med spänning vilka resultat detta kommer att ge! 
 
Motivationen har ju i vanlig ordning dalat när jag gör mig illa och inser hur träligt det är att inte kunna träna utan begränsningar. Denna gång rörde det sig bara om en kort dipp dock, och jag har ganska snart hittat tillbaka till glädjen. För att öka på den ytterligare har jag ett paket på väg hem från ♥MMsports♥ med ett par Jaybirds!!! Det kommer garanterat att ge träningen en skjuts, då jag ofta tränar ensam och inte kan ha min gigantiska mobil i någon ficka - sladdlösa lurar är med andra ord lösningen på detta!! :)
 
 
 
För att återgå till träningen så har denna veckan varit lite medioker pga att jag både schemalagt mig tokigt på jobbet och på fritiden. Jag har inte riktigt fått till det riktigt med hur jag ska lägga mitt schema för att det ska bli bra, men det lär man sig nog vartefter. Igår fick jag dock till ett riktigt bra ryggpass, och har för först agången på länge riktig jäkla träningsvärk i hela ryggen. Kanske inte så jättepassande med tanke på att det idag blir marklyftarlördag tillsammans med Pontus, men jag har ju otroligt motiverande sällskap och så länge det är roligt så orkar man nog kämpa sig igenom det mesta! 
 
 
 

Dåligt... (kompenserar med lite rumptips)

Det går alldeles för långt mellan inläggen just nu, och det gör mig lite smått irriterad på mig själv. 
 
Faktum är ju att det gått framåt med stormsteg för min del när det kommer till träningsbiten, och jag borde ju belöna mig själv med att skriva ner det så att jag kan se tillbaka och peppas utav det när motivationen sviktar i framtiden. Den egentliga sanningen till varför inläggen blir få är att jag oftast ser till att inte vara hemma. Detta då jag vantrivs så fruktansvärt i lägenheten och inte klarar av att vara hemma och höra grannarna stöka hela dagarna. Det blir med all säkerhet bättre efter flytten (och såklart efter att internet blivit inkopplat i huset). 
 
Så länge måste jag försöka fylla i tomrummet så gott det går. Minns såklart inte pass för pass, men det mesta har gått bra och jag har ökat i vikt mycket under de senaste veckorna. Ja, vikten jag lyfter alltså... Inte min egen ;) Glädjen har funnits med mig, och det kan delvis ha att göra med att jag fått så mycket roligt sällskap att träna med - både nya och gamla vänner! :)
 
Roligast är framgångarna med benträningen - såklart ;) ! Där har jag blivit starkare snabbt och är nu till och med förbi den nivån jag var vid innan jag skadade ryggen. Jag har helt enkelt vilat mig i form kan man säga! I helgen kunde jag göra premiär med sumomark efter olyckan, och kunde lätt lyfta 75 kilo utan smärta. Har innan legat och mesat på max 70 kg, så där hade jag inte tappat mycket på dehär veckorna. Dock tror jag mycket sitter i huvudet - jag har garanterat bara fegat innan. 
 
Sumomark är för övrigt en riktigt bra övning för er damer (eller herrar med för den delen) som vill bygga lite rumpa! Den övningen, raka marklyft (gärna med bred position på föttern där med) knäböj samt utfall/step up är några av mina favoriter när det kommer till att träna stjärten. Tungt och härligt! Kör även en del Plyo (hoppträning), vilket blir lättare viktmässigt men grymt mjölksyreframkallande!
 
De snygga byxorna hittar ni på MMsports!
 
Idag har jag för övrigt troligtvis stött på ännu ett hinder på vägen. Körde ett pass för triceps och mage idag. Eller... Egentligen var det i princip dips och mage, men i lla fall... Kände en stund in i passet att vänster armbåge började låsa sig. Gav då upp dipsandet och tänkte istället försöka med några lätta pushdowns i cable. Då gjorde det istället riktigt ONT! Valde att avbryta den delen av passet där och istället köra klart med mer magträning, och har sedan dess knappt kunnat sträcka ut armen. Troligtvis är det väl bara någon överbelastning/liten knick/inflammation om går över fort, men jag som redan varit hämmad av skador blir ju såklart livrädd. Det blir att käka antiinflammatoriska tabletter i några dagar och låta armbågen vila så gott som det går.
 
 
 

PB-vecka!

Vad är det som händer i min kropp?! 
 
Sista veckan har allting gått framåt med stormsteg. Har tagit personbästa (med god marginal) under i stort sett varje pass, och har verkligen hittat tillbaka till motivationen igen! Jag tror väl förvisso att det är det sistnämnda som spelat in mest, men det ena ger ju det andra - och resultatet har blivit en rejäl skjuts framåt! 
 
Tidigare i veckan tog jag person bästa i bänkpress, med god marginal. Fick till 6 reps på 50 kg under ett långt dropset, och det är 10 kg + mot vad jag ens lyckats rubba förut. Tänkte skriva mer om det passet senare, då jag testade att träna efter ett färdigt upplägg med högintensiv träning, som faktiskt var ritkigt jobbigt.
 
Nu funkar även benträningen igen. De passen som tidigare innehållt så mycket ångest och ovilja har nu blivit roliga igen. Förra lördagen fick jag en ordentlig skjuts av min kollega Johan, som tvingade mig att lyfta tyngre än vad jag fått för mig att jag klarar av. Det ledde till ett personbästa i utfallsgång med 2st 20kiloshantlar. Efter det var ångesten som bortblåst. Igår var det dags för benpass igen (jag hade skjutit upp det under veckan), och då gick knäböjen av bara farten. Har stannat på 40 kg sista tiden pga att jag varit rädd för att ryggen ska ta stryk. Igår tänkte jag att jag skulle testa 50 kg för att se hur det gick - lätt som en plätt. Gick upp på 60 kg och vevade mig igenom ett set på 12 repetitioner utan sveda eller värk. Bestämde mig därför att testa 70 kg, vilket jag då fick ihop 5 repetitioner på! Det är det tyngsta jag knäböjt sen innan mitt knä började bråka, och det är 1,5 år sedan. ÄNTLIGEN! Nu vet jag vad jag klarar och kan fortsätta pressa mig framåt! Inget mer fegande på den fronten alltså! 
 
Nya, fina kompressionsbyxor från mmsports!!
 
Idag fick jag till ett litet ynka pb i sittande rodd, men annars var det ett snabbpass som fick bli dagens insats. Imorgon är det bröstträning som gäller, så vi får se vad man kan lyckas åstadkomma då ;)

Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det får bannemig gå ändå!

Det är ganska ironiskt ändå...
 
Det sista jag gjorde, bara timmar innan jag åkte av hästen och skadade ryggen, var att lägga upp denna bild på instagram.
 
 
Det var tanken att det skulle bli mitt utgångsläge, och jag var riktigt taggad på att vässa till mig och få en riktigt bra form till sommaren. Och så gick det åt skogen, och sedan dess har motivationen dalat mer än någonsin. Jag har skitit i att träna och har uppritkigt varit riktigt jävla ledsen för att jag inte alls kunnat träna som jag vill. Istället för att bara gilla läget och ta det lugnt har jag stundtals helt tappat intresset och istället valt att göra annat. Jag fick inse hur fort man tappar det man slitit för, och det gjorde mig ruggigt omotiverat till att fortsätta streta när det var så enkelt att förlora så mycket. 
 
Sista veckan har det dock gått bättre och bättre, och jag har börjat hitta tillbaka till mitt vanliga driv igen! Nu längtar jag efter träning och jag tycker det är roligt att vara där igen. Vandningen kom nog när jag tränade ben i förra veckan, och äntligen lyckades lägga på vikter och faktiskt få känna att jag tränade. Efter det har det mesta flytit på riktigt bra, och idag var första gången jag kunde göra dips och även träna mage utan smärta! Ryggen hindrar mig fortfarande i mycket, men jag har fått tillbaka lite av min jävlaranamma - även om det går lite upp och ner. Jag tar mig ändå dit nu, och jag gör det jag kan - det får räcka gott och väl för nu! 
 
 
Jag behövde nog få ha lite off-tid. Jag får se der som att det blev lite semester och tid att hinna ikapp med annat runtikring. Nu är jag dock ganska bestämd - nu ska jag komma tillbaka och hitta glädjen i det jag egentligen älskar mest att göra!
 
 

Inte igår!

Här var det alldeles för länge sedan jag kikade in!
 
Orsakerna är många. Dels så har flytten tagit mycket tid, samt lämnat mig internetlös ett bra tag. Sen har jag jobbat mycket, tränat något mindre än vanligt  och inte heller tyckt att det har gått speciellt bra. Energinivån har legat på botten och motivationen har tyvärr följt med den. Mycket har ju att göra med att jag känner mig hindrad, och då blir det helt enkelt inte roligt på samma vis längre. Man vill inte göra det man älskar halvdant, det ska ju vara fullt ut! 
 
Gått ner i vikt har jag gjort under de sista veckorna också. Känner mig tyvärr inte alls i min forna form längre. Kombinationen med att springa som en skållad råtta hela dagen på jobbet och att inte hinna äta som man är van vid har verkligen gjort sitt (jag älskar mitt jobb ändå dock!). Det och sen det faktum att jag inte lyft tungt på över en månad har lämnat mig några kilo lättare.. Riktigt synd! 
 
Nu lyckades jag även dra på mig en förkylning under de sista dagarna, men innan dess hann jag nästan få känna att jag var tillbaka på banan igen! Kunde nämligen träna ben med lite vikter, vilket gjorde mig otroligt peppad! Äntligen fick jag känna mig trött på riktigt när jag gick ifrån gymemt, och äntligen bråkade träningsvärken med mig i flera dagar efteråt! 
 
Nu har jag vilat ut fökylningen under några dagar, och idag tänker jag prova på att träna igen! Energibristen får en Jacked fuel ta hand om, det brukar göra susen! 

Frustration och motivation

Åh vad jag önskar att jag kunde fylla på ett peppande inlägg här om hur det går framåt träningsmässigt och att jag lyckats hålla motivationen uppe trots att ryggen hindrar mig. Den bittra sanningen är dockprecis det motsatta, och jag har varit väldigt ledsen under veckans gång då det stundtals känns så tråkigt och hopplöst. Ryggen känns stundtals värre och trots att jag får gå på halvfart med det mesta så vill det inte ge med sig. Sjukt tråkigt när man har så mycket vilja i sig!
 
Måndagens benpass gick i alla fall bra. Lite för bra till och med då jag nästan svimmade i efterhand då jag tagit ut mig så pass. Körde nämligen bara plyoträning då och med högt tempo för att kompensera för att jag inte kan träna med vikter. Det kändes i alla fall skönt att kunna åstadkomma något på den fronten. Även tisdagens pass gick strålande, men efter det har jag varit så jäkla frustrerad när jag tränat att det tagit totalstopp i huvudet. Igår valde jag att avsluta passet efter bara en halvdan övning. Skulle träna ben, tog med mig två starka grabbar som sällskap och kände mig bara löjlig som tänkte ställa mig och skutta. Därefter gjorde allting ont, jag kände av att jag inte ätit ordentligt under dagen och blev bara fruktansvärt ledsen och fick kämpa med att hålla tårarna tillbaka stället för att kämpa med vikterna. Ett rent skitpass helt enkelt som jag måste lämna bakom mig.
 
Idag gick det lite bättre. Jag tränade med Alva, och jag tror nog att damen lyckades plocka ut lite jävlaranamma i mig. Nu får vi hoppas att det hänger kvar och att ryggen fortsätter att läka ordentligt. Det är ju så jäkla tråkigt att inte våga träna som man vill! Och nej det ÄR faktiskt inte bara att lägga sig på sofflocket och vila. Inte för min kropp som är van vid så mycket träning. Jag tror absolut inte det är det rätta sättet. Det gäller nog bara att hitta en bra balans...
 
 
 

Det får ta sin tid...

Ja, det har inte varit helt lätt att komma tillbaka till sitt vanliga jag när det gäller träningen. 
 
Dock har det ställt krav på mig att vara lite innovativ gällande min träning då jag inte alls har kunnat belasta ländryggen, vilket ju har lett till att jag fått chocka kroppen med lite ny träning istället. Det är förvisso sjukt frustrerande att inte kunna ta ut sig så som man vill, och speciellt att det inte alls går att träna benen med belastning! Det som i vanliga fall är mitt favoritpass är nu fyllt med ångest och irritation då det inte riktigt går att genomföra passen på det viset jag helst vill. 
 
Men skam den som ger sig! Överkroppen går suveränt att träna och om jag inte var motiverad innan så är jag bannemig det nu! Den veckan jag tvingades vila kändes som en månad, och när man väl fick besöka gymmet igen var träningsglädjen mycket större än vanligt. Första passet blev ett axelpass, sittandes, och jag hade sån träningsvärk i dagar efteråt! Sedan dess har det rullat på riktigt bra, och jag har kunnat fylla min sista vecka med träning genom att försöka pussla lite så att det ska gå ihop sig.
 
Det som fungerar mindre bra, eller egentligen inte alls är att träna mage. Jag är ju fortfarande lite svullen över ryggraden och får väldigt ont av att ligga på rygg, men några alternativ kunde jag hitta som fick fungera för stunden! Benträningen består just nu mestadels av utfall, då det i princip är den enda övningen jag kan utföra utan smärta. Under gårdagens benpass kunde jag även slänga in lite hoppövningar, varpå jag kunde få upp intensiteten lite till. Snart så, då är jag på banan igen! Misstänker dock att det är ett bra tag kvar tills jag kan marklyfta och knäböja tungt igen, men jag kommer dit med så småningom. Så länge får jag tänka positivt och göra så gott jag kan! Jag ska ju trots allt vara hur glad som helst över att jag ens har kommit tillbaka till gymmet så fort! 
 
 
 
 
 

MMsports levererar igen!

Nytt bcaa i deras sortiment - hur gott som helst!!!
Myror i brallan

Sist jag var på gymmet var för en vecka sedan. Då fick jag till ett halvmotiverat benpass, och räknade med att kunna gottgöra för det ganska snabbt. Där hade jag dock fel! 
 
Anledningen till det hittar ni HÄR , men kort och gott så gjorde jag illa ryggen ganska ordentligt när jag fick mig en flygtur från hästryggen i måndags. Med andra ord har det varit totalvila sedan dess, vilket har varit alldeles olidligt för fröken träningsfantast! 
 
Det jag har ångrat mest är att jag inte tog chansen när jag väl var på gymmet och fick till ett bra pass. VARJE PASS RÄKNAS. Så enkelt är det ju. Men just den morgonen fungerade ingenting. Jag var på dåligt humör, lite småhungrig, trött och hade huvudet på helt fel ställe då jag direkt efteråt skulle åka iväg på provridning långtbortiingensans. Det hjälpte inte heller att jag var på "fel" gym då jag inte hann ut till mitt kära ingelsta. Ja, som ni hör så var det som sagt inte mycket osm stämde. Hade dock turen att stöta på min kollega Martin, som lyckades peppa igång mig lite mot slutet.
 
Idag är tanken att jag ska försöka mig på ett försiktigt pass för axlarna, då det inte lär inverka något på ländryggen (där min smärta är lokaliserad), och denna gång är jag i alla fall RIKTIGT taggad!!! :D

Mitt jobbmellanmål

Min nya favorit för att få i sig något snabbt och proteinrikt i farten när jag jobbar, då jag inte alltid hinner få i mig mat. PROTEINKAKOR!
 
Skitgoda (dock med socker i, så ni som är rädda för det ärmedvetna om det!)!  Finns på mmsports.se 
 

Igång igen!

Kan lova att det har varit riktigt skönt att få komma tillbaka till gymmet!  Tycker jag har lyckats hålla intensiteten på en lagom nivå, och kroppen har inte sagt ifrån. Nu borde jag kunna kämpa på som vanligt igen och det passar alldeles utmärkt då det står ben på schemat idag! 
 
Inledde min träningsvecka (på onsdagen) med ett bröst/triceps-pass. Det blev inte alltför många övningar, ca 2-3 per muskelgrupp, med det räckte gott och väl! Tror till och med att jag ökade i flyes, vilket ju inte satt fel direkt! På trosdagen var det instruktionsdags på gymmet, och jag hade som vanligt svårt att efter det få till något bra fokus på min egen träning. Dock blev det ett par axelövningar som jag lyckades skrapa ihop, och det fick duga gott för den dagen. 
 
Igår hade det ju i vanliga fall varit benpass, men då jag fick nytt sällskap på gymmet som önskade armträning så hakade jag på och följde hans upplägg! Jag tränar ju sällan biceps, men igår fick jag minsann bita ihop och curla lite. Dock blir jag så irriterad på mig själv när krafterna sinar så fort, men å andra sidan kan man ju inte vänta sig mycket annat när man inte inte tränar biceps annars. Ett roligt pass blev det i alla fall!

Antibiotikakur och tips till damerna!

Förra veckan hann jag bara få med två träningspass, ett ett benpass och ett magpass, innan det fick lov att bli vila för fröken Björkström! Gick nämligen och drog på mig urinvägsinfektion nummer 10000 i ordningen och det fick därför bli antibiotikabehandling, många timmars grinande och 5 dagars sträng vila för min del! 
 
Jag kan faktiskt inte minnas att jag haft såhär lång sammanhängande vila sedan för lite över ett år sedan då jag hade ruggig otur med både influensa och sedan två vändor magsjuka inom loppet av en månad. Kroppen klagade nog med andra ord inte alltför mycket, men nu när jag känner mig i princip frisk så har träningsabstinensen hunnit krypa sig på ordentligt och jag är riktigt taggad på att få komma igång imorgon! Lite försiktigt får det dock bli, då jag absolut inte vill råka på ett återfall, men det kommer bli roligt oavsett! 
 
 
 
När jag ändå skriver måste jag passa på att smygtipsa damerna lite i förväg om vad MM-sports snart får in i lager! De har nämligen gjort ett par egna kompressionstight som är grymt snygga! Jag själv kör aldrig ett benpass utan kompressionsbrallor sen jag började med det - testa så förstår ni varför! :)
 
Bilden är lånad från MM-sports egna fotograf Lelle. Och så är det supersnygga Michaela som modellar i brallorna! 
 

Värsta på länge!

Det var tur att jag tog vilodag från gymmet idag vill jag lova! Hela överkroppen värker nämligen i träningsvärk efter gårdagens urladdning, och det är nog det värsta jag varit med om på länge! !! Kan verkligen inte lyfta armarna över huvudet! Brukar inte få såhär ont alls, så det verkar som om kroppen fått sig en rejäl chock igår!

Skapligt nöjd är jag med andra ord ;)

En riktig VINNARvecka! ...Och så massa bilder och lite film med ;)

Vilka kontraster det kan vara från vecka till vecka!
 
Förra veckan var riktigt trälig på många plan, och jag trodde väl att tröttheten skulle hänga i - men där hade jag fel! Denna veckan har allt fungerat riktigt bra, och jag har vräkt på med nya personbästa nästan varje pass! Så ruggigt skön känsla när det bara släpper på dethär viset! Sjukt motiverande för en själv! 
 
I måndags minns jag inte riktigt vad jag tränade, jo nu kom jag på det - rygg! Passet började träligt, men hämtade sig någorlunda mot slutet. Passade på att göra något jag tycker är lite kul, nämligen slipa på tekniken i highpulls. Fick även lite hjälp med att få stången att gå mer rakt uppåt än i en cirkel framåt. Snart sitter det... nog ;)
 
Kan bjuda på en film från ett av mina försök där jag blir skapligt sur över att det inte går som jag vill, haha! Och så ser allt coolare ut i slow motion (dock var syftet med filmen från början att fånga mina teknikmissar haha) 
 
 
I tisdags kom storasyster till stan för att träna tillsammans! Ben var det som stod på schemat, och då jag ändå skulle introducera henne till lite nytt så tänkte jag att jag lika gärna kunde våga mig på något annat själv! För första gången på över ett år provade jag med andra ord på frontböj, och det gick ju strålande! Kunde köra med mycket högre vikt än när jag senast provade, och det gick som smort! Roligt! I övrigt bjöd nog inte passetpå alltför mycket nyheter, men bra gick det! :)
 
Onsdagen bjöd även den på annat sällskap än vanligt! Axelpass tillsammans med Jennifer fick starta dagen, och det gick ju även det riktigt bra! Nya vikter i axelpress (sittandes på golvet) och ett allmänt trevligt träningspass gjorde att det blev en riktigt bra start på dagen. Kan ju även nämna att jag var duktig nog att cykla till och från gymmet (jag som hatar att cykla, går hellre annars), vilket innebar att det inte blev lika stressigt för mig att få in förmiddagsträning innan jobbet!
 
Torsdag var tuttdag tillsammans med frugan, även under detta pass blev det personbästa - denna gången i hantelpress! Lyckades köra ett fullgott set med 20kiloshantlar och även öka i flyes i cable efter detta! Tricepsdelen på passet måste jag dock erkänna blev lidande då jag var ganska trött, men det fanns det utrymme för att ta igen senare i veckan! 
 
Fredagskvällen bjöd på efterstängningsträning tillsammans med lilla Emelie och frugan. Ben var det dags för igen, men denna gången gick inte frontböjen riktigt som jag hade hoppats. Ville ge mig på 60 kg, men lyckades med 1-2 repetitioner innan greppet svek. Lite sur över det missödet gick jag över till nästa övning, hip thrusts. Den gick dock bättre - personbästa blev det där! 80 kg, 3 set på 10-12 repetitioner! Busenkelt! (Mild överdrift) Nästa gång ska jag upp i 100 kg!
 
Emelie är också grymt stark! Så stolt så!!!
 
För övrigt innehöll det passet step up med skivstång, bulgariska utfall och sumoböj med kettlebell. Avslutade passet med några boxhopp och sedan hoppsquats med viktskiva i fmanen. Utmanade Emelie sista setet - den som slutade hoppa först fick köpa en chokladhare till den andra. Vi båda kämpade på tappert och hoppade tills benen skrek i kramp, men till sist slängde sig Emelie uppgivet på backen och skrek "DU FÅR PÅSKHAREN", varpå jag nöjt kunde säcka ihop jag också!
 
 
Vilken vinst! Den avnjöt jag igår framför gladiatorerna - som för övrigt hade någon vettig deltagare för första gången. Alla crossfitare har ju (ursäkta mig) varit dyngkassa! Heja Linus!
 
Lördagen startade vi med ett magpass. För att göra det hela lite roligare köre vi på slutet lite intervallträning, där vi varvade full fart i stakmaskinen med basövningar - utan vila emellan! Riktigt svettigt och kul!
Cykeltur ut i det fina vädret, inte helt illa pinkat faktiskt!
skitsuddig bild, men skitbra magövning!
 
Återvände även på kvällen och tränade en sväng tillsammans med Simon. Ett lite halvfesigt ryggpass pga illamående, men där jag fick med mig en ny övning hem! Simon lärde mig något som tydligen heter pendlayrodd, där man vid stångrodd står såpass framåtlutad att stången går ner i marken mellan repetitionerna. Riktigt jobbigt och kul! Kan ju dock erkänna att det tog mig en stunds stretching för att ens nå ner till stången, men desto stoltare blev jag när det väl gick! 
 
Energi innan ppasset - bästa Celsius ♥
 
Idag var storasyster åter med mig på gymmet och hade då önskat sig ett armpass. Jag kör sällan armar separat, men idag tror jag det var en bra sak! Fick nämligen med mig 2 personbästa hem från detta passet ;) Vilken lycka! Först i dipsen. Uppvärmningssetet gick alldeles för lätt, och jag kände mig nästan ostoppbar där jag hängde och vevade. Jag körde då först 2 set med 5 kilo i bältet, sen tyckte jag det var dags att testa på lite tyngre. 10 kg i viktbältet, och 7 repetitioner blev det på det. Sjukt nöjd! Efter det setet kunde jag dock inte prestera mycket mer i den övningen ;) Försökte ett set till med 10an, men det blev bara 3-4 repetitioner.
 
 
Istället fortsatte vi med bänkdips, där jag också hade mycket ork. 30 kg extravikt i knät blev det till slut, och ganska långa set på det! Riktigt, riktigt nöjd!
Mitt ena set med 20kg i knät. Körde dropset på samtliga set - fortsatte alltså utan viktskivor när jag inte orkade fler!
 
Passet i övrigt blev superset för triceps i cable, och sedan lite utande bicepscurls och även curls med skivstång. Möra armar när man åkte därifrån!
 
Vad sägs om det, låter som en ritkigt bra vecka va?! :D Imorgon får kroppen faktiskt vila, då jag kört på som en ångvält de sista dagarna och inte vill tappa gnistan! På tisdag är det dock dags för ben igen!!!!

En riktig skitvecka!

Denna veckan har inte varit rolig alls för min del, då den bestått av i princip jobb och inget annat. Usch vad jag längtar efter mitt jobbyte just nu, så jag slipper känna att allt annat måste åsidosättas på grund av att jag inte gör annat än jobbar vissa veckor! 18 dagar kvar tills jag gör mitt sista pass - sen ska jag bli människa igen!
 
Trots att det varit körigt så har jag på något sätt fått ihop det med min träning, och det gör mig i alla fall lite gladare! Det är ju där jag hämtar min energi! Igår var ett typiskt exempel på det! Jag hade haft ett riktigt skitdygn på jobbet där jag fått slitit hund. När jag kom hem var jag både vansinnigt trött och förbannad, varpå jag egentligen bara ville gå och lägga mig i soffan och sova bort kvällen. Min räddning kom dock när Victoria ville följa med mig till gymmet, varpå kvällen vände direkt. Ett lite ostrukturerat, men svettigt benpass följt utav tjejsnack i bastun gjorde susen - i efterhand var jag på strålande humör! Kom inte riktigt upp i vikter som jag brukar, men jag blev riktigt trött och skakis och det har jag lärt mig att uppskatta trots att jag inte tycker mig prestera som jag bör viktmässigt! Skönt att kunna släppa den fixeringen ibland! 
 
Otroligt smidig dam ;)!
 
Har ju faktiskt för övrigt hittat lösningen på vad jag ska spendera mina tillgängligtimmar på gymmet med (i och med att jag aldrig får till det med träning i samband med dessa) - rörlighetsträning! Jajemen, nu ska jag bli smidig minsann! I onsdags när jag var tillgänglig passade jag på att ge benen en ordentlig omgång med stretching, och det kändes riktigt skönt i efterhand! Jag har redan fått lite gratis på grund av sumosquatsen, men jag vill inte vara hindrad i övningar på grund av att jag är stel - därför är det ju superbra att jag hittat en stund då jag känner att jag kan lägga fokus på detta!
 
I övrigt har veckans träning känts helt okej som sagt. Då man inte har tid att lalla runt på gymmet så har de flesta passen fått bli snabba och intensiva istället! Saknar såklart att kunna lägga fokus på att lyfta tyngre ibland, men det kommer det tid till framöver! :) Dessutom räcker inte energin till det i nuläget när man är så stressad att kroppen går på sparlågor om dagarna. Men det reder sig det också!
Lite hjälp på traven med att hålla energin uppe, från bästa Body science 
 
 
 
 

Mellanmålstips - Mangosmoothie

Måste dela med mig av ett hopkok som jag brukar slänga ihop som mellanmål, som verkligen smakar godisgott!
 
-Mangobitar
-Lättkvarg
-Body science casein med smak av vaniljglass
-Lite vatten (gör det lite mer lättflytande)
Ner i mixern med allt och så har man fått ihop en snabbt och smidigt mellanmål som är sjukt gott! :)
 
 

Onsdag!

Idag fick jag ett lite annorlunda arbetspass på gymmet! Fick nämligen förfrågan under dagen om jag ville ha två praktikanter med mig under mitt pass, vilket jag självklart tackade ja till! Fick därmed med mig två goa grabbar som pluggar PT-utbildning, och det var jätteroligt! Jag är ju lite blyg och mesig av mig, och var faktiskt i förväg lite nervös över att jag inte skulle ha något att erbjuda dem, men det gick jättebra! Jag tycker ju att det är jätteroligt att lära ut, vilket var det som från början fick mig att vilja bli tränare! Får hoppas på att de är lika nöjda med dagen som jag är!
 
Den egna träningen idag fick bestå av ett axelpass på halvfart, men gårdagens träning var desto bättre! Nej, nu ska jag inte vara blygsam - jag är skitnöjd!!! Körde ett morgonpass med Jacob inne i citygymmet och det var bröst som stod på mitt schema. Var lite halvt otaggad (som vanligt på morgonen) till en början, men kom sedan igång bra och hade riktigt roligt samtidigt som jag blev klipp slut! Såna pass tar jag gärna fler av - det är ju så himla motiverande! Kan ju dock erkänna att det inte var helt smärtfritt att jobba hela kvällen efter den ansträngningen ;)

Måndagsträningen och catch up med bilder!

Nu har jag uppdaterat min telefon, varpå den och datorn tyckte att de kunde vara kompisar igen! Det är så jäkla tråkigt att skriva utan att ha bilder, speciellt när det är övningar man vill förklara och inte riktigt får till det utan att visa hur de går till! Nu är det problemet ur världen dock, men jag har ju inte knäppt alltför många foton under tiden då det har känts lite lönlöst. 
 
Igår var det benpass, så gott som utan böjar! Försökte pusha mig och köra tungt i de övningar jag kunde, och den inställningen tog mig verkligen framåt denna gången! Halva passet bestod av enbensmark och raka marklyft i 2 olika varianter - vanliga och sedan med en bredare position på fötterna så att den nyper lite annorlunda. Sedan körde jag hip thrusts. Vet inte vad jag pysslat med i denna övning tidigare, då jag vevat på 30 kg och tyckt det var tungt. Igår tänkte jag att jag skulle testa att öka lite och slängde då på 50 kg istället, och det fick jag ju ihop 4 godkända set på. Jag har alltså tränat alldeles för lätt på den tidigare, så nästa gång blir det till att öka ytterligare och testa gränserna! Lite isolerade övningar för baksida lår, rumpa och framsidan fick avsluta passet - som visade sig bli en rejäl omgång för benen! 
 
På kvällen var vi lite träningssugna igen samtidigt som jag ville inviga mina nya träningsbyxor som jag hämtat ut under dagen, så vi åkte tillbaka för ett magpass. En halvtimmas effektiv träning blev det, som innehöll bland annat benlyft (raka och med rotation), fällknivar med vikt (som återigen blivit min favoritövning!) och lite annat smått och gott! 
 
Mina nya, fina, specialdesignade byxor som kom igår! Jag är SÅ kär!!!
Från torsdagens kvällspass! Tricepsmördarövning
 
 
Nu är det dags att bege sig iväg för ett morgonpass! 
 
 

RSS 2.0