Pass-summering och ryggfilm!

Då ska vi se om jag orkar knåpa ihop detta inlägg ånyo då jag råkade klicka bort det när jag precis skrivit färdigt - bra jobbat! 
 
Kan inleda med att veckoslutet bjudit på två helt klart godkända pass! Gårdagens blev lite annorlunda för min del då jag fick miljöbyte. Valde att åka in till citygymmet och träna där, dels för att få sällskap av Jacob och dels för att jag ville hinna träna utan stress innan jag skulle iväg och kvällsjobba. Passet i sig innehöl många glädjestunder, och bland dessa så var chinsen med! De flöt nämligen på riktigt bra för första gången på länge. Det har gått segt ett bra tag, vilket jag tror kan ha suttit mycket i mitt huvud, men igår kändes det lättare än vanligt. Tänkte då att jag även kunde försöka mig på lite viktade chins för första gången sedan i somras, och visst tusan gick det också! Förvisso var det ett ynka set på 5 reps, men det är ganska många mer än ingen! Riktigt nöjd med det, med andra ord!
 
Tvingade Jacob att filma en av mina favoriter när det komemr till ryggträning!
 Denna körde jag här i superset med latsdrag. Brukar ibland superseta den med rodd också. Det bränner riktigt skönt i ryggen vill jag lova! 
 
Idag tog jag med mig Elin till gymmet på kvällskvisten för ett benpass, så hon fick äran att kicka mitt ass fullständigt i varenda övning trots att hon lämnade över tyglarna helt och hållet till mig vad gällde upplägget! Tror hon tog nästintill dubbla vikten på allt - starka kvinna! Detta fick ju såklart mig att försöka trycka på lite extra viktmässigt, vilket ju är bra för min del då jag annars gärna stannar i min trygga zon på grund av rädsla för att belasta mitt knä för tungt! Nu har jag lite att ta ifatt där! ;)
 

Tisdag!

Två dagar har passerat och då även två träningspass! 
 
I Söndags blev det ett lite halvmotiverat bröstpass tillsammans med Jacob! Jag vet inte riktigt vad det var som inte stämde, men jag fick aldrig igång tempot riktigt på passet och stressade upp mig lite över det. Jag har ju blivit helt konverterad nu till att vilja ha hög intensitet på passen sedan Jacob kom in och öppnade mina ögon för det, så nu blir jag istället besviken när jag vilar för länge under passens gång - som det ofta kunde bli förut! Bröstdelen på passet blev dock mer än godkänt får jag nog säga, då jag ökade i hantelpressen och även tyckte att övriga övningar funkade ok. MEn tricepsdelen är jag allt annat än nöjd med, varpå jag nog kommer att ta igen det med ett nytt pass under veckans gång!
 
 
Igår var det benmåndag! En av mina två favoritdagar på veckan! 
Passet började bra. Jag värmde upp med enbensmark och sedan körde jag flera set raka marklyft och jobbade mig upp till i alla fall ett set på 70 kg. Det känner jag mig mycket nöjd med! Efter det blev även det passet lite halvdant då jag hade planerat det dåligt och fastnade lite på hur jag skulle gå vidare. Det blev i alla fall lite goblin squats och sedan dropset i benpressen, sen var jag faktiskt helslut och valde att känna mig färdig för dagen!
 
 
En lite screenshot från videon jag spelat in på enbensmark! Den får jag dock bjuda på imorgon, tillsammans med den andra jag lovat er - för nu måste jag rusa till jobbet! 
 

Benfredag och tidig lördagsträning!

Igår var det i sedvanlig ordning benfredagsdejt tillsammans med mina favoritkollegor (plus frugan och lilla Emelie) efter stängning! 
 
Hade i förväg varit öm i mitt bråk-knä, och passet började skakigt på grund av rädsla för att det skulle gå illa. Inledde med knäböj, där jag inte vågade mig upp på mer än 40 kg till en början, och då valde att köra en squattrappa för att göra det hela lite jobbigare. Dock fick jag lite påputtning från grabbarna, och vågade till slut kliva upp till 60 kg. Det var jag ju såklart riktigt stolt över, men måste ju erkänna att jag tvingade Johan att stå bakom som en hök och passa på mig ifall mitt knä skulle ryka - vilket det såklart inte gjorde. Faktum är att det inte gjorde ett dugg ont alls! Det får jag försöka lägga på minnet till framtida pass, så att jag slutar fega så dant med vikterna! 
 
Omvända utfall från stepbräda, bulgariska utfall, sumomarklyft och enbenspress var de andra övningarna jag fick med, och även i sumomarken lyckades jag göra mig själv lite stolt! Gav mig fan på att jag skulle orka lyfta 80 kg i alla fall (jag är fortfarande otroligt klen/feg i denna övning!), och till slut så gick det! 
 
Har filmat en av övningarna som jag tänkte dela med mig av under morgondagen, nu hann jag inte få till den innan jag måste rusa till jobbet!
 
Idag var det upp ganska tidigt (för att vara lördag) som gällde, då jag jobbar eftermiddag och gärna ville hinna få in lite träning innan jag ger mig iväg! Ett kort pass för magen fick det bli istället för helvila, och det dög gott och väl för dagen! 

Instruktionstorsdag och fotograferingsplaner!

Igår var det återigen dags att dra på sig tränarkläderna!
 
I och med att det är sportlov blir det en del yngre förmågor som besöker gymmet i veckan, varpå jag hade min första instruktion med någon som var såpass ung. Lite annorlunda mot vad jag brukar få pyssla med, och en utmaning som gjorde passet mycket roligare trots att jag åkt dit med en tråkig inställnin pga att jag var så trött efter att ha jobbat "vändskift". 
 
Den egna träningen blev som vanligt lite åsidosatt när jag instruerat, men det är ju något jag lärt mig att räkna med dessa dagar i och med att jag oftast jobbar dubbelt och energin tryter ordentligt. De övningar jag väl körde gick dock riktigt bra, och jag hann bli ordentligt trött i ryggen på bara latsdrag, ernarmsrodd och stående rodd med skivstång! Det duger gott åt mig en sådan dag! :D
 
För övrigt har jag även valt att sporra mig själv lite till att jobba bort vinterfluffet lite! En fotograf som fotat mig för några år sedan har länge velat få till en fitnessfotografering med mig nu. Jag har dock inte känt mig i form nog för att göra detta, men nu tyckte jag det var dags att sluta fega och tyckte därför vi kunde spika en fotografering! Nu får det bli lite ordning på damen med både kosten och intensiteten på träningen framöver, med andra ord ;)
 
 

Jag hade nästan glömt....

... att nämna att jag faktiskt var tillbaka och tränade ganska snart efter förra inlägget. två-tre dagars vila gjorde susen och under helgen var jag som vanligt igen och kunde därmed komma igång och träna. Första passet, som såklart blev ben, fick gå lite försiktigt dock. Men efter det har det rullat på som vanligt!

fick hem lite motivation på paket igår också - från både Celsius och MMsports!!! :) Skaplig julaftonskänsla där vill jag lova!!!


För övrigt har jag lyckats tvinga min träningskompanjon Jacob att gå med på att filma lite tips på övningar som jag kan dela med mig av till er. Så nu har ni chansen att slänga in önskemål här så.får vi se vad vi kan hitta på :D

Tji fick jag!

Man ska aldrig säga aldrig, det borde jag ju vara gammal nog att ha lärt mig nu! 
 
Självklart fick jag äta upp mina ord från måndagens inlägg, då gårdagens pass faktiskt blev ett riktigt skitpass. Skulle egentligen tränat ben, men då jag var hängig bytte vi till en lite mindre muskelgrupp - axlar. Trots detta kunde jag inte få ut mycket nytta av passet ändå, då jag mådde illa och blev yrslig så fort jag ansträngde mig. Jag stretade på så gott jag kunde ändå, men inte blev det ett pass att minnas direkt! 
 
Idag mår jag inte direkt bättre, och fick helt enkelt erkänna mig besegrad och ta en vilodag samt stanna hemma från jobbet! Får hoppas på att det är någon liten snabbsjuka som hoppat på mig, så att jag snart är på banan igen! 

Senaste veckan!

Träningsmässigt så har den senaste veckan flutit på riktigt bra! 
 
När jag tänker efter så är det nog sällan nuförtiden som jag har ett såntdär riktigt skitpass, och det är jag ju såklart riktigt nöjd med! Självklart slinker det in ett lite omotiverat pass här och där, men jag har gett mig fan på att göra det bästa av dessa och det har nog fungerat riktigt bra om jag får säga det själv! 
 
Något som gör mig lite extra stolt är att benträningen flyter på riktigt bra nu! 2 pass i veckan blir det av den varan, och jag är inte längre hindrad av mitt knä alls. Klarar av att knäböja regelbundet och det är riktigt motiverande för min del, då jag enbart kunnat göra det i perioder tidigare! Nu hoppas jag verkligen på att det håller i sig såhär så att jag får komma ifatt lite med benträningen igen! I övrigt så är fortfarande sumomarklyften nya favoriten! HAr inte jobbat upp mig så mycket mer i vikt, men däremot känner jag mig vigare och kan stå bredare efter lite tips från min ena tränarkollega! Grymt kul! :D
 
Lite nyheter i garderoben sitter ju inte fel heller! Älskar mina nya badass-strumpor! 
Självklart matchat med mina 2XU-byxor och mitt linne från MMsports! :D
.. Och så dök det upp ett par snygga batman-brallor på posten till mig och Emelie i veckan! De är vi garanterat ensamma om på gymmet ;) Och det har märkts, för de blir kommenterade varje gång jag sätter foten där ;)
 
Idag har jag hunnit med ett riktigt snabbpass för ryggen på morgonkvisten, och trots att jag var både trött och opeppad när jag åkte dit så gick det nog med facit i hand riktigt bra! Med Jacobs hjälp har jag ju fått upp intensiteten i mina pass, och det håller faktiskt i sig även när jag tränar själv, så 45 minuter räckte gott och väl för att blir riktigt mör! :D
 

Uppkopplad igen!

Får passa på att kika in här då vi äntligen fått tillbaka vårt internet igen.
 
Modemet gick sönder för andra gången i förra veckan, så jag har varit internetlös de senaste dagarna! Därav har av förklarliga skäl inte inläggen flödat direkt! Självklart kommer jag åt internet via telefonen, men ska jag skriva vill jag nog helt av allt parkera bakdelen i datastolen - så "gammalmodig" är jag ;)
 
Får ta och fylla på med ett mer ordentligt inlägg under morgondagen, men tänkte passa på att tipsa om att min snygga rosa hood från MMsports även dyker upp i blå färg snart, för den som blev sugen!!! Man får dock vara snabb och hålla utkik om man vill få tag på en, för vad jag hörde sålde nämligen de rosa slut på 20 minuter! ;)
 
 

RSS 2.0