Dubbelpass och MORGONträning!

Igår drog jag till med dubbelpass igen då jag ändå var ledig och ville klämma in ett magpass utan att ta för mycket tid från kvällens benträning.
 
Tänkte på dagen bara åka dit och köra lite lätt magträning, men såklart blev jag tokpeppad när jag väl var där och körde slut på magen (och mig själv då såklart) ordentligt! Hem, ladda om och sedan tillbaka för benpass! Slängde om ordningen lite och började med sumomarken. Halva passet gick åt till dessa, och jag vet inte om det känns bra eller dåligt, men jag var helt slutkörd redan efter dem! Körde några lätta dropset på knäböj, bulgariska utfall och sedan enbenspressar på det, men det gick ganska trögt! Något kul jag fick med mig var dock att jag vågade mig på att hoppa lite för första gången på säkert ett år. Är ju så löjligt rädd om mitt knä, men jag blev så sugen när de andra höll på att jag var tvungen att testa! Och det gick ju riktigt bra! Johan byggde upp vikter som jag fick hoppa upp på, och jag kom ju i alla fall upp på 60 cm, utan att få ont! Vågade efter det även testa några hoppsquats med en lätt stång på axlarna - även det smärtfritt! Fy fasiken så kul! Nu kanske man vågar smyga in lite skutt-övningar i passen framöver! :D
 
Idag vaknade jag kl 7 av egen maskin, så efter att ha ätit en riktigt segdragen frukost så spatserade jag iväg till gymmet och körde ett ryggpass. För en gångs skull får jag ju alltså kalla det morgonträning, för jag var faktiskt på gymmet vid 9, och då är det en godkänd benämning enligt mig! Som väntat var jag segstartad. Chinsen gick supertrögt och jag kämpade mig igenom tre halvfesiga set innan jag bestämde mig för att lägga dem åt sidan och gå vidare i passet. Det blev sittande rodd, enarmsrodd i cable, pullovers i cable och stående stångrodd. Lite smått och gott som jag kände för helt enkelt! Gjorde även några set high pulls på slutet för att få lite fart i det hela, och jäklar så svettig jag blev! Hem blev det en rask promenad, vilket spädde på det ytterligare, så när jag skulle kliva in i duschen var jag redan dyngsur! ;)
 
Det är ju spin of hope idag på Friskis. Så jag passade på att slänga in ett litet bidrag till Barncancerfonden när jag var iväg också! Glöm inte att göra det ni också, när ni tränar idag! :)

Dubbelt upp med träning!

Idag var jag hurtig nog att besöka gymmet två gånger, rastlös som jag är!
 
Var på dagen nere tillsammans med frugan och även svärmor, som jag satte ihop ett träninschema till så att hon kan komma igång i gymmet! Paralellt med att jag visade henne övningar tränade jag själv axlar. Passet blev faktiskt riktigt bra, men jag kände mig inte helt färdig när jag åkte hem då jag inte riktigt haft energin uppe under hela passet, och blev därför sugen på att åka tillbaka igen på kvällen!
 
Sagt och gjort så tog jag med mig lilla Emelie på kvällskvisten och körde ett ordentligt pass för triceps! Dips, superset i cable med stång och rep, bänkdips och kolmaskar körde vi! Totalt sändertuggad i baksidan på armarna när jag gick därifrån - åh vad jag älskar den känslan!
 
Hade ju såklart tagit kort under passet, men då tekniken fortfarande strular så får jag helt enkelt spara dem till senare! 

Förra veckan!

Förra veckan flöt på riktigt bra träningsmässigt! 
 
Dock fick jag stuva om lite i min planering då jag kom för att köra ett benpass på fredagen efter att ha sprungit runt som en skottspole på jobbet - dessutom i dåliga skor - både under kvällen innan och förmiddagen, varpå mina ben var både trötta och ömma! Kände direkt att det inte skulle fungera, och valde då att träna axlar och mage istället! Ett mycket bra val om ni frågar mig, för det blev riktigt grymt! 
 
Benpass blev det istället på lördagen, då i sällskap utav min lilla Emelie! Vi fick till ett både långt och bra pass, som vi båda känner av ordentligt i skrivandets stund! Många set lätta knäböjar samt några dropset fick inleda passet, som sedan följdes av dropset i sumomark, bulgariska utfall supersetat med omvända utfall från stepplatta och till sist donkey kickbacks i cable. Var för en stund riktigt tjurig då jag inte kom upp i vikter som jag hade velat, men fick vara nöjd ändå med tanke på att jag ju faktiskt försökte öka EFTER mina dropset - kanske inte det smartaste! 
 
Söndagen bjöd på ett riktigt tjurskallepass! Jag var lite stressad och opeppad på bröstträning, och smittade av mig på mitt träningssällskap, varpå passet blev lite grinigt! Dock flöt det ändå på och jag är i efterhand nöjd med det i det stora hela. Egentligen var jag nöjd att jag bara tog mig iväg när motivationen tröt, men när jag väl var där så blev jag som vanligt prestationshetsare och ville orka prestera bra! 
 
Gårdagen bjöd på ett ganska långt ryggpass, där vi även slängde in lite magträning på slutet för att vi helt enkelt var sugna på det! Chinsen gick segt, men efter det lossnade det och roddövningarna som följde blev riktigt bra! Har hittat en liten ny favorit som jag vill tycka att jag klurat ihop själv, men det är nog säkerligen många andra som kör likadant och det är säkert en etablerad övningl. Enarmsrodd i cable i alla fall, biter riktigt gött i ryggen!
 
Inget konstigt alls egentligen jämfört med en vanlig enarmsrodd, men jag tycker att man får riktigt skön kontakt
 
 
Idag fick det bli vilodag! En väl placerad sådan, då jag fart runt hela morgonen på spännande saker och även jobbar kväll! Imorgon är det dock dags för ett axelpass! :)
 
 
Min telefon vill för övrigt inte samarbeta med datorn just nu, så tyvärr får vi nöja oss med instagrambilder för tillfället :(

Paket!

Fick äntligen lite påfyllning på mitt älskade bananchoklad-protein som jag fick klara mig utan i två hela dagar ;) Dagen är räddad!
Internutbildning och löpfail

Igår fick jag chansen att prova på någonting som är alldeles nytt för mig! 
 
Vi har nämligen en ny instruktörskollega på gymmet som tävlar i tyngdlyftning (om jag fått begreppen rätt, haha) och igår fick vi oss en lektion i just detta utav honom! Jag ska nog inte ens försöka gå in på vad vi gjorde för övningar, för jag kände mig helt vilsen, men det var faktiskt riktigt roligt! Jag är väl inte direkt känd för att vara smidig, vilket jag återigen fick bli påmind om igår, men jag gjorde så gott jag kunde och det räcker ju gott och väl! Dock måste jag ju erkänna att jag blir lite småputt när det inte går som jag vill på direkten ;) 
 
 
 
Jätteroliga och inspirerande timmar! Men oj så trött jag var när jag kom hem! Spenderade 4,5 timmar på gymmet sammanlagt då jag även hade 2 tillgängligtimmar att avverka efteråt. Det tog på krafterna!
 

I övrigt har jag fått till ett snabbpass för ben på fredagen, där jag trots högt tempo på passet tog nytt PB i sumomarken. Har förvisso testat några repetitioner på 80 kg förut, men nu fick jag ihop ett godkänt set med den vikten, vilket kändes riktigt kul! 
 
Idag blev det lite pannkaka av hela träningsgrejen. Tänkte att jag skulle tjäna in någon timmes extra sömn på morgonen, och planerade därför att ge mig ut och springa (Japp, ni läser rätt...) på förmiddagen efter att återigen ha blivit inspirerad av min vän Jejje! Det gick åt skogen, kan vi bara konstatera helt enkelt. För det första så förstår jag inte att jag aldrig kan inse för en gångs skull att jag inte alls tycker att det är roligt att springa. Det understryker ju vikten av att hitta en träningsform man faktiskt tycker är rolig - jag hade aldrig varit en sån träningsfanatiker som jag är idag om jag envisats med att gå ut och springa varje dag trots att jag avskyr det! Det som stoppade mig mest idag var att jag fick ordentligt håll som vägrade ge med sig och högg till varje gång jag började springa igen. Så jag gav helt enkelt upp och gick hem! Så nu har jag suttit här och tjurat en stund över att jag inte fick till någon träning innan jobbet idag - men jag har å andra sidan lärt mig att det är värt en timmas mindre sömn hädanefter för att hinna ta sig iväg till gymmet innan jag jobbar eftermiddag!!
 
 
 
 

Vårkänslor!

Det känns verkligen i kroppen att våren är här! 
 
Man får så mycket mer energi i kroppen och blir automatiskt med arktiv då man inte vill missa sin chans att vara ute i det härliga vädret. Många små extrapromenader har det därför blivit under de senaste dagarna, och det sitter ju aldrig fel! 
 
Förutom att traska så har jag ju även besökt gymmet två gånger! Igår var det benpass, med mycket fokus på baksida. Detta kommer delvis på köpet då jag inte vill köra böjövningar två dagar i veckan, utan försöker lägga upp mina två benpass lite olika. Raka enbensmarklyft, raka marklyft, hip thrusts (både från bänk och på golvet), rumplyft med boll samt vadpress (ett ben i taget) blev övningarna.
 
Glatt pucko som laddar inför favoritpasset med en Celsius! 
 
Idag blev det ett "morgonpass" för axlarna! När jag säger morgonpass bör jag dock nämna att det egentligen är förmiddag, då jag inte alls är en speciellt morgonpigg person! Så, är jag på gymmet innan 10 är det väldigt tidigt för min del, hehe! Åter till passet så blev det riktigt grymt, med hög intensitet. Väldigt kort setvila och dropset/superset på alla övningar! Det tuggar fortfarande av krampkänningar i axlarna i skrivandets stund! Så jäkla härligt! Nu kan jag promenera iväg till jobbet och vara riktigt nöjd!
 

kvällsmat

Body science casein i smaken vanilla ice cream & bär :) mums!!!!Bra helg!

Trots att jag jobbar en riktigt mördarhelg så har jag lyckats klämma in tre riktigt bra pass sedan jag senast skrev!
 
Torsdag blev axlar, fredag fick jag lov att vila kroppen, igår var det benlördag och idag hann jag träna bröst/triceps innan jag ska iväg och jobba! 
 
Benpasset blev tillsammans med Emelie, och jag valde faktiskt att styra om lite i upplägget då jag sällan orkar fullt ut i marklyften nu när de i princip legat sist i passet. Istället fick de vara först ut på passet, och vi laddade på två stänger på en gång så att vi kunde köra riktigt vidriga dropset! Det är en av fördelarna med att vara självapå gymmet - det stör ingen annan om man samlar på sig en hel hög med redskap på en gång för att köra super- eller drop-set! Bulgariska utfall, omvända utfall från stepbräda, goblin squats och donkey kickbacks i cable var resterande övningar - skapligt rövmördarpass med andra ord! ;)
Nya fina byxor från HitBrazil, och lite reklam för bästa MMsports såklart! :)
 
Idag gick jag upp tidigt (8, vilket är tidigt för en söndag hehe) för att hinna träna innan jobbet. Gav mig på att cykla till gymmet idag, vilket var en ren mardröm! För de som inte redan vet så hatar jag att cykla - av hela min själ! Tycker att det är så fruktansvärt jobbigt haha! För att göra saken lite härligare så hade jag motvind både på vägen dit och hem - hääärligt! Inte gör det saken bättre att hela hemvägen är en enda lång uppförsbacke heller. Så det tog mig 20 minuter dit och ca 30 hem. Det ger jag mig inte på i det närmsta igen, kan vi konstatera ;) 
 
Passet blev i alla fall riktigt bra! Var där en halvtimma innan öppning och hann köra klart bröstdelen på passet innan alla motionärer tågade in och fyllde gymmet. Fick dela med mig av cablen under mitt triceps-superset, varpå det fick gå helt utan vila mellan seten för att jag inte ville sinka herren som jag bytte sida med (han hakade på samma övningar som jag). Detta resulterade i rejäl krampkänning i armarna, varpå de tre set dips jag orkade med efter inte blev alltför kartiga. Tror de hamnade på 10-10-8, sen körde jag två set bänkdips bara för att mosa ur detdär lilla sista! Härlig start på dagen!
 
Skapligt trött och hålögd när jag kom fram till gymmet! Ville inte direkt krypa ur min nya mysiga tröja, Vaknade dock till under passet i alla fall ;)
 
 

Två pass på en dag!

Idag var jag äntligen ledig, vilket innebar att jag som den nörd jag är valde att besöka gymmet två gånger!

Åkte dit med grabbarna efter att jag käkat frukost, och körde då ett rent magpass! Det startade som vanligt segt när det var förmiddagsträning, men sen redde det till sig och blev ganska skapligt faktiskt!

Efter att ha varit hemma, laddat batterierna och tagit en promenad i fina vänners sällskap så var jag på kvällskvisten tillbaka för ett ryggpass tillsammans med Emelie. Både hon och jag kämpade på riktigt bra, så pass nummer två går inte att klaga på alls! även denna gång flöt chinsen på bättre, så nu kan jag nog få tillbaka självförtroendet i den övningen snart! :)

Bentisdag!

Denna vecka får det lov att bli lite omkastning i upplägget då jag jobbar ganska mycket och vill lägga mina prioriterade pass på "bra" dagar. Därför blev det välförtjänt vila under gårdagen efter att ha kört igenom ben, axlar/mage och bröst/triceps under helgen, och istället för måndagsben så fick mitt favoritpass bli av idag istället! 
 
Likt sist så blev det ganska få övningar, men många set på dessa! Brukar inte böja under båda passen, men då mitt sällskap var sugen på det så började även detta pass med knäböjar. Lite lättare vikter, med fler repetitioner och såklart lite dropset på det! Efter det blev det enbensmark, raka marklyft och enbensböj följt utav vadpress! Äntligen fick mina små kycklingvader lite uppmärksamhet! Det får de tyvärr inte alltför ofta, då jag i ärlighetens namn tycker att vadträning är pisstråkigt! Menmen, det måste ju bli av det också ;)
 
 

RSS 2.0