Nu så!!!

Idag var det måndagsben i sedvanlig ordning, och jag fick gå ifrån gymmet riktigt glad!
 
Jag har inte vågat knäböja på säkert en månad, då jag ledsamt nog fick inse att det inte riktigt fungerade för tillfället.Idag tyckte jag det var hög tid att testa igen, och nog fan gick det som smort!!! Kom bara upp i 50 kg (med fri skivstång, inga squats i smithen sålänge jag kan komma undan det), men det var en riktig boost för självförtroendet!!!! Det kändes precis som det bör göra - jobbigt, men helt 100% smärt- och låsningsfritt! UNDERBART!!! Bara för den sakens skull spenderade jag nog en halvtimma till denna övning, varpå det slutade med att passet enbart innehöll den övningen, två sorters marklyft och rumplyft med boll. Men åh så skönt det var att få BÖJA!!! :D
 
Ett perfekt sista benpass för detta år med andra ord!

Bildbomb!

Nu har jag lyckats att få ett riktigt bra flyt på träningen! 
 
Kanske är det för att Jacob har kommit in och styrt med sina metoder och jag nu fått upp lite mer fart på mina pass! Sen han kom in och petade in sina tips har varje träningspass innehållt både nya övningar samt både drop- och superset passen igenom! Riktigt roligt att få lite nytt input och ändra sitt upplägg! Detta har lett till att hela kroppen värker i träningsvärk, men det är ju så himla härligt! Detta kan dock även ha att göra med att jag enbart vilade på julafton då jag var i Nyköping, men jag tror mer på den förstnämnda orsaken ;) 
 
Slänger in lite bilder från de senaste dagarna för att fylla ut tomrumet som blivit efter senaste veckans frånvaro i bloggen!
 
Benträningen flyter på riktigt bra nu! 
Världens snyggaste julklapp! Självklart från MMsports! :) 
 
Fick även hem två flak Celsius i veckan! Passade direkt på att skeppa iväg en påse sådana till min lilla Emelie som kämpar på så bra med sin träning! :) Denna slank dock med mig till gymmet i lördags kväll!
Ryggträningen har fått sig en skjuts!
 
Grabbarna grus!
 

Fullspäckad vecka, uppnått viktmål och ny markfilm!

Då har ännu en träningsvecka rullat förbi, och jag kom precis på mig själv med att inte ha haft en enda vilodag hittills! Dock gör det mig inte så mycket alls, snarare tvärtom! Det har helt enkelt varit en rolig vecka! Nu lär det väl säkert bli lite mer upphackat under jul- och nyår, så då har man ju garderat sig lite för det i förväg och kanske slipper den värsta abstinensen ;) 
 
Lilla köttbullen är för övrigt uppe i 60 kg nu! Dags att lägga i bromsen och börja vässa till sig snart med andra ord ;)
 
Bästa inslaget i veckan har varit torsdagens instruktion, där jag blev överöst med beröm från min kund, och fredagkvällens benpass tillsammans med Jacob. Trots att inte alla övningar funkar så som jag vill på grund av både stelhet och rädsla gällande mitt knä så är det ändå roligt som tusan att träna ben! Nu när jag tvingas tänka efter en gång extra så tycker jag att mina ben utvecklas mer än vad de tidigare gjort, och det är ju inte helt fy skam det heller.
 
Lovade ju er en uppföljare på hur det går med sumomarken. Frugan filmade några sista repetitioner jag gjorde på 70 kg. Så det är en mycket trött Lidna ni får ta del av här ;)
 
 
Nåväl, det är bara att fortsätta nöta så ska det nog rulla på av bara farten till slut. Är lite stolt över att jag varken använde remmar eller smartgrips (även om jag brukar få till några fler repetitioner på det viset) - därav fumlande med greppet innan sista repetitionen! Att ha lagt dem åt sidan oftare har faktiskt redan gjort susen för greppstyrkan!

Bra start!

Denna träningsveckan har faktist börjat riktigt bra! 
 
Igår var jag dock ruggigt jäkla omotiverad när jag kom till gymmet. Jag hade haft en lång dag i skolan, och när jag väl kom till gymmet så var där smockat med folk trots att vi tyckte att vi hade hunnit dit innan rusningstimmarna! Måndagar är helt omöjliga på det viset. Det är så himla mycket folk att man får panik. Nåväl, så fort jag kom igång och tränade så vände humöret och jag fick faktiskt till ett bra benpass! Massor utav sumosquats passade jag på att få till nu när jag tränade själv! Jag älskar verkligen den övningen! Även raka marklyft blev det, både vanliga och bredbenta (hett tips! Bränner extra i rumpan!), Ja, som ni märker så har jag fått lite förkärlek med allt som heter sumo och som biter lite extra i stjärten! Riktigt kul att få in massor av nytt i schemat! Körde även 4 set goblet squats med kettlebell på stepbrädor, vilket även det är en ny och kul övning! 
 
Lånade bilden på övningen från min kära inspiratör Michaela Augustsson! Hon gör den nog snyggare än mig ändå ;)
 
Idag fick det bli ett snabbt och effektivt ryggpass tillsammans med frugan, och han hade faktiskt lite nya övningar att dela med sig av! Den ena tror jag verkligen att jag kommer att ta med mig framöver, men den är lättast om jag visar på film ;)
 

Vintertrött?

Jag antar att många känner igen sig i det påståendet!
 
Faktum är ju att många svenskar lider utav D-vitaminbrist under vintermånaderna, då man varken får i sig tillräckligt från solen eller via kosten. Resultatet av detta är ju då att man blir trött! I min och Sannas litteraturstudie som vi jobbat med under sista året kunde vi även se att brist på D-vitamin kan vara föregångare till kroniska inflammatoriska sjukdomar (i vår studie undersökte vi inflammatoriska tarmsjukdomar) och att just D-vitamintillskott verkade som en skyddande faktor mot detta! D-vitamin påverkar även upptaget av kalcium från tarmen, och hjälper därför till att hålla benen i kroppen starka!
 
På sommaren är solljuset fullt tillräckligt för att tillgodogöra sig sitt behov, men jag äter D-vitamintillskott dagligen under vintern, och tycker det kan vara ett hett tips för er att testa om ni känner er lite trötta och hängiga under vintermånaderna! :)
 
 
Den varianten jag käkar finns HÄR
 

Lördagskväll på gymmet!

Igårkväll blev det ytterligare en långkörare på gymmet! 
 
Tog med mig Emelie och Coffe och åkte ut vid fem-snåret, men var nog inte därifrån förrän halv åtta! Tycker det är så himla skönt att numera kunna träna utan att ha något tidspress! Under hela senare delen av hösten har jag känt mig stressad när jag varit på gymmet, men nu när jag har mer ledig tid så är inte det ett problem längre! Nu drar jag gärna ut på det lite extra bara för att! ;) 
 
Axlar/mage var det på schemat för mig och lilla Emelie, och det blev ett helt okej pass. Som ni kanske förstår av passets längd så blev det ju en del tjatter inblandat i passet, men det förgyller ju bara gymbesöket ytterligare! Både supersetade och dropsetade på sidolyften under passet (satte ihop de med framsida axlar med viktskiva) och dropsetade sedan på sista setet. Brukar i vanliga fall välja ett av alternativen, men igår var jag sugen på båda så då fick det bli att kombinera. Och ajajaj vad det känns idag! Orkar knappt lyfta armarna över huvudet! Det kombinerat med att Johan visade oss en kasta-boll övning har lett till att jag rör mig som en tant idag (har ju träningsvärk i benen från fredagens benpass också)!
 
Idag har jag inte riktigt bestämt hur det blir med träning. Känner mig rätt låst med tanke på träningsvärken, men lusten finns ju trots allt där! Vi får se hur dagen artar sig ;)

Sent fredagspass

Igårkväll blev det ett efterlängtat benpass tillsammans emd mina instruktörskollegor! 
 
Jag hade gått och peppat i flera dagar innan då jag hade lite nytt jag ville testa och dessutom såg fram emot att få in lite nya ideer från min kollega Jacob! Självklart blev det ju då bara pannkaka av passet för min del! Vet inte om det var det faktum att jag stoppat i mig en koffeintablett innan eller om jag var lite väl övertaggad, men jag blev så yr i huvudet och mådde illa så fort jag skulle få något uträttat! Blev såklart vansinnig över detta, då jag så gärna vill kunna prestera när jag tränar med detta gäng! Kan ju tillägga att det inte heller hjälpte att jag inte orkade hålla stången när jag skulle köra raka marklyft, då jag återigen inte får använda dragremmar på grund av min tatuering.
 
Det känns såhär i efterhand jättedumt att ha jobbat sig upp i vikter med dragremmar som hjälpmedel istället för att ha jobbat upp greppstyrkan samtidigt. Det är faktiskt något som min kollega Johan har fått mig att inse under de sista veckorna. Eller, han har fått mig att hitta många av mina svagheter känns det som, och hur jobbigt och frustrerande det än är att inse det så är det så otroligt nyttigt! Det är bara att släppa besvikelsen och ge sig fan på att bli bättre där det brister helt enkelt! 
 
Åter till passet så fick jag i alla fall lite vettigt uträttat, speciellt vadträning från helvetet som Jacob tvingade mig igenom. Tur det, för annars hade väl vaderna i vanlig ordning glömts bort ;) Måste i alla fall ha blivit riktigt trött, för efter att jag kom hem straxt innan tio somnade jag ganska snart, och vaknade vid tolv idag. Tror minsann att min kropp ville vila ut sig lite ;)
 
 
 

Nu jäklar!

Då var det väl dags att försöka klämma in ett inlägg igen, innan jag ska kila iväg och jobba på gymmet! 
 
Var ju tvungen att vila under helgen då jag i fredags hade min andra sittning på min tatuering och därför ville ge den en bra chans att komma igång och läka innan jag begav mig till gymmet. I måndags var jag dock tillbaka igen, och tyckte redan då att jag kände mig mycket piggare i kroppen än vad jag gjort innan helgen! Tror dendär vilan kom alldeles rätt, för passen jag fått till hittills denna veckan har gått jättebra! Har känt mig stark och haft mycket ork i kroppen, och det behövdes efter att ha haft en sån riktig skitperiod förra veckan! Nu är jag tillbaka på banan helt enkelt!!! 
 
Idag har jag faktiskt varit hos läkaren också, och vi har tillsammans besätmt att jag ska sluta äta mian hormontabletter jag ätit under senaste året. Det kanske inte många vet, men jag har ätit starka antiandrogena tabletter sedan september förra året, och ni som är lite mer införstådda i hur kroppen fungerar vet ju alltså då att detta troligtvis har hämmat min tärningsutveckling en del. Lite träligt, men fördelarna har varit starkt övervägande. Vill aldrig mer råka ut för något liknande igen! Nu hoppas vi bara att kroppen är snäll och håller sig frisk och kry i fortsättningen! 
 
Blir ju såklart ganska stolt ändå när jag ser tillbaka och ser hur mycket jag trots min medicinering lyckats utvecklas under det senaste året, så som med allt annat går även den delen att vända till något positivt! Jag har fått kämpa på lite extra hårt, men det är ju halva roliga!!! :D Det blir även spännande att se effekten på träningen av att sluta med tabletterna!
 
 
en annan lite rolig fakta jag fick med mig hem från läkaren idag var att dedär tabletterna till en början framtogs för att ge till sexgalna gubbar så att deras sexlust skulle dämpas. Lite roligt sådär, med tanke på att jag är så liten, fin och ockyldig ;)

Istället för godis

Mina nya favoriter till tv-myset! Farligt goda! ;)

Body science nya nötter :) mums!


Supersmidig dam!

Eftersom det var så populärt med förra filmen tänkte jag att jag kunde passa på att bjuda er på en till!
 
Denna gång är det dock något jag aldrig riktigt lyckats få kläm på, smidig som jag är ;) 
 
 
Ja, jag är varken smidig eller vig på något vis. Men där har jag ju lite att jobba på om man säger så ;) 

Pass-summering och marklyftsfilm!

Trots att jag enbart vilat någon dag sedan förra inlägget lyser inläggen med sin frånvaro! Dåligt av mig! MEN det kommer det nog att bli ändring på nu, då jag idag gått sista dagem på min praktik och därmed kommer att befinna mig på hemmaplan lite mera! Då kommer jag nog känna att jag oftare har tid att sätta mig här och skriva! 
 
De senaste två passen är det dock inte mycket att orda om. Jag har nämligen varit riktigt loj hela veckostarten och inte alls fått ut något vettigt av de två pass jag hittills hunnit med. Det är riktigt frustrerande att inte vara på topp, men jag antar att jag kommer uppskatta det extra mycket sen när jag väl är på banan igen och kan trycka på ordentligt under passen utan att bli yr i bollen! Man får helt enkelt försöka vända det negativa till något gott!
 
Lördagens pass är dock helt klart värt att nämna! Åkte efter stängning ut till gymmet tillsammans med tre av mina fina damer och körde ett långt och riktigt roligt benpass! Återigen bestod större delen av passet utav marklyft - både raka och sumomark! Lyckades pressa upp mig på en tia i 70 kg raka och börjar därmed äntligen närma mig mina "vanliga" vikter igen! Sakta men säkert! Sumomarken fegar jag fortfarande i och nöter teknik. Den ska minsann sitta som en smäck! Kom upp i 60 kg på ett långt set och det gick ju egentligen alldeles för lätt för att vara acceptabelt, så nästa gång kastar jag ut fegisen genom dörren och vågar lite mera! 
 
Filmade ett av mina sumomarklyfts-set på 50 kg. Både för att visa övningen och för att själv se hur det ser ut teknikmässigt. Mestadels för det sista, men den första delen blir ju lite ny och rolig för er! :) På med lite häftig musik så blir det grymt trots att stången väger fjäder! ;)
 
 
Ja, som ni ser så går det uppenbarligen alldeles för lätt när man kan skutta upp på tårna i varje lyft ;) Det jag fick med mig som feedback från min tränarutbildning var att jag tappade ländryggen precis innan jag sätter stången i backen, och det är mestadels det jag försöker jobba bort. I övrigt finns det ju lite mer utrymme för "svaj" fram och tillbaka när det går lätt - när det blir tyngre finns det ju bara två håll: det är upp eller ner ;) Får komma med en uppföljare sen när jag vågat lassa på ;) Och självklart: All feedback är ju såklart välkommen!
 
Måste ju säga att jag är otroligt stolt över min lilla Emelie, som gjorde sitt andra marklyftspass någonsin och lekte upp 50 kg hur många gånger som helst med klockren teknik! Det värmde i mitt tränarhjärta! :) 
 
 
 
Nu är det dags att svida om och göra sig redo för kvällens benpass. TAR JAG PB I MARK IDAG MÅNTRO?!
 
  ....Det kan ni ge er på ;)

RSS 2.0