Ny vecka!

Halloj!
 
Vi kickade igång denna veckan med ett axlar/mage-pass, som innehöll lite nyheter på sina håll! Bland annat så utmanade Mange och jag varandra i plankintervaller, vilket blev jäkligt jobbigt. Jag har inget tålamod till att köra plankan annars, men då Mange tyckte det var dags att vi la till det så fick jag helt enkelt bita i och kämpa! Sånt går alltid lite lättare när man är två om det! 
 
Axelmässigt gick det tungt idag. Hade inte samma tryck som vanligt, men det är nog måndagströttheten som spökar! Vilar för säkerhets skull imorgon och samlar ny energi - så tar vi i för kung och fosterland på onsdagens pass! 
 
Tummen upp för Celsius! En innan varje pass är det som gäller för min del! ;)
 
 

Förmiddagsben!

Godkväll!
 
Idag var det tanken att det skulle bli ett morgonpass, men då jag verkligen behövde sova ut så blev klockan för mycket för att kalla det morgon varpå det istället får kallas ett förmiddagspass ;) Ben var det i alla fall dags för, och vid min sida hade jag Mange. Idag hade vi stort utbyte av varandra! Han fick hjälp att komma igång med fria knäböj, och jag fick rejäl påputtning så att jag gav lite extra! Kom idag upp i 2 långa set a' la 50 kg på knäböjarna (idag med fri stång) - helt smärtfritt! Det varken knakade, brakade eller låste sig någonstans, och kilarna utgjordes endast av två små 2,5-kilosvikter! Jäklar så kul! Tror vi gick igenom 7-8 set knäböj (waves-set) och la efter det till enbensmark, benspark, hip abduction, rumplyft med boll och hipthrust (Mange körde lite annat där jag körde rumpövningar)! Riktigt svettigt och vidrigt tungt = SKITNÖJD Linda! Lite benmassage på det blir det snart också!  
 
I brist på annat slänger vi in en fantastiskt fin bild på mig från förra lördagen ;) 
 

Lördagskväll på gymmet med grabbarna!

Det fick bli vilodagar både torsdag & fredag då vi firade karln min som fyllt 23, men igår kväll var vi tillbaka på gymmet igen för ett rygg/biceps-pass!
 
Energinivån var inte på topp, men efter att ha hällt i mig min Celsius var jag supertaggad! Passet gick faktiskt över förväntat, och jag fick hjälp av grabbarna med min marklyftsteknik. Har svårt att känna om jag gör rätt då jag är så ovan vid övningen, så även om jag är väl medveten om hur det ska se ut är jag så osäker på om det blir rätt! Tydligen såg det bra ut, så nu kanske jag kan sluta fega och börja jobba upp vikterna framöver! 
 
 
Lite bred sittande rodd. 
Stående rodd med joystick!
 
 
 
 

Benpass med Alex!

Idag fick benen kämpa så det stod härliga till!
 
Och härligt var precis var det var, för det gick som smort passet igenom! Just dessa pass, då jag kan börja närma mig min vanliga förmåga och där allt flyter på smärtfritt är så himla motiverande för mig! Det ger mig hopp om att snart vara tillbaka där jag vill vara med min benträning, om jag bara skyndar långsamt och låter det ta den tid det tar! 
 
Alex var med (även frugan & Micke, men de körde annat) och fick kämpa riktigt hårt. Tror han ville gråta och gå hem där under sista vidriga dropningen vi körde på knäböj. Men det är så ett riktigt benpass ska vara - grisigt, svettigt och pinande! Fy så härligt!
 
Tog lite bilder på några av övningarna vi gick igenom idag!
 
Bulgariska utfall med skivstång! En riktig rumpmördare! Innan denna körde vi även utfall i TRX! 
Alex slapp inte undan från lite hårt arbete! Kan tillägga att jag tjatade fram hans främre fot senare!
Raka marklyft fick vid med! Denna gång med båda benen i backen för att kunna lassa på lite vikt! Fick frågan av en tränarkollega till mig gällande varför jag har bälte när jag har "klockren teknik" - svaret är kort och gott att jag är feg! 
 
Rumpdrag i cable - på bänk! Även denna biter i rompan ordentligt!
 
Tyckte detta såg så roligt ut! Varierade min bromsträning lite idag, och körde dropset i smithen istället för mot en vägg. Dropade vikterna härifrån och körde riktigt långsam, seg högrepsträning tills benen nästan krampade. Sjukt gött (jajemen, Alex fick genomgå samma tortyr). Sista setet blev riktigt djupa sumosquats! 
 
La in lite småövningar däremellan. Men förhoppningsvis fick ni lite ben-inspo! :)
 
 
 
 

Pass-summering och lite fler bilder!

Fan, nu har det gått på halvfart två dagar i rad - inte bra!
 
Igår var jag lite måndagstrött, och trots att jag hade massor av vilja i kroppen och jag & Alex var i det närmsta ensamma på gymmet (en kollega och hans sällskap var där samtidigt) så ville inte kroppen gå på max! Passet blev klart godkänt ändå, men jag hade velat ha lite mer tryck i det hela! Axlar/mage var det som gällde, och mestadels fokus på det förstnämnda! Inget nytt under solen övningsmässigt vad jag kan minnas, jag har hittat en rutin jag är nöjd med!
 
Idag var det fullsmockat på gymmet när jag, frugan och Micke begav oss dit! Det var svårt att hitta verktyg för mitt pass, och jag hade ingen vidare struktur heller då jag ville spara benen till morgondagen men vägrade vila. Då jag gärna varken kör rygg eller bröst dagen efter axlar så fick det helt enkelt bli ett snabbt men intensivt pass för triceps. Många, långa pyramidset på få övningar och ett mördande avsluts-dropset i pushdowns fick det bli! Det sög ordentligt i armarna, så egentligen borde jag vara nöjd så långt. Men det känns lite fjönigt att slösa ett helt pass på en sån liten muskeklgrupp - fantasin flödade inte idag helt enkelt!
 
♦      ♦      ♦
 
Utlovade ju fler bilder från i Lördags - här kommer några! 
Lite bicepscurl avslutade vårat pass! Alltid kul med lite discoträning ;)
Alva kör enarmsrodd! Stark!!
 
Här har ni en som är riktigt duktig på marklyft! Ska se till att få en lektion, för det är inte min starka sida!
 
 
 
 
 

Kameran med på gymmet!

Fredagens pass känns inte väldigt värt att nämna, då jag var arg som ett bi över att inte min benträning gick optimalt! Sjukt frustrerande stundtals!
 
Gårdagen däremot blev mycket bättre! Vaknade med ordentlig träningsvärk, vilket fick mig att inse att även små steg i rätt riktning gör sitt! I alla fall så började dagen med en kall BCAA (ett av mina favorittillskott!) på min soliga balkong. Efter detta gick jag och Alva ut på en morgonpromenad i solskenet. Det som under denna promenad gjorde mig glad var att jag insåg vad träningen gjort för mitt självförtroende. Jag ville ha lite sol på mig, och vågade mig därför ut i enbart små träningsshorts och en bikiniöverdel! Detta utan att skämmas och utan för att gå och nojja över hur jag såg ut. Och folk undrar varför jag är så förälskad i gymmet - all tid och energi man ger där får man tillbaka tusen gånger om i välmående på alla plan!
 
På kvällen var det dags att besöka gymmet med densamme, efter en heldag i solen med diverse aktiviteter! Har äntligen fått min tagg till gymmet, så nu kan jag träna på gymmets alla timmar - detta valde vi att fira med att spendera vår lördagskväll där med ett riktigt bra ryggpass och kameran i näven! Fy så skönt det var att ha hela gymmet för oss själva, sin egen peppande musik i högtalarna och inga hämningar whatsoever! Min rygg var skapligt mör i efterhand! 
 
Ljuset var inte optimalt därinne, så bilderna håller inte den kvaliteten vi hade hoppats - men nästa gång åker reflexskärmen med ;)
 
 
 
 
Mina bästa vänner på gymmet ;)
 
Det var lite bilder - enbart på mig haha! Ska se om jag får tillåtelse av Alva att lägga upp några på henne. Hon är ju så imponerande stark!
 
 

Kul kväll på gymmet!

Igår vilade jag, och i tisdags blev det ett ganska godkänt bröst/triceps/mag-pass. Inget intressant att nämna där dock, min kropp var trött efter en skitdag på jobbet helt enkelt men det fick gå ändå!

Idag däremot har jag haft en härlig kväll på gymmet. Började med min rutinmässiga promenad dit ut, som jag planerar att ha som vana när jag ska jobba där! Det är så skönt att stoppa en Celsius i näven, bara traska och rensa skallen en stund innan man ska dit och vara sitt bästa jag och ge ut grymma träningsupplägg!!

Just idag var det lite extra roligt, då jag jobbade med ett par som jag träffat flera gånger tidigare. Vi la till lite övningar i deras förråd och strukturerade upp deras upplägg. Drog ut på tiden en del, men det gjorde ju som tur var inget! Det ska bli spännande att se hur det gått för dem när jag kommer tillbaka från min semester!!! :) efter idag är jag nämligen ledig från gymmet i 4 veckor, och ska då se till att lägga i en ny växel med min egen träning!

Egen träning blev det inte tid till idag. Det blev väl några bicepscurls på sin höjd, men annars spenderade jag tiden till nyfikna frågor och att hjälpa Jennifer & Camilla med lite ryggövningar! Kul avslut på dagen! :)


Måndagskvällsrunda!

Ibland älskar jag min kropp!
 
 
Missförstå mig rätt nu - jag är fruktansvärt nöjd med vad jag lyckats åstadkomma med mitt yttre, men det är inte det jag syftar på. Idag sa nämligen huvudet "ta en lugn liten runda", medans fötterna bara matade på och ledde mig iväg på ert ordentligt träningspass!! Motivationshandikapp påverkar mig med andra ord inte alltid - min kropp kan minsann gå per automatik om den vill! ;)
 
Idag är ju ingelstagymmet stängt, och då jag vägrar både besöka citygymmet och sitta på ändan så fick det lov att bli dags att snöra på sig löparskorna! 
 
 
Bra fart ner till strömmen, intervaller x 10 med snabba fötter i långa strömmen-trappan och sedan fortsatte jag varvet runt och sprang via kneippen hem. Fick ihop en ganska bra runda, och hann bli så pass trött i påkarna att jag inte riktigt hade muskelstyrka kvar till att gå som folk när jag skulle handla kvarg! Nu sover jag nog extra gott inatt! 
 
 
 

Bra avslut!!!

Det var tur att jag fick klämma i med något riktigt bra träningsmässigt innan jag tar mig an en ny vecka!
 
Först blev det lite lekträning utomhus tillsammans med frugan. Vi skulle spela basket, och medans vi inväntade syster + pojkvän så tyckte Mange att vi kunde köra lite chins. Riktigt kul!
 
 
På kvällen blev det dock tillbaka till gymmet, även idag tillsammans med Sara! Vi mötte Jenny i omklädningsrummet, och jag övertalade kraken att haka på vårat axlar/mage-pass. Hon visste nog inte vad hon gav sig in på, stackarn ;) Ett riktigt bra och effektivt pass fick vi till, trots att vi var tre stycken, och det flöt på snabbt utan alltför lång vila mellan seten. Jag passade på att både superseta och dropseta under passets gång, så jag han bli riktigt, riktigt mör i axlarna! Bland annat innehöll axeldelen på passet arnoldpressar (jag supersetade dessa med breda militärpressar), sidolyft, baksida i maskin och framsida axlar med viktskiva. 
 
 
 
Magträningen blev inte lika ingående, men övningarna vi körde var jobbiga nog! Liggande benlyft på bänk, och situps med vikt över bosuboll. Jag tyckte att det var dags att göra ett nytt försök på dragonflies, och ta mig tusan: NU GICK DET! Vidrigt tungt, men fem strikta jäklar klarade jag av! Fick köra riktigt sugande sakta för att orka hålla kroppen rak, men nog jäklar grisade jag mig igenom dem. Så sjukt stolt!!! Mitt mål är ju 10 st, och det ska bannemig inte vara alltför avlägset!
 
Här är nummer 6! Den räknade jag dock inte med som en strikt en då jag inte riktigt orkade hålla upp hållningen och tappade innan jag nådde bottenläge! Men åh så nöjd jag är över de 5 jag fick till!!!
 
 
 

Veckan som varit!

... Har inte varit helt top notch träningsmässigt! 
 
Tisdagens pass gick grymt bra, men i onsdags när jag tog med min lillebror och Alva till gymmet för att ryggträna hade vi mindre tur. Ingelstagymmet var stängt, och istället fick vi försöka klämma in oss i ett överfullt citygym där verkligen alla redskap var upptagna. Det fanns inte en enda bänk eller ställning ledig, så det vi hade till vårt förfogande var i princip skivstänger och hantlar. Vi gjorde vårt bästa ändå, men jäklar så frustrerande det är att bli hindrad i sin träning på detta vis! Bestämde mig därför för att faktiskt strunta i att gå till citygymmet överhuvudtaget nu under sommaren, och istället försöka planera om min träning lite och kanske löpa/lägga vilodagarna där (trots att jag egentligen inte vill planera in dem). Det är ju bara 2 dagar/vecka det handlar om, så det ska nog gå att lösa fint! Lillebror var hur som helst väldigt nöjd och mör efter passet!
 
I torsdags var det i sedvanlig ordning dags att jobba på gymmet. Hade på något vänster lyckats bli dubbelbokad, så det tog en liten stund innan jag kom igång med att instruera rätt person, men när det väl var löst så gick det jättebra! Efteråt var det tillgänglig-i-gymmet-timma, och då inte det fanns alltför många frågvisa motionärer på plats så passade jag på att lekträna lite själv. Gjorde min första enarmspull-up, vilket kändes riktigt häftigt! Har aldrig provat tidigare, och trodde väl aldrig att jag skulle orka, men det gick ju inte allför tungt upp! När jag provade med vänster gick det dock inte ;) Testade även lite nytt på magfronten (som jag passade på att träna): Fällknivar med en 10kg skivstång! Riktigt jäkla jobbigt, men sjukt kul! Har blåmärken både här och var på smalbenen där stången slog i, men jag är riktigt nöjd över hur stark i magmuskulaturen jag blivit! 4 set fick jag ihop, varav de första 3 var på 10 reps och det sista på ca 15. Träningsvärken var brutal dagen efter!
 
 
Fredagen bestod återigen av vila, men det behövdes då jag inte sovit alls under natten och sedan haft en riktigt jobbig arbetsdag på det.
 
Igår (Lördag) hängde jag och Sara på låset för ett benpass! Det är som jag tidigare sagt så skönt att ta med sig träningsvana på gymmet, för de sköter sig själva trots att man visar dem nya övningar! Sara snappade upp alla övningar på direkten, så jag kunde ha fullt fokus på min egen träning trots att hon var ny på mitt benpass! :D Kunde detta pass faktiskt köra knäböj utan stöttning på vägen upp, och detta helt smärtfritt! Jag tog det självklart väldigt lungt med vikterna - och stannade därför på 40 kg.
 
Laddad för benpass! Favoritdagen ;)
 
 
 

Ny energi!

Åh vad bra det är att lyssna på sin kropp!

Ju mer man arbetar med den, desto mer tycker jag att man lär sig att känna av de signaler den ger. Igår var det otvivelaktigt vila den bad om, så det fick bli en tupplur på soffan efter jobbet följt utav en lugn kväll. Idag vaknade jag innan klockan ringde, och har varit oförskämt pigg. Det visade sig även på gymmet, då jag fick till ett långt pass med bra tryck!

Triceps/bröst/mage blev det första passet på nya veckan, och det fungerade riktigt bra! Fick riktigt härligt pump i triceps och kunde knappt räta ut armarna när jag kört mitt avslutande set pushdowns! Jäklar vad det stramade!

Kort och gott kan vi komma fram till att jag inte längre tror på inplanerade vilodagar. Oftast hamnar de då på dagar man inte alla känner ett behov av att vila, och istället får man gå på halvfart en annan dag för att inte kroppen vill. Jag kör nu istället på att ta vila när kroppen säger att den behöver det, och det har gett min träning ytterligare ett lyft! :D


Slutkörd!

Idag har jag inte sett mitt hem i många minuter!

Dagen inleddes med bad- & solhäng tillsammans med tjejerna, sen hann jag bara hem och slänga i mig mat innan jag och Alva promenerade ut till gymmet för ett axelpass! Det var tur att damen var med, för annars hade jag nog fått svårt att komma iväg när man var så eftersolande-seg!

Trodde att passet skulle gå på halvfart, men icke! Det blev riktigt grisigt! Men åh vad kul jag hade! Vi frustade och pressade på varandra, och fnittrade lite däremellan! Perfekt gymkombo! Älskar att träna med denna starka kvinna!

Efter passet blev det även promenad hem, och enligt alvas app så landade vårat traskande på ca en mil! Jag som trodde det var längre! Men med den brutala träningsvärken från igår och tröttheten efter dagens bravader och träning så känner jag mig totalt överkörd! Nu kommer jag att sova gott!!!


Lycklig träningstok!

Igår blev jag alldeles sådär fjärilar-i-magen-glad!
 
Frugan såg nämligen ett kort på mig och utbrast nöjt "Du ser ju faktiskt verkligen ut som en av dedär fitness-motivationsbilderna nu"! Då jag knappt ser mina framsteg själv så var det så otroligt motiverande att höra något sådant från den personen som vågar vara ärligast mot en!
 
Anledningen till att detta hamnar i träningsbloggen är för att jag tycker att det är värt att nämna vilket otroligt lyft det ger mig att ha ett sånt stöd hemifrån. Hela min familj, Mange inräknat, är jättestolta över mina träningsframgångar - och till och med min älskade bonusmamma "skryter" och visar bilder för sina jobbarkompisar! Det värmer i hela kroppen att veta att man gör något som de man älskar visar uppskattning för! Att få mina drömmar och mål accepterade av de som står mig närmast är jätteviktigt för mig, och utan deras backning hade jag nog inte haft det go i kroppen jag har idag! 
 
Magnus (min karl aka frugan) har inte alltid varit en muskelfantast! Jag minns när jag började styrketräna och visade upp mina utseendemässiga målbilder. "Det där är inte snyggt", kunde han vid ett flertal tillfällen uttrycka sig om dem, och han ville gärna att jag skulle hålla mig lagom. Dock har jag inte mött några invändningar alls fårn hans sida under min resas gång - snarare det motsatta! Ju mer jag har utvecklats i kroppen, desto saligare har han blivit över hur jag ser ut! Idag uttrycker han sig som helnöjd! Jag känner mig som snyggast i hans närvaro, där jag alltid får känna mig vackrast i världen - och stolt över vad jag åstadkommit! DET hjälper mig att lägga dövörat till när andra känner sig manade att kommentera att man är för "biffig" - för jag vet, att de enda åsikterna som betyder något är min och mina närmstas!
 
 
 
 
 

She squats, bro!

Idag fick jag ett ordentligt uppvaknande vill jag lova!
 
Så fort jag slog upp ögonen straxt innan nio såg jag att jag missat både samtal och fått sms från John, som i princip löd "Vakna! vi måste träna! Aldrigvila!". Upp som skjuten ur en kanon, i med frukost och på med träningskläderna - sen blev jag upphämtad lagom tills jag var klar! 
 
Det var ben på schemat idag, och jag tror nog det är ett av de bästa passen jag fått till sedan jag var tvungen att vila knät! Äntligen kom jag åt den där riktigt skakiga känslan i benen som man bara längtat efter tidigare! Båda passen jag kört med herr John har alltså hållt riktigt bra kvalité - så efter idag har jag helt enkelt konstaterat att han är min turgubbe! ;)
 
Övningarna vi gick igenom var
 
  • KNÄBÖJ! - Ja, här får vi minsann ta och stanna upp och gå in lite djupare! Jag har nämligen squatat med fri stång och 40 kilo!!! Förstår ni känslan?! Kilar under fötterna, riktigt riktigt långsamt ner och så fick John stötta på vägen upp! Underbart! Vilken motivationshöjare!
  • Enbensmarklyft! - Raka sådana alltså! ökade vikter och fortfarande med fri stång - mycket, mycket bättre kontakt än i smithställning!
  • Rumpdrag i cable - 3 tunga set på barje ben (e.g skinka :P)! Kan väl tillägga att jag skickade bort John till benpressen medans jag körde denna!
  • Benspark - ordentlig bromsträning även här (snabbt upp och sakta, sakta ner)! Kunde lägga på tyngre belastning än sist - och detta utan någon som helst smärta! 
  • Utfall i smith - 3 set/ben! Vi körde i smithen för att John skulel kuna stötta mig på vägen upp ifall jag fick känningar (vilket han inte behövde) och för att kunna släppa bakre benet och isolera fram. 20 kg på stången gick som smort, och jag hade nog egentligen kunnat öka ytterligare - men jag skyndar sakta för att inte få ont igen! 
Är riktigt, riktigt glad och peppad efter detta! Det har gått motigt ett tag med min knärehab, men nu jäklar börjar jag känna resultat utav att ha lagt om träningen! En motivationshöjare som heter duga!
 
Det ser väl kanske ut som om jag kunde lägga ner stången på stöden i bottenläget, men icke! Det är nog vinkeln som gör det!
John slapp enbensmonentet och fick istället köra vanliga raka! :D
 
-------------------------------------------------------------------
 
I övrigt har jag fått in både en vilodag, instruktioner, mag- och vadträning samt ett ryggpass sedan jag sist kikade in här! Det gäller att ligga i om man vill ligga på topp! :)

Hetsätarhelg och två ruggigt bra pass som start på veckan!

Godkväll!
 
Efter en helg med alldeles för mycket mat har jag nu fått en riktig rivstart på veckan med två grymma pass! Jag släppte hämningarna lite i helgen och åt kopiösa mängder (inte bara bra mat kan tilläggas), vilket niog gjorde susen för energinivåerna - för jäklar vilken ork jag har haft sista två dagarna! Trots att jag sovit på tok för lite och haft de två jävligaste, stressigaste dagarna jag varit med om på jobbet, så orkade jag ge otroligt mycket på gymmet.
 
Först ut var gårdagens bröst/triceps/mage-pass. världens hopkok, men det fungerade! Det blev ett långt pass, men tonade ner bröstträningen lite och lade istället fokus på de två senare delarna. Då jag var inte på citygymmet och tränade så fick magdele möjlighet att se annorlunda ut då de har andra redskap. Det blev första viktade situpsen i lutbänk på flera månader, och de känns ordentligt i magmusklerna idag! Saknar vår lutande bänk ute på Ingelsta. Hoppas innerligt på att den är lagad och tillbaka snart!
 
Dagens träning var ben, som denna gång var både motiverande och annorlunda. Jag had emed mig några nya, lite udda övningar samt fick även tips av min instruktörskollega Johan på andra - så detta pass tog ordentligt på benen. Beslutade mig för att skrota smithställningen i enbensmarklyften - VILKEN SKILLNAD! Det räckte med 25 kg på stången nu, då det krampande något rejält i baksidan när man helt plötsligt behövde hålla balansen själv! Rekommenderas starkt! 
 
 
 
Var tvungen att formchecka lite efter helgens ätande! Man ska ju ändå kunna visa sig i bikini i sommaren! Har massor av ny energi att arbeta med i veckan nu - så jag tror den kommer att bli grym träningsmässigt!
 

RSS 2.0