Celsius!

Nu har jag precis kommit hem efter att ha bjudit handlande människor på min absoluta favoritdryck - Celsius! Gud vad roligt det är att få komma ut och träffa människor samt tipsa dem om något riktigt bra som de kanske tidigare har missat! :D
 
För er som inte har testat Celsius villl jag verkligen trycka lite extra på att detta är något ni bör prova! Det är en blandning mellan energidryck & hälsodryck, innehållandes naturliga ämnen, som smakar gudomligt gott! Den innehåller lika mycket koffein som två koppar kaffe - så du blir riktigt pigg, samtidigt som du får i dig dagsbehovet av C- & B-vitamin! Som om inte det vore bra nog är den sockerfri OCH ökar förbränningen i kroppen när du tränar genom att höja temperaturen. Jag vet - det låter ju nästan för bra för att vara sant! ;)
 
Min syster som är farmaceut tittade igenom innehållet idag och konstaterade att denna dryck är fri frpn "skit", som då kan översättas till massa dumma kemikalier. Den innehåller även antioxidanter samt ett ämne som heter Glukuronolakton, som hjälper kroppen att bryta ner slaggprodukter! 
 
Som sagt, detta är verkligen min favoritdryck! :D
 
Apelsin och vilda bär är mina favoriter - vilka är/blir dina? :)
 

Benpass följt av axlar/mage

Då blir det återigen ett två-pass-på-raken-inlägg, då jag inte tog mig tiden att sätta mig ner och skriva efter gårdagens gymbesök! Men vi får se det som så att det blir lite extra mycket läsning på en och samma gång helt enkelt! ;)
 
Igår var det legday - och jag som älskar benträning mer än något annat var ju såklart riktigt taggad. Körde squats med fri stång, raka marklyft, benspark, glutesmaskin och även utfall i smithen (det isolerar riktigt härligt!) men något hände där och jag började helt plötsligt må riktigt dåligt! Blev jätteyr i huvudet och höll på att braka ihop två gånger när jag försökte vara uppe och gå. Tror nog faktiskt att jag tog ut mig alldeles för mycket med tanke på den lilla mängd frukost jag fått i mig, för jag mådde med ens bättre när jag hade fått äta och vila lite senare!
 
 
Nya tag var det idag! Då jag med min nya träningslista med musik dunkandes i öronen intog gymmet på egen hand för ett axlar/mage-pass! Vågade mig inte upp i samma vikter på militärpressen som senast just därför, eller jo - jag körde 2 repetitioner på 30 kg, men insåg ganska snabbt att det nog skulle vara lite dumdristigt utan en träningskamrat som fanns där ifall det skulle skita sig. Istället tog jag av lite vikt och körde istället ett extra set på det viset, vilket fungerade lika bra det ;) 
 
Det som denna gång stack ut på magträningsfronten var att jag tog upp kontakten med en gammal hatkärlek; benlyften. Fy vad jobbigt det är, men ååh så härlig känslan som följer är! Blir man inte jäkligt nöjd när man pushat sig igenom dedär sista repetitionerna fast man för länge sedan redan i huvudet fått för sig att man inte orkar mer?!?! Sjukt stärkande! :D
 
 
Imorgon kommer jag för övrigt att stå och promota min favoritträningsdryck på Ingelsta shopping under eftermiddagen! Kom förbi och ta er ett smakprov vettja! :D
 
 

Bra start på veckan!

Igår var jag tillbaka i träningskläderna igen efter en helgs vila!
 
Då det var måndagseftermiddag förväntade mig att få trängas ordentligt och inte riktigt lägga upp passet som jag ville pga redskapsbrist, men när jag väl kom dit så var det inte alls så farligt. Trots att jag var lite seg och omotiverad till en början så fick jag till ett riktigt bra pass för bröst/triceps. 
 
Testade lite andra övnignar än vanligt, och körde både superset och dropset då jag var ensam och ville passa på att få ett pass medlite extra tryck i! Kan meddela att jag efter min timme var skapligt slut! Avslutade passet gjorde jag med armhävningar med benen i TRX. Lite jobbigare - mycket roligare ;) Sista setet (körde 3 st) varvade jag varje armhävning med en knäindragning, vilket blev en fruktansvärt jobbig historia, men som gjorde att jag kunde lämna gymmet med en riktigt härligt trött känsla i kroppen!
 
Nu vankas det benpass! :D
 
 

Pang!

2 träningspass har det hunnit bli sedan jag sist kikade in här, och det har varit 2 st riktigt grymma sådana!
 
Först ut var rygg/biceps, och det var nog det bästa av det slaget jag fått till på ett tag! Jag lyckas alltid höja mig lite extra när Alva är med, för hon har förmågan att få mig att vilja pusha mig utöver den förmågan jag tror mig ha! Världens bästa träningssällskap! 
 
Igår var det axlar/mage som stod på schemat, och även det passet kändes riktigt bra. Lyckades för första gången någonsin få upp 30 kg över huvudet, och jag var efter det så barnsligt stolt att hela passet kändes hur lätt som helst ;) Det är en alldeles underbar känsla, dethär med att komma framåt i sin träning! Jag älskar att hela tiden känna att jag kan ta mig till nya nivåer och att ingenting är omöjligt bara man ger sig fan på det! Det är så underbart att känna sig STARK! :)
 
30 kg - och mer ska det bli! :D
Starka Alva! :)
 
Sitter i skrivandets stund med träningsvärk i hela kroppen som heter duga! Fy så härligt!!! ;)

Hemma igen!

Nu är jag tillbaka hemma efter 5 dagars utbildning! Snart är jag färdig instruktör! :D
 
Det har blivit mycket träning under veckans gång, väldigt allsidig sådan, och vi har nött teknik tills man nästan ville spy på övningarna ;) Känner mig jäkligt mycket tryggare i mink unskap nu och har även lärt mig väldigt mycket när det kommer till att lägga upp pass åt andra samt instruera. Det ska bli spännande att få komma igång!
 
Idag åkte jag och tränade, trots att kroppen inte fått vila alltför mycket de senaste dagarna. Jag had einte någon struktur eller tanke när jag åkte dit, utan ville mest bara till gymmet för att jag hade ett sånt sug efter träning nu när jag är så inspirerad efter kursen! Det blev benträning, men lite annorlunda övningar än vanligt och lite lugnare tempo. Avslutade passet på löpbandet där jag körde backintervaller, vilket var fruktansvärt jobbigt! Fy så dålig kondition jag har fått! Men det är bara att kämpa på och jobba upp den igen ;)
 

Bensöndag!

Återigen sätter jag mig en dag försent och ska plita ner hur mitt senaste pass såg ut! Det är ingen ordning på torpet här! ;)
 
Igår var det dags för sista passet innan jag åker iväg till stockholm på Onsdag morgon, då jag vill vila under dessa två dagar eftersom jag vet att det kommer att bli intensivt resterande dagar. Träningsveckan avslutades med ett benpass, som inte blev riktigt så tungt och intensivt som jag kanske hade önskat! 
 
Jag var seg i kroppen, troligtvis efter en ganska tuff vecka, och lyckades inte komma upp i samma nivå som jag vanligtvis lyckas med. Jag kände mig faktiskt lite loj om jag ska vara ärlig, och hade svårt att pusha mig det där lilla extra! Istället gav jag upp, vilket jag inte alls brukar göra annars. Fy så tråkigt det kändes! När jag blev trött under de bulgariska utfallen avbröt jag seten istället för att pressa mig igenom dem, och benpressen som jag tänkte avsluta med landade bara på två set tillslut. Jag som var så taggad i förväg! Nåväl, dessa dagar har vi alla ibland. Det är bara att försöka lämna de bakom sig och blicka framåt istället! 
 
Inledde faktiskt passet med squats med fri stång igår. Jag tycker det finns fördelar med både smithstång och fri stång, då man kan komma åt på olika vis i dem. Jag har inte använt fri stång alltför mycket, då jag varit lite rädd för att ramla. Men igår vågade jag mig på det igen, och det gick ju faktiskt! Jag måste nöta in tekniken ordentligt där, men det kändes riktigt bra i kroppen, så det ser jag bara som något roligt och givande!
 
Hoppas ni andra har haft en skönt helg, vare sig ni tränat eller tagit vilodagar! Nu är det dags att ladda och peppa igång oss för en ny vecka med nya tag! Heja oss! :D
 
 

Nytt i produkthyllan

Fick paket från MM-sports i veckan, ett mycket efterlängtat sådant!

Innehållet ser ni här:

 
Haha, nevars, skämt åsido. Det där är min kartongbesatta katt Lester. 
 
Paketet innehöll från början
- Scitec 100 % whey protein, Vanilla very berry (skitgott!!!)
- Jack3d micro, PWO
- Lyftarbälte, Better bodies
 
 
Nya pwot har jag bara testat två gånger, men hittills är jag ju ganska nöjd. Det ger inte samma superpump som Craze, men inte heller något illamående - som jag tyvärr upplevde de sista gångerna jag änvände det sistnämnda. Jag tror ju i och för sig att det inte är jättebra att använda pwo hela tiden, så jag försöker ju att träna utan i den mån det går. Till de pass då jag vill ha lite extra tryck i kroppen brukar jag dock ta en halv dos. Oftast blir det på benpass ;)
 
Bältet är nog min räddning! Fy så himla mycket bättre det käns i ryggen när jag tränar. Ska även se till att rehabilitera min stackars rygg med lättare träning och antiinflammatoriska tabletter, men bältet gör så att jag kan fortsätta träna resterande delar utav kroppen på den nivån jag önskar. Nu låter det ju som om jag har gått och dragit på mig stans ryggskada, vilket jag ju faktiskt inte har. Jag har ju faktiskt bara lite småkänningar av ont när jag gör vissa rörelser, men det ser jag som ett varningstecken och behandlar det därför med största respekt. Vill inte dra på mig någon stor skada! Man ska vara rädd om sin kropp, och jag tränar ju faktiskt för att få den att fungera optimalt! :)

Dansande start på dagen!

Idag började jag dagen på ett sätt som får mig att må riktigt bra i kropp & själ - jag gick och dansade!
 
Det kan väl inte bara vara jag som får hela kroppen full utav lyckokänslor när jag får svänga på höfterna?! :D Känslan man får i kroppen när svetten bara rinner längs skinnet är inte helt fy skam den heller - man blir så himla nöjd! Jag svettas ju sällan så pass mycket nu när jag prioriterar styrketräningen under vinterhalvåret, så det är riktigt härligt att få svetta ur sig lite! Ska faktiskt försöka få in lite mer såndär skojträning i vardagen när det lugnar ner sig lite för mig med praktik och utbildning!
 
 

Armpass!

Igår var det dags för det första armpasset i nya upplägget, och jag känner redan hur mycket bättre min bicepsträning kommer att bli! 
 
Jag orkade så himla mycket mer än vad jag gjort de senaste månaderna, och kände även att jag hade tid att testa nya övningar för både biceps och triceps. Alva visade mig liggande bicepsurls i cable och även en ruggigt jobbig variant av pulldowns (för triceps) där man först kör ett set med brett grepp och sedan går rakt på ett set med väldigt smalt grepp. Jäklar vad det brände i musklerna, och vad hemskt det var att utföra haha! Dock infann sig en riktigt härlig trötthetskänsla efteråt, som skvallrade om att denna övning tog bra precis där den skulle! :D
 
 

Första rygg-/bröstpasset!

Och det utfördes tillsammans med Alva, som jag tyvärr inte hunnit få till så många pass med på sistone! MEN desto roligare när det väl händer! Blir ju så himla peppad utav denna tjej! :D
 
Så, hur gick mitt första pass med rygg & bröst då? Jodå, det gicka faktiskt bra! Nya bältet var med och invigdes under vissa övningar där jag kände att jag ville stötta ländryggen lite, och det hjälpte faktiskt massor! Det får helt enkelt vara på under alla övningar där jag riskerar att svanka, tills jag inte har minsta lilla tillstymelse till ont längre! 
 
Körde för ovanlighetens skull latsdrag idag istället för att inleda passet med chins, Alva övertalade mig ;) . Kändes riktigt bra i latsen och jag kanske till och med fortsätter att börja med denna övning framöver! Det blev liksom lite mjukare start, vilket jag tror att mina axlar var lite gladare över. I övrigt var det inte så många förändringar övningsmässigt mot det vanliga. Kom på mig själv i efterhand med att bara ha haft med en bröstövning under passet, cable flyes, men det gör mig inte alltför mycket då jag ju ganska nyligen tränat dem ;)
 

Today is legday!

Idag startade jag dagen på bästa möjliga vis - med ett härligt benpass!!! :D
 
Körde mestadels isolerade övningar, och känd emig riktigt stark! Egentligen skulle ju här ligga ett pass med stora övningar, men då jag haft lite ont i ländryggen sedan krocken så tar jag det säkra före det osäkra och inväntar mitt bälte som jag beställt som ska få stötta min rygg när jag kör med tyngre vikter. Ryggen mår ju i stort sett bra nu, då jag avlastat den så mycket jag kan, men jag tar inga risker! 
 
Jag värmde upp med ganska lätta (max 20 kg), djupa knäböj. Efter detta blev det lårcurl, benspark, rumpmaskin, tåhävningar med skivstång, step-up med 45 kilo vikt och till sist en ny övning - pistols i trx! Den ska jag nog jobba på att få in snitsen på, för den tog rätt bra när man fick till tekniken! :D
 
Mina fina nya slappisbrallor som jag fick av frugan åkte på idag! Supersköna att träna i! :D

Gårdagens pass

Efter att ha kört två adrenalinfyllda pass på ambulansen under två dagar trodde jag att jag skulle vara alldeles slut i kroppen när jag igårkväll kom till gymmet. Tyckte mig därför har väldans tur som hade axlar/mage på schemat!
 
Till min förvåning hade jag dock hur mycket ork som helst! Tog nytt personbästa i axelpress (2 st 12kiloshantlar i 2 set) och kände mig riktigt stolt över det! Orkade även köra viktad magträning, vilket jag inte gjort på ett bra tag då jag velat variera magträningen lite mer! Självklart besökte jag ju även TRX-banden för lite knäindragningar ;D
 
Bra pass!

I passed!!!!

46/50 på första provet på instruktörsutbildningen!!! :D heja mig!!!! :)


Hör och häpna!

Idag körde jag ett bröst/Triceps pass ( det sista innan jag går över på nya upplägget) och avslutade det med något som inte tillhör det vanliga nuförtiden!
 
Jag hade nämligen tid över efter att ha kört mitt pass färdigt, då grabbarna tog lite längre tid på sig, och bestämde mig därför för att besöka löpbandet en stund! Sagt och gjort så trotsade jag min vinterdvala och körde ca 15 minuters intervaller i rejäl uppförsbacke. Hann på denna korta tid bli både svettig och snurrig, så det känns ju rätt skönt i kroppen såhär i efterhand! 
 
Imorgon börjar vi på nytt schema - spännande! :D

Lite nytt i träningsschemat!

Nu har jag spånat och spånat gällande mitt nuvarande upplägg, och då jag inte varit helt nöjd tyckte jag att det var dags att lägga om det lite! 
 
Så efter att ha gjort lite egna efterforskningar samt hört mig för bland kunniga så har jag nu kommit fram till en liten justering som jag hoppas kan fungera bra för min del. Istället för att träna tygg/biceps tillsammans och Bröst/triceps, kommer jag istället att köra rygg/bröst och biceps/triceps ihop. Detta för att det inte alls har fungerat för mig att träna biceps på sistone då jag har för dåligt med ork kvar i kroppen efter ryggövningarna och jag ändå har en väldigt låg prio på bröst och därmed kan skjuta in det tillsammans med ryggen istället. Det blir alltså även ett rent armpass på schemat nu, vilket har funkat riktigt bra för mig förut. Många är ju skeptiska och tycker att det är lite "nybörjarfasoner", men det är bara en smaksak om ni frågar mig! :D
 
 

Rygg/biceps + axlar/mage

Idag får det bli två pass i ett inlägg!
 
Igår körde vi ett rygg/biceps-pass på kvällskvisten och jag hade väl inte riktigt såpass mycket energi kvar i kroppen efter dagens bravader som jag kanske hade önskat! Ryggövningarna flöt dock på riktigt bra. Körde chins, sittande rodd och enarmsrodd och tycker det fick räcka gott och väl med tanke på energinivån! Bicepsövningarna gick tungt i vanlig ordning. Usch vad jag tappat biceps på sistone. Det känns verkligen jättetråkigt att inte alls ligga på den nivån man är van vid. Jag tror att jag måste se över mitt upplägg lite, för jag orkar inget när jag är klar med ryggdelen på passet.
 
Det finns inte mycket kvar att spänna med där inte :(
 

Dagens pass körde jag med PT! Nettan följde med, och skulle egentligen också ha tränat själv men avstod då hon kände sig krasslig. Då had ehon ju i alla fall tid att kika lite på mig och påminna mig om att sluta översträcka knäna när jag står upp! Mycket nyttigt ;) 
 
Direkt efter gymmandet var det dags att kliva in på kontoret och skriva första teoriprovet (instruktörsutbildningen). Det var faktiskt lite klurigare än vad jag hade trott, men jag tror att det gick ganska bra. Kollade upp svaren jag var osäker på i efterhand och 90% av dem var rätt- så om jag lägger ihop det med de svaren jag är bombsäker på så bör jag ligga en bra bit över godkäntgränsen :D

RSS 2.0