Världens sämsta träningsblogg!

Hej och välkomna till världens sämsta träningsblogg! Här var tanken att inspirera och motivera andra till att vårda sin kropp och hälsa - men nu lyser inläggen med sin frånvaro!
 
Att säga att jag varit stressad och haft mycket för mig duger inte, då jag en gång själv sagt att "om man inte har tid - dår TAR man sig tid"! Jag har helt enkelt varit alldeles för dålig på att ta mig tid, och det får jag be mig själv och mina läsare om ursäkt för! 
 
Om vi istället ska återgå till det som är intressant då - träning! Jag har faktiskt precis kommit tillbaka och tränat efter att ha haft en 5-dagars viloperiod. Vi kan kalla det bygga-muskler-vila, så känns det lite bättre i mina öron, men i själva verket så är det ju nattjobb och kalasande som har stått i min väg. Dock känns musklerna riktigt utvilade i efterhand och jag är inte helt missnöjd med den lilla pausen jag tog!
 
Igår var jag nämligen tillbaka på gymmet, och var supertaggad på att få ta i lite! Trots dålig sömn och en heldag med praktik följt utav stallbesök (där jag även trillade av hästen :P ) så var jag full med energi! Jag tangerade mitt PB, viktmässigt, i knäböj ganska enkelt och kunde till och med öka på antalet repetitioner - valde att inte öka mer i vikt för ryggens skull. Marklyften kändes bra, utfallsgången var i vanlig ordning en riktig pina och till sist blev det även ett tangerat PB i 45-graders benpress! Är skapligt nöjd över passet! Vi valde att köra få övningar, men istället många set på vardera. Riktigt skön träningsvärk i rumpan idag - som vittnar om att jag fick till ett bra kom-igång-pass! :D
 
Raka marklyft!
Kan passa på att notera tre saker gällande denna bild!
1. Mina knän är översträckta bakåt, lite för att jag inte såg mig själv från sidan men även för att jag även skulle kunna låsa i den positionen för att fotografera ;) De ska ha en svag böjning, men så raka som det går!
2. Ryggen kanske ser böjd ut, men det är  mitt linne som veckar sig - man ska alltså vara helt rak i ryggen genom rörelsen.
3. detta gäller då även huvudet! Den raka linjen ska fortsätta även där. Jag står dock och tittar i spegeln här ;) 

Hektisk vardag!

här har det varit stendött i några dagar - och så även på tärningsfronten.
 
Jag har faktiskt helt enkelt inte haft möjlighet att träna! :( Skittråkigt att behöva vila 4 dagar i sträck, men ibland får det helt enkelt bli så trots att man inte vill. Det är mycket som har kommit i vägen, mestadels praktiken som under de senaste veckorna gjort mig så fullbokad att jag knappt hunnit märka av att någon fritid. Det får mig faktiskt att sakna skolan och de lite mer humana tiderna vi har där. I helgen var det barnvaktande och halloweenkalas som gällde, och idag tränar jag inte utav den enkla anledningen att jag drack igår och är för rädd om min kropp för att påfresta den med ett träningspass dagen efter. För det vet ni va, att det är farligt, bland annat för hjärtat, att träna dagen efter att man druckit? Det är lika dumt som att träna med en förkylning i kroppen. Stort ajabaja på det från syster (ja, snart i alla fall) Linda ;) 
 
 

Snabbträning innan nattpass!

Idag fick jag ta ett lite kortare pass än vanligt, då jag ville hem och ladda inför nattpass på sjukhuset!
 
Tränade ju dock ensam denna gång, och då får man ju oftast lite mer flyt på det hela, så jag tror nog att jag fick lika mycket uträttat ändå! Bröst/Triceps idag, vilket faktiskt gick riktigt bra. Ökade i pulldowns och tricepspress samt vågade mig även på att lägga på vikter när jag körde bänkdips! Jag är ganska nöjd med dagen, med andra ord! :D
 
Kroppen kändes helbra igen, och jag tror det var min nya antibiotika som jag fått (kanske bör tillägas att det är för en kronisk sjukdom, ingen aktiv infektion - jag har alltså 100% klartecken från doktorn att träna) som spökade litemed min mage under gårdagens pass. Tärningsvärk - det fick jag minsann ändå, så det känns som att passet gav något i alla fall :D
 
För övrigt har jag införskaffat ett par smartgrips - de ska jag skriva mer om när jag kört in dem ordentligt :D

Instruktion och illamående vid benpass

Igår hade jag vilda mathilda med mig på gymmet, och intruerade henne under ett axlar/mage-pass!
 
Det gick jättebra och hon kämpade på riktigt bra under passets gång! Vi körde enligt mitt upplägg och hon fick med sig en hel del övningar att testa på hemmaplan (sitt hemmagym då alltså). Gick även igenom lite basövningar som hon kan använda för andra delar av kroppen i slutet på passet och hon var i efterhand jättenöjd. Fick sms idag om att hon har den värsta träningsvärken någonsin, så vi fick ju något vettigt uträttat också ;)
 
Idag skulle jag köra ett tidigt benpass tillsammans med frugan! Vi hann igenom squats, leg adduction och utfall innan jag började må så illa att jag knappt kunde röra mig utan att hålla på att kräkas. Det kom krypande under passets gång, men vid det laget var det så pass att jag kände mig tvungen att bryta. Mådde bättre ganska snart efter at jag fått komma hem och vila, och då kändes det ju såklart surt att jag inte kunde köra färdigt. Men man måste ju lyssna på sin kropp! Det är ju trots allt en frisk och stark kropp jag tränar för!
 
Vi hann i alla fall igenom ganska många set på squatsen (vi kör ju waves-set med olika positioner på fötterna) och bara det tar ju otroligt mycket på benen - så jag väljer idag att glädja mig över det lilla ;)
 
Jo, jag var ju faktiskt aktivare och instruerade under resterande delar av passet - men ett kort måste man ju ha ;)
 
Vi får se hur min kropp känner för att bete sig under morgondagen!

Ryggpass

Nu har jag lite temporärt ordnat internet hemma, med ett modem som visade sig inte riktigt vilja stödja de inställningar som behövdes för att vårat internet ska fungera som det ska. Jaja, är i alla fall uppkopplad för tillfället, så vi får väl hålla tummarna och se om det håller i sig fram tills det att det nya modemet  kommer från vår internetleverantör!
 
Nog om tekniktjaffs - nu till det väsentliga! ;)
 
Körde ett rygg/bicepspass igår, vilket faktiskt inte alls gick som jag ville. Man får ju ha sånadär dagar ibland, då man är trött i kroppen, har sovit dåligt och ätit alldeles för lite - men jag har svårt att acceptera det när det gäller mig själv då jag är en sån ruktansvärd prestationsmänniska och har svårt att tillåta mig själv att ligga under min egentliga nivå. Det blev lite halvfesigt, och jag var för stunden riktigt arg! Idag har detta istället vänt till ny motivation, så idag kör vi så det ryker!!! :D
 
Några chins fick jag i alla fall till ;)
 

Jag har en ny kärlek!

Igår var det Triceps/bröst/mage som gällde. En salig blandning musklegrupper på ett och samma pass, men då jag vill få in mer magträning i veckorna så valde jag att slänga på det här!
 
Nu var orken tillbaka och det var riktigt, riktigt roligt att träna när det flöt på såpass bra som det gjorde! Passet var utformat som sist (Det hittar ni HÄR) och jag la även till lite bänkdips som sista övning, då jag tycker att det tar riktigt bra i triceps och jag vill känna mig sådär superslut när jag går hem! 
 
Magövningarna jag körde var hängande benlyft 3x10, benindragningar i TRX, situps i superlutande bänk och sedan situps över bosuboll! Vi har precis fått in TRX-band på gymmet, och jag är efter gårdagens träning totalkär! Jäklar vilken träningsvärk i magen jag har utav benindragningarna! :D Även Mange, som brukar ha svårt att komma åt magmusklerna är öm i hela bålen! Riktigt hett tips för magträning alltså! :)
 
Bänkdips! Riktigt skönt att ha som sistaövning för triceps (sekundärt får du även med bröst och axlar på¨denna)
Mitt köra Fuck lagom-linne var på! Våga stå ut från mängden! :)

Internetlös

Här har det varit tyst under de senaste dagarna, men det har faktiskt sin förklaring! Vårat modem har bestämt sig för att sluta fungera, varpå vi är internetlösa! :( förhoppningsvis kan vi dock lösa detta under morgondagen!

Har hunnit med två pass sen senast: axlar/mage och ben. Båda passen har blivit lite sisådär, troligtvis pga att jag precis börjat på min praktik och kroppen håller på att anpassa sig till de nya rutinerna. Imorgon är jag dock ledig och hoppas på att få till ett riktigt bra bröst/triceps-pass! :D motivationen finns där, trots att orken tryter ;)


Långt benpass och en glädjande upptäckt!

Idag blev det ett ensam-pass på gymmet, men jag kan uppskatta sådana pass ibland också!
 
Full fokus på sig själv och det man ska göra, lite kortare vila mellan seten som gör att passet känns mer intensivt och peppande musik i öronen! Idag var jag i förväg riktigt taggad, och beredd på att jag skulle få träna ensam - och det ledde till att jag fick till ett riktigt svettigt och tungt benpass! Sen att det tog närmare två timmar kan jag knappt förstå i efterhand! Men som man säger - tiden går fort när man har roligt! ;)
 
Då jag delar upp min benträning på två pass försöker jag under detta (som jag så fint har döpt till bentvåan) att fokusera lite mer på isolerade övningar. Idag blev det lite sisådär med det, då jag hade så mycket träningsglädje i kroppen att jag tyckte mig kunna ta och köra de övningar jag kände mig sugen på! Det viktigaste är ju faktiskt att det är roligt! :D
 
Så, vi ska se om jag minns vad jag kokade ihop för övningar:
 • Utfallssteg
 • Leg adduction, även kallat gynstolen ;)
 • Liggande bencurl
 • Raka marklyft (garanterat min favoritövning just nu)
 • Leg extensions/benspark
 • Glutesmaskin
 • Step up med vikter (TUNGT! jäklar vad jag fick ta i!)
 • Tåhävningar
 • Benpress, med fötterna riktigt långt fram för att komma åt rumpan!
Det var nog det hela tror jag! Massor utav övningar i en salig röra, men det var så himla roligt så jag kunde helt enkelt inte lägga band på mig själv ;) Känner faktiskt redan nu att jag kommer att ha en rejäl träningsvärk imorgon!
 
Något annat som gjorde mig riktigt glad idag var att jag under mitt dagliga besök på en av mina favotibloggar (Karins endorfinkickar) hittade en länk till min blogg i ena inlägget! Gud vad glad jag blev! :D Så till alla läsare som idag drällt in därifrån vill jag säga hej och välkomna, och hoppas att ni kan hitta något här som faller er i smaken :)

Jag kan vara duktig om jag vill!

Jag tror nog att jag återigen får äran att tillåta mig själv att vara lite stolt idag!
 
Dock är anledningen till detta rakt det motsatta mot förra gången, då jag idag fick kämpa något enormt för att hålla mig HEMMA ifrån gymmet ;) Jag hade ju lovat mig själv en vilodag, då jag hållt igång i ett rasande tempo sedan början på veckan och nu verkligen kände att denna vilodag behövdes. Dock blev jag så rastlös under dagens gång att jag vid ett flertal tillfällen höll på att packa väskan och traska iväg mot gymmet - men jag lyckades hålla mig ;)
 
Nu har jag dock pepp i kroppen så att det både räcker och bli över inför morgondagens benpass! Då jäklar ska det tas i! :)
 
 

Ryggform

Okej, dags att se om det hänt något med min baksida - som jag själv inte ser alltför ofta tyvärr haha! ;)
 
Förstår inte varför, men jag känner mig nästan lite rädd för att lägga upp denna bild, med tanke på hur elaka människor kan vara. MEN, min nya inställning här i livet är ju att jag fatiskt inte bryr mig om vad andra tycker (på riktigt) så länge jag själv, och då gärna även frugan, är nöjd! 
 
Så, här har vi ryggen idag!
 
Hehe ja, jag vet ju fortfarande inte hur man spänner ryggen, därav min fina pose ;)
 
Och ja, frugan är faktiskt otroligt nöjd, för er som nu undrat vad han säger om att jag börjat bygga på mig så dant! Jag behöver liksom inte ens höra mig för vad han tycker, för det hoppar väldigt ofta ut mycket nöjda kommentarer om att han har en så fit fru. Jag har tur som har en karl med samma smak som jag ;) hihi

Rygg och halvdana biceps

Jag tror jag hade behövt stöka om lite i min planering för denna vecka, då jag inte hade alltför mycket ork idag och kanske egentligen skulle ha tjänat på att ta en vilodag! Den kommer dock, väldigt välkommen, imorgon och då tror jag nog att jag tänker vara ganska inaktiv ;)
 
Åkte i alla fall tillsammans med frugan till gymmet, direkt efter att jag skrivit klart min läkemedelstenta. Ryggövningarna gick bra. Nu blev det lite ostrukturerat och hafsigt på sina ställen, då jag visade honom en del nya övningar och därför körde en del lite halvdant, så jag tänker inte lista upp övningarna idag utan det tar jag nästa ryggpass om så önskas ;) Chinsen kändes för en gångs skull bra i alla fall, och jag blev lite sisådär smånöjd med mig själv! 
 
Bicepsövningarna däremot ville sig inte alls idag! Fy så frustrerande! Jag hade ingen ork alls kvar i kroppen och det ville sig inte för fem öre! Det jag tänker ta med mig från denna dag är ryggdelen, och så ska jag inte tänka mer på det andra - det hämtar jag igen nästa gång! 
 
Nya Celsius-linnet nr 2 åkte på idag! Mycket skönt och såklart i min favoritfärg ;)
Coolaste paret - på gymmet ;)
 

Bröst-/tricepspass!

Idag var det förmiddagsträning som gällde, och vi vet ju alla vid dethär laget hur det brukar gå för mig - segt ;) 
 
Försökte väcka mig själv med en Celsius på vägen, och den gjorde ju sitt, men jag var fortfarande inte 100% i kroppen. Kanske beror det på att jag tog ut mig rejält på benpasset igår, och även inatt sov oroligt. Nåväl, jag gjorde mitt bästa i alla fall!
 
Ska se om jag minns övningarna jag gjorde, då jag märkte att det var ett ganska populärt inslag under gårdagen:
Bland dem fanns i alla fall
 • Bänkpress - Denna kör jag än så länge med smithstång då jag haft ont i ett fäste och inte vill riskera att vingla till. Brett grepp för bröst och smalt grepp för triceps. Kör ganska lätt än så länge 30 kg max.
 • Cableflyes - (bild längre ner). Kör även här på ganska lätt belastning än så länge och nöter teknik. Tror bara jag lägger på mellan 9-14 kg och kör många repetitioner per set. Tycker dock redan det är jäkligt tungt!
 • Triceps pulldowns - både med rep och med stång. Kör pyramidset och är om jag minns rätt uppe på 32 som högst på 6 repetitioner/set. 
 • Scullcrushers med hantlar - Ny övning för min del, så lätt belastning fick det bli. 2 st 5kiloshantlar på 10 reps/set. 3 set. 
 • Dips - La definitivt in dem i fel del utav passet då jag redan var för trött! Blev nog bara 6 st skakiga krakar till reps/set! :P
Har garanterat missat någon övning, men kommer nog på det i efterhand i såna fall ;)
 
Då jag vill få in lite extra magträning så körde jag även situps över bosuboll och sedan i lutande bänk! 
 
Min favoritsmak på Celsius! Den smakar verkligen vildhallon! :D

Jag är så jäkla grym!!!

Ja, det är faktiskt tillåtet att tycka jäkligt bra om sig själv ibland - speciellt när man går framåt i en sån rasande fart som jag gör nu! 
 
Ökar just nu och sätter PB på vartenda pass, vilket gör att det bara spritter av lycka i kroppen på mig och får mig att känna mig så fruktansvärt stark! :D Och nöjd, fyyyy så nöjd jag är! :D Gud, jag kan knappt minnas hur liten, tanig och förskräckligt kklen jag var innan jag fick upp ögonen för styrketräning. Den lilla späda tjejen är borta för alltid, det lovar jag både er och mig själv ;)
 
Det var ben på schemat idag, och jag var riktigt taggad! Kroppen var lite seg efter orolig sömn, men motivationen jag hade gjorde att det kändes obetydligt för stunden. Jag körde mitt ben 1-pass, då jag nu går tillbaka till att dela upp och köra ben på 2 pass i veckan eftersom de hamnat på efterkälken igen. Detta innebär alltså stora övningar (med vissa små undantag ibland) och tunga vikter. 
 
Då jag fått önskemål om att lägga ut mina övningar följer de nedan:
 • Squats (knäböj) - kör waves-set här och går från smal position med fötterna till riktigt bred. Det blir en hel del set och tar en del tid, men det är det värt ;) Tror jag var uppe på 70 kg som max (glömmer ju kolla vad jag hänger på!), på set med 8 reps.
 • Vadpress - la in den här trots att det är en lite mindre övning då jag behövde ta igen mig lite hehe. 3 ggr 10 på 30 kg.
 • Raka marklyft - stegrade vikterna succesivt här och körde nog 5 set. Max var jag uppe i 53 kilo - fortfarande med klockren teknik och stark rygg (japp - skitnöjd) på 8 repetitioner, vilket alltså är nytt personbästa! :D
 • Bulgariska utfall - körde bara 3 set på 10 repetitioner här, då det är så jäkla jobbigt och jag tappade balansen för att jag var så trött! 20 kilo på 10 reps som max. 
 • 45graders benpress - sist men absolut inte minst. Även personbästa här på 135 kilo! Inte så imponerande vikter, men jag får inte riktigt till det med vinkeln på knäna här och får inte den kraften jag vill. Får nöta lite till innan jag vågar mig på att öka mer!
Sen avslutade jag ju såklart med att stretcha, det får man icke glömma ;)
 
Önskar faktiskt att jag hade haft kameran med detta pass, för då hade jag haft lite att titta tillbaka på och peppa mig med. Imorgon är vi ett gäng som tränar ihop, så då kan jag säkert lura i någon att ta en paus och fota lite! :D
 
Raka marklyft! En av mina favoritövningar (gammal bild)! :D 

Grymt pass för axlar och mage!

Gårdagens pass är jag jäkligt nöjd med!
 
Helst av allt skulle jag ha velat sätta mig ner och skriva om det när jag kom hem och fortfarande hade dendär härligt upprymda känslan i kroppen, men det hanns tyvärr inte med då vardagsbestyren fick gå före! Det får helt enkelt bli nu istället ;)
 
Som sagt, axlar/mage var det dags för, men jag måste erkänna att större delen utav passet bestod utav axlar hihi ;) Det är ju en utav mina favoritdelar att träna, så ibland blir man så uppe i vad man gör att man bara kör och kör utan att tänka på att man har annat man ska hinna med också! Med helgens inspiration i bakfickan var jag ganska bestämd när jag kom till gymmet - detta pass skulle jag öka i vikter, så var det bara! Som tur var, för mitt stackars egos skull, så lyckades jag öka i både militärpressen, axelpress och hakdrag. Det kändes riktigt bra kan jag lova och mina axlar var stenhårda och slutkörda när jag sedan förklarade mig själv färdig med dem och gick över på magträningen! Fy så nöjd jag var!
 
Magövningarna kanske inte höll samma nivå, men jag är nog bara nöjd att jag tog mig igenom dem med tanke på hur trött jag hunnit bli. Träningsvärk har jag ju i alla fall, så något vettigt måste jag ju ha fått uträttat där ;)
 
Var och hämtade ut paket efter gymmet också! :) Varsin burk godis-protein till mig och Linda! 

Utbildningshelg!

Denna helg har varit så fullproppat att jag inte hunnit fokusera på något annat än just utbildningen! Vi var igång från morgon till sen kväll och gjorde bara uppehåll för att sova innan vi drog igång igen! Kul har det dock varit, och jag kommer hem med mycket nyfunnen inspiration och kunskap i bagaget! :D
 
Vi har tränat mycket varierat, men stort fokus under denna helg har nog faktiskt legat på kondition! 2 pass per dag blev det, och det har resulterat i en mycket trött Linda som idag återhämtar sig lite för att dundra igång med ett lite modifierat styrkeupplägg imorgon! :D Jobbigast av allt under helgen måste jag säga att fredagens utomhuspass var! Först distanslöpning och sedan riktigt jobbiga intervaller på det, först korta och explosiva och sedan lite längre och sega! Kändes ganska ordentligt i kroppen dagen efter ;)
 
Gymmet fick vi såklart också besöka! Ganska skön känsla att få ha ett helt gym för sig själva efter stängningstid och bara kunna välja och vraka mellan alla redskap samt sätta på musik efter egen smak högt i högtalarna! Dock blev det ju grabbarna som jag umgicks med som valde musik, men den dög gott åt mig! ;) Tråkigt nog hade jag noll ork kvar i kroppen under den kvällen (Det var samma dag som löpningen) och orkade inte alls prestera under passet, men jag antar att jag fick lite gjort i alla fall. Dagen efter besökte jag i alla fall gymmet tillsammans med Oskar, en utav killarna jag träffade där, som visade mig lite nya ryggövningar som jag nu ska ta med mig in i mina pass och bli jäkligt grym i! Herrn själv hade ju inga problem med att lyfta berg i princip varje övning han körde, så där har jag liiiiite att hämta in ;) 
 
Mer om helgen läser ni HÄR! :)
 
Ett av mina nya linnen, som jag fick idag, ska invigas under morgondagen ;) Celsius ♥

Instruktörsutbildning

Nu sitter jag på tåget på väg mot Uppsala och första delen på min instruktörsutbildning :) har precis passerat Arlanda, så jag antar att jag inte har alltför långt kvar :D

Är lite spänd och nervös, men för det mesta peppad och nyfiken på vad dessa 4 dagar har att erbjuda. Har redan plöjt igenom mycket utav materialet vi i förväg fått att läsa och fått en hel del aha-upplevelser! Kul! :D


Lugn styrketräning

Idag kände jag att jag behövde komma in i mina rutiner ordentligt, och bestämde mig därför att träna tillsammans med Alva när jag slutat skolan!
 
Då jag fortfarande är öm lite här och var samt är lite yr i bollen så tog jag det väldigt lugnt, och mycket utav träningstiden blev prat om dittan och dattan. Körde axlar och triceps, och de övningar jag genomförde blev i alla fall bra, så jag är nöjd med det jag åstadkom ändå. Kände mig mycket gladare efter passet, så bara den effekten gör att det helt klart var värt att ta sig till gymmet!
 
Imorgon blir det vilodag igen. Dels för att inte pressa kroppen, dels för att Mange kommer hem och sedan för att jag på torsdag åker iväg på min instruktörsutbildning och därmed komemr att träna 2 pass om dagen resten utav veckan. Då kan det nog gå åt att vila upp sig lite i förväg ;)
 
 

Det är lite snurrigt just nu!

Igår var det planerat att jag skulle ta en vilodag, vilket jag också gjorde!
 
Dock blir det troligtvis vila idag också då vi var med om en olycka igår och jag både är ganska skakis och har ont lite här och var efter det. Vi får se hur det artar sig under dagen helt enkelt!

RSS 2.0