Form: mage

Att man alltid ska vara så känslig över att visa magen.. Nåväl, såhär ser den ut denna vecka. Det går sakta framåt
Har satt byxorna så fint på halva röven ;) Går ni också omkring så? ;D

Ibland får man känna att man lever!

Ojojoj, jag känner mig totalt överkörd idag! Därför får det bli en snabb sammanfattning från de två sista dagarna!

Igår var det först gladiatorerna-uttagning, vilket var riktigt tungt och energikrävande! När jag kom hem på kvällen kände jag dock att jag ville trycka ur det sista ur armarna, och tog mig därför ner till gymmet och körde armstyrka - följt utav lite löpning/cykling. Somnade gott sen vill jag lova ;)

Imorse var jag helt väck i kroppen när jag vaknade. Armarna/axlarna värkte rejält och jag kände mig alldeles tömd på energi.  Trots detta var jag envis nog att ta mig till gymmet, men efter några magövningar samt lite crosstrainer/cykel så kände jag att det tog emot alldeles för mycket och fick ge mig för denna dagen. Imorgon sitter det med andra ord riktigt fint med en vilodag. Jag tror min kropp kommer att bli mycket glad!!

Nytt PWO

Det blev denna variant utav PWO denhär gången :)
Har läst mycket goda ord om det och då även min förebild använder det kan det ju inte vara annat än helgrymt ;) Ska provköras på måndag!

Vilodag

Idag blir det 100% vila! Detta för att ladda upp ordentligt inför morgondagens prövning! Heja mig!!!

Höjer nivån!

Idag tränade jag först chins, vilket inte gick så bra som jag hade hoppats. Dock var jag ensam, vilket gör det lite träligare då man inte når upp till stängerna när man är så kort i rocken som jag är och istället får försöka vara finurlig. Det blir lite halvdant helt enkelt. Dock känner jag att min ena axel mår ganska dåligt utav denna behandling, så jag gav upp efter en stund för att inte förvärra det hela.

Efter det var det dags för löpbandet. Det blev 40 minuters backar, hög fart och intervaller. Höjde intensiteten från gårdagen ett snäpp och det verkar som att kroppen hänger med. Dock känns det ju som sagt att man inte är i sin forna form, men det kan jag ju sluta tjata om nu för det vet vi ju redan vid detta laget. Sist och också minst faktiskt så cyklade jag en stund för att få ner pulsen igen! När jag klev ut från gymmet var jag dyngsur på hela ryggen - great success!
Försöker visa upp mina nya löparbraxor lite snyggt - gick inte så bra när man är för kort för spegeln ;) Ska slänga upp en ny bild någon dag. Och jag måste ju, petig som jag är säga att det är fickan som sticker ut vid höften - ingen valk ;) haha

Äntligen svettas jag igen!

Igår blev det ett pass ute i ingelsta tillsamman med Mange och även Gustav, som följde med och kände på det hela lite.

Jag körde lite magövningar, men la fokus på kondition för att bygga tillbaka min forna form något. Äntligen kunde jag ta ut mig igen, utan att bli yr i huvudet eller få ont i bröstet! Det var så otroligt härligt att kunna ligga uppe runt 200 i puls och känna svettens rinna längs både ansikte, rygg och bröst! Det är glädje efter en period som denna! Dock är ju min nivå mycket lägre nu än innan jag blev sjuk, men jag hoppas på att komma tillbaka dit jag var snabbt!

Sista 20 minuterna bestod utav mördar-intervaller på crosstrainern. Jag bara vägrade ge mig! Jag blev verkligen helt slut, vilket gjorde mig riktigt nöjd i efterhand. Damer och herrar - jag är på väg tillbaka ;)

Ben och rumpa!

Idag var det dags för underkroppen att arbeta lite!

Jag och frugan åkte ut till gymmet skapligt på förmiddagen för att slippa trängas med alla motionärer som brukar fylla gymmet på eftermiddagarna och det var verkligen superskönt att slippa folkmassan. Mange tränade armar och jag körde på ben och rumpa. Det blev lite halvdant då jag ganska snabbt började bli yr i huvudet och ostadig när jag lassade på vikter, så jag fick helt enkelt försöka nöja mig med det lilla och köra på så gott det gick ändå!

Avslutade gjorde vi på löpbandet och jäklar vad stolt jag var över Mange som under mina påtryckningar lyckades pusha sig själv ordentligt!

Lite bilder från dagens pass:
Celsius som uppladdning!





Vilodag - mage/rygg

Idag blev det ett väldigt lugnt pass med mage/rygg-styrka, då jag återigen har fått känningar i halsen.

Nu på kvällskvisten har det gått tillbaka, men jag ville inte riskera att bli sämre igen varpå jag tog det lugnt. Det är väl tusan att man inte ska kunna bli helt hundra snart. Ska lämna lite prover imorgon och får då se vad fru doktor säger om helgens bravader. Hälsan kommer före, även om jag kommer att bli riktigt förbannad om jag inte kan vara med!

23/4 - Armar/axlar/Löpband

Idag är det lite stressigt, då jag måste se till att komma i säng så jag orkar med morgondagen, men jag ska försöka dra en snabb summering ändå!

Idag blev det armar/axlar på återigen ökade vikter och sedan en sväng på löpbandet. Det är mycket överkropp nu kan tyckas, men som jag nämnde tidigare så är det lite annat upplägg nu i och med att uttagningen jag ska på kräver mycket styrka i just överkroppen och det är där jag ligger sämst till i nuläget. Så jag gör vad jag kan, utan att mata på för mycket.

Löpandet gick superdåligt och jag hade ingen ork idag - vilket bakslag! Men jag får ta det med en nypa salt, jag är ju trots allt inte tillbaka i min ursprungliga form och jag vet att det är ta det lugnt som gäller nu till en början. Viljan däremot är ju kvar på samma gamla nivå, så det blir ju en liten konflikt mellan den och kapaciteten just nu. Men jag får jobba mig uppåt sakta men säkert. Imorgon blir det till att gå på läkarcheck och se så att kroppen är i skick att fystestas på söndag! Better safe than sorry...


Har för övrigt gått ner ett kilo under förkylningen. Tusan! Får väl intala mig att det är fett och inte muskler som runnit av ;)

Självförtroendet är påväg uppåt igen!

Äntligen, äntligen, äntligen fick jag genomföra ett ordentligt träningspass! Ni anar nog inte hur otroligt härligt det var!

Jag fick dock hålla rejäl pli på mig själv, då jag visste att det skulle vara dumt att gå ut för hårt direkt. Dock så blir man ju alldeles uppe i varv när man väl kommer dit att man vill trötta ut sig till max, speciellt efter att inte ha kunnat göra det på så länge! Men jag lyckades hålla mig i skinnet och köra igenom ett låg-/medelintensivt pass på lite över en timme.

Jag började med lite bålstyrka, mage och rygg alltså. Hade bra ork och lyckades genomföra övningarna på samma vikter som innan jag blev sjuk - ett bra tecken alltså! Efter det gav jag mig på löpbandet och jag måste medge att jag var lite nervös över hur kroppen skulle reagera. Till min stora lättnad var det inga problem. Jag joggade en stund på ganska lagom frat (dock saktare än vanligt) och blev knappt andfådd alls, vilket jag ser som ett riktigt bra tecken. Konditionen har alltså inte tagit stryk! Det höjde självförtoendet rejält, då jag var rädd för att jag skulle behöva stå och flåsa som tusan på söndag och få skämmas över hur ur form jag var. Men icke!

Som sagt var det supersvårt att hålla sig i skinnet och inte ta ut sig, men jag lyckades! Eloge till mig! Imorgon ska jag trappa upp intensiteten något och även ge mig på ett av målen som är uppsatta inför uttagningen :)
Visst är det fint med såpass mycket utväxt att man ser skallig ut? ;) Jag försöker få ändan ur vagnen och göra något åt saken, men det går inte så fort haha

Det är dags!

Tänkte bara meddela det att imorgon, då är det hög tid att dra igång och träna! Det får bära eller brista helt enkelt! Det är då exakt en vecka kvar till uttagning och jag måste ge det ett försök på riktigt att komma igång, annars är mina chanser ännu mindre än vad de redan är!

Tyvärr går det inte uppåt

Nä, det går inte riktigt åt mitt håll dethär med förkylningen.

Jag vet inte om jag åkt på någon ny bacill eller om det är samma som förut, men nu har halsontet blivit värre igen. Känner mig helfrisk i övrigt, men vågar vekrligen inte träna så länge som det känns såhär. Halsont ska man ha respekt för och det är väl bättre att vänta en extra dag istället för att bli jättedålig länge antar jag. Men gud vad svårt det är när man känner sina fina resultat sakta men säkert försvinna samtidigt som paniken växer i kroppen. Det är ju trots allt många timmars slit jag lagt ner på att komma till det stadiet jag var i innan jag blev sjuk, så det känns supertrist att få ta många steg tillbaka.

Simning, nytt proteinpulver och nya tag!

Nä, nu är det slut med att tycka synd om sig själv och börja kämpa istället!

Jag måste erkänna att jag tyvärr är en sådan som mitt i motgångar blir helnere. Jag har så dåligt självförtroende att jag, varje gång jag stöter på ett hinder som tycks vara för högt för mig, tappar motivationen och tycker att jag har tagit mig vatten över huvudet istället för att se det som jag borde göra - som en utmaning! Nu har jag fått varva ner, peppats av vänner och laddat batterierna för att kämpa. Jag ska gå på denna uttagning. Min utmaning i detta är nu att inte fega ur och missa en chans jag väntat länge på!

Igår fick det bli träningsfritt på grund utav min ömma hals. Idag försökte jag därför, på Manges initiativ, kicka igång det hela lite sakta genom att simma. Det var skönt att få röra på sig lite, men nog inget jag skulle kunna tänka mig som träningsform i vanliga fall. Med mig hade jag Mange, hans bror, Nisse och min syster, så vi passade även på att leka lite när vi ändå var på badhuset ;)

Fick även hem ett nytt proteinpulver + en jättesöt shaker från Fotnessguru idag :D Proteinet smakar så himla gott! Äntligen slipper man sitta och trycka i sig bara för att man känner att man måste ;)

Detta är helt otroligt...

Nä ni, nu är jag verkligen på vippen att ringa upp till tv-bolaget och säga att jag inte kommer...

Jag fattar inte varför just jag ska ha sån jäkla otur. Jag vill ju verkligen göra dethär, men det sätts ju käppar i hjulet på mig hela tiden! Idag vaknar jag självklart med halsont igen... Jag vet inte om det är för jag började träna för tidigt igen eller om det är för att Tobbe snörvlade på gymmet igår, allt jag vet är att det var något som absolut inte fick hända.

Detta betyder vila, igen. Jag har inte tid!!! Nu förlorar jag ännu mer tid som jag verkligen behöver för att kunna ladda upp. Jag kan inte komma dit utan att ha kunnat träna på över tre veckor, då kommer jag verkligen skämma ut mig. Samtidigt har jag blivit utvald som en av ca 2-300 utav flera tusen sökande, då kan man ju inte bara strunta i det.

Snälla, snälla, snälla låt mig få bli frisk nu!!!

Frustrerad!

Nä, nu känner jag mig bara ledsen, arg och totalt jäkla uppgiven!!!

Fy fasiken vilket ruttet träningspass jag precis genomfört! Jag skulle öva chins, men det gick ju bara käpprätt åt skogen. Men vad hade jag väntat mig egentligen, jag har ju aldrig ens tänkt tanken att faktiskt försöka mig på ordentliga såna förut (Mesar alltid med hjälpvikt). Och nu har jag lite över en vecka på mig att orka med ungefär det dubbla mot vad jag presterade idag. Good luck....

Nu är jag en jättedålig förespråkare för träningsglädje, jag vet - och jag får be om ursäkt för det. Men just nu känns det som om min dröm krossas i spillror. Jag vill hoppas, men samtidigt tycker jag ju att jag ska vara lite realistisk också. Det finns ju en gräns för hur mycket man kan öka i styrka på kort tid och jag tror det är lite för kort tid för mig att genomföra den förändringen. Det jag nu kan hoppas på är antingen att denna orkeslöshet bara är tillfällig då jag inte hunnit få viruset ur kroppen än, eller att jag inte har rätt teknik och då kan nöta på den nu och på så vis ta mig igenom det.

Fan dethär måste gå, det måste!

Jag orkade ju inte mycket annat under passet heller. Både mag- och ryggövningarna jag hade lagt in gick dåligt de med. Vet inte om det var motivationen och lusten som tröt efter mitt misslyckande, eller om det faktiskt var så att kroppen inte var helt okej. Frustrerande är verkligen det rätta ordet för hur det kändes i alla fall...

Idag är det dags!!

Idag är det äntligen dags att köra igång uppladdningen på riktigt!!

Det kommer att bli ett helt annat schema dessa veckor då jag fokuserar på att jobba in teknik och förhoppningsvis lite mer styrka i armar och överkropp. En av övningarna vi kommer att testas på är just chins, varpå det kommer att tränas stenhårt på det. Utöver chinsen kommer det ligga mycket kondition så fort jag känner att jag vågar ta ut mig helt och fullt. Det kommer bli både back- och trapplöpning samt mycket explosivitetsträning. För att ytterligare förbereda mig har jag även bokat upp min fina vän Olivia för lite gymnastikträning - det gäller ju att vara smidig också!

Nu kör vi så det bara ryker fram till den 29:e, är ni med mig??? :D För er som inte har en uttagning att gå på så är ju detta sista rycket inför sommaren, varpå vi kan peppa och pusha varandra till att ta i lite hårdare, springa lite längre och lägga till några minuter på träningspasset! Kom igen nu!!! :D

Gladiatorerna + armar

I lördags fick jag ett mycket trevligt samtal! Det var ifrån tv-bolaget som spelar in gladitorerna och killen som ringde berättade att de tyckte att jag verkade jätteintressant och bjöd in mig på uttagningstest om två veckor. Det finns inte ord som beskriver hur glad jag blev! Nu jäklar ska jag ladda!

Igår började jag det hela med att köra ett tungt armpass. Jag tror min svagaste kroppsdel är just överkroppen, då jag har mer styrka i benen på grund av att jag växt upp på fotbollsplanen. Därför tänkte jag att det lilla jag kan hinna gå upp i styrka tills dess är mycket viktigt. Har även satt upp mål gällande chins för denna vecka, då jag tror att det kommer vara viktigt att kunna lyfta sin egen vikt.

Med mig på gymmet hade jag Magnus, som tyvärr inte var lika träningspepp som jag dagen till ära, men som ändå hjälpte och stöttade så att jag vågade öka i vikt på samtliga övningar. Det kändes sjukt bra! Började även testa chins utan hjälpvikter (fick dock börja med negativa då jag inte orkade upp från helt raka armar) och det gick över förväntan! :)

Efter gymmet blev det en promenad i Nisses sällskap, för att även kicka igång förbränningen lite. Vågade nämligen inte mig på att springa ännu, då jag inte var helkry och det beslutet känner jag idag var mycket rätt fattat då min hosta blev värre efter gårdagens pass. Idag får det därför bli vila, hur mycket det än tar emot. Det känns skit att inte kunna köra stenhårt nu och jag tror tyvärr att det kommer att vara till min nackdel att jag inte kunnat vara aktiv på två veckor. Förhoppningsvis gör det inte någon avgörande skillnad!

Superbra mellanmål

Vi vet ju alla att det krävs mer än bara träning om man vill ha dendär välsvarvade fasta kroppen, kosten spelar ju även den stor roll. Jag tänkte därför framöver slänga in lite matnyttiga tips som man kan ha nytta av när man tränar :)

Idag tänkte jag tipsa om mitt absolut favoritmellanmål! Kesella (lätt), som är kvarg, med en kork fun light-saft i. Jag använder smaken smultron/vattenmelon, men det går ju att variera i mängder beroende på vad man själv tycker smakar gott. Blandar man ihop detta har man ett supergott, mättande och proteinrikt mellanmål :)


Självklart fungerar det med kvarg av andra märken också :)

Hur går det för er?

Hallå i stugan! Här är det återigen en liten period vila som påbörjats. Känns lite småtypiskt när jag precis hade börjat träna igen, men jag räknar med att vara på benen snabbt och komma igång igen. Jag är ju taggad till tusen!

Hur går det för er andra därute? Vad har ni för mål/delmål/önskat resultat med eran träning! Låt höra nu så kan vi peppa på varandra!

Det hade varit något det ;)

Tänk om det hade varit möjligt att punktförbränna! Det hade verkligen varit något ;) Tråkigt nog får man istället bita i det sura äpplet och bränna över hela kroppen, men det är ju inte helt fel det heller!

Back on track!!!

Idag tyckte jag minsann att det var dags att köra igång igen!

Det fick bli ett armpass, som faktiskt gick över förväntan! Trodde att jag skulle vara lite halvseg i kroppen och brista i orken, men jäklar vilket pump i armarna jag hade! Det blev mestadels fokus på biceps under passet, för jag har inte hunnit gå på dem ordentligt på ett bra tag. Körde på låååååång smärtsam excentrisk fas i övningarna. Fyfasiken vad det sög i armarna!!! Passet avslutade jag med lite armcykling, tills armarna nästan skrek i mjölksyra, och slutligen en liten sväng på crosstrainern! Kan ju meddela att man var sjukt nöjd i alla fall när man trallade hemåt! :)
Får se hur kroppen svarar på träningen nu och hoppas på att jag kan köra lite kondition imorgon. Det är ju som tidigare nämnt mitt fokus just nu, men jag nöjer mig sällan med lite och därför är jag rädd för att gå ut för hårt. Vi får se hur jag känner mig på morgonen helt enkelt, annars blir det mage/rygg!
Träningshandskarna på & bra musik i öronen - det är bara att köra på!
Jag ser helt sne ut på denna bilden (i kroppen) Men så är inte fallet på riktigt vill jag lova ;)

Fortfarande förkyld

Ja, som ni ser så sitter det fortfarande i. Det har gått upp och ner de senaste dagarna! I torsdags trodde jag faktiskt på kvällen att jag mådde så pass bra att jag skulle kunna träna dagen efter, men när jag vaknade på fredagen hade det blivit värre igen så det var bara att stanna hemma. Likadant har det varit hela helgen och idag är jag återigen i kännermigfriskare-stadiet *pepparpeppar*. Vi får se hur morgondagen artar sig helt enkelt!

..Och där slog förkylningen till!

Japp, som rubriken lyder så är jag förkyld. Det är väl troligtvis därför det gick så dåligt att träna i förrgår!
Nu blir det alltså vilodagar tills jag är frisk och motionen kommer enbart bestå utav mindre promenader för att få frisk luft. Hoppas detta ger med sig fort dock!

Vila!

Idag tar jag nummer 1 utav 2 vilodagar denna vecka!

Känner tråkigt nog inte av gårdagens benpass så mycket som jag borde, vilket känns kasst! Dock var det ju förväntat med tanke på att jag inte kunde köra så pass som jag ville. Det blir att ladda tills imorgon, då jag har tänkt att köra på lite förbränning. Nu är det som sagt dags att få fram linjer till sommaren!!! :)

Benpass from hell

Dessa dagar då man inte kan prestera det man önskar kan verkligen göra en riktigt tokig! Idag hade jag noll ork i kroppen, troligtvis efter misstaget att strunta i att äta ordentlig hemmalagad mat och istället äta skräp (kebab) på stan! Jag blev yr så fort jag tog i och hade ingen ork alls i musklerna.

Jag tog mig dock igenom ett benpass på 80 minuter, tillsammans med Tobbe, men jag känner mig inte speciellt nöjd. Vikterna låg inte på den nivån de skulle och man blir så himla besviken på sig själv i såna lägen! Nåväl, det är bara att ladda om och komma igen! Hinner inte skriva ner övningarna nu då det blev lite sent, men de skiljer sig inte mycket från det vanliga!

Söndagskondition!

Idag var det riktigt tungt att ta sig iväg till gymmet! Jag vilade migår då jag kände mig krasslig och jag ska nog faktiskt erkänna att jag inte var riktigt hundra idag heller. Lite ajabaja på mig som faktiskt envisades med att träna ändå, men jag kunde inte låta bli!

Det blev 80 minuters kondition uppdelat mestadels på löpbandet och crosstrainern. Höll intensiteten lite på medel då jag inte vill trötta mig för mycket innan MRL-passet imorgon. Fick stuva om lite i min planering då jag egentligen skulle ha dansat igår, men vilade istället, och därför fick ta igen med kondition idag. Jag satsar ju nämligen just nu på att förbränna en hel del, då jag vill får bort det som ligger utanpå musklerna så att jag får fram lite fina linjer :)

Efter passet blev det en rejäl omgång med stretching - fy så skönt det var! Ni glömmer väl inte att stretcha efter ni tränat va? :) Det är superviktigt!

PWO

Nu när jag provat att träna några dagar utan mitt PWO har jag börjat inse hur mycket det faktiskt gör för både ork och motivation. Jag har känt mig jätteslö när jag varit utan och inte riktigt hittat det i mig att pusha mig till att ta ut detdär lilla extra som är så himla viktigt om man vill utvecklas.
Idag använder jag PWO från Topformula, men det börjar sina i burken. Jag vet inte vad ni brukar tycka och tänka kring dessa preparat, men av någon anledning känns det som att man borde variera sig lite för att fortfarande få den effekten man vill uppnå. Eller vad tror ni?
Vad använder ni för PWO? Något ni kan rekommendera?

RSS 2.0