Påskcardio!

Här sitter jag med datorn samt systers lilla hundvalp i knät, i bilen påväg mot min hemstad där jag ska fira påsk tillsammans med familjen!
 
 
Jag hann faktiskt få med lite träning på morgonkvisten trots att förmiddagen var fullproppad med hårfärgning, tvättstuga och packning! Det blev ett riktigt grisigt spinningpass på Nordic följt utav löpning ute på banden. Hann även slänga in några magövningar innan spinningen satte igång. Passet var lite kortare, men jäkligt intensivt! Var redan klipp slut när jag kom ut, så löpningen blev en riktig pina! Körde 15 minuter med stegrande fart och lutning på bandet, och sista minuten var det nästan kräkvarning på! Kan lova att det var skönt att få kliva av bandet när jag var klar!
Glad påsk på er!

3 dagar!

Upptagna Linda passar på att kika in här mitt i rapportskrivningen! Har i vanlig ordning inte haft riktigt med tid över till att sätta mig och skriva, men nu ska vi summera de senaste dagarna!
 
Slängde om lite i spliten denna veckan för att överraska kroppen lite, varpå tisdagens pass blev armar. Biceps/triceps med andra ord. Satsade på riktigt lång excentrisk fas i övningarna och lite mer explosiv koncentrisk, vilket mina armar svarade riktigt bra på! Ruggig träningsvärk gav det i alla fall, som fortfarande gnager i armarna i skrivandets stund!
 
Onsdagskvällen spenderades på spinningscykeln. Jag bestämde mig för att lura med Nettan på ett spinningpass på Friskis, och det fick bli spinning-medel just för att tiden passade oss så bra. Det var svettigt och sög gött i benen, men jag kunde inte riktigt fokusera. Dels hörde man inte vad ledaren sa annat än när man skulle byta position då han skrek ut siffran, annars hade man tyvärr ingen aning om när man skulle öka/minska belastning. Det som dock gjorde att jag höll på att gå ut mitt i passet var att herrn på cykeln bredvid mig satt och snöt sig i sin tröja ungefär varannan minut under hela passets gång! Och det var inga små försiktiga/diskreta snytningar heller, utan han blåste ur hela snoken på snor - högt och ljudigt! Det var så himla äckligt! Gör man så bland folk? Jag höll i alla fall på att kräkas.... Men jag tog mig igenom passet i alla fall!
 
Igår blev det bröst och rygg. Det blev dock mest fokus på rygg, och jag lyckades trycka på riktigt bra trots att jag bara gått och lagt mig efter spinningen (självklart efter att ha ätit) och sedan infann mig på gymmet direkt på morgonen efter. Hade min kära Celsius som hjälpte mig att kickstarta, så jag pushade mig igenom passet och förbisåg tröttheten! Härligt!
 
Idag blir det troligtvis lite cirkelträning (för pulsens skull) tillsammans med Jejje!
 
 
 
 

Nätshoppar!

Ojdå!
 
Det kan vara så att jag råkade klicka hem dessa ;)
 

Grymt bra benpass!

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN flyter det på riktigt bra med benträningen igen! Jag är så himla glad, samtidigt som jag är så otroligt rädd för att det ska gå åt pipan igen. Men det är klart att man är lite feg efter att ha ont, det är inget konstigt med det. Dock vågade jag verkligen ge gärnet idag, och detta helt utan krämpor! 
 
Jag kör för tillfället på ganska få övningar, men med fler antal set och upptrappningar. Idag blev det följande (efter uppvärmning på cykel och med lite hopp & skutt) :
 
  • Utfall i TRX
  • Utfallshopp i TRX (ska filma detta i nästa vecka så ni får se hur det går till)
  • Raka marklyft på ett ben
  • Rumpmördare i smithen (ner på alla fyra, ena sulan upp mot stången och pressa benet rakt upp)
  • "Squat-trappa"
  • Squathopp
Den jag kallar "Squat-trappan" är helt ny, och jag fick ide´n från ett schema som mr Bartoll lagt upp. Vi (jag hade min vän Sofie med mig) gjorde som så att vi började på 5 repetitioner på ganska tung vikt. På den 5:e repetitionen låser man nästan längst ner och står i jägarvila , räknar till 4, släpper ner i bottenläge och sedan upp, hakar av stången, skakar av benen i ca 4-5 sekunder och sedan kör man samma vända igen fast med 4 rep (jägarvila på 4:e - alltså alltid på den sista repetitionen), skakar av, sen 3 - 2- och till sist en statisk repetition. Efter 4 såna set är man klipp slut i kroppen. Jäklar vad jobbigt det är. Men åh så KUL!!! 
 

Nya tillskott... Igen!

Innan helgen slängde jag och frugan in en beställning till gymgrossisten, och idag fick vi äntligen hem våra grejor!
 
Det var ingen stor order denna gång, men ett nytt pwo (som luktar gudomligt gott!), några portionspåsar BCAA och en ny shaker till honom blev det i alla fall. Jag har inte använt pwo på flera månader, och tänker absolut inte göra detta kontinuerligt nu heller, men då detta är förhållandevis "rent" (inget utav de dåliga ämnena i vad jag kan se) och jag vill ha en liten extrakick nu den närmsta månaden under vissa pass så bestämde vi oss för att köpa en burk. Har hört gott om denna sort, så jag har höga förhoppningar!
 
Mitt BCAA från Body science som jag tidigare hade var superbra, men det tog slut i veckan och då jag fort tröttnar på smaker var det dags att testa någonting annat. Vi får se vad jag tycker om detta. Är det gott så beställer jag nog hem en burk, annars kör jag på gammalt och beprövat!
 
Fireup och BCAA hardcore! 

Gårdagens axelpass!

Igår blev det sen träning för oss, vilket nog var till vår fördel då det kan vara väldigt fullt på gymmet under måndagseftermiddagar (Edit: Dock slog det mig nu i efterhand att det ju faktiskt var söndag igår... Goddag yxskaft). Folk vill komma igång igen efter helgen helt enkelt! Kvällen var dock lagom befolkad, och det gick faktiskt att köra igenom sitt pass smidigt utan att behöva köa! Det höjer motivationen!
 
Det var jag och frugan som åkte dit, och på plats mötte vi upp min kära vän Nettan. Hon är ju utbildad PT, så jag tycker det är lite extra kul att träna med henne då man kan bolla ideér och experimentera med övningar och på så sätt få inspiration och utveckla sin träning. Igår var inget undantag. Damen puschade mig till att ge 30 kg ett nytt försök på militärpressen, då första försöket gick åt skogen - och nog bannemig fick jag upp dendär stångjäkeln över huvudet till slut! Vilken härlig känsla! Skrek som ett djur gjorde jag dock, men alla på mitt gym har blivit så vana vid att jag låter högt och ljudligt när jag tränar att ingen längre höjer på ögonbrynet ;)
 
Magträningen var väl det vi testade mest nytt när det kom till. Jag hade massor av ideér jag ville dra med Nettan, och jag tror vi fick till det bra alltihopa! Knäindragningarna i TRX:en är min kropp lite hemma med nu, så jag tyckte det var dags att utveckla och byta om lite. Istället kör jag nu denna variant, som Nettan fick vara vänlig att visa på korten:

Det kanske inte ser så jobbigt ut - men testa så får ni se ;)
 

De andra nytillskotten kan jag visa om jag hittar någon fotosugen under nästa magpass! Det är riktigt effektiva övningar! 
 
Baksida axlar körde vi i maskin. Dock Är lilla Linda för kort för den, så jag sitter inge bra varken med axlarna eller benen (som ni kanske ser, haha!). Tycker dock att jag är för stel för att köra med hantlar, men ska testa i cable nästa axelpass!

Tankar kring kost

Idag tog jag en riktig slapparmorgon, och hann då under en stunds bläddrande i telefonen bli lite smått chockerad över vilken inställning och okunskap det finns hos tjejer när det kommer till kosten. Detta är väl ingen nyhet egentligen, men man ser alltmer tjejer som ger sig in i träningsträsket - och som till frukost/lunch/middag äter som myror för att de tror att de ska bli feta om de äter mat. Eller ännu värre - går på extremdieter såsom LCHF eller nutrilettkurer.
 
Äta bör man, annars dör man - så enkelt är det ju. Kroppen mår inte bra av att inte få i sig det den behöver. Det finns inga genvägar när det kommer till kroppen. Man bör behandla den med respekt, för annars kan den slå tillbaka - hårt. Man vill väl ändå inte förstöra sin kropp i jakten på att bli smal? Vad har man då för nytta av att ha gått ner i vikt? Då mår man ju dåligt fysiskt istället... Även om man vill gå ner i vikt så MÅSTE man äta ordentligt med mat. Det handlar inte om att äta som en myra - det handlar om att göra sunda val när det kommer till VAD man stoppar i sig. Man kan inte sitta och hinka cola och sen äta en knäckemacka till lunch och tro att man gör gott för sig själv. 
 
Svälter man sig får det istället effekten att kroppen ställer in sig på just svält, och när den då får i sig något energirikt passar den på att lagra på sig för att klara av nästa svältperiod. alltså kan man mycket väl få motsatt effekt utav att göra på detta vis. Samma princip gäller för dessa förbaskade nutrilettkurer som folk luras på. Så fort man går tillbaka på fast föda igen kan det bara säga pang så är man tillbaka där man startade, om inte till och med några kilo plus om man har riktig otur. 
 
LCHF-dieten är något annat som jag ser har blivit populärt, vilket skrämmer mig. Även här ligger fokus bara på att gå ner i vikt, och folk tänker inte alls på de långsiktiga konsekvenserna av att stoppa i sig sådan mat. För det första behöver hjärnan kontinuerlig tillförsel av glukos (socker, som du får från kolhydrater) för att fungera som den ska. Ni kan ju då räkna ut vad som händer om man inte tillför det. Kroppen fungerar alltså inte ordentligt. För mycket fett är skadligt för cirkulationssystemet, det kan väl inte ha undgått någon? Vill man råka ut för hjärtinfarkt i ung ålder, bara för att man försöker hetsa sig smal? Långtidseffekterna av denna extrema diet är ju inte ens nära utvärderade ännu då den är såpass ny, så jag förstår faktiskt inte hur man kan våga sig på att äta på det viset. 
 
Nä, sunt förnuft är jätteviktigt att ha med sig när man vill göra en förändring. Det går inte att skynda resultat, hur gärna man än vill det. Tänk på att det faktiskt har tagit en hel del tid att jobba sig upp till en övervikt, och därför får man även ha tålamod när det kommer att göra sig av med den. Som sagt, det finns inga genvägar när det kommer till kroppen - man får helt enkelt vara beredd att jobba för det man vill åstadkomma. Mitt tips? Sunt förnuft med val av livsmedel/portionsstorlekar och tiderna man intar dem på, kombinerat med träning och en i övrigt aktiv livsstil - skippa bilen/bussen och promenera/cykla istället, ta en promenad istället för en fika och skaffa ett mer aktivt fritidsintresse än att ligga i soffan och titta på tv/sitta framför datorn. DÅ kommer de hållbara och hälsosamma resultaten, både när det gäller mående och utseende!

Spin of hope - gym edition!

Imorgon, Lördag den 23:e, tycker jag att ni alla - van gymmare som total gröngöling, medlem eller icke medlem - bör komma till Friskis & Svettis Ingelsta och träna till förmån för barn med cancer! 
 
Ni betalar valfri summa för att komma och träna i gymmet, och pengarna går direkt till barncancerfonden. Det kommer nog garanterat vara det mest betydelsefulla ni valt att lägga pengar på denna månad. Inga barn förtjänar att dö i cancer, och om vi alla bidrar i den mån vi kan så kan fler barn få möjligheten att besegra sin sjukdom!
 
Jag finns där mellan 12-14 och peppar er, ger er tips och råd eller introducerar er i gymmet! Passa på att göra ett ryck för din hälsa, samtidigt som du gör något riktigt fint för barnen! 
 
 
Varmt välkomna :)

Pressarpass med Karin!

Igår var det gyminstruktioner i instruktörskläderna som gällde - idag kombinerade jag egen träning och instruktion av min vän Karin! 
 
Det är alltid så roligt att introducera vänner i gymmet, och förhoppningsvis har jag lyckats värva ännu en dam till gymmet! Bröst/triceps fick hon invigas med, och vi båda kämpade på riktigt bra! Dipsen satt återigen inte alls som de skulle, men resterande övningar gick såpass bra att jag faktiskt kunde bortse från en detaljen. Det är bara att nöta vidare så är jag straxt tillbaka där jag var innan nyår! Sista mördarövningen för dagen fick bli smal bänkpress, och den sög verkligen ut den sista lilla energin man hade i armarna! 
 
Ett härligt avslut på veckan helt enkelt!! 

Killer ass workout och nya skor!

Idag fick jag till ett så jäkla bra benpass att jag skakade i hela kroppen när jag skulle ut ifrån gymmet! Fyfan så jävla härligt - om jag får vara ful i munnen!
 
En ny övning på schemat och mycket explosiva övningar blev det idag, och jäklar vad det tog ordentligt i benen! det var längesen jag svettades och frustade såpass på ett styrkepass. Superkul! Raka marklyft på ett ben (bild nedan), utfallshopp i TRX, squathopp med skivstång och squats är ett urval av övningarna. Just den förstnämnda övningen är helt brutal! Jäklar vad min stjärt brände när jag gått igenom 3 set på båda benen. 
 
Precis som i raka marklyft fäller man överkroppen framåt och låter stången gå rakt ner så nära kroppen som möjligt, men här åker även ena benet rakt ut bakåt. Riktigt tungt och jäkligt kul! Då det var min första gång fick det bli i smithmaskin med upptrappande vikter, för att få in tekniken innan jag ska behöva tänka på balansen också! Testa den! Glöm inte stark rygg!
 

Nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och köpt nya skor!
 
Jag har letat ett tag efter några som faller mig i smaken och som är bra för just styrketräning. Idag fick jag toppenbra hjälp att hitta det som passade just mitt syfte utav en kille på Team Sportia i Ingelsta. Var så himla nöjd när jag gick därifrån! Det blev ett par Nike Air Max Fusion, och det är bannemig de skönaste skorna jag stoppat på fötterna! De är en kombination utav stadiga stötdämpade skor, med free-sula (om ni har sett de Nike-skorna med delad sula för barfotakänsla) i framdelen på skon. Som att stoppa på sig en stadig härlig strumpa ungefär! Invigde dem under mitt benpass och de var underbara! 
 
Har aldrig kunnat använda skor från Nike tidigare, då de varit så smala fram i foten, men dessa var så följsamma att de fungerade perfekt! 
 
Söta är de också! 
 

Progress

Något har väl hänt i alla fall... Skulle jag tro!
Nu ska det slipas så man får fram lite snygga konturer bara! 
 

Snabbpass - mage!

Idag blev det lite brådis på gymmet då jag skulle börja jobba kl ett, var sen upp ur sängen och till råga på allt hade glömt mitt busskort i skåpet på sjukhuset! Allt talade med andra ord emot att jag skulle kunna hinna med gymmet - men skam den som ger sig!
 
Frugan vaknade när jag ilsket dundrade in genom ytterdörren efter att jag upptäckt att jag inte kunde ta spårvagnen i snöovädret, och erbjöd sig då att skjutsa mig till sjukhuset och sedan till gymmet! Han räddade min dag! Jag tappade en halvtimmes träningstid, och bestämde mig för att ta mitt priopass idag. Det fick bli magträning till 100%. Jobbigt som ininorden, men det kändes som att jag fick till ett riktigt bra pass! Hatar att träna mage, och brukar faktiskt i ärlighetens namn slarva mig igenom magträningen ganska ofta, men idag var det både roligt och gick riktigt bra! 
 
Imorgon är det äntligen dags för två saker jag längtat efter: En ledig dag och BENTRÄNING! Fy så kul!!!

Ny vecka - nya tuffa tag!

Efter en tuff helg på sjukhuset (som personal kanske jag bör tillägga!) var jag igår så trött när jag kom hem att jag somnade på soffan tillsammans med frugan direkt när jag kom hem! Vaknade nästan 2 timmar senare och kände redan då att detdär med träning var kört för dagen. Fy vad min kropp skrek efter vila. Så fick det bli, då jag tycker att det är extremt viktigt att lyssna på kroppens signaler. Det är trots allt den som vet bäst! Dock får man skilja på lättja och kroppslig utmattning - de tenderar att kunna likna varandra ibland ;)
 
Idag var det däremot full fräs i kroppen igen! Jag hade världens energi, vilket talar för att gårdagens beslut om extravila var alldeles rätt! Tränade rygg/biceps tillsammans med frugan och svärfar, och det kändes riktigt bra! Svärfar följde med för första gången, och vi satte ihop lite stabilitetsövningar för bålen åt honom då han behöver stärka upp överkroppen lite pga ryggont! Riktigt roligt pass! Jag kunde komma upp i riktigt bra vikter, och är inte alls nojjig längre över att ha tappat styrka när jag varit sjuk. Idag satt den nämligen som ett smäck! 
 
Grabbarna bastade efter träningen, och jag passade då på att utnyttja väntetiden till att intervallcykla. Ca 20 minuters fart- och motståndsintervaller blev det utav det hela, och det räckte gott och väl! Dock hade jag en väldigt creepy herre på cykeln bredvid som verkligen satt och råglodde på mig i 15 minuter i sträck - och där överdriver jag inte. Han satt och letade ögonkontakt hela tiden, och jag försökte demonstrativt vända huvudet åt andra hållet - men han gav verkligen inte upp. Fy vilken koncentrations-pajjare! Det var till och med så tydligt att Mange ställde sig och asgarvade när han kom för att säga till mig att de var redo att åka. Lite obehagligt sådär... 
 
Det måste ha varit något med denna dagen, för en annan lustig incident inträffade en stund innan när vi tränade med TRX-banden. Helt plötsligt bestämmer sig tre små damer, som är totalt okända för min del, att högt och ljudligt pika mitt utseende när jag står och tränar. "Jag vet inte om det är jag som är gammalmodig, men jag tycker verkligen inte om när tjejer ska gå och bygga manliga muskler" Utbrister en utav dem, och de går sedan fnittrande iväg. Jag blev fly förbannad ska jag meddela er! Inte på så vis att jag tog åt mig utav vad de sa, för jag känner mig otroligt mycket snyggare i kroppen än dem, men jag tycker att det är så fruktansvärt barnsligt att bete sig på detta vis. Varje person har sin åsikt om vad som är snyggt.  Jag accepterar om de vill se otränade ut och äta skräpmat, och jag tycker att de bör acceptera mitt val tillbaka. Förstår inte vad man får ut av att försöka göra någon annan osäker och må dåligt över sitt utseende? Man borde ju förstå att någon som jag ser ut på detta vis för att jag vill det - man bygger ju liksom inte muskler av misstag direkt... Nåväl, jag ska inte älta över det. Men ibland kan folks beteende förvåna mig något fruktansvärt. Det är så man blir mörkrädd... Jag menar, om de vågar bete sig så mot mig som de inte känner - hur är de då mot människor de känner sig trygga med..? 
 
Så tycker jag, men alla är vi olika och bör acceptera varandra som vi är!
 

Fredagsaxlar och cardio på lördagsmorgonen!

Gud vad skönt det kan vara att ta sig upp tidigt på morgonen, vara bland de första på gymmet och svettas igång dagen med ett konditionspass! Just idag blev det verkligen precis så! 
 
Drog till med en dryg timme på trappmaskinen, med bra musik i lurarna och kroppen hyfsat fylld med energi trots att jag ganska nyligen klivit ur sängen! Kan vara så att min Celsius jag hällde i mig kan ha gett en liten extra-kick energimässigt också... Hursomhelst var jag riktigt nöjd och skakis i benen när jag klev av! Och ännu mer förbränning slänger vi in när jag ska promenera hem från praktiken ikväll! Bra dag, med andra ord!
 
Igår var jag ute på ingelstagymmet tillsammans med frugan och körde ett axlar/mage-pass! Även detta blev grymt bra. Hade i förväg bett Magnus att hjälpa till med att pusha mig ut ur min comfort-zone när vi tränade, och det lyckades vi med! Riktigt, riktigt nöjd! 
 
Bra start på helgen med andra ord! Nu hoppas vi på att resterande delen utav den flyter på i samma riktning! 
 
Bjuder på en snygg-bild såhär på lördagsförmiddagen!
 
Ha en trevlig helg! ♥

Trött vecka, men träningen blir minsann av ändå!

Denhär veckan har jag varit så himla trött, varpå jag inte ens orkat sätta igång datorn när jag kommit hem om kvällarna! 
 
Därav har det varit lite bristande med uppdateringen, men träna har jag trots detta både hunnit och orkat med! 
 
I tisdags blev det som tidigare nämnt vila, vilket jag verkligen behövde! Onsdagens träning blev bröst och triceps med frugan. Ganska nära inpå lördagens pass, men då de tinte höll någon vidare kvalitet så satt det fint att få ge det ett försök till! Inga dips denna gång, men bra tryck i övriga övningar. Som vanligt så var sista dropsetet på pulldowns alldeles fruktansvärt, och mina armar gick inte att räta ut ordentligt då musklerna nästan krampade! Jäkligt gött! 
 
Formen sitter inte ens nära mina egentliga planer just nu, men det är inte mycket att göra åt efter att man varit sjuk i 3 omgångar. Det är bara att kriga vidare och sätta upp nya, realistiska mål!
 
Igår var det instruktionsdags igen, och till min stora förvåning var jag faktiskt inte bokad när jag kom till gymmet. 10 minuter in på mitt arbetspass kom dock en friskiskollega springandes och frågade om jag var ledig, så jag fick mig en kund trots allt! Riktigt roligt att instruera någon som verkligen vågar säga vad den vill ha, och även kul att få höra att man anses vara duktig på det man gör! Då blir man lite småstolt! 
 
Gällande egen träning var det som vanligt igår, ingen ork. Jag hade gått dagpass på praktiken (är och praktiserar på psyket nu under våren) och fick nästan åka direkt vidare till gymmet. Så jag var alldeles tömd på energi. Det fick bli lite stabilitetsövningar för bålen och axlarna, men mer än så gav jag mig inte på. 
 
Idag däremot - då ska det tas i så det sjunger om det, så fort frugan vaknat till!

Startar veckan med ben!

Idag var det dags för första benpasset efter sjukvilan, och det fick bli lite smygande då jag fortfarande är rädd om mitt knä - trots att jag inte har några känningar utav det i nuläget.
 
Däremot var jag fruktansvärt matt, troligtvis efter att ha kört igång med tre träningsdagar på raken (fjärde idag). Kroppen ber nog om lite vila nu, så det ska den få under morgondagen. Åter till passet så blev det av den anledningen inte så långt, men jag hann få med benspark, 45-graders benpress, utfallshopp i TRX samt vanliga viktade utfall i TRX, raka marklyft och till sist tåhävningar i smith. Mer än så ville inte kroppen prestera idag, och då får man helt enkelt lyssna. Blev alldeles vimmelkantig och det slog lock för öronen vid två tillfällen, så jag tror jag gjorde rätt i att bryta där. 
 
Viktade utfall i TRX! Det ser ut som jag lagt på mig lite buk när jag vilat - men det är bara linnet som korvat sig ;) (Och fjantig som jag är så var jag ju tvungen att nämna det, såklart! )
... och lite hopp! Härifrån tar man sats och skuttar. Skitjobbigt - men kul som tusan! :D

Äntligen axlar!

Igår var det egentligen dags för benträning men frugan föreslog att vi kastade om lite då han jobbat länge och redan var trött, varpå det blev axlar/mage istället! 
 
Axlar har jag lyckats missa mycket nuförtiden, då det inte har slagit fel en ända gång - jag har blivit sjuk varje gång det passet har stått på tur haha! Igår blev det dock av, och det gick riktigt bra. Klenare har man blivit under de senare veckorna. 20 kg militärpress var mitt första set innan min sjukperiod (jag kör ju pyramidset, för er som inte varit med såpass länge och läst att ni sett mig nämna det), men igår var det den vikten som fick utgöra min avslutande åtta. Det känsn surt, men samtidigt var jag riktigt trött i axlarna när jag var klar & det räcker för mig att veta att jag tränat igenom dem ordentligt!
 
Magdelen på paset blev kort, men med intensiva övningar. Fällknivar med viktskiva i handen, knäindragningar i TRX (raka och sneda) samt situps över bosuboll. Blev snabbt trött i magen, då jag la mördarövningen först. Mycket fint planerat ;) Menmen, det var riktigt härligt att få ta ut sig! 
 
 

Helgträning

Det blev visst ett lite längre träningsavbrott än vad jag först trott! Detta då jag var så slut i kroppen och hade svårt att komma igång att äta igen efter att ha varit sjuk.
 
I Fredags var jag dock tillbaka på gymmet igen och tränade biceps/rygg tillsammans med frugan! Det blir ett riktigt bra pass och vi båda var supernöjda när vi åkte därifrån. Jag trodde att jag skulle vara efter-sjukan-seg i kroppen, men hade nog väntat tillräckligt länge denna gång för att ha hunnit återhämta mig ordentligt! Det enda som gick segt var, inte alls förvånande, chinsen. Dock har jag upptäckt att det verkligen är så att det sitter i huvudet på mig. Jag försökte först ett set utan att Magnus passade, och då blev det inte många. När han sedan stod och bara nuddade vid mina fötter och var beredd så att jag skulle kunna putta upp mig gick det däremot av bara farten. Jag tror jag har blivit rädd för att inte orka upp, och därför ger upp i förväg. Det får jag jobba på! Jag kan ju inte ha någon som står och passar varje gång!
 
Igår var jag på gymmet och instruerade, vilket även denna gång var riktigt roligt! Hade en fd tyngdlyftare som kund, och det var jätteroligt att få användning för de lite mer avancerade övningarna man har i bagaget! En utmaning för mig som instruktör! När jag jobbat färdigt kom en av mina tjejkompisar och mötte upp mig för ett bröst/triceps-pass. Detta gick lite segare än fredagens pass, men jag är ganska så säker på att det hade att göra med att jag precis jobbat i två timmar (man blir tröttare än vad man kan tro) och därför också inte kunnit äta ordentligt i lagom tid innan passet. Det är ju så himla viktigt att tima mat och träning för att kunna få ut det optimala av sitt pass!
 
 

Nyårslöften?

Jag är faktiskt lite nyfiken nu - hur går det för alla er därute som satt som nyårslöften att ni ska börja träna/leva mer hälsosamt? Håller ni igång fortfarande? Känner ni er något piggare/mår lite bättre? Ser ni några resultat av ert slit?
 
Själv dalar min motivation en hel del tack vare att jag rasat i vikt på grund av min oturliga start på året med det ena viruset efter det andra. Men, jag tycker vi kan ta detta tillfälle i akt att hjälpa varandra på traven? Vad säger ni? Kanske finns det fler därute som behöver en liten nytändning för att få träningslågan att brinna vidare? 
 
Har vi några tips och råd att dela med oss av? Vad motiverar just DIG till att ta dig iväg till gymmet? Hur peppar du dig själv? 
 
Jag själv brukar se till att hoppa i träningskläderna så fort jag kan - då är man redan halvvägs där. Jag brukar även sätta på lite bra musik och peppa/fuldansa lite innan jag tar mig iväg, det släpper ju faktiskt ut endorfiner i kroppen - och med glädje kommer lusten! 
 
Dela gärna med er av era peppande tips! 

Längtan...

Åh, idag är jag riktigt avundssjuk på att frugan sitter och gör sig redo för ett gympass medans jag får ligga hemma och skräpa en dag till!
 
Det känns som ett gott tecken dock, att suget är tillbaka - det betyder att jag är nästintill frisk! När jag har legat dålig i helgen har inte en endaste liten gnutta lust infunnit sig i min kropp, varken till att äta eller träna. Nu när jag är piggare brinner dock längtan i mig igen! Har dock bestämt mig för att stanna hemma idag också, dels för smittorisken och dels för att ge kroppen ännu en dag att återhämta sig. Imorgon, då ses vi dock igen - jag och gymmet!!!
 

Ännu en runda

Otroligt nog så blev jag magsjuk igår igen, varpå helgen får bestå av vila! Förstår inte hur mycket mer min kropp tänker utsätta mig för innan jag ska få bli frisk och kry, men nu tycker jag minsann att det räcker! Detta verkar dock ha varit en lite kortare variant än förra gången, och jag känner mig redan piggare idag. Det ska med andra ord nog inte ta alltför lång tid innan jag är tillbaka på gymmet igen :)

Nu jäklar är jag på gång!

Igår var det instruerar-dags igen, vilket var lika roligt som vanligt!
 
Älskar verkligen atmosfären på Friskis, det märker man ännu mer när man besöker andra gym - det är så glatt och lättsamt! Tycker alltid det är så mysigt att komma in tidigare och prata med receptionspersonalen en stund, och bara strosa omkring en stund innan jag ska börja! Jag trivs verkligen!
 
Det blev ingen egen träning igår på grund av tidsbrist, men idag var jag på banan igen! Nu är min tenta skriven och jag har mer tid för att ägna mig åt träningen. Sjukt skönt, nu tycker jag att det är dags att börja ställa lite högre krav på sig själv! Speciellt med benträningen, som idag var det som stod på schemat! Började lite försiktigt med benspark (efter uppvärmning såklart) och gick sedan över till att testa på rumpmaskinen de har på nya gymmet (som jag blev kvar på, parallellt med friskis) - klart godkänd ;) Det kändes hebra i benen, så jag gick in och körde lite av Jejjes superövningar - Utfallshopp med bakre benet i TRX och squathopp! Superjobbiga övningar som riktigt bränner i benen trots att man jobbar viktlöst (la dock på vikt på den sistnämnda övningen, det blev jäkligt jobbigt!). Här hinner man få upp en ordentlig puls! Då det fortfarande kändes toppenbra i benen gick jag vidare och körde 45-graders benpress, där jag kunde lassa på något som i alla fall börjar likna mina ursprungliga vikter. Squatsen tog jag det försiktigare med, och jag kör dem fortfarande i smithmaskin. Kanske lite dumt egentligen med tanke på att jag behöver stabilisera, men jag vill inte påfresta för mycket på en gång och kan ju inte hålla mig från att böja - så det får fungera för mig! Sist ut var mina älskade hip thrusts. 4 avslutande set med olympisk stång i knät, som gav mig en sån kramp i rumpan att jag knappt kunde sitta när jag var klar! Det var riktigt härligt!!!! Fy vad jag älskar att kunna ta ut mig under benträningen igen!!! Det är ren och skär lycka!
 
Måtte det fortsätta på detta vis nu, för jag blir så glad av att komma framåt! Blev nästan lite tårögd när jag var så skakis i benen att jag fick hålla mig i räcket på väg ner för trappen sen! Nu jäklar, nu ska det minsann bli benutveckling här!
Utmanade mig själv idag och tränade i mina nya shorts! Jag är sådär fjantigt tjejig och har komplex över mina lår - precis som de flesta andra. Jajemen, jag har dedär kroppsliga nojjorna jag också - men jag ser det också som en motiverare att puscha mig ännu lite till för att komma dit jag vill! Dehär ska med andra ord åka på oftare!
 

RSS 2.0