Tävlingstankar

Jag har ju sedan jag var på Gladiatorerna-uttagning fått blodad tand vad gäller prestationstävlingar, och därmed gått och funderat på vad som skulle passa mig att ställa upp i.
 
Posering på scen känns inte som min femma, utan jag vill ha något där jag verkligen får visa vad jag går för styrkemässigt! Sen är jag inte riktigt säker på om jag skulle vilja deffa ner mig så pass som det skulle krävas inför en sådan tävling heller. Nej, jag vill helt enkelt slippa allt som har med fixering på utseendet att göra inför en tävling, det tror jag inte skulle vara bra för en som levt med ätstörningar. Istället vill jag få visa mig stark och välmående!
 
Nettan, min kära PT-vän, har blivit mycket investerad i mina planer och har nu hittat något som hon tycker jag borde ställa upp i. Och hon slog hammarn på spiken, om man säger så - jag blev helsåld! Tänker än så länge hålla lite på vad det är hon luskat fram åt mig, men det kommer ni att bli varse om framöver ;)

Ätbart tips!

Naturell riskaka med lite Body Science jordnötssmör på är ett himla gott mellanmål! Eller superbra att slänga i sig innan gymmet för att få upp energin lite, eller efter gymmet för återhämtningens skull!
 
Sålänge man väljer jordnötssmör utan massa dumheter i (exempelvis socker) så är det riktigt nyttigt och proteinrikt! Viktigt är väl att man tänker på mängden man stoppar i sig - allt som är nyttigt kan bli "onyttigt" i för stor mängd! I detta jordnötssmör är det bara jordnötter, halvssalt och lite palmolja - perfekt! Finns att beställa hem HÄR!
 
Jag använde det även till att göra satay-sås till min kalkon idag! Smakade himmelskt!
 
 

5dagars!

Denna träningsveckan har hittills innehållt mycket nyheter, både initierat av mig själv och av andra!
 
Det jag tar med mig mest framöver är nog tisdagens pass, då jag tog med mig min duktiga tränarkollega Johan som lovat att hjälpa mig med lite benträning samt marklyftsteknik. Han har nämligen ganska bra koll på min knäåkomma då han själv haft den, varpå han också sitter på det tänkbara botemedlet eftersom han själv lyckats bli kvitt sina problem! Det blev ett ganska långt pass, men ändå få övningar. Kan väl helt enkelt konstatera att gick fick göra dem ordentligt. Men ojojoj, vad ont i öronen Johan måste ha fått! Jag var nämligen riktigt gnällig och rädd. Ni förstår, Johan har nämligen efter egen erfarenhet och lite påläsning idén att tung styrketräning för benen är det som kommer att läka mitt knä, därför tvingade han upp mig i vikter som jag aldrig vågat lassa på innan och lät mig inte mesa eller gnälla. Gnälla gjorde jag dock ändå haha, men det struntade han i! Fick jag ont i knät då? Nä, inte ett dugg!
 
I marklyften kom jag upp i 70 kg på ett set, och det är ju i alla fall mer än vad jag någonsin vågat testa innan. Detta utan varken lyftarbälte, dragremmar eller handskar - de fick jag minsann inte använda! Det var såklart tungt som attans för en ovan, men med en hejjarklack runtom på nästan 10 pers så kunde jag ju inte annat göra än att se till att dra upp dendär jäkla stången några gånger. I efterhand var jag helt slut i hela kroppen, men ändå väldigt nöjd! Äntligen kan jag våga lägga in marklyft på schemat, nu när jag fått min teknik godkänd! 
 
Det var jätteläskigt att släppa kontrollen över sin träning under ett pass, men väldigt nyttigt för min del att få testa på hur det är med ombytta roller. annars är det ju jag som tränar andra, och man glömmer lätt hur det kan vara att känna sig lite ny och osäker på saker. Tackar Johan för ett riktigt lärorikt pass på många plan, med andra ord!
 
Annars har det gått helt okej träningsmässigt i veckan! Har börjat bli lite kär i superset (du varvar två övningar utan vila emellan) efter att först ha smygit in det i ett av mina pass. Nu ligger det med minst ett sådant i varje pass, och jag blir så härligt tokslut! Värst är det nog i axelpasset, där krampen inte är många sekunder borta när jag är färdig. Tänker dock inte lägga upp hela mina pass på det viset, utan tycker det funkar alldeles utmärkt med ett block i mitten av passet där jag får lätta lite på vikterna och köra mer intensivt (alltså superseta). Testa så får ni se! ;) 
 
Ja, det är ajabaja på bananryggen där, den kom visst automatiskt när jag tittade upp ;D 
Ett snyggt linne har jag i alla fall fått hem ;)
 
 

Sumo-Linda!

Idag blev det en riktig långkörare på gymmet tillsammans med två glada vänner!
 
Ben stod på schemat, och jag hade lite nya ideer med mig - som vanligt ;) Förutom knäböjar, sumoböj, benpressar, vadhävningar och hip thrusts körde vi sumo-marklyft i säkert en halvtimme! Tror nog detta kan bli en favorit framöver, för det var en riktigt rolig övning! Jag marklyfter ju sällan eller aldrig (förutom raka), så dethär blir nog nyttigt för mig ;D
 

Fick ta det hela från början - lätta vikter och lite upp-pallrade vikter för att kunna göra hela övningen utan att tappa hållningen!
Kniiiiiiiipet i rumpan är tricket!
Till slut gick det hela vägen ner. Fortfarande lätt vikt dock, men det jobbar vi upp så fort tekniken sitter! Ingen ide att stressa! Viktigast är att lägga grunden så att man klarar av att utföra övningen korrekt och säkert när det blir tungt!
 
Riktigt mört blev det efter den långköraren, men det är härligt!!! 
 
Lyckades även klämma in ett bröst/tricepspass igår tillsammans med frugan, som jag verkligen känner av idag. Tycker nästan det är konstigt ibland att jag fortfarande får träningsvärk efter i stort sett varje pass - men det visar ju bara att jag pushar mig framåt hela tiden, och det är en jäkla kul känsla!!! 
 
Mitt fina sällskap!
 
 

Paket!

Igår fick jag ett mycket efterlängtat paket! 
 
Lite av innehållet: Finfina produkter från Body science! ÄNTLIGEN har jag mitt favorit-BCAA hemma! Denna gång i ny smak som jag inte tidigare haft (Berry) - men den smakade himmel!
 
Nytt grymt linne också! :D
 
MMsports hemsida samt även Body science produktsida hittar ni som länk längst ner till höger i bloggen, helt klart värt att ta sig en titt! ----->
 
 

Träningshelgen!

Idag blev femte träningsdagen på raken, om jag räknat rätt, och det var bendags igen!
 
Försöker nu istället att lägga in ben med fyra dagar emellan istället för tre, och än så länge går det mycket bättre! Idag kunde jag lägga in lätta benpressar i passet utan att känna av något från mitt elaka knä, och det blev därför många set där med högt antal repetitioner och kort vila (30 sek) mellan seten. Resultatet blev en nästintill krampande rumpa och en jättenöjd Linda som tågade ur gymmet med skakiga ben! I övrigt fick jag med raka marklyft (både enbens och vanliga), hip thrusts, utfall i TRX och rumplyft med boll! 
 
Helgen + måndag har annars innehållit mycket överkropp, då jag hunnit köra igenom den och orsakat träningsvärk i varenda muskel under dessa tre dagar! Kan mycket möjligt vara så att kroppen ber om lite vila imorgon - men det återstår att se ;)
 
 

Ömma ben!

Igår tog (läs: tvingade) jag med mig min klasskamrat tillika goda vän Sanna ut till gymmet för ett benpass efter att vi hade skrivit klart våran frustrerande slutexamination. 
 
Båda två var ganska sega och trötta efter den persen, och det var otroligt varmt och dålig luft inne i gymmet - varpå den första delen av passet blev riktigt tung och jobbig. Efter ett tag lossnade det dock, som tur var! Körde ett pass helt utan böjar, och det fungerade faktiskt riktigt bra! Många långa set raka marklyft, rumpdrag i cable, tåhävningar, rumplyft med boll och excentriska lätta bensparkar var övningarna för dagen! Ganska få övningar, men tycker om att hålla det så, och istället lägga in fler set på de övningar jag kör.
 
En av de bästa övningarna för baksidan! Tycker alla borde ha denna given i sina benpass! :D
 
Hann inte ens gå och lägga mig igår innan träningsvärken hade kommmit smygande, och idag känns det som om någon kavlat hela baksidan av mina ben med en mangel! Isch så stel jag är! Det får bli att rulla foamroll och kräva lite benmassage om jag ska kunna ta mig runt idag ;) 
 
 
 

Björka x2 i gymmet!

Ikväll hade jag riktigt finbesök med mig på gymmet!
 
Min syster, som nog inte tränat på år och dagar, har besämt sig för att ta tag i och förbättra sin livsstil - varpå hon såg till att boka tid med sin tränarsyrra för att bli igångsparkad! Mycket lätt träning med basövningar och massa rörlighet fick det bli för hennes del, då hon besväras utav mycket värk i kroppen och behöver mjukstarta! Hon längtade dock efter träningsvärk, vilket jag hoppas att kan bjussa lite på efter dagens pass!
 
Parallellt med att jag instruerade henne körde jag själv ett pass för axlar och mage. Trodde väl att jag skulle ha riktigt tryck i kroppen efter två vilodagar, men jag var återigen segstartad! Försökte att sparka igång mig själv ordentligt med hög intensitet och korta setvilor, och till slut gick det vägen! Skönt! Man kan ju inte komma tillbaka ifrån dubbelvila och halvmesa ;)
 
Imorgon blir det favoritpasset - ben! Men först ska jag plåga mig igenom 4 timmar tentaskrivande! Heja mig!

Dubbla vilodagar!

Detta har nog inte hänt på länge! 
 
Valde nämligen att ta två sammanhängande vilodagar denna vecka. Dels för qatt jag varit så otroligt trött i kroppen och dels för att jag har min slut-tenta på fredag och behöver sätta mig ner och plugga ordentligt nu de sista dagarna då dagarna denna vecka är fyllda med både praktik och seminarium. Puh! Det är stressigt att vara student, men nu har jag inte långt kvar till mållinjen! Då hoppas jag på att träningen kan få sig en ordentlig skjuts! 
 
Imorgon blir det dock tillbaka till gymmet igen, vilket jag redan längtar till såklart! Trots att jag själv valt att vila så får jag myror i brallan direkt när jag inte tränar! Lär vara extra peppad imorgon, med andra ord!!! :D
 
Bild från google
 

Fy skäms!

En vecka sedan jag skrev något här senast! Fy så illa!
 
Dagarna har dock gått i ett kör och jag har varit tvungen att pioritera träning och sömn utöver praktiken. Vi går så lustiga tider, så ibland hinner man knappt hem och vända innan man ska tillbaka dit igen! Menmen, som tur är har min träning kunnat flyta på riktigt bra ändå och jag har fått till några jäkligt bra pass under veckans gång!
 
Ska väl inte gå igenom alla pass, men de senaste två dagarna har jag fått till ett bröst/triceps samt ett rygg/biceps som jag kan känna mig riktigt nöjd med! I lördags var det efter-stängningsträning tillsammans med Emelie och Coffe! Bra musik i högtalarna och peppade människor ledde till ett riktigt roligt pass! 
 
Ledsen kille ;) haha!
 
Igår blev det rygg med Coffe (herrn här ovan)! Det gick segt till en början för oss båda, men efter att ha styrt om planerna lite brakade det loss ordentligt! :D Jag tog till och med PB i enarmsrodd - 32 kg x8 strikta reps! Kändes riktigt kul! :D Såg även til att ge mina stackars biceps lite mer uppmärksamhet också! 
 
Imorse blev det ben, men det gick tyvärr inte i samma anda. Borde nog vila från knäböjen nu ett tag, alternativt lägga dem sist i passet då jag är ordentligt varm i benen. Idag fick jag nämligen känningar i knäna, och det vill jag inte ha. Jag blir ju så arg då, och det påverkar resten av mitt pass! 
 

Bra Söndagspass med saknat sällskap!

Idag blev det förmiddagsträning, som för en gångs skull faktiskt fungerade riktigt bra för min del.
 
Kanske var det för att det just idag var extra roligt att träna, då en av mina första träningskompanjoner var tillbaka på banan efter sin graviditet! Jag och Emelie tränade mycket tillsammans förr och idag var jag därför extra peppad när hon skulle med! Gav henne övningar för ett helkroppspass vid sidan om mitt bröst/tricepspass, vilket gick riktigt bra! Ofta kan jag lägga bort lite fokus på mig själv när jag har "gymgrönisar" med mig, men Emelie var så snabblärd så jag kunde kötta på för fullt vid sidan om! 
 
Mycket kroppsviktsövningar blev det även detta pass. Dips i två varianter och sedan 2 soters armhävningar på det! Klämde in lite hantelpress, flyes i cable, enarmspushdowns samt rep-pushdowns ss. med pullovers med rep också! Det blev en riktig tricepsmördare helt enkelt, och jag storknade ihop som en spaghetti under sista armhävningen!!! SKÖNT!
 
 
 
smala "triceps-armhävningar" och vanliga med vikt. Enarmspushdown och viktade bänkdips! Lite av dagens övningar! Alla kroppsviktsövningar gick rätt tungt idag, men jag kämpade på som tusan!
Nya fina byxor med förresten! Jag älskar dem!
 
 
...och såhär kan det se ut när kroppen tycker att passet är färdigt och man klappar ihop som en plattfisk på backen ;)
 

Visa ord!

Ville dela med mig utav denna texten till er! 

Hon sätter verkligen ord på det jag och säkert många andra gymmartjejer känner!

Våga vara stolta över vad ni åstadkommer och skit i vad andra säger! Oftast är det bara osäkerhet hos personen i fråga som ligger bakom elaka kommentarer

Trött kropp!

Idag var planen att likt förra lördagen drämma till med ett chins- & dipspass! 

Besökte gymmet efter stängning tillsammans med mina två damer (Sanna & Victoria) och stötte även på en av mina gymkollegor där. Satte igång passet med chins, men det gick riktigt tungt. Redan på fjärde setet fick jag be om hjälp för att då ihop ett antal repa värdiga att kalla ett set, varpå jag efter det sjätte bestämde mig för att istället låta det bli ett ryggpass då dipsen garanterat skulle gå i samma tema. 

Ibland får man tänka om lite, men det gick ju vägen ändå :)

Galen vecka = mycket pusslande!

Ojoj, detta måste vara det längsta ofrivilliga uppehållet jag gjort från att plita ner något träningsrelaterat här! Men med en helt galen vecka bakom mig kan jag konstatera att det helt enkelt inte har funnits någon tid över för det!

Tränat, instruerat och förhoppningsvis inspirerat har jag hunnit med ändå! Det blir lite pussel en vecka som denna, men nog jäklar går det med lite vilja och kreativitet! Passet jag mest sett fram emot denna vecka kommer dock ta plats imorgon: chins och dips blir det då! Känslan i kroppen efter förra passet var så obeskrivlig, så detta måste jag försöka få rutin på att klämma in i mitt schema! Hade sån träningsvärk i hela överkroppen i flera dagar efteråt att jag knappt kunde ta på mig jackan! Hoppas på att kunna pusha mig liiite längre och vara lite bättre imorgon! Vare sig det är en chin extra på ett set eller en viktad armhävning extra så är det ET steg i rätt riktning! 

Jag är taggad till tänderna!!!



RSS 2.0