Benpass med Karin

Idag fick jag superhärligt sällskap på gymmet i form utav fina Karin :)

Jag hade benpass på schemat och det följde hon gladeligen med på! Jag stod för upplägget och Karin verkade vara mycket nöjd (och trött i benen hehe) i efterhand! Vi körde squats (jag var uppe på egen kroppsvikt på ryggen), rumpmaskin (60 kg), leg extension, sittande bencurl och till sist utfallssteg (24 extrakilon). Inte många övningar, men desto högre vikter och fler set :). Karin ville få svettas lite, så vi avslutade faktiskt passet på crosstrainer, där jag körde intervaller på tungt motstånd!

Det blev ett riktigt härligt pass, med tanke på att jag var lite opeppad till en början!
Karin fångade mig i mitt mycket fina komma-i-positions-moment ;)
Påväg neråt (Jovars, jag kan avgöra det bara av att se minen haha. Ni har ju sett hur illa det är när jag får ta i :P )
Hihi, trött Karin i bakgrunden efter våran utfallsrunda! Fråga mig hur bra det gick att peka på henne så det syns, när jag gör det bakom mobilen.... ;)

Såhär röstade ni!

Så ni gillar att träna magen mest ni ;) Huh, det som är så jobbigt haha!


Men självklart vill man åt resultatet! :D

Axlar!

Idag fick axlarna lite extra uppmärksamhet. Som jag tidigare nämnt så har jag alltid varit klen i det partiet, men jag börjar känna att det tar sig mer och mer nu :) Kul! :D

Efter det blev det lite löpband. Jag hade först tänkt att ta det lite lugnt då jag mådde illa när jag gick till gymmet, men jag hade sånt jäkla flyt i steget att jag inte kunde låta bli att trycka på lite! Det blev intervaller och sist löpning på hög fart i uppförsbacke! Jag kände mig verkligen unstoppable och bara flög fram! Fy så skönt det var :)

Kroppen vill inte vara med

Idag blev det ett ganska kort gympass, då min kropp inte riktigt ville arbeta med mig.

Ca en timme fick jag och Gustav ihop och då blev det till största delen bålstyrka. Kände att orken tröt redan från början och när jag sedan gav mig upp på löpbandet var jag bara 10 minuter senare genomsvett, yr i skallen och nära på att kräkas. Det fick bli att lyssna på kroppen och gå av, så försöker vi igen imorgon. Det går inte att göra annat i nuläget.

Turligt nog har jag ett läkarbesök inbokat idag pga att jag mår som jag gör i kroppen, så vi får hoppas de kan hitta en lösning på problemet :)

Motivation

Muskler ÄR åh så kvinnligt! Någon som säger emot efter att ha sett detta? Nej, jag trodde väl inte det ;)

Vilar upp mig

I lördags blev det vila på grund av att jag inte hann träna och igår var jag alldeles förstörd. Samma visa är det idag, varpå det har blivit till att slumra i soffan större delen utav dagen. Hoppas på att vara tillbaka på banan imorgon igen!

Nytt i garderoben

Titta vilket supersnyggt linne som dök upp hemma hos mig idag! :D
Jag älskar det!!! :)

Nytt PWO.... Igen!

Då var ett nytt PWO införskaffat igen. Varför? Jo, för NO-explode och min kropp gillade inte varandra! För det första, och faktiskt det värsta, så fick jag stans finnatack utav det! Sen jag började använda det har det blommat som en trädgård med små söta röda finnar i ansiktet och efter lite research kom jag fram till att det troligtvis var orsaken - och mycket riktigt måste det ha varit så. Bara tre dagar senare har finnarna slutat blomma upp och jag börjar återfå en nästan normal balans i huden. TUR att jag kom på vad det var ;)

Istället har jag efter flera rekommendationer valt att prova detta:
Demon, från powerlabs. Testkörde det idag och är riktigt nöjd med pump och peppkänslan det gav. Orkade verkligen trycka i ordentligt och var riktigt taggad under hela passet. Detta på enbart en halv dos :)

2 dagars pass i ett!

Här hann jag inte in igår.. Och inte i förggår heller ;) Fy, så illa! ;)

Igår tog jag i alla fall en runda runt strömmen tillsammans med Sanna. Hade bra ork i kroppen och det var så trevligt med utelöpar-sällskap för en gångs skull! Det blev ingen längre runda, men det fick räcka gott och väl ändå i värmen :)

Idag tog jag med mig Gustav till gymmet och körde ett ordentligt armpass! Fy så härligt det var, och så roligt att se Gustav pusha sig ordentligt! Han låg nog på samma vikter som jag i de flesta övningarna! :D Bra jobbat! :)

Det blir lite sisådär med nivån på träningen denna vecka då jag tycks ha tusen saker inplanerade, men det kan jag nog kosta på mig efter ett par intensiva veckor. Då kan jag ju ge desto mer nästa vecka, efter att ha fått ladda om under denna :)

Dags för lite styrka igen!!!

Gårdagens pass var inte mycket att hänga i julgranen, då jag tror vi spenderade ca 30-40 omotiverade minuter med att köra lite halvdana magövningar och försöka oss på lite kondition. Inget som kändes i kroppen idag med andra ord. 

Idag däremot var jag på g igen! Det var ben/rumpa som stod på schemat och som jag har längtat efter att få bita tag i det!!! :D Jag återförenades med min kära 45graders benpress, sparkade på med nytt personbästa i glutesmaskinen och fortsatte sedan med liggande lårcurl, utfallssteg med 8, 10 och 20 kg extravikter samt step up (ett ben i taget) med 45 kilo! Fy så skönt det brände i benen tillslut! :D

Nu på kvällskvisten tog jag mig även en rask promenad i det härliga vädret, bara för att det är så himla skönt! :D

Sista dagen på konditionsveckorna!

Idag var det slutklämmen på mina konditionsveckor och jag kan säga att det verkligen var som att klämma ur det sista ur en tandkrämstub! Fy så trött i kroppen jag var.

Tanken var att jag skulle köra spinning, men 15 minuter in i passet tröttnade jag på att man inte hörde vad instruktörerna sa samt att luften därinne var som i en skokartong, så jag gick muttrande ut till gymmet och kämpade vidare på crosstrainern och slutligen även mitt kära lutande löpband.

Det var som sagt tungt i kroppen idag, men jag pressade mig igenom med det sista jag hade i kroppen. Nu jäklar är jag taggad på ett nytt upplägg med nya mål! :D

Läsarfråga

Jag röstar på rumpan ;) Vad säger ni?

Känner ni igen er?

... Det gör i alla fall jag ;) haha

Formbild!

Jag kämpar på och är i sista dagarna med mina konditionsveckor - och jag börjar känna mig tacksam över att jag slitit med detta nu. Det syns skillnad på kroppen och jag är på väg i rätt riktning! Skönt! :)

Nu blev det i vanlig ordning lite halvdan kvalitet på bilden, men den får duga för nu.
Det blir ju inga drastiska förändringar på superkort tid (jag har ju faktiskt inte lagt in någon diet), men fler och fler linjer kikar fram :)

Lite designändringar + fotboll

Idag blev det ingen gymträning, utan istället fick svetten rinna på fotbollsplanen!
Det var lite lekfotbollsmatch tillsammans med grabbgänget som fick stå för dagens motion och jag tyckte att det räckte gott och väl! ;) Är iallafall klipp slut nu och ska faktiskt avsluta dagen i soffan ;)

För övrigt har jag påbörjat lite designförändringar på bloggen, så tryck gärna F5 för att se hur den ska se ut i nuläget :) Mer förändringar är på ingång, men detta var det jag hann med idag! Vad tycker ni? :) Är det något som ser knasigt ut för er?

Inga ursäkter godtas!!!

Dagens träningspass bestod utav en inre kamp mellan mig och min lättja! Hade för det första svårt att ta mig ur sängen och när sedan orken började tryta på gymmet började jag i mitt huvud hitta på ursäkter för att slippa undan. Jag tyckte att jag kanske inte var helt frisk, att jag kunde avsluta konditionsveckorna lite tidigare och att det kanske var så att jag inte fått i mig tillräckligt att äta. Innerst inne visste jag dock att der bara var dumheter, varpå jag lyckades tvinga mig igenom passet med bra intensitet.

Började med snabb powerwalk varvat med löpning i stigande lutning. Först 10% och höjde gradvis tills jag sista minutrarna var uppe i maxlutning (15%) och då även ökade löpfarten med. Nästa del blev spincykling, i jämn fart med medelmotstånd, och slutligen gav jag jag mig på bandet igen. Började denn gång på 13 % och stegrade uppåt, samt sprang större delen av tiden! Känner mig ganska duktig, och är rejält trött i bakdelen ;)

Ingen träning idag!

Idag blir det vilodag! Den blir faktiskt ensam i sitt slag denna vecka då jag inte är nöjd med löpningen i måndags och därmed räknar den dagen som vila också.

Nu är jag snart igenom mina konditionsveckor, så snart blir det återigen en hel del styrkepass - vilket jag tror kanske kan vara lite roligare att läsa om. Det blir ju gärna lite så att man skriver samma sak dag efter dag när man bara ska förbränna. Tro mig, det är så det känns på gymmet också ;)

Menmen, tre pass kvar - sen blåser vi på med styrketärning igen!!!

Världens bästa kombination!

Jag är så himla lycklig att jag numera har herr Jocke på gymmet, för fy så bra vi kompletterar varandra. Han pushar mig något enormt styrkemässigt, och jag pushar honom med konditionen. Vi gör varandras träning fulländad med andra ord :) Jag vill alltid ha en helgalen vän på löpbandet bredvid som tävlar mot mig och vägrar komma på andraplats, för då jag är lika envis själv så blir det en rejäl nivåhöjning mot om man hade tränat ensam!

Tips från coachen: Skaffa en galen träningskamrat ;)

Det blev i alla fall rejält med förbränningsträning idag. Vi körde lite spincykling, avbröt och körde magövningar bara för att förhöja stämningen lite (han svär ju så dant när det blir jobbigt, karln) och efter det blev det mellan 10-12 % lutning på bandet och snabba ben! Först snabb powerwalk och sedan löpning i samma backe. Höll igång i 40 minuter och svetten bara rann! Fy så jäkla härligt!!!

Lite träningsfrågor!

Vad motiverar dig?
det känns ju lite smått opassande att svara på denna fråga när jag just nu är i en liten motivationsdipp, men vad som motiverar mig mest är att se andras resultat. Jag läser mycket träningsbloggar och får ofta superbra inspiration ifrån dem! 

Hur har ditt liv förändrats sedan du började leva en hälsosammare livstil?

Det har förändrats något enormt! Från att vara den lilla sjuka, smala flickan som blev yr i huvudet så fort jag försökte anstränga mig har jag nu blivit stark, friskare och tålig! Jag märker knappt av min sjukdom längre och jag är så himla mycket piggare i kroppen. Jag orkar med dagarna och slipper besväras utav sveda och värk! Det kunde inte blir bättre!

Sjuk i kroppen och orkeslös - men ganska glad ändå ;)
Vad är din favoritövning?
45graders benpress. Den bränner på riktigt bra!

Vad ägnar du dig åt för aktiviteter?
Mycket styrketräning i vanliga fall. Jag vill ju bygga upp min kropp och blir stark! I övrigt är det dans, ridning och diverse konditionsträning.

Hur många timmars sömn får du per natt?
Jag är miss petnoga med sömnen, så jag siktar alltid på att sova mellan 7-9 timmar per natt. Dock går jag ju ganska dumma pass ibland på sjukhuset då jag bara kan sova 4-5 timmar per natt. Men oftast lyckas jag med att hålla på det förstnämnda.

Vad äter du till frukost?
Jag brukar äta fiberhavregrynsgröt med blåbär. Till dricker jag lite c-vitaminbrus och slänger kanske även till en knäckemacka vissa dagar.
Hur många gånger i veckan tränar du?
Jag är på gymmet ungefär 5 dagar i veckan. I övrigt försöker jag att röra på mig minst 30-60 minuter per dag.

Om du äter ute - Vad äter du helst då?
KÖTT! Jag är en riktig köttälskare! Finns inget godare än att käka det ute!

När du "syndar" med något onyttigt, vad äter du då?
Det är nog choklad i såna fall. Det är jag riktigt svag för när sötsuget faller på.

Varför började du bli hälsosam?
Jag har alltid varit en aktiv person, men jag skulle väl inte vilja säga att jag alltid haft en speciellt nyttig kosthållning. Sedan jag började plugga och i skolan läste näringslära har jag fått upp ögonen mer och mer för hur kosten påverkar våran kropp och därför börjat äta nyttigare. När man tränar tycker jag inte att det känns tillräckligt att slänga i sig tomma kalorier heller, varpå man söker sig till mer näringsrik mat som gör att man orkar!

Jag vill ta hand om min kropp, få den att hålla länge och må så bra som jag bara kan! Därför väljer jag att leva så hälsosamt som jag förmår :)

Dansa dansa!

Idag blev det lite Fuego!

Såg att det var ett pass som startade ungefär när vi tänkte infinna oss på gymmet, så jag passade på att boka in mig då jag kände att jag behövde något annat i konditionsväg nu! Riktigt kul var det att få skaka på rumpan lite, men jäklar vad jag tar ut mig fort haha! Jag dansar med hela kroppen och blir helt plaskvåt av svett! Riktigt roligt och härligt pass!

En löparrunda där inte mycket stämde

Nä, nu är jag inne i ett riktigt fy-vad-tråkigt-det-är-att-springa-mode. Jag har egentligen aldrig tyckt om det, men efter att ha börjat utvecklas och orka mer under vinterhalvåret så började jag tycka att det var en härlig motionsform. Nu när jag två antibiotikakurer och diverse sjukdomsveckor senare inte alls kommer upp i några tillfredställande resultat är jag helt enkelt urless på det och har tappat motivationen till det. Det hjälper ju såklart inte heller att jag hela tiden får ont i magen när jag springer, hur jag än bär mig åt innan.

Men skam den som ger sig - jag ska hitta glädjen i det igen! Idag gav jag mig ut på en liten förmiddagsrunda då jag går kvällspass på praktiken. Det gick bättre än förra rundan, men såklart är jag inte nöjd. När det kommer till prestation har jag faktiskt svårt att nöja mig med det lilla. Men å andra sidan vet jag ju med mig att lite är bättre än ingenting ;) 35 minuter, i medelhögt tempo höll, jag igång och blandade i det även in trappintervaller. 20 svängar uppför trappen blev det, varav jag de sista 5 tog två steg i taget. Skön känsla i rumpan ;)

Nästa gång springer jag lite längre, lite fortare och med mycket mer glädje i kroppen!!

Syster på gymmet!

Idag var vi ett helt gäng som besökte gymmet! Jocke och Nicke skrev på medlemsskap - så nu har vi två nya träningskamrater som jag tror kommer att ge mig otroligt mycket motivation - och syster min följde med och provtränade! Självklart var ju frugan med också, som vanligt! :)

Då Emma var med fick det faktiskt bli ett cirkelpass idag, alltså att vi gick igenom kroppen styrkemässigt, då jag ändå har konditionsveckor egentligen och alltså inte kommer att träna styrka imorgon. I vanliga fall tränar jag aldrig styrka i hela kroppen samtidigt, då jag i stort sett tränar varje dag och musklerna måste få vila efter ett styrkepass för att byggas upp och utvecklas ordentligt.

Syster kämpade på riktigt bra och det var jätteroligt att coacha henne. Hon tyckte det var lite pinsamt till en början, men när hon väl kom igång var den den Björkströmska kämparandan som lös igenom! Vi är envisa, vårat släkte ;) Även jag pushade mig och ökade i vikter (bland annat i hammercurls) och provade att lägga in lite nya övningar som fungerade kanon!

Sist, men absolut inte minst, blev det rejäla mördarintervaller på spinningcykeln - dubbelt motstånd mot mina vanliga och riktigt snabba ben. Jäklar vad jag tog ut mig! Var alldeles vimmelkantig när jag klev av och mådde illa, varpå jag började fundera på om jag inte tog ut mig onödigt mycket. Nu när jag fått i mig lite att äta samt varvat ner känner jag det absolut motsatta - jäklar vad nöjd jag är!

Ett riktigt bra pass idag med andra ord!
Kände att jag skulle bjuda på en riktig snyggis-bild från gymmet som syster lyckades knäppa- och tillägga att där är det tamejtusan tillåtet att vara hur ful man vill! Man får grimasera, man får lukta svett och man ska lämna sminket hemma ;) Som Jocke gapar när han ska pusha på oss :"Det här är inget jävla skönhets-spa" - här är vi för att jobba järnet! ;)

Vila + schema

Idag fick det faktiskt bli en vilodag! Det går åt för att ladda upp med nya krafter, speciellt efter att bara ha sovit 4-5 timmar under nattens gång. Passade på att skumma tillbaka lite i mitt schema för de sista veckorna - är ganska nöjd faktiskt! Såhär ska det fortsätta!

En liten omröstning!

Jag har märkt att intresset för träning är stort även bland de som vistas på min "vardagliga" blogg. Nu undrar jag därför om ni vill ha allt på samma ställe, eller om det ska vara uppdelat fortsättningsvis? Rösta gärna här:


Det ni ska veta är ju då att det kommer att blandas vardagsinlägg med träning, så det blir en hel del annat också ;) Men träningen är ju en stor del utav min vardag, varpå funderingen har kommit upp. Svara gärna, tack på förhand :D

Vilket pass!

En krashar under passet, en hoppar ur bilen för att spy mitt på motorvägen och en spenderar säkerligen en bra stund med att må dåligt på hemmaplan, haha!

Vad har vi lyckats med idag egentligen undrar ni då? ;) Jo, då jag var den som krashade under passet kan jag ju säga att jag absolut inte tål celsius! Jag drack en burk innan träningen och började må riktigt dåligt en stund in i passet. Hann göra 3 x 15 situps på lutande bänk med 10 extrakilon samt 3x10 benlyft innan jag mådde konstigt. Fortsatte då med lite lugnare variant av magövning - vanliga crunches på mattan - men fick stanna mitt i och springa till toaletten för att jag höll på att kräkas. Började kallsvettas, skaka och fick riktigt ont i huvudet. Det blev till att hinka i sig vatten och sedan sätta sig och tokcykla i 35-40 minuter. Snabba ben hela vägen och medelmotstånd, allt för att få ur skiten ur kroppen.

Efter att jag klev av var jag dyngsvettig, men mådde mycket bättre. Fick ju mig en rejäl förbrännarstund på köpet i alla fall, men mina två Celsius som jag har i kylen - de får gärna någon komma och befria mig från om ni vill ha ;)

Det här behövde jag!!

Idag var vi ett helt gäng som intog ingelsta-gymmet!

Jag, Gustav, Mange och Jocke bestämde oss för att åka dit skapligt och idag var det Jocke som fick stå för upplägget. Han hade redan innan förberett mig på att det skulle behöva bli chins, så jag fick helt enkelt finna mig i det trots att jag hatar den där jädrans övningen. Det är ju så TUNGT, haha! Menmen, jag fick fösöka bita ihop och kämpa mig igenom det! Bita ihop fick jag även göra resterande delen utav passet, då Jocke tvingade på mig flertalet nya övningar som gav krampkänningar både här och där. VÄLBEHÖVLIGT! Jag pushar inte på mig själv såhär bra på egen hand.

Slutligen blev det marklyft, som han var övertygad om att jag skulle orka 60 kilo i. Jag var lika övertygad om att det inte skulle gå, och fick inte ens upp stången på första försöket. Men efter att Magnus hållt i mina axlar en gång och jag lyfte, för att sedan påpeka efteråt att han knappt tog i mig, då gick det minsann på egen hand några gånger. Vilken rush man fick i kroppen efteråt! Så ska det kännas jämt!!
Skita-på-sig-minen är obligatorisk, annars är det för lätt ;)

Benform

Ni har fått smakprov på armar och mage - här kommer nu en ganska urusel bild på benen. Men det är ju alltid något!
Tycker det är så svårt att spänna benen så musklerna syns. Dock är det ju detta min lilla konditionsperiod är till för! Mina ben är verkligen stenhårda, men linjerna syns inte så bra. Hoppas dock på att kunna få fram dem nu vartefter! Tycker min ena vad ser ut som ett litet kycklingben där i bakgrunden ;) Får skylla på att det är lite längre bort från kameran, haha!

Spinning + nyhet från Fitnessguru!

Idag blev det ett spontant spinningpass!
Kom hem från praktiken, hade inget träningssällskap, kikade in på friskis schema och bokade in mig på spinning som började en timme senare. Snabbt i med dinkelbröd samt PWO i magen och sedan jäkta iväg mot gymmet!


Körde ur mig totalt idag. Svetten bara rann om mig och det var så himla skönt att känna att man verkligen tog ut sig igen! Äntligen hittade jag viljan i mig att trycka ur detdär lilla extra som är sååååååå viktigt!!! Passade även på att ta en riktigt rask promenad hem sen, så att jag fick lägga till lite extra förbränning! Idag är jag med andra ord nöjd med vad jag åstadkommit!

Nöjd är jag även med vårat nya protein vi fick hem idag. One whey, choklad och hasselnöt. Smakar riktigt godisgott vill jag lova. Ungefär som nötcreme, för er som ätit det som yngre! MUMS!

Vart är mitt go?!

Nä, nu får det snart vara nog med dessa halvfesiga opeppade pass. Vad är det egentligen jag sysslar med?

Det är som att jag trillat in i en ordentlig svacka där jag ger upp så fort det blir jobbigt - och det kommer man ju ingenvart på! Försöker pusha mig själv men hittar inte riktigt viljan i mig att ta ut det sista jag har i mig! Jag är alldeles loj och jag lägger upp mina pass dåligt. Nu måste jag hitta tillbaka till motivationen, och det gärna snabbt!

Kanske är det dags att hitta ett nytt mål att sträva mot? Att sikta på "beach 2012" känns lite sent påkommet nu och tyvärr räcker det inte heller för att hitta viljan för min del. Har ni några förslag på saker man kan träna till? Tävlingsmässigt eller vad som helst! Har sett att många tränar till fitness five, men vetetusan om det är något för mig. Det ligger såpass långt bort i tiden för min del troligtvis, att jag säkert kommer tappa motivationen på vägen.

Nåväl, idag var jag iallafall på gymmet tillsammans med Kim. Vi körde lite armstyrka, vilket tyvärr för min del bara gick på halvfart, och sedan körde jag intervaller - som även dem blev jäkligt halvdana - på löpbandet innan det bar av hemåt. 2 timmar spenderade vi på gymmet, men det var inte några effektiva sådana. Trevligt, det var det i alla fall :)

Ostrukturerat måndagspass

Som rubriken lyder så blev dagens pass väldigt dåligt upplagt och lite sisådär i intensiteten.

Jag körde 5 minuters uppvärmning på crosstrainern, sedan blev det följande övningar:
-Situps på lutande bänk med 5 resp. 10 kg vikter 3x15
-Liggande benlyft 3x15
-Hängande benlyft 3x10
-Benpress 4 set med ökande vikt 15,12,10 och 8 reps
-Glutesmaskin 3 set, ökande vikt 15,10, 8 reps
-Liggande bencurl 3 set ökande vikt 15, 10, 8 reps
-Magmaskin 3 set ökande vikt 15, 10, 8 reps

Lite rörigt som sagt, men det fick gå. Efter det körde jag 20 minuter intervaller på crosstrainern och sprang sedan i backar på bandet en bra stund innan frugan kom och hämtade mig. Var jäkligt tung i benen idag och orken sitter inte riktigt där den ska. Men det är ju kanske inte konstigt en dag som denna då jag dels varit på benen och knatat omkring på praktiken non-stop samt även stått rakt upp och ner ganska länge på operation!
Frugan smygfotas ;)

Förmiddagsrunda

Idag går jag kvällstur på praktiken, varpå jag inte hinner till gymmet.

Istället fick det blir en löparrunda ute i solskenet - inte fy skam det heller. Dock är jag så himla sugen på att träna styrka just nu, men jag vet att jag måste köra ett ryck förbränningsmässigt för att styrketräningens resultat ska synas bättre. Det hjälper ju inte på traven att jag får ont i magen när jag springer och måste sakta ner ordentligt stundtals. Nä, idag hade jag nog hellre suttit på en spinningcykel och trampat, för det brukar fungera bättre.

Nåväl. 45 minuters löpning som gick lite halvdant blev det alltså idag. Det får helt enkelt duga!

Träna med mig?

Nu under hela Maj månad har vi ett alldeles superbra erbjudande på gymmet - jag får ta med mig kompisar till gymmet som får träna gratis tillsammans med mig!

Därför tänker jag nu se till att utnyttja detta till fullo. Ni som vill ska alltså härmed se till att boka upp någon dag som ni kan följa med mig till gymmet och träna. Man behöver inte vara proffs eller vältränad för att sätta sin fot på ett gym - alla börjar på sin egen nivå och tar allt i sin egen takt! För er som alltså är nyfikna på att komma igång är ju detta då ett superbra tillfälle, då jag kan passa på att ge lite tips och tricks under passets gång :)


Kan jag - kan ni! :) Kom igen nu! :D


Mage/rumpa + intervaller

Dagens pass började ganska lojt och ostrukturerat, då jag var lite stressad över att hinna hem till tvättstugan samt inte hade någon större motivation till att träna idag. Jag tror jag är inne i en liten dip psykiskt när det kommer till träningen ochj ag har svårt för att pusha mig maximalt. Jag antar väl att det är tomheten som infinner sig efter att ha haft ett mål att träna mot. Jag får helt enkelt kolla upp något nytt att anmäla mig till och öva inför!

Benlyft, situps med 5 extrakilon i lutande bänk och putta-ben-övning blev magövningarna för dagen (högreps) och sedan körde jag rumpövning i cable och glutesmaskin. Resterande delen av passet sprang jag på bandet, dock endast en kort stund pga magont, och cyklade rejäla intervaller. Var riktigt svettig när passet var slut och peppen kom igång ganska duktigt där.

Kondition

Idag blev det 100% kondition på gymmet.

Tanken är ju att jag ska köra 2 veckor med mycket förbränning för att tömma ur mig lite såntdärnt som jag inte vill ha ligga över musklerna. Nu ska formen slipas inför somarkläderna med andra ord. Kommer ju självklart behöva lägga in styrka för att bibehålla det jag uppnått, men fokus ligger som sagt på att bränna bort lite överflöd.

Det blev först crosstrainer på medelmotstånd i ganska skapligt tempo, efter det sprang jag - också i medelhög fart - på löpbandet i varierande uppförsbacke. sist satte jag mig på cykeln och trampade på rätt så ordentligt de sista 20 minutrarna. Helt okej pass med ganska mycket ork. Däremot var motivationen lite på low pga att jag var trött och lite sur på katten som återigen pissat i min träningsväska. Imorgon tar vi nya tag!

Vad har ni tränat idag?

Nya braxor - mot gymmet!

Lovade ju en bild på mina nya finisar!
Nu åker jag och tränar med Tobbe!

Solig löparrunda

Har precis kommit in från en lite trevande löparrunda ute i den härliga vårsolen. Klädde mig dock lite för varmt - så jag svettades som en gris!

Inte nog med det så bråkade magen och gjorde ont som satan stundtals, så jag fick ta det lite pö om pö. Det blev allt som allt 4,5 kilometer, vilket känns sådär. Jag är inte alls tillbaka till min forna form varken mentalt eller fysiskt. Det får väl ta sin tid antar jag, men vad man önskar det gick snabbare. Stannade i alla fall till vid en trappa och körde rejäla intervaller i den 20 ggr. Sista sträckan blev det även intervaller mellan lyktstolpar. skönt att kunna trycka ur sig lite mer innan man kom hem!

Besöksrekord, men tomt i kommentarsfältet

Igår fyrdubblades mitt antal läsare, men ingen lämnade spår efter sig! Skärpning, tycker jag allt! Jag blir ju nyfiken!!! ;)

RSS 2.0