Plyo och backspring!

Idag har jag klivit utanför mina träningsrutiner och gjort något som i vanliga fall inte hör hemma i mitt träningsprogram.
 
Hade ingen lust att sitta och åka in till stan, varpå jag planerade in ett hemmapass idag istället. Plyometrisk träning brukar ju ligga med i slutet på mina pass, men har aldrig utgjort ett helt sådant. Idag var det grunden för träningen, och det sög ordentligt i benen samtidigt som jag fick känna av min obefintliga kondition. För er som inte vet vad plyo är så är det hoppträning. Till exempel har vi grodhopp, utfallshopp, upphopp - samtliga var med på mitt pass idag. Började med varierade hopp från backen i intervaller, och körde sedan hopp uppför trapporna till verandan med ökande antal trappsteg mellan hoppen. 
 

Hopp och skutt i mina fina kompressionsbyxor från MMsports! En jobbig katt fick jag stå ut med, som klängde i benen under första delen av passet. Till slut gav han upp dock och pysslade med annat!
 
Direkt efter att jag skuttat ihop till ett par riktigt möra ben joggade jag ner på grusvägen som leder ut mot stora vägen och kom sedan fram till backen jag tittat ut. En riktigt lång och ganska brant sådan. I den körd jag intervaller tills jag inte orkade ta mig upp en gång til, och sedan joggade jag hemåt med tunga ben. Sista rycket (som inte blev så jäkla explosivt) fick bli i backen upp mot huset, där marken är ganska uppluckrad och tung att springa i - ångest hela vägen upp med andra ord.
 
Fick sitta ute på min veranda en bra stund med ett glas vatten och bara svalka av mig efteråt, då jag var så varm att jag ville kräkas. Så van är jag vid att få upp lite flås ;)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ida

hej !
googlade runt på uretrit och hittade då din blogg. läste att du också har/haft det? vore evigt tacksam om du orkade peta i väg ett mail till mig om vilka preparat du testat och vad som funkat och om du blivit bra från det. har sj fått diagnosen och börjat med kortison i urinröret men vet ej om det hjälper...
rolig blogg att läsa förövrigt!

ha det så bra! :) Ida

Svar: Hej! Ursäktar sent svar då bloggen legat nere under en tid. Jag fick först göra en vidgning utav mitt urinrör, sedan fick jag precis som du börja med kortisonbehandlingar. Detta hjälpte tyvärr inte mig heller, utan jag fick genomgå en cystoskopi för att se om det var något annat som spökade. De hittade dock inte något, och jag fick istället gå på behandling med silverklorid. Vet inte om det för stunden gjorde någon större skillnad, men mina besvär la sig efter ett tag. Hoppas på att dina gett med sig också!

Mvh Linda
You earn your body

2014-11-13 @ 21:43:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0