Ryggpass med Sara

Idag fick jag sällskap av Sara till gymmet!
 
Efter löpningen igår kändes det riktigt skönt att komma tillbaka till sin hemmaplan, och jag var jäkligt taggad! Passet blev intensivt och tungt, och både Sara och jag var alldeles stumma när vi gick därifrån! Fruktansvärtt härlig känsla detdär! Övningarna vi fick med då:
 
  • Pulldowns i cable med raka armar - först med stång, sedan sittande med rep
  • Stående rodd - Tror jag tog PB viktmässigt där! Gick riktigt bra idag!
  • Rygglyft
  • Latsdrag - breda och smala
  • Sittande rodd
  • Bicepscurl
Tungt, grisigt och jäkligt kul! Nu rullar ryggträningen på riktigt bra!!! :D
 
 
 
 

KvällsLÖP!

Jajemen, ni läser rätt - jag har tagit mig ut på en springtur! 
 
Och denna gång får jag tillåta mig själv att kalla det just springa, för tack vare min draghjälp Sara så höll vi ett bra tempo! Hennes kondition är ju dock skapligt mycket bättre än min (nu förstår jag hur hon känner sig när hon kommer in på gymmet med mig, kul att vi kompletterar varandra!) då hon faktiskt fortfarande hänger i och spelar fotboll i en hög division, så jag hade det riktigt kämpigt sista biten hem!
 
ca 40-50 minuter var vi ute och rände, och då hann vi med att springa från oss ner till strömmen, mörda alldeles för många trappintervaller i långa strömmen-trappan och sedan springa runt strömmen hem igen. En riktig killer-förstalöprunda. annars har jag ju bara joggat blandat med intervaller. Idag var det faktiskt till och med roligt kan jag även meddela! Det hjälper mycket med ett peppande sällskap! Vi är nästan som syskon, damen och jag, så det blir alltid att man småtävlar lite - varpå jag vägrade halka efter i trappintervallerna. Det kommer att kännas imorgon vill jag lova ;)
 
ett svettigt äckel ;)
 
Mina sköna kompressionsbraxor! 
Och mina alltmer krympande lår i brist på squats! Får hoppas på att det smäller till snabbt sen när jag kan börja panga på igen! :D Kan ju inte gå med chickenlegs som tjej ;)
 
Slutligen ska jag väl även dela med mig utav min tröttmiss jag nyss luckades få till! Så typiskt mig....
 
 
 
 
 
 

Vad träningen har gjort för mig

Jag hade alldeles för mycket strötid efter jobbet idag (för ovanlighetens skull), varpå jag satte mig och läste ur min gamla blogg som jag skrev i för 2-3 år sedan. Det är nästan så jag glömt hur sjuk, klen och deprimerad jag var under den perioden av mitt liv. Nu när jag blir påmind om det inser jag mer hur jäkla glad jag är över att jag förälskat mig i den livsstilen jag idag har. 
 
Då hade jag daglig ångets. Jag var sjukskriven med motiveringen 'stark generaliserad ångest', och kunde knappt sova om nätterna för att jag hade sån panik i kroppen som inte ville släppa av. Sedan jag var 16 år har jag varit tarmsjuk. Denna sjukdom styrde mitt liv och hindrade mig i det mesta jag ville göra, och gav mig smärtor som jag knappt kunde stå ut med. Jag försökte ta kontrollen om och om igen, och visa att det var JAG som bestämde - inte min mage - men magen visade om och om igen att så inte var fallet. Den gjorde det nästintill omöjligt för mig att lämna hemmet vissa dagar. Jag har alltid varit smal, och även under tonåren lidit av ätstörningar, men under denna period började jag magra av trots att jag gjorde mitt bästa för att hålla vikten. Jag var konstant trött. Jag kunde närsom få blodtrycksfall och vara nära på att svimma och jag kräktes var och varannan dag. Till slut gick det så långt att knappt maten lockade längre, då jag visste vad den gjorde med mig så fort jag åt. Mitt immunförsvar var åt skogen, och jag var sjuk titt som tätt. Det må låta överdrivet i vissas öron, men jag levde i ett rent helvete - och de som levde nära inpå mig fick ofta se det med egna ögon.
 
NU däremot ser livet så annorlunda ut att jag knappt kan komma ihåg hur jag kände mig i kroppen för bara några år sedan. Jag känner mig stark i kroppen, och jag trivs med mig själv som aldrig förr! Jag är pigg och glad om dagarna, och är mer positiv i tankarna än någonsin innan. Jag är fortfarande sjuk i magen, det kommer jag alltid att vara, men jag märker knappt av det längre. Har jag ätit dumheter eller varit inaktiv så känner jag av det och kan få ont/må illa, men det är inte ens nära så illa som det en gång var. Då hade jag ont varje dag, nu händer det kanske en gång varannan vecka - om ens det! Gällande immunförsvaret så har jag nog aldrig i mitt liv varit såhär frisk och kry! Blir jag sjuk så blir jag det ordentligt, men när jag väl är frisk så är jag det på riktigt - utan massa småsnörvlande däremellan! Jag hade en redig otursperiod i början på året, men sedan dess har allt varit tip-top! 
 
Träningen har blivit min medicin mot både ångest och tarmsjuka - i dagsläget äter jag inte en enda medicin, och så ska det fortsätta framöver också. 
 
 Min träningsresa handlar mestadels om vad som hänt på insidan - utsidan är en bonus jag får på köpet!
 
Förstår ni nu varför jag är så frälst, och vill dela med mig utav denna underbara livsstil till andra? Kan jag må så mycket bättre så kan andra också göra det! Man måste bara bli inspirerad och ta första steget - och det är där jag hoppas att jag ska kunna hjälpa till! 
 
 

Snygg på gymmet?

Jag vet inte vad ni tycker, men för mig så är det grisigast vinner som gäller på gymmet!
 
Orkar man stå och se söt ut när man lyfter skrot - ja då är det för lätt skit man har plockat upp helt enkelt. Jag har nämnt det förr, men för att jag ska vara nöjd efter ett pass så ska det ha varit av den intensitet som framtvingar både frustande, brölande och grimaser som skulle skrämma löständerna ur mormor! Allt annat är för mig inte nog, då har jag inte gett mitt allt! Och ja, jag anser att man behöver ge just ALLT man kan ge för att komma framåt med sin träning!
 
Jag tycker man måste våga vara lite ful på gymmet, om man ska kunna visa upp resultat därifrån som gör en snygg i vardagen! Snygg i vardagen kan ju dock tolkas på många vis - för mig ger träning exempelvis självförtroende och känslan av att vara bra på något, vilket i min tur får mig att känna mig "snyggare"!
 
Får väl bjuda på ett litet fint kollage över hur gym-snygg jag kan vara ibland ;)
 
 
Tur för min del att jag i alla fall har fina kläder på mig ;)
 

Miss upptagen!

Nu går tiden alldeles för fort för min smak - dagarna bara springer förbi!!
 
Börjar dock komma in i jobbrutinerna riktigt bra, och träningen går bra! Hade dock en riktig vansinnesstund i måndags då jag tränade ben! Dels på grund av gymmets sommaröppettider, som tvingar in mig till citygymmet varannan dag. Dels på grund av att jag tråkigt nog börjar tappa tålamodet när det gäller att rehaba mitt knä. Jag har liksom inte alls lust att stå och halvmesa med massa "alternativa" övningar längre - jag vill träna tungt, jag vill knäböja och jag vill kunna gå hem med skakiga ben. Att jag inte riktigt tycker att det går framåt gör ju tyvärr inte saken bättre precis, så jag tror att det kommer att bli ett sjukgymnastbesök för min del snart - om jag inte kan få några snabba tips av sjukgymnasterna på jobbet.
 
Idag är återigen ingelstagymmet stängt, varpå jag tänkte att jag skulle ge mig ut och springa. Dock slog det mig precis att jag inte haft en enda vilodag på en vecka, varpå jag nog kommer att välja att bromsa mig själv lite. Trots att kroppen  känns fräsch och jag säkerligen skulle orka så känns det nog som en bra ide. Vi får se hur det blir med den saken!
 
 

Nytt träningssällskap

Igår var väl 90% av mina bekanta bakfulla, och så även mina gymmarvänner! Magnus jobbar ju helg, varpå han inte hinner göra annat än just det och sova under dagarna. Det såg ut som att jag skulle få träna solo, men efter en efterlysning på facebook så fick jag napp i sista stund! Magnus gamla jobbarkompid har länge velat ha lite råd från mig, och jag har lovat honom ett pass ihop i evigheter - nu blev det äntligen av!
 
Rygg stod på schemat - och det visade sig att herrn inte behövde min hjälp överhuvudtaget. Han var ju både jättestark och duktig, varpå det nog slutade med att det var jag som gick hem med vinstlotten i hadn då jag blivit på pushad ordentligt! Kul! Inser efter detta att jag nog har börjat halvfesa lite med vikter under mina ryggpass när ingen står och jagar på mig - det ska det bli ändring på illa kvickt! 
 
 

Midsommarcardio

Igår fick det bli morgoncardio som utgjorde träningen för dagen, då jag skulle iväg på midsommarfirande och inte hann till gymmet. Dock är det väl tur att jag hamnade i den sitsen, för jag tror nog inte att jag frivilligt skulle ge mig ut och springa annars. Önskar att jag tyckte att det var roligare och var motiverad till det, men där har ni min akilleshäl - jag avskyr konditionsträning! Men men, ibland får man lägga band på sig själv och bara göra det ändå! 
 
Det var ganska varmt, och konditionen är inte alls där den en gång var då jag kanske sprungit två-tre gånger sen i höstas, men skam den som ger sig. En runda på ca 40 minuter fick jag ihop, där inräknat ett stopp för trappintervaller. Tungt som tusan gick det, men jag var rätt nöjd i efterhand varpå det var värt slitet. Ska nog försöka ge mig ut lite oftare. Jag behöver ju variera min benträning lite, och löpning är ju bra träning för benen! Dock är jag ganska säker på att det kommer bli mer av den varan i sommar, då gymmet har dumma öppettider och jag bara kommer kunna träna där varannan dag. Vi får se vart det bär av framöver helt enkelt ;) Idag - då blir det dock gym för hela slanten!
 
 

Axlar och vila

Igår vilade jag, vilket var välbehövligt! Jag är inte van vid att jobba - det märks! Oh så trött jag är om dagarna! 
 
Nu börjar jag dock komma in i rutinen lite smått, så träningen har flutit på riktigt bra ändå! Tisdagens axelpass blev riktigt grymt, och jag har sån skön träningsvärk fortfarande! Älskade känsla! den blir nästan som ett beroende. JAg vill verkligen känna att jag mosat mina muskler! 
 
Idag är det ju som vanligt instruktionsdags! Ska försöka att hinna med lite egen mage/vader-träning, så vi får väl hålla tummarna för att orken sitter i tills dess!
 
I mitt nya tränings-set! Jättefint och bekvämt!
 

Formläget

Som ni kanske har märkt så kommer det inte upp alltför många posar-kolla-formen-bilder längre. Detta då jag fått ett helt annat fokus med min träning på sistone, och faktiskt inte haft samma prio på att se vad som händer och sker utseendemässigt. Självklart är ju det en av de roliga bitarna med, men just nu är det styrka, välmående och prestation som ligger högst på min lista - tillsamman med att bli helt bra i mitt knä!
 
Kan ju dock slänga n en liten spännisbild, för de som tycker det är intressant ;)
 
 
Är fortfarande sjukt dålig på att spänna ryggmusklerna dock! Bättre att fota dem när jag tränar framöver ;)
 

Ben fick starta den nya veckan!

Som rubriken skvallrar om så var det legday igår!
 
Jag trodde med handen på hjärtat att det skulle bli ett såntdärnt riktigt skitpass! Ni vet när man halvfesar sig igenom alla övningar, och sedan går hem och känner att man borde ha gjort mer. Detta då jag var så trött efter jobbet att jag somnade i soffan så fort jag kom hem - något jag sällan eller aldrig gör annars! Iväg kom jag dock, och passet är jag toppennöjd med, så jag känner mig riktigt nöjd med min start på veckan!
 
Mycket lätta vikter och långa set blev det, men jag fick svettas ordentligt ändå. Vissa "lätta" övningar kan vara jobbigare än man tror! Jag är ju van vid att träna mina ben på ett helt annat vis. Förut var det tunga vikter, explosiva övningar och korta set som gällde - nu är det lätta vikter, långa set och mycket stabilitet istället. Det känns på ett sätt kul att lägga om sin träning, men jag kan önska att det vore för att jag vill och inte för att jag är tvungen till det. Måste ju faktiskt erkänna att det kändes nästintill förnedrande att stå och knäböja med två femkilosvikter på stången. MEN, jag får se det som så att det ju faktiskt VAR knäböjar - och de första sådana jag gjort sedan jag började få benträna igen. Great success!

Kvällspass för ryggen!

Igår fick jag äntligen till en ordentlig genomkörare för ryggen på kvällskvisten! 
 
Förr var det mitt favoritpass, men då mina ben behövt lite särskild uppmärksamhet och ryggen utvecklas snabbt så har jag fått tona ner lite på ryggträningen på sistone.Ibland måste man prioritera helt enkelt! Gårdagens pass satt dock riktigt fint, och jag hann bli rejält trött i baksidan! Det enda som saknades var chins, som jag inte gav mig på denna gång, annars kändes passet komplett!
 
 
 

Vilodag!

Idag vilar jag från träning, och har istället hängt med underbara människor på Kolmården och ska nu iväg och lira aquagolf! Riktigt härlig dag!
 
 

Jag hade aldrig överlevt

... Om jag inte hade haft mina kära Celsius denna tuffa vecka!
 
-ny på jobbet, jobbiga tider med minimalt antal timmar sömn och nervositet upp över öronen! Det är ingen guldkombination vill jag lova! Tacka gudarna för denna underbara dryck som ger mig en energiboost som heter duga - annars hade jag nog varken orkat hålla ögonen öppna eller träna!
 
 
Apelsin - en av mina favoritsmaker!
 
 

Instruktionspass och fredagstriceps!

Igår (torsdag alltså, då jag ännu inte somnat och avslutat min fredag!) var det dags att hoppa i tränarkläderna igen! Denna gång för att gå igenom och lägga upp ett benpass till Jenny, som jag fick äran att hjälpa för första gången! Det blev en rolig timme, och jag är nöjd med upplägget hon fick. Min chef sa till mig när vi stod och småpratade att man gärna får go crazy med övningarna, så jag passade på att slänga in några som kanske inte hör till det vanliga slaget! Lite uppföljning blir det på Torsdag som det ser ut, så det ska bli kul att höra hur det har fungerat!
 
Timman efter spenderades som tillgänglig i gymmet, men då det inte var mycket folk där så fanns det inte alltför mycket att göra. Försökte mig då på några magövningar, trots att jag var så trött så att jag helst av allt hade velat lägga mig och sova på
 
 
mattan en stund. Men det gick minsann. Allt går med lite jävlaranamma, och jag har under de senaste åren fått lära mig att min lilla kropp rymmer förvånansvärt mycket utav det slaget!
 
Imorse var jag uppe tidigt för att hinna träna innan det bar av för studentfirande. Bröst/triceps stod på schemat, och jag som fortfarande var lite småtrött fick kämpa ordentligt! Dipsen gick väl lite åt skogen om man jämför med tidigare pass, men var väl egentigen godkända utifrån sett. Man höjer sina krav med tiden, det blir ju lätt så, och jag vägrar acceptera att ligga under min förmåga. Idag fick det alltså bara bli 3 set utav dessa, därav ett viktlöst och 2 med 5 kg i bältet. I övrigt försökte jag slänga in lite övningar som jag inte kör alltför ofta: exempelvis kickbacks och pec flyes. Det blev nog ett ganska godkänt pass ändå!
 
 

Tidsbrist!

Känner att jag borde kika in här och visa någon form utav livstecken! Har nämligen haft fullt upp från morgon till kväll under de senaste dagarna, med intro på jobbet, flertalet födelsedagsfiranden med tillhörande aktiviteter (bland annat paintball= och självklart träning. Har därför inte haft tiden att sötta mig ner för att plita ner något som skulle vara värdigt att publicera här! 
 
Har trots ett fullt schema hunnit träna varje dag, förutom i söndags då jag tog en välförtjänt vilodag som spenderades med Pirates of the carribbean-maraton i soffan tillsammans med frugan. I övrigt har träningen hunnit innebära både framgångar och besvikelser. Som tur är mestadels det förstnämnda! I lördags blev jag dock så frustrerad över att utrustningen var så undermånlig att jag avbröt passet innan jag var klar, sa upp mitt andra gymkort jag skaffade i början på året och kommer därmed bara att träna på Friskis framöver! Kanske kör någon avstickare på spinning eller dylikt under uppsägningstiden, men mer än så blir det icke! 
 
för att få med något pass så har jag precis kommit hem från ett skönt benpass tillsammans med Sofie. Då jag ska jobba kväll fick det gå undan, och det blir ju alltid lite extra intensivt när man tränar under tidspress! Hade inte en enda känning i knät under hela passets gång, och kunde gå upp till 50 kg (12x2) på sista seten på raka marklyft utan problem! Snart är jag tillbaka på gamla vikter - men jag måste fortfarande komma ihåg att inte gå för fort fram och få börja om från början igen! Skynda långsamt är det som gäller! 
 
 
 

Instruktion & Celsiusdemo!

Halloj!
 
Idag var jag uppe med tuppen för att promenera mina 45 minuter till gymmet, där jag hade en riktigt rolig instruktion med en klient. Blev så uppe i det att vi råkade dra en halvtimme över tiden, men det gjorde ju inget då varken hon eller jag hade bråttom därifrån.
 
Nu är jag hemma och har laddat batterierna en stund, och blir snart upphämtad och ska åka och göra demo för Celsius på Ica Maxi i Linköping tillsammans med en annan ambassadör från stan. De hörde av sig i förra veckan och frågade om jag ville göra demo, och det tackar jag ju självklart inte nej till!
 
 
 
 
 

Krossade PB!

Idag var jag lite småseg när jag begav mig till gymmet efter en timmes solhäng på stan.
 
För att tränga undan oviljan satte jag därför upp ett mål: Jag skulla bannemig dipsa med 10 kg extravikt och jag skulle ta min egna vikt i pushdowns!
 

Taggad utav dessa tankar satte Sofie och jag igång, och först ut var dipsen! Jag värmde upp utan vikter, la sedan på 5 kg ett set och slutligen var det dags för mitt höjningsförsök - som gick mycket enklare än jag trodde! Målet var att i alla fall ta sig igenom en dip på den nya vikten, men jag kunde förvånansvärt nog göra tre till innan jag stannade då det gick tungt på vägen upp! Skapligt chockad över min förmåga tog jag ett set till med samma vikt innan jag trappade neråt igen. Vilken känsla!
 
Passet fortskred med diverse övningar för triceps/bröst, och sist ut var pushdowns. Jag la på 54 kg, ganska ungefär exakt min kroppsvikt, och var beredd på att risken fanns att jag skulle misslyckas när jag kände hur tungt det faktiskt var - men där hade jag återigen fel! Jag lyckades få ner stångjäkeln två gånger, även om det var med skita-ner-sig-ansträngning och frustande som en tjur! Fy så häftigt det kändes!
 
 
Ni ser vad inställningen kan göra för ett pass: Jag kom dit slö och lite halvt omotiverad, och gick hem med två nya personbästa! riktigt, riktigt peppande och kul!

Bentisdag!

Idag var det äntligen dags för benträning igen!

Då det är mitt favoritpass så är jag alltid taggad och glad när jag går till gymmet, men idag fick jag inte riktigt ut så mycket utav det som jag ville. Eller, svettigt och tungt var det, men jag hade gärna velat klämma in någon mer övning. Dock hann vi inte riktigt med det då vi hade planerat att hinna fira att vi idag varit förlovade i 2,5 år. Jag har redan träningsvärk i låren dock, så jag tror att jag kan försöka att skatta mig nöjd ;)


Magpass, gymcoaching & utelöp!

Nu blir det återigen ett allt-i-ett-inlägg! Detta då jag varit iväg från tidig morgon till sen kväll idag, och inte heller hann slå mig ner vid datorn igår då vi var iväg och hämtade upp våra nya husdjur innan läggdags.
 
Gårdagen bjöd på ett pass för mage/vader. Det är dags att dedär små kycklingvaderna tar och växer till sig lite, så jag tänker nog behålla det upplägget framöver då det kändes bra att köra de muskelgrupperna tillsammans! Det blev situps över halvboll, sneda fällknivar (ett ben och motsatt arm) över halvboll, hängande & liggande benlyft samt knändragningar i TRX. Tåhävningar och vadpress fick avsluta passet. Nicke tipsade mig om att köra dropset på vaderna, vilket nog gav mig det värsta jag varit med om i krampkänningsväg! Jäklar vad hemskt det var! Det gör vi om nästa gång med andra ord! ;) 
 
Idag spenderade jag först en heldag i skolan med seminarium, sedan var det 3 timmars gymcoaching tillsammans med mina tränarkollegor på gymmet. Det finns mycket planer för gymmet framöver, och det ska bli riktigt roligt att vara en del utav det. Ombyggnationen var bara en början, mycket mer skoj väntar! :)
 
Efter mötet var min första tanke att slänga mig i soffan, men då jag klev innanför dörren möttes jag utav mina nyaste skönheter, som ännu inte fått följa med ut på en ordentlig premiärtur! Det blev med andra ord en löprunda på kvällskvisten, i mina nyaste inköp:
Nike Air Max Moto
 
Av löpturen kunde jag konstatera att jag är grymt nöjd med mina nya skor, att min kondition dalat något fruktansvärt under vinterns strikta styrketräningsupplägg och att jag därmed behöver slänga in lite mer konditionsträning i schemat. Körde bara en kort sväng på ca 15-20 minuter för att känna på hur knät reagerade och hur benen mådde i nya skorna. Bråk-knät höll sig snällt under hela rundan, och tillät mig även att köra lite fartintervaller mellan lyktstolparna. Dessa fick bli med långsam stegring, inte så explosiva som jag annars kör. Istället började jag igen öka farten så fort jag saktat ner, vilket gjorde att det blev riktigt intensivt och flåsigt. Skönt! Glömmer som sagt ofta bort hur skönt det kan vara att bara få springa av sig lite mellan varven!
 
Nu ska jag ta lite välförtjänt sömn så att jag orkar med ännu en fartfylld dag imorgon!
Godnatt på er! :)
 

Lite catch-up!

Här har jag inte hunnit sätta mig förrän nu, men det betyder faktiskt inte att jag legat på latsidan träningsmässigt - snarare det motsatta!
 
I fredags lyckades jag klämma in två pass. Först ett ben/rehab-pass tillsammans med Alex. Det blev ganska få övningar, men troligtvis även lite för tungt då jag fick känningar i knät efteråt. Så går det när man stressar på, så nu får jag försöka tygla mig framöver! Jag vill ju bli bra så fort som möjligt, men tyvärr är det lätt att tappa huvudet när man har så mycket vilja i kroppen! 
 
Mötte även upp Jennifer och en vän till henne under detta pass och hjälpte till lite med knäböjsteknik, samt visade raka marklyft! 
 
På eftermiddagen blev det en andra sväng tillbaka, då frugan ändå skulle dit och jag var rastlös. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på när jag kom dit, så jag bestämde mig för att köra ett chins- och dipspass. Dock fick jag tänka om när jag skulle dipsa, då det var i princip omöjligt med den träningsvärken jag hade sedan veckans dipspass, och valde istället att fokusera på ryggen. Chinsen börjar ordna upp sig lite nu i  alla fall. Dock väljer jag självmant att sluta lite innan jag failar, just för att inte tappa självförtroendet igen. Känns skönt att kunna göra övningen igen utan hjärtat i halsgropen, trots att jag inte alls är tillbaka där jag var innan jag blev sjuk i våras.
 
Igår skulle jag ha gått på spinning på morgonen, men då jag vaknade med känningar i både knä och hals så valde jag att inte riskera något. Slängde i mig mitt BCAA och tog istället en 1 timme lång rask promenad innan frukost, vilket var riktigt skönt i morgonsolen! Halsen visade sig vara falsklarm, och knät gav med sig så fort jag blev varm! 
 
 

RSS 2.0