Nu är det nära!!!

Ja, av morgonens vägning att döma ser det ut som att jag har haft en riktigt rolig helg! ;)
 
Nä, skämt åsido måste jag säga att jag inte ätit mer eller annorlunda än vanligt, och inte ens haft någon shitday (eg. cheatday, men jag tycker att shitday låter bättre då det i princip är det enda man äter - skit). Men, nu är det riktigt jäkla nära. 0,8 kg kvar - sen har jag äntligen nått min målvikt sedan långt tillbaka! Fasiken så härligt det känns! Nu får jag kötta på liiite extra framöver så att jag når upp dit och kan fira! 
 
Egentligen är jag inte alltför fixerad vid min vikt. Har hittills vägt mig vid de tillfällen jag stött på en våg, vilket kanske har blivit någon gång i halvåret. Nu blev det ganska spännande dock, då det ligger väldigt nära i tiden!
 
 
Inte konstigt att jag tycker det är tungt som tusan att köra kroppsviktsövningar nu (chins, dips etc)!! Jag väger ju i princip 5 kilo mer än vad jag gjorde i somras när de övningarna flöt på som bäst! ;)
 

Vidrigaste passet på länge!

Igår blev det lite försiktig axelträning bara för att hålla igång och se hur ryggen reagerade. Kan dock meddela att det troligtvis rörde sig om brutal träningsvärk och inte en sträckning, då det har blivit bättre i rasande fart och jag idag knappt känner av det. Tänk så fjantig och rädd man blir för minsta lilla när man har så höga ambitioner och mycket vilja, haha! Jag var heldeppig hela torsdagsförmiddagen och tyckte det kändes jättetråkigt, men det var ju lite i onödan kan jag känna nu. 
 
Nettan var med på gymmet igår, och berättade att hon har hittat en perfekt tävling för mig att börja med! Läste mer om den idag och är nu supertaggad - så förhoppningsvis blir det dags att tävlingsdebutera nästa år för min del! Detta förutsatt att kroppen gör som jag säger fram tills dess haha! 
 
Med detta i åtanke blev det ett lite annorlunda pass idag! Chips och dip (eg. chins & dips) tyckte jag passade utmärkt som lördagsträning! Med Nicke vid spakarna Blev det därför lite över en timmes plågande med enbart kroppsviktsövningar: 7 set chins (varav 2 viktade), 7 set dips (varav enbart 1 viktat långt set), 3 korta set chins/pullups i ringar och till sist 5 set armhävningar (2 smala med tricepsfokus, 2 breda med viktskiva på ryggen och 1 breda med enbart kroppsvikt). Fyf*n vad mör jag var efter detta!!! Mjölksyran i axlarna var brutal och jag känner mig överkörd av en lastbil nu! Riktigt effektivt pass måste jag säga! Jag svettas sällan några mängder när jag tränar styrka, men idag svettades jag till och med långt efter passet och var dyngsur i överdragskläderna när jag kom hem.
 
HÄRLIGT!!! 
 
 

Mycket stolt!

Idag tänker jag tillåta mig själv att klappa mig själv en extra gång på axeln!
 
Ofta blir man lite "hemmablind" och tror att man stretar och kämpar utan att det händer mycket. Först när man tittar tillbaka så får man se vad man egentligen har lyckats åstadkomma! Jag älskar att blicka tillbaka. Både på den personen jag var tidigare och på hur jag såg ut och mådde. Det får mig att inse hur tacksam jag kan vara för att jag är där jag är idag. Att jag har nått hit genom ren jävla vilja och envishet gör att jag tycker mig ha rätten att känna mig otroligt stolt över den jag är idag. För det ska ni veta - det har inte varit helt lätt alla gånger! Trots bakslag och motivationsdippar, elaka kommentarer och skitsnack bakom ryggen så har jag tagit mig hit. Från att vara liten, tunn, osäker och plågad av både fysisk och psykisk sjukdom till att vara stark, frisk och må jävligt bra på alla plan! DET är något jag är riktigt stolt över!
 
Från att ha pendlat mellan ca 43-45 kilo till att idag näääästan vara uppe i mina gyllene 60 kg (som har varit ett av mina långsiktiga viktmål). Det är så jag blir tårögd!
 
Bra jobbat, Linda - you earned your body!
 
*    *    *    *    *
 
Tänker avsluta detta pallajantelagen-inlägg med några fina ord jag fick tilldelade mig under gårdagen, för de tittar jag gärna tillbaka på och låter de peppa mig under dystra stunder:
 
"I mina ögon är du en av de mest attraktiva och inspirerande tjejer jag känner till.
Du köttar som en oxe och är ödmjuk som en fjäril.
Låt aldrig någon någonsin dra ner dig. Du är grym. Du är stark.
Du är Awesome"
 

Jävligt orutinerat...

Ja, här har det varit blandad kompott på träningsresultat under de senaste två dagarna!
 
I tisdags var det bröst/triceps i sällskap av Coffe. Ett pass som, trots att det blev utdraget med mycket tjatter, gick ganska bra. Återigen blev det mycket dipsövningar, men de tar så himla bra så det gör mig absolut ingenting! 
 
Igår däremot stämde nog inget. Jag hade träningsvärk från helvetet i benen sedan isöndags, och bara det borde väl egentligen larma om att jag skulle skjuta upp mitt benpass någon dag, men jag körde på ändå. Jag var även trött och orkeslös, och fick hjärtklappning och svettades som en gris så fort jag gjorde någon övning. Var stressad över att komma igång då gymmet alltid blir jobbigt överfullt på eftermiddagarna, och slarvade därför med uppvärmningen - varpå jag såklart fick känningar i knäna direkt! Orutinerat, jag vet - men vänta, det kommer ännu mer dumheter! Då jag fick lägga böjarna åt sidan tänkte jag att jag skulle köra raka marklyft istället, då jag nu vågar ta på mig dragremmar igen. Det enda som fanns ledigt var då en stång med massor av vikt på, och jag får inte bort dem på egen hand då de alltid ligger fullpackade på golvet. Bad om hjälp med att få bort de yttersta, och lämnade kvar 80 kg. Tänkte att det här kör jag ju med i vanliga fall, så det ska inte vara något problem. Fick upp stången, kände att det var ganska tungt, men började köra ändå - och kroppen bara viker sig direkt. Skapligt pinsamt! Kunde kanske ha tagit i beaktande att jag inte kört raka marklyft ordentligt på en månad.... Skämdes därmed ihjäl, och gav upp den historian för att istället köra vidare på säkra kort.
 
Vaknar såklart idag med ont i ländryggsmuskulaturen som resultat att detta idiotbeslut. Kan inte ännu avgöra om det är träningsvärk eller om jag faktiskt sträckt mig, men då smärtan kom först nu på morgonen så är jag nästan säker på att det är det förstnämnda. Det är ju vad jag hoppas på i alla fall! 
 
Så kan det gå när man stressar och inte har huvudet med sig helt enkelt! Resultatet av det blev ett skitpass och onödiga risker. Ibland blir man bara för trött på sig själv... ;)

Dagen efter...

Igår var det dags för min bästa dag på veckan - legday!

Med ordentligt uppmjukade ben (viktig i nuläget! De både stretchas och rullas på foam roll) och lite nya idéer i bakfickan fick jag till ett såntdär dunderpass som kroppen bara skakade efteråt! Hade till och med svårt att få på mig skorna när jag skulle hem! Åh så härligt det är! 

Knäböjarna har jag av naprapat-Gun blivit tillsagd att halvera mina vikter i nu för att tänka lite rehab, så det fick bli 40 kilo på stången, långsamma seeeega böjar och ordentligt fokus på baksidan för att inte hänga på knät. Riktigt jobbigt! Det går verkligen att göra lätta vikter tyngre, bara man jobbar på rätt sätt! :D i övrigt blev det mycket annat skoj, bland detta en nyhet i form av en slags kombination av bakvända utfall/step up med skivstång på ryggen. Åker nog på att visa er den så fort jag har filmvilligt sällskap, för den var riktigt effektiv! 

Idag var träningsvärken helt brutal, och lagom till det så var hissarna på jobbet avstängda för service, varpå jag fick ta trappen varje gång jag skulle besöka brukare. Kan tillägga då att avdelningen jag har ansvar för ligger på våning fem, och sjuksköterskeexpeditionen i källaren. Ve och fasa! Kan nog lätt ha blivit misstagen av förbipasserande för en brunstig älg som klampade och brölade sin väg uppför trapporna!


Idag blev det ryggträning, som till en början gick ganska tungt. Chinsen ville sig inte idag, och jag tror det längsta setet jag fick ihop låg på sju stycken. Mycket missnöjd blev jag såklart över detta, men kämpade istället på med många, korta och täta set. Efter detta rullade det dock på bättre och bättre, och jag kunde till och med klämma ur mina biceps ordentligt i slutet av passet för en gångs skull! 

Jag var nog bara lite måndags-segstartad, helt enkelt ;) Hoppas er träningsvecka börjat bra!! :D


Kramp!!!

Hej hopp!
 
Idag studsade jag upp tidigt, väckte frugan och drog med honom för lite förmiddagsträning! Tanken var att vi skulle haft med oss en till kamrat, men herrn försov sig och vaknade när vi redan var igång och tränade ;) Ett lite annorlunda pass blev det för min del: Axlar/triceps! Detta då jag inte får ihop så många ordentliga pass som jag önskar denna veckan, och därför valde att prioritera vad jag ville hinna få med. OCH för att det är roligt att slänga om lite också, såklart! 
 
Det blev mycket dips i alla dess former! Tror faktiskt att mer än halva passet utgjordes utav det. Med i passet var bland annat även riktigt sugande sidolyft (många set) och som avslut blev det pushdowns i cable följt utav dropset i denna övning. Och där sa kroppen ifrån vill jag lova! Kände på lättaste vikten hur det började spänna i vänster axel, och någon repetition senare var krampen ett faktum. Jävlar vad ont det gjorde! sprang runt som en nackad höna och visste inte vart jag skulle göra av mig själv elle rhur jag skulle bli av med den vidriga smärtan! Har aldrig i mitt liv haft riktig kramp på ett så lustigt ställe. Fick hjälp av frugan att dra ut axeln ordentligt, och till slut lättade krampen. Det spände och stasade fortfarande, och axeln var alldeles stenhård, men själva krampen var som tur var borta! 
 
Tror jag håller mig till mitt vanliga upplägg framöver, med andra ord ;)
 
 
Frugan var smart och körde bröst/triceps istället!
 
 

Tunn vecka!

Denna veckan blir allt annat än optimal träningsmässigt, men jag tänker inte hänga läpp för det! Istället tänker jag ge 200% på de träningspassen jag kommer kunna få till, och det är bannemig inte helt fy skam det heller! 
 
I Tisdags blev det ryggträning med söta Fia! Som vanligt när jag tränar med denna damen blev det full fart och riktigt roligt! Trots att chinsen i början på passet sket sig så kunde vi gå vidare och trycka på ordentligt i övriga övningar, vilket resulterade i två riktigt möra damer som sedan tågade ut ur gymmet! 
 
Igår blev det träningsvila pga att jag fick gå hem från praktiken för att jag ätit något dåligt, och idag var det instruktion bokat! En riktigt rolig sådan faktiskt, då jag fick plocka fram min kreativitet och jobba mycket med stabilitet och balans i upplägget! Alla instruktioner är roliga, men de som sticker ut ifrån mängden blir något extra! 
Denna gången gick det faktiskt bra att träna själv också. Magträning fick det lov att bli, och som vanligt när jag är tillgänglig passade jag på att prova lite nyheter för att förhoppningsvis sprida lite nytänk till mina gymmare! Ska försöka samla ihop lite magträning här vartefter! Måste bara ta mig orken att fota övningar så att jag lättare kan förklara dem! ;)
 
 

Förmiddagsträning hela helgen

Både fredag, lördag och söndag har inneburit förmiddagsträning för min del - något som jag för varje gång tycks ha glömt inte är för mig. Jag kommer aldrig riktigt igång såsom jag gör när jag tränar på kvällen! Har dock märkt att många föredrar motsatsen, men inte jag ;) 
 
Igår fick det blir ett stressat pass för bröst/triceps. Skulel åka till nyköping och hade 40 minuter på mig att klämma in gymmet på, varpå det fick gå riktigt fort. Körde inte mycket isolerat, utan försökte få in så mycket stora övningar som möjligt, däribland hantelpress och dips. Dipsen fick bli den övningen som tog längst tid och i flest set, bara för att jag vet att den mördar mina muskler snabbt och ordentligt!
 
 
Idag hade jag däremot all tid i världen på mig, och det såg jag till att utnyttja. Var på gymmet i ca två timmar, men första delen gick åt till att stretcha mina ben och värma upp axlarna riktigt ordentligt. Fick sällskap av både Johan & Alva och det om något borde ju ha puschat mig till att grisa! Dock var återigen mitt upplägg inte det smartaste, med tanke på att jag igår dipsade och axlarna därför var ganska trötta idag. Jag måste planera mina veckor bättre! Jag orkade därför inte riktigt så mycket som jag hade velat, men fick däremot till magövningarna bra, och det behövdes! Kunde faktiskt skymta magmusklerna igen - som faktiskt börjar gömma sig nu när jag äter så mycket. Men de kommer tillbaka sen när jag ändrar om kosten igen, och då ska de vara ännu mer svarvade än innan! Spännande! :)
 
 
Känner mig skapligt fluffig nu, men det hör till! 
Det har gått fort dock! är snart uppe vid mitt viktmål jag satt upp, så snart gäller det att tänka om för att försöka bibehålla den vikten!
 

"Tjejer som styrketränar får manliga muskler"?

.... Släng er i väggen, säger jag! ;)
 
 
 

Nu jäklar ska det stretchas!

Dagens benpass blev väl inte riktigt så köttigt som jag innan hoppades på. Har fortfarande känningar i knät sedan förra veckan, och fick därför ta det lugnt och försiktigt, och skippa böjarna! För den sakens skull blev inte passet fesigt dock, utan jag körde alternativa övningar/högreps och lyckades istället bli ritkigt mör utav dessa! 
 
Har turen att ha träffat Victorias rara mamma som är naprapat och som så snällt ville ta en kik på mitt knä. Av med braxorna i omklädningsrummet och böja sig i alla möjliga vinklar och vrår. Hur som helst så kunde hon försäkra mig om att det inte är skada på hårdvaran så att säga, utan att det är vältränade muskler och på tok för lite ordentlig stretch som orsakat mina bekymmer. Det räcker tydligen inte med att stå och dra i vardera ben i 5 sekunder för att man ska bli mjuk och smidig ;) Resultatet av min strama muskel blir då drag i senan som fäster vid knät, vilket leder till att knäskålen flyttas ur sitt läge och därmed gör ont! SKÖNT att veta vart skon klämmer och få lite mer konkreta tips på vad man kan göra och inte. 
 
Ska nu halvera min vikt på knäböj, så 40 kg max är det som gäller viktmässigt och istället satsa lite mer på högreps i just övningar med böj i knäleden. Övningar som inte belastar knät får jag däremot träna tungt i (woho!) :D. Själva stretchdelen var väl dock det viktigaste, så den blir det mycket mer fokus på framöver - NU ska mitt knä bli BRA!!!
 
JA, alla är vi varse om att jag inte är speciellt vig och smidig! 
Här har vi mitt gå-ner-i-spagat-försök under min tränarutbildning. Kan lova att alla fick sig ett riktigt gott skratt när jag satt där och stånkade och stretade!
 

Let's go!

Igår fick det bli vila pga att jag både hade praktik och sedan jobbade på gymmet, men idag är det bannemig dags igen! 
 
Lårenen är uppknådade, stretchade och redo - nu ska jag och tjejerna kötta ben!!! :D
 
 
 
 

Expresspass på kvällskvisten!

Ett sätt att variera sin träning på är ju faktiskt intensiteten! 
 
Detta kan man bland annat göra genom olika vikter, läng på vila mellan set och välja mellan lättare/tyngre övningar. Ett pass behöver ju faktiskt inte hålla på i två timmar, och oftast kan jag tycka att det är lite väl i det längsta laget om man pratar styrketräning. Idag fick jag till ett riktigt bra ryggpass, på endast 40 minuter - och jag kan lova att jag var så slut i ryggen när jag var klar att jag inte orkade dra en enda pullup utan att det krampade - så jag fick inse mig besegrad där!
 
Tunga vikter, korta vilor och dynamisk träning fick bli nyckelorden för dagen - något som visade sig bli riktigt svettigt! Fick på dessa 40 minutrar med 5 set chins (även om det sista bara innehöll 3 st av den sorten, hehe!), 5 set sittande rodd, 3 set raka pulldowns, latsdrag, highpulls och några avslutande lätta stående rodd! Är faktiskt riktigt nöj för idag!
 
Skönt - med tanke på hur måndagens pass såg ut! ;)
 
 
Inte från idag, men det fyller ju upp tomrummet på bilder i alla fall!
 

Dålig måndag!

Igår blev det inte någon vidare kvalitet på mitt benpass. 
 
Dels då jag hade haft en dålig förstadag på praktiken, och därmed kände mig sur och uppgiven, och dels för att jag inte vågade mig på att göra några böjövningar och därmed fick försöka hitta på sånt som bara belastade baksidan och innebar att jag i stort sett jobbade med raka ben övningarna igenom. Klurigt, men med lite tärningsvärk i röven som resultat! 
 
Idag vilar jag, då jag inte fick någon sömn inatt och har haft känningar i halsen, men imorgon hoppas jag på att vara tillbaka på gymet med lite nytt jävlarannamma i kroppen! 

Träningshelg!

Som tur var har det bara gått uppåt sedan fredagens elände till benpass!
 
Igår var det tre riktigt taggade tjejer som intog gymmet på kvällskvisten, dundrade på med peppig musik i högtalarna och körde ett riktigt roligt gympass! Bröst/triceps var det som gällde för vår del, och vi lyckades kötta på riktigt bra faktiskt, allihopa! Mycket dipsvarianter blev det för min del, och det resulterade i mina sedvanliga bulor till muskler på baksidan av armarna. Det ser verkligen inte klokt ut stundtals! ;) MEN, det är kul att det syns att man hittar rätt! 
 
Bustaggade damer! 
 
Idag fick jag sällskap av Coffe & Alva. dock var jag ensam om att köra axlar/mage. Det kändes inte helt opktimalt med tanke på att jag hade träningsvärk i framsida axlar sedan gårdagens dips-drabbning, men det gick att genomföra riktigt bra ändå! Lite mer fokus på mage fick det bli, och det gör inget i och med att jag varit lat med magträningen på sistone! 
 
 
 

Ingen bra dag...

Idag var det dags för mitt numera sedvanliga fredagsbenpass!
 
Som alltid var jag pepp på benträning, och till en början gick det som smort! Körde igenom ganska många set med squats som gick helt problemfritt, men efter det kan man säga att det gick åt skogen. Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, men jag stod och dummade mig och sparkade framåt med benet, och helt plötsligt högg det till i mitt knä och jag fick ont!Försökte mig på bulgariska utfall och enbenspressar, men då inte det gick utan smärta efter mitt snedsteg så fick jag helt enkelt erkänna mig besegrad. Dock med jäkligt mycket sura miner! Gud så tråkigt det är! Kan jag inte bara få slippa knäproblem och skänka det till någon villig som ändå inte vill vara aktiv? 
 
Fick försöka med lite lätta långsamma raka marklyft och till sist avsluta med några rumplyft med boll, så att jag inte skulle vara enbart missnöjd när jag lämnade gymmet. Sånt leder bara till massa onödigt grubbel i efterhand. Såg efter det till att stretcha ordentligt, på Victorias inrådan, och efter att ha fått hjälp med det av henne så var smärtan i knäet som bortblåst. Hon tipsade om att jag skulle försöka stretcha benen lite oftare, och förhoppningsvis kanske vi kan hitta lösningen där! Jag hoppas innerligt på det i alla fall!

Istället för mjölk...

... Tänkte jag tipsa om mandelmjölk (osötad)!
 
 
Jag har bytt ut all mjölk mot denna, och använder den både till gröten och vid matlagning! Detta dels för att mjölk är elakt mot min känsliga mage och för att jag tycker att det är ett bättre alternativ! smakar även supergott!
 

2timmarspass!

Igår blev det en riktig långkörare på gymmet!
 
Orsaken till det kan möjligtvis ha varit att vi var 4 st som skulle köra samma muskelgrupp, och det innebarlite längre vila mellan seten. Vill höll dock ett ganska bra tempo uppe och jag försökte hålla igång och superseta övningar så gott det gick, men då jag gärna ville vara med och visa och kolla teknik på mina små gymgröngölingar så blev det ändå några "långvilor". 
 
Ryggpass var det i alla fall som stod på schemat, och trots att chinsen gick rätt dåligt och jag var fokuserad på mina medgymmare så känner jag av det rejält i ryggen idag. Lite mer fokus lades även på biceps igår gentemot mina vanliga pass. Vidrig muskel att träna om ni frågar mig! När det väl tar stopp, ja då tar det stopp ordentligt, och det är ett helvete att pressa sig förbi det! Menmen, allt går som sagt med lite jävlaranamma!
 
Svartvit dam igår!
 

RSS 2.0