Mitt träningsår 2012

Då det är sista dagen på året idag så tycker jag att det kan passa med en liten summering utav träningsåret som varit.
 
Detta år har varit otroligt utvecklande för mig, då jag gått från att vara lite ostrukturerad till att ha fått in en riktigt bra rutin på min träning, nött in riktigt bra teknik i mina övningar och fått se ordentliga skillnader på min kropp! Allt som allt har det varit så himla roligt, och beslutet att starta denna blogg och låta ER följa min resa har varit så otroligt motiverande och peppande! Hoppas att även ni har kunnat få ut något utav det! 
 
Jag har vågat testa mina gränser, och gjort saker som jag absolut inte innan trodde var möjligt. När året startade och jag inför gladiatorernauttagningen fick veta att vi skulle testas i chins orkade jag inte göra en enda av det slaget - idag ingår det i min träningsrutin! Det är ett ypperligt exempel på hur jag har utvecklats under årets gång!
Har ni några framgångar under detta år ni vill dela med er utav? :D Det är så roligt att höra! :)
 
Nästa år då? Hur ser planen ut där? 
Jo, jag har börjat smida lite planer i förväg och det lutar åt att det blir till att tävla för min del! Hur som helst så ska nästa år handla om att fortsätta puscha mig förbi mina gränser och sätta nya, högre mål som jag med lite jävlaranamma ska uppnå!
Har ni några nya mål/planer inför det nya träningsåret? 
 
 
 
Juni 2012 vs December 2012! Spänner väl inte alltför duktigt på första bilden, men det har hänt MYCKET!
Mars vs December
 
Är ni nyfikna på hur mitt år har sett ut på det vardagliga planet kan ni se en liten sammanställning HÄR! :) 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!! :D

Årets sista pass!

... fick bli ett benpass, som tyvärr inte gick som det skulle!
 
Hann bara värma upp på crosstrainern och köra igenom ett set på knäböj innan det var dags att tänka om helt. Set nummer två blev med lite högre vikt, och direkt kände jag att det var något som inte stod rätt till i mitt högra knä, då det värkte så fort jag böjde på benet. Direkt förstod jag att tennisen (som spelades på ovant underlag) hade haft dålig inverkan på mina knän, och valde därför att avbryta. Jag var verkligen skitbesviken, men förnuftet tog överhanden då jag absolut inte vill skada mig! 
 
Istället blev det lite lätta benspark, många tunga rumpdrag i cable, lite lätta utfall och även knäindragningar i TRX (magövning), bara för att få något uträttat när jag ändå var där. Känslan i knät när jag går är som vanligt, så jag tror att jag lyckades klara mig undan något varaktigt. Dock väntar jag nog med ben in i det sista nästa vecka, för säkerhetens skull!
 
Idag är det vila, i och med att jag faktiskt ska kalasa ikväll! Det är ju trots allt nyårsafton! ;) 
 
 

En riktig träningslördag!

Idag har vi varit riktigt aktiva Magnus (frugan) och jag! :)
 
Vi började på gymmet, med ett tungt pass för bröst och triceps! 
 
  • Bröstpress i maskin 
  • Hantelpress i lutande bänk
  • Dips (8-8-6 reps för min del)
  • bänkpress med stång
  • Scullcrushers med hantlar
  • smal bänkpress
Mer än så hann vi faktiskt inte med, då vi bara hade en dryg timme på oss eftersom vi skulle vidare, men det blev ordentligt tung belastning och lite fler set på vissa övningar så det dög helt och fullt! 
 
Direkt från gymmet åkte vi vidare till Racketstadion, där vi mötte upp Raymond och Olivia för lite tennisspelande! Vi är väl inga proffs någon utav oss, men det är riktigt roligt ändå vill jag lova! :) Tycker det är riktigt kul att få komma ut och testa på lite andra sätt att träna på, och just tennis spelade jag faktiskt en hel del när jag var yngre och vi hade en bana bara ett stenkast från vårat hus :)
 

Bulkspöken!

Nu ska ni veta att jag längtar ca två månader framåt då det är dags att slänga om och börja definera sin kropp lite!
 
Under vintern har jag nu fokuserat till 100% på styrketräning, och därmed för första gången bulkat. Eller ja, amatörbulkat får vi kalla det, då jag inte alls har varit så strikt som man nog egentligen bör vara. Jag har inte haft några fasta mattider eller ett kostschema, men jag har sett till att ligga på ett energiöverskott under dagarna för att säkerställa att kroppen har tillräckligt med energi för att kunna prioritera muskeluppbyggnad. 
 
Självklart var det väntat att jag inte alls skulle se samma linjer som tidigare och att jag skulle känna mig "fluffig" i kroppen. Ligger man på ett energiöverskott så är det ju självklart inte bara muskler man bygger på sig. Trots att jag med detta i vetskap gått in i denna period så bråkar hjärnspökena till och från ordentligt. Nu när jag fick veta att vi på nyårsafton ska hoppa i badkläderna och bubbla i tunna/bada bastu slog paniken lite smått till - gud jag känner mig ju inte alls rolig i kroppen just nu. Missta mig absolut inte nu - jag är verkligen inte tjock! Men efter att ha vant sig vid att vara väldigt fast i formen under sommaren så känns det jättelustigt att liksom ha något att ta tag i på magen! Som sagt - hjärnspöken är precis vad det är, och det är jag så fullt medveten om att jag själv kan konstatera att jag bara är fjantig! Men, även solen har sina fläckar, och trots att jag har byggt upp ett otroligt mycket starkare självförtroende under det senaste året så har även det sina dippar! 
 
Bara för att bråka med hjärnspökena ska jag vara modig nog att lägga ut en bild! (då borde jag ju även våga bada på måndag :P )
 
Detta kommer ju försvinna ganska snabbt så fort jag börjar lägga om kosten sen, men som sagt - stundtals känns det riktigt jobbigt. Samtidigt är jag så fruktansvärt nyfiken på att få se vad som döljer sig därunder, för det är inte förrän jag börjar skala bort överflödet som jag verkligen får se de framsteg som jag känner att jag gjort under de senaste månaderna! Det ska bli riktigt kul att få jämföra lite resultat sen! :)
 
 

Ryggpass med en lustig upptäckt!

Idag blev det återigen ett pass på tumanhand med frugan!
 
Det är helt fantastiskt hur han har utvecklat på bara lite över ett halvår! Han klev för första gången in på gymmet innan sommaren och var då mycket skeptiskt, men har det nuförtiden som en del i sin rutin och ett av sina brinnande intressen! Efter att ha suttit med näsan i mina utbildningsböcker vid ett flertalet tillfällen så känns det nästan som han är lika påläst som mig snart ;)
 
Idag var det han som fick styra passet, och jäklar vad han lyckades plocka fram lite extra jävlaranamma i mig! Jag vet inte när - eller egentligen OM - jag gjorde så många chins på ett pass senast, eller puchade mig själv så många "extra sista" reps i varje set! Hela tiden står han också där och upplyser mig om hur stark och snygg jag är - och det måste jag faktiskt erkänna hjälper en hel del! 
 
Ja ni, hade jag en dipp tidigare var dethär och passet innan (axlar/mage) minsann min comeback! Imorgon förväntar jag mig en riktigt mör känsla i baksidan ;) 
 
Bicepsen blev dock nästan försummade under detta pass. Detta för att jag, precis när jag börjat med hammercurls, kände hur det stack till i armen. Hittade då en röd knöl, stor som en tiokrona, på min vänstra underarm. Armen stasade och var rödflammig - varpå min tanke direkt föll på blodpropp (jag äter väldigt starka hormontabletter pga min hudinfektion jag fick i somras)! I ren panik la jag då ner passet och har suttit i kontakt med sjukvårdsrådgivningen, som tror att det kan röra sig om en blödning i muskeln. Vad det än visar sig vara så får vi hoppas på att det försvinner snart ;)
 
 

Tillbaka efter julstöket!

Halloj alla träningsglada! :D
 
Hoppas ni har haft en riktigt, riktigt god jul och hunnit njuta utav lite ledighet tillsammans med nära och kära! :) Jag har haft det toppenmysigt, trots att det har gått i full fart från morgon och kväll!
 
Började ju helgen i Uppsala, där jag rev av två pass tillsammans med min intruktörskamrat Oskar! Första dagen blev det bröst/triceps och det var herrn som fick hålla i upplägget. Mycket annorlunda från mina pass (mer fokus på bröst samt även andra övningar), vilket gav mig en hel del tankar och ideer inför min framtida träning. 
 
Dag 2 blev det ben, självklart styrt utav mig ;) Lite mer maskiner än vad jag vanligtvis brukar använda, men annars ganska snarlikt de jag kör hemma. Kroppen gillade nog variationen dock, för jäklar vad stelt jag fick lov att gå under julaftonen! ;) Träningsvärk from hell i baksida lår!
 
Nu ska jag precis slänga i mig lite snabblunch, sedan åker jag och frugan iväg för att träna! Axlar/mage blir det idag! :)
 

Träningsdipp!

Har under de senaste dagarna fått till två pass (rygg/biceps & bröst/triceps) som gått lite sisådär!
 
Har känt mig lite seg och inte riktigt kämpat på som jag brukar. Eller, kämpat har jag ju faktiskt gjort när jag tänker efter, men någonstans har det tagit stopp och jag har inte kunnat prestera såsom jag brukar. Dock har jag haft en fruktansvärd träningsvärk i hela kroppen konstant under veckan, och det känns ju som att det borde tyda på att jag faktiskt fått något vettigt uträttat trots allt!
 
Imorgon åker jag till Uppsala för att träffa kurskamrater från instruktörsutbildningen, och hoppas på att jag får med mig lite ny motivation därifrån! 
 
Då jag är iväg är risken stor att jag inte hinner skriva innan måndag, så jag får passa på att redan nu skriva:
God jul på er mina grymma läsare!!!! Hoppas ni får en supertrevlig helg och passa på att unna er lite godsaker nu under julen! :) 
 
 

Lite design-nytt!

Kände för att fräsha upp lite i designen! Inga stora ändringar, men lite variation måste man ju ha! ;) (tryck F5 om ni inte ser)
 

Söndag-måndag

Igår var gymnazin (gillar ni mitt nya öknamn jag fått? :P jag tycker det klingar lite roligt) tillbaka på brottsplatsen - gymmet alltså!
 
Körde bröst/triceps och jäklar vad mina armar var utpumpade när jag åkte hem! Lyckades få riktigt bra kontakt på tricepsövningarna passet igenom, och körde totalslut på dem. Mitt i passet kom jag på att jag hade missat mina dips i början, så jag fick kämpa mig igenom två set i mitten istället, och det var INTE roligt vill jag lova! USch vad jag bråkade med mig själv! Men till slut så gick det ;) Bröstträningen gick väl som vanligt, lite trevande... HAr inte riktigt hittat något som får mig att kämpa på där. Det får jag jobba på!
Börjar bli riktigt vinterfluffig nu! Bra för byggandet, men lite jobbigt för psyket stundtals ;)
 
Idag var det legday! Förstår inte vad som hänt! För varr ben min favoritdel att träna, men nu är jag så frustrerad på att de inte utvecklas såsom jag vill och därmed börjar jag bli lite less på det! Men jag får försöka att hitta nya roliga övningar som sparkar igång motivationen lite. Tips? :) Har ni några skojiga benövningar på lager? :) Körde i alla fall squats, raka marklyft, utfall i smith, tåhävningar och till sist 45-graders benpress. Blev som vanligt många set på squatsen, men det kan gå åt tycker jag ;)
 
 
Mina nya brallor som invigdes idag! + mitt stök-kök ;)
Måste visa mina snygga hälar också, som just nu begränsar mig liiiiite träningsmässigt! ajaj! Inte bra att traska runt en hel dag i nya skor!
 

På väg till mig!

Jag råkade visst belöna mig efter allt tentapluggande med att klicka hem ett par nya träningsbrallor! 
 
.... och även köpa ett par nya när jag var på stan idag hihi! :) De senare får ni se ikväll, ska ju inviga dem under dagens benpass! ;D

Lär ju kunna flyga snart

... för vilka vingar jag har lyckats införskaffa ;) haha! 
 
Bör väl tillägga att det inte ser ut såhär i vanliga fall, så inte folk kräks på mig ;) Hänger precis i och drar ner axlarna (kopplar in latsen) för att göra chins på denna bild. 

Lördagsfuego och lite konditionstankar

Idag kände jag verkligen för att liva upp tillvaron, som annars består av råpluggande för tillfället, och gjorde detta genom att ta mig iväg till gymmet en snabbis och dansa! Det brukar kunna göra mig riktigt glad!
 
Och mycket riktigt - det kändes alldeles underbart i själen! Dock känns det ju att man lagt konditionsträningen lite på hyllan nu under vintern, om man säger så ;) Blev rejält svettig redan innan passet hunnit halvvägs, och mot slutet var jag riktigt, riktigt seg i kroppen! Det känns ju lite sådär med tanke på vilken kondition jag faktiskt hade byggt upp innan, men jag behövde verkligen ett break - dels för att bygga på mig i den takten jag vill och dels för att jag tröttnade så otroligt på allt som hade med konditionsträning att göra och därmed kände att det var lika bra att släppa den delen ett tag då det ändå inte är något jag vill fokusera på och hellre gör träningen lustfylld än ett nödvändgt ont!
 
Nu börjar jag dock sakna att ta ut mig lite och känna dendär riktiga utmattningen i kroppen som man bara kan få efter ett riktigt mördakonditionspass, så framöver när jag ska lägga in intervallträning på schemat lär jag ha hunnit bli riktigt taggad!
 

F#cked up!

Nytt i produktskåpet igen!
 
 
Jag har ju inte använt PWO överhuvudtaget på över en månad, då jag inte tror att det är speciellt bra att stoppa i sig sådant på regelbunden basis. Nu snubblade jag och frugan dock över denna inne på Proteinexperten när vi var där för att inhandla gainer, och kunde inte låta bli just för att den hade ett sånt roligt namn! Kommer inte ta den ill varje pass, men under de dagar jag känner att jag behöver en liten extra skjuts (utöver min celsius som jag tar innan varje pass, som oftast gör sitt!) så har jag ett alternativ! Testas ska den ju dock på direkten ;)
 
Denna ska tydligen vara i likhet med craze, som vi tidigare var riktigt nöjda med, så vi får se vad vi tycker om den! :) 

Nattinlägg!

Hallå mitt i natten!

Kom på mig själv med att i tentastressen ha glömt att fylla på lite på inläggsfronten! På måndag ska tentan skrivas och efter det finns det mer tid och fokus åt både träning och skrivande! Och fritid, Gud vad jag saknar det!

Nog om det, vi ska ju se vad jag fått till på träningsfronten de senaste dagarna! :)

Ett axlar/mage och ett rygg/biceps har jag hunnit med, samt en vilodag däremellan! Axelpasset kändes grymt, provade en ny variant för framsida axlar som kändes riktigt skön. Dagens ryggpass höll tyvärr inte samma kvalitet!! Var seg, stressad och allmänt opepp i kroppen, trots att vi hade finbesök från Nyköping i form av min systers fästman! Antar att det är tentastressen som spökar!

Imorgon åker jag på att vila igen då jag ska iväg på eftermiddagen och därför måste lägga tid på att plugga på förmiddagen, men lördag och söndag ska minsann bli grymma träningsdagar! :)

Tycker ni att det blir tomt här så finns jag även på instagram, Lindabjorka heter jag där :)


3 - i -1

Här har mitt skrivande lyst med sin frånvaro under några dagar, så nu blir det till att sammanfatta 3 pass i ett inlägg!
 
Lördagen bjöd på biceps/triceps, vilket blev till ett riktgt brakpass! Jäklar vilket pump jag hade i armarna!! Under ca en timme körde jag totalt slut på mig själv, och det kändes långt efteråt! Jäkligt skönt att få känna att bicepsträningen satt som ett smäck för en gångs skull! 
 
Igår var vi i Nyköping och hälsade på min familj på dagen, varpå vi var tillbaka i Norrköping sent på kvällen. 30 minuter innan stängning rusade jag och frugan in på gymmet, så det fick bli ett högintesivt pass! Han körde bröst och jag fokuserade på bålen, mestadels mage. Situps i lutande bänk, hängande benlyft, knäindragningar (raka och sneda) i TRX, situps över bosuboll och ett avslutande set i lutbänken fick utgöra magträningen, som blev riktigt svettig! Lägger alldeles för lite fokus på mage annars, så det kändes skönt att få till ett pass där den fick prioriteras.
 
Idag var det ben som gällde! Det blev mestadels squats, både med fri stång (upp till 50 kg) och sedan med lite tyngre belastning i smith. Det går mycket lättare och jag orkar med med fri stång, men jag är inte helt hundra i balansen ännu, så jag vågar inte lassa på mer ännu då jag är rädd för att tippa omkull! Tänk så pinsamt ;) Nytt personbästa viktmässigt på squats i smithen idag. 75 kilo som gick hur lätt som helst på 10 reps. Nästa gång vågar jag nog pusha upp vikten ytterligare! Mina kära åskådare (frugan och Nicke) tyckte att det såg aldeles för lätt ut, och jag kände mig riktigt stark så jag tror nog att jag hade orkat ett set med tyngre vikter redan idag - men här skyndas det långsamt, och jag ville gå över på nästa övning då jag nött squats i 40 minuter ;) Körde lite bulgariska utfall och sedan raka marklyft också, sen fick det faktiskt räcka för dagen :)
 
Fula sig framför spegeln efter träningen är ju obligatoriskt ;)

Benfredag!

Idag lyckades jag dra till med ett sjuhelsikes benpass! Oj så trött jag var efteråt!!!
 
Fria squats, raka marklyft, utfall i smith, liggande lårcurls, tåhävningar, step ups och 45graders benpress urgjorde passet, självklart med så tunga vikter som möjligt med bibehållen teknik! Fy så jäkla jobbigt det var! Jag fick flera gånger intala mig själv att jag inte är en "quitter" och fick då ny kraft till att ta mig igenom dedär sista tre mördande repetitionerna i varje set! Känslan efter ett sånt pass är ju helt obeskrivlig!
 
Riktigt nöjd med dagen med andra ord! Hoppas ni fått till ett lika härligt pass såhär på veckoslutet! :)

Trotsar snöovädret!

Trots att det var snöstorm ute så lyckades vi faktiskt ta oss genom stan till gymmet för att stilla vårat träningssug!
 
Ska jag vara helt ärlig var det i och för sig inte riktigt på topp idag, då frugan precis vaknat efter nattjobb och jag hade somnat i hans famn i soffan precis innan vi skulle åka. Som tur var så kan jag knappt sätta foten på gymmet nuförtiden utan att suget tilltar (med vissa undantagsdagar bör understrykas), varpå jag blev taggad direkt när vi var på plats och jag fått värma upp kroppen lite på crosstrainern.
 
Rygg/bröst blev det idag för min del, och det kändes helt okej. Försökte variera övningarna något sedan sista passet då jag nu är ganska noga med att "chocka" kroppen lite, för att den inte ska vänja sig vid samma övningar om och om igen. 
 
Här har ni en av de jag körde idag, som är lite av en ny favorit!
 
Kan dock tillägga att min tajming inte var optimal denna veckan, då jag tränade axlarna igår och kände av det lite för mycket under detta pass. Men det får bli lite sådär ibland! Var riktigt sugen på rygg, och jag tycker det är lite viktigare att hålla suget och lusten igång än att vara så strikt hela tiden! ;)
 
 

Tisdag!

Goddag i snövädret! 
 
Här har vi gett oss ut i snörusket på förmiddagen för att ta oss till gymmet och värma upp kropparna lite! Jag körde axlar/mage och frugan och Nicke kämpade på med ben. Är riktigt nöjd med axledelen utav passet, där jag lyckades höja mig ytterligare (antal reps på högsta vikt)!
 
Övningar, axlar:
 
- Axelpress, ganska många set på hög vikt 
- Rear delts-maskin
- Utåtrotation i cable (Superviktig övning för att träna rotatorkuffen i axeln!!)
- Sidolyft med hantlar
- Framåtlyft med hantel
 
Som ni ser får jag i detta pass med både fram- ut- och baksida på axlarna samt en stabiliserande övning! Det är ett bra sätt att tänka på när man lägger upp sina axelpass!
 
Magträningen gick lite sisådär. Hade inte riktigt samma go i kroppen där och tyckte det blev jäkla jobbigt efter ett tag. Kan vara så att jag la övningarna i fel ordning och därmed blev lite för trött till en början. 
.
Övningar, mage:
 

- Benindragningar i cable, både raka och åt sidorna uppdelat på 4 sett (rak, höger, vänster, rak)
- Situps i lutande bänk
- Rysk twist med viktskiva på lutande bänk
- Dragonflyes, vilket jag får lov att erkänna att jag inte riktigt orkade mig igenom! Dumt at tlägga sist på passet kanske då det är en riktigt jobbig övning! 
 
Utmaning till mig själv blir härmed att klara tio strikta sådana jäklar inom en snar framtid! :D

Ben, ben, ben!

Igår tog jag återigen med mig Natta til gymmet för att lära henne lite nytt på styrketräningsfronten. Denna gång var det ben som gällde!
 
Mitt andra benpass för veckan - hennes första rena, vilken härlig kontrast ;)! Återigen en lättlärd Natta som var superkul att ha med sig, och för min del flöt det på riktigt bra också!
 
Vi tog oss igenom
- Uppvärming på crosstrainer
- Squats (jag ställde upp hälarna på en viktskiva under de första seten för att komma ner djupare - jag vet, lat mans lösning när man inte orkar träna rörlighet, men det var skönt att komma ner ordentligt!).
- Raka marklyft
- Pistols/enbensböj i TRX
- Vad"maskin" (det blir som tåhävningar fast man sitter)
- Rumpdrag i cable
- Sumosquats med kettlebells (lätta vikter, lite nedvarvning)
 
Natta hade rejäl träningsvärk i benen idag och jag kände tråkigt nog inte så mycket. Rumpdragen var längesedan jag fick in i något pass då jag saknat remmar för det, så jag hoppades på att dessa skulle bita ordentligt i och med att jag även ökade i vikt sedan jag körde dem sist! Baksida lår är dock rejält möra - HÄRLIGT! ;)
 
 

Kanonstart på Lördagen!

Idag fick jag och min kära vän Natta en riktigt bra start på dagen, då vi promenerade till gymmet i det mysiga snövädret (ingen ironi denna gång, det var faktiskt mysigt med lite lätt fallande snö) och rev av ett riktigt bra rygg/bicepspass!
 
Vi lyckades få till ett pass med bra tempo, väldigt lite onödig vila mellan seten och tunga vikter! Precis så som jag blir riktigt glad i kroppen! Natta är riktigt tacksam att instruera då hon har kontroll på sin kropp och verkligen snappar upp det man visar/berättar jättefort! Superkul att få lära ut lite av mina favoritövningar till henne!
 
Är lite småstolt över chinsen jag genomförde idag, då det blev riktigt långsamma, kontrollerade sådana - utan att krulla ihop mig som en räka ;) 
 
Jag är inne i en riktigt bra period nu motivationsmässig, och det är så himla roligt när man hela tiden lycks pusha sig själv framåt. Idag lyckades jag höja vikterna ytterligare, då jag redan sedan gårdagen ställt in mig på att panga på ordentligt under dagens pass! Det visar hur viktig den mentala biten är när man tränar! :D
 
Nya, svarta Celsiuslinnet invigdes idag! Riktigt skönt! :) Det tackar jag för! :D

RSS 2.0