Rygg!!!!!

Idag blev det träning igen, riktigt skönt!
 
Vaknade efter många timmars sömn imorse och var både feber- och huvudvärksfri samt kände mig kry sånär som på en dum yrsel som suttit i sedan flygresan. Förstår inte vad det är som gått på tok där riktigt, har gått och varit snurrig sedan jag klev av planet. Hoppas på att det ger med sig snart, för annars får jag nog göra ett besök på vårdcentralen för att se vad det är som blivit tokigt.
 
I alla fall så fick jag och Coffe (Mange var med till en början, men han har sträckt sig så han fick gå av) till ett riktigt bra ryggpass, som inleddes med hela 5 set jobbiga chins! Rakt på vidrigheterna bara, haha! Lika bra att ha de tyngsta övningarna avklarade i början av passet när man har som mest energi, och sedan köra finliret efteråt! Det går i alla fall framåt med denna övning, och det är jag supernöjd med! Efter chinsen blev det joystickrodd, dock högreps då jag inte vågade lassa på för mycket på grund av att jag har stans träningsvärk i både ländrygg och ben sedan måndagens benkött. Lite omvända flyes, sittande enarmsrodd och highpulls fick även plats på schemat innan vi avslutade med 2 bicepsövningar - isolerade med stång (closegrip) och till sist hantelcurls. Kör så sällan biceps nuförtiden, men jag blir starkare ändå. Dragövningar gör sitt kan man med andra ord konstatera! ;)
 
Överlycklig tjej som fick knäppa en Celsius och åka till gymmet idag!!!
 

Ofrivillig vila!

Idag var det tanken att det skulle bli ryggträning med frugan, men efter att jag haft en ruggig huvudvärk under dagen och känt mig hängig så kollade jag för säkerhetens skull tempen innan jag skulle ge mig iväg - och självklart var det feber som spökade!

Så istället för gymmet så fick det bli att lägga sig i soffan och sova/titta på film omvartannat! Tror jag mår bättre nu, men det återstår att se hur jag mår när jag vaknar imorgon!

Typiskt... Jag som precis fått hem ett paket motivationshöjare på posten!


Efterlängtade pass!

Igår var jag äntligen tillbaka på mitt kära Friskis igen! Gud så bortskämd man blivit med att ha ett så bra gym att gå till! Det som fanns på hotellet i grekland var inte mycket att hurra för, så det fick bli till att träna det som gick under veckans gång. Är trots det ganska nöjd med vad jag fick ihop - det var trots allt semester, och efter denna veckan har jag fått abstinens på riktigt träning!
 
Gårdagens pass blev bröst och triceps! Bänkade för första gången på mycket länge, och Coffe pressade på mig viktmässigt. Jag som annars ofta kör högreps på just bröst fick faktiskt klämma i lite mer, vilket känns ordentligt idag! Tricspsträningen gick kanon, om man bortser från dipsen som gick ovanligt tungt! Fick ändå ihop tre helt okej set och hade ordentligt pump i triceps när jag gick hem!
 
 
Imorse var det benträning! Som jag har längtat! La in mycket nytt och spännande under passets gång, och förväntar mig att gå som en gammal tant imorgon! Knäböjen gick dock inte denna gång. Knät låste sig och bråkade, så jag tror tyvärr inte att vila var nyckeln till framgång där. Kände dock inte av det ett dugg under andra övningar, så jag kunde trycka på ordentligt både i mina raka marklyft(vanliga och enbens) och utfall. En av de två nya övningarna jag la in var en form utav squats i abductor-maskinen. Skitsvårt att förklara och ser superlustigt ut - men jäklar vad det nyper i röven då man jobbar med vikt både utåt och neråt. Den andra var enbenspressar. först i vanlig position och sedan liggandes på sidan i benpressen för att även här föra benet mer utåt/uppåt och på så vis koppla in gluteus (rumpan) mer! 
 
Resultatet: skakig som tusan i hela kroppen efter passets gång och jag är fortfarande heldäckad trots att jag ätit som en häst efteråt! Skönt!
 
 

På hemmaplan igen!

Hej alla träningsglada!!
 
Nu är jag på svensk mark igen efter en alldeles underbar vecka i solen! Har ätit som en häst och bara njutit, men faktiskt även kunnat klämma in några riktigt svettdrypande träningspass! Bland dessa har vi 2 pass tennis i 40-graders värme och chins- och dipspass i hotellets gym! Riktigt annorlunda att träna i sån värme, men man svettades nog ut en hel del gifter där ;)
 
Nu är jag hemma, redo för ett nytt upplägg inför vintern och supertaggad på att få komma tillbaka till rutiner!
Är ni nyfikna på fler bilder från resan hittar ni dessa HÄR 

Laddat för hemmaträning!

Att ha lite redskap hemma kan vara räddningen under dagar då man verkligen inte hinner till gymmet, men inte vill behöva missa ett träningspass för den sakens skull!
 
De redskapen vi har hemma är en hantel med viktskivor, en yogamatta, en abroller och nu även en chinsstång - som frugan faktiskt fick i födelsedagspresent av mig. Just chinsstången är ett riktigt bra inköp om ni frågar mig. Där kan man träna stora delar av överkroppen med bara ett redskap. 
 
Exempel på övningar är:
chins
pullups
hängande benlyft
sidolyft (höfterna upp åt sidorna)
toes-to-bar
 
De tre sistnämnda är riktigt grymma magövningar, som jag numera gladeligen kan utföra på hemmaplan!
 
 
 

Happy birthay to me!!

Idag blir jag äldre, och därmed ännu visare!!!
 
Detta firas i solen, med mina närmsta runtikring mig! Bättre födelsedag kan man inte önska sig! ♥
 
 
 

Mellanmålstips igen!

Om ni inte märkt det tidigare så äter jag gärna kvarg till mellanmål! Tycker det är ett superbra sätt att få i sig protein, och det mättar riktigt bra!
 
Jag vet inte hur det är med er, men för att orka med att äta det kontinuerligt måste i alla fall jag variera smaker för att inte få avsmak för det, så här ska ni få ännu ett tips! 
 
Kvarg (jag har haft i lite vaniljprotein och vatten), äppelskivor och kanel! 
Smakar riktigt gott!
 

Strikt ryggpass!

Sista passet ut denna vecka blev rygg!
 
Trots att vi kom ganska skapligt till gymmet efter jobbet och det då inte hunnit fylla på sig med folk blev jag lite chockad över massan som befann sig där! Har glömt hur röriga passen kan bli när inte de verktyg man planerat att använda finns tillgängliga. Nåväl, fram med kreativiteten fick det bli helt enkelt - och passet kan vi vara riktigt nöjda med!
 
Mycket, mycket strikt teknikmässigt var det som gällde idag. Inget gristräna här, utan sakta, kontrollerat och muskelkontakt låg fokuset på. Försökte köra högrepsträning i den mån jag kunde, och det lämnade mig med en helt stum och slutkörd rygg!
 
Övningarna blev:
  • Chins
  • Raka pushdowns med stång
  • Rygglyft i ställning med viktskiva
  • Enarmsrodd
  • Sittande rodd
  • Pullups med V-handtag
Skönt sätt att avsluta träningsveckan med, och jag kan känna mig helnöjd med att det blev mitt sista pass innan semesterveckan! 
 
 

3..2...

Två pass till avklarade sedan gårdagens inlägg!
 
Först ut var axlar under gårdagseftermiddagen, och det gick riktigt bra! Korta viloperioder mellan seten och högrepsträning gjorde det hela till en riktigt svettig upplevelse! Försökte även där slänga in lite nya varianter, såsom framsida axlar med skivstång istället för viktskiva som jag annars oftast använder! Kändes riktigt bra och jag fick ordentligt pump i axlarna! 
 
Har introducerat Mange för Arnoldpressar! En riktigt grym axelövning där du får med både rotation och styrka. Den blir riktigt jobbig! Utförandet ser ni här:
Var beredda på att få ta lättare vikter än vid axelpress, för detta blir tyngre!
 
 
 
Face pulls - en av mina favoritövningar för baksida axlar. Det är väl egentligen en rehabövning, men den är bra både för uppbyggnad och i skadeförebyggande syfte!
Jag ska inte ljuga - jag njuter ganska duktigt av att få ha hela gymmet för mig själv ;) Egen musik dundrandes i högtalarna och alla redskap tillgängliga när man vill! Andra bullar blir det dock när jag kommer hem och gymmet håller öppet som vanligt igen! Det blir dock jättetrevligt att träffa alla gymmare igen, då jag i princip bara tränat när det varit stängt nu de sista veckorna!
 
Idag blev det ett riktigt tjejpass - mage & rumpa! Tänkte att jag skulle pumpa till utvalda delar en sista gång innan jag ska traska runt lättklädd i en vecka (ja, det är ju varmt som attans i grekland såhär års!). Tror jag gick igenom hela mitt register med magövningar, och till slut tog det verkligen bara stopp. Jag orkade inte ett benlyft till! Lite höftlyft och rumplyft med boll också så var passet komplett! Fy så härligt!
 
Nu väntar bara morgondagens ryggpass, sen är veckans träning komplett och jag kan åka på semester med ett nöjt samvete! :D
 
 

3 pass kvar!

... Sen åker jag iväg till varmare bredgrader!
 
På lördag bär det nämligen av till Grekland för min del, för att få några sista solstrålar innan det är dags att acceptera att det börjar bli höst ute! Innan dess har jag dock planerat att trycka in tre pass, och det ska bli tre bra sådana! I grekland vet jag inte hur pass mycket träning det kommer bli. Resan handlar om avkoppling, så det får inte bli ett måste, utan jag kommer att ta det i den mån jag känner för. Det är väl inte direkt så att jag stressar med det annars heller, men när jag väl är iväg ska jag passa på att göra lite annat! Kommer nog komma hem med lite extra krut i bagaget då!
 
3 träningstillfällen har jag även fått till sedan jag skrev senast! I måndags blev det bröst/triceps/mage med grabbarna. Slängde om lite i passet och försökte träna helt annorlunda mot hur mina pass brukar se ut. Slängdde in en magövning mellan varje övning för bröst eller triceps, och supersetade sedan tricepsövningar! Jäklar så jobbigt det blev! Hade såndärn riktig staskänsla i baksidan av armarna långt efter att jag gått från gymmet, och träningsvärken i magen är inte nådig. Skönt!
 
Igår blev det ett benpass mitt på dagen tillsammans med frugan! Även här försökte jag slänga om så mycket som möjligt för att chocka kroppen, vilket även det blev ett lyckat val! Många stora övningar, ny uppvärmning och lite nya övningar gjorde att jag har sån fruktansvärd träningsvärk i rumpan idag att jag inte vill sätta mig ner alltför många gånger! 
 
Imorse blev det lite morgoncardio - närmare bestämt en runa på 40 minuter när jag vaknade. Det var länge sen jag var ute på morgonen, och jag ska väl inte säga att jag tycker det är speciellt roligt, men det fick minsann gå an idag - för jag var så otroligt rastlös! I med en Celsius och iväg bara! Nu på kvällen vankas det axelträning på gymmet - det ser jag fram emot lite mer ;)
 
 
 

Lördagskväll = monkey business på gymmet!

Igårkväll blev det ett ryggpass på gymmet tillsammans med Jocke och hans Fia!
 
Denna tjejen är jag grymt impad av, då hon inte tränat länge och redan är ruggigt stark! Hon har till och med värre magrutor än vad jag har, vilket gjorde mig lite motiverad till att arbeta bort fluffet jag har på kroppen vartefter. Under vintern är det dock äta som en gris som gäller och bygga på lite till på utvalda delar, men sen ska det svarvas ordentligt!
 
...Så - åter till passet- idag är det inte kort på mig jag är sugen på att dela med mig utav, även om de slinker med, utan nu vill jag låta er inspireras av henne! 
 
Små apor i en bur ;)
 
 
 
 Det är inte många gym-gröngölingar som klarar av att göra chins/pullups, men det gör hon misann - och flera stycken dessutom! Jag är riktigt impad - som sagt!
 
 
Passet vi körde blev improviserat och kul, med både högrepsträning och riktigt tunga set! Många roddvarianter och mycket kroppsviktsövningar (chins/pullups). Slängde in en bicepsövning på slutet med, bara för att trycka till dem lite extra med! Kör ju sällan biceps nuförtiden. Jag får med dem i så mycket annat och det är väl en av de delar jag har lättast för att bygga på. Hinner dock bli riktigt, riktigt trött i dem under ryggpasset, se jag behöver inte mycket för att tömma ur det sista sen! 
 
Tack och hej från oss snygga damer! ;)
 
 
 
 
 

Jag vann!

Vissa dagar visar sig verkligen bli en riktigt kamp för att prestera på gymmet.
 
gårdagens gympass (Mage/biceps) Gick halvtungt och idag hade jag, på grund av att jag var iväg hela dagen, inte ätit ordentligt och därmed tryckt i mig min första riktiga måltid en timme innan jag satte foten på gymmet. Detta är varken optimalt för ämnesomsättning eller träningen, så jag visste med mig lite redan i förväg att det skulle gå tungt. Precis som jag anade så gick passet rent utsagt åt helvete så fort jag satte igång. Körde axlar, och började med ett uppvärmningsset på militärpress med 10 kg stång för att veva igång lite (efter min rörlighetsträning). Det gick trögt redan där, och när jag trappat upp till 20 kg tog det stopp! Jag orkade kanske 5 reps innan det fick gå åt all energi jag kunde samla för att få upp stångjäkeln! Fy så sur jag var! 
 
Ungefär här började jag tänka att det var ett bortkastat pass och att jag borde stannat hemma, men fick en spark i baken av Jocke och beslöt mig för att ta mig i kragen och kämpa vidare. Det tog några tunga och vidriga set, men tillslut var jag igång och fick till ett pass jag kan vara riktigt nöjd med - med tanke på hur det startade! 
 
Nu i efterhand är jag så glad att jag inte gav upp och trodde att min kropp var för trött!!! Det är dehär passen - de seten/repetitionerna som man inte tror att man egentligen orkar - som gör skillnaden. Det är dem som ger dig en skjuts framåt, och ger de resultaten du jagar! Lite jävlaranamma kan vara den bästa kryddan du kan ha i dit bagage!
 
 
 

Morgonben med Jocke!

Idag ringde klockan ganska tidigt för att jag skulle hinna med ett benpass innan jobbet!
 
Blir alltid så stressad när jag jobbar eftermiddag, och brukar ha svårt att få till träningen då huvudet är på annat ställe dessa dagar. Som tur är så har jag inte alltför många kvällspass, så jag kan ju frsöka tima vilodagar där. Idag gick det dock ganska bra ändå, det var bara rädslan som höll mig tillbaka.
 
Då jag lyckades sträcka till mig lite i vänster ben förra benpasset pga för dålig uppvärmning (AJABAJA!!!), så var jag idag inställd på att ta det ganska lugnt. Det fick med andra ord bli högrepsträning för benen. Svettigt och krampigt, men åh så nödvändigt. Kände direkt när jag började komma upp i högre vikter att det inte skulle funka, så jag lyckades faktiskt lägga band på mig själv trots att jag blev jättesugen på att öka när jag såg Jocke pinas! Love the burn! 
 
Ganska många långa set blev det, och övningarna blev
  • Knäböj - både vanligao ch sumo. Idag i smithen för att kunna flytta fram fötterna lite och jobba mer med baksidan, så det är fram som sträckningen satte sig.
  • Benspark - lätta, långsamma, koncentrerade. Riktigt vidrigt!
  • Liggande lårcurl - kör sällan denna annars, men då det inte blev några raka marklyft idag så fick det gå för denna gången
  • Tåhävningar med skivstång på ryggen - dags att få lite vader!
  • 45graders benpress - Lite tyngre vikter på denna, men fortfarande långa set för att riktigt klämma ur den sista musten
  • Rumpdrag i cable - Endast 2 långa set på denna idag.,
Hade ordentligt rump-pump när jag var klar (ni vet sådär så det känns som om rumpan står rakt ut från kroppen och är stenhård, haha), så jag är rätt nöjd ändå!

Dunder-ryggpass och måndagsbröst med grabbarna grus!

Två vilodagar på raken var ett mycket smart drag från min sida - gårdagens ryggpass blev nämligen grymt!!!
 
Tror det spelade roll, tillsammans med lite extra Celsius-energi samt att grabbarna var där och puttade på mig lite extra, vilket ledde till att jag lyckades öka en hel del! Chinsen rullade på hyfsat bra, och jag lyckades faktiskt gå nästan hela armgången i buren på gymmet. Tappade greppet i sista upphöjningen, men det skyller jag ifrån mig på smartgripsen för! De korvade sig nämligen i händerna på mig! Det enda som gick trögt var bicepsövningarna, men jag var klipp slut efter ryggbiten så det känns helt okej att det bara blev till att trycka ur de sista krafterna där! Äntligen lite tryck i ryggträningen - det behövdes för motivationen!
 
Idag var det bröst/triceps/mage-dags! Tillsammans med samma härliga gäng (Jocke, Coffe + idag även frugan) åkte jag ut efter jobbet. Trodde jag skulle vara måndagstrött, men jag tror min kära Celsius räddade mig även här! Orkade nämligen köra med bra tryck i det mesta, förutom dipsen! De har krånglat en del på sistone, men det går i perioder. Ibland kan jag veva på utan några som helst bekymmer, och sedan kan det vända och gå skit-tungt. Lustigt detdär! Idag får jag dock skylla lite på träningsvärk i hela överkroppen efter gårdagens drabbning! Bättre lycka nästa gång ;)
 
 
 
 
Sista repetitionen blir alltid lite grisig, men det är de som gör skillnaden!
Dips med 10 kg, sket sig liteidag så det blev inte många av den varan! Men 5-kilos funkade bra, så jag nöjer mig med det lilla!
 
 
Min stiliga karl kämpar på ;)
 
 
 

Nu ska jag bli piggare!

Som ni kanske sett i mina inlägg så har min energi dalat till och från under sommaren, vilket fått mig att inse att jag troligtvis inte äter som jag bör. Jag äter mmängder, men då jag är kräsen så tror jag inte att jag får i mig allt jag ska. Eller ja, tror och tror - jag är ganska säker på att jag äter fr ensidigt och att detta är orsaken till min stundtals bristande energi. 
 
Då jag även tränar väldigt mycket har jag helt enkelt fått inse att det är ruggigt svårt att tillgodose sig med allt som behövs via kosten om man är en liten kräsmaja som jag (och ibland även för de som har lite bredare utbud i kylskåpet). Så, i veckan gick jag in till Kim på TopFormula och i princip bad honom att plocka ihop lite smått och gott som ska göra mig pigg och som man oftast missar att få i sig. Omega 3 har jag ätit sedan tidigare, och just denna burk fick jag på köpet när jag beställde annat på internet, och det är väl det kosttillskottet som är viktigast för min del då jag blir kräkfärdig av allt som kommer från havet. I övrigt är resterande burkar nyinköpta, så nu ska jag se till att pigga upp mig lite! 
 
 
 
 
 

Dålig uppdatering!

Fy så dålig jag varit på att skriva under sista veckan! Får väl försvara mig med att jag faktiskt inte varit hemma långa stunder, och därav inte känt att tiden räckt till riktigt! 
 
Det har blivit en hel del solhäng och mys, men jag har ändå lyckats trycka in träning - trots frånvaron av uppdatering här. Har gått igenom nästintill hela kroppen (ja alltså, uppdelat under veckan) och har nu bara kvällen ryggpass kvar innan veckan känns komplett träningsmässigt! Energin har haft både toppar och dalar under veckans gång, och nu tog jag två vilodagar på raken då det kändes som att jag verkligen behövde vila och göra annat eftersom torsdagens bröst/tricepspass gick åt skogen då jag inte orkade något alls. Nu jäklar hoppas jag på att det är med dunder och brak jag återvänder till mitt kära gym idag!
 
Härligt med sommar! Och härligt att känna sig skapligt trygg i sin kropp! Det har jag träningen att tacka för!
 

RSS 2.0