Lördagsben!

Idag blev det ett ruggigt tungt och jäkligt kul benpass som jag rev av, i sällskap utav Linda!
 
Det blev inte alls många övningar, faktiskt bara fyra stycken, men jag körde igenom dem på så många set att det blev ett ganska långt pass ändå! Började med squats, som jag tror att jag stod och kämpade med i närmre 45 minuter, i alla möjliga bredder och vinklar på benen! Breda, smala, djupa, höga - you name it! Jag kom åt så himla bra på dem alla! Nytt personbästa tog jag också - 70 kg, på set om 10 reps. Det känner jag mig faktiskt ganska nöjd med, då jag inte är en speciellt stor person haha! ;)
 
Övning nummer 2 blev raka marklyft! Även där tog jag nytt personbästa! Men där har jag å andra sidan medvetet legat ganska lågt i vikt för att nöta teknik, varpå det inte var speciellt svårt att öka. 45 kilo var jag uppe i på sista setet (10 reps), och jag kunde ha fortsatt om jag hade velat - men jag skyndar långsamt!
 
Leg extensions och utfallsgång fick avsluta passet och de körde jag med ganska lätt belastning (var som max uppe på 32 kilo på utfallen) då jag var alldeles tömd på energi! Riktigt skönt att få pressa ut det sista man hade kvar i sig dock! 
 

Tagga till!

 Nu gäller det att tagga till max - för idag är det BENDAG! ;)
 

Tuttlyft!

Idag har jag kämpat på med lite bröst/triceps (+ 3 magövningar)!
 
Jag är ju ganska ny på rena bröstövningar då jag tidigare haft ont i ett muskelfäste samt tyckt att jag fått ganska mycket känning i brösten utav andra övningar! Men, med superbra hjälp från mina gymmarvänner har jag nu hittat övningar som inte gör ont och som jag tycker är riktigt roliga, så nu försöker jag att trappa upp lite långsamt! Nu ska tuttarna lyftas till skyarna ;)
 
Inledde passet med bänkpress, både med brett grepp (för bröst) och smalt grepp (för triceps). Vilken skillnad det blir! Jag ska inte säga att jag är speciellt stark i bänkpress, men oj vad mycket tyngre det blir så fort man flyttar in händerna och triceps istället får ta över arbetet. Där veknar man ganska fort om man försöker behålla samma vikter kvar som man kört på vanliga bänkpressen ;)
 
Det blev även lite varianter av pulldowns, bröstövningar i cable och sedan situps i superlutande bänk, benlyft och situps över halvboll. Nu är jag mör! :D
 
Återigen - ursäkta att det blir mycket insagrambilder, men det är ju så smidigt nu när jag fått en ny funktion på bloggen där jag bara kan lägga in dem med hjälp av en liten knapptryckning! (Alva, du ser - skitbra! Skaffa blogg.se och instagram nu :P )

Starkt pass!

Idag körde jag ett rygg/biceps-pass tillsammans med Gustav, som fick kämpa på lite extra då han hade en liten Linda bredvid sig som stod och pushade på! ;)
 
Det blev en salig blandning övningar, och jag var riktigt trött i både armar och rygg när jag gick därifrån! Känner mig riktigt pigg och kry i kroppen faktiskt, vilket jag inte hade väntat mig såhär nära inpå förkylning! Kul att få komma igång igen! :)
 

Mobilinlägg

Idag blir det ett litet snabbinlägg från mobilen, då jag precis burrat ner mig under täcket och inte orkar gå och starta datorn ;)

Har idag haft gym-möte och då fått träffa mina blivande kollegor för första gången! Ett härligt gäng verkar det vara, så jag tror att jag kommer att trivas bra! Vi körde först en timmas träning - cirkelgym och flex, vilket för mig var två nyheter på träningsfronten! Det var faktiskt riktigt kul och man fick igång flåset rejält! Jag som i vanliga fall är emot att träna hela kroppen på en gång tyckte faktiskt att det fungerade bra, då man körde med lätta vikter och snabbare, vilket fick det att kännas lite mer konditionsaktigt :)

Efter träningen blev det mat och möte, och nu är jag fullproppad med ny information och inspirerad till Max med att få komma igång! Nästa vecka drar del 1 av utbildningen igång, det kommer att bli superkul! :D


I'm back!!!!!

Nu är det äntligen slut på inaktiviteten! Både här och kroppsmässigt! :D
 
Jag var nämligen tillbaka på gymmet idag, efter 1,5 veckas uppehåll på grund av en långdragen, envis förkylning! Och åh vad bra det kändes! Var ivrig och hade tänkt köra igång i helgen, men jag är nog glad att jag väntade lite till då jag säkert hade dragit ut på det ännu mer annars! Idag återstod bara ytterst lite snuva i näsan, så jag testade ett axlar/mage-pass. 
 
Det kändes bra som tusan i kroppen att få ta i lite igen! Jag försökte hålla mig på en medelnivå, utan att ta ut mig för mycket, men lyckades ändå öka i en övning (som jag legat väldigt lätt på tidigare) utan att det blev alltför jobbigt!  Nog för att det suger att vara sjuk, men jag måste medge att jag verkligen älskar känslan man har i kroppen när man kliver in på gymmet igen efter att ha vilat. Hela kroppen fylls utav ett pirrigt lyckorus och man är så himla peppad och motiverad att det bara spritter i en! SÅ roligt! :D
 
 
 
 
 

Lite rörelse i alla fall!

Idag har jag i alla fall kommit ut en liten sväng och fått röra på mig!
 
Jag följde med Alva på en liten promenad när hon skulle lämna sina hundar, och även fast det bara tog någon halvtimme så var det fruktansvärt skönt att få komma ut i friska luften och röra på sig! Jag får ju såna myror i brallorna när jag är inaktiv för länge ;) Dock gav det mig mersmak såklart, så nu har jag gått från att ta det hela med ett ganska stort lugn till att vara jätteivrig över att få komma igång och träna igen! Det kan eventuellt bli så att jag försöker mig på lite styrketräning LIGHT (OBS LINDA OBS!!! Du vill inte bli sjuk igen!) under morgondagen om jag inte känner mig hängig. Är det bara lite snuva som kvarstår av förkylningen tror jag inte det ska göra någon skada :)
 
Förövrigt har min träningsgarderob utökats igen! :D Mange ringde förut (han befinner sig i thailand just nu) och visade upp ett par supersöta små shorts som han köpt till mig! De ska jag inviga på gymmet när han kommer hem! :)

Snorar vidare!

Dethär blev en riktigt långdragen förkylning! Det trodde jag inte från början!
 
Ska jag vara helt ärlig så var jag i måndags förmiddag helt inställd på att jag skulle kunna gå och träna på tisdagen, då jag tyckte att jag mådde bättre då än vad jag gjorde på söndagen. Dock vaknade jag, efter en halvtimmes vila i soffan, med 39 graders feber och mådde riktigt dåligt. På detta vis har det varit sedan dess, och nu är jag dessutom igenbäckad i näsan och hostar som tusan! Jäkla otur man ska ha! Var feberfri igår, men idag verkar den ha kommit tillbaka, så jag får försöka att vila lite extra imorgon när jag är ledig!

Långvila!

... Det verkar vara just vad jag har att se fram emot just nu, då jag igår morse vaknade med fruktansvärt ont i halsen och nu alltså har dragit på mig en förkylning lagom tills det att jag hade tänkt höja nivån på träningen lite! Typiskt - som alltid!
 
Detta får mig att ångra min vilodag jag tog i lördags, men å andra sidan gjorde jag ju det för att jag inte kände mig helt hundra i kroppen! Hade jag tränat då hade jag säkert varit ännu sjukare nu, så jag får försöka se det positiva i det hela! 
 
soffläge är det som gäller nu!

Mördade biceps

Igår gjorde jag något som jag nog inte gjort förut - ägnade ett helt pass åt biceps.
 
Mina ryggpass tar än så länge ganska lång tid då jag inte fått in rutinen ännu, så jag hann inte få med några bicepsövningar under det passet denna veckan. Istället tänkte jag mig ett lite kortare pass utav den varianten igår, med avslutning på någon utav konditionsmaskinerna.
 
Väl där blev jag dock så inne i det jag gjorde, att jag helt glömde bort detdär med kondition ;) Istället körde jag på tillsammans med Mange, och det blev ett riktigt roligt pass vi fick till tillsammans. Mange brukar ha lite svårt att peppa sig utan grabbarna, men jäklar vad han kämpade på! Och så snygga muskler han börjar få, min karl! :D Han har en ganska nöjd sambo just nu kan jag lova ;)
 
Idag är jag totalt död i armarna. Jag känner av träningsvärken precis hela tiden, vilket faktiskt är ganska positivt för mig då jag sällan känner att ag lyckas trötta ut mina biceps i den mån jag önskar. Är ganska nöj just nu, med andra ord!
 
 

Ben-torsdag!

Idag blev det ett benass på egen hand direkt när jag slutat skolan!
 
Eller, inte helt på egen hand egentligen då jag faktiskt åkte dit med grabbarna, men de körde andra muskelgrupper så jag stretade på i min ensamhet ;) Var dock riktigt, riktigt trött idag efter många långa dagar i skolan och lite dåligt med sovtimmar. Trots detta orkade jag faktiskt åstadkomma ett bra pass, som jag kände mig nöjd med i efterhand! Jobbigt var det dock innan jag kom igång, det ska jag inte sticka under stolen med ;)
 
Började passet med squats, som jag tror jag körde 6 set på. Det tog en bra stund i nnan kroppen vaknade till och ville vara med på noterna, så jag drog ut lite på den övningen! Efter detta gav jag mig på raka marklyft, som också är värt att nämna då jag idag had emycket lättare att genomföra dem i och med att jag har mina nya remmar! 50 kilo kom jag upp i, och då var det enbart tungt för baksidan och inte ett dugg i händerna! SKÖNT! :D 
 
Näst på tur var ett gäng isolerade övningar: Rumpmaskin, liggande lårcurls och benspark! Den sistnämnda är verkligen min akilleshäl! Mina lår segnar ihop tidigt i setet och det är alltid en riktig kamp att ta sig igenom det, men det går.. Om man verkligen vill ;) Sist men inte mins la jag in lite nytt - sissy squats. Ganska skön övning som jag nog ska försöka öva in ordentligt. Idag körde jag bara med kroppsvikt, vilket kändes - men inte såpass som jag skulle ha önskat. Ville dock känna in tekniken lite så jag inte vill belasta knäna fel, men nästa gång kanske jag kan våga mig på att slänga på lite! :)
 
Sissy squats! Bilden är tagen från Michaelas blogg :)

Överbefolkat gym!

Idag var det tråkigt nog inte speciellt peppande för min del att träna!
 
För det första tränade jag själv, vilket inte känns optimalt när man är lite trött och seg efter en långdag i skolan och numera är van vid att ha lite sällskap med sig. För det andra så var det så otroligt mycket folk på gymmet så jag höll på att smälla av när jag kom dit! Det var kö till allt och därför var det svårt att få ut det man ville utav passet. 
 
Tanken var från början bröst/triceps, men fick istället bli triceps, mage och bänkpress. Det var det jag lyckades få till! MEN de övningarna jag genomförde gick jättebra, så jag har i alla fall det att vara nöj över ;)

Varmt ryggpass!

Idag var Alva och jag hurtiga nog att cykla ut till Ingelstagymmet och hem igen! Jag har ju precis fått hjälp med att laga däcket på min cykel, så det var faktiskt lite extra skönt att kunna ta sig en lite längre sträcka utan att åka bil/buss! Kan jag få in lite vardagsmotion någonstans så ser jag mer än gärna till att göra det, då känner man sig lite sådär extra nöjd och glad när man går och lägger sig på kvällen ;)
 
Rygg var det dags för idag! Det var otroligt varmt på gymmet idag då det var alldeles smockfullt med folk! Sådär mycket människor har jag inte sett därute någon gång! Vart kom alla ifrån? Man blev alldeles yr i huvudet så fort man ansträngde sig, men jag tycker att vi damer kämpade på riktigt bra trots det! 
 
Jag fick lite feedback gällande min marklyftsteknik utav en kille som tydligen var tyngdlyftare och hörde att jag spånade lite på om jag verkligen skulle slå i knäna hela tiden ;) Fick lite tips och trix och med ens kändes det faktiskt bättre! Tur det, jag som kämpar så dant för att få till detdär! :P
 Grymt bra - axlar/mage

Efter många om och men lyckades jag och Alva till slut ta oss ut till Ingelsta igår, där vi rev av ett riktigt bra pass med axlar och mage!
 
Följde Alva lite i hennes planering, och det gjorde jag mycket rätt i - för jäklar vad det känns i acxlarna idag att vi lyckades bra igår ;) Jag fick världens chock när jag klev ur sängen imorse! Magen körde jag på som vanligt, dock med lite mer sneda övningar än vad jag brukar och minus benlyften - som jag inte alls orkade med denna gång :O
 
Usch vad tråkigt det känns utan bilder, det måste jag bli bättre på! Vågar dock inte störa Alva i hennes pass för att be henne blogg-fota mig haha, så det får bli under de passen jag kör med frugan! ;)
 
 

Första danspasset på länge!

Imorse gjorde jag något jag inte gjort på säkert 2-3 månader: Jag dansade! :D
 
Fy så roligt det var! Man blir nästan lite nyförälskad i det hela varje gång man varit ifrån det ett tag. Jag älskar ju verkligen att dansa, och tycker att det är en alldeles toppenkul form utav konditionsträning då det känns som om jag kan hålla på hur länge som helst just får att jag drivs utav ren glädje! :D Jag är nog en såndär person som folk tycker ser jobbigt överseriös ut när jag går på pass och dansar, för jag ger mig verkligen in i det med både kropp och själ ;) 
 
Fuego (Friskis version av Zumba), blev det idag i alla fall och det räckte gott och väl som träning för dagen, för jag blev faktiskt riktigt trött och svettig! Trodde faktiskt när jag promenerade dit att jag skulle segna ihop halvvägs in i passet, då jag inte kör mycket till konditionsträning för tillfället, men det gick suveränt! Jag orkade ju till och med promenera raskt hem också ;)
 
Dansar-Linda ;)
Och snälla ignorera alla kläder på golvet, hehe, det är pinsamt nog rena strumpor (plus några tröjor) som ska sorteras och ner i lådan :P

Ben + nyheter i träningsgarderoben

Denna helg inleddes med ett litet benpass direkt efter att jag slutat skolan!
 
Hällde i mig en Celsius, snörade på mig skorna och hoppade direkt in och gjorde squats - denna gången i min kära smithstång ;) Det får vänta ett tag till innan jag vågar mig på att göra det fritt haha! :D Känne rinte att jag tröttade ut mig till max idag, men det var av den anledningen att tanken var jag skulle ut och rida efteråt och ville spara lite kraft i benen så att jag inte druttade av därute i skogen!
 
Vågade mig upp på 40 kilo på mina raka marklyft, vilket kändes ordentligt i baksidan! :D Dock orkade jag inte hålla greppet så länge då det blev alldeles för tungt för mina händer! Så stark är jag tyvärr inte i nyporna! Efter passet gick jag därför på stan och inhandlade ett pa rnya dragremmar, som jag fick hjälp att prova ut på Proteinexperten! Vi testade alla möjliga sorter, men alla var för stora! Sen kom han på att han precis fått in en ny variant som han inte ens börjat sälja och de fick jag köpa för en lite billigare peng! :D Superbra och ger öven stöd för handledera, precis vad jag behöver! :)
 
Utöver det köpte jag äntligen ett linne samt par nya skor! Jag har länge velat ha ett par då jag får så ont i fötterna av de jag har nu. Det blev ett par adidas ClimaCool, som jag är säker på att jag kommer att trivas bra i - de var sköna!! :D

Ryggpass på en dålig dag!

Idag var egentligen tanken att jag faktiskt skulle slänga in lite konditionsträning, men då lunchen blev sen och jag vet med mig att jag bara får håll om jag försöker mig på något i den stilen så fick jag istället slänga om lite i mina planer och träna ryggen idag! Inte optimalt upplagt med tanke på att jag tränade armarna igår, men ibland blir det lite som det blir! 
 
Fick lite hjälp med min teknik på vanliga marklyft idag, som jag tycker är ganska svårt att få till rätt då jag är så himla rädd om min rygg och därför ofta fegar lite med att peta ner baken lite extra bara för att inte slita på den (oh så hade jag korta shorts idag - ännu en anledning till att jag inte ville slänga upp rumpan i vädret!). Det börjar ta sig, men än så länge är jag inte uppe i några vikter där inte! Det kommer!
 
Det känns faktiskt riktigt bra att ge ryggen ett alldeles eget pass, då jag alltid haft dålig hållning och lätt blir trött i ländryggen om jag står för länge. Förhoppningsvis kan jag nu bygga upp den riktigt bra och få den att orka! Grabbarna (som gärna gillar att peta lite på hur vi tjejer väljer att göra saker) klagade såklart på att jag valde att slänga ihop och köra ett rent armpass istället för att splita biceps/triceps på olika pass, men min kropp har svarat riktigt bra tidigare när jag kört armar rent, så jag tänker nog faktiskt försöka ignorera dedär två denna gång ;)

Armpass i fickformat!

Idag fick det bli att skynda sig på gymmet, då frugan var söt och körde ut mig trots att han hade mycket att stå i under eftermiddagen och då även hade en tid att passa efteråt!
 
Jag hann med 45 minuters effektiv armträning och hann faktiskt på denna tid bli riktigt trött i armarna! :D Det blev inte många olika övningar, men satsade istället på många set och lite tyngre vikter idag för att ta ut mig ordentligt! Är lite småstolt faktiskt då jag var tillbaka och körde hantelcurl på 12,5-kiloshantlar idag, för av någon anledning har jag inte orkat det på sistone :O Tror dock att detta har suttit i huvudet, för nu när jag är igång och pushar mig själv som jag ska så orkar jag så himla mycket mer än vad jag trodde jag gjorde! 
 
Något som gör mig riktigt surmulen gällande bicepsträning är att jag får sådan otrolig kramp i underarmarna när jag kör skivstångscurls. De säger ifrån långt innan mina biceps gör det :S Är det någon annan som har varit/är med om samma sak? Hur löser man det? 
 
Ni får ursäkta att det bara dyker upp Instagrambilder här just nu! Det kommer vanliga vartefter, men jag har inte internet på min vanliga dator i nuläget då vi skaffat trådlöst och jag behöver köpa en mottagare till den. Jag ska nog se till att få rumpan ur vagnen imorgon och ordna med det!

Bökigt benpass

Igår körde jag ett benpass tillsammans med Alva!
 
Till att börja med så  ska jag väl nämna att jag inte gillar när mina bendagar måste utspelas på gymmet inne i stan, då jag inte tycker att det finns tillräckligt med resurser där för att göra det jag vill! Detta innebar att passet blev ostrukturerat och snurrigt, vilket alltid skapar en känsla av att man inte gjort tillräckligt när man går därifrån! Dock skvallrar dagens träningsvärk om att det måste ha varit just det - en känsla!
 
Började passet med knäböj, som jag denna gång tänkt mig att jag skulle köra fritt - alltså utan smithstång, som jag alltid annars använder. Det var ju betydligt vingligare och ostadigare än vad jag var van vid, men trots detta fortsatte jag att hänga på vikter efter varje sätt vilket resulterade i att ryggen vek sig mitt i ena repetitionen och jag höll på att trilla i backen! Som tur var stod Alva i berdeskap bakom och hjälpte mig haka på stången på ställningen. Vilken syn det måste ha varit! ;) Jag skämdes ganska rejält efter det och valde därför att sätta punkt på knäböj för den dagen ;)
 
Nästa övning på tur var raka marklyft, som jag börjar känna att jag får kläm på nu och vågar lägga på lite mer vikt. Den övningen biter rejält i hela baksidan - superskönt! :D Kickbacks i cable blev nästa lvning, följt utav lårcurls och leg extensions! Som avslut körde jag tre set bulgariska utfall med ökande vikter (kettlebells). 

Helt galet!

Ojojoj, mitt nya PWO lever verkligen upp till sitt namn - det är ju helt galet! Vilken jäkla energi och pepp man får!
 
Körde ett axlar/mage-pass tillsammans med Mange och Nicke idag, och jag orkade verkligen köra på max i 1,5 timme! Har fortfarande massor utav energi kvar i kroppen också, så det är inte tal om att säcka ihop efter sitt gympass här inte! :D 
 
Grymt kul att vara tillbaka på gymmet efter två dagars "vila". Anledningen till att det hamnade inom citationstecken är för att jag varit i full fart med att lyfta tunga grejor under både fredagen och lördagen, då jag hjälpt mamma att flytta och vi bara var två personer som bar. Men jag var ju inte på gymmet, så det blev ju gymvila ;)
 

NU FÅR KLOCKAN GÄRNA BLI SJU!!

.... Så jag får slänga i mig mitt nya grymma PWO, ta på mig lite snygga träningskläder och tillsammans med frugan & Nicke åka till gymmet och KÄKA STÅL!!! 
 
Jag menar, hur motiverad blir man inte när Michaela lägger upp sånahär bilder på facebook?! 
 
 
Nu vill jag att klockan ska ticka på!

RSS 2.0