Uppehåll

Gårdagens träningspass blev inte direkt så roligt som det borde ha varit!
 
Först blev det ett spinningpass tillsammans med Jejje, vilket var riktigt svettig och skojjigt! Försökte mig på några magövningar efter det, men orken fanns inte i kroppen, så jag ställde mig istället på ett löpband för att springa lite innan jag kände mig färdig för dagen. Jag hann dra på lite uppförsbacke och gå raskt i två minuter innan det small till. Inte i kroppen - utan i huvudet. Jag fick panik i hela kroppen, slog på stoppknappen och sprang in i omklädningsrummet med ångesten bubblande i kroppen. 
 
Jo för såhär är det, jag har aldrig varit en speciellt självsäker person. Jag har aldrig tyckt att jag är något speciellt och jag har antagit att den åsikten delats utav andra. Dock ställer jag alltid omänskligt höga krav på mig själv. Jag måste alltid sträva efter att vara den bästa jag kan vara inom allt jag gör, annars anser jag inte att det är bra nog. Jag vet med mig att det är en dålig inställning och något som ofta kan få mig att må dåligt, men det är också den inställningen som får mig att lyckas med det jag tar mig för och därmed även ger mig jäkligt mycket glädje. Kort och gott kan man säga att jag alltid lever med press på mig jsälv, från mig själv, att sträva efter att vara perfekt i allt jag gör!
 
Jag själv tränar för att det är roligt, för att må bra och självklart för att trivas i min kropp. Gällande den utseendemässiga biten så har jag, liksom alla andra, brister och fel - och de är jag mer medveten om än någon annan. Vissa går att påverka och andra inte. Det ska vara roligt att träna, vilket jag fortfarande tycker att det är, men just nu känner jag att jag lagt för mycket press på mig utifrån för att kunna njuta utav det i den mån jag tidigare gjort! 
 
Därför har jag nu tagit ett beslut: Jag kommer att ta en paus ifrån att skriva här i träningsbloggen. Jag kommer fortfarande att träna som jag gör, men jag behöver ta en paus från allt runtomkring. Inget som kommer upprepas framöver, men något jag behöver just nu.
 
Jag vill bara säga tack till er som har funnits här och peppat och inspirerat mig med era kommentarer - ni har gett mig så otroligt mycket!
Ta hand om er så länge, gör det ni mår bra av! ♥
 
 

Tog mig i kragen - här kommer benformen!

Nu tyckte jag att jag för en gångs skull skulle hålla det jag i förväg utlovat! 
 
Formbilder på benen - såhär ser de ut för dagen! 
Ja, alltså. Det låg ju underkläder på golvet, så jag tyckte att jag kunde ta och slänga in några fina hjärtan där istället. Det är nog lite finare att titta på! ;)
 
Lägger in den senaste benbilden jag tog med, för jämförelse!
 
Ser själv skillnad i volym på både lår och rumpa, men inte mycket till definition. Jag har skitsvårt med benen! Jag har testat lite av varje, men de är riktigt sega! Antar att det just nu är avsaknaden av konditionsträning och kaloriöverskottet i matväg som står i vägen. Dock kör vi nytt upplägg med både mat och träning snart. Då hoppas jag att dessa sega jäklar ska reagera så som jag hoppas! ;)

Segt axelpass!

Idag gick det tungt! 
 
Tränade axlarna, och hade inte riktigt mitt vanliga go i kroppen. Det kan nog ha att göra med avsaknaden av vilodagar denna vecka kombinerat med långa stressfyllda skoldagar, så jag tänker inte känna mig alltför besviken. Jag kommer igen imorgon! 
 
Alltför dåligt gick det ju faktiskt inte! Lyckades återigen med några repetitioner på 30 kg militärpress, och tog mig ju faktiskt igenom hela mitt tänkta pass! Jag ska nog vara rätt så nöjd ändå! Ja, det tänker jag bannemig vara!
 
Ny fräsig sport-bh a'la militärstyle! Idag var jag häftig! ;)
Och så en liten bild från passet också! Militärpress! 
 
Igår instruerade jag ju, som vanligt på torsdagar (är ju tillbaka på min vanliga tid nu när jag har lite fasta rutiner), Det gick lite segt då jag var trött, och det var inte mycket aktivitet på min tillgängliga timme i gymmet. Körde själv lite magövningar, men orkade inte riktigt hela vägen. Lite surt, men det är ju som vanligt! Jag får det helt enkelt inte att fungera. Men det är smällar man får ta! Det är ju roligt att instruera, så det gör ingenting att träningen åsidosätts för en dag! :)

Förvånansvärt med ork!

Idag trodde jag att jag skulle vara totalmör i kroppen efter en riktigt lång dag i skolan, men icke! Det gick ju faktiskt över förväntan!
 
Jag & Sofie begav oss ut till ingelsta så fort jag kommit hem och rev av ett rygg/biceps-pass! Riktigt skönt och orken höll i princip passet igenom. Men är man inte mör på slutet så har man nog tagit i lite för lite va?! ;) 
 
Övningarna då:
  • breda latsdrag. Ganska lätta sådana med lite fler reps
  • pulldowns med raka armar (latspressar)
  • stående skivstångsrodd
  • Enarmsrodd
  • hantelcurls
  • koncentrationscurls
  • High-pulls
Den sistnämnda har ni nog inte sett här förut? Den är nämligen ny i min repertoar och under tekniknötning, därav kör jag den enbart med 12,5-kilosstång än så länge för att skydda ryggen. Det är en dynamisk övning som kräver en del koordination och teknik, men den är riktigt rolig! Här har ni en film när Michaela gör den
 

Utomhus-spring med Sofie!

Idag trodde jag att det skulle skita sig totalt och bli vilodag, då jag och min uppsatskompis körde fast lite med vår c-uppsats varpå jag valde att sätta mig och råplugga med den en stund. När jag sedan kollade på klockan hade det inte alls bara gått en stund, utan 4 timmar istället. Jag hade lyckats missa min chans till skjuts ut till gymmet och jag kände inte att jag hade tid att cykla dit. Jag hade nästan gett upp hoppet och gått in i slö-mode när jag lyckades skaka till dumhuvudet och inse att det ju är vår ute - vilket innebär att man kan träna precis när tusan man vill!
 
Slängde iväg ett samtal till Sofie och 5 minuter senare stod vi med löparoutfiten på utanför porten och brände iväg! Eller ja, det gick väl kanske inte i överdriven  fart hela vägen, men det var enligt planen. Jag ville ta en lite lugnare runda för att vänja in mina ben försiktigt vid det nya underlaget. Det kanske är ag som är fjantmaja, men jag tycker det känns lite sisådär att springa på asfalt. Det hugger liksom i både höfter och knän. JAg sprang så stor del av rundan jag kunde i gräset vid sidan om gångbanan, och det kändes helbra! Två stopp på vägen blev det: Först trappintervaller och sedan backintervaller i våran gamla pulkabacke nere i klockaretorpet! Härligt sug i benen där i sista svängarna i backen! Fick pressa både Sofie och mig över mållinjen när vi sedan avslutade våran runda med fartintervaller mellan lyktstolparna följt utav en lite långsammare jogg sista biten. Vi var båda överens om att vi nog hade stannat för ett tag sen om vi inte blev peppade av den andra. Så bra det kan vara ibland att träna tillsammans! :D
 
Så sant så! ;)
 

ben igen hihi!

Jag kunde inte hålla mig! Eftersom frugan ville ha benträning idag och jag var slutkörd med rungande träningsvärk i överkroppen efter gårdagens pass så fick det bli ett extrapass för spirorna denna veckan - bara för att jag kan! :D
 
Jag har åter hittat kärleken för benpassen, kanske för att jag så länge fått gå på halvfart och insett hur mycket jag saknar det när jag inte får köra fullt ut. Nu när jag kommer närmre och närmre min ursprungliga nivå blir jag så otroligt peppad och glad varje pass jag kör! Det är så härligt att återigen få känna dendär brännande känslan i låren!
 
Jag tog med mig Sofie även idag, som fick gå igenom utfall/hopp i TRX, raka marklyft på ett ben, lätta benspark, squathopp och till sist den underbara squat-trappan! Återigen 50 kg fri stång, men denna gång med 5-5-4-3-2-1 repetitioner (fortfarande med 4 sek statiskt i slutet på varje, 4-5 sek vila mellan). Fick lite känningar i knät under den statiska delen, men det kan ha och göra med att jag "skyddar det" när jag tränar och därmed hamnar lite i obalans. Försöker dock tänka på att röra mig precis likadant på båda sidor, men det är svårt när kroppen inte vill lyssna riktigt. Man blir ju lite rädd efter att ha haft ont...
 
Nåväl, jag är nöjd ändå!
 
Gammal benform-bild. Röven har musklat på sig sedan dess ser jag med facit i hand! Tror det är på tiden att jag tar nya bilder snart för att få jämföra! :)

Tricepsdöden och intervaller!

Idag var man lite sådär lagom söndagsseg i kroppen, men det fick man försöka lägga åt sidan när man klev in på gymmet!!
 
Tycker ändå att jag och Sofie fick till ett riktigt bra pass med fokus på triceps. Tror väl det blev 2 övningar som involverade bröst lite mer, annars var det tricepsmördande som gällde. De har fått lega i dvala lite för länge nu då de låg ganska mycket före utvecklingsmässigt, men nu var det dags att väcka dem igen! Flyes i cable, pushdowns med stång (smalt + brett grepp), dips (vanliga + viktade), viktade bänkdips, smal bänkpress och slutligen armhävningar i TRX gick vi igenom. 
 
Efter det blev det en kvarts intervaller på löpbandet. Det fanns inte mycket krut kvar i kroppen, men det som återstod pressade vi ut där. Ökande lutning på bandet och ökande fart i intervallerna. Kan meddela att svetten rann under den sista vidriga minuten! Men åh så duktiga vi var! 

Friday = legday

Igår var jag så otroligt peppad och laddad när jag klev ur sängen! Hade väntat hela veckan på att få träna ben, och nu var äntligen dagen kommen! Vilken lycka!! 
 
I med lite pwo, sen bar det iväg i sällskap utav frugan och Nicke! De tränade dock annat, så mitt pass blev intensivt med korta viloperioder mellan seten. Riktigt svettigt och härligt - precis som det ska vara! Och bra gick det också! Det är nästan så att det känts som om man fått börja om helt från grunden med benträningen efter att ha haft ett bråkande knä, och man gör framsteg fort! Riktigt peppande faktiskt, om man väljer att se det på det viset istället för att grämas över hur mycket tyngre man tränad innan. 
 
Detta pass var jag uppe i 50 kg fri stång på squat-trappan, och det var jag ruggigt nöjd med! Kom på att jag inte ens kört knäböj med fri stång överhuvudtaget sedan jag fick ont (Det var under den övningen knäet började värka i förstaläget), och är därmed ruggigt glad över att det var så stabilt! Riktigt, riktigt stort kliv framåt! BRA! :D
 
Nya finfina byxorna!! Jag älskar dem verkligen!
Favoritdagen på veckan! :)
 
Idag fick det faktiskt bli vila, då jag fick besök utav syster med familj. Det kan gå åt dock då jag har cardio med på nästa pass i planeringen, och det lägger jag inte gärna dagen efter ett benpass. De ska få vila och bygga på sig när jag pumpat ur dem!

Spinningpass from hell, promenad genom hela stan och instruktioner!

Igår lyckades hon igen, dendär Jejje! Hon lurade med mig på ett spinningpass på NC, som inte gick av för hackor!
 
Jag gillade det dock, det måste jag erkänna! Lite hatkärlek sådär. Det var nämligen det jobbigaste jag gjort på länge, då nivån säkert skulle ligga på intensiv om de hade graderat sina pass på det viset! Jäklar vad jag flåsade! Komma undan från att arbeta till max gick inte heller, då instruktören hade helkoll eftersom det förutom n ensam kvinna längst bak bara var jag, Jejje och Erica på passet och vi hade placerat oss längst fram på cyklarna i mitten. Det var bara att bita ihop och jobba på! Skapligt nöjd var man efteråt i alla fall, så det tänker jag ta med mig till nästa gång!
 
Egentligen så hatar ju jag att cykla! Jag tycker det är tråkigt och irriterande att trampa hoj helt enkelt. Blir lite sådär irriterad i hela kroppen utav det. Spinning funkar av någon konstig anledning dock! Där kan jag använda min frustration till att ta i lite extra. Det har jag nämligen lärt mig, att använda all frustration och negativ energi jag har i mig för att ge allt på träningen - så kan man gå runt som en liten solstråle resterande delen av dagarna. Ja, det låter ju bra i huvudet i alla fall, sen kan man ju alltid stöta på saker som gör en arg i vardagen förstås!
 
Jag som är sååååå dålig på att svettas på kroppen annars lyckades krama ur mig några droppar!! Vilken lycka! Ansiktet - det rinner det dock om vid minsta ansträngning!
 
Idag var det planerad vila som gällde, men jag vetetusan hur mycket det blev utav det. Sammanlagt har jag idag gått rakt igenom stan, med en blytung ryggsäck på släp. Först till skolan, där jag spenderat dagen med c-uppsatsarbete, och sedan vidare ut till gymmet som ligger på andra sidan stan från min bostad. Det var riktigt skönt faktiskt, trots att det blåste lite kallt om öronen!
 
Väl på gymmet var det ju som sagt inte träning som stod på schemat, utan instruktioner. Var en halvtimme tidig på plats och passade på att puscha på några av grabbarna med deras träning. Alltid roligt att sitta vid sidan och retas lite så att de tar i lite extra utav ren frustration! Efter min instruktörskund hade gått kom Sofie dit, och jag överöste henne med lite jobbiga ben & mag-övningar. Hon var ganska säker på att hon skulle ha träningsvärk imorgon, vilket gör mig nöjd - det ska kännas när man har tränat med mig ;)
.

Ryggdag, intervaller och omprioritering

Här blir det mycket blandat i ett och samma inlägg!
 
Jag besökte NC idag tillsammans med Jejje (för ovanlighetens skull, hehe!) och körde rygg/biceps. Till en början gick det faktiskt bra. Jag hade mycket ork efter min buffélunch jag proppat i mig och tyckte återigen att det var kul med ryggträning. Jag har ju haft en liten dipp när det kommer till motivationen till just ryggträning, men idag fanns den där igen. Sen blev jag återigen påmind om varför när jag skulle ge mig på chinsen. Dessa jäkla chins! Jag har ju nämnt det förut, men det har satt sig i huvudet på mig och jag klarar inte av att utföra övningen längre. Jag får prestationsångest så fort jag greppar stången, pulsen stiger och jag blir nervös i hela kroppen. Sen tappar jag helt tekniken och klarar inte av att göra många alls. Så fort någon ställer sig bakom och är beredd att stötta så går det helt plötsligt hur bra som helst! Jag är helt enkelt för rädd att misslyckas att det hindrar mig! Jejje var med och peppade och fick mig att i alla fall försöka släppa min nojja, men det går inte riktigt hela vägen...
 
Någon som varit med om liknande eller som sitter på ett tips eller två? Jag vet inte hur jag ska ta mig förbi det!
 
Åter till passet så blev det enbart två bicepsövningar på slutet. Har börjat minska mer och mer då jag känner att jag blir riktigt uttröttad redan únder ryggövningarna. Stora biceps är väl inte direkt ett prio jag har, så jag försöker istället lägga om prioriteringen nu och få med lite konditionsträning i slutet på dessa pass. Idag blev det 20 minuter intervaller på löpbandet. Ökande fart i intervallerna och succesiv ökning på lutningen. Jobbar ju alltid med någon lutning på bandet, då jag inte tycker att det ger så mycket att jobba i planläge. Tycker dock att jag kanske kunde ha krämat i lite till på slutet, då jag nog kände att jag hade en till intervall kvar i mig när jag klev av. Tror jag... ;)
 
I det stora hela är jag ganska nöjd ändå med dagens pass. Jag är ju riktigt mör i kroppen nu i efterhand, och det är ju den känslan man vil åt!
 

Måndag igen!

Idag for jag till gymmet direkt efter skolan, och fick till ett jättebra pass för axlar och mage! 
 
Det var ju inte allför många dagar sedan jag körde det passet, men idag var jag sugen och det brukar oftast gå bäst då! Orkar inte vara alltför strikt, det blir inte lika roligt då om huvudet vill något annat. Huvudsaken för min del är att träningen gynnar och inte motverkar sitt syfte - då är jag nöjd! 
 
Lite inspiration i form av Andreia Brazier. Hon har nog den ultimata kroppen i min mening!

Helgens träning!

I lördags var det instruktionsdags igen, och jag tror helt enkelt att jag får börja inse att det kommer att inverka på min träning hur väl jag ön försöker förbereda mig innan. Jag är klipp slut när jag slutar, och jag får verkligen inte någon kvalitet på det egna passet! Det är verkligen supertråkigt, då man inte vill behöva lägga in en vilodag när man väl tagit sig ut till gymmet. Jag kanske borde ta tillfälle i akt och träna innan, men det är ju inte jättekul att vara svettig och trött när instruktörskunden dyker upp. Usch, jag vet verkligen inte hur jag ska lösa den biten...
 
Det blev i alla fall ett halvdant pass för rygg och bröst, som dock kändes en del dagen efter.
 
Igår var det legday med Jejje på NC. Det blev faktiskt ett riktigt bra pass, trots att jag inte alls var strukturerad med antal reps och set. Det är faktiskt lite skönt att släppa på principerna ibland och bara skojträna, det ger sitt det med minsann! Det blev mycket fokus på rumpan, och det är den som värker värst idag också! Tur det, annars hade vi nog gjort något galet! Gav mig på att hoppa lite för tidigt i passet, och fick då lite känningar i knät, men i övrigt gick det riktigt bra!
 
Vi hade ganska kort om tid på oss igår då vi skulle på bio, varpå det varken blev bilder eller filmer denna gången heller. Jag vet att jag lovat det, men det tar lite extra tid att knåpa ihop något sådant, och då vill jag inte vara stressad och missa tärning för den sakens skull. Lovar att det ska bli av så fort jag har tid på mig på gymmet!

Dålig vecka!

Denna veckan har varit både stressig och innehållit ettt tråkigt bakslag gällande mig dumma mage som ibland bara måste göra sig påmind om att den är sjuk. Självklart hör dessa två faktorer ihop, och det har lett till att träningen inte kunnat hålla samma kvalitet denna veckan som i övrigt. Men det är bara att ta nya tag och glädjas över att kunna ge allt igen nu när jag både lagt stress och magont åt sidan!
 
Orkar inte dra en resume av de sista passen, men kan berätta att jag tillsammans med Jejje fick till ett riktigt härligt axlar/mage-pass igår - som för en gångs skull hade mer fokus på magen än på axlarna. Jag är en riktig latkorv när det kommer till magträningen. Jag slipper liksom gärna bara för att jag tycker att det är tråkigt. Å andra sidan är det ju just en snygg mage som sätter pricket över i:t när det kommer till att se fit ut, så det är bara att kämpa på och sparka mig själv i baken! 
 
Som tur är så är Jejje galen i magträning och med henne vid min sida blev det riktigt grymt! Känner av det skapligt idag kan jag lova! Idag vilar jag faktiskt och inväntar min karl som kommer hem från kryssning, sen blir det myskväll!

RSS 2.0