Tung kondition

Idag var det dags att förbränna lite!

Jag började med att köra lite halvfesig rygg/mage, men hade inget pump i kroppen och valde därför att spara det till söndagens MRL-pass istället (har ett lite nyare upplägg nu där det kommer ligga 2 MRL-pass per vecka). Gick istället på konditionen, vilken bestod utav 20 minuters intervaller på löpbandet, intervaller på crosstrainern, 5 minuters rask promenad på bandet, och till slut löpning i medelhög fart på bandet resterande delen av tiden. Sammanlagt höll jag igång i 1,5 timme.

Jag blev riktigt, riktigt slut efter mina 2 omgånger intervaller, därav den pinsamma promenaden på bandet. Jag brukar nämligen aldrig gå på bandet på gymmet, då jag inte tycker att det ger speciellt mycket. Ska jag ta en promenad gör jag det utomhus, men nu var jag tvungen att få ta igen mig lite snabbt utan att pulsen skulle gå ner alltför mycket så det var helt enkelt bara att köra på! ;)


Skippade mitt PWO idag då jag var på stan innan och inte kunde blanda ihop det i tid. Gick istället in på Topformula och införskaffade en Celsius som jag drack innan gymmet. Det var ett tag sen ;)

Armar/axlar

Idag tränade jag ensam, vilket ibland kan vara bra då man verkligen håller fokus på det man gör.

Som rubriken avslöjar så blev det armar och axlar idag. Jag är alldeles för dålig på att träna axlar, och speciellt att få med baksidan av dem/övre delen av ryggen. Men idag såg jag till att få en ordentligt genomkörare med varierade övningar. Jag är verkligen superklen i dessa partier, men det jobbar jag på att bygga upp!
Nu minns jag för stunden inte alla övningar jag körde, men ungefär såhär såg det ut:
  • Bicepscurls med skivstång
  • Hantelcurls
  • Hammercurls
  • Pulldown med rep
  • Chins/dips med assist
  • Sittande dip
  • Hantelpress (sittande)
  • Tricepspress
  • Sittande rodd
  • Hantelsidolyft

Sen har jag säkert glömt något hehe. Både chins och dips gick rent åt skogen idag och jag blev riktigt, riktigt frustrerad. Orkade verkligen ingenting på de övningarna. Blev till slut så sur på det att jag inte ens gjorde klart mina set utan gav upp och gick på nästa övning.

Som avslut körde jag sedan 20 minuters ordentligt explosiva intervaller på crosstrainern, för omväxlings skull.

MRL

Idag körde jag och herr Tobbe ett MRL-pass ute i Ingelsta!

Var riktigt peppad och hade bestämt mig i förväg för att köra ett pass med högreps, alltså lite lättare vikter men fler repetitioner per set. När jag väl kom dit blev jag i vanlig ordning lite ostrukturerad, så jag körde först lätta vikter på många reps och gick sedan över på att köra tungt med normalmånga reps (10 per set). Det resulterade i många set per övning och riktigt trötta ben. Skön känsla! Kom upp i 125 kilo på sista setet i 45graders benpress. Det måste jag säga att jag var sjukt nöjd med! Gav även ett set med 135 ett försök, men då jag bad Tobbe säga till om jag inte gick ner djupt nog så valde jag att avsluta halvvägs in i setet då han sa att jag började mesa.

Inte riktigt varm i kläderna ännu ;)


Sen var det dags att slänga på skitapåsig-minen ;) Och ändå var vi inte uppe i full vikt här, så ni kan ju tänka er hur jag såg ut sen haha!
Tobo!


Utöver det blev det knäböj (minns inte vikten där, men var ganska slut efter benpressen), utfallssteg 3x20 med 10 kg hantlar, leg-curl 3x15 och rumpmaskin 5 set på stigande vikter.

Magen fick sig träning i magmaskin med stigande vikt och riktigt långsamma bitande reps, körde lutande situps 3x20 med 5 kg extravikt och sen körde vi vad vi brukar kalla magmördare - Man ligger på rygg och lyfter benen rakt upp och Tobbe puttar iväg dem neråt igen. Känner mig sketakorkad som inte minns vad övningen egentligen heter ;) Någon som har koll på det?

Tillbaka efter en dags vila!

Igår kände jag mig alldeles för krasslig för att träna, så jag valde att ta en extra vilodag. Better safe than sorry! Hade nämligen ont i halsen och ville inte riskera att bli ordentligt sjuk.

Idag kände jag mig kry och var med andra ord tillbaka på banan igen. Eller rättare sagt cykelvägarna! Sprang nämligen en sväng idag med lite högre hastighet än senast. 30 minuter spenderade jag med att ta mig runt en liten hopkokad bana och stannade även till en gång för att köra 10 rusher uppför en trappa som så lägligt befann sig på min runda. Det sög rejält i låren de sista varven, men jag tog mig igenom det och joggade sedan vidare. Sista biten på rundan utgjordes utav riktigt explosiva intervaller!

Är ganska nöjd med hur slutresultatet blev, då jag dels inte ville gå ut för hårt efter att jag känt mig krasslig och dessutom var riktigt opepp i förväg. Jag ska nog vara glad att jag tog mig ut överhuvudtaget. Det är dagar som dessa man får se till att komma i träningskläderna snabbt, för bara det gör att man känner att man är på gång och det blir lättare att ta sig iväg!

Fuego + fotboll

Började dagen med att dansa Fuego i mina superhärliga dansbrallor som jag köpte igår!

Det var riktigt roligt och jag blev ganska lagom trött! Tråkigt nog lyckades jag vrida till min fot under merengue-delen utav passet. Jag ska ju, med min ledbandsskada, egentligen inte vara på tå och hoppa och studsa, men glömmer alltid av mig när jag har roligt. Har ganska ont som resultat efter det, men det brukar lägga sig ganska snabbt!
Gjorde ett tappert försök att ta kort på mina nya brallor utan spegel.. Gick sådär va? ;) Det är haremsbyxor i alla fall, från Intersport. Riktigt luftiga och sköna att dansa i :D

Så ska de se ut ;)


Under eftermiddagen har jag varit ute med grabbgänget i solen och spelat fotboll! Det blir ju inte så seriöst och vi kör bara mot ett mål, men man hinner ju få upp pulsen lite ändå :)

Det blev allt som allt en härlig dag med mycket rörelse i alla fall! :D

Utomhuslöpning

Då var dagens, lite kortare, konditionspass avslutat!

Det blev löpning ut på landsvägarna mot eksundshållet i den härliga kvällssolen. Fy så mysigt det är att få komma ut i naturen och röra på sig! Jobbigt som tusan är det också för benen att få löpbandet utbytt mot asfalt och skogsvägar med varierande lutning - superskön omväxlig och toppenkul att känna att det verkligen biter i benen de sista kilometrarna!

7 kilometer visade mitt löparprogram på ipoden, men jag funderar på om det verkligen stämmer då jag kom en bra bit ut mot eksund och bara vägen dit är ca 1 mil. Jag sprang ju även en omväg på vägen hem, så jag vetetusan om det kan ha blivit "bara" 7 kilometer utav detta. Menmen, hur som helst är det inte det som är det väsentliga - utan att jag kom hem helslut och med dyngsura kläder = jag har jobbat på bra! Tröjan satt som klistrad längs ryggen, det gör en så himla nöjd ;)

Nu ska jag avsluta med lite magövningar innan jag tar mig en proteinshake och sedan slänger mig i duschen! Stretchingen får jag inte glömma heller!

Vilken form av aktivitet blev det för eran del idag?:)

Dethär med träning....

Skrev tidigare idag ett inlägg på min vanliga blogg, som tydligen blev mycket populärt bland läsarna där. Därför delar jag även med mig av det här, då denna blogg fokuserar på just träning!

DÄRFÖR TRÄNAR JAG:

Denna fråga tycker jag passar ganska bra att svara på just nu, då jag inte för allt så längesedan läste enriktigt dum kommentar gällande att alla vi som "hetsade" med träning tydligen är så himla missnöjdamed sina kroppar att vi måste hålla på på detta vis, följt av en rad andra dumheter. Jag förstår inte varföricke-träningsmänniskor måste hysa sådant agg mot oss som väljer en aktiv livsstil? Handlar det då om attman kanske känner sig otillräcklig själv när man ser andra kämpa?

Att träna handlar för de flesta, och även för mig, inte om att hata sin kropp - snarare motsatsen. För mighandlar träning om att älska sin kropp och att vilja få ut det mesta utav den. Träning är något som får enatt må bra, både fysiskt och psykiskt. Du frisätter ämnen i kroppen som ger dig lyckokänslor, du ökar dittsjälvförtroende och du ger dig själv bättre fysiska och mentala förutsättningar. Sen tycker ju även jag, ochdetta är min personliga åsikt, att man faktiskt ser bättre ut om man tränar - vilket ju för många även ärnågot de eftersträvar.

Tänk såhär. Du har bara en kropp och du lever bara en gång. Varför då inte ta hand om den på bästamöjliga sätt och hålla den frisk och stark? Man behöver inte spendera 6 dagar i veckan på gymmet,maniskt kontrollera sina måltider och räkna kalorier - utan det räcker ju med att göra det som kännslagom för en själv. Lite är bättre än inget, vet ni 

När man tränar blir man även en del i en gemenskap. Träningsintresserade människor drar sig tillvarandra och man bildar som en liten "grupp" som peppar och stöttar varandra till att ta sig stegetlängre. Träning ger med andra ord även samhörighet - man skapar sig en identitet i en grupp.

JAG tränar för att jag vill vara stark, frisk, ha bra ork i kroppen och för att jag gillar att ha en tränad kropp.Det är snyggt i mina ögon och något jag tänker sträva efter oavsett vad andra tycker om det. Huvudsakenför mig är att jag gör det jag mår bra utav, och därför bryr jag mig faktiskt inte mycket om vad andra harför åsikter gällande mitt val av livvstil. Jag gör inget som skadar varken mig själv eller någon annan, ochdå tycker jag att jag kan få låtas leva på detta vis utan invändningar utifrån 

Utseendemässigt vill jag vara i mitt livs form till mitt bröllop - det är ett mål jag har och något jag tänkerse till att uppfylla. Jag har många gånger fått sagt till mig att när man sedan får barn, då förändraskroppen och man kommer aldrig tillbaka dit man var innan. Därför vill jag kunna se tillbaka på min"innan"-tid, när nu det är dags, och känna mig stolt över att jag har kunnat framhäva min kropp på bästamöjliga sätt, när möjligheten har funnits där.

Till er vill jag alltså säga: Ta hand om era kroppar och vårda dem på det viset ni tycker passar er. Nibehöver inte bli stressade utav (läs: aggresiva gentemot) andra som kanske tycks ha en för er ouppnåeligtaktiv livsstil. Ni gör det ni förmår, helt enkelt  Sen tänker jag fortsätta att försöka pushaoch motivera folk till att komma igång, då jag vet att man mår riktigt bra utav det - men som sagt såväljer ju var och en själv vilken nivå man vill lägga sin aktivitet på!

Armar och lite tips från coachen!

Idag skulle det ha legat ett konditionspass på mitt schema, men det blev istället armstyrka pga två orsaker: 1. Det var knökfullt med folk på gymmet och inte ett löparband ledigt, 2. Jag kände mig lite krasslig och vågade alltså inte ta ut mig så pass.

Som sagt, istället körde jag och emelie armar ett bra tag och fick efter halva passet sällskap utav Kim som gav oss tips på många olika övningar som vi kan köra. Mycket värdefullt och lärorikt.

För övrigt kunde jag gå upp ett snäpp på både cins och dips idag! Nu är jag bara liiiiteliiiiite ifrån att orka köra utan hjälpvikter, vilken känsla det kommer bli! Har dock inte testat ännu, men jag tror jag ändå väljer att gå långsamt fram för att inte riskera att skada mig. Hellre flera ordentliga med lite hjälp, än en halvdan med risken att gå sönder. Resonerar jag rätt där? ;)

Proteinet kanske någon är nyfiken på förresten! Hittills har jag använt det två gånger och ja, jag antar väl att det fungerar bra. Jag har inte mått dåligt utav det i alla fall. Enligt mig så är det lite för blaskig/vattnig smak på det om man blandar med vatten, så jag funderar på om man ska prova med lite havremjölk. Det går ju ner ändå, men ännu bättre blir det ju om det smakar riktigt bra såklart ;) Vad använder ni för produkter? :)

Mage, rygg och arbetsintervju

Idag blev det mage och rygg som fick arbeta!

Körde et ganska långt pass, men tycker inte att jag är riktigt nöjd med intensiteten. Jag var lite loj och tycker inte att jag fick ut så mycket som jag skulle kunna. Då jag festade till det lite i lördags ville jag inte heller köra ett för hårt pass, då jag vill att kroppen ska få återhämta sig ordentligt, och valde därför att bara avsluta med lite lugn jogging följt av armcyckling.

Innan passet var jag för övrigt på anställningsintervju, till gyminstruktör då. Det kändes ganska bra och jag fick mycket positiv feedback! till min stora fasa (jag som skäms så lätt) tog hon med mig ut till gymmet och jag fick instruera henne och visa hur maskinen fungerade, precis som att hon var nybörjare. Det var verkligen supernervöst, men tydligen så var hon jättenöjd med mig i efterhand, så tydligen gick det bra! :D

Vi får hålla tummarna :)

Protein + smartshake

Idag har vi tagit oss i kragen och faktiskt gjort något vi pratat om länge - köpt proteinpulver.

Nu när även Mange är igång och tränar och vill bygga muskler så tyckte vi att det var dags att göra slag i saken. Jag har ju länge velat fram och tillbaka gällande detta, men kom till sist fram till att det inte skadar att testa :) Jag är ju ganska dålig på att äta ordentligt efter träning, då jag alltsom oftast tränar på kvällen och då inte vill äta några större mängder innan jag går och lägger mig.
Köpte även en ny shaker, så att vi har en varsin :)

Konditionsdag

Idag blev det ett, för mig, väldigt tufft konditionspass på löpbandet.

Jag delade upp det hela i tre block på 20 minuter vardera, med 1,5 minuters promenerande vila mellan. Det första blocket blev löpning i stigande uppförsbcke med stigande fart. Block två var planlöpning med tuffa intervaller och block 3 blev intervaller med lite svagare uppförsbacke än första blocket. Riktigt nöjd! Lyckades komma förbi milen också, vilket jag känner mig skapligt nöjd med :)

Passet var dock inte slut där! Jag och Natta, som dök upp och sällskapade mig ca en kvart efter jag börjat, tog ett litet extraryck och körde mage i 30 min. Det var jäkligt tungt i kroppen, men eftersom jag har vilodag imorgon så tänkte jag att det var bättre att köra så gott jag kunde än att strunta i det helt!

Underprioriterade delar

Är det bara jag, eller har alla som tränar en speciell kroppsdel som man drar sig för att träna?

För min del är det i alla fall magen. Jag tycker att det är så otroligt tråkigt (och jobbigt för den delen med) att träna den. Jag kan hur många övningar som helst och skulle egentligen kunna variera mig i all oändlighet, men jag tycker det är så trist! Den blir alltså ruggigt bortprioriterad och göms i glömska ibland.

Nu är det ju så att jag är medveten om att den ligger efter resten av min kropp, varpå jag nu bestämt mig för att lägga mer fokus på den. Idag ska det alltså bli att pumpa mage, följt utav en rejäl sväng kondition!

Har ni några delar av kroppen ni gärna slipper undan från att träna?

Armpass

Idag blev det en långkörare på gymmet med bara styrka!

Hade med mig Tobias och även frugan, som satte sin fot på gymmet förs första gången på många många år. Riktigt roligt att få köra igång honom! Tyckte även det verkade som om herrn blev rejält peppad utav besöket och han lät faktiskt redan sugen på nästa omgång.

Jag själv körde rejäl armstyrka idag, såpass att jag var riktigt skakis i armarna efteråt. Det blev skivstångscurl, hanterlcurl, dips, dip-maskin och sen har jag glömt bort resterande övningars namn ;) Hehe! Lovar att jag ska bli bättre på det framöver!

Jag börjar närma mig en ganska nöjd känsla gällande mina armar just nu faktiskt. De ska finslipas lite till, men sen ska fokuset ligga på att behålla dem i det stadiet jag uppnått :)
Var så skakis i armarna att jag inte ens kunde ta en ordentlig bild ;) Ska be frugan fota någon dag istället!

Tungt pass!

Idag var jag riktigt, riktigt tung i kroppen.


Hade träningsvärk kvar ända sedan helgens mag- och armpass samt var riktigt, riktigt stum i benen efter gårdagen. Det gick trögt till en början och jag fick skälla på mig själv ordentligt i huvudet för att orka ta mig igenom magövningarna. Slängde på slutet på ordentligt med extravikter och försökte att verkligen pusha mig själv. Jobbigt som fan i stunden, men riktigt skönt i efterhand! Vill man se resultat måste man också kämpa lite!

Efter detta blev det intervallöpning på bandet. Började med att jogga igång lite och försökte få den stumma känslan i låren att släppa, vilket den såklart inte ville. Körde på ändå med ganska tuffa intervaller, i stigande uppförsbacke. Var orolig att jag inte skulle orka, men tog mig igenom det galant! Skapligt nöjd var man efteråt! Hae gärna fortsatt springa ett tag till, men hade tid att passa på laserkliniken.

Känner mig i dagsläget lite ostrukturerad med träningen. Det är rörigt att komma tillbaka efter vila, man har så mycket man vill ta tag i! Imorgon tror jag att det blir armar/axlar/rygg, men jag kan hinna ändra mig tills dess ;)

Benpass!

Idag var det ben, och även lite rumpa, som stod på schemat!

Jag var riktigt trött i kroppen idag, det märkte jag redan under förmiddagen då jag satt och somnade till på föreläsningen vi hade, och det kändes ordentligt under passet. Kroppen var seg, jag hade dåligt med ork och jag blev snurrig i huvudet lätt. Kämpade dock på och lyckades genomföra 1,5 timme som jag sedan var nöjd med! Körde 45 graders benpress, knäböj, step med vikter, utfallssteg, rumpmaskn och hip adduction. Avslutade hela passet med 20 minuters intervallöpning som verkligen tog musten ur mig! Skönt ändå att kunna klämma ur den sista gnuttan energi där!

Fuego!

Idag var det Fuego som stod på schemat!

Jag började med att promenera från campus ut dit, som lite uppvärmning, och fortsatte sedan att jogga lite på bandet när jag väl kom fram. Passet var riktigt roligt och jag fick mycket energi utav det! Orken räckte bra och jag känner mig riktigt i form för tillfället! Kanske var det nyttigt med en vilovecka? :) Hur härligt som helst är det i alla fall att vara igång igen!!
Dansadansa! Jag gillar dock egentligen INTE att dansa i tighta kläder, men så fick det bli idag!

v10

Såhär ser skiten ut efter en veckas vila med tyckasyndomsigsjälv-godis! Usch så illa! Nu är det magträning som står högst på priolistan, vilket jag började med idag! Heja!

Välkommen till min nya träningsblogg!

Denna sida är en underblogg till Lindabjorka.se, som jag kommer att fylla med allt som har med träning att göra!
Jag hoppas att ni vill följa med på min resa mot en snygg, stark och hälsosam kropp, samt att vi kan pusha varandra till att orka ta på oss träningskläderna och få ut det mesta vi bara kan utav våra kroppar!

RSS 2.0