Långpromenad och instruktion

Idag bestämde jag mig för att gå till gymmet, vilket ligger på andra sidan stan från där jag bor! 
 
Med en celsius i näven och traskinad-listan i lurarna gav mig iväg i god tid för att inte riskera att bli sen, men kom istället 40 minuter för tidigt då det gick mycket snabbare än jag tänkt mig! Det blev en riktigt skön promenad i alla fall, men jäklar vad hungrig jag hann bli när jag jobbade efter att inte ha fyllt på med energi ordentligt! 
Härligt med välsmakande energi på promenaden!
 
Min instruktionstid var ialla fall bokad utav Sofie, som fick ett ordentligt upplägg där hon kommer att kunna utmana sig själv ordentligt framöver. Är riktigt nöjd med hur det artade sig, och jäklar vad hon fick kämpa under passet! 

Dipspass!

Igår blev det ett riktigt tungt pass! 
 
Körde nästintill enbart dips (förutom lite armhävningar i TRX som avslutning), och detta i all dess former. Oviktade & viktade dips, oviktade bänkdips och även viktade sådana! Jäklar vad armarna grät när jag gick därifrån, men jäklar så kul det är att pusha sig i sådana övningar! 
 
Tror det blev 8 set vanliga dips: 4 längre set med enbart kroppsvikt och sedan 4 stycken set på 8 reps med 5 kg extra. Nästa gång är jag redo för att lägga på nästa vikt - 10 kg! Och då får jag nog skatta mig nöjd bara jag klarar en repetition! 
 
 
Jobbade lite med Sofie och hjälpte henne komma igång med dipsträning. Jag är en hård lärare och vägrar låta henne använda hjälpvikter (assistmaskin). Istället får hon jobba med negativa dips, alltså att hon tar hjälp med fötterna i den mån hon behöver på vägen upp och sedan jobbar med hela kroppsvikten på vägen ner. Jag tycker det är det bästa sättet att komma igång och dipsa, istället för att använda assist-maskinen! Ett litet tips för er som vill lära er det!  
 
Bänkdipsen räknade jag inte seten på, men det körde vi tills musten gick ur armarna totalt. Oviktade till en början, sen med 10 respektive 15 kg i knät. Sista setet blev ett dropset:15 kg - 10 kg - viktlöst. 
 
 
 
 

Core

Igår blev det ett improviserat core-pass på förmiddagen tillsammans med frugan och Sofie! 
 
Har väl tänkt att jag ska försöka att låta överkroppen vila i den mån det går denna vecka, då den gått hårt åt under min benvila. Kommer att köra någon form utav träning för överkroppen idag dock, då benen värker något fruktansvärt av träningsvärk sedan i måndags! 
 
I ärlighetens namn har jag inte namn på alla övningar vi gick igenom, men det var stabilitetsövningar och såklart ren magstyrka. Bland dessa var det joystick, hängande benlyft, fällknivar med viktplatta, russian twist (med benen gåendes in och ut från kroppen) samt ett försök på brutalbänk som avbröts då jag inte kände att jag satt fast ordentligt med fötterna. Några fler övningar för sidan och stabilitet blev det, men de vet jag inte ens hur jag ska förklara ;)
 
 
Hängande benlyft!
För er som inte är hemma med dena övning så börjar man från att ha bene hängandes rakt ner. Därifrån drar man dem raka upp till positionen på bilden, och sen bromsar på vägen ner. Just den bromsningen tycker jag är viktig att få med!
Vi gjorde det lite extra jobbigt genom att ha en som stod nere vid fötterna och slängde ner dem när man kom upp, bara för att få jobba ännu lite hårdare med att bromsa!
Fällknivar med viktskiva. 
Du startar liggandes raklång på rygg, med händerna sträckta över huvudet. Därifrån går du upp och möter med raka ben och armar på mitten (som på bilden). Man fäller helt enkelt ihop sig med raka armar och ben. Enklast är ju att börja utan vikt. 
 

Drypande benpass!

Idag gick det riktigt bra att benträna!
 
Tog mig igenom ett pass om blev riktigt svettigt, utan minsta ont från mitt knä! Nu känns det riktigt bra måste jag säga! Åh så glad jag är!! Det betyder att jag är på rätt våg, så med lite tålamod så ska min överbelastning vara ett minne blott! Jag älskar att jag kan träna riktigt tungt och bli trött som tusan, utan att det är dåligt för min återhämtning!
 
Övningarna blev följande (samtliga med fokus på den excentriska fasen och med väldigt kort koncentrisk fas):
 • Liggande lårcurl med ett ben i taget
 • Benspark
 • Hip-thrusts med skivstång
 • Rumplyft med boll (den där man hänger uppochner i rygglyftställningen, finns bild i tidigare inlägg)
 • Utfall i TRX
 • Raka marklyft
 • Rumpdrag i cable
(Ska försöka att få med minst en övning per pass på bild framöver. Blir jobbigt för er att googla varenda en!)
 
Jäkligt nöjd är jag idag med andra ord! Skönt! :)

Ta-igen-pass och tennis!

Idag blev det ett lite annorlunda upplagt pass då jag ville komplettera lite med det jag kände att jag missat under veckans gång.
 
Axlar/biceps blev det, och upplägget såg ut enligt följande:
 
 • Militärpress/pushpress
 • Sidolyft med hantlar
 • Rotation uppåt med hantel
 • Baksida axlar liggande på bänk (Dock bara två set)
 • Arnoldpressar
 • Face pulls
 • Skivstångscurls
 • Hantelcurls
 • Liggande bicepscurl i Cable
Ville variera mig övningsmässigt mot mina vanliga pass, så jag slängde in både lite nya övningar och sådana som jag inte kört på länge! Min ena axel fick för sig att krampa lite under mitten av passet, varpå jag enbart körde ett set på arnoldpressarna (som förövrigt är en riktigt härligt jobbig övning!). Det får bli flera nästa axelpass! Krampen släppte dock när jag fick sträcka ut mig lite, så det gick att köra vidare!
 
 
Framåt kvällen blev frugan sugen på tennis, varpå vi åkte iväg till racketstadion och tog oss en match! Jag vann, så nu nu får jag gå härhemma och vara sådär äckligt stolt och gnugga det i nyllet på karln ;) Nävars, får nog hålla in på stoltserandet! Vi är nämligen ganska jämnbra, så nästa gång är det säkerligen han som vinner - och han är inte sen att hämnas mot mig, som råkar vara en fruktansvärt dålig förlorare! 
 
 

Fredagsrygg & Lördagsspinning!

Igår drog jag med mig frugan ut till ingelsta för att dra till med ett ordentligt ryggpass för att fira att veckoslutet var här!
 
När vi väl kom ut dit upptäckte jag dock att jag glömt mina skor i min andra väska! Så typiskt mig! Ni som har följt mig ett tag vet ju att det är långtifrån första gången detta inträffar. I vanliga fall brukar min chef vara gullig och låna ut sina skor till mig, men då hon redan hade gått hem för dagen fick jag då acceptera det faktum att det fick bli ett barfotapass!
Fick allt lov att visa upp mina söta strumpor för resterande gymmare!
 
Tog mig trots detta missöde igenom ett godkänt ryggpass innehållandes pullups, puschdowns med raka armar, breda latsdrag, sittande rodd och high pulls. Den sistnämnda övningen var inte lätt att ta sig igenom utan dojjor, då jag flera gånger tappade balansen. Men med lite lättare vikter och lite trippande på fötterna så gick det att genomföra ändå!
 
Imorse var det äntligen dags att få låta benen arbeta ordentligt! Spinning var det som stod på schemat, och det blev precis sådär härligt svettigt som jag hade hoppats! Är det något jag kommer sakna på NC när jag har fryst mitt kort så är det deras spinningpass, för de är tamigtusan de bästa jag varit på! Det går inte att inte bli meddragen och ge gärnet där! Hade även Jejje vid min sida som alltid kör så det ryker, varpå man ger ytterligare lite extra.
 
Innan spinningen hann jag med ca 30 minuter magträning, som tyvärr gick lite på halvfart. Men det gör inte så mycket, det tar jag igen nästa gång! Vissa dagar vill det sig inte med det man planerat helt enkelt, och det är ju bara att acceptera och gå vidare!
 
Ha en fortsatt trevlig helg nu! :)

Mellanmålstips!

Jag vet att många av er frågat om inlägg gällande kost, så här slänger jag in ett litet tips gällande mellanmål!
 
Blanda:
-Lättkvarg (naturell)
-Vaniljprotein (för smakens skull)
-Lite vatten
 
Resultatet blir supergott! Ungefär som yoghurt :) Jag brukar äta det tillsammans med bär av något slag, men det går alldeles utmärkt att äta som det är. Kvarg går ju annars att blanda med exempelvis lightsaft, men jag tycker nog att detta är snäppet godare!

Formutveckling

Ett år mellan bilderna - nästintill enbart styrketräning, Celsius och vettig kost ligger bakom denna utveckling. Voila!
 
Har dock inte fått en skjuts med magträningen förrän nu runt nyår när mitt knä började strula, så det har gått ganska fort! Gav mig fan på att om jag inte kan få träna ben som jag vill, då ska jag bannemig skaffa mig killer abs under tiden. Det går framåt, men än är jag inte färdig! ;)

Tillgänglig-kväll!

Ikväll har jag hängt på gymmet och varit tillgänglig instruktör i några timmar.
 
Med tanke på ombyggnaden så har vi inga bokade kunder denna veckan, utan fokuserar på att finnas tillgängliga i gymmet för att hjälpa alla att hitta rätt bland allt nytt samt informera om förändringarna och varför de gjorts. Responsen från gymmarna känns överlag positiv, och jag själv är ju som tidigare nämnt alldeles fantastiskt nöjd med hur gymmet artade sig! Nu har man återigen fått dendär nya motivationskicken som man ibland kan behöva för att ta sig vidare till nästa nivå!
 
Fick även uppdraget att gå runt och leta upp allt som är trasigt i gymmet, vilket även det verkade uppskattas utav kvällens gymbesökare. Bara de sista grejorna kommer och dehär småsakerna är tillfixade så kommer gymmet att vara i toppskick!

problem med delning

Tyvärr bråkar bloggens flöde nu efter att jag haft den nedstängd.
 
Varken uppdateringen på facebook eller bloglovin fungerar för tillfället, då det tydligen blivit någon fnurra på tråden. Jag vet att dethär problemet funnits förut i min vardagsblogg efter att den varit låst och har för mig att det ordnar sig efter några dagar. Så länge får man nog tyvärr försöka kika in med jämna mellanrum för att se om bloggen är uppdaterad. Vi får hoppas att det löser sig snabbt!
 
 

Härligt benpass!

Om jag tidigare trodde att rehab skulle vara segt och tråkigt så måste jag ju nu erkänna mitt misstag - det kan ju både vara tungt och roligt!
 
Just idag är jag riktigt nöjd med passet då jag inte fick ont en enda gång, och trots detta ändå kunde känna mig riktigt utpumpad när passet var slut! Excentrisk träning är det ju som gäller, så det är en riktigtriktigt seg och vidrigt krampande broms jag får lägga i under alla övningar - en känsla som är ganska ny för mig. Det riktigt brinner i låren efter setet är slut och jag vill bara krypa ur mitt skinn för en stund. Kunde idag även prova en ny övning att bromsa i: utfall med bakre foten i TRX. Även den helt utan smärta! Fy så nöjd och glad jag är nu!
 
Rehabövningar har jag fått av min kära inspiratör Michaela :) En utav övningarna ser ni på bilden ovan: ner i ett rakt marklyft och upp i ett vanligt! Riktigt roligt och utmanande!
 
En annan rolig grej från dagens gympass är att en tjej kom fram till mig när jag stod och körde rumpdrag i cable. Hon tyckte att mina övningar såg roliga ut, berömde mig för att jag var så snygg och vältränad och ville gärna lära sig lite om övningar/mat från mig! Jag blev så himla glad att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen! Sånt är verkligen peppande! Och vad jag är van vid så blir tjejer oftare avundssjuka än trevliga när de ser att någon är vältränad, så det var en mycket trevlig överraskning! Självklart hjälpte jag henne igång med benträning - hon gjorde ju min dag!
 
 

Mina gymbekännelser

Alla har vi nog lite lustiga saker, fix idéer och rutiner för oss på gymmet!  Jag tänkte dela med mig av några utav mina, som kanske inte hör till vanligheterna för andra! 
 
 • Jag skriker nästintill alltid när jag tränar! Detta harr fåt många att vrida på huvudet på gymmet och undra om jag är döende, men jag tror att de flesta har vant sig nu! Jag vet att det är dedär sista repetitionerna, som man egentligen inte orkar, som ger resultat - och för att pressa mig igenom dem så tar jag i ända nerifrån tårna, och då blir det allt att man grymtar "lite"!
 • Jag lyckas alltid slå mig på gymmet! Jag vet inte hur jag lyckas, men alltid kommer jag hem med blåmärken och skrapsår! Ett urval på mina bravader är att slå skallen i chinsstången när jag hävt mig upp, tappa stången när jag kört pushdowns så den drämde rakt upp i näsan på mig, tappa stången igen under samma övning så nageln vek sig bakåt på mitten (idag faktiskt!), tappa vikter på fötterna, snubbla på vikter & och sist men inte minst så travade jag rakt in i en skivstång som hängde i stället i torsdags och slog i skallen så det bara sjöng om det! Fick en skapligt snygg bula som ser lite ut som ett horn vid hårfästet!
 • Jag älskar att ta bilder när jag tränar! Ingen nyhet för er som läser bloggen å andra sidan! Det är supernyttigt att se hur tekniken ser ut från de vinklar man själv inte får med i speglarna, och så ser man sin utveckling tydligare när musklerna arbetar! 
 • ...Och jag kan inte låta bli att titta mig i speglarna på gymmet! Det är ju helt omöjligt när de sitter överallt haha! Inte så att jag är obotligt egenkär, men man får ju se sig själv ur alla möjliga vinklar där! Det är ju alltid lite intressant! Det är ju inte ofta jag kan gå och spana in min egen bakdel någon annanstans ;)
 • Jag blir jättepeppad av att lära andra! Har jag med mig någon som jag instruerar och märker att de blir peppade av mig så blir jag taggad till att köra ännu hårdare själv när jag ser att de sliter! 
 • Hade det varit gynnsamt hade jag tränat ben varje dag! Jag Ä-L-S-K-A-R benträning!!! Finns inte mycket som slår det enligt mig! Kanske därför det är extra surt att jag just nu bara får göra det halvfesigt!
 • Jag älskar dubbelpass! De dagar tiden räcker till så delar jag gärna upp mina vanliga pass i två delar, och kör då gärna ett pass på morgonen och ett på kvällen! Det önskar jag att jag hann med oftare! 
 
Har ni några egenheter för er på gymmet? ;)

Tricepsdöden!

Vill ju självklart inleda detta inlägg med att berätta hur glad jag blev över den positiva respons jag fick över att ha kommit tillbaka tiill bloggen! Ni alla är underbara och gör mig ännu mer peppad än vad jag innan var! Tack snälla för att ni tar er tiden att skriva! ♥
 
Idag drog jag med mig Natta och Alex ut till Ingelsta för ett bröst/triceps-pass! Övningarna blev ganska få, men många set och upptrappningar gjorde att passet blev riktigt tungt och svettigt ändå! 
 
 • Bänkpress
 • Dips/viktade dips
 • Flyes i cable
 • pushdowns (upptrappning + avslutande dropset)
Ja, det går att pumpa ur sig ordentligt på bara 4 övningar, tro det eller ej ;) Jag var svettig som en gris och alldeles stum i armarna när vi gick därifrån! Dock kan ju det faktum att ventilationen just nu inte fungerar som den ska spela in lite, men att det blev intensivt är ett faktum! 
Från Söndagkvällens pass - dock såg det väl ut på liknande vis idag! Det som är synd med denna ställning är att man inte riktigt kan få till tekniken om man är liten och behöver ha smalare grepp! Synd! Man hamnar alldeles för nära pelaren då och riskerar att slå i skallen!
 
 
Har även varit förbi NC idag och fryst mitt kort där, då jag kände att jag inte har användning för två gymkort nu när båda våra Friskis-gym är uppgraderade och jag samtidigt rehabar mitt knä och därmed inte kan träna riktigt så som jag gjorde förut. Får dock vänta till juli innnan det går i lås, men jag får helt enkelt försöka klämma in några pass där under de kommande veckorna så att det inte känns som om jag slösar alltför mycket pengar ;) Deras spinningpass är ju fantastiskt roliga, så något sådant bör jag ju kunna klämma in! Cykla har jag ju helt och hållet fått klartecken för nämligen! 
 
 

Jag är tillbaka!!!

Ganska exakt en månad efter att jag valt att ta paus från träningsbloggandet slog suget att skriva till med full kraft! Jag kan helt enkelt inte hålla mig borta! ;)
 
Dock måste jag säga att det under denna månad hänt så otroligt mycket, och jag har lyckats få en helt annan inställning än den jag hade när jag panikartat valde att sluta dela med mig av min träning till omgivningen.
 
Ja, vart ska man börja? Kort därefter eskalerade mitt knäproblem, och jag fick beskedet att det var vila för benen som gällde i tre veckor innan jag skulle få träffa en ortoped. Det var riktigt, riktigt tufft för mig att få höra det och jag hade fruktansvärt svårt att acceptera det. Envis som jag är lyckades jag med goda vänners hjälp ruska av mig hopplöshetskänslorna och hittade istället alternativ som fungerade under tiden! När sedan de tre veckorna passerat kändes knät bättre, och läkaren kunde konstatera att det var en överbelastning av senan i knät som ställde till det för mig. Jag fick klartecken att börja rehabträna, och nu är jag i full gång med att köra excentrisk träning för att bli bra i knät igen. Och det går framåt! Nu känner jag inte av det ett dugg varken när jag går eller belastar knät, men ännu är det långt kvar tills jag kan börja benträna som vanligt igen! 
 
Jag har lyckats landa lite i mina tankar, och inser att jag inte alls har någon press på mig utifrån. Var under ett tag riktigt paranoid, och fick för sig att alla som tittade på mig granskade mig för att hitta alla fel jag hade. Dock har jag äntligen lyckats skaka av mig den känslan, och försöker istället tänka att de kanske ser något med mig som de tycker är bra - ett mycket bätrre sätt att tänka om ni frågar mig, för det mår jag så himla mycket bättre utav! 
 
Nu tänker jag köra igång här igen, för oj vad jag har saknat att träningsblogga och även mina peppande läsare! Mest det sistnämnda! ;) Förstår om vissa lämnat mig under mitt uppehåll, men vi får hoppas att ni hittar tillbaka vartefter! Hur har det gått för er under tiden? Jag har två nyuppgraderade gym att träna på, så jag är motiverad som tusan! Igår blev det till och med två pass på en och samma dag då jag var så peppad på att testa allt nytt som vi släpade in i lördags! 
 
Nu kör vi så det ryker hörrni!!! You earn your body!
 
 
 

RSS 2.0